Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kocsmafal – kezdők és botladozók szekciója

Ebben az új szerkesztőknek fenntartott szekcióban teheted fel kérdéseidet a többi szerkesztőnek, ha még nem igazodsz ki kellőképpen a Wikipédiában.

 • Személyes segítőnek ajánlkoznak a mentorok.
 • Érdemes körülnézni a Gyakran ismétlődő kérdések oldalán is!
 • A már megoldódott problémákról szóló szakasz elejére az áttekinthetőség érdekében illeszd be a {{megoldva|~~~~}} sablont.
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.

06. 06. 06. · 06. 12. 27. · 07. 02. 25. · 07. 08. 11. · 08. 02. 25. · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) Ha a harmadik képecskére kattintasz a szerkesztőablak fölött, akkor az beír helyetted négy hullámvonalat. Ezek jelzik a szoftvernek, hogy ide kívánod az aláírásodat dátumostul.

Új szócikk: Könnyű Közmű Program Tiborosz[szerkesztés]

Kedves Mentorok, Wikipédia olvasók!

Új szócikket szeretnék létrehozni "Könnyű Közmű Program" néven. A próbalapomon/ szerkesztői oldalamon ezt meg is tettem. A témát illetően szeretném kikérni a véleményeteket, rendben van-e tartalmilag, formailag. Továbbá ha igen, átemelhetem-e valóságos új szócikknek. Ennek menete szimplán új szócikk létrehozása és bemásolás? Tartalmilag véleményem szerint egy közérdekre számot tartó szócikkről van szó, amelyről éppen tanulmányt írok. Hasonló pl. a Széchenyi Programhoz, fontosnak tartanám, hogy az emberek tájékozódhassanak róla. Leírtam a célját, elemeit, eredményeit. Hivatkozásokkal megfelelően elláttam.

A cikk itt érhető el: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Tiborosz/pr%C3%B3balap#5.1._K%C3%A9sz%C3%BCl%C3%A9kcsere_%C3%BAjraszab%C3%A1lyoz%C3%A1sa

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv. Tiborosz

Mentorkeresés: Prof. Remus Lupin vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:Mitológia, történelem, kereszténység, Harry Potter
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Nem tudok feltölteni saját képeket.

Prof. Remus Lupin vita 2018. június 2., 11:32 (CEST)

Más gond is van, például kettőspont után nem kell nagybetű. Így pl. a „kakas” és általában minden köznév kisbetűvel írandó. Hacsak nem egy mondat első szava. :-) Üdv! OsvátA Palackposta 2018. június 2., 12:00 (CEST)

Mentorkeresés: Godhome vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: -
 • Néhány szó a hátteremről: -
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

https://alkotmanyos-ellenallas.com/ ezen oldalon a legalsó (A közjogi helyzet ismertetés) címmel lévő részt szeretném ide bemásolni wikipédiára, hogy minél többen értesülhessenek róla az emberek. Godhome vita 2018. június 5., 14:46 (CEST)

@Godhome: Ez nem enciklopédiába való szöveg, hanem magánvélemény. Nem hiszem, hogy akár a jelenlegi ellenzék, akár egy valóban független bírói testület így vélekedne a kérdésről. Hajrá, terjesszétek, kérjetek állásfoglalást pl. a 2010 előtti Alkotmánybíróság tagjaitól, kerüljön bele a mainstream médiába (pl. Index, nyilván nem az Origóra gondolok), és majd utána lehet szócikket írni róla – nem bemásolva erről az oldalról, hanem összegezve a témát, minden fontos véleményt beleírva megfelelő hangsúllyal (igen, még a kormánypárti reakciókat is!). – Tacsipacsi vita 2018. június 5., 15:10 (CEST)


Jó, de az számodra se mentség, hogy utánanézz ezeknek, hogy igaz-e vagy sem. A másik pedig, hogy nincs olyan, hogy ellenzék..Jelenleg elhitetik, hogy többpárt rendszer van, de valójában egy van. A másik, hogy ha utánanézel, akkor az több alkotmány jogász is kimondta, hogy érvénytelen. A harmadik, hogy az ilyen online médiák is megvannak véve. Ugyanúgy, mint a tv csatornák, rádiócsatornák.. 1848-as pontokban, ott van, hogy a cenzúra eltörlése.. Ezt felrugták, és, csak azokat a híreket válogatják ki, amikkel hülyévé teszik az embereket, és amelyik az ő kedvükre van.. A másik, hogy itt van egy link: És itt bizonyítva van minden. https://alkotmanyos-ellenallas.com/pub/jogi_allasfoglalas_2016_10_23.pdf – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Godhome (vitalap | szerkesztései) 2018. június 5., 15:49 (CEST)

