Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – kezdők és botladozók szekciója
Ebben az új szerkesztőknek fenntartott szekcióban teheted fel kérdéseidet a többi szerkesztőnek, ha még nem igazodsz ki kellőképpen a Wikipédiában.
 • Személyes segítőnek ajánlkoznak a mentorok.
 • Érdemes körülnézni a Gyakran ismétlődő kérdések oldalán is!
 • A már megoldódott problémákról szóló szakasz elejére az áttekinthetőség érdekében illeszd be a {{megoldva|~~~~}} sablont.
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
 Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.
 Archívumok | Az archívumok tartalomjegyzéke

06. 06. 06. · 06. 12. 27. · 07. 02. 25. · 07. 08. 11. · 08. 02. 25. · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) Ha az ötödik képecskére kattintasz a szerkesztőablak fölött, akkor az beír helyetted négy hullámvonalat. Ezek jelzik a szoftvernek, hogy ide kívánod az aláírásodat dátumostól.

Mentorkeresés: Király Irén vita[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva (lásd Fauvirt válaszát) --Karmela posta 2017. január 8., 11:43 (CET)
 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Sziasztok!

1.,Segítséget kérek miért törlik a Dr. Komáromi István név elől a "Dr" címet? Tegnap újra vissza írtam, de általában leveszik. Ez a név Dr. Komáromi István törvényes. 2., Ha beírom a keresőbe "Komáromi István" nem találom az oldalt, csak ha mellé írom hogy Wikipédia. Miért van így? 3., Mikor lesz véglegesen Ellenőrzött az oldal? Köszönöm ha válaszoltok. Király Irén vita 2016. december 11., 11:26 (CET)

Király Irén vita 2016. december 11., 11:26 (CET)

Lexikonokban nem szokás beírni a doktori címet, csak magában a szócikkhen. A kereső a második oldalon már behozza a Wikipédia-cikket is, de már az első alján felajánlja a wikipédiás keresést, tehát teljesen rendben van, meg lehet találni. Ennél nagyobb baj az, hogy az angolban is van István Komáromi, aki nem ő, hanem a politikus, de róla a magyarban nincs szócikk. Remélhetőleg senki sem fogja összekeverni őket. Wikizoli vita 2016. december 11., 13:22 (CET)

@Wikizoli: ha tudjuk, hogy van egy vagy több nevezetes másik személy ugyanezzel a névvel, a magyar Wikipédián egyértelműsítünk akkor is, ha még nincs a névrokonról szócikk (Wikipédia:Egyértelműsítő lapok). Az angolon azért nincs ez, mert ott megállapodás, hogy csak az vihető egyértelműsítő lapra, amiről már van szócikk, vagy linkelhető egy szócikkben. @Király Irén: itt olvashatod az irányelvet, ami az első kérdésedre vonatkozik: Wikipédia:Elnevezési szokások. A Google pedig csak idővel helyezi előrébb a Wikipédia szócikkeket. A harmadik kérdésedre itt a szöveges verzió: Wikipédia:Jelölt lapváltozatok, de ez lehet, elég bonyolult, a lényeg hogy majd ha egy járőr a sok-sok új szerkesztés között elér a te szócikkedig... esetleg jelezheted itt: Wikipédia:Járőrök üzenőfala. Viszont (gyors átfutással) a szócikk Források és További információk részében több probléma is van. A Youtube csupán egy közvetítő hely, ráadásul a legtöbb (noname) feltöltött videó nem jogtiszta. Komáromi István YouTube csatornája meg hogyan és lehetne forrás? (Fontos, hogy minden leírta adathoz és információhoz legyen forrás... de a legjobb az lenne, ha a cikkalanytól független források is szolgálnának azok hitelességének alapjául.) Hogy hogyan kell helyesen leírni a forrásokat, itt olvashatod el: Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat!#Példák a források leírására. Továbbá: folyószöveg részbe (A Források/Jegyzetek szakaszok fölötti részbe) ne írj külső (azaz a Wikipédiából kivezető) linkeket. Könyvcímeket nem vastagbetűvel, hanem dőlttel jelezzük. Úgyhogy amíg ezek legalább nagyrészt nincsenek rendben, addig jobb is, ha nincs "ellenőrizve". Fauvirt vita 2016. december 11., 21:58 (CET)

