Szerkesztővita:Gg. Any

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ha a vitalapomra írsz, arra itt válaszolok. Ha én írok neked akkor engem megpingelve {{ping|Gg. Any}} a saját vitalapodon válaszolj kérlek, hogy a beszélgetés együtt maradjon.


Csongrád-Csanád Megye[szerkesztés]

Szia! Hogy vagy ? Láttam, hogy a Csongrád Megye neve mostantól Csongrád-Csanád Megye lett a neve. Itt a Wikipédián, a Csongrád Megye kategóriát át kell nevezni Csongrád-Csanád megye névre, mert Csongrád Megye ma lett átnevezve. https://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Csongr%C3%A1d_megye Tessék, erről beszélek. Ma van Trianon 100 éves évfordulója, én emlékezni fogok erre. További szép kellemes napot, és további jó szerkesztést kívánok neked! – TomFZ67 vita 2020. június 4., 13:54 (CEST)

@TomFZ67: Szia! Köszönöm jól vagyok, remélem te is. :)
Átneveztem, bár ahogy látom még rengeteg mindent kellene, de nekem most nincs időm. Alensha már csinálja órák óta.
Neked is szép napot és további jó szerkesztést! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. június 4., 14:40 (CEST)

Köszönet[szerkesztés]

Annyit javítottad már az általam létrehozott szócikkekben a slendrián elütéseket, hogy most már személyesen is ide kell járulnom megköszönni, szóval: nagyon köszönöm időd s fáradságod :) Viröngy vita 2020. június 5., 12:38 (CEST)

@Viröngy: Aranyos vagy! :) Nagyon szívesen! :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. június 5., 12:40 (CEST)

Esküszöm, hogy négyszer (!!) átolvastam szerencsétlen cikket, mielőtt élesítettem. Nem tudom mi kellene nekem, új billentyűzet, új szemüveg, új szem... :) Viröngy vita 2020. július 11., 23:47 (CEST)

@Viröngy: Ez jó volt! Vigyor
Megnyugtatlak a saját irományomban meg én nem igazán veszem észre, mert azt látom, amit írni akartam. Ennek kiküszöbölésére, mielőtt az Építés alatt sablont leveszem, úgy próbálom olvasni a szócikket, mintha nem én írtam volna. Igaz nem mindig sikerül, de ha igen, sokszor magam is megdöbbenek miket írtam. :D
Ez a pár apró elütés legyen a legnagyobb probléma egy szócikkel. :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. július 11., 23:54 (CEST)
Tehetek én rá bármilyen sablont, olvashatom akárhogy, akkor se veszem észre, egyszerűen nem áll rá a szemem némelyik elütésre :) Viröngy vita 2020. július 11., 23:58 (CEST)
@Viröngy: Persze, mert azt látod, amit írni akartál. De ennek kiküszöbölésére vagyunk mi, többiek. :D Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. július 12., 00:00 (CEST)

@Viröngy: : Nem tudom mi kellene nekem, új billentyűzet, új szemüveg, új szem... Ezek helyett ajánlott helyesírás-ellenőrzőt használni! Nem 100%-os, de az általa nem ismert szavakat pirossal aláhúzza, így azokat könnyű észrevenni. Firefox alatt használom, kell hozzá az adott nyelvhez tartozó szótár is. misibacsi*üzenet 2020. július 12., 05:14 (CEST)

angol és magyar verzió (Arrigo Sacchi)[szerkesztés]

Szia az angol verzióban ez van írva forrással: „and beat them again 1–0 on aggregate in the first knockout round. This was enough to attract interest from Milan club owner Silvio Berlusconi, who promptly appointed Sacchi as manager.[7]” tehát a hetes egy forrás. forrás nélküli szöveg magyar ugyanaz, mint az angol „maga Silvio Berlusconi, az elnök egyenesen lelkesedett a fiatal menedzserért.” és itt nincs forrás. Tehát hiányzik a forrás. A többi részekből is hiányoznak a források. Van ahol bemásolta, ott nincs probléma. A jegyzetek szakaszban lévő forrásokat átnéztem és azok nem vonatkoznak azokra a bekezdésekre, amikre forráskérést tettem. Tehát állítsd vissza, mert nincs forrás több állításra se! Nézd át a jegyzeteknél a forrásokat, nem erre vonatkoznak. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 94.44.240.157 (vitalap | szerkesztései) 2020. június 5., 16:07‎ (CEST)

