Szerkesztővita:Csigabi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Archív
Archív

Automatic taxobox[szerkesztés]

Szia! Ha már így felajánlottad, hogy kérdezhetek nyugodtan, kiragadnék egy teljesen random témát, amibe kattintgatás közben belefutottam: Miért nincs az Automatic taxobox a magyar oldalakon használva, és még a legfelsőbb szintű sablon sem lefordítva? Itt egy példa a használatára: Rose Pzgulyas vita 2018. január 11., 15:30 (CET)

@Pzgulyas: Ezt a kérdést a sablonguruk oldalán kellene feltenni. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. január 11., 17:13 (CET)

fajcsoport, kisfajok[szerkesztés]

Ez hogyan lenne helyesen a Taxobox-ban? | subgenus = Nannospalax | fajcsoport/species = Nannospalax leucodon | (kis)faj/species = Nannospalax syrmiensis – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kiss Izolda (vitalap | szerkesztései) 2018. január 14., 00:18‎

@Kiss Izolda: szia. Nézd meg, mit alakítottam a szerémségi földikutya szócikken. Erre gondoltál? Ha nem jó, akkor nyugodtan töröld. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. január 14., 10:18 (CET)

Köszönöm. A fajcsoportot szándékosan linkeltem a Nyugati_földikutya-hoz direkben. A Nyugati_földikutya-nál szinonímaként fel van sorolva a Nannospalax leucodon. Csak akkor linkelhetném direktben hozzá, ha | sectio = Nannospalax leucodon helyett | sectio = Spalax leucodon szerepelne? 2018. január 14., 14:47 (CET)

@Kiss Izolda: Alapvetően a magyar nyelvű szócikkcímet linkeljük, a tudományos nevet zárójelben adjuk meg mellette. Mivel a tudományos névről átirányítás mutat a fajnévre (ezt ma csináltam meg) a te megoldásoddal egy önmagára mutató link jön létre. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. január 14., 15:05 (CET)

Köszönöm, és elnézést kérek a bénázásért. Remélem már jó mind a négy nyugati földikutya kisfajos oldal: Erdélyi földikutya Magyar földikutya Délvidéki földikutya Szerémségi földikutya mivel elkészültem velük belinkeltem a Nyugati földikutya alatti már létező felsoroláshoz. 2018. január 14., 17:18 (CET)

helyes tudományos nevek[szerkesztés]

Módosítottam a Nyugati földikutya#Rendszertant, (ez az utolsó változtatásom a szócikkben), mert a tudományos nevek nem voltak helyesek. Egy publikációra hivatkoztam, ami impaktfaktorral rendelkezik és legalább két szakmabeli lektorálta (elküldtem egy biológus ismerősömnek, aki ezt írta róla). Az lenne a kérdésem, hogyan kell ezeket átvezetni a Taxobox-okban? Illetve a Wikidata-ban is át kellene vezetni.

@Kiss Izolda: Szia. Ebből válogathatsz: {{taxobox}}(?). CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. február 1., 13:31 (CET)

A species_complex = Nyugati földikutya (N. (superspecies leucodon)) vagy sectio = Nyugati földikutya (N. (superspecies leucodon)) ügyben tanácstalan voltam, Taxonómiai helyzet című fejezetben a fajcsoport és a fajkomplex szavakat szinonímaként találtam [1], így maradtam a sectio-nál.
Ennek megfelelően módosítottam a következő szócikkek {{taxobox}}(?)-ait:

Orbán Ráhel[szerkesztés]

Hazugságok sorozata, illetve irreleváns dolgok vannak benne. 1. operás dolog: http://m.origo.hu/kultura/20170213-ket-eve-hazudta-es-megunnepli.html Megbeszélésen részt vesz. És?Nem érzem a felháborodást magamban. Mi tiltja pl?Még a hvg is csak annyit mert irni, h ott volt. LOL.

2.Rosszul ír angolul. Hát ez tényleg kurvára fontos. Ráadásul még forrás sincs. nincs 16. lábjegyzet.Hol van, hogy jol beszél? http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/igy-tartott-orat-orban-rahel-a-corvinuson/bnzqjee 3. a bahreini dolgot mindenki cáfolta, h beszállt volna az olajbizniszbe. nota bene, én az egyik közgázos orámon lekezeltem a szaudi nagykövettel, komolyan. rolam is lesz cikk?http://m.hvg.hu/itthon/20160831_Bahreini_konzul_csak_udvariassagi_latogatas_volt_Orban_Rahele – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 176.77.129.112 (vitalap | szerkesztései) 2018. január 14., 19:22‎

Mák[szerkesztés]

Szia Csigabi!