Köszönöm hogy írtál, írtatok.. Javítottam az oldalon, és ha időd engedi légyszives nézd meg. Köszönöm. Király Irén vita 2016. december 12., 21:10 (CET)

Mentort keresek, mert az jó Benjoyce vita[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHollófernyiges jelentkezett nála. --Karmela posta 2017. január 8., 11:39 (CET)
 • Témáim a Wikipédiában: Irodalomtörténet és elmélet, táblás- és videojátékok
 • Néhány szó a hátteremről: SZTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola, PhD (2016), álláskereső leendő egyetemi tanársegéd (anglisztika/amerikanisztika)
 • Mentort kérek magam mellé, mert jólesik egy tapasztaltabb emberre támaszkodni, aki ismeri a terepet, és van szabadideje segíteni másoknak
 • Amit elolvastam: a legtöbb kezdeti lépések szócikket, a legyakoribb hibákat, az Irányelvek és Útmutatók jelentős részét

Benjoyce vita 2016. december 11., 15:57 (CET)

Ellenőrzés[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva(Lásd Ato 01 válaszát.) --Karmela posta 2017. január 8., 11:41 (CET)

Sziasztok!

Tudom, hogy önkéntesek, szabadidejükben ellenőrzik az új szerkesztéseket, de van olyan szerkesztésem, ami másfél hónapos, és ellenőrizetlen. Van esetleg ötlet, hogy hogyan lehetne felhívni rá a járőrök figyelmét? Vagy csak várjak? Köszönettel, Yoso7 vita 2016. december 14., 11:58 (CET)

Esetleg a Wikipédia:Járőrök üzenőfala oldalon meg lehet említeni, de tudtommal eddig cikk még nem maradt ellenőrizetlen. A másfél hónapos szerkesztésnek már lassan sorra kellene kerülnie. -- ato vita 2016. december 14., 15:19 (CET)

Mentorkeresés: Amikisfalunk vita[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva(üdvözlet és üzenetek vannak a vitalapon) --Karmela posta 2017. január 8., 11:47 (CET)
 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Amikisfalunk vita 2017. január 6., 15:45 (CET)Szia! Nagyon szeretném ha segítenél, tudunk esetleg telefonon beszélni?

Nem a telefonbeszélgetés szokásos itt, hanem az egymás vitalapjára írt üzenetek, mint amilyeneket időközben te is kaptál. --Karmela posta 2017. január 8., 11:47 (CET)

Mentorkeresés: Tóth Elek vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Most kezdtem "wikipédiás szerkesztői pályámat" így ezt még nem tudom megjelölni. Egy fotográfusról szóló cikk létrehozása az első próbálkozásom. A második egy művészettörténészről szóló cikk javítása, illetve átdolgozása lesz. Ha belejövök magyar egyháztörténeti témájú cikkeket szeretnék írni.
 • Néhány szó a hátteremről: Teológiai végzettséggel is rendelkező nyugdíjas könyvtáros vagyok,sokáig dolgoztam az államigazgatásban is.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: A homokozóban elkészítettem az első próbalapomat, a szöveget meg tudtam formázni, de nem boldogulok az illető fényképének beillesztésével, és az infobox beszúrásával, létrehozásával. Ha kiválasztom a személy vagy életrajz infobox sablont és beillesztem, annyi történik hogy megjelenik a kék téglalap benne a Tóth Elek/próbalap szöveggel és nem tudok rájönni a további szerkesztés módjára. A kép beillesztéssel eddig sem jutottam.