@94.44.240.157: Szia! Ahol 7 forrás (=jegyzet) is van, oda nem tesszük ki a nincs forrás sablont. Ha a szócikkbe írt valamelyik mondathoz, állításhoz, adathoz szükségét érzed a forrással való bizonyításnak, akkor a mondat után egy ilyen forráskérő sablont szoktunk elhelyezni {{forrás?}}, vagy megkérni a szerzőt, hogy forrásolja, vagy magunk pótoljuk. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. június 5., 16:17 (CEST)

A forr sablon amit elhelyeztem, az megegyezik a forrás? sablonnal. Nézd meg a sablon magyarázatánál! Én nem a nincs forrás sablont helyeztem el, hanem a részben nincs forrás sablont, és a kettő között nagy a különbség. A részben sablonnal lehet akkor is jelezni, ha vannak források, de nem mindenre. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 94.44.240.157 (vitalap | szerkesztései) 2020. június 5., 16:31‎ (CEST)

@94.44.240.157: Elnézésedet kérem. Túl gyors voltam. A szerkesztési összefoglalód láttán "nem látod hogy nincs forrás megadva?????" történt a visszavonásom. Visszavontam a visszavonásom. Teljesen jól csináltad. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. június 5., 16:51 (CEST)

Végre megértettük egymást. Ennek örülök, hogy beláttad nekem van igazam. Szia további minden jót kívánok neked! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 94.44.127.143 (vitalap | szerkesztései) 2020. június 6., 15:44‎ (CEST)

„2001-ben egy évre eltiltották bundázás miatt hat másik olasz játékossal együtt.” például ez a mondat is szerepel, amihez nincs forrás írva a Massimiliano Allegri cikkben. Az angol és a többi nyelvűekben van forrás bőven megadva csak itt nincs. Rátettem a részben nincs forrás sablont és ezt a szerkesztésemet is töröltétek. Én vagyok az aljas, mert jelzem, hogy hiányoznak a források? A cikk elejétől kezdve nincs forrás egy sem, a vége felé van pár megadva. Az infoboxban van az első forrás, hogy hány kiló ahhoz megadva, de azt hogy mi bizonyítja azt az állítást, hogy bundázás miatt eltiltották, ehhez nincs semmi megadva. Az Arrigo Sacchi cikkben ugyanez volt a helyzet, hogy vitáznom kell, mert szerintem igazságtalan volt a szerkesztésem törlése. Az is megdöbbentő, hogy neked kellett visszavonni egy járőr ellenőrzését, amikor visszavonta a szerkesztésemet. Miért van itt ekkora össze-visszaság? A cikkek vitalapjára is írtam, hogy beszéljük meg ott a források szükségességét, de semmi reagálás, csak törlitek a forráskérő sablonokat. A 2012–2013-as holland labdarúgó-bajnokság (első osztály) cikkben ugyanez történt, hogy töröltétek a sablont, pedig a bevezetőben és utána sincs egy forrás se megadva, a vége felé van pár forrás, de ez kevés szerintem. Itt mindenki átnézés nélkül visszavon mindent? Nem, hogy örülnétek, hogy segít valaki nektek, még belerúgtok. Nem tudom mit tegyek. Segíts nekem, adj valami ötletet! Te vagy az egyetlen, aki belátta, hogy ésszerűtlen volt a szerkesztésem visszavonása. Nem szeretnélek téged ezzel a problémával fárasztani és mindig tele írni a vitalapodat. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 94.44.126.45 (vitalap | szerkesztései) 2020. június 7., 15:24‎ (CEST)

@94.44.240.157: Rengeteg a vandalizmus, ezért nézd el a takarítószemélyzetnek, hogy gyorsan jár a keze. Muszáj, mert abban a pillanatban kikerül minden a fő névtérbe az olvasók elé, így még mindig jobban járunk egy gyors visszavonással, mintha esetleg valótlan dolgok kerülnek a szócikkekbe.
A visszavonásom nem ésszerűtlen volt, hanem gyors, ahogy írtam fentebb, a szerkesztési összefoglalód alapján vontam vissza, melyben azt állítottad, nincsen forrása a szócikknek.
Nem tudom milyen tapasztalataid voltak eddig, sajnos időm sincs megnézni, de kicsit túlreagálásnak gondolom, hogy "beléd rúgtak". Legalábbis nekem írva mindenképpen.
"Az is megdöbbentő, hogy neked kellett visszavonni egy járőr ellenőrzését, amikor visszavonta a szerkesztésemet." - írod. Itt emberek dolgoznak, ugyanolyanok mint te, és ők sem tévedhetetlenek.
Nem értek a sporthoz, ezzel kapcsolatos problémáid mondjuk a Sportműhely vitalapján vesd fel légy szíves, erre a problémára az én vitalapom alkalmatlan.
Ha nem forráskérő sablonnal, hanem forrásokkal látnád el a szócikkeket, akkor te is segíthetnéd a szócikket rendbetételét és nem kellene a visszavonásoktól tartanod. De ez csak egy ötlet volt részemről. További jó szerkesztés kívánok. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. június 8., 11:01 (CEST)

