Wikipédia:Tudakozó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
< Kezdőlap < Tudakozó
Wikipédia:Tudakozó

Így kérdezz | A kérdésfeltevés után | Amiben segíthetsz | A tegnapelőtti kérdések | A tegnapi kérdések | A mai kérdések | A Tudakozó ihlette cikkek | Archívum | Kategória, sablonok | GYIK | Emlékkönyv

Carl Spitzweg 021.jpg
Üdvözlünk a Wikipédia Olvasószolgálatában!

Ezen a lapon néhány önkéntes igyekszik választ adni az enciklopédiába, lexikonba való kérdésekre.
1.  Szavak, kifejezések jelentésének inkább a Wikiszótárban nézz utána.
2.  Az enciklopédiába illő témában érdemes először is a Wikipédia ►keresőjével próbálkozni. Ott keresőszavakat használhatsz.
3.  Keress az ►Archívumban! Lehet, hogy a kérdésedet már más is feltette.
4.  Ha ezek a keresések nem sikerültek, akkor:

Kérdezz tőlünk érthető, kerek mondatokban. Kattints ide!

A kérdés beírásának technikájáról tájékoztatót fogsz látni.

Az olvasószolgálat önkéntesei, ha tudnak, segítenek a válasz megtalálásában. Ez egy-két napot igénybe vehet, nézd meg a kérdésedet több alkalommal is! Mielőtt újra megkérdezed ugyanazt, keresd meg a kérdésedet, talán már vár a válasz. 6 nap múltán a kérdésed az Archívumba kerül át.


Ha szerkesztői problémádhoz kérsz tanácsot, akkor az nem ide, hanem a szerkesztők külön fórumára, az úgynevezett Kocsmafalra tartozik. A kezdő szerkesztők azt is kérhetik, hogy egy személyes segítő, mentor álljon melléjük, akivel megtanácskozhatják a szerkesztéssel kapcsolatos gondjukat-bajukat.

Nem tekinthetjük feladatunknak a jogi, orvosi, gazdasági vagy más, szakmai tanácsadást. Eltűnt személyek, családfák, címek, telefonszámok felkutatásával sem foglalkozunk.

Ha tanuló vagy és a házi feladattal gondjaid vannak, segítünk, ha tudunk, de nem fogjuk a feladatot helyetted megoldani.

Information icon.svg
Hol és hogyan keressek?

A kérdés feltevése után
 • A frissen beírt kérdések mindig a lap aljára kerülnek.
 • Ha a szakaszcím melletti „szerkesztés” feliratra kattintasz, akkor később is módosítani tudod a kérdésedet.
 • Minden nap új lapot kezdünk. A mai nap kérdései ezen a lapon, a tegnapiak a Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2018-11-12 lapon találhatóak. A teljes listát a Wikipédia:Tudakozó/Archívum lapon találod meg.
 • Jegyezd meg, hogy hányadikán tetted fel a kérdésedet. Az archívumban a dátum szerint tudsz keresni a válasz után. A választ önkénteseink mindig a kérdésedhez fogják írni – már ha találnak rá választ.
 • Kérünk, hogy
  • Legyél türelemmel – itt mindenki a szabad idejét fordítja arra, hogy a segítségedre legyen.
  • Ne tedd fel ugyanazt a kérdést a Wikipédia különböző oldalain.
  • Az archivált napok lapjain utólag már ne tégy fel új kérdéseket!
 • Ha sikerült segítségedre lennünk, akkor örülnénk neki, ha írnál róla pár szót az Emlékkönyvünkbe!
Amiben segíthetsz

Szívesen látunk téged is a Wikipédia:Tudakozó önkéntesei között! Ezen a lapon: Wikipédia:Tudakozó/Amiben segíthetsz találsz néhány ötletet arra, hogyan segítheted a Wikipédia:Tudakozó munkáját: válaszadással, az esetleg ügyetlenül beírt szövegek tagolásával, cikkírással, sablonkészítéssel, stb.

