Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – kezdők és botladozók szekciója
Ebben az új szerkesztőknek fenntartott szekcióban teheted fel kérdéseidet a többi szerkesztőnek, ha még nem igazodsz ki kellőképpen a Wikipédiában.
 • Személyes segítőnek ajánlkoznak a mentorok.
 • Érdemes körülnézni a Gyakran ismétlődő kérdések oldalán is!
 • A már megoldódott problémákról szóló szakasz elejére az áttekinthetőség érdekében illeszd be a {{megoldva|~~~~}} sablont.
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
 Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.
 Archívumok | Az archívumok tartalomjegyzéke

06. 06. 06. · 06. 12. 27. · 07. 02. 25. · 07. 08. 11. · 08. 02. 25. · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) Ha az ötödik képecskére kattintasz a szerkesztőablak fölött, akkor az beír helyetted négy hullámvonalat. Ezek jelzik a szoftvernek, hogy ide kívánod az aláírásodat dátumostól.

Suzuki Cultus[szerkesztés]

Függőben FüggőbenParliament Buildung Hungary 20090920.jpg Ruisza Kérem a következőt! 2015. október 23., 17:10 (CEST)

Suzuki Cultus (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Segítséget és tanácsokat kérek a Suzuki Cultus cikk kiemelt minőségre való fejlesztéséhez a vitalapján.– Parliament Buildung Hungary 20090920.jpg Ruisza Kérem a következőt! 2015. október 6., 16:50 (CEST)

Mentorkeresés: Varjusn vita[szerkesztés]

Függőben FüggőbenXXLVenom felvette a kapcsolatot a Varjusn vitalapján. Fauvirt vita 2015. november 4., 00:05 (CET)
 • Témáim a Wikipédiában: Gombaismeret, gombászképzések
 • Néhány szó a hátteremről: Alapítványom célja és feladata a gombaismereti tudás széleskörű elterjesztésének támogatása magyar nyelvű területeken. A fő cél: Magyarországon mindenki ismerje fel a gyilkos galócát!
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: A következő információt szeretném feltenni a wikipédiába: "Gombászok Világnapja

Mivel még nincs nemzetközi napja a lelkes gombavadászoknak, javasoljuk a november 10-ét kinevezni mint a gombászok világnapját. Magyarországon már 2 éve ezen a napon ünneplik a gombászok önmagukat, de jó lenne, ha ez világszinten is elterjedhetne!" Nem tudom mi a módja, hogy ez felkerülhessen és milyen formában lenne ez lehetséges, hogy ne kerüljön azonnali törlésre? Köszönettel Varju Sándor Pro Mikológia alapítvány

Varjusn vita 2015. november 3., 21:55 (CET)

Lecseréltem függőre: nem tudok mentorálást vállalni, így is nagyon kevés időm van a Wikipédiára, egyébként sem érzem magam "mentorképesnek", de mostanság a rendes szerkesztésre is szűkösen jut időm. Én csupán egy útmutatást adtam Varjusn-nek, hogy a helyes úton menjen tovább és reményeink szerint jó szerkesztő legyen belőle. Elnézést ha ez félreértéshez vezet, a mentorkeresés úgy vélem továbbra is fennáll. --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2015. november 4., 20:33 (CET)

Mentorkeresés: Vasi Ferenc[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: A saját életrajzomat már elfogadták, de most vissza akarják vonni. Egész éjjel dolgoztam és a Magyar Írószövetség is elfogadta. Nem hibátlan, de elsőre nekem nagy sikert jelentett. Kérem, hagyják meg, mert sok dolgom lenne ezen kívül is. Megértésük előre is köszönöm. Tisztelettel: Vasi Ferenc Zoltán

Vasi Ferenc vita 2016. június 30., 23:20 (CEST)

Akkor itt inkább nem mentorkeresésről, hanem egy szócikkről van szó, amit magadról írtál. Ehhez nem kell a mi megértésünk, csak annyiban, hogy a cikkben lehetőleg csak szikár tények legyenek leírva, amit külső, független, megbízható források alátámasztanak. Elsősorban pedig a szócikk alanya nevezetes legyen (lásd WP:NEV). misibacsi*üzenet 2016. július 1., 16:40 (CEST)

Kérlek, olvasd el, amit a vitalapodra írtam.– Elkágyé vita 2016. július 6., 08:05 (CEST)

MISKOLC-AVAS leírásban az egyéb hivatkozások (lap alján) módosítottam[szerkesztés]

sziasztok, a Miskolc -Avas cikk alján módosítottam a VIRTUÁLIS SÉTA MISKOLC PINCESORAIN - linkjét.

A régi 1.5-ös joomla honlap kezd meghalni, üres lapra mutatott a link. Új link: http://avasiborút.hu/index.php/melyvolgyi-seta

Ezen az új honlapon (joomla3.5) már működik.

Kérném jóvá hagyni a link változtatását. (nem akarok se belépni, se tevékenykedni) - ezért írtam ide.

Üdv: Béres Attila a honlapok szerkesztője. http://avasiborút.hu http://miskolcipince.brskft.hu e-mail: brs@gmail.hu

Hogyan tudok válaszolni az értesítéseimre?[szerkesztés]

Sziasztok!

Martin King Martin vagyok, vadonatúj szerkesztő, és nem tudom hogyan tudok válaszolni az értesítéseimre.

Előre is megköszönöm, ha valaki leírja.

