Wikipédia-vita:Sablonműhely

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia-vita:Sablonműhely 
Curly Brackets.svg

A Sablonműhely vitalapján

 • elmondhatod a sablonok készítése közben felmerült problémáidat, így segítséget kaphatsz a sablonok terén jártasabb szerkesztőktől;
 • megkérhetsz más szerkesztőket új sablonok készítésére;
 • javaslatokat tehetsz meglévő sablonok módosítására;
 • javaslatokat tehetsz a sablonokkal kapcsolatos irányelvekkel kapcsolatban.

Egyetlen dolgot vegyél figyelembe: a sablonkészítők is saját szabadidejüket használják fel, így ne légy türelmetlen. Köszönjük!

(A pozíciós sablonok térképeivel kapcsolatban a térképészeti műhely tud segítséget nyújtani.)

Vasúti jármű infobox[szerkesztés]

Függőben FüggőbenCsGábor[±]  2012. február 18., 14:27 (CET)

Sziasztok! A {{vasúti jármű infobox}}(?)ban maradt még pár apró hiba. A TCDD DE18000 sorozat lapon láthattok példát rá. Ez egy dízelmozdony, azonban a hengerek száma paraméter kitöltése miatt megjelenik egy gőzvontatás szakasz is a sablonban. Az a baj, hogy gőzmozdonynak is és dízelmozdonynak is vannak hengerei! – B.Zsolt vita 2012. február 12., 23:05 (CET)

Van-e olyan paramétere az infoboxnak, ami rögzíti, hogy gőz, dízel vagy villany? – CsGábor[±]  2012. február 18., 14:22 (CET)

Bocsi, csak most láttam, hogy kérdeztél. Nincs! Talán elég lenne egy olyan csere, hogy a hengerek száma helyett gőzhengerek száma, és plussz egy új paraméter, talán motor???hengerek száma! Továbbá jelenleg 3 féle teljesítmény van, amit senki sem tölt ki értelemszerűen. Szerintem elég lenne csupán egy. – B.Zsolt vita 2012. február 24., 18:03 (CET)

A hengerrknek csinálok új paramétrrt, csak nem tudom hogy találjam meg az eddig rosszul beírt adatokat.– Bencoke vita 2016. szeptember 9., 23:58 (CEST)

Hajó infobox fejlécének képe[szerkesztés]

Függőben Függőben✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 4., 13:53 (CEST)

A {{Hajó infobox}}(?) fejlécében szereplő képet lehetne egy kicsit átlátszóbbá tenni? Csak hogy ne forduljon elő több olyan eset, mint az Anna királynő bosszúja cikkben (csak az Anna királynő bossz szöveg látszik rendesen). Einstein2 Smiley green alien.svgide írj 2012. szeptember 24., 19:45 (CEST)

Itt inkább a képen kellene módosítani (Fájl:Picto infobox ship.png), szerintem, amúgy meg a css-t csak az adminok tudják változtatni (MediaWiki:Common.css). – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2012. szeptember 24., 21:50 (CEST)

Hát ez most így "gyönyörű" lett, a világos fejléchez abszolút nem passzol a csoportok sötétkék csíkszíne, szerintem is a CSS-t kellene módosítani, vagy kisebbre tenni, vagy valahogy jobban belesimítani a háttérbe. --→ Sasuke88 Hungarian cockade.png vita 2012. szeptember 25., 18:05 (CEST)

Javítottam. ✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 3., 18:12 (CEST)

Nem azért a húsz fillérért, de eredetileg a hajós sablonnak (meg a repülősnek, tankosnak, stb.) azért olyan a színe amilyen, mert a Hadtudományi műhelyben ki lett alakítva egy színrendszer, amihez a többi sablon is illeszkedik. Ezért ha nem nagy probléma, akkor jó volna, ha ezeknek a sablonoknak (jelen esetben a hajósnak) megmaradna a korábbi (navy) színe. --Dili vita 2013. augusztus 4., 00:50 (CEST)

Bocs, erről nem tudtam. ✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 4., 13:53 (CEST)
Én azt javasolnám inkább, hogy a fejlécből azt a kis hajósziluettet tökítsük el, amitől igaz, hogy kevésbé lesz csicsás, de nem nem lesz sem ilyen belógás, a színek is jók maradnak és mindenki boldog lehet. Másik megoldásként feltöltöttem a képnek egy módosított változatát, amivel a repülős infobox fejlécéhez hasonlító fejlécünk lehet. Üdv: --Dili vita 2013. augusztus 4., 01:18 (CEST)

Nyelv infobox[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)
 1. Jól gondolom, hogy a {{Nyelv infobox}}(?) leírásban az ISO 639-3-nál szereplő "dialektuskód" a 639-3-ban megadott ún. makronyelvekben foglalt egyes nyelvekre vonatkozik? (lásd hozzá ezt: Makronyelv#A makronyelvek listája, a táblázatban pedig klikk egy számra)
 2. Ha igen, akkor ennek a sornak a végét: "A nyelvekhez tartozó dialektusok ISO 639-3-as kódja, link nélkül. A szám értéke 1 és 30 között lehet." át kellene írni erre: "A szám értéke 1 és 60 között lehet.", egyúttal a paramétert, ha kell, 60-ig fel kéne vinni, mivel a zapotékban jelenleg 58 "dialektus" van (elég lenne az 58 is, de hátha bővül majd és a 60 szép kerek szám :).
 3. Jelenleg úgy működik, hogy ha beírom a 639-3 kódot, megjeleníti. Ha azonban dialektuskódokat is beírok alá, akkor a 639-3 kód eltűnik, helyette pedig az jelenik meg, hogy "többféle:" (ez látható most a mintában,meg az Arab nyelv infoboxában, amit mintának megcsináltam). Ezt meg kellene változtatni, úgy, hogy a 639-3 (fő)kód mindenképp látszon, mivel ez nem egyezik meg az alkódokkal.
 4. dialektuskód#név: Magában csak akkor linkel, ha kiírom a teljes címet, pl. " algériai arab nyelv ". A "nyelv" azonban szükségtelen. A dialektuskód#link-el együtt már működik (ha ide azt írom, hogy " Algériai arab nyelv " a névhez meg hogy " algériai arab ".) Ellenben ez sztem szükségtelenül nehézkes és bonyolult (nekem félóra kísérletezésbe került kitalálnom, hogy kell csinálni). Nem lenne-e egyszerűbb, ha "d.#link" meg lenne szüntetve, a "d.#név"-hez meg egyszerűen a megszokott wikis formát lehetne írni, pl. [[Algériai arab nyelv|algériai arab]]. A leírásban is ez van: "a név által hivatkozott szócikk címe - amennyiben nem egyezik meg a dialektuskódszámnév értékével, a dialektuskódszámlink használatával adható meg", csakhogy, mivel minden nyelvi cikk "xy nyelv" formájú, a "nyelv" pedig ide felesleges, ezek soha nem fognak megegyezni.
 5. Ha jól látom, a dialektusoknál a kódot automatikusan linkeli a SIL megfelelő lapjához. Ugyanez kellene a 639-3 főkódjánál is, mert jelenleg be kell írni a linket is.
 6. A 639-3 alá be kellene tenni ezt és persze a boxban is kellene majd, hogy működjön:
:; ''ISO 639-6''
:: A nyelv [[ISO 639-6 nyelvkódok listája|ISO 639-6]]-os kódja.

