Ez a lap átnevezés ellen védett

Wikipédia:Homokozó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Homokozó 
Egy valódi, homokozóba való vödör kislapáttal
A Homokozó a Wikipédia játszótere, itt az újdonsült szerkesztők szabadon garázdálkodhatnak, bármilyen szerkesztést kipróbálhatnak kötetlenül, természetesen a civilizált viselkedés keretein belül, valamint úgy, hogy ne legyen jogsértő a szerkesztés. Az itt olvasható szövegeket szerkesztőink a felület tesztelése céljából írták, azok tartalmát senki nem ellenőrizte, a helytelen vagy valótlan állításokat nem nézte át, nem javította senki.

Az oldalon szereplő „információt” tehát természetesen jobb nem megfogadni, komolyan venni. A Wikipédia közösségével kapcsolatos kérdéseket, illetve egyéb komoly kérdéseidet pedig a kocsmafalon teheted fel, műszaki, technikai szerkesztési problémáidat pedig annak műszaki és kezdőknek fenntartott szekciójában. A leggyakrabban előforduló kérdésekre, problémákra a segítség-oldalakon igyekszünk választ adni.

Sablonok tesztelésére használhatod a sablonhomokozót és a sablonok kibontására való lapot.

Az ideírtakat az erre járók folyton felülírják, ez egyszerűen csak egy firkapapír. Ha nem csak próbálkozni szeretnél, hanem már a készülő cikked piszkozatán dolgozol, akkor kaphatsz egy saját homokozót is. Ehhez – ha még nem tetted volna meg – előbb regisztrálj (azaz válassz magadnak egy szerkesztői nevet), majd kattints ide!
Egyszerűen csak kattints az oldal tetején és az egyes fejezetcímek mellett található „[szerkesztés]” gombra.

Némi eligazításért lásd a „Szerkesztés” oldalt, lépésről lépésre haladó útmutatást pedig az első lépések oldalon találsz. Ha kész vagy a módosításokkal, csak nyomd meg a „Lap mentése” gombot – igen, ennyire egyszerű! Semmit nem ronthatsz el, ne aggódj. Ha véletlenül az egészet törlöd, akkor is könnyen vissza tudjuk állítani.

Csak egy dologra kérünk: a lap forrásának első során, amelyben az olvasható, hogy {{/***** Arra kérünk, hogy ezen a soron ne változtass! *****}}, tényleg ne változtass!

Első címünk[szerkesztés]

szmbathely

A videó kiváló segítséget nyújt a hatékony kommunikációban. Az Online videó lehetőségre kattintva beillesztheti a hozzáadni kívánt videó beágyazási kódját. Kulcsszavas keresést is végezhet annak érdekében, hogy megtalálja a dokumentumához leginkább illő videót. Annak érdekében, hogy dokumentuma még professzionálisabb hatást keltsen, a Word egymáshoz illő élőfej-, élőláb-, fedőlap- és szövegdobozdizájnokat kínál. Hozzáadhat például egy egymáshoz illő fedőlapot, élőfejet és oldalsávot. Kattintson a Beillesztés parancsra, és válassza ki a kívánt elemeket a különféle galériákból.

Második címünk[szerkesztés]

A témák és stílusok ugyancsak segíthetnek abban, hogy dokumentuma összeszedettebb legyen. Amikor a Tervezés fülre kattint, és egy új témát választ, a program a képeket, a diagramokat és a SmartArt-ábrákat is az új témához igazítja. A stílusok alkalmazásakor a címsorokat az új témához igazítja a program.

Második cím alcíme[szerkesztés]

Takarítson meg időt a Word új gombjaival, melyek ott jelennek meg, ahol épp szükség van rájuk. Ha módosítani szeretné, hogy hogyan illeszkedjenek a képek a dokumentumba, kattintson a képre, és megjelennek mellette az elrendezési lehetőségek. Amikor táblázattal dolgozik, kattintson oda, ahova sort vagy oszlopot szeretne beszúrni, majd kattintson a pluszjelre.

Harmadik címünk[szerkesztés]

szomorú az idő suliban vagyok. A munkahelyen is ez a helyzet