Üdv:

Martin

Kedves Martin! Nincsen egységes mód az értesítésekre való válaszolásra, attól függ, hogy milyen értesítésről van szó. Például a vitalapodra küldött üzenetekre (ezt egy narancssárga csík is jelzi az értesítések ikonjai mellett) kétféleképpen tudsz válaszolni, mindkettő gyakori: én személyesen azt támogatom, hogy az üzenet címe melletti szerkesztés linkre kattintasz, majd egyszerűen az eredeti üzenet alá írod a válaszodat; sokan viszont a feladó vitalapjára írják a választ – ehhez a feladó aláírásában találsz linket. Az első előnye, hogy áttekinthetőbb marad a beszélgetés, könnyen részt vehet kettőnél több ember is; a második fajtát általában hamarabb veszi észre a címzett. Ha olyan értesítést kapsz, hogy XY megemlített a Z szakaszban (mint én most itt), akkor a fenti első módon válaszolhatsz az adott szakaszban. Ha valaki megköszöni a szerkesztésedet, arra nincs beépített válaszlehetőség, esetleg az illető vitalapján hagyhatsz üzenetet. Ha másfajta értesítésre szeretnél válaszolni, nyugodtan kérdezz ebben a szakaszban. – Tacsipacsi vita 2016. július 18., 10:21 (CEST)

SziaTacsipacsi!

"z üzenet címe melletti szerkesztés linkre kattintasz" - nem látok ilyet sehol: http://puu.sh/q5IUc/d81ba9e3c5.png

Előbb meg kell nyitnod az üzenetet (rá kell kattintanod), a Speciális:Notifications lapon nem is látod a teljes üzenetet. A megbeszéléseken (mint itt) pedig alá kell írni az üzeneteket az egységes aláírással, ami nem csak a nevedet helyezi el a lapon, hanem linket is a bemutatkozólapodra (Szerkesztő:Martin King Martin) és a vitalapodra (Szerkesztővita:Martin King Martin), valamint a jelenlegi dátumot/időt. Ezt a ~~~~ karaktersorral vagy a szerkesztőablak tetején a ceruzát ábrázoló (harmadik) ikonra kattintva tudod megtenni. – Tacsipacsi vita 2016. július 18., 16:24 (CEST)

Szia Tacsipacsi!

Köszönöm!

– Martin King Martin vita 2016. július 19., 12:54 (CEST)

Hogyan és kitől tudom kérni az általam felvitt tartalom?[szerkesztés]

Sziasztok!

Új szerkesztő vagyok, és nem tudom, hogy a létrehozott tartalom miként lesz ellenőrzött változat. Ha valaki segítene, előre is köszönöm!

Martin

– Martin King Martin vita 2016. július 19., 13:23 (CEST)

Ha nagyon sürgős és fontos, akkor a Wikipédia:Járőrök üzenőfala lapon kérheted, de anélkül is ellenőrzésre kerül, ha a járőrök valamelyike ráér. – Porrimaeszmecsere 2016. július 19., 14:45 (CEST)

Mentorkeresés: Vasi Ferenc vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Vasi Ferenc vita 2016. július 20., 13:40 (CEST) Tegnap feltettem 3 kritikát, amik rólam szólnak. Remélem, leellenőrizhetők, s az oldalam megmaradhat. Kérek visszajelzést, ha megtörtént a bővítés. Köszönettel: Vasi Ferenc Zoltán Bővíthetném származásom leírásával, de ez a Wikipédia-szerkesztés most bonyolult. Édesapám a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztje kitüntetettje volt többek között. Ez is talán nyom valamit a latba.

Pokémon GO[szerkesztés]

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni!

A Pokémon GO lappal léptem pár napja a Wikizők táborába, de egy Dencey nevű szerkesztő agresszíven nyomul a szerkesztéssel. Tudom, hogy ez csapatmunka, de ő átgázol mindenen.

Először arra kértem, hogy rossz minőségű linket ne tegyen ki a témába: http://bulvar.info/pokemon-go-a-szornyecskek-ujjaszuletese-2588 (ez a lehető legnevetségesebb cikk a témában, egy no name oldalról) Azóta a bevezetőt sokadszorra írta át, most már hatalmas: http://puu.sh/q861F/e8d93eaf2e.png

Ahogy belépek, azonnal megjelenik Dencey: http://puu.sh/q861F/e8d93eaf2e.png

Tudom, hogy volt már többször problémája, más szerkesztők is írták, hogy nagyon agresszíven nyomul, átgázolva mások munkáján.

Kérlek, segítsetek!

Előre is köszi,

Martin

– Martin King Martin vita 2016. július 20., 15:18 (CEST)

Olvasd el itt a választ. Wikizoli vita 2016. július 20., 15:22 (CEST)

Mentorkeresés: Lajospappa vitaPille Tamás színész kérésére néhány adattal kiegészítettem a wiki lapját. a nem ellenőrzött változatok között látom hogy tudom érvényesíteni a változásokat?[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Lajospappa vita 2016. július 25., 12:43 (CEST)

Mentorkeresés: Vasi Ferenc vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Vasi Ferenc vita 2016. július 25., 21:55 (CEST) Mindenben segítséget kérek, mert egy kicsit hülye vagyok (úgy látszik nem tudom a kategóriákat. Egy cikk rólam megszerkesztve mennyibe kerül, s hova küldjem a pénzt, ha vállalkozik valaki? Vasi Ferenc Zoltán