(Majd a "dialektus" helyett kell vmi másik szó, mert ez így nem pontos, ráad az igazi dialekusok a 639-6-ban vannak.) Előre is kösz! --eLVe abcdefg 2012. október 12., 09:50 (CEST)

Ha minden igaz, a 2-es és 3-as pont kész. Az egyesre szerintem te jobban tudod a választ :) A többi pontot emésztem. --BáthoryPéter vita 2012. október 13., 21:42 (CEST)

Köszi! Akkor átírtam a dokut a javításoknak és a jelen állapotoknak megfelelően, meg egy kicsit magyarítottam, hogy éthetőbb legyen. • A 4-eshez: Ha megnézed a dokut most, akkor jobban látszik, hogy mire gondoltam, tettem be egy példát is. Végülis, ha bonyolult megoldani, akkor maradhat így is (mostmár érthető a leírása is), csak nyilvánvaló, hogy a "dialektus#név" és a "dialektus#link" mindig különbözni fog, ezért gondoltam, hogy egyszerűbb lenne a jelenlegi
| ISO 639-3 = [http://www.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=ara ara]
| dialektuskód1   = arq
| dialektuskód1név  = algériai arab
| dialektuskód1link = Algériai arab nyelv

helyett ez a megoldás (ekkor a dialektushoz elég csak két paraméter):

| ISO 639-3 = [http://www.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=ara ara]
| dialektuskód1   = arq
| dialektuskód1név  = [[Algériai arab nyelv|algériai arab]]

Az 5-ös (automatikus linkelés) és 6-os (639-6) pontokkal együtt pedig ez:

| ISO 639-3 = ara
| dialektuskód1   = arq
| dialektuskód1név  = [[Algériai arab nyelv|algériai arab]]
| ISO 639-6 = akármi

Sztem egyszerűbb és könnyebben áttekinthető, meg szerkeszthető. (Ellenben ha a dial. változtatásra kerül, az valszeg érinteni fog egy rakás infoboxot a cikkekben, úh lehet, hogy ezt mégis el kéne napolni, mert a javításukra csak később lesz kapacitásom. De az érdekelne, hogy ennek van-e egyáltalán értelme.) --eLVe abcdefg 2012. október 14., 09:33 (CEST)

4, 5 kész, méghozzá ha jól sejtem, az eredeti dokumentációnak megfelelően, tehát a link megadása nélkül automatikusan linkel. A sil hivatkozást is megoldottam, hogy linkel automatikusan is, de ha meg van adva már a sil link, azt is megeszi. Szerintem próbálgasd és látni fogod, hogy működik. Egyedül a 6-os pontot nem értem, hogy ott mit kéne csináljon. Egyszerűen megjeleníti a kódot, mint az ISO 639-1 esetében? --BáthoryPéter vita 2012. október 15., 12:05 (CEST)

Nagyon kösz! Ki fogom próbálni és referálok. • 6-os pont: Igen. Ugyanazt kell, hogy csinálja majd mint a 639-1, de mivel ehhez majd csak (jóval) később lesz meg a lista, sztem egyelőre hagyjuk. --eLVe abcdefg 2012. október 15., 13:15 (CEST)

Singlechart[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaTacsipacsi vita 2018. április 4., 15:10 (CEST)

en:Template:Singlechart, van valakinek kedve ezt átültetni magyarra? Borzasztó hasznos kis kütyü a kislemezes szócikkekhez, de valami pokoli a kódja.... Teemeah Smiley green alien big eyes.svg 편지 2012. december 18., 11:26 (CET)

@Teemeah: {{singlechart}}(?), közel négy éve… – Tacsipacsi vita 2018. április 4., 15:10 (CEST)

Égitest infobox furcsaságai[szerkesztés]

Függőben FüggőbenTacsipacsi vita 2014. május 13., 00:04 (CEST)

Sziasztok!

A készülő Kepler-186 f szócikkben próbálom alkalmazni. Ezzel kapcsolatban van pár kérdésem:

 • Nem jelenik meg a "központi csillag = Kepler-186"
 • Megjelenik viszont a "Felszíni hőm.: min átl. max", pedig ez nincs megadva

Tud valaki segíteni ezt kibogozni? misibacsi*üzenet 2014. április 19., 10:38 (CEST)

Rossz helyre írtad! A kcs neve rossz helyen volt megadva, a hőmérsékletnél pedig igen volt. Wikizoli vita 2014. április 19., 13:57 (CEST)

Azt honnan találjam ki, hogy ez a helyes: "központi csillag = igen", nem pedig a logikus "központi csillag = Kepler-186"? A "hőmérséklet = igen"-nek nem kellett volna alapból benne lennie a sablonban (ezt most kivettem). Kösz a javításokat. misibacsi*üzenet 2014. április 19., 22:54 (CEST)

Én sem tudtam, csak kipróbáltam, és sikerült. Sok sablonnál hiányos a használati utasítás (ha egyáltalán van), sok a következetlenség (gondolom, abból adódóan, hogy többen szerkesztik). Wikizoli vita 2014. április 20., 08:34 (CEST)

Van sablon:Égitest infobox/új, csak nincs aki lecserélje... Mert bonyolult, és Dani ígérte, de aztán itthagyott minket. Xiaolong Dragon.svg Üzenő 2014. április 20., 09:01 (CEST)

Mi lenne, ha lecserélnénk az {{Égitest infobox}} tartalmát az egységesített {{Égitest infobox/új}}-ra és itt jelezné, aki további furcsaságot talál? -- ato vita 2014. április 28., 11:58 (CEST)

Mit jelent az, hogy "lecserélnénk"? Az "Égitest infobox/új"-at üresnek látom. Szívesen tesztelem, ha kell, csak legyen aki utána javítja a hibákat. misibacsi*üzenet 2014. április 28., 18:09 (CEST)

Ha megnyitod szerkesztésre, akkor láthatod, hogy egész komoly kis sablon van az Égitest infobox/új mögött is. így máris lehet tesztelni, a bonyolultabb égitestek infoboxának a megnevezését csak az "/új"-jal kiegészve előnézetben látható, hogyan működik az újabb, egységesített sablon. Nekem csak annyi különbség tűnt fel, hogy a cikkekben a sablonban szereplő képeket a "[[Fájl:..." sablonból ki kell szedni és csak a képnevet benthagyni. Ez bottal egyszerűen menni fog a sabloncsere után.-- ato vita 2014. április 29., 07:04 (CEST)

Valami más gebasz is volt vele, ami miatt Dani maga akarta a cserét megoldani, talán a mértékegység jelölésének automatizálsával is volt valami. Xiaolong Dragon.svg Üzenő 2014. április 29., 09:28 (CEST)

