Gödöllői Erdei Vasút

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Gödöllői Erdei Vasút
Gödöllő Narrow Gauge Railway 07.jpg
Általános adatok
Ország Magyarország
Hossz0,5 km
Üzemeltető Erdei Vasútért Egyesület
Műszaki adatok
Nyomtávolság 600 mm nyomtávolság
A hálózat térképe
Gödöllői Erdei Vasút.png
A Wikimédia Commons tartalmaz Gödöllői Erdei Vasút témájú médiaállományokat.

A Gödöllői Erdei Vasutat 2017 májusában kezdték el építeni a Gödöllői Arborétumban. Tervezett hossza 2 km, amiből 2022-ig körülbelül 1 km épült meg. A Csemete-rétről indul, végállomása a vasút Gödöllő-Állami telepek megállóhelyénél lesz.[1]

Vonalvezetése[szerkesztés]

A 600 mm nyomtávolságú kisvasúton zömmel turistákat kívánnak szállítani; a pálya végig a gödöllői arborétumban halad. A vonal első három kitérője a fűtőháznál, a mozdonyemelő leágazásánál és a Csemete-rét felőli lejáró végén épült meg. A Csemete-rét végállomástól rövid leágazás vezet az egykori fűtőházban kialakított múzeumhoz. Elsőként megépült végállomása, a Csemete-rét egy erdős domboldalon található. 2022-ben másik megállója és egyben ideiglenes végállomása a Játszó-térnél megépített Arborétum Kisvasút megállóhely, ahonnan rövid sétával juthatunk el az arborétum főbejáratához. A mostani és a leendő végállomás között még egy megállóhelyet terveznek a Kör-rétnél.

A múzeumtól, a Játszó-rétről és a Kör-rétről egyaránt gyalogösvény vezet a Főző-rétre és a Völgy-színpadhoz.

A Csemete-rétről mintegy fél kilométeres sétával érhető el a Méhészeti Múzeum.

Építése, üzemeltetése[szerkesztés]

Sok más kisvasúthoz hasonlóan ezt is főleg önkéntes munkával építik a 2015-ben alakult Erdei Vasútért Egyesület vasútbarát tagjai és helyi szervezetek segítői. 2018. június 2-án, az Arbofeszt rendezvényen avatta fel Gémesi György, Gödöllő polgármestere az El-9 típusú akkumulátoros villanymozdonyt, és ezen a napon a látogatók ingyen utazhattak az első, mintegy 300 méteres szakaszon. A menetrend szerinti forgalom a Csemete-kert és az Arborétum mh. között 2020 augusztus 1-én indult meg. Egy-egy szerelvény 50 főt szállíthat, közülük tízen utazhatnak fedett kocsiban.

2019 decemberétől (turista) 2022-ig a kisvasút különféle műszaki problémák, majd végül a villanymozdony akkumulátorainak elhasználódása miatt nem üzemelt.

A menetrendszerű járatokon túl a csoportok különvonatot is rendelhetnek.

A pálya szerkezete[szerkesztés]

A pálya felépítményébe 7, 8, 9, 9.25, 9.3, 10, 10.3, 10.9, 11.7 és 12 kg/fm rendszerű sínszálakat építettek be a diósdi honvédségi lőszerraktár és a törökszentmiklósi téglagyár felbontott vágányai közül. A sínleerősítések alátétlemez nélkül síncsavarosak, vegyesen "H" illetve "V" jelű síncsavarokkal. A fűtőházban előfordulnak sínszeges leerősítések is vannak. A pálya 7 méteres vágánymezőit vegyesen hegesztéssel, illetve hevederekkel rögzítették egymáshoz. A sínszálakat vágánymezőként 7:9 talpfára rögzítették.

Pályába beépített egyik sínheveder 16mm-es átmenőcsavarokkal
A pálya egyik sínleerősítése külső, illetve belső oldalt egyaránt "V" jelű síncsavarokkal
A pálya egyik sínleerősítése a kinti oldalon "V" jelű síncsavarral a belső oldalt pedig "H" jelű síncsavarral. A képen jól megfigyelhető, hogy a belső oldali síncsavarnak a feje le van vágva, erre azért van szükség, mert a 9 kg/fm rendszerűnél kisebb sínek esetén a csavar nagyon kilóg és a jármű kerekének nyomkarimája felütközik benne.
A pályában az egyik sínhegesztés egy 7 kg/fm és egy 9 kg/fm rendszerű sínszálakkal
A pályában a fűtőház sarkánál lévő kis sugarú ívben sínhegesztéssel rögzítették össze a vágánymezőket

Járműállomány[szerkesztés]

A kiemelten muzeális járműparkunk 2022-ben 4 mozdonyból és 22 kocsiból áll; mindegyiket a Kárpát-medencében gyártották. Két mozdonyt és 14 kocsit már felújítottak. A kisvasút honlapján[2] olvasható a járművek részletes, illusztrált ismertetője.

El-9 típusú akkumulátoros villanymozdony (a Kemencei Erdei Múzeumvasútról)
Karlik gyártmányú akkumulátoros villanymozdony (felújítás alatt) (a Kemencei Erdei Múzeumvasútról)
UE-28 dízel motormozdony

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Gödöllői Erdei Vasút története. [2019. február 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. február 27.)
  2. Járműveink

További információk[szerkesztés]