Fejes Jenő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Fejes Jenő
Született 1877. december 18.
Budapest
Elhunyt 1952. január 29. (74 évesen)
Budapest
Állampolgársága magyar
Foglalkozása

Fejes Jenő (Budapest, 1877. december 18. – Budapest, 1952. január 29.) magyar gépészmérnök, autó- és motortervező, a róla elnevezett lemezmotor kifejlesztője.

Életpályája[szerkesztés]

Budapesten a Felső Ipariskolában, 1896-ban végezett. 1897-től a Fegyver- és Gépgyárban dolgozott, ahol Böszörményi Jenő és Schimanek Emil munkatársaként közreműködött az első magyarországi dízelmotor tervezésében és kivitelezésében. Szakmai felkészültségét szélesítve 1902-ben Franciaországba, Le Havreba távozott, a Westinghouse Gyár tervezőmérnöke lett, ahol az ott dolgozó Böszörményi Jenőnek, Árpád Gyulának segédkezett a Westinghouse márkanevű híres üzemanyag nélküli autó megtervezésében, és gyártásának megindításában. 1909-től az első magyar autógyár aradi fiókvállalatának műhelyfőnöke lett. 1912-1917 között a Magyar Általános Gépgyár (MÁG) autógyárának műszaki vezetője. 1913-ban bemutatott MÁG 25 lóerős (LE) túraautója egy csapásra a nemzetközi érdeklődés középpontjába került, de sorozatgyártásra a háború miatt nem került sor. A jármű uganebben az évben, a Tátra-Adria nemzetköti autóversenyen aranyérmet nyert. Az első világháború idejétől kezdett foglalkozni a lemezmotorok alkalmazhatóságával. A súlycsökkentés érdekében motorhengerek vízköpenyét vékony lemezből alakították ki, így 30 százalékkal csökkentve a motor súlyát. 1917-től a Ganz-Fiat Repülőgépmotor gyár igazgatója. A fáradhatatlan mérnök 1921-ben újabb szabadalmat nyújtott be. Ebben leírta a lemezidomok készítésének módját, és belefoglalt egy olyan összehasonlítást is, amelyből kiderül, hogy a lemezszerkezetű motorblokkkok szilárdsága legalább olyan jó, mint az öntvényeké, javítása viszont könnyebb és előállítása is olcsóbb. 1923-tól az általa alapított Fejes Lemezmotor- és Gépgyár Rt. elnöke. Gyárában készültek személyautók, teherautók, autóbuszokat a főváros tömegközlekedésének javítására, a honvédség részére repülőgépmotort szállítottak. Az 1929-es világméretű gazdasági válság miatt az angliai és a magyarországi Fejes-gyár is tönkrement. Alkalmazott műszaki tervezőként kereste kenyerét, mezőgazdasági kézi eszközökkel foglalkozott, haláláig.

Tudományos munkái[szerkesztés]

  • a hazai autó- és repülőgépgyártás egyik megszervezője,
  • több (11) szabadalmaztatott találmány, fűződik
    • a Fejes-féle lemezmotorhoz,
    • több a gépkocsigyártásban elfogadott műszaki megoldás – alvázgyártás. A lemezszerkezetek gyártása - az elmúlt évtizedekben, a prés- és hegesztéstechnika tökéletesedésével fejlődésnek indult.

Szakmai sikerei[szerkesztés]

A Mérnöki Kamara tagjai közé választotta.

Források[szerkesztés]

  • Kövesi Antal. kfki.hu. (Hozzáférés: 2012. január 29.)
  • Kövesi Antal. kfki.hu. (Hozzáférés: 2012. január 29.)
  • Kövesi Antal. mek.niif.hu. (Hozzáférés: 2012. január 29.)
  • Köteles Viktória: 88 magyar találmány, Sanoma Media, 2013

Külső hivatkozások[szerkesztés]