Tóth Elek vita 2017. január 7., 22:12 (CET)

@Tóth Elek:
Látom, hogy Ogodej üdvözlölt a vitalapodon, lehet, hogy úgy értendő ez, hogy a mentorálásodat is vállalja. Ha úgy van, akkor nem akarok közbetolakodni, de ha már ránéztem az anyagodra, leírom, ami feltűnt:
Tetszik, ahogyan felépítetted a cikket a próbalapodon, de hiányolom róla a forrásaid megadását, pedig ezt alapvetőnek tekintjük itt a Wikipédián.
Egy apróság: másként kell szögletes zárójelbe tenni a belső, wikipédiás linkeket, és a külsőket. Az utóbbi esetben csak egy szögletes zárójelpár kell, és középre nem a függőleges vonal jön, hanem egy üres hely.
Az is fontos, hogy külső hivatkozások csak alul, a jegyzetek, források, további hivatkozások részekben jelenhetnek meg, a cikk törzsszövegében nem. Ezért a törzsszövegben az ilyesmit <ref> és </ref> közé tesszük, és ez leviszi a közbezárt részt a lábjegyzetbe.
Kérdésedre: Csak olyan képet-fényképet tudsz beilleszteni egy magyar cikkbe, ami vagy a magyar Wikipédiára, vagy a mindenféle nyelvű Wikipédiák közös kép-, hang- és filmtárába, a Commonsba van feltöltve. Ez utóbbit ajánlom inkább, ehhez kattints ide. (Csak olyasmit tölts fel, aminek a jogai fölött rendelkezel, vagy ami már nem áll szerzői jogvédelem alatt. Gondosan válaszold meg a feltöltéskor a kérdéseket, csak akkor van a képnek maradása a Commonson.)
 • Maradtak még nyitott kérdéseid, látom, de most csak ennyire futotta az időmből. Talán valaki más (Ogodej?) folytatja.
--Karmela posta 2017. január 8., 11:25 (CET)
Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) @Tóth Elek: Amikor beszúrod az infoboxot, a megjelenő panelon alul van egy „További információk hozzáadása” gomb, arra kattintva megjelennek a lehetséges mezők (ez a kettő közül csak a Személy infoboxra érvényes, de az Életrajz infobox úgyis elavult, lehetőség szerint mindenhol ki kéne cserélni az előbbire). A képeket először fel kell tölteni (ha tudsz angolul, akkor lehetőleg itt, ugyanis a Wikimédia Commons projektben tárolt képek más nyelvű Wikipédiákon is használhatók, valamint könnyebben megtalálhatók; esetleg az oldalsávból is elérhető Speciális:Feltöltés lapon, ekkor csak a magyar Wikipédiában lesz használható). Azonban vigyázz: a Wikipédián csak jogtiszta képeket lehet használni, azon belül is csak olyat, ami a Wikipédián olvasható szövegekhez hasonlóan szabadon felhasználható és módosítható, akár profitszerzés céljából is. Amennyiben nem te készítetted a képet, akkor nagy eséllyel nem ilyen, ilyenkor megpróbálhatsz engedélyt kérni a szabad felhasználásra a jogtulajdonostól. – Tacsipacsi vita 2017. január 8., 11:41 (CET)
Annyit tennék még hozzá Karmelához, hogy úgy látom, a vizuális szerkesztőt használod, így a szögletes zárójelekről és egyéb kódokról szóló útmutatás nem (úgy) érvényes: külső (nem Wikipédia-szócikkre mutató) hivatkozást ugyanúgy a Hivatkozás Hivatkozás gombbal lehet beszúrni, csak a Lapok keresése helyett a Külső hivatkozás füllel. A <ref> és </ref> helyett pedig a Forrás gombra kell kattintanod, és oda beírni a külső linket (a kis panelen eszköztárának Hivatkozás gombjával). – Tacsipacsi vita 2017. január 8., 11:54 (CET)