Igen, az {{Infobox/Kiegészített forrással}} sablon is mintha félbehagyott lenne, ami miatt nem a leírásnak megfelelően működik, de attól az "Égitest infobox/új" sablon sokkal használhatóbb a jelenleginél. Szerintem. -- ato vita 2014. április 29., 09:34 (CEST)

Ez egy remek alkalom lenne, hogy használjátok a Sablonhomokozót. Az "Égitest infobox/új"-at be kell másolni "Sablon:Égitest infobox" néven egy bármilyen allapra, és akkor az éles lapokat lehetne megtekinteni az új sablonnal. --JulesWinnfield-hu vita 2014. április 29., 10:52 (CEST)

Volna egy kérdésem. Megoldható volna-e, hogy az infobox megjelenítse a a wd-ból a névadót? --Rakás vita 2014. október 6., 17:40 (CEST)

@Misibacsi, Wikizoli, Teemeah, Ato 01: Ha jól látom, az lenne a feladat, hogy az {{Égitest infobox/új}} sablonnak kéne leváltania a régit. Ehhez viszont le kéne tesztelni, hogy az új kompatibilis-e a régi paramétereivel, javítani a felmerülő problémákat, majd egybeolvasztani a két sablont. Így van? Bencemac A Holtak Szószólója 2018. április 25., 09:30 (CEST)

@Bencemac: már nem emlékszem pontosan, miért nem lett végül lecserélve, valami gond volt vele és ezért nem volt tömeges csere. Lehet, hogy újra kéne tesztelni. Xia Üzenő 2018. április 25., 10:01 (CEST)

Szerintem már csak egy kis teszt és egy összehangolt (botos) csere van hátra. Csak még senki nem merte meglépni. -- ato vita 2018. április 25., 10:24 (CEST)

Személy infobox javítása[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBencemac A Holtak Szószólója 2015. december 28., 13:53 (CET)

Tambo felvetette a botüzenőn, hogy az {{Életrajz infobox}}(?)-ot mindenhol {{Személy infobox}}(?)-ra cserélhetnénk. A botmunka elkezdéséhez azonban több változtatás is szükséges a személy infoboxban. A következők paraméterek hiányoznak: sírhely, állampolgárság, kitüntetései, díjak. A születési dátum/hely paramétert születés dátuma/helye-re kell cserélni, hogy képes legyen majd átvenni. Ez nagyszámú cserével jár majd, amit vállalom, hogy elvégzek. Bencemac A Holtak Szószólója 2015. december 13., 11:57 (CET)

Eszmeileg támogatlak. Néhány esetben meléptem magam is.– Rakás vita 2015. december 13., 13:04 (CET)

A születési dátum/hely és születés dátuma/helye lehet kétnevű paraméter is, nem? – Máté (vitalap) 2015. december 13., 13:22 (CET)

Elvileg lehet, de nem nagyon szeretjük, mert nehezebb kezelni (pl. bottal a későbbiekben, de a Sablonmesternek is baja van vele). Lehetne az Életrajz infoboxot burkolósablonná alakítani, majd bottal substolni. A kitüntetések és díjak pedig az alsablonokban vannak, így az adott pályafutásához kapcsolódó elismerések vannak együtt. --Tacsipacsi vita 2015. december 13., 14:48 (CET)

|sírhely= és |állampolgárság= hozzáadva. – Máté (vitalap) 2015. december 13., 15:47 (CET)

Lehetne a hétvégén cserélni a születési dátum/hely paramétereket? Vállalom azt, hogy bottal végigmegyek rajtuk és javítom mindenhol születés dátuma/helye-re, így maximum pár napig lesznek csak hiányosak a cikkek. Bencemac A Holtak Szószólója 2015. december 18., 15:54 (CET)
Melyik sablonban szeretnéd ha miről mire változna? Ha az életrajz infoboxban kétnevesítenénk, akkor ott úgysem jelentene hosszú távon problémát, elvégre azokat le akarjuk cserélni, de ha bottal cserélődnek a sablonok, akkor azt is lehet, hogy amikor cseréljük, a paraméterneveket is átírjuk egy szuszra. Egyedül a díjakkal és kitüntetésekkel lesz gond, azokat manuálisan kellene intézni, hacsak nincs kedve valakinek kézi ellenőrzésű botot írnia a dologra. – Máté (vitalap) 2015. december 18., 18:17 (CET)
Kigyűjtöttem, még kétezer sincs… Mindenesetre a botot gondolom lehet úgy futtatni, hogy a kategóriába tartozó lapokat kihagyja, és „csak” a maradék 14 210 lapon megy végig. --Tacsipacsi vita 2015. december 18., 22:37 (CET)
Igen, képes átlépni egy kategória elemeit. @Máté: Az életrajz infobox születési dátum/hely paraméterét kéne születés dátuma/helye-re kéne cserélni. Bencemac A Holtak Szószólója 2015. december 19., 09:29 (CET)

Újabb paramétereket kéne átírni az életrajz infoboxban: weboldala, blogja ->weboldal, blog. Illetve a személy infobox blog paraméterét Wikidatásítani kéne. Bencemac A Holtak Szószólója 2015. december 28., 13:53 (CET)

Infoboxfejlécek[szerkesztés]

Függőben FüggőbenCvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 2., 14:01 (CEST)

Sziasztok! Az itt található infobox-fejléclistában nem találtam megfelelőt a célra, néhány új piktogram is kellene. Kérlek készítsetek új CSS-fejlécstílusokat az alábbi képek felhasználásával: [1], [2], [3], [4], [5], [6]

A turista- és kerékpárút, barlang, borvidék, apátság, vár, kastély, stb témájú infoboxokat szeretném ezekkel felképesíteni.

Vagy ha vannak már ilyenek, de nincsenek benne a fenti listában, kérlek mondjátok meg, milyen paramétert használjak class-ként az egységes infoboxsablonban. Köszönöm szépen! Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 2., 12:39 (CEST)

Meg is csinálhatnám, csak látom, hogy a common.css védett. Ki az, aki ezt szerkesztheti? Ha később újakra van szükség, akkor újra kérni kell majd ezt a módosítást? Köszönöm. Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 2., 14:01 (CEST)

Ha kell, a CSS-kódot is megírom, csak valaki, aki szerkesztheti a common.css fájlt, kérem rakja be oda. Köszönöm! Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 7., 09:21 (CEST)

Csak az adminok és a felületszerkesztők. Az előbbieket a WP:AÜ oldalon éred el, utóbbiak ketten vannak, csak Tacsipacsi aktív. – Máté (vitalap) 2016. szeptember 7., 10:21 (CEST)

Piktogram készítése a fejléchez nem olyan egyszerű, pont azért nincs mindenre, mert nem minden kép megfelelő hozzá. Dani annak idején, amikor csinálta, elég sokat gürcölt vele, hogy működjön. Nem csak annyi, hogy bepakoljuk a képet a css-be oszt' működik. :) Xia Üzenő 2016. szeptember 7., 10:23 (CEST)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) @Máté: Köszönöm a válaszod, akkor náluk kérdezősködöm tovább! @Teemeah: nem bonyolult, némi css-gyakorlat kell hozzá, oszt' működik. ;) Ezért ajánlottam fel a segítségem, mert hátha nem ér rá a joggal rendelkező szerktárs ilyesmire. Ezt megértem. Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 7., 10:33 (CEST)

