Ugrás a tartalomhoz

Fertővidéki Helyiérdekű Vasút

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fertővidéki Helyiérdekű Vasút

(korábbi Nezsider–Celldömölk vonal)
Nezsider állomás
Nezsider állomás
A Fertővidéki Helyiérdekű Vasút útvonala
Vonal:9 (19)
Hossz:50 km
Nyomtávolság:1435 mm
Feszültség:25 kV 50 Hz ~
Üzemeltető:
Maximális emelkedés:10
Maximális sebesség:100 km/h
A Wikimédia Commons tartalmaz Fertővidéki Helyiérdekű Vasút témájú médiaállományokat.
Pándorfalu–Vulkapordány-vasútvonal Pándorfalu
(Parndorf) felé, majd Bécs (Wien) felé
0 Nezsider (Neusiedl am See)
Pándorfalu–Vulkapordány-vasútvonal
Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) felé
4 Nezsiderfürdő (Neusiedl am See Bad)
6 Védeny (Weiden am See)
11 Gálos (Gols)
14 Barátudvar (Mönchhof) (2014. augusztus 4. elött)
15 Barátudvar-Féltorony (Mönchhof - Halbturn)
20 Boldogasszony (Frauenkirchen)
27 Mosonszentandrás (Sankt Andrä am Zicksee)
33 Valla (Wallern im Burgenland)
37 Pomogy (Pamhagen)
Magyarország Ausztria országhatár
40 Fertőújlak (Mekszikópuszta)
40 Sarród
47 Fertőszéplak-Fertőd
8 Sopron felé
50 Fertőszentmiklós
8 Győr felé
53 Fertőszentmiklós alsó
62 Csapod
65 Pusztacsalád
70 Iván
74 Répceszemere
Győr-Moson-Sopron vármegye / Vas vármegye
Répce
16 Hegyeshalom felé
78 Répcelak
16 Szombathely felé
80 Nick
Rába
82 Nick Rábahíd
86 Kenyeri
90 Kemenespuszta
98 Vönöck
20 Szombathely felé
104 Celldömölk
20 Székesfehérvár / 10 Győr felé

A Fertővidéki Helyi Érdekű Vasúti Zrt. (Fertővidéki HÉV, Fhév Zrt., német neve Neusiedler Seebahn Aktiengesellschaft) Nezsider (Neusiedl am See, Burgenland, Ausztria) és Fertőszentmiklós (Győr-Moson-Sopron vármegye, Magyarország) között közlekedő nemzetközi közforgalmú vasút. Ez Magyarország utolsó megmaradt helyiérdekű vasútja, amelynek Pomogy (Pamhagen)Fertőszentmiklós közötti szakasza a 9-es számú menetrendi mező. A vasútvonal üzemeltetését kezdetektől a GYSEV végzi.

A vonal

[szerkesztés]
A Fhév Rt. részvénye

A vasutat 1897. december 19-én nyitották meg. Jelenleg a helyiérdekű vasút ötven kilométeres pályájából 13 kilométer Magyarországon, a többi Ausztriában található. A magyarországi szakaszon a forgalom csekély, az osztrák szakaszon nagyobb regionális ingázó forgalmat bonyolítanak le a burgenlandi településekből Bécs felé. A Fertővidéki HÉV 19. századi jogi státusát gyakorlatilag a trianoni békeszerződés konzerválta. Ma a vasúttársaságban az osztrák államnak 50,1%, a burgenlandi tartománynak 49,9% üzletrésze van.[1]

A vasútvonal eredetileg Nezsidertől Celldömölkig vezetett, azonban a közlekedéspolitikai koncepció eredményképpen a FertőszentmiklósCelldömölk szakaszt (mely utoljára a PomogyCelldömölk viszonylatban a 19-es számú menetrendi mező része volt), azaz a trianoni békeszerződés után Magyarországon maradt vonalszakasz legnagyobb részét 1979. május 26-ával megszüntették, a vasútvonalat felszedték. Celldömölkről induló 3 km-es pályarészt a leselejtezett gőzmozdonyok tárolására használták az 1980-as években, azok szétdarabolásáig. Répcelak állomáson ma is tolatóvágányként üzemel a Fertőszentmiklós felé induló pályatest. Az egykor Celldömölk felé induló pályának ma már nincs nyoma.

