Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Botjelentkezés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Botjelentkezés 
Bote Boas Vindas2.png
Ezen az üzenőfalon a botjogok kérelmezésével kapcsolatban hagyhatsz üzenetet a bürokratáknak.
 • Ha új botot indítasz, ellenőrizd, hogy helyesen működik-e!
 • Ha még nem tetted, olvasd el a botok lapot!
 • Ha a botot ritkán használod és kevés szócikket módosít, nincs szükség regisztrációra, csak a szerkesztőlapjára helyezd el a {{nem regisztrált bot}}(?) sablont!
 • Ha a botod sok szócikket módosít, többször is használni szeretnéd vagy gyakran (percenként többször) végez mentéseket, továbbá futását a fentiek alapján ellenőrizted, a bejegyzési kérelmet helyezd el a „bejegyzésre váró robotok” szakaszban, és a bot lapjának elejére pedig a {{robot tesztüzemben}}(?) sablont. Ezután egy ideig tesztüzemben fusson összesen 50-100 szerkesztéssel, és minden szerkesztését igyekezz ellenőrizni.
 • Lehetőleg minden jelentkezést (a botgazdán kívül) legalább 2-3 szerkesztő erősítsen meg jelezve, hogy szerintük is hasznos a bot, ellenőrizték a működését és szükséges neki a botjog. Ezzel megkönnyíted a bürokraták döntését.
 • A Meta-wiki botokra vonatkozó irányelve értelmében az interwikilinkek karbantartására és kettős átirányítások javítására használhatsz globális bot is, vagy ugyancsak a Meta-wikin kérhetsz „automatikus” engedélyt (angolul).
Az alábbi sablont használd a kérésed bevezetőjeként, ezzel megkönnyítve a bürokraták dolgát a botlista frissítésekor, ha a botod jelentkezését elfogadják.

Az új jelentkezések kerüljenek legalulra, a jelentkezés után teszteld a botot egy ideig, hogy a közösség és a bürokraták feltehessék az esetleges kérdéseiket, és dönthessenek a botod jelentkezésének elfogadásáról. Az is segít, ha megkérsz 2-3 embert, hogy ellenőrizzék ők is a botod működését.

== Bot neve ==

{{botjelentkezés | név = | gazda = | feladat = | program = | awb = | pywikipedia = | mód = | indult = | frissítés = | státusz = }}
 • név: a bot felhasználói neve
 • gazda: a bot gazdájának a neve
 • feladat: a bot feladata (pl. interwiki, szövegcsere stb.)
 • program: a botot futtató program neve, saját kód esetén linkel a kódot tartalmazó vagy arra hivatkozó oldalra. Továbbá:
  az awb paraméternek adj értéket, pl. igen, ha AWB-t használsz (és ne írd be a programhoz!)
  a pywikipedia paraméternek adj értéket, pl. igen, ha Pywikipediát használsz (és ne írd be a programhoz!)
  A botot futtató program megadása kötelező.
 • mód: a bot működésének módja, megadható értékek: kézi / automatikus / kézi és automatikus / főként automatikus, kézi / főként kézi, automatikus
 • indult: a bot indulásának ideje ÉÉÉÉ-HH-NN formátumban (pl. 2008-04-29), linkelés nélkül
 • frissítés: a mikor frissítetted utoljára a botot működtető programot. Megadható egy dátum ÉÉÉÉ-HH-NN formátumban, valamint pl. naponta vagy modulonként eltérő is.
 • státusz: a botod státusza, míg nem kaptál botstátuszt, addig a botstátuszra vár értéket add meg. Miután megkaptad, az alábbi megadható értékek vannak: aktív / inaktív / blokkolt
Botsablon a bot szerkesztői lapjára

Minden botjoggal rendelkező bot szerkesztői lapjára helyezd el a {{regisztrált bot}}(?) sablont. Az első paraméter az üzemeltető felhasználóneve, a második, site paraméter a honos Wikipédia, ahová üzeneteket vár (ha az nem a magyar).

