Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – kezdők és botladozók szekciója
Ebben az új szerkesztőknek fenntartott szekcióban teheted fel kérdéseidet a többi szerkesztőnek, ha még nem igazodsz ki kellőképpen a Wikipédiában.
 • Személyes segítőnek ajánlkoznak a mentorok.
 • Érdemes körülnézni a Gyakran ismétlődő kérdések oldalán is!
 • A már megoldódott problémákról szóló szakasz elejére az áttekinthetőség érdekében illeszd be a {{megoldva|~~~~}} sablont.
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
 Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.
 Archívumok | Az archívumok tartalomjegyzéke

06. 06. 06. · 06. 12. 27. · 07. 02. 25. · 07. 08. 11. · 08. 02. 25. · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) Ha az ötödik képecskére kattintasz a szerkesztőablak fölött, akkor az beír helyetted négy hullámvonalat. Ezek jelzik a szoftvernek, hogy ide kívánod az aláírásodat dátumostól.

Suzuki Cultus[szerkesztés]

Függőben FüggőbenParliament Buildung Hungary 20090920.jpg Ruisza Kérem a következőt! 2015. október 23., 17:10 (CEST)

Suzuki Cultus (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Segítséget és tanácsokat kérek a Suzuki Cultus cikk kiemelt minőségre való fejlesztéséhez a vitalapján.– Parliament Buildung Hungary 20090920.jpg Ruisza Kérem a következőt! 2015. október 6., 16:50 (CEST)

Mentorkeresés: Varjusn vita[szerkesztés]

Függőben FüggőbenXXLVenom felvette a kapcsolatot a Varjusn vitalapján. Fauvirt vita 2015. november 4., 00:05 (CET)
 • Témáim a Wikipédiában: Gombaismeret, gombászképzések
 • Néhány szó a hátteremről: Alapítványom célja és feladata a gombaismereti tudás széleskörű elterjesztésének támogatása magyar nyelvű területeken. A fő cél: Magyarországon mindenki ismerje fel a gyilkos galócát!
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: A következő információt szeretném feltenni a wikipédiába: "Gombászok Világnapja

Mivel még nincs nemzetközi napja a lelkes gombavadászoknak, javasoljuk a november 10-ét kinevezni mint a gombászok világnapját. Magyarországon már 2 éve ezen a napon ünneplik a gombászok önmagukat, de jó lenne, ha ez világszinten is elterjedhetne!" Nem tudom mi a módja, hogy ez felkerülhessen és milyen formában lenne ez lehetséges, hogy ne kerüljön azonnali törlésre? Köszönettel Varju Sándor Pro Mikológia alapítvány

Varjusn vita 2015. november 3., 21:55 (CET)

Lecseréltem függőre: nem tudok mentorálást vállalni, így is nagyon kevés időm van a Wikipédiára, egyébként sem érzem magam "mentorképesnek", de mostanság a rendes szerkesztésre is szűkösen jut időm. Én csupán egy útmutatást adtam Varjusn-nek, hogy a helyes úton menjen tovább és reményeink szerint jó szerkesztő legyen belőle. Elnézést ha ez félreértéshez vezet, a mentorkeresés úgy vélem továbbra is fennáll. --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2015. november 4., 20:33 (CET)

Emlékek a Föld alatt[szerkesztés]

Sok olyan régi város vagy városrész van, ahol a legöregebb házak bejárata az utca szintje alatt található.Ennek nem az az oka ,hogy mint a mesékben a városok elsüllyednek, hanem az hogy a földfelszín szintje sokféle lassan és észrevétlenül, de emelkedik! Miért? A levegőben milliónyi porszemcse lebeg, és ez a por leülepedik a földre,és egyre magasítja a felszínt.Sok házat és várat így temetett be a szél.
– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Preszi98 (vitalap | szerkesztései) 2016. január 2., 15:33‎

Mentorkeresés: Sebokistvan46 vita[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldvafelvettük egymással a kapcsolatot - nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2016. április 23., 19:00 (CEST)
 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Sebokistvan46 vita 2016. április 15., 09:12 (CEST)

Előljáróban: A Wikipédia lelkes használója- főleg olvasója - vagyok. 

