Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlünk a mentorműhelyben!

Ez a lap lehetővé kívánja tenni a frissen bejelentkezett szerkesztőnek, hogy személyre szólóan kiválasszon egy segítőtársat, aki a Wikipédiában tett első lépéseinél elkíséri. Ez a segítőtárs, a mentor fogja őt a felmerülő problémákban segíteni és a kérdéseit lehetőleg egyszerű és közvetlen formában megválaszolni.

Önállóan itt tájékozódhatsz a Wikipédia szerkesztéséről: Új szerkesztőknek, Wikipédia türelmetleneknek, Segítség

Ha a cikkek között kerestél és nem találtál meg valamit, akkor a kérdésedet nem itt, hanem a Tudakozóban teheted fel. A mentorálás csak az új szerkesztők betanulására való, nem általános ismereti kérdések tisztázására.

A kapcsolatfelvétel többi formájáról itt olvashatsz.

Új wikipédistáknak szóló tájékoztatás

Elolvastad a fentieket, és jónak találnád, ha a szerkesztési problémáid megbeszélésére egy segítőtárs, mentor állna melletted?
Akkor gyorsan regiszrálj és jelentkezz be (ha még eddig nem tetted volna, mert technikai okoknál fogva csak regisztrált szerkesztőket lehet mentorálni), és utána

Egy megnyitott szerkesztői ablakot fogsz látni, három kérdéssel. Kérlek válaszold meg ezeket, de a hullámvonalakat (tilde) hagyd ott, mert azok automatizálják a wikipédiás aláírásodat. Az írottakat a Lap mentése feliratra kattintva tudod elmenteni.

A gyakorlott szerkesztők látják majd az üzenetedet a Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek) lapon, és egyikük remélhetően jelentkezni fog ugyanott, tehát kattints oda időnként. Ha megneveztél egy neked szimpatikus mentort is, de ő ma nem szerkeszt, vagy ha már több mint öt új szerkesztő segítésével foglalatoskodik, akkor egy másik gyakorlott szerkesztő fog a helyébe lépni.

Tájékoztató jövendő mentorok számára

A mentoráláshoz mindig szükség van friss erőkre, akik segítségüket mentorként felajánlják. Azok jelentkezését várjuk, akik gyakorlott szerkesztők a Wikipédiában és hajlandók tartósabban mentorként dolgozni. Itt találsz tájékoztatást arról, hogyan lehetsz mentorrá. Jónak találod a gondolatot vagy javaslataid vannak? Akkor vegyél részt a mentorálásról szóló eszmecserében!

Mentorok szabadságon

Ne felejtsd el láthatatlanná tenni bejegyzésedet ezen a lapon, ha tudod, hogy egy ideig nem fogsz ráérni a mentorálásra. Más mentor bejegyzését is kikommentálhatod, ha nyilvánvaló annak tartós távolléte. Erről illik egy üzenetet is írni neki.
Ha visszatértél a szabidról, el ne felejtsd újra láthatóvá tenni magad!


Mentorságot vállaló szerkesztőtársaink bemutatkozása
Az itt bemutatkozókon kívül is vannak olyan szerkesztők mindenféle korosztályból, akik figyelik, hogy ki kér segítséget.
Rodrigó 

Főleg műszaki témákhoz értek, de bármely szócikk bővítéséhez is adok tanácsokat, tippeket, trükköket, akár a tartalomra, képekre vonatkozóan is. 2004. december 3. óta bővítgetem a Wikipédiát. Ide kattintva üzenhetsz nekem


Farkasgergely 

1969-ben születtem. A Wikipédiát 2008 nyara óta szerkesztem. Elsősorban életrajzi szócikkeket, de filmes és települések szócikkeiben is előfordulok. Ha azt szeretnéd, hogy én mentoráljalak, írj a vitalapomra, vagy pedig jelezd a: Kocsmafal kezdőknek oldalon, hogy engem választottál.


B.Zsolt 

B.Zsolt néven regisztráltam már több, mint 10 éve. Elsősorban közlekedés témakörökben szerkesztek, ez mellett pedig kisebb-nagyobb műszaki problémák megoldásában segédkezek. Ezt írd a szerkesztői lapodra, ha segítséget kérsz: {{Mentort kérek|B.Zsolt}}