Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala 
Admin mop question.svg
Ezen az üzenőfalon hagyhatsz üzenetet az adminisztrátoroknak, ha olyan intézkedésnek látod szükségét, amihez adminisztrátori jogosultság kell. A felvetett problémák megoldását az adminisztrátorok a {{megoldva|~~~~}} sablonnal jelzik a szakasz elején. 

Ha egy felvetésre makacsul nem akar válasz jönni, vagy a megoldás nem kielégítő, a {{függőben|~~~~}} sablon alkalmazásával a szakasz elején elejét veheted annak, hogy az automatikus archiválás eltüntesse a süllyesztőben a még aktuális szakaszt. (Az archiválóbot minden 7 napnál „öregebb” szakaszt kérdezés nélkül archivál.)

Hasznos tippek
 • Ha az adminisztrátorokra tartozó más közlendőd van, nem adminbitet szükségessé tevő esemény bejelentéséről van szó, ne ide írd, hanem ennek az üzenőfalnak a vitaoldalára. Így ez a lap könnyen áttekinthető marad.
 • Ha mondanivalódat nem csupán az adminisztrátorok tudomására akarod hozni, hanem a teljes szerkesztőségre tartozik, akkor a legjobb helye a nagy látogatottságú Kocsmafal (egyéb) oldalon van.
 • Mások üzeneteivel ne itt vitatkozz, legfeljebb jelezd egy a vitalapra mutató hivatkozással, hogy vita támadt az ügyben. Ezen a lapon ne változtass, ne törölj innen üzeneteket, az üzenőfal kezelése az adminisztrátorok feladata! Az üzenőfalon kibontakozott hosszabb vitákat, amennyiben nem találunk jobb helyet nekik, és eltakarják a kilátást, általában az Offtopik allapra mozgatjuk.
Az adminisztrátorok adminjogot igénylő tevékenységének legfontosabb lépései utólag is nyomon követhetők a következő rendszernaplókban (illetve a MediaWiki-névtér lapjainak laptörténetében): Blokkolási napló | Lapvédelmi napló | Törlési napló.
Az adminisztrátorokra tartozik
 • anonvandalizmus nagyobb mennyiségben (ha a szép szó nem használt). Használd az anon sablont az eset leírásában (de ne a szakaszcímben), pl. {{anon|1.2.3.4}}(?).
 • egy szerkesztő által elkövetett ismétlődő vandalizmus vagy a közösségi szabályok súlyos megsértése. (Ami nem ismétlődő és nem súlyos, először próbáld a kérdéses szerkesztővel megbeszélni. A megbeszélési kísérletet lehetőleg hivatkozással együtt mellékeld.) Használd a {{szerkesztő}} sablont az eset leírásában (de ne a szakaszcímben), pl.: {{szerkesztő|ProblémásSzerk}}.
 • rendetlenkedő botok átmeneti, védekezésjellegű blokkolása
 • védett lap módosítása, lapok levédése, létrehozás elleni védelme vagy a védelem feloldása. Használd a {{cikk}}(?) sablont (de ne a szakaszcímben), pl. {{cikk|Zabhegyezés}}(?).
 • spammel kapcsolatos problémák, weboldalak felvétele a fehér- vagy a feketelistára vagy a nemzetközi feketelistára, illetve eltávolításuk onnan
 • a felhasználói felület szövegeinek módosítása (a MediaWiki-névtér lapjai ugyanis általában védettek)
 • szavazás végeredményének sürgős végrehajtása
 • minden olyan ügy, amit nem tudsz elbírálni egyedül, hogy kire tartozik, és nem szerepel az alábbi, ide nem tartozó ügyek listájában (ugyanakkor ezeket is érdemes a kocsmafalon szóvá tenni előbb, ahol tapasztalt szerkesztők meg tudják válaszolni a kérdést, mert könnyen lehet, hogy nem igényel adminisztrátort).

