Szerkesztővita:Szilas

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

szombat, Mária névnapja van – a magyar Wikipédia jelenleg 474 732 szócikket tartalmaz.

Ma van FBali 15. wikiszületésnapja. Holnap lesz Aspectomat 14. wikiszületésnapja.

Nyugi.[szerkesztés]

Szilas! Minek törölted a beszélgetést? Rögzítve van. :D Anonymousfromtheearth vita 2020. február 23., 15:56 (CET)

Ha kicsit is értenéd a wikit, tudnád, hogy nem töröltem, hanem archiváltam ezt a gyöngyszemet, hogy szórakozhassak rajta, amikor kedvem tartja.– Szilas vita 2020. február 23., 18:01 (CET)

Te is rohadt fotelharcos vagy, igaz? :D Nem lógok mindennap a Wikipédián, miért kéne ismernem? Anonymousfromtheearth vita 2020. február 27., 20:27 (CET)

Ha valamibe beleírsz, célszerű megismerned a szabályokat, szokásokat, különben kellemetlenségeknek teszed ki magad.– Szilas vita 2020. március 10., 06:37 (CET)

Lélektani hadviselés[szerkesztés]

Kedves Szilasǃ A szócikkhez most találtam egy érdekességet, https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Wandering_Soul_(Vietnam_War) https://www.youtube.com/watch?v=4d9H_1ygEv8 Írnék én róla, de tehetségtelen vagyok. Üdv. – 𝕾𝖊𝖕𝖚𝖑𝖙𝖚𝖗𝖆Halloween286.png𝕻'𝖘.𝖇𝖔𝖝 2020. február 26., 08:55 (CET)

Köszi szépen, de biztos vagyok benne, hogy Te is kitűnően meg tudnád írni.– Szilas vita 2020. február 26., 15:03 (CET)

Vigyázz, le ne törölje, mert "nem ide való". Anonymousfromtheearth vita 2020. február 27., 20:25 (CET)

„Glienicker híd”[szerkesztés]

Szia!

Bocsánat, de pont ütköztünk, és úgy láttam, hogy én többet módosítottam a szövegen, és majdnem ugyanazt... A kiegészítésedet nem tudtam most visszarakni, és részemről kész a cikk.

Bocs még 1x. misibacsi*üzenet 2020. február 27., 17:33 (CET)

Semmi baj, minden ok, (kivéve a cikket, azon kell majd még egy kicsit csiszolgatni....) Üdv – Szilas vita 2020. február 27., 22:46 (CET)

A 2019-es Év szócikke verseny[szerkesztés]

PODY 3rd barnstar.svg Az év szócikke 2019
A 2019-es Az év szócikke versenyen a Franciaország építészete című szócikked a Helytörténet, honismeret, épített örökség kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálunk! Pasztilla és Dodi123 vita 2020. március 3., 10:36 (CET)
POTY barnstar.svg Az év szócikke 2019
A 2019-es Az év szócikke versenyen a Mindennapi élet a magyar honfoglalás korában című szócikked a Történelem kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! Pasztilla és Dodi123 vita 2020. március 3., 10:36 (CET)
PODY 3rd barnstar.svg Az év szócikke 2019
A 2019-es Az év szócikke versenyen a Mindennapi élet Hangcsouban a 13. században című szócikked a Történelem kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálunk! Pasztilla és Dodi123 vita 2020. március 3., 10:36 (CET)

Óriáskolibri[szerkesztés]

Szia Szilásǃ Az ilyen hibák javítása után, mindig az jut az eszembe, hogy már legalább egy ember elolvasta a cikkemet, köszönömǃ VC-süzenet 2020. március 3., 17:25 (CET)

@VC-s: Én is így vagyok vele, üdv :-)– Szilas vita 2020. március 3., 17:47 (CET)

Neil Armstrong[szerkesztés]

Szia Szilas!

Bocsi. Köszönöm, hogy szavaztál a kiemelt cikkek között a Neil Armstrongosra, csak a szavazataidat elfelejtetted aláírni. Megteszed? Köszi. Moonwalkr vita 2020. március 20., 11:10 (CET)

Hú, ez már súlyos. A „home office” hátránya, hogy gyakran megzavarják az embert... Javítottam, bocsi.– Szilas vita 2020. március 20., 20:44 (CET)

WAM 2019 Postcard: All postcards are postponed due to the postal system shut down[szerkesztés]

Wikipedia Asian Month 2019

Dear all participants and organizers,

Since the outbreak of COVID-19, all the postcards are postponed due to the shut down of the postal system all over the world. Hope all the postcards can arrive as soon as the postal system return and please take good care.