Mentorkeresés: JNagy 13 vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

JNagy 13 vita 2017. január 8., 19:16 (CET) Szeretném kicserélni egy wikipédián fellelhető fotót egy barátomról és szerkeszteni az adatlapját, mert rengeteg hiányosság, tévedés és nem utolsó sorban egy nagyon előnytlen, neki sem tetsző fotó van Róla közzétéve. Köszönöm a segítséget, minden infót, üdv:

Katka

Mentorkeresés: SinaiZoltánKároly vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Európai-és Észak-Amerikai történelem
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Szerkesztés SinaiZoltánKároly vita 2017. január 8., 21:59 (CET)

@SinaiZoltánKároly: Mik a szerkesztési gondjait? E nélkül nehéz lesz segítőt találni. Csujaposta 2017. január 13., 15:39 (CET)

Mentorkeresés: 212.96.37.158 (vita)[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Horváth Dávid Balázs
 • Néhány szó a hátteremről: extra kezdő vagyok, ez az első lapom
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Szerkesztettem novemberben a lapot, és azóta azt írja, hogy ellenőrzés folyamatban. Mikor fogják jóváhagyni, ellenőrizni a szerkesztést?

212.96.37.158 (vita) 2017. január 10., 12:49 (CET)

Sajnos igen lassan halad a szerkesztések ellenőrzése, így ez egyáltalán nem számít kirívónak. Most ellenőriztem a szerkesztésedet; legközelebb a Wikipédia:Járőrök üzenőfala lapon kérheted (nem vesszük rossz néven, ha valaki kéri az ellenőrzést, függetlenül attól, hogy az milyen régi, amíg megfelelő hangnemet használ). – Tacsipacsi vita 2017. január 10., 22:45 (CET)

Segítségkérés, nem tudom hogy szerkesszem[szerkesztés]

Szerkesztettem egy oldalt, Ujvári Lászlóról. A nevét rövid U-val és i-betűvel kell írni. A címben viszont hosszú Ú-val vín írva a neve, nem tudom sehogy sem változtatni. Tudna valaki segíteni ebben?

A másik, hogy az egyértelműsítő lapon felvezettem két másik Lászlót, ebből az egyik a már említett 1956-os forradalmár. Ott most ellenőrzésre várok, remélem ott hagyják, mert a múltkor visszavonta valaki. Ezt hogy tudom ott tartani, miért vonják vissza? Mindkét névre szeretnék szócikket szerkeszteni. Köszönöm szépen!

Nuhicalu üzenőlapja  2017. január 11., 12:29 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Frissen regisztrált szerkesztők pár napig nem tudnak átnevezni. Most ezt átneveztem. -- ato vita 2017. január 11., 12:36 (CET)

Mentorkeresés: Alfika76 vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Dömsödi Kajak- Kenu Sportegyesület
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Törlésre jelölték a szócikkem, Nem nevezetes: nincsenek független források.

Mi a teendő? Segítség!

Alfika76 vita 2017. január 13., 10:35 (CET)

@Alfika76: én a helyedben átmásolnám saját allapra, amíg több megbízható forrást nem találok a sportegyesületről. A Facebook, Youtube, a sportegyesület saját honlapja vagy blogok nem ilyenek. -- ato vita 2017. január 13., 12:55 (CET)

Nem nagyon lesz még egy ideig megbízható forrás... Az egyesület nyár végén alakult, az idei éve lesz amikor versenyeken idul, amikor bekerül a vérkeringésbe... Addig nem lesznek források... Hogyan lehetne mégis elkerülni a törlést? Nem lehet kérni halasztást? :) Alfika76 vita 2017. január 13., 15:35 (CET)

Mentorkeresés: 2001:4C4C:20D9:3800:9522:EADF:72A9:B1B0 (vita)[szerkesztés]

 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Keresek valakit, aki szakszerűen képes megírni a szöveget.

