Bátaszék–Baja–Kiskunhalas-vasútvonal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bátaszék-Baja-Kiskunhalas-vasútvonal
A Dunán átívelő Türr István híd
A Bátaszék–Baja–Kiskunhalas-vasútvonal útvonala
 Vonalszám: 154
 Hossz: 96 km
 Nyomtávolság: 1435 mm
 Maximális sebesség: 100 km/h

A Bátaszék–Baja–Kiskunhalas-vasútvonal a MÁV 154-es számú, egyvágányú, nem villamosított vasútvonala. A vonal Bajánál keresztezi a Dunát, majd keresztülhalad a Gemencen. A vasútvonal fontos szerepet tölt be a magyarországi vasúthálózatban, ugyanis Budapesttől délre csak Bajánál üzemel vasúti híd a Dunán. Pörböly állomáson átszállási lehetőség van a Gemenci Állami Erdei Vasútra.

Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A mai vasútvonal két egykori, a trianoni békeszerződés előírásai alapján megcsonkolt vasútvonal Magyarországon maradt szakaszaiból áll. Bajáról eredetileg Szabadkára tartott a Szabadka–Baja-vasútvonal, amelyet Bácsalmásnál keresztezett a Kiskunhalas–Bácsalmás–Regőce-vasútvonal.

A MÁV által épített Budapest–Zimony-vasútvonal szárnyvonalaként épülő Szabadka–Baja-vasútvonalat a fővonal Szabadkáig történő átadása után két évvel, 1885. január 8-án nyitották meg.[1] A szárnyvonal felépítménye 24,92 kg/fm tömegű, „k” jelű acélsínekből épült.

A Kiskunhalas–Bácsalmás–Regőce-vasútvonalat a Halas–Bácsalmás–Regőcei HÉV társaság építette. A MÁV Budapest–Zimony-vasútvonalától Kiskunhalason kiágazó helyiérdekű vasútvonalat 1903. október 31-én adták át a forgalomnak.[2] A síkvidéki jellegű vonalon a felépítmény 23,6 kg/fm tömegű, „i” jelű sínekből épült.

Bajáról egykor még két vasútvonal is kiágazott, a helyiérdekű Baja–Zombor–Újvidék-vasútvonal, valamint a Baja–Bezdán–Apatin–Szond-vasútvonal. A trianoni békeszerződés után ezeken megszűnt a határátmenet, így Baja-Hercegszántó és Baja-Gara vasútvonalakká rövidültek, később teljesen felszedték őket.

Legutoljára 1967–1970 között korszerűsítették a vonalat. Számos helyen történtek ívkorrekciók.

Közelmúlt[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1993-ban Alsónyék és Pörböly között történt a 12 halálos áldozattal járó pörbölyi tragédia.

Állomások galériája[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. Magyar Vasúttörténet 2. kötet, 159. oldal, (Budapest, 1996, ISBN 963-552-313-0)
  2. Magyar Vasúttörténet 4. kötet, 169. oldal, (Budapest, 1996, ISBN 963-552-313-0)
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Bátaszék–Baja–Kiskunhalas-vasútvonal témájú médiaállományokat.