Szerkesztő:Szalakóta/MaMa projekt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az ELTE Matematikai Múzeum projektje a Tudósnaptárban szereplő tudósok, mérnökök, felfedezők, tanárok cikkeinek megírására, bővítésére itt a Wikipédián. Eddig még nem néztem utána, hogy kiknek van már jól megírt cikke, csak kiemelteket vettem ki.

Mielőtt elkezdesz egy új cikket írni, győződj meg arról, hogy nincs-e róla más néven cikk. Ha már létező cikket akarsz szerkeszteni, akkor először arra kell figyelni, hogy valóban arról van-e szó, akire gondolsz. Ha nem, akkor a nevet egyértelműsíteni kell; erre a Wikipédián elsősorban a foglalkozás szolgál, másodsorban a születés és a halál éve. A neveket általában olyan sorrendben írjuk, amilyenben a személy használta, idegen nevekre nem erőltetjük rá a keleti névsorrendet. Ha véletlenül mégsem így teszel, akkor a régebbi szerkesztők még helyrehozzák a hibát. Mivel itt életrajzok szerepelnek, különösen fontos, hogy feltüntesd forrásaidat.

Kétség esetén írhatsz a nyelvi, az egyéb vagy a kezdők kocsmafalára. Soron kívüli megtekintést a járőrök üzenőfalán kérhetsz.

Aki megír tíz cikket legalább 10 kilobájtra, és megírja a vitalapra, akkor lehet három kívánsága. A három kívánság három híres ember életrajza itt, a Wikipédián, amit ő valamiért nem tud, vagy nem akar megírni.

A még nem linkelt nevek még javításra szorulnak, hogy alkalmazkodjunk az itteni konvenciókhoz. Lehetnek hibák, de a javítást szívesen veszem. Jó szerkesztést kíván Szalakóta vita 2017. február 27., 19:52 (CET)

Élők[szerkesztés]

Ki kicsoda az alábbi listában: innen tudható [1]

A, Á[szerkesztés]

B[szerkesztés]

C[szerkesztés]

Cs[szerkesztés]

D[szerkesztés]

E[szerkesztés]

F[szerkesztés]

G[szerkesztés]

Gy[szerkesztés]

H[szerkesztés]

I[szerkesztés]

J[szerkesztés]

K[szerkesztés]

L[szerkesztés]

M[szerkesztés]

N[szerkesztés]

Ny[szerkesztés]

O[szerkesztés]

Ö[szerkesztés]

P[szerkesztés]

Q[szerkesztés]

R[szerkesztés]

S[szerkesztés]

Sz[szerkesztés]

T[szerkesztés]

Ty[szerkesztés]

U[szerkesztés]

V[szerkesztés]

W[szerkesztés]

X[szerkesztés]

Y[szerkesztés]

Z[szerkesztés]