Több Wikimedia-projektre kiterjedő („crosswiki”) vandalizmus gyanúja esetén érdemes megnézni a Metán a Vandalism reports lapot, illetve ott is jelezni a problémát a Current cross-wiki vandalism szakaszban a {{luxotool|usernév}} sablon használatával.

Nem az adminisztrátorokra tartozik
Mi a teendő, ha nem felelnek az adminok?

Ha valami oknál fogva épp egyetlen admin sincs talpon a vidéken, érdemes benézni a Wikipédia-IRC-re, ahol egyrészt adminok is elő szoktak fordulni, másrészt tapasztalt szerkesztőkkel lehet értekezni élőben, és kiderülhet, hogy adminra nincs is épp szükség… (belépés). Ha épp senki se reagál, az !admin parancs begépelésével riasztani lehet az aktuálisan IRC-n lógó adminokat.

Mi a teendő a kifogásolt adminisztrátori intézkedésekkel?
Az ilyesmi kitárgyalására külön allap működik: Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala/Intézkedések megvitatása. Amennyiben hosszabb megbeszélést igénylő észrevételek/problémák/javaslatok merülnek fel, ott érdemes megbeszélést kezdeményezni, illetve innen, az üzenőről oda átvinni az ilyesmivel kapcsolatos elnyúló vitákat, hogy a tematikus allapon könnyebben követhető, archiválható és utólag visszakereshető legyen. A tematikus allap megfelelő használata esetén önmagában is megmutatja, milyen típusú problémák merülnek fel az adminisztrátorok működésével kapcsolatban.
Az adminüzenő archívumai időrendben


RefToolbar telepítése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Wikipédia:Kocsmafal (műszaki)#cite és régi fajta működés --JulesWinnfield-hu vita 2014. december 29., 03:46 (CET)

Kitartó anon - mi legyen vele?[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben FüggőbenSzaszicska vita 2015. március 10., 23:42 (CET)

192.36.199.133 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | blokkolás) fix IP-címes svéd felhasználónak tűnik, aki sokféle szerkesztéssel próbálkozik jó néhány, köztük a magyar wikipédián is, nálunk láthatóan igen kevés sikerrel. Jó esetben létrehoz egy szubcsonkot folyószöveg nélkül, de általában csak olyan szerkesztést produkál, melyeket vissza kell vonni. Ugyan főleg magyarul kapta a figyelmeztetéseket a vitalapjára, de az angol üzenetekre sem reagál. Ha jól láttam, korábban globálisan is volt blokkolva, de továbbra sem tűnik konstruktívabbnak. Szaszicska vita 2015. március 7., 16:04 (CET)

Vandál anon[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldvanyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. március 25., 10:56 (CET)

Kérem figyelmeztetés nélkül blokkolni 1 vagy 3 napra 195.199.202.92 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | blokkolás) nembarátunkat, a mai teljesítménye alapján. -- Pkunkpalackpošta 2015. március 24., 20:37 (CET)

Nem érne célt, mivel annál a gépnél mindig másik tanuló ül. Tambo vita 2015. március 25., 07:51 (CET)
Azért az is ritka, hogy a suliból valaki értelmes szerkesztésre használná a Wikipédiát. De ezeket valóban ott és akkor érdemes fülöncsípni és blokkolni 1-2 órára. - nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. március 25., 09:20 (CET)
Mint ahogy egy szakasszal feljebb meg is történt. Tambo vita 2015. március 25., 10:51 (CET)

Kérés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaCsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2015. március 25., 21:56 (CET)

Kérem állítsátok le HuFit. Személyeskedő stílusa nélkül is ezt kérném. De

egy teljesen felesleges személyeskedő megjegyzés

másodjára már zavarkeltőnek nevez

Ramakuni vita 2015. március 25., 21:01 (CET)

Az elsőben semmi személyeskedés nincs, ez egyértelmű csúsztatás Ramakuni részéről. Az viszont zavarkeltés, hogy ugyanazt a témát három különböző helyen (közölük egyiken már két szakaszban) kezdeményezi megbeszélni, amelyek közül kettő nem is a szócikkel, hanem velem foglalkozik. De – kérlek – állítsatok le. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. március 25., 21:04 (CET)