Én is bármikor meg tudom írni a szükséges CSS-kódot. Valószínűleg Dani se azzal vacakolt, hogy hogy kell háttérképet beállítani egy cellának, hanem hogy aztán normálisan is nézzen ki. Pl. alapkövetelmény, hogy szürkeárnyalatos legyen, hogy ne legyen túl hivalkodó, de olyanból is volt probléma, hogy valami hadihajó infoboxában sötét alapon fehér betűs volt a cím, és belecsúszott a szintén fehér ikonba, amitől olvashatatlan lett. (És persze ki kell találni megfelelő osztályneveket, de ez már a legkisebb gond.) Azt javaslom, hogy először nézz meg infoboxokat úgy, hogy a böngésződ fejlesztői eszközeivel állítod át a háttért. Az alpinizmus pl. gyanítom, hogy nem nézne ki jól. – Tacsipacsi vita 2016. szeptember 8., 01:02 (CEST)

A hadihajós probléma nem csak volt, még mindig ott virít fent függőben. Én örülnék, ha valaki meg tudná oldani a problámát.– Bencoke vita 2016. szeptember 9., 21:53 (CEST)

Hopp, úgy látom akaratomon kívül zavart okoztam! :) Szeretnék segíteni, ennyi az egész. Senkiről nem állítottam, hogy ne értene a css-hez. :) Megértettem, hogy szerintetek mi a feladat trükkös része. Ezzel együtt sem érzem ördöngösségnek, és a legnagyobb akadály továbbra is a common.css-hez való hozzáférés.

Szerintem ugyanis nem célszerű megoldás ez így, hogy az infoboxok fejléc-háttérképének beállításához felületszerkesztői jogok kellenek. A gond az, hogy az infoboxfejlécnek használt képek különböző beillesztési módjai a common.css-ben vannak megoldva, így ha új infobox készül, mindig nyaggatni kell valakit, aki elfoglalt, ahelyett hogy az infobox készítője maga megoldaná némi kép- és css-szerkesztéssel. Félreértés ne essék: nem a common.css-hez szeretnék jogot kapni! Az infoboxfejléc átalakításával erre nem lenne szükség. Továbbra is gond maradna ugyan, hogy - ahogy Ti is állítjátok, - mindenféle különböző formátumú háttérkép lenne. Ezért nem egy egyszerű url-csere a megoldás. Na de azt meg háttérképenkénti burkolósablonokkal meg lehetne oldani. Szívesen foglalkoznék ezzel (próbalapon, nem élesben). Érdekel, hogy mi a véleményetek, illetve hogy nyitott-e ilyesmire a társaság. Vagy hagyjam inkább, ne foglalkozzak vele és várjam ki, amíg valaki megcsinálja a fejlécet a régi megoldással. Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 8., 11:20 (CEST)

Pont azért van így kitalálva, hogy ne változtathassa meg akárki a fejlécképet. Egy rosszul tervezett kép az összes szócikkben taccsra vágja az infoboxot. Nem jó hozzá bármilyen svg vagy png. Daninak volt egy fejlécikon készítője, amit használt, de hát már ki tudja hol van meg hogy működött... Xia Üzenő 2016. november 18., 16:45 (CET)

Amennyire beleolvastam ebbe a szakaszba meg ebbe a levélbe, ha jól látom, összepasszolnak. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2017. augusztus 2., 10:13 (CEST)

A hsb:Wikipedija:Infokašćik lap közepe felé meg van mutatva egy csomó ilyen piktogram. A magyar wikipédián a MediaWiki:Gadget-infobox.css fájl végére kellene ezeket beszerkeszteni, ha lenne rá igény.– Pzgulyas vita 2018. március 4., 13:34 (CET)

Törlés gombsor[szerkesztés]

Függőben FüggőbenÚgy néz ki, van lehetőség a megoldására, akkor pedig ne tűnjön el megoldatlanul. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. november 8., 13:54 (CET)

A Sablon:Törlés gombsor (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) sablonban megoldható lenne, hogy ha a lezáró adminisztrátor a lezár gombra kattint, akkor a szerkesztési módban megjelenjenek a {{tt}} és {{ta}} sablonok a megfelelő helyeken? Jelenleg a gom a szerkesztés gomb funkcióját tölti be, de annak nem sok értelme van, hogy két gomb legyen ugyanarra a funkcióra. Főleg úgy nem, hogy a lezár gombnak (értelmezésem szerint) speciális funkciót kéne betöltenie. Emellett megkönnyítené a lezárások technikai részét. Köszönet előre is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. október 28., 16:41 (CEST)

A MediaWiki által kínált eszközökkel nem, csak JavaScripttel – a szerkesztőablakban megjelenő szöveg csak lap létrehozásakor módosítható az URL segítségével (preload paraméter). – Tacsipacsi vita 2016. október 28., 18:28 (CEST)
Ne lepődj meg, ha én a válaszodra azt a választ adom, hogy tiéd a USS Enterprise főgépészi pozíciója parancsnokhelyettesi rangban. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. október 28., 19:43 (CEST)
URL módosítása = pusztán a sablonban a link céljának változtatása, azonnali hatás mindenkinek. JavaScript = segédeszköz (is) kell hozzá, valamelyest lassítja a lapbetöltést, értelemszerűen nem mindenkinek kapcsolódik be automatikusan. – Tacsipacsi vita 2016. október 28., 20:13 (CEST)
Hiszek neked. Vigyor Az egészből csak annyi világos, hogy megoldható (olyannak, aki technológiailag ért hozzá). Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. október 29., 09:35 (CEST)

Személy infobox: halál módja[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBencemac A Holtak Szószólója 2017. március 2., 07:46 (CET)

Javaslom, hogy bővítsük a {{személy infobox}}(?)-ot a halál módja (P1196) paraméterrel, a már meglévő halál oka (P509) paramétert kiegészítve. Célja a személy halálának körülményeinek ismertetése lenne. Pár példaérték: természetes halál (Q3739104), gyilkosság (Q132821) vagy golyó általi halál (Q216169). Valamint valaki tudna segíteni, hogy a holland személyek állampolgárságánál Hollandia helyett holland jelenjen meg (példa)? Bencemac A Holtak Szószólója 2017. február 18., 18:59 (CET)

Utóbbit javítottam a Wikidatán. – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2017. február 18., 19:31 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg ellenzem Olyan már ez az infobox most is mint egy karácsonyfa. Megint szegény Szokoli Mehmed pasával jövök: ott van a halál ideje mögött, hogy hány éves volt, a tisztsége mögött, hogy mettől meddig töltötte be, és ki volt az elődje, utódja. Utóbbi két információt szerintem értelmezni sem tudja az átlag olvasó, mert nem világos, hogy miért tűnik föl a két évszám után két név. És mindez automatikusan jön a Wikidatából. Szerintem a sablonból inkább ki kéne szedni egy-két dolgot (így pl. ezt az elődöt és utódot), semmiképpen nem kell bele olyasmi, ami nem alapinformáció. Így az végképp nem jó ötlet, hogy a halál módját is jelenítsük meg. Piraeus vita 2017. március 2., 21:52 (CET)

Idővonal[szerkesztés]

Függőben FüggőbenPasztilla 2017. május 22., 13:33 (CEST)

Sziasztok! A {{Albánia-idővonal 1912–1914}} sablon kapcsán kérdezném:

 1. Van-e lehetőség a hónapoknak megfelelő másodlagos rácsok megjelenítésére?
 2. Miért nem lehet a sávokhoz szöveget illeszteni (ahogy a magyarázatokhoz lehet), hogy melyik sor "belpolitikai események", melyik "fegyveres konfliktusok", melyik "államalakulatok"?

