Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala 
Admin mop question.svg
Ezen az üzenőfalon hagyhatsz üzenetet az adminisztrátoroknak, ha olyan intézkedésnek látod szükségét, amihez adminisztrátori jogosultság kell. A felvetett problémák megoldását az adminisztrátorok a {{megoldva|~~~~}} sablonnal jelzik a szakasz elején. 

Ha egy felvetésre makacsul nem akar válasz jönni, vagy a megoldás nem kielégítő, a {{függőben|~~~~}} sablon alkalmazásával a szakasz elején elejét veheted annak, hogy az automatikus archiválás eltüntesse a süllyesztőben a még aktuális szakaszt. (Az archiválóbot minden 7 napnál „öregebb” szakaszt kérdezés nélkül archivál.)

Hasznos tippek
 • Ha az adminisztrátorokra tartozó más közlendőd van, nem adminbitet szükségessé tevő esemény bejelentéséről van szó, ne ide írd, hanem ennek az üzenőfalnak a vitaoldalára. Így ez a lap könnyen áttekinthető marad.
 • Ha mondanivalódat nem csupán az adminisztrátorok tudomására akarod hozni, hanem a teljes szerkesztőségre tartozik, akkor a legjobb helye a nagy látogatottságú Kocsmafal (egyéb) oldalon van.
 • Mások üzeneteivel ne itt vitatkozz, legfeljebb jelezd egy a vitalapra mutató hivatkozással, hogy vita támadt az ügyben. Ezen a lapon ne változtass, ne törölj innen üzeneteket, az üzenőfal kezelése az adminisztrátorok feladata! Az üzenőfalon kibontakozott hosszabb vitákat, amennyiben nem találunk jobb helyet nekik, és eltakarják a kilátást, általában az Offtopik allapra mozgatjuk.
Az adminisztrátorok adminjogot igénylő tevékenységének legfontosabb lépései utólag is nyomon követhetők a következő rendszernaplókban (illetve a MediaWiki-névtér lapjainak laptörténetében): Blokkolási napló | Lapvédelmi napló | Törlési napló.
Az adminisztrátorokra tartozik
 • anonvandalizmus nagyobb mennyiségben (ha a szép szó nem használt). Használd az anon sablont az eset leírásában (de ne a szakaszcímben), pl. {{anon|1.2.3.4}}(?).
 • egy szerkesztő által elkövetett ismétlődő vandalizmus vagy a közösségi szabályok súlyos megsértése. (Ami nem ismétlődő és nem súlyos, először próbáld a kérdéses szerkesztővel megbeszélni. A megbeszélési kísérletet lehetőleg hivatkozással együtt mellékeld.) Használd a {{szerkesztő}} sablont az eset leírásában (de ne a szakaszcímben), pl.: {{szerkesztő|ProblémásSzerk}}.
 • rendetlenkedő botok átmeneti, védekezésjellegű blokkolása
 • védett lap módosítása, lapok levédése, létrehozás elleni védelme vagy a védelem feloldása. Használd a {{cikk}}(?) sablont (de ne a szakaszcímben), pl. {{cikk|Zabhegyezés}}(?).
 • spammel kapcsolatos problémák, weboldalak felvétele a fehér- vagy a feketelistára vagy a nemzetközi feketelistára, illetve eltávolításuk onnan
 • a felhasználói felület szövegeinek módosítása (a MediaWiki-névtér lapjai ugyanis általában védettek)
 • minden olyan ügy, amit nem tudsz elbírálni egyedül, hogy kire tartozik, és nem szerepel az alábbi, ide nem tartozó ügyek listájában (ugyanakkor ezeket is érdemes a kocsmafalon szóvá tenni előbb, ahol tapasztalt szerkesztők meg tudják válaszolni a kérdést, mert könnyen lehet, hogy nem igényel adminisztrátort).

Több Wikimedia-projektre kiterjedő („crosswiki”) vandalizmus gyanúja esetén érdemes megnézni a Metán a Vandalism reports lapot, illetve ott is jelezni a problémát a Current cross-wiki vandalism szakaszban a {{luxotool|usernév}} sablon használatával.

Nem az adminisztrátorokra tartozik
Mi a teendő, ha nem felelnek az adminok?

