Salinger Richárd

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Salinger Richárd
Született 1975. február 10. (48 éves)
Budapest
Állampolgársága magyar
Foglalkozása
 • író
 • hipnoterapeuta
 • terapeuta
SablonWikidataSegítség

Salinger Richárd (Budapest, 1975. február 10. –) magyar író, hipnoterapeuta, terapeuta.

Élete[szerkesztés]

1975. február 10-én született Budapesten. Az érettségi után az ELTE magyar nyelv és irodalom szakára járt. Eredetileg drámaírónak készült, már diploma előtt több, darabját is játszották komolyabb színpadokon. ( A stég, Merlin színház 2000, Az írás Temesvári Csiki Gergely Nemzeti Színház, 2005.)

2002-ben jelent meg az első regénye, Apám beájulna címmel.

Ekkor döntött úgy véglegesen, hogy születési nevét (Schallinger) a munkáin egyszerűsítve jelenteti meg (Salinger). Első regénye sikeres lett, közel ötvenezer példányban kelt el. Még ugyanebben az évben megírta a regény forgatókönyv változatát, amiből 2003-ban film készült azonos, Apám beájulna címmel.[1] A következő néhány évben tévésorozatokon, regényeken és nagyjátékfilmeken dolgozott. (A szerelem könyvei (regény), Egy rém rendes család Budapesten (tévésorozat), Mansfeld (nagyjátékfilm) stb.)

A írói tevékenységével párhuzamosan 2000-től -2009-ig kisebb-nagyobb nagyobb megszakításokkal dolgozott a reklámszakmában szövegíróként, majd filmrendezőként. 2010-ben érdeklődése a gondolkodási rendszerek tanulmányozása felé fordult és megjelent Omyno, a visszatérés képlete című regénye, ami azonnal hatalmas sikert aratott. Ezt követte a második rész Omyno, a Beavatás képlete címmel, 2012 majd Az Élet megoldóképlete következett 2015-ben.

2015-ben jelent meg Élettitkok című munkája amit Ranjeet Singh Dhillon-nal írt közösen. Az írás mellett terápiák kifejlesztésével, a meditáció európaiak számára is könnyen használható technikáinak továbbfejlesztésén dolgozik.

Saját rendszerének három szintje van.

Az elsőben megtanuljuk helyesen használni a gondolatainkat, ehhez megismerjük a hipnózis technikáját és a hipnotikus gondolkodást.[2] A második szinten megértjük és megtanuljuk, hogyan működik a világban az energiák áramlása, mit jelent a tudat, az egyén, a család stb. energetikai rendszere, hogyan lehetséges együttműködni vele, ehhez elsajátítjuk az energetikai gondolkodást. A harmadik szinten, megértjük, hogyan működnek az univerzális energiák és hogyan érthetjük meg az életfeladatunkat. Ehhez megismerjük az Omyno energiát és elsajátítjuk az egységben való gondolkodást.[3]

Előadásainak, tanfolyamaimnak, terápiás üléseinek legfőbb célja, hogy mindenki saját maga képes legyen megérteni az életét, képes legyen gyógyítani saját magát, és képes legyen megismerni és elfogadni a világot olyannak, amilyen. A háromszintes rendszernek az Omyno nevet adta.

Kötetei[szerkesztés]

 • Apám beájulna; Ulpius-ház, Bp., 2002
 • A szerelem könyvei; Ulpius-ház, Bp., 2006
 • Omyno visszatérés képlete; Paradigma Film, Bp., 2010
 • Az élet megoldóképlete; Libri, Bp., 2015
 • Erdei jógakaland; Bookline–Libri, Bp., 2017

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. https://hu.wikipedia.org/wiki/Ap%C3%A1m_be%C3%A1julna
 2. http://hipnozisakademia.hu/hipnoziskepzes/
 3. Archivált másolat. [2018. március 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. május 31.)