2001:4C4C:20D9:3800:9522:EADF:72A9:B1B0 (vita) 2017. január 14., 00:17 (CET)

Mentorkeresés: Legendary Johnny Cool vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Már egyszer feladtam ezt a szándékom,mert régebben sem sikerült feltenni a Wikire a cikkem,de most újra próbálva sem sikerül. Eljutottam ugyan megint a szerkesztésben a végleges változatig, de egyszerűen nem találok módot arra, hogy elmenthessem -vagyis felkerüljön a Wikire a cikkem. Már ott kezdődött, hogy egyszerűen a rossz megnevezését nem tudom kiszerkeszteni, nem enged törölni, a NETre meg ezzel a hülye címmel kerül fel.(nem rólam szól a cikk, hanem a Cadillac együttesről). Elég fontos cikk lenne -persze mindenkinek fontos a sajátja - és nagyon nagyon szeretném, ha a "CADILLAC - The Cadillacs (Band, hu)" cím végre felkerülne, mert rengeteg szereplése volt külföldön is. Akár személyes kapcsolatfelvételt is kérnék, ha már annyira "buta" vagyok, hogy nem tudok egy olyan "kattintásra" évek óta rájönni, ami pedig az ábra szerint rengeteg embernek jól sikerült. Köszönettel HOOOL VAN EZ A GOMB????? „Lap mentése” gomb segítségével mentsd el a szöveget. Legendary Johnny Cool vita 2017. január 16., 16:27 (CET)

@Legendary Johnny Cool: A „Lap mentése” gombot úgy tűnik, megtaláltad, mert a lap elérhető, bárki elolvashatja a Szerkesztő:Legendary Johnny Cool/próbalap címen. Természetesen nem ezen a néven szeretnéd hagyni; a lap címének változtatása megoldható, de ez nem az elmentés – hiszen az már megtörtént –, hanem átnevezésnek hívjuk, ezt a lap tetején, a keresőmező mellett lévő Több ▼ menüből választhatod ki. Az átnevezéskor figyelj az elnevezési szokásokra (nem hiszem, hogy tényleg CADILLAC – The Cadillacs (Band, hu) néven koncerteznek). Ezenkívül felhívnám még a figyelmedet a források használatának szükségességére és ehhez kapcsolódóan arra, hogy van egy határ, aminél kevésbé ismert témáról nem lehet szócikk a Wikipédiában – ez éppen a forrásokra vezethető vissza, mivel a „saját” semmiképpen nem fogadható el forrásként, de az együttes saját honlapja is csak korlátozottan, alapvetően az együttestől független, pártatlan forrásokra van szükségünk. Emellett kicsit formázni is kellene a szócikket, hogy illeszkedjen a Wikipédia szokásaihoz, de ez a legkisebb probléma, szívesen segítek, ha a források már rendben vannak. – Tacsipacsi vita 2017. január 16., 17:57 (CET)

Kedves Tacsipacsi! Köszönöm a gyors választ, kicsit világosabban látok. Miután nem találtam közvetlen válaszadási lehetőséget Feléd - hiába kattintottam a nevedre, ez biztos megint az én értelmezési problémám.

Ha esetleg a You Toube-on keresed a zenekart a CADILLAC (Band, hu), v. a The Cadillac (Band,hu) címeken,találhatsz bőven. Újságcikkek vannak, ha ez elég,a Rock lexikonban is megjelent a címszó, a Zoltán János félében biztos, de nekem sajnos nincs ebből. Miután azt láttam, hogy Te is óbudai vagy, talán a személyes kapcsolat felvétel és megbeszélés lenne célszerűbb.Azért ez a zenekar 12 -évig a Hungária után a szakma szerint is elismert legjobb magyar rock and roll együttes volt..Köszönettel

Legendary Johnny Cool vita 2017. január 17., 17:23 (CET)