Best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.03

Gorbacsov látogatása[szerkesztés]

Miért állítod vissza, hogy Gorbacsov 1989. november 4-én volt az NDK-ban? Az NDK október 7-én volt 40 éves, akkor volt ott. https://www.mdr.de/zeitreise/ddr/gorbatschow-friedliche-revolution102.html#sprung3 November 4-én Honeckert már rég eltávolították.

@Silentocsi: Légyszi adj linket arról, amiről írsz. Fogalmam nincs, hogy melyik cikkben keressem ezt a problémát. És légyszi írd alá a bejegyzéseidet. – Szilas vita 2020. március 29., 10:41 (CEST)

https://www.mdr.de/zeitreise/ddr/gorbatschow-friedliche-revolution102.html#sprung3

Ez megvan fent is, azt nem tudom mit és hol vontam vissza szerinted hibásan. – Szilas vita 2020. március 29., 10:48 (CEST)

Az egykori újsághír szerint Gorbacsov október 6–7-én vett részt az NDK 40. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. Az október 7-i újságok már be is számolnak arról, hogy megérkezett a kétnapos látogatásra. A 8-án megjelent újság szerint pedig hazautazott. November 1-én az új NDK államfő Egon Krenz Moszkvában tárgyalt. Annak én sem látom nyomát, hogy november 4-én az NDK-ban lett volna, október 6–7-én viszont biztosan ott volt. Nem tudom, melyik szócikkről van szó, és mi a vita tárgya, a fentieknek csak a dátumok ellenőrzése érdekében, érdeklődésképpen néztem utána. – Dodi123 vita 2020. március 29., 11:06 (CEST)

Köszönöm, de én sem tudom, mi a vita tárgya. Így nehéz.– Szilas vita 2020. március 29., 11:10 (CEST)

Így tényleg nehéz :-) – Dodi123 vita 2020. március 29., 11:59 (CEST)

Kategória:Barlangi élővilág[szerkesztés]

Szia. Az általad létrehozott kategóriába mely fajok kerülhetnek? Nem írtál kategórialeírást. A kategória vitalapján is tettem fel ezzel kapcsolatban kérdést. – Szenti Tamás vita 2020. március 29., 19:08 (CEST)

@Szenti Tamás: Köszönöm az érdeklődésedet. Pár hónapja a Kategóriajavaslatok lapon vetettem fel, hogy rendet kellene rakni ezekben a kategóriákban, nagy volt az összevisszaság. Most láttam neki. Nehéz fába vágtam a fejszémet, mert sokszor nem könnyű az elhatárolás, de azért szerintem lényegesen tisztább lett a kép, mint korábban. A fő szülőkategória a Kategória:Barlangászat lett, ez alá raktam be a tudományos, a sportjellegű és más alkategóriákat. Ami a barlangi élővilágot illeti, mindazon állatok és más alacsonyabb rendű élőlények szerepelhetnének itt, amelyek kizárólag, túlnyomórészt vagy jellemzően barlanglakók. Látom a munkásságodból, hogy a téma szakértője vagy, minden javaslatodra nyitott vagyok, örülnék, ha Te is beszállnál ebben a munkába.– Szilas vita 2020. március 29., 19:48 (CEST)

Vendettád ellenem[szerkesztés]

"Látom, folytatod vendettádat a Rátonyi-cikk ügyében. Szomorúan veszem észre, hogy lejáratod magad ezzel a bozótharccal. A múltkor felháborodottan utasítottad el, hogy személyes problémád lenne a cikk alanyával és leszögezted, hogy te csak egy másik cikk eltávolítása miatt kezdted ezt az egészet. Amikor megjegyeztem, hogy ez színtiszta demonstráció, megint megsértődtél, az „emberi megnyilvánulást” hiányoltad a vitánkból. Most pedig a WP:ÉLŐre hivatkozol, úgy téve, mintha nem tudnád, hogy ez az irányelv az élő személyek érdekei védelmében született, nem pedig azért, hogy okot szolgáltasson a számukra gondot nem okozó cikkük törlésére.