Ha valami oknál fogva épp egyetlen admin sincs talpon a vidéken, érdemes benézni a Wikipédia-IRC-re, ahol egyrészt adminok is elő szoktak fordulni, másrészt tapasztalt szerkesztőkkel lehet értekezni élőben, és kiderülhet, hogy adminra nincs is épp szükség… (belépés). Ha épp senki se reagál, az !admin parancs begépelésével riasztani lehet az aktuálisan IRC-n lógó adminokat.

Mi a teendő a kifogásolt adminisztrátori intézkedésekkel?
Az ilyesmi kitárgyalására külön allap működik: Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala/Intézkedések megvitatása. Amennyiben hosszabb megbeszélést igénylő észrevételek/problémák/javaslatok merülnek fel, ott érdemes megbeszélést kezdeményezni, illetve innen, az üzenőről oda átvinni az ilyesmivel kapcsolatos elnyúló vitákat, hogy a tematikus allapon könnyebben követhető, archiválható és utólag visszakereshető legyen. A tematikus allap megfelelő használata esetén önmagában is megmutatja, milyen típusú problémák merülnek fel az adminisztrátorok működésével kapcsolatban.
Az adminüzenő archívumai időrendben

Képtakarítás[szerkesztés]

Függőben FüggőbenXia Üzenő 2016. október 18., 16:42 (CEST)

Sziasztok! Szeretném kérni admin segítségét az alábbi kategóriákban felgyűlt, sok hónapja törlésre váró képek takarításához:

Elkezdem majd átnézni az összegzést nem tartalmazó képeket (amit lehet, természetesen megpróbálok megmenteni, pótolni az adatokat, ilyesmi), így az elkövetkezendő napokban a fenti kategóriákban még több kép lesz, szeretném ehhez kérni egy dedikált admn segítségét, hogy ne maradjanak bent megint hónapokig a törlendőek, hanem mondjuk egy hét múlva ki tudjuk pucolni őket. szívesen venném, ha itt jelentkezne egy kolléga, aki segít nekem ezt véghezvinni. Mintegy 4000 kép van már csak abban a kategóriában. :) Addig ha nem haragszotok, teszek rá egy függőbent, hogy ne tűnjön el a feladat. Köszönettel Xia Üzenő 2016. október 18., 16:42 (CEST)

Én szívesen nyomogatom a törlőgombot, ha ez segít, de biztos vagy abban, hogy a fenti három kategóriában lévő képek valóban mind törlendőek? – Malatinszky vita 2016. október 18., 16:50 (CEST)

Azért kerülnek oda... Amihez nem nyúlt a feltöltője hónapok óta, hogy kijavítsa vagy tisztázza a jogi helyzetet, azt nem kell tartogatni. Mi magunk követünk el jogsértést a jogsértő képek huzamos tárolásával. Xia Üzenő 2016. október 19., 10:34 (CEST)

A 4000 inkább 400. Szerintem. :) -Némo (Morgóhely) 2016. október 18., 16:51 (CEST)

Kategória:Összegzést nem tartalmazó fájlok‎ kategóriáról van szó. (4 886 F) @Nemokap: Xia Üzenő 2016. október 19., 10:34 (CEST)
Ok, én a fenti kategóriákat néztem meg. -Némo (Morgóhely) 2016. október 19., 10:49 (CEST)

Gondolom, a törlés előtt vagy után a rájuk mutató hivatkozásokat is el akarjuk távolítani a cikkekből, és nem piros linkek seregét hátrahagyni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. október 19., 10:45 (CEST)

Általában így történik, igen. :) Xia Üzenő 2016. október 20., 15:02 (CEST)
Ettől olyan babramunka ez a képtörölgetés. Malatinszky vita 2016. október 20., 15:08 (CEST)
Ahhonnan tudom, magam is kiszedem felsablonozáskor. Xia Üzenő 2016. október 20., 15:20 (CEST)

Műszaki rész[szerkesztés]

Mindkét adminválasztásomkor leszögeztem, hogy nem foglalkozom a képecskék licenceivel, és ehhez továbbra is tartom magam. Szerintem ennél a mennyiségnél ez automatizálandó feladat, de csak akkor tudok bármit kezdeni vele, ha az érdemi részben elég támogatást kapok, hogy pontosan mit, hogyan, miért kell törölni. Úgyhogy inkább segítsetek, hogy jól látom-e a feladatot. Ha végül nem én állok neki megoldani, akkor is ezeket kell tisztázni. A kategória alapján történő törlést célszerűtlennek tartom, mert nem nyújt elég ellenőrzési lehetőséget. Közvetlenül a kategorizáló sablon alapján oldható meg a feladat.