A tegnapi napon szerettem volna egy lapot irni / kedves öreg tanárunk tiszteletére, aki 2015-ben kapott Rátz tanár úr Életműdijat. Elkezdtem, de nekem túl bonyolultnak tünik a szerkesztés, pedig sokmindent tudok a számitógépen csinálni.Igy nem biztos, hogy folytatni tudom Én jó magam is idős 70 éves vagyok ezt alapot segitség nélkül nem tudom elkésziteni. KÖszönettel: Sebők István volt Sárospataki öregdiák.

Átirányítás megszüntetése/laptörténet megőrzése[szerkesztés]

Sziasztok!

Nemrég készültem el ezzel a szócikkel: Borisz Mihajlovics Saposnyikov. Addig természetesen szerkesztői lap volt, és munka közben igyekeztem kiküszöbölni azokat a hibákat, amiket a korábbi szócikkeimnél elkövettem. Mielőtt átneveztem volna fő szócikké, követtem az instrukciókat, de alighanem elszúrhattam valamit, mert most a szerkesztői oldalamon egy átirányítás található a fő szócikkre, plusz a teljes laptörténet a szerkesztői oldalamon maradt. Szeretném megszüntetni ezt az átirányítást (hogy a szerkesztői lapom teljesen üres legyen), de a laptörténetet nem akarom kinyírni – annak át kéne kerülnie a marsall úrhoz :) Tudnátok nekem ebben segíteni? Elég, ha elmondjátok, mit tettem rosszul, és mire figyeljek oda a jövőben. Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!--Fruzsimano vita 2016. április 22., 08:53 (CEST)

Nyisd meg szerkesztésre a próbalapodat (ha automatikusan átvisz Saposnyikovhoz, a lap tetején találsz egy kis kék linket, hogy honnan kerültél ide, és ott visszaléphetsz) és töröld ki az átirányítást. A laptörténetben nem tudok segíteni, csak annyit látok benne, amikor átnevezted. --Hollófernyiges vita 2016. április 22., 09:18 (CEST)

Fruzsimano, szerintem a laptörténet él, nem nyírtad ki: a marsall szócikkének laptörténetében lehet olvasni, hogy május elején kezdted írni a szócikket. Az átirányító lapot, vagyis az átnevezés előtti próbalapodat jelöld azonnali törlésre, így valamelyik adminisztrátor törli majd, s később, ugyanezen a próbalapon elkezdhetsz egy újabb szócikket készíteni tiszta laptörténettel. --Sphenodon vita 2016. április 22., 09:29 (CEST)

Hopp, most néztem meg, hogy a május elejei szerkesztés még a Rokosszovszkijról szóló szócikkhez tartozik, úgyhogy a laptörténet ilyen szempontból mégsincs rendben. --Sphenodon vita 2016. április 22., 09:36 (CEST)

A Saposnyikov-szócikk laptörténetében az első két szerkesztés még a Rokosszovszkij-szócikkéhez tartozik: az első az átnevezést, a másik az átirányítás kitörlését mutatja. Csak a harmadik szerkesztés, a 2014. júniusi tartozik a Saposnyikov-szócikkhez. Talán ez nem olyan nagy probléma; nem tudom, lehet-e tenni ez ellen valamit, ha igen, akkoris legfeljebb csak az adminisztrátorok tudják az első két szerkesztést kitörölni. Érdemesebb azt csinálni, ahogy fentebb írtam: amikor átmozgattad a próbalapról a szócikkek közé az elkészült munkát, akkor a próbalapot (azaz most már átirányító lapot) azonnali törlésre jelölöd azzal, hogy ráteszed a fent hivatkozott sablont; a lapot egy adminisztrátor törli, s amikor újra a próbalapodon kezdesz szerkeszteni, akkor a laptörténet tiszta lappal indul. --Sphenodon vita 2016. április 22., 09:44 (CEST)

Mentorkeresés: Diana doczi vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: "Kültéri védelem" - ez az első bejegyzésem. Ez egy sorozat lesz majd, minden biztonságtechnika, biztonságpolitika témában.
 • Néhány szó a hátteremről: Alvállalkozóként dolgozom 6 cégnek, akik ebben az iparágban tevékenykednek. Egyelőre nincs összesített fogalomtár a szakmában, amit mindenki hiányol.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Szeretnék olyan segítőt kérni, aki ellenőrizné a bejegyzéseimet. Köszönettel,

Diana doczi vita 2016. április 26., 14:44 (CEST)