Köszi! Pasztilla 2017. május 14., 10:35 (CEST)

Egyáltalán, nincs ennek olyan változata, amelyben dátumokkal lehet operálni a tizedesek helyett, hogy 2017. június 30-a ne 2017.5 legyen? És hogy ne adj isten, egy item fölé húzva az egeret, megjeleníti a kódolt dátumot? Pasztilla 2017. május 14., 10:40 (CEST)

Infobox kép paraméter hiba[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaElkészítettem a dokumentációt. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. április 14., 11:51 (CEST)

A Mexikói származású amerikaiak (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) cikk infoboxában valamiért a beillesztett képeknél odatesz egy [[Fájl: paramétert is, valamint egy lezáró tagot vizuálisan, nem jöttem rá mit kellene javítani hogy eltűnjenek, valaki tud segíteni? – XXLVenom999 vita 2018. február 15., 19:34 (CET)

Azért illeszti be, mert az infobox egy képet vár erre a helyre, nem egy másik sablont. – balint36 🚌 buszmegálló 2018. február 15., 19:58 (CET)
Ja értem. Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni. :-( – XXLVenom999 vita 2018. február 15., 20:00 (CET)

Ha valakinek van kedve hozzá, kimenti az egészet egy képként (pl. képernyőmentéssel), majd feltölti a wikibe (esetleg Commonsba), és azt adja meg képnek. Wikizoli vita 2018. február 17., 12:40 (CET)

Vagy meg lehet nézni, hogy miért működik ez így az angol sablonnál. Lásd: Infobox ethnic group, a Simple English-nél. Wikizoli vita 2018. február 17., 13:18 (CET)

|montázs= paraméterrel bővítettem az infoboxot. @XXLVenom999: Annyit szeretnék kérni, hogy egységesítsd az ukránok és az amerikai olaszok szócikket (szélesség-magasság). Az infobox és a {{image array}}(?) dokumentációját hamarosan pótlom. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. február 19., 11:09 (CET)

@Bencemac: Köszi a segítséget! Megcsináltam ha minden igaz (remélem jól értettem a kérést), az amerikai olaszok és az ukránok infoboxában viszont nem tudom kivenni azt a fölösleges ' jelet az első kép elől. – XXLVenom999 vita 2018. február 19., 11:27 (CET)

Anno a Berat miatt én is csináltam egy {{Infobox/Fotómontázs}} alsablont a {{Település infobox}}-hoz. Jó lenne valamit egységesíteni ezeken. -- ato vita 2018. február 19., 12:26 (CET)

Az {{Infobox/Fotómontázs}} sajnos esetünkben nem használható, mert a {{fotómontázs}}(?) csak hét képet képes kezelni. Az {{Infobox/Általános}} pedig címkeként egy karaktert mindenképp beszúr (ez volt az aposztróf, amit most egy szóközzel helyettesítettem), így az eredmény sem lesz tökéletes. Amennyiben maximalizáljuk a képek számát, használhatnánk Ato fotómontázsát. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. február 19., 15:25 (CET)

Sablon:Viszonylat egyértelműsítő lap infobox[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBencemac A Holtak Szószólója 2018. április 1., 10:22 (CEST)

{{Viszonylat egyértelműsítő lap infobox}}(?)

Sziasztok! Valaki ki tudná javítani az előző/következő részben, hogy egymástól függetlenül (azaz külön-külön) is lehessen őket használni? Pl. 1-es busz (egyértelműsítő lap) → ha nincs előző, akkor nem jelenik meg a következő sem. Előre is köszi! – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2018. március 15., 13:22 (CET)

@LaSza: Az {{Infobox/Háromoszlopos táblázat mező adott szélességgel}} sablonban volt a hiba, ugyanis csak az első feltétel teljesülése esetén (tehát ha volt előző paraméter) jelent meg a táblázat. Javítottam. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. április 1., 10:22 (CEST)

Autóbuszvonal-hálózata[szerkesztés]

Függőben FüggőbenPalotabarát vita 2018. április 1., 19:16 (CEST)

Sziasztok, nézegettem a keresett lapok listáját, és látom, hogy az Autóbuszvonal-hálózata meg nem írt szócikkre 292, a Tömegközlekedése cikkre 293 lapról mutat piros hivatkozás (ha ötszázas listázásra állítod a spec. lapot, akkor a 259., 260. tételek). Minden link Budapest-környéki elővárosi buszok lapjairól mutat ide, tehát valamelyik azokban lévő sablon lehet hibás. Felteszem, mondjuk Budapest autóbuszvonal-hálózata, vagy valami hasonló lehet a kívánatos link, de a településnév lemaradhatott előle. De nem akarok tippelgetni, több sablon is van a szócikkekben, pl. {{Viszonylat infobox}}(?), {{A Volánbusz megszűnt autóbuszvonalai}}, {{Budapest tömegközlekedése}} stb. Megnyitogattam őket, de nem jöttem rá hol a hiba. Ha egy nálam értőbb utánajárna, talán meg lehetne szüntetni az anomáliát. Kösz előre is, sziasztok Palotabarát vita 2018. március 15., 22:28 (CET)

Ui.: erre is ránézhetnétek: Kategória:-es nyomtáv (kategórialapkategórialap szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK) Kösz Palotabarát vita 2018. március 15., 22:33 (CET)

Az autóbuszvonal-hálózata és a tömegközlekedése cikkekre a hivatkozásokat a {{Viszonylat infobox}}(?) generálja, mert próbál az infobox Kapcsolódó vonalak szakaszába beleszúrni egy tömegközlekedési hálózatot (amit a település paraméter felhasználásával akar véghezvinni), de helyközi busz lévén hiányzik ehhez a paraméter. Emellett egy autóbusz-hálózat linket is linkelni akar (mivel járműfajta paraméterben (autó)busz van megadva), amihez úgyszintén hiányzik a település. Itt egy példa a helyes működésre. Amikor nézegettem a sablon működését, nem gondoltam, hogy van ilyen mellékhatása, de ránézek, hogy el lehet-e tüntetni. – balint36 🚌 buszmegálló 2018. március 16., 00:34 (CET)

