Eger–Putnok-vasútvonal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Eger–Putnok-vasútvonal
Eger vasútállomás
Eger vasútállomás
Az Eger–Putnok-vasútvonal útvonala
Vonalszám: 87
Hossz: 68 km
Nyomtávolság: 1435 mm
Maximális sebesség: 60 km/h
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Eger–Putnok-vasútvonal témájú médiaállományokat.
BSicon KBHFa.svg Eger
BSicon ABZgr+r.svg 87a-s vonal Füzesabony felé
BSicon eHST.svg Eger-Tihamér mh.
BSicon HST.svg 4 Egervár mh.
BSicon BHF.svg 8 Eger-Felnémet
BSicon ABZrf.svg iparvágány a Berva Rt. és a OMYA-bánya felé
BSicon HST.svg 11 Almár mh.
BSicon HST.svg 16 Szarvaskő mh.
BSicon TUNNEL1.svg Alsó-Szarvaskői alagút
BSicon TUNNEL2.svg Felső-Szarvaskői alagút
BSicon eHST.svg 19 Tardosi Kőbányák mh.
BSicon BHF.svg 22 Mónosbél
Mikófalva mh. (nyomvonal-
korrekció miatt megszűnt)
BSicon BHF.svg 25 Bélapátfalva
BSicon HST.svg 26 Bélapátfalvi Cementgyár mh.
BSicon HST.svg 31 Szilvásvárad-Szalajkavölgy mh.
BSicon BHF.svg 34 Szilvásvárad mrh.
BSicon eHST.svg 39 Nagyvisnyó-Dédes mh.
BSicon eHST.svg 43 Nekézseny mh.
BSicon eHST.svg 46 Csokvaomány mh.
BSicon eHST.svg 48 Sáta mh.
BSicon TUNNEL1.svg Ladány-völgyi alagút
BSicon eHST.svg 56 Kiskapud mh.
BSicon eHST.svg 60 Királd mrh.
BSicon eHST.svg 60 Sajómercse mh.
BSicon WBRÜCKE.svg Sajó folyó
BSicon ABZlg.svg 92 Miskolc felé
BSicon BHF.svg 69 Putnok
BSicon STR.svg 92 Bánréve felé

Az Eger–Putnok-vasútvonal a MÁV 87-es számú vonala. Magyarország egyik legromantikusabb hegyvidéki vasútja, alagutakkal, völgyhidakkal, szűk, kis íves szerpentinekkel. Teljes hossza 68 km. Egyvágányú, Eger-Felnémet vasútállomásig villamosított.

A vasútvonalon Szilvásvárad és Putnok között a személyszállítás 2009. december 13-tól, a 2009/2010. évi menetrendváltástól szünetel.[1]

Története[szerkesztés]

Felépítés[szerkesztés]

A Bükk-vidék nyugati részén haladó vasútvonal építését 1906-ban kezdte megszervezni Wessely Károly szilvásváradi erdőbirtokos és Serényi László gróf, putnoki nagybirtokos. A vonalat 1908. november 12-én adták át a forgalomnak és évtizedeken keresztül mint önálló Helyiérdekű vasút működött. Építésekor az egri vár egy részét el kellett bontani.

A vonal igazi jelentőségét a hozzá csatlakozó kisvasút hálózatok, a nagyvisnyói és a szilvásváradi keskeny nyomtávú vasutak adták.

A Bélapátfalvi Cementgyár kiszolgálására iparvágányt építettek.

1947-49 között felújították a pályát, hogy lehetővé tegyék nagyobb tömegű tehervonatok közlekedését. Az addigi, HÉV-szabványú "i" síneket (23,6 kg/m) 24 méter hosszú "c" rendszerűekre (34,5 kg/m) cserélték valamint lágyvasbetétes "B" jelű betonaljakat építettek be. Ezt a vonal mentén található szénbányák és az ország újjáépítésében kiemelt szerepet kapott Bélapátfalvi cementgyár szállítási igényeinek növekedése indokolta.

Leépítés[szerkesztés]

1967-ben a Szalajka-völgyi turistaforgalomra átalakított kisvasutat és az akkor még Felnémetnél kapcsolódó felsőtárkányi erdei vasutat kivéve megszűntek a vonal környékén a keskenynyomtávú vasutak.

A vasútvonal levágott mikófalvi kanyarja egy 1929-es turistatérképen.

1982-ben új, rövidebb nyomvonalra helyezték át a vonalat Bélapátfalva és Mónosbél között. Az átépítéssel megszűnt Mikófalva vasúti kapcsolata.

A rendszerváltást követően bezárták a régió két legjelentősebb üzemét a királdi szénbányát és a bélapátfalvai cementgyárat. Ez a vasút forgalmára is kihatott, a teherforgalom a korábbi töredékére csökkent. A vonalon jelenleg egy iparvágány üzemel, a villamosított Eger-Felnémet állomástól az OMYA kőbányájába naponta többször is megy kiszolgálómenet. Szórványosan Bélapátfalvának és Szilvásváradnak is van teherforgalma, főleg faárut adnak föl.

1994-ben megszűntek a közvetlen Eger-Putnok járatok. Ezután Szilvásváradon át kellett szállni a csatlakozó személyvonatra.

2006 júniusában tervek születtek 28 vasúti mellékvonal bezárásáról, melyben a Szilvásvárad-Putnok szakasz is benne volt. Ez nem valósult meg - a tervezett 28-ból 14 vonal forgalma szűnt meg - de egy évvel később új tervek születtek 38 mellékvonal bezárásáról. A 38-as lista idővel 12 vonalra rövidült (amiben a Szilvásvárad-Putnok szakasz szintén benne volt), amelyeket 2008. március 1-jei majd május 31-ei dátummal terveztek bezárni. Ez a vonalbezárás sem valósult meg. 2008. május 27-étől viszont 10 km/h-s lassújelet vezettek be 8 km hosszan Kiskapud és Putnok között, amellyel a vonatok menetideje jelentősen hosszabbodott, a csatlakozások elvesztek. 2008. szeptember 27-étől megszüntették a sebességkorlátozást Kiskapud és Putnok között, így visszaállt a régi menetrend és a menetidő, és ismét voltak csatlakozások.

2009. december 12-én a vonal felső, Szilvásvárad-Putnok szakaszán megszűnt a személyforgalom. A pálya 2010 júniusában földcsuszamlásban megrongálódott, emiatt a mai napig járhatatlan.[2] A vonal helyreállítására és a személyforgalom újraindítására ígéretet tett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A személyszállítás a 2010/2011-es tanév kezdetére a korábbi ígéretek ellenére nem indult el. 2010 szeptemberében ugyan elkezdték a pálya helyreállítását[3] azonban egy újabb földcsuszamlás után felhagytak vele, mivel túl költséges lett volna a mozgó töltés stabilizálása.

További információk[szerkesztés]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Eger–Putnok-vasútvonal témájú médiaállományokat.

Jegyzetek[szerkesztés]