Mit kell törölni?

Úgy látom, ilyen sablonokat kell keresni:

{{problémás kép|nincs forrás=igen|idő=2016. október 19., 10:45 (CEST)}}
{{problémás kép|nincs engedély=igen|idő=2016. július 24., 14:59 (CEST)}}
{{problémás kép|vitatott licenc=igen|idő=2016. október 18., 16:28 (CEST)}}

És ezek közül kell a legalább ötnaposakat kiválasztani.

 • Ellenőrizve, hogy képnévtérbeli, helyi lapról van szó.
 • Napra vagy percre?
 • Van több lehetséges paraméter is?
 • Előfordulhat több is egyszerre? Van ilyenkor prioritás, hogy elsődlegesen melyikért töröljük?
 • Amelyiken ilyen sablon van, azt az öt nap lejárta után automatikusan töröljük minden további cicó nélkül?
 • Láttam még jelenleg üres „tömeges” alkategóriákat, ezekbe mi teszi a képet? (Lehet, hogy az első körből ki fognak maradni.)
Hogy kell törölni?
 • A megadott kép beillesztéseit (esetleg a sablonnak megfelelően differenciált szerkesztői összefoglalóval) el kell távolítani
  • a közvetlen hivatkozásokból
  • az infoboxokból (egységes paraméternév létezik?)
  • a galériákból (ami lehet tag vagy sablon is, hogy egyszerűbb legyen az élet) → bonyodalom: mi van, ha üres marad a galéria?
  • a Széles képpel megadott hivatkozásokból
  • és még? Egyáltalán van róla áttekintésünk, hányféle módon lehet képet beilleszteni?
 • A megadott képre mutató (pl. átnevezés után visszamaradt) átirányításokat is meg kell keresni, és ugyanezt végigcsinálni velük.
 • Mindezt névtértől függetlenül (a korábbi közmegegyezés szerint akár szerkesztői aláírásokból is),
 • de odafigyelve, hogy a nowikibe vagy kommentbe tett előfordulásokat ne.
 • Végül a sablonnak megfelelően differenciált szerkesztői összefoglalóval törölni kell a képet, de ez már a legegyszerűbb része a dolognak...

Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. október 22., 13:52 (CEST)

Honnan tudjuk, hogy ki, mikor, miért tette rá a sablont? Előfordulhat, hogy valaki trollkodásból vagy tévedésből rárak egy képre egy sablont, netán szándékosan visszadátumozva, és észre se vesszük? Mert ha ezt nem tudjuk kezelni, akkor lőttek az automatizálásnak. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. október 22., 14:05 (CEST)

Nem feltétlen kell a törlést magát automatizálni. Én nem vagyok automata, ergó limitált számú képet tudok felsablonozni naponta, tudtommal meg más nem foglalkozik most az elfekvőben lévő képekkel, csa a friss feltöltésűeket szokták ellenőrizni a járőrök... Ha esetleg annyit meg lehet tenni, hogy kigyűjteni egy listába az egy hétnél régebbi törlésre jogosító sablonokat tartalmazó képlapokat, akkor már beljebb vagyunk, akkor az adminnak nem kell minden egyes képet megnyitnia, hogy mikor került rá a sablon és törölheti-e. A "nincs engedély" típusú sablont külön kell kezelni, mert engedély beszerzésére 30 nap van. Azok 30 nap után törlendőek. Szerintem már ennyi is óriási segítség lenne, az admin pedig mindenkép nézze meg, mit töröl. Nem trollok miatt, hanem mert lehetnek problémás esetek (képvitalapon pl.), meg én is emberből vagyok, tévedhetek is. Arra nem kell számolni, hogy két nap alatt végzek mind a 4000 kép átnézésével :) lehet szépen lassan törölgetni közben a már felsablonozottakat. Xia Üzenő 2016. október 24., 11:26 (CEST)

Ezt a részét össze lehet kötni a szubcsonkbot esedékes felújításával, ami a BÜ-n a cikkjelöltek kapcsán látható, mert ugyanaz a mechanizmus. Lista helyett azt tudnám elképzelni, hogy ugyanúgy sablonokba gyűjtse a bármikor törölhetőeket, mint a szubcsonkokat. Amit nem kell megoldani, azzal nem foglalkozom, csak én úgy gondolkodom, hogy az ismétlődő mechanikus munkákat jobb automatizálni, ha lehet. Viszont itt tényleg elég sok a buktató. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. október 24., 12:01 (CEST)