A vasút villamosítása 2003-ban kezdődött és szakaszosan 2004. április közepéig került átadásra. A szakaszt a Magyarországon szokásos 25 kV/50 Hz rendszerben építették ki, ami szokatlan Ausztriában, viszont a pályát az ÖBB szerelvényei is használják.

Napjainkban

[szerkesztés]

A FHÉV formálisan önálló vállalat egy-egy osztrák és magyar társasággal, a vasút üzemeltetését a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút végezi a kezdetektől fogva, jelenleg többnyire az ÖBB-től bérelt villamos Talent motorvonatokkal és ingavonatokkal. A vonalat 2004-ben végig villamosították 25 kV 50 Hz áramrendszerrel. 2015-ben a GYSEV megvásárolta az osztrák Fertővidéki HÉV Kft-től a magyarországi FHÉV Zrt. összes részvényét, valamint a magyarországi pályaszakasz tulajdonjogát.[2] 2014-ben 5 db Siemens Desiro ML motorvonatra szerződtek 32 millió euró értékben, amelyek 2016 szeptemberétől kezdődően többek között a Bécs–Pomogy (Pamhagen) vonalon is szolgálatba álltak.[3] 2020. április elején megkezdték a Fertőszentmiklós és Fertőújlak / országhatár közötti pálya teljes modernizációját, amit az év október 14-én adták át.[4] A 10,2 kilométer hosszú vonalszakasz átépítése miatt április 9-e és június 2-a között teljes kizárásos vágányzár lépett életbe, így nem közlekedhettek vonatok az érintett szakaszon. A munkálatok során új, rezgéscsillapító tulajdonsággal is rendelkező, LM-S jelű vasbeton keresztaljakat és szintén új, UIC54 rendszerű síneket építettek a vasúti pályába a szakemberek. A munkálatoknak köszönhetően a pályasebesség száz kilométer per órára emelkedett az érintett szakaszon. Kilenc helyszínen átépítették a vonalat keresztező vasúti átjárókat, és két átjáróban átalakították vagy kiépítették a biztosítóberendezéseket. Fertőszéplak-Fertőd megállóhelyen 55 centiméteres magasperon épült. Esőbeálló is készült, kiépítették a térvilágítást és a vizuális utastájékoztató rendszert. Az autóval érkezőket a megálló mellett P+R parkoló várja, a kerékpárosok pedig fedett B+R kerékpártárolóban hagyhatják biciklijüket.[5]

2020. december 13-ától Fertőszentmiklós és Pomogy között minden vonat kalauz nélkül közlekedik, a jegyváltás így minden esetben csak elővételben lehetséges.[6]

Járművek

[szerkesztés]

Az állomások képei

[szerkesztés]

Balesetek

[szerkesztés]

A vönöcki vasúti baleset 1942. június 30-án következett be. Ez volt a GYSEV történetének legsúlyosabb balesete. A Celldömölkről Sopronba tartó BCmot 16 pályaszámú motorkocsiból és két mellékkocsija szinte fékezés nélkül belerohant a nyílt pályán, Vönöck állomás bejárati jelzője előtt álló vegyesvonatba. A baleset a szerelvény megfékezettségének hiánya miatt következett be, mivel a mellékkocsikat Celldömölkön nem kötötték be a főlégvezetékbe. A tragédiának 80 sérültje és négy halottja volt.

Jegyzetek

[szerkesztés]
  1. www.neusiedlerseebahn.at. [2015. július 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. július 8.)
  2. Archivált másolat. [2015. július 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. július 8.)
  3. 35. GYSEV-nap Kismartonban
  4. KÉSZ A 9-ES! FELÚJÍTOTTÁK A FERTŐSZENTMIKLÓS ÉS AZ ORSZÁGHATÁR KÖZÖTTI VASÚTVONALAT
  5. Megújul a 9-es vonal magyarországi szakasza
  6. 2020. december 13-án életbe lép a 2020–2021. évi belföldi közforgalmú menetrend. GYSEV, 2020. november 13. [2020. november 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. november 22.)

További információk

[szerkesztés]