Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – kezdők és botladozók szekciója
Ebben az új szerkesztőknek fenntartott szekcióban teheted fel kérdéseidet a többi szerkesztőnek, ha még nem igazodsz ki kellőképpen a Wikipédiában.
 • Személyes segítőnek ajánlkoznak a mentorok.
 • Érdemes körülnézni a Gyakran ismétlődő kérdések oldalán is!
 • A már megoldódott problémákról szóló szakasz elejére az áttekinthetőség érdekében illeszd be a {{megoldva|~~~~}} sablont.
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) Ha az ötödik képecskére kattintasz a szerkesztőablak fölött, akkor az beír helyetted négy hullámvonalat. Ezek jelzik a szoftvernek, hogy ide kívánod az aláírásodat dátumostól.

Mentorkeresés: Zoltan69 vitaoldal letrehozasa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Zoltan69 vita 2015. július 17., 11:54 (CEST) kedved Wikipedia

kozzé szeretnem tenni az oldalamon taláható változásokat vagyis szeretném ha alandó oldalam lenne.mit kell hozzá tennem?


az oldalam Pletl Zoltán név alatt van


tisztelettel

Pletl Zoltán

Mentorkeresés: Colombo vita[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Témáim a Wikipédiában: életrajzok írása ( többnyire képzőművészeti, orvosi témában)
 • Néhány szó a hátteremről: az idősebb korosztályhoz tartozom, így néha ügyetlenkedem, másrészt nagyon élvezem a wikipédiát, tavaly óta foglalkozom vele.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Küllői-Rhorer László sebészről tettem fel egy rövidke életrajzot, de a nevében a "h" betűt rossz helyre tettem - németesen Rohrernek írtam. Ez így jelent meg a címszóban, amit nem tudok megváltoztatni. Ehhez kérnék segítséget. Hálás köszönettel Colombo vita

Colombo vita 2015. július 17., 15:12 (CEST)

Kedves @Colombo:! Átneveztem a szócikket a javasolt alakra. Ezt egyébként mindenki maga is megteheti, de elhiszem, hogy amíg valaki nem tapasztalt a wikis felületek használatában, addig szívesen kér ebben segítséget. Ha szükséges, és tudok, akkor később is készséggel segítek. Üdv: Solymári vita 2015. július 28., 23:38 (CEST)

Mikor lesz ellenőrzött?[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Létrehoztam 5 átirányítást, mikor lesz ellenőrzött? Gondolom egy átirányítást ellenőrizni nem sok idő.

Dayana Kirillova -> Dajana Jurjevna Kirillova, Dayana Jurjevna Kirillova -> Dajana Jurjevna Kirillova, pedofil -> pedofília, hebefil -> hebefília *, efebofil -> efebofília *

A *-gal jelölt szócikkeket létrehoztam, mikor lesznek ellenőrzöttek? És a pedofília szócikkben javított 1 hiba? Az angol ephebophilia szócikkre rátettem az interwiki linket, mikor lesz benne a többi nyelvűben is, illetve a magyar nyelvűben a többi nyelvű?

A 3. kozmikus sebességgel kapcsolatban hónapokkal ezelőtt írtam a vitalapra hogy a képletet nem értem, nekem más jött ki. Mikor fog valaki hozzászólni ehhez?

Köszönöm.

Csak kíváncsi vagyok, nem türelmetlen. Hebefil vita 2015. július 20., 19:36 (CEST)

Aláírás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Üdv! Jozsibacsi19 vagyok, és meg akarom változtatni az aláírásom, mit tegyek? Jozsibacsi19 üzenőlapja  2015. július 18., 16:24 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

A szerkesztőlapod jobb felső sarkában található "beállítások" linkre kattintva eléred a személyes beállításaidat, közte az aláírást is. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. július 18., 19:24 (CEST)

Ha színeket szeretnél bele vinni, a következőképpen tedd: 1. Keresd ki az adott szín HTML-kódját! 2. Az adott szöveg elé, amit ki akarsz színesíteni, tedd ezt (aposztrófok nélkül): '<'font color='#'idézőjelben a szín kódja> 3. A színezni kívánt szöveg után pedig ezt (aposztrófok nélkül): <'/'font color'>'--Ruisza beszélgetőfülke 2015. július 21., 09:18 (CEST)

Csinálhatok ilyet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Teszt, hoax szócikket azonnalizni--Jozsibacsi19 Snail.jpg IDE ÍRJÁL! 2015. július 19., 17:46 (CEST)

Mentorkeresés: Spalazzomed vita[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Témáim a Wikipédiában: Thalgo francia kozmetikai vállalat
 • Néhány szó a hátteremről: középhaladó web és szövegszerkesztő, kezdő wikis
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Első bejegyzés megalkotása, kezelőfelület megismerése, homokozó használata, struktúra kialakítása, minta példa használata, átírása.