Igen, a képeknél nem ennyire egyszerű. Ezért lenne jó akár listába, vagy nem tudom, megoldható-e úgy, hogy külön kategóriába akár (Már törölhető képek, vagy valami hasinló címmel, vagy átvezethei őket a bot az Azonnal törlendő fájlok kategóriájába is, akkor nem kell külön kategóriát létrehozni). Xia Üzenő 2016. október 24., 12:24 (CEST)

A kategória nem kér enni. Fogalmilag ezek külön esetek, az AT alkategóriája jöhet szóba a szubcsonkok mintájára. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. október 24., 13:21 (CEST)

@Teemeah: Ha nem ~~~~~ formában írod a dátumot, hanem 2016-10-26 02:34-ként (az előbbit sajnos nem lehet sablonnal feldolgozni), akkor a megfelelő időben (persze a gyorsítótár miatt valamekkora késéssel) magától azonnalizza a képet a {{problémás kép}}(?). Ehhez nem kell bot se – pont az adminok segítésére (illetve az elmaradozó törlések elősegítésére) építettem be fél éve, csak – úgy tűnik – nem nagyon van azóta se használatban. – Tacsipacsi vita 2016. október 24., 23:50 (CEST)

Köszönet érte, de szerintem nem olyan jó ötlet a dátumformátum megváltoztatása az általánosan használthoz képest, ami meg máshol okozhat gondot. Plusz több munka elhelyezni. Inkább azon kéne gondolkodni, hogyan lehet mégis feldolgozni az alapértelmezett dátumformátumot (pl. Lua-modullal?); illetve botos megoldásnak előbb-utóbb lennie kell a cikkjelöltek miatt is. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. október 25., 00:03 (CEST)

@Tacsipacsi: én nem szoktam kézzel írogatni semmilyen formában. A lap teteji járőrscriptet használom, az teszi az időbélyeget. Xia Üzenő 2016. október 25., 14:23 (CEST)

@Bináris: Elkészítettem a Lua-feldolgozást a Nyelvtani modul részeként, elvileg jó, azonban mielőtt berakom, szeretnélek lelkileg felkészíteni titeket: várhatóan legalább száz kép fog megjelenni a Azonnali törlésre váró képek kategóriában az elmúlt évek terméséből. – Tacsipacsi vita 2016. október 26., 00:38 (CEST)

Köszi, kincset érsz! Nagy trauma senkit nem fog érni, erről a mennyiségről beszéltünk mostanáig, meg még többről is. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. október 26., 00:48 (CEST)

Az iskolai rendszer védelmét kérném[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaCsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2016. október 18., 17:00 (CEST)

Az iskolai rendszer (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) Kérném ezt levédeni, hogy csak megerősítettek szerkeszthessék (/hozhassák létre). Az elmúlt kevesebb mint másfél hónapban közel 10 alkalommal volt IP-címekről létrehozva, mindannyiszor zagyvaság, eltévedt tartalom vagy vandalizmus volt a tartalom. Felesleges ezt húzni tovább, semmit nem veszítünk vele ha csak megerősítettek hozhatják létre. – XXLVenom999 vita 2016. október 18., 16:56 (CEST)

Levédtem, mostantól csak automatikusan megerősített szerkesztők hozhatják létre. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2016. október 18., 17:00 (CEST)

Na ez gyors volt, @Csigabi: köszönöm! ‑XXLVenom999 vita 2016. október 18., 17:01 (CEST)

Javaslok barátunknak (87.229.9.181 ) egy kis blokkot is... :) -Némo (Morgóhely) 2016. október 18., 17:42 (CEST)

Mivel közben beregisztrált a barátunk, és a félvédelem nem ér semmit, a kilencedik törlés után levédtem teljesen három hónapra. Nem hivatkozik rá semmi, de ha valaki mégis ilyen cikket akarna létrehozni, akkor szóljon... Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. október 25., 14:26 (CEST)

Annak az esélye elég csekély. Köszönöm a védelmet. – XXLVenom999 vita 2016. október 25., 16:09 (CEST)

Dida - helyfelszabadítás[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldvatöröltem, mehet! - nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2016. október 19., 09:43 (CEST)