Kíváncsi lennék, most mivel magyarázod ezt a kötözködésedet. Kevés még mindig a forrás? Vagy még mindig Kiss Eszter cikkét szeretnéd ilyen csavaros módon helyreállíttatni? Vagy csak haragszol Rátonyira, vagy Osváthra, vagy rám, vagy a világra? Vagy csak úgy, ez jólesik neked?

Örülnék, ha átgondolnád ennek a purparlénak a tökéletes értelmetlenségét és jobb belátásra térnél. Őszintén mondom, nem a cikk érdekel annyira, hanem az, hogy az óriási szerkesztésszámod ellenére porba rombolod a tekintélyedet az ilyenekkel. Üdv – Szilas vita 2020. április 17., 12:22 (CEST)"

Mivel két napja semmilyen választ nem adtál kérdésimre azért vitalapomon ez a hozzászólásod addig látható lesz amíg szavaidért (kiemelések tőlem) nem kérsz bocsánatot. Lássa mindenki milyen szavakat használ egy magát konfliktuskerülőnek való ember (lásd admin választásodkori megjegyzésed). Amiket itt rólam állítasz a fantáziád szüleménye.

Részemről

  1. nincs vendetta – választ kértem a WP:NEV értelmében, de érdemi választ, semmilyen választ nem kaptam
  2. nem felháborodottan utasítottam el, hogy személyes problémám lenne a cikk alanyával – hanem határozottan és őszintén. A te szóhasználatod ellent mond a Wikipédia:Feltételezz jóindulatot! útmutatónak és az ötvenes évek koncepciós pereinek szóhasználatát idézi (lásd: A tanu).
  3. sohasem volt sértődés – ezt megint te magyarázod bele, hogy így próbálj a vitában felém kerekedni (javasolt olvasmány: Asszertivitás)

Amíg ezeknek a rosszindulatú prekoncepcióknak a rabja vagy addig sajnos nem fogod észre venni a valóságot, hogy én őszintén és csak is az útmutatók és irányelvek mentén tettem fel kérdéseket, végeztem a munkámat. - Csurla vita 2020. április 19., 11:25 (CEST)

Fenntartom véleményemet. Minél többet írsz e témában, annál világosabban alkothat véleményt az elfogulatlan olvasó a vitánkról. Annyit azért megjegyeznék, hogy a WP:NEV szigorú értelmezése esetén a Te sportolós cikkeid ezreit kellene bulldózerrel törölni. Ezért nem tudom komolyan venni, hogy épp ezt, a wikipédiáért rendkívül sokat dolgozó kollégánk cikkét találtad meg, hogy ezen az alapon töröljük. Forrása a cikknek bőven van, de természetesen mindig lehet a kákán is csomót találni. Mint már említettem, elfogadom, hogy nem értünk egyet, részemről ezt a vitát befejeztem.– Szilas vita 2020. április 19., 12:13 (CEST)

Szerintem is egyre világosabb az elfogulatlan olvasó számára a helyzet. Válaszod stílusa nem változott. Továbbra is fenyegetőzöl (a Te sportolós cikkeid ezreit kellene bulldózerrel törölni). Megint egy óriási nagy hazugság a részedről. Részemről is lezártam. A vendettázós szöveged megmarad mementónak rólad a vitalapomon, amíg nem kérsz elnézést – nem tőlem – hanem a Wikipédia közösségétől, hogy ilyen felesleges vagdalkozásokkal rontod a közhangulatot. - Csurla vita 2020. április 19., 12:37 (CEST)

Translation request[szerkesztés]

Hello.

Can you translate and upload the article en:List of birds of Azerbaijan in Hungarian Wikipedia? Or is there a translation request page, where I can add it?