Spalazzomed vita 2015. július 20., 16:17 (CEST)

Hűlt hely[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Suzuki Baleno lapon az utód modell (Suzuki Aerio) benne van az infoboxban, de a lapforrásban nincs.--Ruisza beszélgetőfülke 2015. július 20., 16:20 (CEST)

Ha legalább belinkeled a szócikket, már segítesz vele azoknak, akiktől segítséget vársz, de még jobb a cikksablon. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. július 20., 16:22 (CEST)

Ha a szerkesztőablak alatt kibontod a cikkben használt sablonokat (sajnos újabban csak összecsukva látszik), és ott rámész az autó infoboxra, ezt találod:

| előző      = <!-- Wikidatából -->
| következő    = <!-- Wikidatából -->

Na ez a megoldás. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. július 20., 16:25 (CEST)

Almaborecet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bővíteni fogom.--Jozsibacsi19 Snail.jpg IDE ÍRJÁL! 2015. július 21., 11:09 (CEST)

Aláírás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szép a aláírásom?--Jozsibacsi19 Snail.jpg IDE ÍRJÁL! 2015. július 21., 11:11 (CEST)

Texas történelme, az alamói csata[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Azt szeretném megtudni, hogy ki tudna nekem segíteni abban, hogy átolvassa az irományomat mielőtt feltenném. Remélem, valaki meg tudná nézni, hogy világos és logikus e a cikk, illetve tudna javítani rajta ha nem az. Témájában amúgy történelmi cikkről van szó. A segítséget előre is köszönöm --Dante vita 2015. július 21., 15:00 (CEST)

Hol van, amit eddig megírtál belőle? Ha nem akarod rögtön a nyilvános térbe kiadni, akkor hozz létre egy saját al-lapot, például ilyen névvel: Szerkesztő:Zazriel/Alamói csata vagy a szerkesztőlapodon fent a "próbalap" utasítással. Ott mindjárt ajánlott cikkszerkezetet is találsz! Al-lapon nyugodtan dolgozhatsz, rajtad kívül csak az fog belejavítani, akit felkérsz, vagy akinek megengeded (néha más is, de ritkán, és általában segítőleg). Szívesen bele-belenézek, és segítek én is. Csata-cikkekről mintákat a Kategória:Csaták-ban találsz, 19. századi amerikai csatákat Kategória:Az amerikai polgárháború csatái-ban is, ezekből ötleteket, megoldásokat meríthetsz. Akela vita 2015. július 21., 16:48 (CEST)

Köszönöm, a segítséget :) Még nagyon az elején járok, de így sokkal könnyebb lesz. Mégegyszer köszönöm. --Dante vita 2015. július 21., 17:38 (CEST)

Zsidó származás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Miért fontos Steve Reichnél megemlíteni, minjárt a szócikk elején, hogy zsidó származású. Ez, igy meglehetősen visszatetsző, hiszen Reich nem attól jó vagy nem jó zeneszerző, hogy zsidó vagy nem zsidó. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 217.113.63.5 (vitalap | szerkesztései)

Nem tudom, hogy fontos-e vagy sem, de azt is oda szoktuk írni, hogy XY "magyar származású amerikai", pedig nem biztos, hogy fontos, de lehet, hogy van, akinek igen. Wikizoli vita 2015. július 27., 19:27 (CEST)

A cikk első mondatába lehet, hogy elég lenne az, hogy az USA-ba való, a zsidóságát azonban meg kéne említeni a cikkben az angol Wikipédia-cikk alapján is, hiszen ez témát adott műveihez: Reich's work took on a darker character in the 1980s with the introduction of historical themes as well as themes from his Jewish heritage, notably the Grammy Award-winning Different Trains...The composition was described by Richard Taruskin as "the only adequate musical response—one of the few adequate artistic responses in any medium — to the Holocaust"

--Karmela posta 2015. július 28., 22:15 (CEST)

Mentorkeresés: 151.0.93.158 (vita) mentort kér[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Témáim a Wikipédiában: Egyelőre csak a saját szócikkem.
 • Néhány szó a hátteremről: Fordító, író, stb. vagyok.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Nem tudok képet feltölteni és szeretném valakivel átnézni még a cikkemet. Nagyon köszönöm előre is!

151.0.93.158 (vita) 2015. július 28., 20:16 (CEST)

Kedves új szerkesztő, technikai okoknál fogva csak bejelentkezett szerkesztőt tudunk mentorálni. Ezért kérünk, hogy előbb válasz magadnak egy nevet amin regisztrálod magad, majd jelezd itt, hogy mi a wikipédiás neved. --Karmela posta 2015. július 28., 21:50 (CEST) És fájlt is akkor lehet feltöltened, ha már bejelentkeztél.--Parliament Buildung Hungary 20090920.jpg Ruisza beszélgetőfülke 2015. július 29., 19:07 (CEST)