Ugrás a tartalomhoz

Portál:Volántársaságok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Volántársaságok portáljaszerkesztés
A Volántársaságok-portál ezen rovatának célja az, hogy mindent, a volántársaságokkal kapcsolatos cikket bemutasson. Mindennel foglalkozik, ami az autóbuszról szól vagy az autóbuszok gyártóival kapcsolatos, például Ikarus vagy Volvo... A portál még csak születőben van, és azon vagyunk, hogy tökéletesítsük. Ebben Te is segíthetsz!

Csonkok és megíratlan volános cikkekszerkesztés
Társ és Tagportálokszerkesztés
 • Társportálok

Közlekedés Közlekedés

 • Tagportálok
 • Legfontosabb volános hírek - (Aktuális hírek)
  • Egy kalapba kerülhet az összes Volán társaság - Regionális autóbusz-konzorciumok létrehozását indítványozza a Volán társaságok tulajdonosi jogkörét betöltő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. - értesült a Világgazdaság. Dátum: 2009. december 2. (forrás: Gazdasági Rádió)
  • Elloptak egy csuklós autóbuszt - Elloptak egy csuklós autóbuszt a Békés megyei Dobozon - közölte a rendőrség. A Körös Volán Zrt. buszát később Doboz határában, a Békéscsaba felé vezető út mellett találták meg, ahol a sárban elakadt a jármű. Dátum: 2009. november 10. (forrás: Metropol)
 • Elmúlt hírek - (Archív hírek)
  • Segítőkész sofőrök, pozitív példák a Kunság Volánnál Dátum: 2009. október 22. (forrás: Kecskeméti Lapok)
  • Frontális ütközés egy busszal - Gemenc Volános busszal ütközött egy kocsi vasárnap délelőtt a 61-es főúton, Dombóvár és Nagykónyi között. Az autó sofőrje a helyszínen meghalt, hárman megsérültek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Dátum: 2009. október 11. (forrása: RTL Hírek)
  • Tanpélda lesz a megvert sofőr esete - Szeged - Mintaszerűen járt el a szegedi 8-as busz sofőrje, akit szeptember 15-én támadott meg egy utas menet közben. A történtekből, ahogy a többi ilyenből is, esettanulmány lesz: az ilyen helyzetekre az SZKT is, a Tisza Volán is igyekszik fölkészíteni a sofőröket. Dátum: 2009. október 6.' Délmagyar.hu
  • Körös Volán buszokon figyelmeztet a rendőrség - Az ittas vezetés, a gyorshajtás, és a kerékpáros közlekedés veszélyeire hívják fel az emberek figyelmét buszokon ragasztott plakátokkal Békéscsabán. Egyelőre tíz helyi és helyközi buszra ragasztották ki a plakátokat. A rendőrség tapasztalatai szerint a figyelemfelkeltő akciók eredménye, ha lassan is, de megjelenik a baleseti statisztikákban. Dátum: 2009. október 1. RTL Hírek
  • További archív hírek
Társprojektekszerkesztés

Commons:Category:Tisza Volán
A Wikimédia Commons tartalmaz Tisza Volán témájú médiaállományokat.
Commons:Category:Ikarus vehicles
A Wikimédia Commons tartalmaz Ikarus témájú médiaállományokat.
Commons:Category:Credo buses
A Wikimédia Commons tartalmaz Credo témájú médiaállományokat.
Commons:Category:Buses in Hungary
A Wikimédia Commons tartalmaz Buszok Magyarországon témájú médiaállományokat.

Commons:Category:Ikarus 260
A Wikimédia Commons tartalmaz Ikarus 256 témájú médiaállományokat.
Commons:Category:Ikarus 263
A Wikimédia Commons tartalmaz Ikarus 263 témájú médiaállományokat.
Commons:Category:Ikarus 280
A Wikimédia Commons tartalmaz Ikarus 280 témájú médiaállományokat.
Commons:Category:Ikarus 395
A Wikimédia Commons tartalmaz Ikarus 395 témájú médiaállományokat.

Commons:Category:Ikarus 415
A Wikimédia Commons tartalmaz Ikarus 415 témájú médiaállományokat.
Commons:Category:Ikarus E94
A Wikimédia Commons tartalmaz Ikarus E94 témájú médiaállományokat.
Commons:Category:Ikarus E95
A Wikimédia Commons tartalmaz Ikarus E95 témájú médiaállományokat.
A hónap volános cikkeszerkesztés

Portál:Volántársaságok/A hónap cikke/2024-06


A hónap cikkében eddig megjelenő további cikkek: Tisza Volán - 2009. Június  •  Ikarus - 2009. Július  •  Körös Volán - 2009. Augusztus  •  Ikarus 260 - 2009. Szeptember  •  Volánbusz - 2009. Október  •  Kunság Volán - 2009. November  •  Jászkun Volán - 2009. December  •  Ikarus E94 - 2010. Január  •  Credo - 2010. Február
Volános cikkajánlószerkesztés
A Jászkun Volán egyik Credo EC12-es autóbusza.
A Jászkun Volán egyik Credo EC12-es autóbusza.
A Tisza Volán egyik Credo EC11-es autóbusza.
A Tisza Volán egyik Credo EC11-es autóbusza.
A Credo egy magyar autóbuszmárka, amely 1999 óta létezik, és ezen autóbuszok gyártója a győri Kravtex Kft. és a mosonmagyaróvári Kühne Zrt.. A Kravtex Kft. 1992-ben alakult meg. Kezdetben Ikarus és Rába buszokat importált. 1997-ben a vállalat megvásárolta a mosonmagyaróvári Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Rt. többségi tulajdonát. A Credo típusú autóbuszok első ránézésre a kerék méretében, valamint formavilágukban különböznek a többi autóbusztól. A Credo buszok hátránya az, hogy kis tömegre építették a buszokat, de előnye is van, üzemeltetési szempontból a többi buszéhoz képest gazdaságosabb.
A Körös Volán egyik Credo EC 11-es autóbusza.
A Körös Volán egyik Credo EC 11-es autóbusza.
A Körös Volán egyik Credo EC12-es típusú autóbusza.
A Körös Volán egyik Credo EC12-es típusú autóbusza.

A buszoknak kisméretű, kis teherbírású kerekei vannak, emiatt hátrányuk is van, mivel az első túlnyúlás mértékének a gumik teherbírása határt szab, így a Credo autóbuszokba nem építhető kétsávos első utasajtó. Az autóbuszok tervezésekor azt tartották, hogy olcsó legyen, emiatt az autóbuszok minőségben nem versenyezhetnek a nagyobb nyugati márkákkal.


A Volántársaságok rovatban megjelenő további Volános szócikk ajánlók: IkarusIkarus 260Ikarus E94Jászkun VolánKörös VolánKunság VolánNógrád VolánTisza VolánVolánbuszCredo
Hasznos sablonokszerkesztés
További portálokszerkesztés