Wikipédia:Homokozó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Homokozó 
Egy valódi, homokozóba való vödör kislapáttal
A Homokozó a Wikipédia játszótere, itt az újdonsült szerkesztők szabadon garázdálkodhatnak, bármilyen szerkesztést kipróbálhatnak kötetlenül, természetesen a civilizált viselkedés keretein belül, valamint úgy, hogy ne legyen jogsértő a szerkesztés. Az itt olvasható szövegeket szerkesztőink a felület tesztelése céljából írták, azok tartalmát senki nem ellenőrizte, a helytelen vagy valótlan állításokat nem nézte át, nem javította senki.

Az oldalon szereplő „információt” tehát természetesen jobb nem megfogadni, komolyan venni. A Wikipédia közösségével kapcsolatos kérdéseket, illetve egyéb komoly kérdéseidet pedig a kocsmafalon teheted fel, műszaki, technikai szerkesztési problémáidat pedig annak műszaki és kezdőknek fenntartott szekciójában. A leggyakrabban előforduló kérdésekre, problémákra a segítség-oldalakon igyekszünk választ adni.

Sablonok tesztelésére használhatod a sablonhomokozót és a sablonok kibontására való lapot.

Az ideírtakat az erre járók folyton felülírják, ez egyszerűen csak egy firkapapír. Ha nem csak próbálkozni szeretnél, hanem már a készülő cikked piszkozatán dolgozol, akkor kaphatsz egy saját homokozót is. Ehhez – ha még nem tetted volna meg – előbb regisztrálj (azaz válassz magadnak egy szerkesztői nevet), majd kattints ide!
Egyszerűen csak kattints az oldal tetején és az egyes fejezetcímek mellett található „[szerkesztés]” gombra.

Némi eligazításért lásd a „Szerkesztés” oldalt, lépésről lépésre haladó útmutatást pedig az első lépések oldalon találsz. Ha kész vagy a módosításokkal, csak nyomd meg a „Lap mentése” gombot – igen, ennyire egyszerű! Semmit nem ronthatsz el, ne aggódj. Ha véletlenül az egészet törlöd, akkor is könnyen vissza tudjuk állítani.

Csak egy dologra kérünk: a lap forrásának első során, amelyben az olvasható, hogy {{/***** Arra kérünk, hogy ezen a soron ne változtass! *****}}, tényleg ne változtass!


A Dínószauruszok kipusztulása vattacukorral

A dínók 65 millió évvel ezelőtt éltek a földön, és ezt onnan tudjuk hogy Chuck Norris meghackelte az időt, és találkozott velük.( Állítólag azóta van is egy házi T-Rex-e, és ezáltal csökkent népsűrűségű, nyugodt szomszédságban él.)

Volt mindenféle dínó: vízi; repülő; húsevő; növényevő és még sok más flanty


Sokan azt tartják hogy egy üstökös pusztította ki őket, de ez nem igaz. Valójában egy hirtelen kirobbanó járvány, a Pestis végzett velük, amit az akkori őslakosok, a Pestiek terjesztettek el. A járvány lefolyása alatt az nagyjából minden nagyobb testű emlős elpusztult. Csak azok a példányok élték túl a járványt, akik ittak Humbák Feri gatyaszaggató házipálinkájából (azok pedig abba haltak bele)

FMaN apja talalta fel a dinokat!

Szopó Lidérc[forrásszöveg szerkesztése]

A Szopó Lidérc egy állatfaj, amely a szürkület utáni időkben az erdőkben járkál és zsákmányt keres. Azért hívják Szopó Lidércnek, mert unalmában gyakran eszik levest.

Erről az állatfajról nincs fénykép ugyanis vagy egy álarcot találunk vagy egy Vörös lidércet (fényforrás).

Vörös lidérc

A Szopó Lidérc leírása azaz, hogyan néz ki:"Sokan összekeverik a rókával ami nagyon nagy hiba mivel a Szopó Lidérc agresszívabb és a feje nagyon hasonlít egy maszkra/álarcra." Mesélte egy férfi akit már megtámadott ez a bizonyos Szopó Lidérc.

Bizonyára azért lett Szopó Lidérc a neve mert van egy ilyen figura és lehet, hogy hasonlít a feje annak a figurának a maszkjára. Én még nem találkoztam ezzel a Lidérccel, de ha mégis megpróbálok pár fotót készíteni majd beilleszteni a leírása közé.

A Bleach animében és mangában szereplő különböző lidércek maszkjai amihez hasonlítják a feje alakját

– Topika40 vita 2016. január 28., 06:46 (CET)Topika40 2016.01.28. 6:46– Topika40 vita 2016. január 28., 06:46 (CET)

Peugeot 106 (1991-2001)[forrásszöveg szerkesztése]

A Peugeot 106 egy franciák által megtervezett autó. Ezt az autót kis városi kocsinak tervezték alacsony fogyasztással jó motorokkal és kellemes menettulajdonságokkal. Nézzük meg a Peugeot 106 modelltörténetét. PEUGEOT 106 modelltörténet

1991 Bevezetés, háromajtós karosszéria. Motorok: 1,0/45 LE; 1,1/60 LE; 1,4/75 vagy 94 LE. 1993 Ötajtós változat bevezetése. Új motorok: 1,6/89 vagy 104 LE. Dízel: 1,4/50 LE. 1994 Új dízel: 1,5/55 LE. 1996 Modellfrissítés, Citroen Saxo bemutatása. Új motor: 1,6 16S/118 LE. 2000 A Peugeot 106 magyarországi forgalmazásának megszűnése. 2003 Peugeot 106 és Citroen Saxo gyártásának leállítása.