A vita nem igényel adminisztrátori intézkedést. Az ügyben fáradjatok a szócikk vitalapjára, ami az ilyen viták folytatására a megfelelő hely. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2015. március 25., 21:09 (CET)

Köszönöm a válaszod. Szerintem meg valamilyen intézkedésre igenis szükség van. Ugyanis megkérdeztem két illetékes műhely véleményét is. Mind a két helyen HuFi kitette a megoldva sablont. Mivel Hungarikusz Firkász adminisztrátor is, ezért ez úgy érthető, hogy a vitának vége (még el se kezdődött). Az egyik helyen visszavontam a megoldva sablont. HuFi ezt azonnal visszarakta.

Nem értem. Fontos neki az, hogy erről ne lehessen megbeszélést folytatni? Az intézkedés amit kérek, az, hogy a megoldva sablont vegye le egy adminisztrátor az általam kezdeményezett megbeszélésekről. Ramakuni vita 2015. március 25., 21:33 (CET)

Gondolom, HuFi nem adminisztrátori minőségében nyilvánult meg a vitában, legalábbis nem látom, hogy bármilyen admineszközt használt volna, ezért ebben a vitában mint szerkesztő vesz részt. Ezért kérlek, az AÜ-t hagyd meg valóban adminisztrátori közbenjárást igénylő kérdések számára. Köszönöm a megértésed. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2015. március 25., 21:39 (CET)

Üzenetet kaptam interwiki témában[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nem adminisztrátori hatáskör. Nem adminhatáskör:Lásd lent. --Tacsipacsi vita 2015. március 25., 22:33 (CET)

A segítségeteket kérem, mert nem tudok mit kezdeni egy üzenettel: Szerkesztővita:Vitorla#Wikidata. Az angol mondat megértése sem könnyű, de az még hagyján! A szakszöveget nem értem! Azt nem értem, rákattintva a mfb által megadott linkre, hogy mi történt, hogy került a nevem a Wikidata-oldal laptörténetébe! Mit kér tőlem? Ha lehetséges, akkor helyettem is megoldhatjátok, előre is köszönöm! - Adventuress Under Sail.jpg vitorlavita 2015. március 25., 22:08 (CET)

Amikor átnevezel egy lapot, akkor wikidatában automatikusan átírod az interwikit is, így került a neved a wikidata laptörténetébe. És arra kérnek, hogy ne irányítsd át az interwikiket az aktuális lapról egy archívra. Alighanem az lenne a megoldás, ha nem a lap átnevezésével archiválnál, hanem a tartalom átmásolásával. --Puskás Zoli vita 2015. március 25., 22:19 (CET)

Sajnos ez már évek óta így van, és működik. Arra kéne valami megoldás, hogy ne frissítse a linket automatikusan; ez már nem ide való téma. --Tacsipacsi vita 2015. március 25., 22:33 (CET)

Köszönöm a válaszokat, de nem értem.
A Tudakozó napi archiválásának menetét nem én találtam ki. Megmutatták nekem, s én elvállaltam, hogy ezt az eljárást minden éjfélkor megteszem, nekem ez nem gond, lévén én „bagolytermészetű”. Hogy e működésem közben milyen háttér-műveletek zajlanak le, arról én nem tudok. Így az interwikik átirányításáról sem.
Átirányítás?! Hiszen én átnevezek egy web-oldalt, a mai Tudakozót! Aminek a címe változik meg! A tartalma, a benne lévő linkek miért változnak?
Ez már nem ide való téma?! Úgy emlékszem, hogy Karmela és Csigabi tanított be a Tudakozó napi archiválására (sok éve volt) - tőlük kérdezzem meg, hogyan változtassak a folyamaton? Nem admin-téma? Ők akkor nem adminként tanítottak erre?
Adventuress Under Sail.jpg vitorlavita 2015. március 26., 00:37 (CET)
@vitorla, a Wikidata és annak következményei újabb keletű mint a Tudakozó, és lehet, hogy szükségessé tett változtatásokat a Tudakozó archiválási folyamatában is, ennek még utána kell gondolni, kapásból nem tudom a választ. A megbeszélést ugyan a Wikipédia:Wikidata-segítségkérés helyen lett volna érdemes elindítani, hiszen ez valóban nem olyasmi, aminek megoldásához adminbit szükséges, át is teszem oda hamarosan.
@Puskás Zoli, a Tudakozó archiválásánál az átnevezéses eljárás a célszerű, ugyanis ez biztosítja, hogy a napi ütemben készülő archív lapok továbbra is rajta legyenek azok figyelőlistáján, akiknek a hozzászólása szerepel rajta. Nem a kocsmafalaknál megszokott befagyasztásos archiválás történik. A Tudakozóban a közelmúlt „archív” lapjainak kérdései továbbra is láthatóak és megválaszolhatóak, sőt esetleg később is kerülnek beléjük kiegészítések.
--Karmela posta 2015. március 26., 12:16 (CET)