Jó igazad van. Köszönöm, hogy te legalább szóba álltál velem! Ritka az ilyen szerkesztő itt. Befejezem, nem zavarlak többet. Viszontlátásra! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 94.44.238.41 (vitalap | szerkesztései) 2020. június 8., 20:18‎ (CEST)

Lakatos Béla (egyértelműsítő lap)[szerkesztés]

Szia. Hogy vagy ? Én jól vagyok. :) Van ez a Lakatos Béla (egyértelműsítő lap), amit én hoztam létre, mert névrokona van a Lakatos Béla (labdarúgó) cikknek, a másik Lakatos Béla (politikus) cikknek. Lakatos Béla a magyarországi cigány politikus korábban a Fidesz tagja volt, de aztán kilépett onnan, és belépett a Momentum Mozgalomba, ahol országgyűlési képviselő jelölt volt, de előtte polgármester volt az egyik vidéki faluban. Itt van az új kategória lap: Lakatos Béla (egyértelműsítő lap), íme, ez lenne az. :) Remélem jó lett, mert a labdarúgó 1984-ben született, míg a politikust sajnos nem tudtam meg, hogy melyik évben született, tehát ő egyelőre ismeretlen, hogy melyik évben született, bár ő olyan 50 év körüli lehet, mert idősnek látszik. További szép kellemes napot, és jó szerkesztést kívánok neked! Szia! – TomFZ67 vita 2020. június 8., 20:33 (CEST)

@TomFZ67: Szia! Jól vagyok, örülök, hogy te is. :)
Kicsit korainak gondolom ennek az egyértelműsítőlapnak a létrehozását egy ember miatt (a másik Lakatosról elképzelhető, hogy sosem lesz szócikk), de nekem nem gond. Neked is szép napot és további jó szerkesztést! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. június 9., 09:24 (CEST)

@TomFZ67: Semmiképp nem korai, mert a politikus Lakatos Bélára is van hivatkozás. Ha ezer évig nem lesz róla cikk, ilyen esetben akkor is egyértelműsítő lapot kell készíteni. - Csurla vita 2020. június 9., 11:38 (CEST)

@Csurla: Köszönöm hogy azt mondtad hogy nem korai. :) Amint mondtam, hogy névrokonok, mert a romák felvesznek mindenféle vezetéknevet itt Magyarországon. Stummer Jánosnak is névrokona volt, de ő már nagyon rég meghalt, Stummer János a Jobbikos politikus országgyűlési képviselő jelölt volt a Budapest 7 kerületben, ahol Oláh Lajost a Demokratikus Koalíció jelöltjét választották meg másodszorra. Ezért hoztam létra a Lakatos Béla nevű egyértelműsítő lapot a Wikipédián, mert névrokona a labdarúgónak, aki 1984-ben született. – TomFZ67 vita 2020. június 9., 17:49 (CEST)

Rendben[szerkesztés]

Rendben (a nem azonnalira írtam ezt). Szép estét kívánok! Apród vita 2020. július 12., 23:44 (CEST)

CEE Tavasz 2020[szerkesztés]

Szia! Gratulálok az eredményhez és a díjhoz! Látod én mondtam, hogy érdemes a szócikkeidet néha-néha mégis csak benevezni ide-oda :) – Gerry89 vita 2020. július 14., 18:06 (CEST)

@Gerry89: Köszönöm szépen! Kedves vagy! :) Én is gratulálok neked! A Tiétek volt a nagy teljesítmény, nem az enyém. Én annyira nem voltam képben ezzel a versennyel kapcsolatban, hogy azt sem tudtam, hogy ez "pénzdíjas" (utalvány?) meglepődött. Azon is nagyon meglepődtem, hogy több embernek tetszett az irományom, nekem már ez is nagyon nagy öröm volt. Már a szócikk vitalapján lévő sablontól is teljesen odavoltam, hogy szerepel benne a nevem! Szóval, siker a köbön! :D Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. július 15., 11:15 (CEST)

Kedves Any, én is gratulálok, és további jó szerkesztést kívánok! Tulipanos vita 2020. július 15., 13:00 (CEST)

@Tulipanos: Kedves Tulipanos! Köszönöm szépen! Aranyos vagy! :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. július 15., 13:04 (CEST)