Yours sincerely, Karalainza vita 2020. április 22., 14:15 (CEST)

Sorry, this is outside of my (however wide) sphere of interest.– Szilas vita 2020. április 22., 14:36 (CEST)

Re:Románia[szerkesztés]

Szia! Én köszönöm hogy elkezdted ezt a cikket, igen fontos téma, hálás vagyok a munkádért. Sajnos hogy őszinte legyek, mind a megfelelő háttérismereteknek a témában, mind pedig rendelkezésre álló szakirodalomnak híján vagyok, és mostanság az időm is véges, szóval aktívan nem igazán tudok majd részt venni benne, inkább amolyan "partvonalról szurkoló" volnék, aki örül neki hogy újabb nagyszerű és fontos cikket kezdtek el írni. :-) Köszönöm soraid és jó munkát kívánok! – XXLVenom999 vita 2020. május 5., 13:52 (CEST)

Az előzményekbe szerinted beletartoznak az alábbiak: a) Magyarország és Havasalföld/Moldva kapcsolatai (ugye ezek még nem Románia) b) a független Erdély és Havasalföld/Moldva kapcsolatai? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2020. május 5., 15:19 (CEST)

Igen, köszi, szerintem ezt mind bele kéne venni röviden. Rajta vagyok. De ha van kedved, esetleg kisebb-nagyobb kész szöveged, nagyon szívesen veszem, ha beleírod. Rád nem vonatkozik a „szerkesztés alatt” sablon :-). Soká fog ez tartani. Most pl. azt nem találom, mi is volt pontosan IV. Béla oklevelében, amiben először említették a magyarországi románokat.– Szilas vita 2020. május 6., 06:26 (CEST)

Az úgy jó neked, ha "A független Erdély román külkapcsolatai" szakaszhoz összegyűjtöm az adatokat, és te átfogalmazod? A lényeg egy (nem enciklopédikus) mondatban annyi lenne, hogy Erdély, Havasalföld és Moldva a mindenkori széljárástól függően hol szövetségesek voltak, hol fegyverrel törtek egymásra. A hadjáratok egy kivétellel nem jelentettek lényegi változást a status quóban; az egy kivétel Mihály vajda (Vitéz Mihály) uralkodása Erdélyben és Moldvában. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2020. május 8., 16:30 (CEST)

Pompás, nagyon örülnék neki, de szerintem a Te megfogalmazásodban is nagyon jó lesz. Ahogy gondolod. Mihály vajda teljesítménye is, bár látványos volt, nagyon rövid ideig tartott. – Szilas vita 2020. május 9., 07:03 (CEST)

Valószínűleg holnap és holnapután délután hosszabban tudok vele foglalkozni; most csak benéztem egy pillanatra. Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2020. május 9., 10:37 (CEST)

Köszi előre is!– Szilas vita 2020. május 9., 10:48 (CEST)

Nem felejtettem el, de mostanában nem tudok összefüggően hosszabb időt tölteni a wikipédián. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2020. május 28., 14:07 (CEST)

Semmi probléma, nekem is elfogytak a a forrásaim meg a lendületem is, de azért már így is jobb a cikk, mint a semmi.– Szilas vita 2020. május 29., 05:52 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkek felülvizsgálatára/I. Lajos magyar király[szerkesztés]

Kedves Szilas!

Én egyszer régen hosszú-hosszú évekkel ezelőtt, amikor az egyik szócikkel - Adol Hitler - kapcsolatban felmerült, hogy azt a szócikket kiemelési eljárásra kellene vinni, kölcsönösen segítettük egymást, hogy a szócikk a kiemelési eljáráson elérje a kiemelt szintet.

Most egy másik szócikk esetében, ami kiemelt ugyan - I. Lajos magyar király - szeretném kérni a segítségedet, mivel évek óta forrásolási gondok merültek fel, vagy ahogyan Milei Vencel a a kocsmafalon megfogalmazta kétségeit, amiért évekkel ezelőtt forráshiányos sablont tett ki: Hiába vannak források a lap alján, ha nem tudni hova szólnak. Egész hosszú szakaszok vannak a cikkben, amire semmi lábjegyzet nincs.

Éppen ezért kezdeményeztem a szócikk kiemelésének megvonását: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkek felülvizsgálatára/I. Lajos magyar király.

Ráadásul a kiemelés felülvizsgálata közben már most más kétségek is megfogalmazódtak bennem, mert pl. a szócikkben volt olyan megfogalmazás is, mely többes szám első személyben összegzi, hogy miket gondolunk I. Lajos uralkodásáról:

Bár Lajos negyven évéről leginkább az ország temérdek pénzét elnyelő, tartós eredményt nem hozó diplomáciai vállalkozásai és hadjáratai juthatnak eszünkbe (Lajos uralkodásának negyven esztendejéből csak három háború nélküli éve volt az országnak: 1342, 1375, 1376), fontos észben tartanunk, hogy ezen hadjáratok (főleg az itáliaiaiak) nem váltak volna lehetővé egy erős és stabil hátország nélkül, amely az akkori Magyar Királyság volt.