Úgy néz ki, hogy az autóbuszvonal-hálózata és a tömegközlekedése kezd megjavulni, a nyomtávosat nemigen tudom, mi okozza, talán a {{BS-daten}}(?). – balint36 🚌 buszmegálló 2018. március 16., 01:24 (CET)

Sziasztok, frissült a keresett lapok listája, az Autóbuszvonal-hálózata és a Tömegközlekedése nem létező oldalakra mutató hivatkozások valóban eltűntek, kösz balint36! A Kategória:-es nyomtáv cikkre azonban még mindig 280 hivatkozás mutat. Valóban a {{BS-daten}}(?) KATEGÓRIÁK szakaszából mutat egy értéket nem kapott link erre a kifejezésre. Sajnos a javítás meghaladja a képességeimet, ráadásul anon hozta létre a sablont, konkrétan nem is tudok kihez fordulni. Legtöbbször B. Zsolt és Tacsipacsi csiszolt rajta az évek során, ha van kapacitásotok ránézni, megköszönném. Palotabarát vita 2018. április 1., 19:16 (CEST)

Ha a Kategória:-es nyomtáv kategória nem létezik, tartalma pedig üres. Így itt nincs nagy javítani való, a Mi hivatkozik erre? funkció nem a kategóriákhoz lett szerintem kitalálva, soha nem használtam erre ezt a lehetőséget. Ha azonban mégis zavar, a felsorolt lapok wikidata adatlapján adjál hozzá nyomtávolságot a vasút- és metróvonalakhoz, így a lista is szépen lassan el fog fogyni. Az autóbuszvonal-hálózatoknál a nyomtávolságnak nincs értelme, ezeknél a lapoknál a nincs értéke paramétert kell megadni. – B.Zsolt vita 2018. április 1., 23:52 (CEST)

Hmmm... B.Zsolt, szerintem ha ma 280 hivatkozás van egy nem létező kategóriára, akkor holnap (tíz év múlva) lesz az 1280 is. Ám a sablonban csak egy helyen kellene javítani, hogy ha nincs megadva a nyomtáv értéke, akkor ne akarjon létrehozni kategóriát. Az is megoldás, ha alapértelmezésnek tekinti a normál, 1435 mm-est, és csak akkor hoz létre más kategóriát, ha más adat van benne. De az ne legyen már megoldási javaslat, hogy "javítsd 280 helyen, ha zavar". Nem baj, ha nincs időd, vagy kedved, csak ne így dobd vissza a labdát, hiszen ez egy hiba, és még akkor is hiba marad, ha a 280 elmaradt adatot pótoljuk. Palotabarát vita 2018. április 2., 10:05 (CEST)
Nem dobom vissza a labdát! Kérdezted, hogyan lehet javítani, én meg válaszoltam. Néhányat már én is kijavítottam. – B.Zsolt vita 2018. április 2., 10:16 (CEST)

Hát, nem tudom ez mennyire jó megoldás... A Miskolc tömegközlekedése cikkbe most betettem, a Kemencei Erdei Múzeumvasútban benne is volt, mégis mindkettő hivatkozik a Kategória:-es nyomtáv-ra. A miskolc tömegközlekedésében ráadásul a {{BS-daten}}(?) nincs is benne, csak a {{Városi tömegközlekedés infobox}}(?), de van mellette egy pár BS-sablon, de nem látom át melyik mit csinál. Tartok tőle, hogy a cikkenkénti utólagos nyomtávbeírás nem oldja meg a problémát, felesleges hivatkozás mindig lesz. Palotabarát vita 2018. április 4., 12:54 (CEST)

Wikimenü (Ellenőrizhetőség, források)[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaPalotabarát vita 2018. április 1., 19:18 (CEST)


Sziasztok, ezt nem tudom sablonműhelyi kérdés-e. Van ez a szerkesztői lapokon, meg a Wikipédia-névtér lapjain található felső, szürke menüsor - ennek a lapnak a tetején is látom (nem tudom a nevét...). Ezt érdemes lenne végignézni, mert elég fura helyekre mutatnak linkek, valójában nem ad segítséget senkinek, ha ilyen szócikkekre navigálja az embert, mint: Wikipédia:Ellenőrizhetőség, források, Wikipédia:Tartalom, minőség létrehozása, Wikipédia:Helyesírás, címadás, formai követelmények stb. Az volna a szerencsés, ha valaki végignézné, mert elég sok al- és al-almenü van benne, nem biztos, hogy az összes félrevivő hivatkozást kibogarásztam. És nem az a gond, hogy a témák nincsenek kidolgozva, hanem az, hogy elég ötletszerű címekre mutat a link. Pl.: Wikipédia:Ellenőrizhetőség, források -> Wikipédia:Ellenőrizhetőség, Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! stb. Palotabarát vita 2018. március 16., 22:37 (CET)

A {{Wikimenü}}-ben vannak ezek a hivatkozások, de most nincs időm átnyálazni. Ha csak a hivatkozások célját módosítod, szerintem nem lehet belőle baj – mint látható, még piros linkek tömkelegével sem lehet galibát okozni. – Tacsipacsi vita 2018. március 16., 23:17 (CET)
@Palotabarát: Esetleg lennél te az a valaki? :-) Szívesen segítünk, de átnézni az egészet én is csak később tudom. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. március 17., 10:16 (CET)
Bencemac nem tudom megcsinálni sajnos, elsődlegesen azért, mert nem értem a sablon összetételét (a {{Wikimenü}} nem tartalmazza ezeket a linkeket, máshonnan hívhatja be, de nem látom át, honnan), másodlagosan pedig azért, mert ezt a sablont csak adminisztrátorok szerkeszthetik. Szóval kétszeresen felmentem magam :) (Amúgy amit átlátok és az én szintemen javítható, azt meg szoktam csinálni, de ez már magas nekem) Palotabarát vita 2018. március 17., 10:24 (CET)
@Palotabarát: Javítottam párat. A sablon nincsen levédve, te is tudod szerkeszteni. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. március 17., 19:23 (CET)
Kösz a javítást Bencemac! Részben elméletileg érdekel, hogy ha bárki szerkesztheti, nem csak az adminisztrátorok, akkor miért van a {{Wikimenü}} oldalon az odaírva, hogy csak az adminok piszkálhatják? Egyébként valóban benéztem, mindig szakaszt nyitottam meg, ami valójában a dokumentáción belül nyitotta meg szerkesztésre az oldalt, a legfelső, forrásszöveg szerkesztésére csak most kattintottam... Palotabarát vita 2018. március 17., 19:51 (CET)
Mert Dani anno beleírta. Ma kivágtam az egészet, bár lehet, hogy valami szöveget vissza kéne rakni a sok lapon való használatra vonatkozóan. – Tacsipacsi vita 2018. március 17., 23:44 (CET)
Én is javítgattam egy-kettőt, a Keresett lapok speciális lap listája alapján, s úgy tűnik kész van. Ha ez a spec. lap majd egyszer újra frissül, akkor meglátjuk maradt, vagy keletkezett-e olyan link, ami rossz helyre mutat. Egyúttal az is kiderült hányan használják a Wikimenüt: 179 hivatkozás mutatott a nem létező lapokra. Kösz mindenkinek a segítséget Palotabarát vita 2018. március 18., 08:05 (CET)