Kedves Any! Gratulálok ahhoz, hogy nyertél a CEE Tavasz 2020 versenyen! Apród vita 2020. július 15., 23:16 (CEST)

@Apród: Kedves Apród! Nagyon szépen köszönöm! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. július 16., 09:17 (CEST)

A Gasztronómiai műhely nevében gratulálok a Bledi krémes, mint a versenybe nevezett egyetlen gasztronómiai témájú szócikk nagyszerű helyezéséhez! Valamint személyesen a másik szócikked 2. helyezéséhez is! Shakes Ide recsegj 2020. július 16., 10:14 (CEST)

@Sh nassau: De kedves vagy! Köszönöm szépen! (Apró helyesbítés: 3. helyezés! :D) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. július 16., 10:47 (CEST)

:) Akkor nézd meg jobban az "Eredményhirdetés" fül alatt! A Bledi vár 2. helyezést ért el! Shakes Ide recsegj 2020. július 16., 11:09 (CEST)

meglepődött Szent Egek! Én ezt nem is láttam! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. július 16., 11:14 (CEST)

Kedves Ani! Elnézést, visszavontam magamat, mert ugyan nem értem hogyan, de ami múltkor halott linkként jelentkezett nálam, az ismét élő linkké lett. Szép napot kívánok! Apród vita 2020. július 20., 18:06 (CEST)

CEE Tavasz 2020[szerkesztés]

CEE Spring 2020 Bronze barnstar en.svg CEE Tavasz 2020 közönségszavazás 3. helyezés
A szervezők és a Wikimédia Magyarország Egyesület nevében gratulálunk a versenyen nyújtott teljesítményedért és köszönjük a részvételt! Xia Üzenő 2020. július 25., 14:31 (CEST)

Nyereményed online átvételéhez kérlek látogass el a szerkesztői lapomra és a bal oldali menüben az E-mail küldése ennek a felhasználónak linkre kattintva küldd el nekem az alábbi adatokat augusztus 1-ig:

  • szerkesztői név
  • e-mail-cím, ahová az utalványt küldhetjük.

Az email-címedet bizalmasan kezeljük, a nyeremények kiküldése után kitörlöm az emailt. Köszönöm előre is és még egyszer gratulálok! Xia Üzenő 2020. július 25., 14:31 (CEST)

Rendben (2)[szerkesztés]

Rendben. Szép estét kívánok! Apród vita 2020. július 25., 23:06 (CEST)

Cukorcirok[szerkesztés]

Cukorcirok (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
Ha van időd rá tudnál erre nézni, hogy tartalmilag megfelelő-e és esetleg megformáznád? Ez is egy egy évnél régebben ellenőrizetlen szócikk, de most nincs ráállva az agyam a növényes szócikkekre. Köszi Shakes Ide recsegj 2020. július 25., 23:26 (CEST)

@Sh nassau: Nem szoktam teljes szócikket ellenőrizni, mert nálam az azzal lenne egyenlő, hogy minden mondathoz, szóhoz forrást keresnék, arra pedig sajnos nincs időm, más írásához nem is igazán szeretném a nevem adni, mert az ellenőrzötté tétel után már az én felelősségem lenne a tartalom.
Belepillantva azt látom, hogy a megadott forrás a cukorcirokot csak megemlíti, a cirokról ír általánosságban. Ez a forrás csak az utolsó bekezdésre vonatkozik. A szócikk tartalma inkább innen származik. Remélem picit segítettem. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. július 26., 00:05 (CEST)

Építés alatt sablon[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm szépen, hogy az első magyar autógyárról szóló cikkemben kijavítottad az elütéseket.

Sajnos, ma úgy vette le a sablont egyik szerkesztőtársunk, hogy a román Wikipédiából bővítette a cikket. Nem mertem visszatenni az építés alatt sablont, mert magukat komolynak tartó szerkesztők már egyszer nekem estek, hogy szerintük "visszaélés" visszahelyezni ezt a sablont.

Köszönöm, hogy gondoztad a szöveget.--Linkoman vita 2020. július 31., 23:00 (CEST)

@Linkoman: Igazán nincs mit. Most sem néztem a laptörténetet mielőtt elkezdtem javítani. Nem szoktam, csak "Se hall, se lát Dömötörként" nekiesem egy-egy szócikknek. :D Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. július 31., 23:09 (CEST)

Most már értem[szerkesztés]

Most értettem meg, hogy mire gondoltál itt, amikor visszakérdeztél, hogy nekem írtad-e. Szomorú. Shakes Ide recsegj 2020. augusztus 1., 23:40 (CEST)