Mi az hogy juthatnak eszünkbe meg hogy fontos észben tartanunk?

Remélem nem haragszol, hogy a segítségedet kérem a szócikkel kapcsolatban. Apród vita 2020. május 16., 15:59 (CEST)

Kedves @Apród:!
Köszönöm soraidat. Ezekben a napokban az való élet elvont a wikitől, ezért nem válaszoltam korábban. Ami a szóban forgó cikket illeti, tényleg vannak hibái. Én azonban nem rajongok a megvonási eljárásokért, mindig az volt az álláspontom, hogy inkább egy időbélyeggel lehetne jelezni a csillagban, hogy mikor is volt az a bizonyos kiemelés. De nem is ellenzem a megvonást, hiszen az érveid jogosnak tűnnek. Mindenesetre a saját konkrét terveimmel annyira el vagyok maradva, hogy ezzel a témával, ha nem haragszol, most nem foglalkoznék. Üdv– Szilas vita 2020. május 21., 09:56 (CEST)
Rendben. Apród vita 2020. május 23., 17:59 (CEST)

Az Ekeren labdarúgói[szerkesztés]

Szia! Az Ekeren és a Beerschot 1999-ben fuzionált, előtt két külön klub volt. Az 1999 előtti Ekeren labdarúgókra azt írni, hogy a Beerschot játékosai voltak történelmietlen és anakronisztikus. Kérem az Ekeren labdarúgói kategória visszaállítását és a játékosoknál is a visszajavítást. - Üdv, Csurla vita 2020. május 27., 08:18 (CEST)

Beleírtam a Beerschot kategóriába az előzményeket, pont úgy, ahogy az enwikiben is szerepel. Ekeren kategória, sőt a csapatról cikk sincs más nyelveken, sem angolul, sem a klub nyelvén, flamandul/hollandul. Nem hiszem, hogy a magyar wikiben kellene új kategóriákat kitalálni a belga klubokra. De ha ragaszkodsz hozzá, állítsd vissza, nem fogok háborúzni, a magam részéről viszont helytelennek tartom ezt a kategorizálást. – Szilas vita 2020. május 27., 08:28 (CEST)

Nem kell az enwikit másolni, ha az rossz. Én nem tudok kategóriát visszaállítani, azt te tudsz. Kérlek, hogy állitsd vissza! - Csurla vita 2020. május 27., 08:48 (CEST)

Nem csak az angol wikiről van szó, a klub maga sem szerepel a holland wikiben sem, ami a szóban forgó csapat nyelve. Nem állítok vissza olyat, amivel nem értek egyet. – Szilas vita 2020. május 27., 08:52 (CEST)

Meglep, hogy az anakronizmust támogatod. - Csurla vita 2020. május 27., 09:50 (CEST)

Meggyőztél engem is a svéd és a spanyol kategóriával, összekötöttem ezekkel a visszaállított kategóriát. Üdv – Szilas vita 2020. május 27., 16:54 (CEST)

CitLib hiba[szerkesztés]

Kedves Szilas !

Megvan a módosítás. Nézd át! Nem fut még a főtéren és még csak Sablon: MCitLib, azaz ismeretlen. Azonos nevű próba-modul van mögötte. Cím1. (olaszul)  

Cím2. (olaszul)  

Cím3. (olaszul, magyarul)  

Cím4. (olaszul, magyarul, németül, spanyolul, románul)  

Cím4. (olaszul, magyarul, németül, spanyolul, románul)  

Cím4. (olaszul, magyarul, németül, spanyolul, románul)  

Cím5. (olaszul, magyarul, németül, románul)  


Nyilván csak szerkesztői módban látszik, hogy szerkesztő a vagy szóközzel, vagy vesszővel elválasztott nyelvkódjait lekezeli. El is vétheti a kódot, mert időben kap rá figyelmeztetést.