Az eddigieket átmásolom a Wikipédia:Wikidata-segítségkérés#Átnevezés és a Wikidata helyre, ide, kérlek benneteket, már ne írjatok! --Karmela posta 2015. március 26., 12:22 (CET)

szerkesztő törlése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a teendő, ha Géczy Dávid, mivel elkészült a szócikke és már nem emlékszik a szerkesztői jelszavára, töröltetni szeretné ezt: David Geczy (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)? Fauvirt vita 2015. március 26., 14:06 (CET)

A Speciális:Belépés lapon az Elfelejtetted a jelszavad? linkre kattintva kérheti a jelszó helyreállítását, és akkor egy e-mailben megküldött új jelszót kap. A rendszer által már korábbról ismert email-címére megy. Ha ezzel aztán bejelentkezett, akkor ki tudja üríteni a szerkesztői lapját, vagy akár azonnalizhatja is. Szerkesztő nem törölhető, de a szerkesztői lapja igen. --Karmela posta 2015. március 26., 15:39 (CET)

Köszönöm @Karmela: a választ! Akkor még lenne kérdésem: az azonnalizással megoldható-e az a probléma, ami miatt felmerült a törlés, méghozzá az, hogy a google ezt, a szerkesztői lapot hozza be harmadik találatnak, beírva a nevét, a szócikket pedig csak valami tizenvalahanyadiknak? Vagy egyszerűbb-e, ha én átirányítást készítek a szerkesztői lapról a szócikkre és megtehetem-e, vagy ezt is csak ő maga? Fauvirt vita 2015. március 26., 16:16 (CET)

A törölt lapot nem fogják megtalálni a keresők, de sokkal „szebb” megoldás, ha a szerkesztői lap tetején elhelyezitek a {{Nem kereshető}}(?) sablont, az ugyanis „eldugja” a lapot a keresőprogramok elől. (Mindkét esetben el fog telni egy kis idő, mire „elfelejtik” a keresők.) Az átirányítás nem jó megoldás. --Puskás Zoli vita 2015. március 26., 19:35 (CET)

A keresők előbb-utóbb a szócikket fogják előrébb sorolni, csak utóbbi később készült el, még friss. Amúgy nem szükséges azonnalizni sem, amennyiben nem ezt a tartalmat szeretné látni a szerkesztői oldalán, simán törölheti / kicserélheti valami wikikonformabb bemutatkozásra. Az azonnalizás (magának a lapnak a törlése) ettől (a lap tartalmának a törlése) abban különbözik, hogy a laptörténetben sem lehet visszakövetni, mi volt a lap korábbi tartalma, ami itt nem szükséges. Samat üzenetrögzítő 2015. március 27., 17:25 (CET)

Világirodalmi lexikon képei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Forrásstatisztika/Világirodalmi lexikon kategóriába tartozó képeket nem kellene már törölni? Majdnem 4,5 éve lettek feltöltve "Ideiglenes kocsmafali illusztráció" címszó alatt a Világirodalmi lexikonból a VIL Copy-ügy kapcsán. Az ügy már régen lezárult, a képekre további szükség már nincs. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. március 26., 20:03 (CET)

