Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – kezdők és botladozók szekciója
Ebben az új szerkesztőknek fenntartott szekcióban teheted fel kérdéseidet a többi szerkesztőnek, ha még nem igazodsz ki kellőképpen a Wikipédiában.
 • Személyes segítőnek ajánlkoznak a mentorok.
 • Érdemes körülnézni a Gyakran ismétlődő kérdések oldalán is!
 • A már megoldódott problémákról szóló szakasz elejére az áttekinthetőség érdekében illeszd be a {{megoldva|~~~~}} sablont.
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
 Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.
 Archívumok | Az archívumok tartalomjegyzéke

06. 06. 06. · 06. 12. 27. · 07. 02. 25. · 07. 08. 11. · 08. 02. 25. · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) Ha a harmadik képecskére kattintasz a szerkesztőablak fölött, akkor az beír helyetted négy hullámvonalat. Ezek jelzik a szoftvernek, hogy ide kívánod az aláírásodat dátumostul.

Quintus Pontius Pilatus házastársa sor javítandó az infoboxban[szerkesztés]

Sziasztok! A Quintus Pontius Pilatus lapon az infoboxban a házastársnál a "Pontius Pilate's wife" szöveg szerepel, feltehetőleg mert az angol wikin ez a belinkelt cikk neve. Át kéne írni ezt a sort, vagy jobb ötlet híján elrejteni, de nem jöttem rá, hogyan lehet. 86.59.236.139 (vita) 2017. április 14., 22:03 (CEST)

@Csigabi: Nem Claudia Procula az? – Balint36 🚌 buszmegálló 2017. április 14., 22:10 (CEST)

Az egyik neve az, bár az Újszövetségben nem szerepel a neve. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2017. április 14., 22:22 (CEST)

Mentorkeresés: Hepizorall vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Toroczkai László
 • Néhány szó a hátteremről: Toroczkai László személyi asszisztense vagyok, szeretném frissíteni, fejleszteni az oldalát, de életemben most először járok szerkesztöi felületen.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Főképp a fotókkal vannak gondjaim, a legtöbb kép saját, közös munkánk során én készítetten öket, de általs megjelentek már több helyen és igy nem tudom feltölteni, mert azt az üzenetet kapom, hogy szerzői védelem alatt állnak, holott sajátjaim. Hepizorall vita 2017. április 18., 00:23 (CEST)

@Hepizorall: Üdvözlet! A Wikipédia:Engedélykérés lapon találhatsz infomrációkat erre az esetre. Ha további információra van szükséged, írj nyugodtan! – Rakás vita 2017. április 18., 06:56 (CEST)

Mentorkeresés: Él-e még a szócikkíró verseny? Lacidd23 vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:

Most akartam indítani, de... lássuk, hogy mi lesz.

 • Néhány szó a hátteremről:

Több mint 20 éve dolgozom számítógép-kezelőként. Imádok írni, olvasni, rajzolni, tervezni, zenét hallgatni, meditálni, játszani stb. Hét évig újságíró, olvasószerkesztő, korrektor és tördelőszerkesztő voltam az Udvarhelyi Híradó napilapnál, 1996. szeptember 1. és 2003. augusztus 31. között, Hargita megyében, Erdélyben. Anyanyelvem a magyar, de kiválóan ismerem a románt is, mert Brassóban születtem, vegyes óvodába, iskolába jártam. Másodéves vagyok a Budapesti Metafizikai Szellemtudományi Akadémia Marosvásárhelyre kihelyezett tagozatán. (Ugye nem az anyagi hátteremről kellett volna írnom...?) Egy éve itthon dolgozom.

 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

2017. március 28-án neveztem be a CEE Tavasz 2017 (Közép- és kelet-európai tavasz) nemzetközi szócikkíró versenyre. (Akkor tudtam meg a létezését.) Az a kérdésem, hogy ez a verseny él-e még? Mert sehol nem látom már a kiírást, annak ellenére, hogy eredetileg 2017. március 21. és 2017. május 31. között volt megszervezve. Március 28-án regisztráltam, szócikkeket viszont most kezdenék írni, mert előbb be kellett fejeznem a korábban elvállalt munkámat.

Hálásan köszönöm előre is a választ.

Szépséges napot kívánok!

Tisztelettel, Dávid Laci :)

Lacidd23 vita 2017. április 23., 14:28 (CEST)

Kedves Laci! A verseny még természetesen él, ITT a lapja, szócikket pedig ITT tudsz nevezni! Jó szerkesztést! ;) – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. április 23., 14:36 (CEST)

Mentorkeresés: Bereger vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Tamboo

Bereger vita 2017. április 24., 17:59 (CEST)

Mentorkeresés: Kérdéseim még a CEE Tavasz 2017-tel kapcsolatosan Lacidd23 vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Most kezdek.
 • Néhány szó a hátteremről: Már írtam a tegnap.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Kérdéseim még a CEE Tavasz 2017 (Közép- és kelet-európai tavasz) nemzetközi szócikkíró versennyel kapcsolatosan:

1.A Tematikus hetek szerint Romániáról május 9. és 15. között lehet(ne) szócikkeket írni. Ezt kötelező ilyen szigorúan betartania annak, aki versenyzik, vagy ez csak ajánlás?

2.A szócikket, amelyiket megírtam magyarul, írhatom még románul és netán angolul is, hogy részt vegyek velük a versenyen, ha betartom a szerkesztési szabályokat (legalább 300 szó stb.)? Ez külön-külön szócikknek számít egyazon témán belül?

3.Ha olyan személyről, dologról, eseményről írok netán, amelyik nem való éppen a Wikipédiára, mert nem elég közismert, híres stb., akkor azt hová küldjem, hová töltsem fel? (Valahol olvastam erről egy cikket a Wikipédia társairól, testvéreiről, de már nem találom a sok link között…) Ilyen szócikkben lehetnek a Wikipédiára mutató linkek?

Hálásan köszönöm előre is a válaszokat.

Csodás napot kívánok!

Tisztelettel, Dávid Laci :)

Lacidd23 vita 2017. április 24., 20:18 (CEST)