Kaposvár–Siófok-vasútvonal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kaposvár–Siófok-vasútvonal
Kaposvár vasútállomás
A Kaposvár–Siófok-vasútvonal útvonala
Vonalszám: 35
Hossz: 100 km
Nyomtávolság: 1435 mm
Maximális sebesség: 60/50/40/30 km/h
BSicon STR.svg 36
BSicon ABZg+r.svg 41
BSicon BHF.svg 0 Kaposvár
BSicon ABZgl.svg Kaposvári cukorgyár iparvágánya
BSicon SKRZ-YBUE.svg Baross Gábor utca
BSicon eABZg+l.svg 1,8 Kaposvári cukorgyár felé
BSicon SKRZ-YBUE.svg Pécsi út
BSicon HST.svg 2 Kaposszentjakab
BSicon eABZg+r.svg 2,9 Kométa felé
BSicon ABZgr.svg 41
BSicon ABZg+l.svg 3 Kaposvár Kereskedelmi pu felé
BSicon SKRZ-Au.svg Dombóvári út
BSicon hKRZWae.svg Deseda-patak
BSicon eABZgl.svg 4 Kaposvári Villamossági Gyár felé
BSicon SKRZ-Au.svg 61-es főút
BSicon SKRZ-YBUE.svg Orci út
BSicon HST.svg 8 Toponár
BSicon SKRZ-YBUE.svg Toponári út
BSicon HST.svg 11 Répáspuszta
BSicon SKRZ-YBUE.svg 14
BSicon HST.svg 14 Somogyaszaló
BSicon HST.svg 16 Somodor
BSicon SKRZ-YBUE.svg Vörös Hadsereg utca
BSicon BHF.svg 20 Mernye
BSicon SKRZ-YBUE.svg
BSicon BHF.svg 26 Felsőmocsolád
BSicon ABZg+l.svg 33 SEFAG felé
BSicon HST.svg 36 Kisbárapáti
BSicon HST.svg 41 Bonnya
BSicon HST.svg 45 Andocs
BSicon SKRZ-YBUE.svg Szent István utca
BSicon HST.svg 49 Karád
BSicon HST.svg 57 Somogymeggyes
BSicon SKRZ-YBUE.svg Kaposvári út
BSicon SKRZ-YBUE.svg
BSicon HST.svg 63 Kapoly
BSicon eABZgl.svg 63 Tartálygyár felé
BSicon eABZg+r.svg 63 Kapolytáp felé
BSicon hKRZWae.svg Kis-Koppány patak
BSicon SKRZ-YBUE.svg
BSicon SKRZ-YBUE.svg Vörösmarty utca
BSicon SKRZ-YBUE.svg Szent István utca
BSicon hKRZWae.svg Sérsekszőlősi-Patak
BSicon SKRZ-YBUE.svg Kisfaludy utca
BSicon BHF.svg 69 Tab
BSicon SKRZ-YBUE.svg Téglagyári út
BSicon SKRZ-YBUE.svg Szovjet laktanya felé
BSicon eABZgr.svg 71 Szovjet laktanya felé (megszűnt)
BSicon SKRZ-YBUE.svg Tengődi út
BSicon HST.svg 75 Bábonymegyer
BSicon HST.svg 79 Daránypuszta
BSicon SKRZ-YBUE.svg 65-ös főút
BSicon hKRZWae.svg Kis-Koppány patak
BSicon HST.svg 83 Som-Nagyberény
BSicon hKRZWae.svg Kis-Koppány patak
BSicon SKRZ-YBUE.svg
BSicon BHF.svg 89 Ádánd
BSicon eABZgr.svg 89 Kisvasúti átrakó felé
BSicon eABZg+r.svg 90 Kisvasúti átrakó felé
BSicon HST.svg 92 Siójut
BSicon hKRZWae.svg Sió-csatorna
BSicon SKRZ-Au.svg M7-es autópálya
BSicon eABZgr.svg 96 MÉH telep
BSicon ABZgr.svg 96 Siófok Kereskedelmi pályaudvar felé
BSicon eABZg+r.svg 97 Kereskedelmi Pályaudvar felé
BSicon eABZgr.svg 97 Hűtőház felé (megszűnt)
BSicon HST.svg 97 Sióvölgy
BSicon SKRZ-YBUE.svg 7-es főút
BSicon ABZg+r.svg 30
BSicon BHF.svg 100 Siófok
BSicon STR.svg 30

A Kaposvár–Siófok-vasútvonal a MÁV egyvágányú, nem villamosított magyarországi vasúti mellékvonala.

