Magyar költők, írók listája (G–K)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ezen a lapon az 1800 utáni magyar írók és költők listája olvasható, családi név szerinti betűrendben G-K betűig, születési és halálozási évvel.

A régi magyar irodalom (1800 előtt) legnagyobb klasszikusait külön oldalon a régi magyar költők és írók listája tartalmazza. A Wikipédiában szereplő valamennyi magyar író és költő a Magyar költők, írók kategóriában és alkategóriáiban található.

Egyéb információk[szerkesztés]

Ezen a lapon a magyar írók (epikusok, drámaírók, esszéírók, vallási, politikai és tudományos szépirodalmi szerzők[1]), valamint a költők szerepelnek. Az írók, költők születési neve, születési éve és az elhunytak halálozási dátuma, valamint az irodalomban és irodalomtudományban, közművelődésben betöltött szerepük, vagy más foglalkozásuk szerepel. Ugyanakkor nem tüntettük fel díjaikat, és az egzisztenciájukra, méltóságukra vonatkozó utalásokat (pl: gróf, földbirtokos).


G  •  Gy  •  H  •  I, Í  •  J  •  K

G[szerkesztés]

Gy[szerkesztés]

H[szerkesztés]

I, Í[szerkesztés]

J[szerkesztés]

K[szerkesztés]

Lásd még[szerkesztés]

Szerzőkről[szerkesztés]

Művekről[szerkesztés]

Összefoglalások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A szépirodalom körébe tartozik a régi (XIX. század előtti) vallási és tudományos irodalom jelentős része, a történetírás és önéletírás, valamint a régi és mai esszéirodalom is