Wikipédia:Homokozó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Homokozó 
Egy valódi, homokozóba való vödör kislapáttal
A Homokozó a Wikipédia játszótere, itt az újdonsült szerkesztők szabadon garázdálkodhatnak, bármilyen szerkesztést kipróbálhatnak kötetlenül, természetesen a civilizált viselkedés keretein belül, valamint úgy, hogy ne legyen jogsértő a szerkesztés. Az itt olvasható szövegeket szerkesztőink a felület tesztelése céljából írták, azok tartalmát senki nem ellenőrizte, a helytelen vagy valótlan állításokat nem nézte át, nem javította senki.

Az oldalon szereplő „információt” tehát természetesen jobb nem megfogadni, komolyan venni. A Wikipédia közösségével kapcsolatos kérdéseket, illetve egyéb komoly kérdéseidet pedig a kocsmafalon teheted fel, műszaki, technikai szerkesztési problémáidat pedig annak műszaki és kezdőknek fenntartott szekciójában. A leggyakrabban előforduló kérdésekre, problémákra a segítség-oldalakon igyekszünk választ adni.

Sablonok tesztelésére használhatod a sablonhomokozót és a sablonok kibontására való lapot.

Az ideírtakat az erre járók folyton felülírják, ez egyszerűen csak egy firkapapír. Ha nem csak próbálkozni szeretnél, hanem már a készülő cikked piszkozatán dolgozol, akkor kaphatsz egy saját homokozót is. Ehhez – ha még nem tetted volna meg – előbb regisztrálj (azaz válassz magadnak egy szerkesztői nevet), majd kattints ide!
Egyszerűen csak kattints az oldal tetején és az egyes fejezetcímek mellett található „[szerkesztés]” gombra.

Némi eligazításért lásd a „Szerkesztés” oldalt, lépésről lépésre haladó útmutatást pedig az első lépések oldalon találsz. Ha kész vagy a módosításokkal, csak nyomd meg a „Lap mentése” gombot – igen, ennyire egyszerű! Semmit nem ronthatsz el, ne aggódj. Ha véletlenül az egészet törlöd, akkor is könnyen vissza tudjuk állítani.

Csak egy dologra kérünk: a lap forrásának első során, amelyben az olvasható, hogy {{/***** Arra kérünk, hogy ezen a soron ne változtass! *****}}, tényleg ne változtass!

Rátonyi Marianna

Kagamine Rin&Len[szerkesztés]

Kagamine Rin és Len(鏡音リン・レン; Hepburn-átírással: Kagamine Rin & Len ) a második vocaloidok,akikeket a Crypton Future Media adott ki 2007. December 27-én.Rin és Len egy ikerpárt képeznek,bár hangadójuk egy.Idáig 5 verziót adtak ki belőlük.(Vocaloid2,Act2,Append,Vocaloid4 és Angol)Nevük jelentése:A tükör jobb és bal hangja.

Kiadások:[szerkesztés]

Vocaloid2:2007.12.27. (Ez az első hangjuk kiadása) Act2:2008.07.18. (Ez egy második kiadás,melyben érthetőbb hangok vannak,mert az előző változatban,túl hasonlóak voltak a hangok) Append:2010.12.27. Ez egy hangeffekt kiegészítő,úgy mint Hacune Mikunak.Összesen 6 hangot foglal magába,mely 3 Riné és 3 Lené(Rin hangjai:Erős - ez a hang erőteljesebb,mint az átlagos,Édes - ez a hang lágyabb és vékonyabb,Heves - ez egy érzékenyebb és halkabb hang.Len hangjai:Erős - ez is szintén erőteljesebb,minta az átlagos,Hűvös - halkabb és érzékibb hang,Komoly - Ez is egy halkabb,de komorabb hang.) Vocaloid4:2015.12.24. Ez konkrétan a Vocaloid2-ben lévő Append továbbfejlesztése az új programba.(Rin hangjai:Erős,Édes,Heves és Len hangjai:Erős,Hűvös és Komoly) Angol:2015.12.24. Rin és Len angol nyelvű továbbfejlesztése,amely 2 angol hangot tartalmaz és ettől a kiadástól kezdve Rin és Len kétnyelvű vocaloidok.

Adataik:[szerkesztés]

Nevük: Kagamine Rin és Len Születésnapuk: December 27. Koruk: 14 Horoszkóp: Vízöntő(?) Magasság: Rin: 152cm Len: 156cm Súly: Rin: 43Kg Len: 47Kg Gyakoribb műfajuk: (általánosnál) J-pop,Pop

Távolba vesző tervek

Egy bizonyos 12 éves gyermek (Élénk fantáziájának köszönhetően) kitalált egy hatodik verziót. Beszámolójában új, bővített hangkészletről,jobb artikulációról mesélt. Elmondása szerint az új verziót Windows és Mac OS X kompatibilissé tenné. További tervei szerint kellene programozni hozzá/bele egy háttérben futó szeméttörlőt és laggmentesítőt.

Jankovics |Cas[szerkesztés]

There is confusion over the name Jankovics or Jankovich. It is a convenient way for the Croats to claim that the name is Croatian as opposed to Hungarian. This way Jankovics Antal can be claimed to be Croatian and the Jankovics name erased from History. Jankovics is a noble name from the 15th century.

The proof is shown on a Photo in the catholic church in Oreglak, Hungary. There is the family emblem and the original name. The church was built by Stephen Jankovics in 1747.

Atlantisz süllyedése[szerkesztés]

Atlantisz,mint mindenki tudja,a legenda szerint lebegő víziváros volt. Amint azt megállapították,egy idő után elsüllyedt. Feltételezéseim szerint talán van egy lehetséges válasz arra,hogy ez miért történt meg. A lehetséges válasz: Feltételezhetően a várost egy elsüllyedt vulkán tetőgyűrűje tartotta. Valószínűleg az errózió volt a feleős a katasztrófáért. A vulkán egyik felsőbb üreges részénél az erózió romba döntötte a gyűrű egyik részét,amitől az egész gyűrű összeomlott,majd Atlantisz a víztömegnek köszönhetően vízszintesen,egyenletes sebességgel elsüllyedt.okmopjihu