Története[szerkesztés]

A Kaposvár és Felsőmocsolád közötti vonalszakasz 1894-ben, a Felsőmocsolád és Siófok közötti pedig 1906-ban épült meg. Előbbit a Kaposvár–Mocsoládi HÉV építette a Magyar Királyi Államvasutak Kaposvár állomásából kiágazván a 94,941. sz. keresk. min. rend. alapján,[1] a folytatást a Mocsolád–Tab–Siófoki HÉV építette az 1906. évi XIII. törvénycikk alapján,[2] a Déli Vasút Siófok állomásához csatlakozva. A két, egymáshoz csatlakozó hév-vonalat a MÁV kezelte.

A vonal két vége: Siófok-Siófok kereskedelmi pu. bejárati előjelzője (5 km) és Kaposvár-Kaposvár kereskedelmi pu. bejárati jelzője (3 km) között 25 kV 50 Hz-cel van villamosítva.

A vonal legújabb állomásai Somodor és Sióvölgy megállóhely, melyeket az 1980-as években létesítettek.[3] A vonalon jelenleg Ádánd állomást, Daránypuszta megállóhelyet és Tab, Somogymeggyes, Karád és Mernye állomást használja a MÁV depónak.

2010-ben Tab polgármestere bejelentette hogy Tab és Siófok között a vonalat felújítják, ami után a vonatok legalább 60 km/h-val tudnak közlekedni.[4] Az ígéretből annyi teljesült, hogy 2018. december 31-ére 31 km-en megvalósult a 40 km/h-s pályasebesség, amiből 26 km-en csak a motorvonatok használhatják ki. A 30-as számú vonalból kibontott alapanyagokat felhasználva a MÁV folyamatosan, tematikusan cseréli a keresztaljakat, illetve végez állapotjavításokat a vonalon. Ennek eredményeként a vonal 2018. június 16-án eljutott arra a pontra, hogy a 2-es számú menetrend-módosítással 6 perccel csökkent a menetidő a Tab-Siófok szakaszon. Érdekességképpen, a 2006-os menetrendben még 1 óra volt a menetidő, majd 2009 után már 1 óra 5 percre nőtt, a 2018-as nyári menetrend váltástól már csak 59 perc lett.

A vonalon, a 2015-2018 közötti időszakban, több helyen a MÁV megcsináltatta a peronmagasításokat, használt vasbeton keresztaljakból. Valamint újabb 10 km-es szakaszon visszaállították a motorvonatok számára a 40 km/h-s maximumsebességet. A vonal a 70-es években át lett építve, hagyományos 48 kg/fm-es sínekre. Jelenleg a pálya mentén Siófok és Karád között vasbetonaljak és talpfák váltogatják egymást, Karádtól Kaposvárig a pálya 75%-a betonaljas. A leerősítések geós és egyszerű csavaros között változik.

Karád és Siófok között a felépítményt vizsgálva előkerülnek a pálya hiányosságai. Ezek között több ezer db elrohadt keresztalj, amelyekben a síncsavarok, lényegében nem fognak semmit. A vonalnak több ipari csatlakozása is volt, illetve több helyen is rakodtak a vonal mentén.