Reklamációk
 • Ha nem értesz egyet valamelyik bot bejegyzésével a kérelem elbírálása alatt, indokaidat a botjog kérelme alatt jelezd! Minél részletesebben, érthetőbben fejted ki a problémát, annál valószínűbb, hogy meghallgatásra talál.
 • Ha egy bot működésében problémákat tapasztalsz, jelezd a bot gazdájának. Amennyiben a probléma visszatérő vagy igen súlyos, a botjog visszavonását az erre szolgáló oldalon kérheted. Ha a bot közreműködésében súlyos problémát találsz és sürgős intézkedés szükséges, a bot leállítása érdekében jelezd ezt az adminisztrátoroknak, hogy blokkolják a botot a hiba kijavításáig. A botok blokkolása nem büntetés, hanem műszaki megelőzés. A botok bármikor blokkolhatóak a bot leállítása érdekében, és a blokk eltávolítható, ha a probléma megszűnt.
Az elbírált jelentkezések archívumai:

Az archívumok tartalomjegyzéke:


Bejegyzésre váró robotok / Requests for bot approval[szerkesztés]

Pegybot[szerkesztés]

Bot neve Tulajdonos Feladat Program Mód Indult Frissítés Státusz
Pegybotvita közrem. (jogok) Pegy22 vita korrektúra, formázás AutoWikiBrowser kézi 2016. december 15. 2017. január 19. botstátuszra vár

Azért kérem, hogy a változtatásaim automatikusan ellenőrzöttek legyenek. Ne kelljen utólag mint járör ellenőrizzem. Előre is köszönöm. -Pegybot vita 2017. január 19., 17:47 (CET)

Megadtam. Tedd meg kérlek, hogy az ezzel járó adminisztrációt elvégzed. Köszönöm! Samat üzenetrögzítő 2017. január 21., 00:17 (CET)

Köszönöm! A botok listájába beírtam magam. Úgy látom elég rég nem volt frissítve. – Pegybot vita 2017. január 21., 14:15 (CET)

B36Bot[szerkesztés]

Bot neve Tulajdonos Feladat Program Mód Indult Frissítés Státusz
B36Botvita közrem. (jogok) Balint36 vita sablonok szerkesztése, korrektúra, formázás AutoWikiBrowser kézi 2017. február 4. 2017. február 4. botstátuszra vár

Sziasztok! El szeretném indítani a B36Bot botomat apróbb, több lapot magába foglaló szerkesztések elvégzésére. Próba jelleggel AWB-vel már elvégeztem pár szerkesztést a saját fiókommal, a bottal a pórbeszerkesztéseket most kezdem el. Balint36 🚌 buszmegálló 2017. február 5., 15:12 (CET)

Sok apró szerkesztéssel meglett az 50, elég lesz vagy kell még? – Balint36 🚌 buszmegálló 2017. február 7., 23:41 (CET)

Elég lesz, jó botozást! – Hunyadym HunyadymVita 2017. február 8., 23:26 (CET)

Köszönöm :) – Balint36 🚌 buszmegálló 2017. február 8., 23:27 (CET)

BenedettoBot (2)[szerkesztés]

Bot neve Tulajdonos Feladat Program Mód Indult Frissítés Státusz
BenedettoBotvita közrem. (jogok) K-Ben04 vita korrektúra, formázás AutoWikiBrowser kézi 2016. szeptember 19. 2017. február 7. botstátuszra vár

Sziasztok! Már másodszorra jelentkezem, és szeretném, ha a bot változtatásai automatikusan ellenőrzöttek legyenek, hogy ne kelljen a járőröknek egyenként ellenőrizni a szerkesztéseit (azért én rá fogok nézni, hogy nem hajtott-e végre hibát). Az 50 próba egyébként már régóta megvan. K–Ben04 vita 2017. február 8., 06:45 (CET)

Kész. Arra kérlek figyelj, hogy az összefoglalókat rendesen töltsd ki, még mindig sokszor csak clean up szerepelt benne (ami nem az, amit csináltál). – Hunyadym HunyadymVita 2017. február 8., 23:30 (CET)

Köszönöm! A botok listájába beírtam a nevét. K–Ben04 vita 2017. február 9., 07:06 (CET)

