Wikipédia:Kocsmafal (fordítási segítség)

Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Burumbátor épp most a(z) Wenzhou rail transit témában
Kocsmafal – fordítási segítséggel kapcsolatos szekció

Üdvözlünk! Ezen az oldalon, mint azt a neve trükkösen állítja, mindenféle fordítási, szövegértési részfeladattal kapcsolatos segítség kérhető. Annyit kérünk, hogy egész mondatokat csak nagyon indokolt esetben írj ide, komplett bekezdéseket pedig semmi esetre sem, ezen a lapon (jó esetben) fordítási / szövegértési segítséget adnak, nem pedig helyetted fordítják le a komplett szöveget!

Új szakasz nyitásakor a következőkre figyelj
 • Nevezd meg a kapcsolódó szócikket, hogy a szövegkörnyezetet is figyelembe vehesse, aki segít! Használd a szakasz elején a {{cikk}}(?) sablont!
 • Feltétlenül írd oda jó vastagon, milyen nyelvből (nyelvekből) van szükséged segítségre, lásd a mintát!
Hasznos tippek
 • Ha a probléma megoldódott, a szakaszcím alá illeszd be a {{megoldva}}(?) sablont, hogy mások is lássák, nincs szükség további válaszokra!
 • Ha nem akar válasz érkezni a kérdésedre, fordulj bátran a helyesírási és stilisztikai kérdésekkel foglalkozó kocsmafali szekcióhoz!
 • Figyelem! Minthogy az oldal automatikusan archiválódik, minden szakasz 28 nap lejártával az archívumba kerül akkor is, ha nem oldódott meg a probléma. Ezt a {{függőben}}(?) sablon elhelyezésével előzheted meg. Az a szakasz, amire kitették a függőben jelzést, nem archiválódik.
Segítség
Minta új szakasz létrehozására
== Szócikk címe ==

* {{cikk|Szócikk címe}}
* '''Valamilyen''' nyelven kérnék segítséget.

A probléma rövid, de velős megfogalmazása, aláírás (~~~~). 
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21

You are invited to review the Research Ethics Privacy White Paper[szerkesztés]

Hello! My apologies for posting in English. We are inviting you to provide feedback to the draft Research Ethics Privacy White Paper until 30 April 2024. You can provide your feedback in the corresponding talk page or (if you prefer to share it privately) by sending an email to research-feedback@wikimedia.org with “privacy white paper” in the subject line.

– Context: In 2023, in response to a request by English Wikipedia’s Arbitration Committee and after careful scoping, the Wikimedia Foundation prioritised writing a whitepaper with two primary goals: Creating a shared understanding among Wikipedia contributors and Wikipedia researchers about some of the key considerations for conducting ethical research on Wikipedia with a focus on privacy. Providing recommendations about how to navigate some of the most common privacy challenges Wikipedia researchers or Wikipedia contributors run into when conducting or participating in research on Wikipedia.

Over the past 6 months, the Wikimedia Foundation’s Research team, with support from Trust Safety, have worked to create a draft white paper. We are now ready to receive your feedback to improve it.

You can find more information about the draft white paper on Meta-wiki. We will also be holding a conversation hour on 23 April 2024, during which you can share your feedback or learn more about this draft white paper.

On behalf of:

Eli Asikin-Garmager (Wikimedia Foundation), Leila Zia (Wikimedia Foundation), Michael Zimmer (Marquette University). NForrester (WMF) vita 2024. április 8., 18:21 (CEST)Válasz

Wenzhou rail transit[szerkesztés]

Az angol en:Wenzhou rail transit cikket összekötöttem a Vencsoui metró cikkel. Egy sablonban talált piros linkre kattintva hoztam létre, a Wikidatán a címke is metró volt. Ki akartam egészíteni a cikket a kínai nevével is, de a kínai írásjelek is a rail transit kifejezést írják le. Nekem igazából jó a metró név, csak akkor a kínai jeles fordítást hagyjam el? Vagy legyen a magyar is rail transit? De ha már angol, akkor az Wenzhou lesz, nem pedig Vencsou vagy pedig a rail transit is legyen vasúti közlekedés? Tovább nehezíti a kérdést, hogy a franciák is metrónak nevezik. B.Zsolt vita 2024. április 18., 22:22 (CEST)Válasz

szerintem ez nem klasszikus metró. Ez kb a metró és az elővárosi vasútvonal keveréke, kvázi mintha a 2-es metrót és a hévet összevonnák. Az enwiki szerint suburban rapid transit. Néhány állomása föld alatti, nem tudom, ettől metrónak minősül-e. Xia Üzenő 2024. április 19., 09:33 (CEST)Válasz
A gyorsvasút átirányít a metróra, ahol - láss csodát - az első kép a sanghaji metró felszíni szakaszát mutatja. Jó lesz az metrónak. – Winston vita 2024. április 19., 09:41 (CEST)Válasz

Ha viszont az említett angol cikk második sorában található Rapid transit linkre kattintasz, minden kétség elmúlik. – Burumbátor Súgd ide! 2024. április 19., 10:37 (CEST)Válasz

Lehet, hogy merész, de én nem félnék ennek a kifejezésnek a "Vencsoui elővárosi vasúthálózat" nevet adni. – Burumbátor Súgd ide! 2024. április 19., 10:54 (CEST)Válasz