Én elolvastam az általad citált szövegeket (honlap, Alkotmány), és ebből nem következett az állítás jogilag korrekten. Most már nem vitatom azt, hogy jogilag alátámasztható az érvelésed, viszont továbbra sem való enciklopédiába a téma. Arra, hogy minek van helye a Wikipédiában, van egy egyértelmű szabályozásunk: a Wikipédia:Nevezetesség szerint az való ide, amit a tárgytól független, megbízható források jelentős mértékben feldolgoztak. Ilyet továbbra sem látok. (És nem, nem nekem kell kigugliznom őket, a bizonyítási teher rajtad van. Ha mégis ennek ellenére cikket írsz róla, akkor majd törlési eljárást indítok, ahol újfent rajtad lesz a bizonyítási teher.) – Tacsipacsi vita 2018. június 5., 16:31 (CEST)

Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Jászszentandrás[szerkesztés]

A Kunráth Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2007. augusztus 1-től Jászszentandrás és Jászivány Közoktatási Intézményfenntartó Társulás összetett intézménye volt. A hármas intézmény együttesünk 8 évfolyamos általános iskolából, alapfokú művészetoktatási intézményből, valamint óvodából állt, részben önálló gazdálkodással. Iskolánk 2007-ben felvette Kunráth Sándor, egykori pedagógus kollégánk nevét. Sportcsarnokunkban lehetőség van tanulóink számára a rendszeres sportfoglalkozásokon való részvételre. A sportcsarnok – szintén 2007-ben – Jámbor Lajos nevét vette fel, aki pedagógusként sokat tett az iskolai sportélet színvonalas megszervezésért. 2013. január 1-jétől az iskola fenntartója a Klebelsberg Intézmény Fenntartó Központ. A fenntartóváltással egy időben az intézményből kivált az óvoda önálló egységgé. Az átszervezést követően az iskolánk neve: Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. A 8 évfolyamos iskola legfőbb feladatának tekinti valamennyi idejáró gyermek felkészítését a képességeinek megfelelő továbbtanulásra. Ezt szolgálja a tanulásszervezési eljárások sokszínűsége. A következetes nevelés és oktatás eredményeként tanulóink képesek lesznek az egész életen át tartó tanulásra, a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodásra. Jól felkészült pedagógusaink nagy figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra, a felzárkóztatásra egyaránt. Az alapfokú művészetoktatási intézmény néptánc tanszakkal működik. Itt folyó munkánkat az a cél vezérli, hogy a jelentkezőket szeretnénk megismertetni a néptánccal, néphagyományokkal, és szeretnénk, hogy tanítványaink a műfajt értő, ismerő, s hozzá kötődő fiatalokká, majd felnőttekké váljanak. Az óvodánk három csoporttal működik tevékenységközpontú program alapján. Családias légkörben, sokszínű foglalkozási lehetőségekkel készítik fel a pedagógusok az óvodásainkat az iskolai életre. Partnereinkkel együttműködésben megteremtjük a sokszínű programkínálatot. A Szülői Szervezettel, a községi Művelődési Házzal valamint a településen működő civil szervezetekkel együttműködve gazdag programot biztosítunk a szabadidő hasznos eltöltésére, a tehetséggondozásra. Intézményünk tanulóinak-gyermekeinek igényeit figyelembe véve, a nevelési hatásrendszer tudatos alkalmazásával egyensúlyt teremtünk a nevelés és oktatás között. Legfőbb szellemi tőkénknek az itt dolgozók kompetenciáját, gyermekek iránti szeretetét, elkötelezettségét, innovatív hajlandóságát tartjuk, ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk ezen értékek szinten tartására, továbbfejlesztésére.

Mihics Attila László intézményvezető

Kell véglegesíteni?[szerkesztés]

A megszerkesztett oldalamra ha rákeresek a google-ban akkor a nevem után feltűnik egy /próbalap. Ez miért van? Kell véglegesítést kérnem? Ha igen, erre hol találok segítséget? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Steinbach József (vitalap | szerkesztései) 2018. június 8., 12:54‎

Ha jól látom, szócikk volt, míg át nem nevezted próbalappá. Most visszaneveztem szócikké. – Pagony foxhole 2018. június 8., 16:34 (CEST)

Mentorkeresés: Barbivagyok vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Barabás Zsófi képzőművész
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Nem tudom, hogy hogyan tűnik el a próbalap, hogyan lesz a szócikkből "hivatalos" wikipédia bejegyzés. Barbivagyok vita 2018. június 20., 09:48 (CEST) Előre is köszönöm