Ma még nem teljes ugyan a nyelvkód listám, de ezt folyamatosan bővítem a megfelelő táblázat alapján és szerintem annyire ritka nyelvek hiányzanak belőle, hogy gyakorlatilag ebből gond nem lehet (vagy majd menet közben kijavulnak a listám teljessé válásával).– Pepo41 vita 2020. május 31., 14:49 (CEST)

Köszi szépen, nagyon érdekes!– Szilas vita 2020. május 31., 15:02 (CEST)

Itó Kanako átnevezése[szerkesztés]

Szia!

Elnézést, hogy szóvá teszem: az nagyon helyes, hogy a focista lapját átnevezted, de az nem zavar, hogy az összes egyértelműsítő nélküli belső hivatkozás az énekesről szól, és a focistára mutat ennek következtében? – Porrimaeszmecsere 2020. május 31., 21:48 (CEST)

Elnézésedet kérem, hibáztam. Igyekszem kijavítani.– Szilas vita 2020. június 1., 06:01 (CEST)

Bárkivel megesik, köszönöm, hogy meghallgattál. – Porrimaeszmecsere 2020. június 1., 09:51 (CEST)

Kategória:Az Európai Unió tagállamai[szerkesztés]

Szia! Nem tudom miért vetted ki az Az Európai Unió tagállamai kategóriát a Románia cikkből? Nem ellenőriztem mind a 27-et, de pl. Ausztriánál meg van adva. Üdv. – Pegy22 vita 2020. június 13., 12:40 (CEST)

Azért vettem ki, mert mind a cikk, mind pedig az azt magába foglaló Kategória:Románia szerepel ugyanabban a kategóriában. Ez így szerintem helytelen, de felvetésedre ellenőriztem, és valóban, ugyanígy van minden tagállam esetében. Visszaállítom ideiglenesen, és felvetem a problémát a Kategóriajavaslatok vitalapon. Köszi, hogy szóltál.– Szilas vita 2020. június 13., 15:18 (CEST)

Ott hozzászóltam a kérdéshez. – Vadaro vita 2020. június 13., 16:26 (CEST)

Jevrópa[szerkesztés]

Szia! Azerbajdzsánt kivetted, Grúzia és Kazahsztán meg maradhatnak? Beglerbég, ez sértő! :) – Burumbátor Súgd ide! 2020. június 20., 16:18 (CEST)

Nem tennék ilyet a világért sem, csak a a kategóriajavaslatok keretében megvitatott munkába kezdtem, tudod, amiről téged is pingeltelek. Az országok maradnak, csak a kategóriák nem. – Szilas vita 2020. június 20., 16:24 (CEST)

Kategóriák[szerkesztés]

De hát az függőben van. Mindenesetre akkor ez egy újabb terület, ahol nem fogok járőrködni. Egyébként én kezdettől azt tartottam ésszerűnek, hogy a cikkek kerüljenek be a megfelelő kategóriákba, de régen nem ebben maradt a közösség. Most majd talán másban marad.

– Peyerk vita 2020. június 20., 18:04 (CEST)

Örülök, hogy a lényeget illetően egyetértünk.– Szilas vita 2020. június 20., 18:48 (CEST)

Digital Postcards and Certifications[szerkesztés]

Wikipedia Asian Month 2019

Dear Participants and Organizers,

Because of the COVID19 pandemic, there are a lot of countries’ international postal systems not reopened yet. We would like to send all the participants digital postcards and digital certifications for organizers to your email account in the upcoming weeks. For the paper ones, we will track the latest status of the international postal systems of all the countries and hope the postcards and certifications can be delivered to your mailboxes as soon as possible.

Take good care and wish you all the best.

This message was sent by Wikipedia Asian Month International Team via MediaWiki message delivery vita 2020. június 20., 20:58 (CEST)

Túl sok szögletes zárójel[szerkesztés]

Szia! Itt kicsit túlzásba vitted a szögletes zárójeleket. Ezt a konkrét cikket javítottam, de lehet, hogy érdemes lenne átnézned a szerkesztéseidet, hátha máshol is becsúszott ilyen hiba. – Tacsipacsi vita 2020. június 26., 02:10 (CEST)

Köszi szépen! Csoportosan vittem át a kategóriákat a folyók kategóriáiról a folyók cikkeire az új koncepció szerint, de ez így nem működött. Átnézem, maradt-e még ilyen hiba. Üdv – Szilas vita 2020. június 26., 08:30 (CEST)

Kategória:Memmingen[szerkesztés]

Szia

Ez miféle új koncepció? Szerintem teljesen logikus volt eddig, hogy:

Egyre jobban szűkül össze, most meg a Memmingen kategória átkerül a települések kategóriáiba???? – B.Zsolt vita 2020. július 1., 21:55 (CEST)

Kedves @B.Zsolt:!