@Hunyadym: Te vagy a bürokrata, úgyhogy bár e funkcióból adódóan jogodban áll egyszemélyben dönteni egy botflag megadásáról, de azért az ilyen nagy fokúan téves botos "javításokat" nem igazán szoktuk díjazni a szerkesztőségben... A szövegkörnyezetből látnia kell(ene) a botgazdának, hogy ez a javítás nem lehet helyes, teljesen más sportágról van itt szó... És legfőképp Ana Paula Rodrigues nem feltétlenül egyenlő Ana Paula Belo, hiszen mint az adott nemzeti nyelvű (a portugál) testvérlap is segít eligazodni, ezen a néven 2 nevezetes sportoló is ismert: pt:Ana Paula Rodrigues. Ennek alapján most már van magyar interwikije ennek az egyértelműsítő lapnak, csináltam. Álljon ez itt K-Ben04 (vita | szerk.) okulására is. – Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2017. február 10., 02:32 (CET)

B.Zsoltbot[szerkesztés]

Bot neve Tulajdonos Feladat Program Mód Indult Frissítés Státusz
B.Zsoltbotvita közrem. (jogok) B.Zsolt vita kategória és cikk létrehozás AutoWikiBrowser kézi 2009. augusztus 9. ismeretlen botstátusza megvan, jogkört kellene bővíteni

B.Zsoltbot (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)-nak szeretnék kérni kategória és cikklétrehozási jogot is. Korábban volt belőle vita, hogy az engedélyt soha nem kaptam meg, mégis használtam erre is. Először a Közlekedés kategóriát szeretném rendbetenni a kategória:2016 a közlekedésben minta alapján, ehhez azonban sok kategóriát létre kellene még hoznom. – B.Zsolt vita 2017. április 17., 20:38 (CEST)

@B.Zsolt: nincs kifogásom. Az irányelvek és közösségi konszenzus mentén használd, kérlek. Samat üzenetrögzítő 2017. május 6., 23:59 (CEST)

JJMC89 bot[szerkesztés]

Bot neve Tulajdonos Feladat Program Mód Indult Frissítés Státusz
JJMC89 botvita közrem. (jogok) JJMC89 vita Replace BSicons Pywikibot, source automatikus 2017. február 5. 2017. június 28. botstátuszra vár

The config (global) has a blacklist and a whitelist.

I only understand English. Please verify that the edit summary is appropriately translated. This task was requested because the route diagram templates don't use syntax recognized by global replace / CommonsDelinker. This task has been approved on English Wikipedia and running since February 2017. 50 example edits. JJMC89 vita 2017. július 6., 06:48 (CEST)

The summary is OK, but most of the listed templates do not exist on huwiki. I think it could greatly improve performance if you would remove at least half of the templates. – Tacsipacsi vita 2017. július 6., 13:55 (CEST)
You can remove the ones that don't exist if you like. It won't really have an impact on performance though since the config is only read once per run, at which point the nonexistent ones are ignored. JJMC89 vita 2017. július 7., 07:00 (CEST)

Hi, could someone please approve this task? The bot is now running on more than 10 wikis. Jc86035 vita 2017. augusztus 6., 08:09 (CEST)

@Nyiffi, Syp: Jc86035 vita 2017. augusztus 7., 18:16 (CEST)

BinBot[szerkesztés]

Bot neve Tulajdonos Feladat Program Mód Indult Frissítés Státusz
BinBotvita közrem. (jogok) Bináris vita Portálsablonok terítése Pywikibot, user:BinBot/portalsablon.py automatikus 2006. december 2. 2017. július 30. aktív

A WP:BÜ-n érkezett kérés alapján és a Javaslatok kocsmafalon bejelentve egyelőre a film infoboxot tartalmazó lapokra teríti a filmművészetportál sablonját, később más portálsablonokat. A teszt lezárulása után automatikusan fog futni. A forráskód feltöltése folyamatban. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2017. július 30., 22:25 (CEST)

A tesztek alapján az automatikus futás ellen nincs kifogásom, jó szerkesztést! nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2017. augusztus 1., 11:28 (CEST)

Köszönöm! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2017. augusztus 1., 11:50 (CEST)