Ez a lap átnevezés ellen védett

Wikipédia:Homokozó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Wikipédia:Homokozó 
Egy valódi, homokozóba való vödör kislapáttal
A Homokozó a Wikipédia játszótere, itt az újdonsült szerkesztők szabadon garázdálkodhatnak, bármilyen szerkesztést kipróbálhatnak kötetlenül, természetesen a civilizált viselkedés keretein belül, valamint úgy, hogy ne legyen jogsértő a szerkesztés. Az itt olvasható szövegeket szerkesztőink a felület tesztelése céljából írták, azok tartalmát senki nem ellenőrizte, a helytelen vagy valótlan állításokat nem nézte át, nem javította senki.

Az oldalon szereplő „információt” tehát természetesen jobb nem megfogadni, komolyan venni. A Wikipédia közösségével kapcsolatos kérdéseket, illetve egyéb komoly kérdéseidet pedig a kocsmafalon teheted fel, műszaki, technikai szerkesztési problémáidat pedig annak műszaki és kezdőknek fenntartott szekciójában. A leggyakrabban előforduló kérdésekre, problémákra a segítség-oldalakon igyekszünk választ adni.

Sablonok tesztelésére használhatod a sablonhomokozót és a sablonok kibontására való lapot.

Az ideírtakat az erre járók folyton felülírják, ez egyszerűen csak egy firkapapír. Ha nem csak próbálkozni szeretnél, hanem már a készülő cikked piszkozatán dolgozol, akkor kaphatsz egy saját homokozót is. Ehhez – ha még nem tetted volna meg – előbb regisztrálj (azaz válassz magadnak egy szerkesztői nevet), majd kattints ide!

Egyszerűen csak kattints az oldal tetején és az egyes fejezetcímek mellett található „[szerkesztés]” gombra.

Némi eligazításért lásd a „Szerkesztés” oldalt, lépésről lépésre haladó útmutatást pedig az első lépések oldalon találsz. Ha kész vagy a módosításokkal, csak nyomd meg a „Változtatások közzététele” gombot – igen, ennyire egyszerű! Semmit nem ronthatsz el, ne aggódj. Ha véletlenül az egészet törlöd, akkor is könnyen vissza tudjuk állítani.

Csak egy dologra kérünk: a lap forrásának első során, amelyben az olvasható, hogy {{/***** Arra kérünk, hogy ezen a soron ne változtass! *****}}, tényleg ne változtass!

A Tudományos Stand Up ( TSU) az igényes szórakozás kedvelőinek született rendezvényszervező vállalkozás. 2018-ban alakult, azzal a céllal, hogy megismertesse a hazai tudományos élet elismert szakembereit és gondolataikat a magyar közönséggel. Mottójuk: a tudományról szórakoztatóan. Első előadójuk dr. Mérő László világhírű pszichológus, matematikus volt. A népszerű professzor azóta is állandó tagja a TSU csapatának.

" Létfontosságú, hogy időnként olyan dolgokat is csináljunk, amelyek nem létfontosságúak"

Az évek során folyamatos bővült a TUdományos Stand Up hazai fellépőinek sora, jelenleg a következő elismert előadókkal találkozhatunk: ( alfabetikus sorrendben) Bojár Gábor

Bojár Iván András

Bod Péter Ákos

Bogdán László (+)

Gerendai Károly

Gönczi Péter

Kürti Sándor

Lang András

Mihályi Péter

Mérő László

Nyáry Krisztián

Pogátsa Zoltán

Szendi Gábor

Unoka Zsolt

Ürge-Vorsatz Diana

A TSU előadásai megtekinthetők Budapesten és országszerte, valamint folyamatosan elérhetők online, web-streaming formában is.