A vonalból Kisbárapáti után ágazik ki egy rakodóvágány, az erdészet felé, Kapolynál ágazott ki egy iparvágány, a Tartálygyár felé, de ezt az iparvágányt 2016 tavaszán elbontották, Illetve ágazott ki egy iparvágány a tabi volt szovjet laktanya felé, amit 2005-ben bontottak el. Továbbá ágazott ki a Kaposvári Villamossági Gyár (KVGY) felé , amit 2006-2008 között bontottak el, a váltókat kiszedték. A vonalból, Ádándnál ágazott ki, majd vissza egy iparvágány, ami kisvasúti átrakó vágány volt, a Pélpusztáról Ádándra árut szállító kisvasútról. A 21.századra, a pályában céltalanul bent maradt nyíltvonali, őrizetlen váltókat, 2017-2018-között, bontották el véglagesen. Ezzel csökkentve a lassújelek számát. A pálya mellett egykor Répáspusztán, Bonnyán és Ádándon csatlakozott gazdasági kisvasút. A 60'-as évek közepéig működő Kaposvári Gazdasági Vasút a Kaposvári cukorgyár tól, a vonal mellett haladt, egészen,a KVGY egykori iparvágàny kiágazásáig. Majd, Répáspuszta után, a 118-as szelvényben keresztezte, szintben a vonalat.

Állomás/Megálló Vágányszám Szolgálat Egykor rakott áru Jelenleg rakott áru Megbízó
eredeti jelenlegi
Kaposszentjakab 2 2 Nincs - -
Toponár 2 1 Nincs - -
Répáspuszta 3 1 Nincs Cukorrépa -
Somogyaszaló 3 1 Nincs - -
Somodor 1 1 Nincs - -
Mernye 3 3 Van Fa Fa
Felsőmocsolád 3 3 Nincs - -
Kisbárapáti 2 2 Nincs Fa Fa Sefag Zrt
Bonnya 3 1 Nincs - -
Andocs 2 1 Nincs - -
Karád 3 3 Van Dinnye -
Somogymeggyes 2 2 Van - -
Kapoly 3 3 Nincs Acéltartály,Gabona -
Tab 4 4 Van Tégla, Fa, Üveg, Sertés, Gabona -
Bábonymegyer 2 2 Nincs Fa -
Daránypuszta 2 1 Nincs Gabona -
Som-Nagyberény 2 1 Nincs - -
Ádánd 3+2 3 Van - -
Siójut 2 1 Nincs - -
Sióvölgy Nincs - -

A pálya állapota[szerkesztés]

A vonal sebesség eloszlása (Menetrendi sebesség)
Kezdőpont Végpont Sebesség (Km/h) Táv (Km)
Kaposvár Felsőmocsolád 60/60 26
Felsőmocsolád Kisbárapáti 40/40 10
Kisbárapáti Bonnya 50/50 5
Bonnya Karád 40/40 8
Karád Tab 30/20 20
Tab Siófok.Ker.Pu. B

Előjező

40/20 26
Siófok.Ker.Pu. B

Előjelző

Siófok 40/40 5

Közlekedés[szerkesztés]

A vonalon Bzmot motorvonatok közlekednek. Elővárosi közlekedés Kaposvár és Felsőmocsolád között van.[3] A vonal fő személyforgalma a Kaposvár-Kisbárapáti szakaszra korlátozódik. Az északi részen, Tab és Somogymeggyes között a leromlott pályaállapotok miatt a vonatok 20–30 km/h-s sebességgel közlekednek, ezért ez a vonalrész kihasználatlanabb. A siófoki elővárosi forgalom a Siófok-Tab szakaszra korlátozódik, ám itt a legnagyobb utasforgalmat a Tab-Ádánd vonalszakasz adja (hétköznap), mivel a reggeli első vonatot előszeretettel használják a Siófok felől érkező diákok. A vonalon az átlagsebesség 33 km/h. A vonalon valamikor a legnagyobb szakaszon engedélyezett legnagyobb sebesség, 60 km/h-volt. A rendszerváltás után egyre kevesebb pénz jutott a vasutakra, így több vonal állapota leromlott, köztük a Kaposvár-Siófok vasútvonal is. Érdekességképpen meg kell említenünk azt a tényt, hogy a vonal már számtalan vonalbezárást túlélt. Egykor a 100 km-t a vonat megállásokkal együtt 2 óra 33 perc alatt tette meg, most azonban már több mint 3 óra a menetidő. Főbb oka ennek a magas menetidőnek, hogy Bonnya-Karád és Tab-Siófok között (39 km-en) javarészt 40, illetve Karád-Tab között (20 km-en) 30 km/h a megengedett sebesség. Bonnya és Karád között a 2010-es nagy esőzések elmosták a pályát, így a MÁV akkori pénzügyi helyzete csak egy részleges felújításra volt elég. Karád-Siófok között viszont a majdnem 2 évtizedes elhanyagoltság végezte ki a pálya 60 km/h-s képességét. 2017-től a vonal Dombóvárhoz tartozik. A Karád-Siófok szakasz megengedett legnagyobb sebessége 30/40 km/h között változik, 10–20 km/h-s lassújelekkel tarkítva. A vonalon egykor Kaposvár-Felsőmocsolád: 60 km/h Felsőmocsolád-Kisbárapáti: 40 km/h Kisbárapáti-Bonnya: 50 km/h Bonnya-Somogymeggyes: 60 km/h Somogymeggyes-Tab: 50 km/h Tab-Siófok: 60 km/h volt az engedélyezett legnagyobb sebesség. Felsőmocsolád-Somodor, Somogyaszaló-Toponár, valamint Kaposvári elágazás-Kaposvár között, a pálya geometria lehetővé tenné, a 80 km/h-s maximum sebességet (Vmax).