A Wikimenüt anno én és Bennó csináltuk meg. @Bennó: tudsz segíteni? –  OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2018. március 18., 15:56 (CET)

Őszintén szólva nem emlékszem én sem, régen volt már. Át kéne nézni a kódját. Annak idején ez egy divatos újítás volt, célja a wikinévtérhez emberszabású, felhasználóbarát menürendszer kialakítása userlapokra és a közösségi névtér lapjaira, de nem lett nagyon népszerű. BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2018. március 18., 23:51 (CET)

OrsolyaVirág, Bennó, most jónak tűnik, a srácok segítségével kigyomláltuk a rossz linkeket. Biztosat csak akkor tudok, ha befrissül a Keresett lapok spec. lap., ott lehet az ilyen tévutas linkelésekre bukkanni. Kösz azért! Palotabarát vita 2018. március 19., 00:37 (CET)

Szervezet infobox[szerkesztés]

Sziasztok! A {{Szervezet infobox}}(?) a korábbi név paraméter a wikidatából van meghivatkozva, azonban a hivatkozott tulajdonság a hivatalos név tulajdonság (Property:P1448 (wd)). Szerintem ez így nincs jó. Pl.: jelenleg a Moszad szócikkben a szervezet hivatalos héber neve a korábbi nevek között jelenik meg. Tudna valaki segíteni, hogy mi volna a legjobb megoldás ennek javítására? Köszönettel: Viloris Üzenj! 2018. március 18., 15:14 (CET)

A normál rangúak jelennek meg, ami akkor működik jól, ha a jelenlegi preferáltra van állítva. Ez az esetek többségében nem így van (ha csak egy név van megadva). Valahogy biztos be lehet állítani, hogy csak akkor hozza, ha van egy preferált, addig ki lehet szedni. – Máté (vitalap) 2018. március 18., 15:27 (CET)
Bevallom nem sikerült szakmailag megértenem, amit írtál. - Viloris Üzenj! 2018. március 18., 15:42 (CET)
Lényegében annak, aki betette, volt egy alapvetően nem rossz ötlete arra, hogy hogy töltsük föl a mezőt a Wikidatából, de ez a gyakorlatban nem működik (ugyanis ha nincsenek korábbi nevek megadva, vagy ha nincs a jelenlegi kiemelve közülük, akkor a jelenlegit fogja átvenni/is átveszi a sablon). Várjunk egy kicsit, hátha lesz itt valakinek ötlete a korrigálásra, de ha nem, akkor a legjobb, ha egyáltalán nem vesz át semmit. – Máté (vitalap) 2018. március 18., 15:55 (CET)
Értem, ok. Rendben. Köszi a válaszod. - Viloris Üzenj! 2018. március 18., 16:03 (CET)
{{#if:{{Wikidata|p1448|rank=preferred}}|van|nincs}}? Így persze akkor se jelenik meg, ha csak nincs kiemelve a jelenlegi, de hát azzal nem lehet mit tenni, gondolatolvasni nem tud a modul. – Tacsipacsi vita 2018. március 18., 19:47 (CET)

Már majdnem betettem a sablonba, de nem inkább törölni kellene a paramétert, és a {{névváltozatok}} sablont wikidatásítani, és azt használni helyette? – Máté (vitalap) 2018. április 1., 19:19 (CEST)

Repülőtér infobox[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaPalotabarát vita 2018. március 28., 23:11 (CEST)

Sziasztok! A {{Repülőtér infobox}}(?) csinál egy olyat, hogy ha meg van adva bezárási dátum (mármint ha megszűnt a repülőtér és ennek a dátumát beírták az infoboxba), akkor automatikusan hozzáadja a lapot az "X-ben bezárt repülőterek" kategóriához. Pl.: Frunze központi repülőtér a Kategória:2003-ban bezárt repülőterek kategóriában van benne. Csakhogy nem csak a 2003-as év ilyen kategóriája nincs meg, hanem a repülőteres kategóriakoncepcióból teljesen kimaradt ez a gondolat. A repülőtereket nem kategorizáljuk a bezárási év szerint. A Repülőterek kategóriában nics iylen alkategória, és a bezárt repülőtereket se tették/teszik be ilyen kat.-ba (pl: Mátyásföldi repülőtér). Ezidő szerint a legjobb az lenne, ha a sablon se kategorizálná a bezárás éve szerint, de elég összetett a forrás, nem tudom kiszedni belőle - amúgy szerintem csak kikommentelni kellene, hátha később mégis szükség lesz rá. Kösz a segítséget Palotabarát vita 2018. március 26., 12:58 (CEST)

Az angol wikin vannak ilyen kategóriák, miért nem hozzuk létre mi is ezeket? – B.Zsolt vita 2018. március 26., 13:07 (CEST)

Megkérdeztem a repülés műhelyt. Palotabarát vita 2018. március 27., 10:40 (CEST)

Szerintem is létre lehetne hozni ezeket a kategóriákat: "x évben megszűnt repülőterek". Későbbi használat céljából, illetve ha vállalja valaki, akkor bottal bizonyára ki lehetne keresni ezeket a cikkeket és berakni az adott éves kategóriába. misibacsi*üzenet 2018. március 27., 17:02 (CEST)

Szerintem ezek már a Wikidatán fennt vannak, legfeljebb a magyar repülőtereké nincs, de az meg nem lehet sok, amiről cikk is van és be is zárt már. – B.Zsolt vita 2018. március 28., 23:31 (CEST)
Jó, én megcsináltam a Kategória:2003-ban bezárt repülőterek kategóriát, a sablonban is benne maradt ez a funkció, de innetől átadom a stafétabotot :-) Palotabarát vita 2018. március 28., 23:09 (CEST)

Singlechart-sablon[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaPalotabarát vita 2018. április 8., 02:46 (CEST)

Sziasztok, van egy sablon, amin belül egy funkciói nem értek: a {{Singlechart}}(?)-ban van egy olyan featúra, hogy ha egy bizonyos slágerlistán (UKchartstats) egy kislemez/dal helyezése rosszabb, mint a 75. hely, akkor beteszi a lemez/dal szócikkét a Kategória:Singlechart used with UKchartstats that cannot be substituted kategóriába. De minek? És miért épp a 75. hely? Lehet, hogy félreértem a funkciót, de nem látom az értelmét ennek. Palotabarát vita 2018. március 29., 10:22 (CEST)

It is used to build and maintain lists of pages—primarily for the sake of the lists themselves and their use in article and category maintenance”. Nem hiszem, hogy nekünk szükségünk lenne a kategóriára. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. március 31., 17:16 (CEST)