Kérem a Dida törlését helyfelszabadítás miatt, hogy utána a Nélson de Jesus Silva szócikket átnevezhessem rá. Köszönöm, Csurla vita 2016. október 19., 09:12 (CEST)

Hova tűnt az elmúlt héten több száz szócikk[szerkesztés]

A tegnapi előadásom során szembesültem, hogy az előadásom megírása és megtartása között nagyjából 300 szócikk végleges törlésre került a magyar nyelvű Wikipédiából, érdekelne, hogy milyen szócikkek ezek? Ki és mi alapján döntött a törlésükről? – Texaner vita 2016. október 20., 16:08 (CEST)

@Texaner: Elképzeltem, ahogyan egyikünk több órai munkával kigyűjti az egyébként nyilvános naplóból az összes törölt cikket, majd ezeket törlési indokok szerint csoportokba foglalja és csoportonként megválaszolja, hogy melyik volt ami azonnali törlés keretében, mi az ami törlési megbeszélés folyományaként, mi az, ami szerzői jogsértés miatt – esetleg a TMB-n átfutottakat egyenként is, mert nyilván nem véletlen kellett róluk közösségi megbeszélést folytatni és amikor ez meg van, akkor azt válaszolod, hogy „értem, köszönöm”. Nagy segítséget nyújtanál, ha megjelölnél mondjuk az érintett időszakból néhány (mondjuk, három, öt) cikket (a törlési naplót eléred, onnan tudsz választani) és nagyon szívesen megválaszolom, megválaszoljuk, hogy az a cikk, azok a cikkek konkrétan miért került(ek) törlésre. Az a helyzet, hogy az eredetileg feltett kérdésedre egy időigényes adatgyűjtés alapján adható egy nagyon komplex (minimum törlési indokok szerinti csoportokra bontott) válasz – általánosságban nem válaszolható meg. --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. október 20., 16:27 (CEST)
Nem elég a törlési naplót nézni, ugyanis 1.) ha valaki egy duplikát cikkből vagy szubcsonkból átirányítást csinál, az nem jelenik meg ott, de a számlálóállás mégis csökken, 2.) akár akkor is, ha eltűnik az összes belső hivatkozás. Sőt, lehet "írni valaki másnak" cikket, hogy a korábban általa létrehozott átirányítást cikké alakítod. Én már több ilyen cikket "írtam másnak", mivel a created pages tool értelemszerűen másik felhasználó neve alatt jeleníti meg, azt nem nézi, hogy korábban átirányítás volt-e, vagy hogyan változott a tartalma. Gyurika vita 2016. október 23., 13:15 (CEST)

Szerintem a kérdés csak annyi, hogy volt-e bármilyen kampány vagy munkafolyam, amelynek keretén belül nagyszámú cikket töröltetek, vagy csupán az üzemszerű működés (tmb, azonnali stb.) eredménye a szám. Ezt meg is válaszoltad. Pasztilla 2016. október 20., 16:47 (CEST)

Hmm. – Texaner vita 2016. október 20., 18:23 (CEST)

@Pasztilla, Texaner: értem, köszönöm a közreműködést – én nem értettem pontosan, hogy mire vonatkozik a kérdés. Most akkor egzakt választ is adnék: nem történt kampányszerű, egyetlen indokkal alátámasztható törléshömpöly. Teljesen elképzelhetőnek tartom azonban a háromszáz lap törlését (nem szűrtem rá, elhiszem és reálisnak gondolom Texaner számolását, vagy becslését) – ezek mind, egyenként indokolható törlések voltak, nagyon szívesen konkrétan is megmondom, megmondjuk hogy melyiket milyen okból kellett törölni (kiegészítve a nyilvános naplóban olvasható indoklást) – amennyiben igény, és konkrét kérés érkezik erre. Texaner rámutatott arra – ami hirtelenjében engem is meglepett –, hogy milyen mennyiségű takarítómunkát kell végezni. --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. október 20., 19:57 (CEST)

@Pallerti: Megnéztem, megértettem és elgondolkoztam. ( Az előadásban némi zavart okozott, hogy egy héttel korábban mintegy 30-40 cikkel többet mutatott a számláló mint az előadás napján ami ugye csökkenés miközben én a gyarapodást akartam demonstrálni! – Texaner vita 2016. október 20., 20:03 (CEST)

@Texaner: nem lehet, hogy nem jó helyen nézted a szócikkszámlálót? Az elmúlt napokban így alakult a szócikkek száma, itt nyoma sincs az általad említett 30-40 szócikkes visszaesésnek.