Laptörténet összefésülést kérünk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ha megvan, az átirányítások törölhetőek. Gyurika vita 2015. március 27., 17:47 (CET)

Valamint egyúttal ennek törlése, hogy felszabaduljon a célnév és elkészülhessen az egyért. lap: Széna tér (Budapest–Víziváros). Gyurika vita 2015. március 27., 18:00 (CET)

Átirányítások vitalapjainak törlése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megkérnék egy botjoggal rendelkező adminisztrátort, hogy törölje az ato által kigyűjtött átirányítások fölös vitalapjait: Szerkesztő:Ato 01/próbalap/Átirányítások vitalapjai/Zöldek. Bencemac A Holtak Szószólója 2015. március 13., 22:06 (CET) 2015. március 27., 18:38‎ (CET)

Az az igazság, hogy én ezzel próbálkoztam korábban, de nem tudtam a listát awb-ben előhozni... :D Technikai megoldást akkor is várok szívesen, ha valaki más közben ezt megoldja. - nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. március 27., 18:40 (CET)
 • Pywikivel lenne a legegyszerűbb törölni. (delete.py -file:lista.txt vagy delete.py -links:"Szerkesztő:Ato 01/próbalap/Átirányítások vitalapjai/Zöldek")
 • AWB-ben először a List legördülő menüben a Remove non-mainspace mellől-, az Options alatt pedig a Follow redirects mellől kell a pipát kivenni. Ezután a forrás (Source) a Links on page, és az üres mezőbe bemásolandó a "Szerkesztő:Ato 01/próbalap/Átirányítások vitalapjai/Zöldek". Aztán már csak 2250 gombnyomás. :-) -- ato vita 2015. március 27., 19:52 (CET)

Ah, köszönöm! :D - nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. március 27., 20:00 (CET)

Hm, nem aktív a törlés gomb, pedig ezzel az accounttal jelentkeztem be. Talán mégis másra hagyom. - nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. március 27., 20:05 (CET)

Sokadszor is:

 • A feladathoz hozzáfogtam annak idején, elég sokat dolgoztam is rajta (pl. ez a zöldekre való szétbontás is az én munkám volt), le kellett állni vele, mert bonyolultabb volt, mint első ránézésre látszik, ugyanis a bot nem képes mindegyikről egyenként eldönteni, hogy milyen hivatkozások vannak rá. Bottal való tömeges törlésre elsősorban azok a lapok alkalmasak, amelyeknél nem kell a hivatkozásokat ellenőrizni. Ezt a feladatot csak extra botfejlesztéssel lehetne megoldani.
 • Ennyire nem fontos ez a feladat, amennyit te lovagolsz rajta újra és újra. Kérlek, fogadd el, hogy ezt most nem sikerült ésszerű munkával megoldani, az ottmaradó átirányítások enni nem kérnek, problémát nem okoznak. Amikor mód nyílik rá, törölni fogjuk, ha nem, akkor ígymaradnak.
 • Számtalanszor kértelek már, hogy ne kezdjél új szakaszokat rögtön függősablonnal, mert zavaró és félrevezető, a függősablon nem erre való. Innen is levettem.

Esetleg csinálhatok a fentiekre egy sablont is, hogy ne kelljen mindig leírni, és akkor nem fog mindig egy csomó új ember fölöslegesen foglalkozni vele. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. március 28., 08:30 (CET)

Javítottam a nyitó beírásban a dátumot, hogy a valóságot tükrözze. Kérlek, a ~~~~ jelek használatával írd alá a hozzászólásaidat, hogy a valódi dátum kerüljön beléjük, különben tetszőlegesen nagy káoszt lehet előidézni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. március 28., 08:33 (CET)

A jelölt listában található első kb. 500 tételt, amelynek a címében szerepel vagy a Formula–1 vagy a MotoGP, esetleg le lehetne gyalulni: egyikre sem hivatkozik semmi.--Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. március 28., 08:38 (CET)

Vandál lettem: Szerkesztővita:185.10.125.255[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szervusztok!