@Legendary Johnny Cool: A nevezetességről szóló irányelvünkben pontosan le van írva: nem triviális említés kell. Tehát egy rövid hír, hogy itt és itt lépnek fel, nem jó, egy riport már megfelel. A Rocklexikon-címszó, bár nem vagyok jártas a témában, szerintem rendben van. Ezekből kéne kidolgoznod a cikket, nem az ő honlapjukból és ún. saját kutatásból. Ezek után egyszerűen felsorolod a forrásokat a cikk alján, egy Források szakaszban (a formázásban majd segítek), ezek után már senki nem kérdőjelezi meg, hogy van helye a Wikipédiában, tehát már csak át kell nevezni (átnevezésnél ügyelj, hogy a megjelenő űrlapon a „Szerkesztő”-t cseréld le „(Fő)”-re, vagyis valódi szócikkre). – Tacsipacsi vita 2017. január 18., 00:32 (CET)

Mentorkeresés: Amikisfalunk vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Törölni akarják az oldat
 • Néhány szó a hátteremről: Egy új vígjáték sorozatról készítettem szócikket, ami február 2-án indul az RTL Klubon. A történet és a település, ahol játszódik teljesen fiktív és ez fel is van tüntetve.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Mit kell ahhoz, tennem, hogy ne töröljék le a cikket?

Pajkaszeg Amikisfalunk vita 2017. január 16., 17:38 (CET)

Mentorkeresés: Zsombi vita[szerkesztés]

 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Igazából az érdekelne, hogy mi az oka annak, hogy a lakosságszára itt [1] tett kiegészítésem hosszú idő óta vázlatban van, nem publikáljátok. Mit rontottam el?

Üdv: Zsombi vita 2017. január 19., 12:30 (CET)

Jó volna megadni az adat forrását, mert itt például (6. oldal tetején a táblázat) más számok szerepelnek. Ettől persze lehetnek jók a Te számaid is, mert mindig mást vizsgálnak, csak legyen alátámasztva forrással. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. január 19., 13:37 (CET)


Az önkormányzat kérdésemre arról tájékoztatott, hogy az adatok a BM. Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság honlapjáról a www.nyilvantarto.hu/hu/statisztikak web címről lett lekérve és tárgy év január 1-ei állapotot tükröz.

                 férfiak          nők            összesen

2012. január 1-től 56.866 67.745 124.611

2013. január 1-től 56.846 67.696 124.542

2014. január 1-től 57.231 67.936 125.167

2015. január 1-től 57.345 68.253 125.598

2016. január 1-től 58.378 68.844 127.222

Köszi szépen, hogy utánajártál, jóváhagytam. (Beleírtam a fejlécbe a forrást.) – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. január 20., 12:50 (CET)

Mentorkeresés: Ziro~huwiki vita[szerkesztés]

Ziro~huwiki vita 2017. január 19., 20:36 (CET)

Mentorkeresés: Karcsúbey vita Blues együttes lapjának létrehozása[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: egy népszerű, 5-6 éve működő magyar blues együttes lapját szeretném - az együttes jóváhagyásával - közzétenni, 2017. január végéig.
 • Néhány szó a hátteremről: ez az első Wikipédia lapom, nem is tervezek többet. Az együttes támogatójaként, velük egyeztetve szeretném feltenni a lapot. Később a lap angol változatát is szeretnénk elkészíteni, tekintettel a nemzetközi kapcsolatokra.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: a szöveg - képekkel - teljesen kész van. Néhány képet a szövegbe beszúrva alkalmaznék. A gondot a fő kép okozza (nem tudom, mi ennek a hivatalos elnevezése), melyet a fő szövegtörzstől jobbra szeretnék elhelyezni, alatta az együttes főbb adataival. Jó lenne még segítség a szöveg alatti hivatkozások elhelyezésére is.

Karcsúbey vita 2017. január 20., 16:36 (CET)

@Karcsúbey: -- A vitalapodon válaszoltam. Ogodej Mal 0.png vitalap 2017. január 20., 18:51 (CET)