Szerkesztővita:Gbarta

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Archívum

Archívum (?)


Archívumok

 1. 2007
 2. 2008
 3. 2009
 4. 2010
 5. 2011
 6. 2012
 7. 2013
 8. 2014
 9. 2015
 10. 2016
 11. 2017

Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Gbarta!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Linkoman 2007. szeptember 4., 13:56 (CEST)

Anyakönyvi bejegyzés versus kivonat[szerkesztés]

Amit a legutóbbi F-betűs cikkeknél és korábban is hivatkoztál anyakönyvi kivonatként, téves fogalom, ugyanis a másodpéldány van linkelve, ami a bejegyzés kópiája. A kivonat az egy különálló egy db hivatalos papír és általában kevesebb információt is tartalmaz, mint a teljes bejegyzés, illetve csak azt az egy bejegyzést tartalmazza, ezért is kivonat. Ezeket légyszi ne keverd, át is írtam a legutóbbi cikkeidben a megszokott minta szerint. Gyurika vita 2018. január 5., 09:09 (CET)

Még valami, a refeket/jegyzeteket az írásjelek után szoktuk elhelyezni, a Modok Mária cikkben megcsináltam. A commonsos problémához nem értek. Gyurika vita 2018. január 10., 11:36 (CET)

Ágg Károly[szerkesztés]

Szia! Volt egy bővítésed Ágg Károly szócikkében még 2008-ban. Akkor került bele ez a rész:

 1973-ban szerzett építészdiplomát a budapesti Ybl Miklós Műszaki Főiskolán. 1973-1976 között a Zala megyei Állami Építőipari Vállalat (ZÁÉV) építésvezető-helyettese, 1976-tól 1982-ig a TANÉP műszaki fejlesztési főmérnöke.

Most fedeztem fel, hogy tavaly szeptemberben egy anon kitörölte amit korábban beírtál, és ezt a megjegyzést fűzte hozzá:

 (Amit kitöröltem MARHASÁG volt! Igaz, hogy jártam az Ybl-be, de eltanácsoltak másfél év múlva. Soha nem jártam Zala megyében. Ágg Károly én vagyok.)

Felteszem, hogy személyesen Ágg Károly törölte az idézett részt. Az a kérdésem, hogy emlékszel-e az általad beírt adatok forrására, vagy vissza tudnád keresni azt? Lehet, hogy Két Ágg Károly is él(t), az egyik ténylegesen építész, de a másik talán nem. Ha nincs forrás az építészdiplomájára, akkor inkább jóváhagyom azt a törlést.

Kösz, ha válaszolsz, próbáltam utánanézni a neten, de nem ismerem Á.K.-t, és nem is találtam így hirtelen semmit, ami alátámasztaná vagy cáfolná az építész voltát. Szia! Palotabarát vita 2018. január 7., 15:18 (CET)

Igen, igen, tudom, hogy nagyon rég volt... A magyarvagyok.hu domaint 2009-ben regisztrálták, valszeg ők is innen vették át az infót. Akkor kiveszem Á.K. szócikkéből az építészes részt. Kösz azért, hogy utánanéztél! Szia! Palotabarát vita 2018. január 7., 15:36 (CET)

Katus Attila wikipedia szöveg[szerkesztés]

Szia! Ahogy olvastam itt a wikipédian Ön volt aki először szerkesztette Katus Attiláról szóló szöveget. Ezt hogyan tudnám bővíteni? Munkatársa vagyok és szeretnénk, ha ennél több információ lenne fenn róla, mint ami most van. Köszönöm