Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Az első lépések

Ez a lap félig védett
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Wikipédia: az első lépések
Ez az útmutató része a
Wikipédia segítség oldalainak.
Bevezető oldalak

kezdőoldal
szerkesztés
formázás
belső hivatkozások
társprojekt-hivatkozások
külső hivatkozások
vitalapok
tartsd észben
regisztráció
névterek
merre tovább

Lásd még

Segítség

Wikipédia: Az első lépésekÜdvözlünk!

A Wikipédia egy közösség által szerkesztett enciklopédia, amelynek készítésében Te is részt vehetsz. Speciális, wikinek nevezett technológiát használ, amely megkönnyíti az együttműködést, szerkesztést. Ha kedvet érzel, hogy részt vegyél ebben a munkában, akkor ezek az oldalak segítenek elindulni az úton, amelynek a végén Te is wikipédista leszel.

A következő oldalak leírják, hogyan kezdhetsz el szerkeszteni; formai és tartalmi tanácsokkal szolgálnak, megismertetnek a Wikipédia-közösséggel, és a fontos irányelvekkel, szokásokkal.

Ez egy alapvető fogásokat tárgyaló segédlet, nem egy kimerítő kézikönyv. Ha szeretnél jobban elmélyülni a részletekben, a megfelelő részeknél hivatkozásokat találsz a bővebb leírásokhoz (amelyeket külön ablakban is megnyithatsz, ha párhuzamosan szeretnéd olvasni őket e lapokkal).

Ezenkívül folyamatosan figyelmedbe ajánljuk a homokozót vagy a „próbalapodat” (a felső sorban található), ahol gyakorolhatod, amit megtanultál. Nyugodtan próbálkozz! Senki nem fog szólni érte, ha valamit elrontasz a homokozóban, nem baj, hiszen erre találtuk ki azt az oldalt.

Megjegyzés: ez az útmutató azt feltételezi, hogy az alapértelmezett felületet használod. Ha be vagy jelentkezve, és már megváltoztattad a beállításaidat, akkor lehet, hogy egyes menüpontokat e leírástól eltérő helyen találsz.