Ezt találtam a bejelentkezésemkor, válaszoltam is rá. Nem különösebben érdekel, mert nem vagyok azonos, ahogy mondani szokták. Kellemes vasárnapot! --Ronastudor a sznob 2015. március 29., 14:57 (CEST)

Ha nem vagy azonos, akkor rá se ránts. Gondolom egyetértesz abban, hogy ez blokkért kiált. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2015. március 29., 15:00 (CEST)

Ez bizony súlyos. Az a baj, Csigabi, hogy én már „jártam” az USA-ban, olyan zeneszámokat töltöttem le, amit itthon nem lehetett volna, de közben Budapest I. kerületében ki sem bújtam az ágyamból. Biztosan dinamikus v. mit tudom én, milyen az IP-címem. Egyébként mos lekértem: My IP-address is 185.10.125.255. Legközelebb más címem lesz, tudtomon és akaratomon kívül. Kellemes hétvégét! --Ronastudor a sznob 2015. március 29., 15:06 (CEST)

A mai IP-címem: 94.44.255.118. Nyugodt lelkiismerettel lezárom az egészet. --Ronastudor a sznob 2015. március 30., 08:06 (CEST)

URL[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ezt a címet, hogy google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fmagyarnemzetikormany.com%2Fpi-klub%2Fdownloads.php%3Fcat_id%3D2%26file_id%3D119&ei=sHYZVe_VDoqtaeXjgYAP&usg=AFQjCNEyIwNU7GTc4L5_oE8-wPs5WNJUJg (http://www. nélküli) hogy lehetne úgy kompatibilissé tenni, hogy átmenjen a Spam-szűrőn? Köszönöm előre is.Peadar vita 2015. március 30., 18:26 (CEST)

Válasz a vitalapodon. Szalakóta vita 2015. március 31., 20:18 (CEST)

A 3VSZ szabály megsértése Hungarikusz Firkász által![szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaSenki nem lépte át a határt. --Tacsipacsi vita 2015. március 30., 20:34 (CEST)

Kérem Hungarikusz Firkász szerkesztési jogának 24 órára történő felfüggesztését a 3VSZ szabály megsértéséért! Az_ELTE_HebraWiki_projekt_lapjai. Tettét súlyosbítja, hogy tette ezt adminisztrátorként annak ellenére, hogy előzőleg már figyelmeztették a szabályok betartására! --Texaner vita 2015. március 30., 18:47 (CEST)

Számításaim szerint 3-szor állítottatok vissza mindketten. HuFi első módosítása még nem visszaállítás volt. Te leszel az első, aki eléri a 4 visszaállítást (ha most megteszed, de gondolom, nem fogod). --Tacsipacsi vita 2015. március 30., 18:54 (CEST)

Mivel az első beírás nem visszaállítás rosszul számolsz! HuFi ellenben már 3-szor visszaállította a lapot. (Persze tudom Ő admin!) --Texaner vita 2015. március 30., 18:59 (CEST)

Ahogy elnézem a laptörténetet, a visszaállítások – nagy sárga nyilak – Texaner, HuFi, Texaner szerkesztései mellett állnak, 2 percen belül. A szabály személyre szól, a 4 még elég messze van, és még van 4 órátok mára ;) Pkunkpalackpošta 2015. március 30., 20:02 (CEST)
Elnézést, elhamarkodtam a dolgot: a visszaállítások 28-án történtek, a 30-ai pedig már jóval 24 órával később, és sima szerkesztés. Az egész hajcihőnek semmi alapja. Pkunkpalackpošta 2015. március 31., 08:04 (CEST)

Ugyan már visszaállítani nem csak a visszaállítás gombbal lehet! Nézzétek meg jól a laptörténetet.