 • 2016.10.09 396791
 • 2016.10.10 396842
 • 2016.10.11 396897
 • 2016.10.12 396922
 • 2016.10.13 396942
 • 2016.10.14 396989
 • 2016.10.15 397036
 • 2016.10.16 397069
 • 2016.10.17 397116
 • 2016.10.18 397148
 • 2016.10.19 397177

CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2016. október 20., 20:15 (CEST)

Lehet, hogy az az oka, hogy az itteni számláló csak naponta frissül, míg a kezdőlapon vagy FV-n látható pedig minden egy új cikknél. Gyurika vita 2016. október 23., 13:18 (CEST)

Egyébként az egész jelenségben a legszomorúbb probléma az, hogy már semmilyen előadásban sem lehet a Wikipédia "gyarapodását" látványosan demonstrálni, a látványos gyarapodás korszaka lejárt. Gondolom, hogy a magyar Wikipédia életciklusa már leszálló ágába lendült, annyira kevés új cikk keletkezik. Kivéve persze a bottal készülő cikkek kampányait, de ezek szerint mostanában ilyen nem volt. – Burumbátor Súgd ide! 2016. október 23., 12:48 (CEST)

Hogy javítsam a tendenciát, ma legyártottam kb. 15 cikket. A sztahanovista díjat az öltözőbe kérem, a limuzinom is álljon készen délutánra, Jean. Gyurika vita 2016. október 23., 13:15 (CEST)

109.166.132.50 ismétlődő vandalizmusa[szerkesztés]

Sziasztok Adminisztrátorok! A Walk the Prank (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) című filmsorozat szócikkét, ha 109.166.132.50 (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika) anon még egyszer rongálni kezdi, akkor kérlek szépen titeket, hogy védjétek le ezt a lapot, vagy blokkoljátok le őt a vandált, mert ismételte a vandalizmust benne, meg Fromiadrian megerősített szerkesztő nem győzi javítani utána, és már megkapta a vandalizmus figyelmeztetőt is. – Vakondka vita 2016. október 22., 10:20 (CEST)

Közben a Pickle and Peanut (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) című flash animációs sorozat szócikkét is rongálta, ez esetben, akkor őt kéne blokkolni, a vandál anont. – Vakondka vita 2016. október 22., 10:42 (CEST)

Panybotond ismétlődő vandalizmusa[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaPagony blokkolta 1 napra. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. október 24., 10:17 (CEST)

Sziasztok Adminisztrátorok! Ő Panybotond (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika) anon a Minimax (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd), Megamax (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd), C8 (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) (egyszer ennek vitalapján), Joker TV (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) ezekbe a szócikkekbe ismétlődően csupa nagybetűs írással megtévesztő, hazug állításokat tesz bele, meg hamis megszűnési dátumokról ír, és hamisan az Animax (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) újra indulásáról ír. Ha továbbra is folytatja, kérem szépen őt is blokkoljátok. – Vakondka vita 2016. október 23., 11:38 (CEST)

Folytatja, lehetséges hogy kevés volt az az egy nap... – XXLVenom999 vita 2016. október 25., 18:09 (CEST)

Beragadt a Caps Lock-ja? Csujaposta 2016. október 25., 18:17 (CEST)

Kapott 3 napot, hogy megjavítsa. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2016. október 25., 18:25 (CEST)

Gyanús szerkesztői lapok a Wikiszótárban[szerkesztés]

Nem adminisztrátori hatáskör. Nem adminhatáskör:– Pagony foxhole 2016. október 25., 21:37 (CEST)

Pár napja létrehoztak 5 szerkesztői lapot, amelyeken naponta többször változtatják a szövegeket. Utána kellene nézni, nagyon furcsának tartom ami ezeken a lapokon folyik. karesznincs vita 2016. október 25., 21:20 (CEST)

Szerkesztő:AnnettBinns5
Szerkesztő:JacquesTudawali
Szerkesztő:LovieZ0623999
Szerkesztő:HansSilvestri46
Szerkesztő:ShennaOlsen8

Ezt az ottani adminoknak írd! – Pagony foxhole 2016. október 25., 21:37 (CEST)