A Wikipédia:Kategóriajavaslatok lapon a „Cikkek és azonos nevű kategóriák elhelyezése szülőkategóriákban” szakaszban hosszabb megbeszélés folyt a témában, és teljes egyetértés alakult ki ezzel a megoldással kapcsolatban. Bízok benne, hogy ha elolvasod, Te is egyet fogsz érteni vele. A lényege az, hogy ha az azonos nevű kategóriák és cikkek közül a kategóriák kerülnek bele más kategóriákba, akkor ezek akaratlanul „magukkal visznek” olyan cikkeket, amik logikailag nem tartoznak oda. (pl. a település lakói részei lesznek a felsőbb település-kategóriának.) Ezért ehelyett magukat a cikkeket helyezzük más kategóriákba, a település-kategóriák maguk csak egyetlen, e célra létrehozott kategóriába kerülnek.

Ha reményeim szerint tényleg egyet tudsz érteni, akkor a „botos” tudásod nagy segítség lehetne e téren is. Pl. Szlovákia rengeteg települése kapott kategóriát, ott is végig lehetne vezetni ezeket a változtatásokat. Üdv – Szilas vita 2020. július 2., 07:05 (CEST)

Erről a megbeszélésről lemaradtam és valóban van benne logika, hiszen így egy memmingeni lakos is bekerül a bajor települések közé. Végül is így is-úgy is jó. Csak szerettem volna tudni, miért történik. Inkább kérdezek, mint hogy felelőtlenül visszavonjak olyan szerkesztéseket, amik közmegegyezésen alapulnak. – B.Zsolt vita 2020. július 2., 12:45 (CEST)

Törlési figyelmeztetés|[szerkesztés]

Szia! Értesítetted Baladesignt a TMB-ről, de sem a kérdéses szócikket nem nevezted meg, sem a TMB munkalap linkjét nem raktad ki, sem nem írtad alá az értesítést... Shakes 2020. július 1., 22:41 (CEST)

Kedves @Sh nassau:! Köszönöm értesítésed. Nagyon-nagyon ritkán jelölök törlésre, de most felbosszantott ez a rendelésre gyártott cikk. Tudtam, hogy valahol hibázni fogok az eljárás során, de szerencsére az illető kizárólag ezt az egy cikket szerkesztette, nem lehetnek kétségei. Mindenesetre javítottam, remélem, legközelebb ugyanezt a hibát már nem követem el. Üdv– Szilas vita 2020. július 2., 07:14 (CEST)

Teljesen egyet értek Veled és javaslatod támogattam is, sőt hangsúlyozottan javasoltam, hogy szabjunk gátat ezeknek a rendelésre gyártott öncikkeknek, ami legutóbb konkrétan botrányt is okozott. Pont emiatt szerettem volna, ha a delikvens bértollnok is látja tevékenysége hiábavalóságát, viszont amikor ránéztem a vitalapjára, hogy kapott-e értesítést, akkor láttam, hogy nem teljesen szabályosan. Mivel Te tetted ki, gondoltam szólok. Nem akartam belenyúlni. Üdv: Shakes 2020. július 2., 10:33 (CEST)

Viszockij[szerkesztés]

Szia! Viszockij sok minden volt, sokkal több, mint költő és színész, de író sajnos nem. OsvátA Palackposta 2020. július 8., 08:21 (CEST)

Dalszövegíróra gondoltam, de a Te véleményed számomra irányadó. Kellene majd egy szovjet költők kategória is. – Szilas vita 2020. július 8., 08:23 (CEST)

Lájkoltam! OsvátA Palackposta 2020. július 8., 08:26 (CEST)

Baden-Baden[szerkesztés]

Just one picture to every Nevezetességek! Gerd Eichmann vita 2020. július 31., 08:38 (CEST)