Két új szerkesztő szerkeszti a mákot, de nem tudom, ha hagyjam-e jóvá vagy állítsam vissza. Kérlek ezt te intézd. DenesFeri vita 2018. január 24., 12:53 (CET)

@DenesFeri: én a mákot csak a bejgliben ismerem. Egy biztos, a máktermesztést egy szóba kell írni. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. január 24., 13:01 (CET)

OK. Én sem vagyok mákszakértő; majd szólok másnak. DenesFeri vita 2018. január 24., 13:05 (CET)

Disznó-öböl[szerkesztés]

Légyszíves kukkants rá a cikkre. Olvass bele. Szerinted ez kész van? Nem csonk? 62.216.205.38 (vita) 2018. január 28., 15:56 (CET)

Eszlámábád-e Garb megye[szerkesztés]

Ez egy elnézés volt. Köszönet a javításért. A többi 50 viszont jól lett linkelve, ha jól tudom.– Porbóllett vita 2018. február 25., 16:13 (CET)

Próbalap - azaz Geocentrikus pálya[szerkesztés]

Szia!

Bocs és kösz, hogy szóltál, átraktam a tartalmát magamhoz. A fordító eszköz hozta létre a lapot ilyen fura címmel. misibacsi*üzenet 2018. február 25., 21:34 (CET)

Siflike[szerkesztés]

Szia, köszönöm, hogy ránéztél. A cikkből kivettem az enwikiből fordított részt, a többi a forrásnak megjelölt könyvből van, de azért még holnap átnézem mégegyszer. Mégegyszer köszönöm! Üdvözlettel:2018. február 25., 21:42 (CET)

Marokkkói commune[szerkesztés]

Hali!

Én simán (falusi) községnek mondanám. A jelző aszerint kell, hogy az urban változatot simán városnak vagy városi községnek nevezzük.

– Peyerk vita 2018. március 1., 11:44 (CET)

Radar Hirdető Rendszer[szerkesztés]

Szia! Mivel amúgy is rezeg a léc, hogy ez azonnali-e (gondolom, azért jelölted azonnali törlés helyett), és kifogás érkezett, inkább tedd fel tmb-re. Szerintem elég hamar egyértelmű lesz a helyzet, és akkor nem érheti szó a ház elejét. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. március 5., 07:58 (CET)

Szia @Bináris: gondoltam arra is, de nekem ez egyértelműen azonnalinak tűnt. Most már TMB-n van. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. március 5., 10:11 (CET)

Köszi, értesítettem róla a szerzőt. Mivel határozottan reklamált a cikk lapján és a saját vitalapján is, jobb így, mert megpróbálhatjuk megértetni vele, hogy miért töröljük. Ha csak azonnalival töröljük, akkor azt hiheti, hogy pikkelünk rá. Nem akar rosszat, ccsak nem érti, mire való a Wikipédia. Mindenképp rossz szájíze fog maradni, de így talán kevésbé. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. március 5., 10:55 (CET)

Santa Rosa megye[szerkesztés]

Üdv! Mit jelent az, hogy az USA megyéinél ez szokvány? Milyen megye van ott még, ami az egész USA-ban csak egy darab van, de más országokban is létezik olyan megye? Annál a rengetegnél, amire szerintem te gondolsz, azért írjuk oda a tagállamot, mert az USA-n belül van több egyforma nevű megye. Ha akad is esetleg még egy-kettő, ami ilyen, mint a Santa Rosa, és azoknál mondjuk úgy van, ahogy te átnevezted, azt akkor sem lehet szokványnak nevezni, mert olyan kevés ilyen példa van. Viszont van egy régóta működő szabály a fokozatos egyértelműsítésről, ami (legalábbis települések esetén) kimondja, hogy az ugyanilyen példáknál, mint a Santa Rosa megye, az Amerikai Egyesült Államok az elsődleges egyértelműsítő tag. Miért kellene ettől eltérni a megyék esetén? Zerind üzenőlap 2018. március 10., 21:28 (CET)

  1. Kárpát-medencei Nyugati földikutya kisfajok Fajmegőrzési terv pp. 9. Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2013. (Hozzáférés: 2018. február 1.)