 • 2015. március 28., 21:50 Hufi beírja a (__HIDDENCAT__)ot

majd:

 • 2015. március 28., 21:55 Hufi először állítja vissza szerkesztését
 • 2015. március 28., 21:56 Hufi másodszor állítja vissza szerkesztését (ezt követően figyelmeztetik a 3VSZ-re
 • 2015. március 30., 14:56‎ Hufi harmadszor állítja viszza a lapot ami alapján a szabályok szerint 24 órás pihenő jár neki!

Kérem valamelyik admin tegyen eleget kötelezettségének!

--Texaner vita 2015. március 30., 20:19 (CEST)

A WP:3VSZ szerint: Ne állítsd vissza ugyanazt a lapot 24 órán belül több mint három alkalommal. Texaner, te értesz a számokhoz. Kérlek mutasd meg, hogy melyik volt az a 24 órás periódus, amelyen belül HuFi háromnál több alkalommal állított vissza bármit is. Egyben mindkettőtöket arra kérlek, hogy hagyjátok békén a lapot, és előbb próbáljátok rendezni a nézetkülönbségeiteket. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2015. március 30., 20:31 (CEST)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) @Texaner: Bocsánat, valóban tévedtem. Március 28-án @Texaner 3-szor, @Hungarikusz Firkász 2-szer állított vissza, hiszen az első 1–1 szerkesztés még nem visszaállítás volt, és a negyedik után jár a blokk. Azóta bőven eltelt a 24 óra (3VSZ: 24 órán belül), így már egyikőtök sem büntethető (mivel ez nem büntetés, hanem megelőzés, aminek már napokkal később nincs értelme). --Tacsipacsi vita 2015. március 30., 20:34 (CEST)

@Texaner: látom, nem vagy egy fair play bajnok. Én azt kértem mindkettőtöktől, hogy hagyjátok békén a lapot. Ezek után visszaállítani és arra hivatkozni, hogy én javasoltam, kimeríti a minősített csúsztatás esetét. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2015. március 30., 21:37 (CEST)

Elolvasva a történetet van egy kérdésem. @Texaner: áruld el, mi szükség van minderre? Maguk a projekt résztvevői sem akarják azt amit erőltetsz, ráadásul nem is így szoktuk csinálni. Akkor meg minek? Mit szeretnél ezzel? Piraeus vita 2015. március 31., 09:48 (CEST)

Átnevezném...[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves adminok! Egy átnevezési ügyben fordulnék hozzátok, előzetesen. A lényeg röviden az, hogy a Szarkavár cikket szeretném átnevezni Solymári vár vagy valami hasonló címre.

Természetesen nem a dolgok technikájában kérek segítséget, abban már van gyakorlatom, az oldalra hivatkozó lapok átnevezésével együtt. De egy előzetes véleménykéréssel szeretném elejét venni későbbi, szükségtelen veszekedéseknek.

Tény: a mai turisztikai szakirodalom a Szarkavár nevet favorizálja, ha erre az objektumra kell hivatkozni. Másrészt a Szarkavár név születésére, a névhasználat megalapozottságára és indokoltságára nincs ismert forrás, sőt a szócikkben szerepel hivatkozás egy újságcikkre, amely a tévhitek kategóriájába sorolja ezt az elnevezést. Mindezeken felül a "szarkavár" név dehonesztáló is: úgy hangzik, mintha valami rablólovag erősségéről volna szó, holott a XV. század legnagyobb magyar királyainak birtokában volt a hely.

Kérdésem tehát, hogy volna-e valakinek érdemi kifogása, észrevétele, miegymása a szócikknek a fent jelzett szándék mentén történő átnevezésével kapcsolatosan. Solymári vita 2015. március 31., 19:02 (CEST)

Úgy gondolom, ez nem adminhatáskört érintő kérdés. Tartalmi kérdésekben talán jobb lenne mondjuk a nyelvi kocsmafalhoz fordulni. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2015. március 31., 19:09 (CEST)

Köszönöm, akkor elnézést, hogy ide hoztam a témát. Solymári vita 2015. március 31., 22:19 (CEST)