Nem akarok beletörölni a {{Singlechart}}(?)-ba, mert nem tudom mit szedek még ki belőle, számomra már túlontúl összetett ez a sablon. Eredetileg Ary hozta létre, kérdezem, hogy nincs kedve kiszedni belőle az angol nyelvű kategóriákat? Nem az a fontos, hogy magyarra legyenek fordítva, hanem az, hogy ne akarja létrehozni azokat, amik attól függnek, hogy az adott dal/lemez hányadik volt a toplistán. Palotabarát vita 2018. április 4., 12:39 (CEST)

Sziasztok! Az enwikiből másoltam a sablont régen, de ezt a kategorizálást nem vettem észre benne. Megpróbálom meggyógyítani. – Ary vita 2018. április 4., 13:05 (CEST)
Kiszedtem. – Ary vita 2018. április 4., 13:08 (CEST)
Ary kösz szépen! Úgy tűnik kiürült a Kategória:Singlechart used with UKchartstats that cannot be substituted, úgyhogy jó lett! Palotabarát vita 2018. április 4., 15:04 (CEST)

Nem létező ISMN paraméter, MTA-tagazonosító[szerkesztés]

Kérlek, írjátok le véleményeiteket. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. március 31., 16:42 (CEST)

A második ponthoz: ha bekerülne az MTA-azonosító, akkor szerintem az MTMT-szerzőazonosító (P2492) kerüljön át a {{nemzetközi katalógusok}}(?) sablonba. Amúgy is inkább ott a helye. – Máté (vitalap) 2018. március 31., 18:15 (CEST)

Érdeklődés hiányában a hét folyamán az ISMN azonosítókat |egyéb= paraméterbe csomagolom, illetve kiegészítem az infoboxot. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. április 9., 19:17 (CEST)

Elkészültem. @Máté: Az MTMT-hez egyenlőre nem nyúltam, először jó lenne tudni, hány helyen van csak lokálisan meg az azonosító. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. április 11., 09:51 (CEST)

két sablonhoz wikidata[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva– B.Zsolt vita 2018. április 8., 16:11 (CEST)

Sziasztok! Kérlek a Szerb település infobox-hoz kapcsoljatok wikidatát (pl. név, írányítószám, stb.) továbbá a hely infoboxhoz a hely paraméterhez a wikidatából szeretném átvenni a hely tulajdonsághoz tartozó települést. Ha megnézitek a laptörténetet próbálkoztam már, de nem sikerült. Köszönöm előre is. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2018. április 8., 13:44 (CEST)

Kész, majd ellenőrizd le, hogy minden jól működik-e. Hasonló esetben keress egy már Wikidatával összekapcsolt hasonló infoboxot és nézd meg, hogy ott hogy van megoldva. Az egységesített infoboxsablonoknak hála gyakran elég csak a másol/beilleszt pároshoz folyamodnod a legtöbb paraméter esetében (rendszám, polgármester, irányítószám...). – B.Zsolt vita 2018. április 8., 16:11 (CEST)

Bánmonostor esetében a név nem jelenik meg, Ürög (Szerbia) esetében sem. Kérlek még ezt javítsd ki nekem. Köszönöm előre is :) Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2018. április 8., 19:38 (CEST)

Milyen név? Az infobox tetején mindkét településnél ott van a név magyarul, valamint szerbül latin és cirill betűkkel, mi kéne még? Egyébként ilyenkor jó lenne, ha legalább egy egyszerű belső hivatkozást készítenél, hogy ne nekem kelljen bemásolnom a keresőbe a cikk címét. – Tacsipacsi vita 2018. április 8., 22:43 (CEST)

Javítottam a hibát, azért nem látod, mi volt a gond. – B.Zsolt vita 2018. április 9., 00:23 (CEST)

Akkor legközelebb légy szíves, jelezd itt is, hogy más ne keressen hibát feleslegesen. – Tacsipacsi vita 2018. április 9., 19:46 (CEST)

Életkor-sablon[szerkesztés]

Sziasztok! Szerintem valamit tenni kellene az Életkor-élő-dátummal sablonnal (de lehet, hogy a többivel is), mivel éppen a fordulónapon pontatlan. Az előbb vettem észre, hogy a ma 85 éves Jean-Paul Belmondo szócikkének infoboxában még csak 84 szerepel. Ha megoldható, csökkenteni kellene a nap értékét eggyel, hogy a születésnap dátumakor már a jó életkor szerepeljen. Üdv. – Fekist vita 2018. április 9., 21:10 (CEST)

Nálam 85 van. Más ma született személyeknél is jól mutatja. Tehát nem a sablon a hibás. Jó a dátumod a számítógépeden? Wikizoli vita 2018. április 9., 22:31 (CEST)

A számítógép órája biztos nem érdekes, ez csak a szerver órájától függ. Mármint attól, hogy mit mutatott a szerver órája, amikor a cikk a gyorsítótárba került – valószínűleg a gyorsítótárazás okozta a problémát, vagyis a gyorsítótár ürítése oldja meg. Ezt az óra segédeszközzel vagy egy nullszerkesztéssel (a lap változtatás nélküli mentésével) lehet megoldani. – Tacsipacsi vita 2018. április 9., 23:58 (CEST)

Nagyon köszönöm. Továbbra sem értem, mi lehetett a gond; én eddig ilyet nem tapasztaltam. Elárulhatom, hogy egy Facebook-bejegyzés nyomán kerestem meg a szócikket, mivel gyanús volt az ott szereplő 84-es szám. Forrásként a Wikit jelölte meg. Sajnos, az ellenőrzéskor én is 84-et láttam 85 helyett, s mivel már ketten láttuk rosszul, ezért írtam. (Persze a hibát ott kijavíttattam... ;-)) Ma megnéztem pár április 11-én született személyt (Thiago Alcântara, Gyöngyösi Ivett, Hernádi Judit, Zsolnai Róbert), náluk helyesen működött. Ráadásul Hernádi esetében ugyanúgy a „Színész infoboxba” van beszúrva a sablon. Szóval, nem tudom, mi történhetett... :-( – Fekist vita 2018. április 11., 18:06 (CEST)

Vallási épület infobox[szerkesztés]

Nemrég Rakás néhány cikkben (például Fontenayi ciszterci apátság) kicserélte a {{Világörökségi helyszín infobox}}(?) sablont {{vallási épület infobox}}(?)-ra, de valamiért a világörökségi rész nem jelenik meg helyesen. Nem tudom, hogy a paramétereket kellett volna másképp kitölteni vagy maga a sablon hibás. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. április 19., 07:58 (CEST)

@Hkoala: kicsit korrigáltam a fent említett cikk infoboxán. -- ato vita 2018. április 19., 09:18 (CEST)

Hoki-VB[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaKoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. április 21., 11:07 (CEST)

Sziasztok! A {{2017-es magyar férfi jégkorong vb-keret}} sablon mintájára megcsinálná valaki a {{2018-as magyar férfi jégkorong vb-keret}} sablont? Itt a vb-keret. Ui: Ahogy a szövegben is olvasható, Duschek Dávid a kapusok közt csak vésztartalék, őt nem kell beleírni a sablonba. – Gerry89 vita 2018. április 21., 05:59 (CEST)