Ezeket a motorokat illetve karosszériákat kínálták hozzá: Benzin: 6 fajta motor 44-121 LE 954-1587 cm³ 3 féle karosszériával Dízel: 2 fajta motor 51-58 LE 1351-1527 cm³ 2 féle karosszériával

Akiknek már volt ilyen autójuk és elmondták pozitív illetve negatív élményüket.

Pozitív Parkolásbarát kis méretei ellenére értékelhető helykínálat, rövid útra öt embert is befogad, kényelmes rugózás, jobb választás az 1996-os modellfrissítés után. Negatív Puha ülések, hátra nehézkes beszállás, magas zajszint, gyenge fékek, ritka a parkolást megkönnyítő szervokormánnyal.

Végül 2003-ban leállították a Peugeot 106 gyártását és már újabb korszerűbb példányokat terveztek a helyükre.

Csepel D-344 teherautó[forrásszöveg szerkesztése]

A 344-es Csepelt, vagy ahogy a honvédségnél elterjedten becézték, a "Csepzont" a D-350 -es tehergépjármű felváltására tervezték Tervezésénél főleg a katonai szempontokat vették figyelembe, de nem hagyták figyelmen kívül a gyengélkedő magyar szállítókapacitást és gyártóipart sem, ezért kompromisszumok sorozatát tartalmazza.

Egy a magyar katonaságban használt példány

Hagyományos felépítésű gépjármű, az előkamrás nagyon jól sikerült dízelmotor az acéllemezből, hegesztéssel készült létraalváz elején hosszában beépítve található. Mögötte az 1+2 személyes vezetőfülke, amögött pedig a felépítmény található.

A Csepel D-344 műszerfala

Érdekes, és tudtommal egyedülálló megoldás az elsőkerékhajtás konstrukciója, itt ugyanis nem a mellső tengely tartalmazza a differenciálművet -az ugyanis az osztóművel egy egységet képvisel, ahonnét két kardántengelyen és kúpkerékáttételeken vezetik előre a hajtást a kerekekhez. Előnye ennek a bonyolult szerkezeti kialakításnak, hogy a motor és ezálltal a súlypont alacsonyabbra került. A hátsó hídban mechanikusan kapcsolható differenciálzár van. Mechanikus működtetésű csörlője az alváz plató alatti részén van rögzítve, ahonnan a kötelet terelőcsigákkal előre és hátra is ki lehet vezetni. A csörlő a sebességváltó mellékhajtásáról kapcsolható (túlterhelés esetén a kapcsolókar a zárt helyzetből kipattan, ami sok kéztörést okozott). Rádiós, műhely, vízszállító, üzemanyagszállító, hűtőkocsi, kenyérszállító, mentesítő gépkocsi és törzsbusz változatait is gyártották.

A honvédségnél nagyon sok még jelenleg is rendszerben áll, üzemeltetésük egyre gazdaságtalanabb. Licenszét Kína is megvette.

Technikai adatok

Típus Csepel D-344 Össz. gördülőtömeg: 8700 kg Saját tömeg: 5700 kg Szállítható tömeg: 3000 kg Vontatható tömeg: 2000 kg Kerékképlet 4x4 Fajlagos teljesítmény: 8 kw/t Hosszúság: 6716 mm Szélesség: 2498 mm Magasság: 2775 mm Rakfelület mérete: 3923x2250 mm Hasmagasság: 270 mm Terepszög elől/hátul: 35°/25° Minimális fordulókörsugár: 9,75 m Nyomtáv elől/hátul 1780 mm/1720 mm Tengelytáv: 3750 mm Max. sebesség műúton: 82 km/h Üzemanyagtartály térfogata: 215 l Hatótáv műúton: 750 km Lejtőmászó képesség: 20° Gázlóképesség: 0,8 m Kerékabroncsok száma/mérete 6+1/9.00-20 Motor típusa: Csepel 414 H Motor rendszere: Dízelüzemű, vízhűtéses Hengerek elrendezése/száma: soros/4 Max. teljesítmény(kw/Le): 70/95 Sebességváltómű: 5+1 fokozatú, kézikapcsolású Tengelykapcsoló: egytárcsás, száraz Fékrendszer: -üzemi: kétkörös légfék -rögzítő: mechanikus Elektromos rendszer: 24 V Gyártó vállalat: Csepel Autógyár Alkalmazási helye: Egyiptom, Irak, Kína, Magyarország, Szíria

WC[forrásszöveg szerkesztése]

Egy ritka, tiszta WC

Szaga[forrásszöveg szerkesztése]

Eléggé büdös...

Élettani hatása[forrásszöveg szerkesztése]

Ártalmas az egészségre, ezért gázmaszk használata ajánlott a megközelítésnél.

Használata[forrásszöveg szerkesztése]

Amikor valakinek kakálni, pisilni ,hányni illetve fosni kell. :D

Aláírás[forrásszöveg szerkesztése]

Lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsumrem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum Lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum Lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum – Concipio vita 2016. február 3., 19:11 (CET)

OC-Original Character[forrásszöveg szerkesztése]

OC-Original Chracter

Jelentése[forrásszöveg szerkesztése]

Az OC az angol Original Character rövidítése,mely annyit tesz,hogy az a bizonyos karakter nem szerepel az adott animében/mangában/sorozatban stb. Nem keverendő a Mary Suekal.

Általában szerepelnek valamilyen blogban.

A szó magyarul Eredeti Karaktert jelent.

Programok,amikkel rajzolhatsz[forrásszöveg szerkesztése]

  • Paint Tool Sai
  • Pohotshop
  • Paint.net
  • Paint (ha profi vagy)