Menetrend[szerkesztés]

A vonal több részre tagolódik menetrend szempontból. Páros oldalról kezdve (páros oldalnak nevezzük a vasútvonal építésének kezdő pontját, ami itt Kaposvár) (Elővárosi zónák.)

Első zóna: Kaposvár-Felsőmocsolád: Naponta 16 vonat közlekedik a vonal ezen szakaszán. Ebből 2 pár csak Felsőmocsoládig közlekedik.

Második zóna: Kaposvár-Kisbárapáti: Ezen a viszonylaton Felsőmocsolád-Kisbárapáti között már csak 14 vonat mozog naponta, amiből kettőnek Kisbárapátiban van a végállomása.

Illetve van a 3. zóna, itt csak hétköznaponként egy Karád-Kaposvár személyvonattal van több. A vonal felső szakaszán összesen 8 vonat mozog egész nap. Ennek köszönhető, hogy egy 8 órás vonatmentes lyuk van a menetrendben. A legrövidebb menetidő Kaposvár-Siófok között 3 óra. Naponta oda-vissza 3 pár vonat teszi meg a teljes távot. A vonatok hiányát több tényező együttes hatása okozza. Az egyik a szolgáltató cégnél fennálló munkaerőhiány. A második az utazóközönség hiánya, a harmadik pedig a menetrend. Karád-Kaposvár között, a menetrend kiváló, utasok vannak a reggeli vonatokon lefelé, valamint a délutániakon visszafelé.

A vonalon általában évente 2-3 alkalommal közlekedik egy-egy tehervágány-gépkocsi (TVG), illetve régebben jártak a vonalon InterPicik, duplán és szólóban is egyaránt. Még régebben, egészen pontosan a 2002-es Bz-frász idején, motorvonatok híján a vonatok M41+Bhv+Bhv összeállítással közlekedtek. Újdonságokban gazdag év a 2014-2015-ös ciklus, mivel a vonal történetében először (2014. szeptember 26-án) a 30-as számú vonal átépítéséből származó vissznyeremény anyagokat (egész pontosan betonaljakat) hoztak le 4-5 szerelvénnyel, 9-15 kocsival Siófokról a Kárpát Vasút mozdonyával. Újabb érdekesség a vonal életében, hogy 2015. március 12-én egy UD típusú mozdony járt erre sínvonattal.[5] A vonal változatos tájakon halad, dombok, mezők és erdők is találhatók rajta. Kisbárapáti és Kaposvár között rendszeres teher forgalom is van. 2009-ben szüntette meg a rakodást a MÁV Bábonymegyeren. Ugyaneddig az évig rendszeresen járt a vonal alsó feléig (Kisbárapáti) M40, M62 sorozatú mozdony. Miután a remotorizált M40-eseket elvitték Kaposvárról Záhony rendezőbe, az M62-eseket is letiltották a pályáról, tengelyterhelés korlátozása miatt. A vonal felső szakaszát Siófokról szolgálták ki, M47-esekkel. Jelenleg csak M47-esek szolgálnak teherforgalmat a vonalon. A Bz motorvonatok megjelenéséig a személyforgalmat MDmotokkal, illetve Ab és Aby kocsikkal bonyolították le.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]