Az Archívum használata

Minden nap végeztével a Tudakozó aznapi kérdései az archívumba kerülnek át. Az archívum a kérdéseket naponként csoportosítva tárolja. Az elmúlt 6 nap anyagát a Tudakozó kezdőlapján találod meg. A korábbi napok anyagát az archivált napok listájában találod meg, lásd lejjebb. Ha nem ismered a pontos napot, az archívum anyagában szavakra kereshetsz is. A megnyitott nap kérdései közötti tájékozódáshoz használd az oldal tartalomjegyzékét, vagy a böngésződ keresőfunkcióját. Itt találsz segítséget arról, hogy hogyan teheted meg ezt a leggyorsabban.


Kérdések szerdáról  

Kérdések csütörtökről  


A faun labirintusa[szerkesztés]

Sárga kérdőjel.png Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
hol kaphat segítséget az ember? egy Vapoyo nevű láthatóan hozzá nem értő ember állandóan törli a javításomat A faun labirintusa című cikkben. szemmel láthatóan fogalma sincs a dologról, és nem is hajlandó utánanézni. a sápadt ember a filmben (hiába van a nevében hogy ember) egy misztikus SZÖRNY, nem pedig ember! https://villains.wikia.com/wiki/Pale_Man itt látható. a cikkben pedig helytelenül kannibál szerepel, a kannibál pedig köztudottan mikor ember eszik embert. ha nem emberi lény eszik embert, akkor azt emberevőnek nevezzük. nevezett szerkesztő ráadásul pofátlan módon még engem figyelmeztetget meg fenyeget, holott nincs is igaza.
--89.147.75.247 (vita) 2018. november 8., 12:50 (CET)
válasz
Ugyanezt leírhatod Vapoyo vitalapján! Sokkal célravezetőbb, minek ide harmadik fél? Csak nem moderátorra van szükség?! Csak azt gondold meg, ő is tanulhat tőled...
Ha mégsem juttok dűlőre, akkor a járőrök üzenőfalán jelezd a hiábavaló párbeszédeteket! Segítenek (csak ki kell várni)!
Adventuress Under Sail.jpg vitorlavita 2018. november 8., 15:08 (CET)

Kérdések péntekről  


Mi a neve a Mezőkövesdi Szabadidőparknak?[szerkesztés]

Zöld pipa.png Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mi a neve a fennti közterületnek?
Adalék(1): Googlemap szerint Kavicsos tó- és Szabadidőpark,
Adalék(2): Google kereső 'szerint' Kavicsos-tó és Szabadidőpark, Mezőkövesd[1]
Adalék(3): a park Mátyás király út felőli bejáratánál GPS 47.806073, 20.5635 Kavicsos-tavi szabadidőpark feliratos tábla látható (Google streetview)
Adalék(4): A '@Magyar Térképház Kft. Budapest., Carto Stadt Kft, Debrecen' várostérképén (tulajdonomban) Szabadidő Park és külön Kavicsos-tó felirat szerepel.
Köszönettel. --Globetrotter19 vita 2018. november 9., 12:47 (CET)
válasz

– Rodrigó 2018. november 12., 12:41 (CET)

Szóval az nem baj, hogy az önkormányzati szerv kitette ezt a táblát File:Kavicsos-tavi szabadidőpark, tábla, 2018 Mezőkövesd.jpg? - - Globetrotter19 vita 2018. november 12., 13:41 (CET)

Kérdések szombatról  


Háromkerekű felnőtt biciklit hol kapok?[szerkesztés]

Sárga kérdőjel.png Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy háromkerekű felnőtt biciklit hol kapok?
--89.148.64.83 vita 2018. november 10., 16:01 (CET)
@89.148.64.83: Interneten rendelni is lehetséges, például ezen a honlapon mindenfélét árulnak és a kiszállítás is megoldható. Az üzlet címe 1221 Budapest, Arany János út 138., telefonszáma: +36 20 776 2494. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. november 10., 16:13 (CET)

Kérdések vasárnapról  


A bólyi katolikus templom magassága[szerkesztés]

Sárga kérdőjel.png Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Bólyi Katolikus templom
Hány méter magas a Bólyi Katolikus Templom?
Aláíratlan kérdés: 46.29.142.92; 2018. november 11., 18:17

Kérdések tegnapról  

A mai kérdések