Szerkesztővita:Csigabi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archív
Archív

Help![szerkesztés]

Ezt elszúrtam ezt, majd belebonyolódtam: Wikipédia:Feljavításra váró cikkjelöltek/Szergej Vlagyimirovics Obrazcov. A cikk már elfogadható. Megköszönöm, ha megreparálod ezt a gubancot. OsvátA Palackposta 2019. január 16., 19:20 (CET)

Puskás Zoli azonnal rendet csinált, kösz! OsvátA Palackposta 2019. január 16., 19:22 (CET)

wdata[szerkesztés]

Szia, bocsi, hogy itt szólok. Csináltam néhány üres számot a WD-n, törölni kellene őket. Összevontam másikokkal. A közreműködéseim között megvannak. Bocsi még egyszer, nem bunkó lettem, csak bonyolult helyen vagyok, nem vagyok képes kutatni. Üdv, és köszi, – Burumbátor Súgd ide! 2019. január 25., 16:24 (CET)

@Burumbátor: Melyikekre gondolsz? Nem szoktunk törölni, az összevont szócikkeknél átirányítást kell csinálni a magasabb Q-számúról az alacsonyabbra. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. január 25., 16:38 (CET)

Aldi - rossz elnevezésű logó + szétbontottam az eddig cikket 3 cikkre - tanácsot kérnék[szerkesztés]

Szia!

Hálára köteleznél, ha ránéznél erre.

Mivel a védjegyjogban több mint 40 éves gyakorlatom van, ám az informatikai végrehajtásban igyekszem szerény lenni, közreműködésedet előre is szívből köszönöm.--Linkoman vita 2019. január 30., 20:56 (CET)

Anisoceras[szerkesztés]

Szia Csigabi!

Légy szíves lefordítod nekem az alábbi szöveget? Az enwikiből van és az Anisocerashoz kéne.

„Anisoceras is a heteromorph ammonite belonging to the turrilitoid family Anisoceratidae. The shell forms a loose open helical spiral in the early stages, ending in one or two straight shafts in the mature adult. Surface ornament consists of prominent rounded nodes on the lower and upper flanks, connected by strong looped ribs. The nodes may have been the bases of long sharp spines. ”

Üdv. DenesFeri vita 2019. március 4., 09:57 (CET)

@DenesFeri:Szia. Az Anizoceras az Anisoceratidae Turrilitoidae családjába tartozó heteromorf ammonita. A korai fejlődési szakaszban a héj nagyjából egy nyitott térbeli spirált alkot, ami a kifejlett egyednél egy vagy két egyenes kamrában végződik. Alsó és felső oldalának felszínén kiemelkedő, lekerekített dudorok sorakoznak, amiket hosszú, görbült bordák kötnek össze. Lehetséges, hogy a dudorok hoszú, éles tüskék kiindulópontjai voltak.

Az első mondat taxonómiai helyességéről nem vagyok teljesen meggyőződbve, ennek nézzél utána. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 4., 10:41 (CET)

OK; Köszönöm szépen! DenesFeri vita 2019. március 4., 11:09 (CET)

Blokk[szerkesztés]

Szia Csigabi! Köti ismét! Nem bírt magával a Keresőalgoritmus c. cikkben! Üdv, – Vapoyo P computing.svgÍrj nekem 2019. március 8., 10:40 (CET)

Why ...[szerkesztés]

... this revert? Maybe a reader only knows the surname Oroszlán of the archaelogist Zoltán Oroszlán = Oroszlán Zoltán. -- Jesi vita 2019. március 8., 17:39 (CET)

@Jesi: do you read Hungarian? Can you please check what you've done here? This is completely wrong. Also, Oroszlán is a common family name in Hungary, we have a number of articles with such surname. Why should we pick one name from this list? CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 8., 17:56 (CET)

Sry, I found only this name because I'am interested in Oroszlán Zoltán. But in the meantime I've found further names and understand your reaction. Maybe it is time for an "egyértelműsítő lap". (Although: I don't understand, wat is here "completely wrong". It follows Sablon:Egyért2, 4 paraméter, ok, the "jelentései" was obviously not correct.) -- Jesi vita 2019. március 8., 18:12 (CET)

@Jesi:: This is your version: Ez a szócikk a emlős szól. The correct version would have been: Ez a szócikk az emlősről szól. Nevertheless the original Ez a szócikk az állatról szól will perfectly do, and it is the common usage on huwiki. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 8., 18:18 (CET)

Na, ok. But – sry – I can't see, that this ist completely wrong ;-(. But I thank you. -- Jesi vita 2019. március 8., 18:25 (CET)

@Jesi: If you saw a six word sentence with two major mistakes in your native language what would you say? CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 8., 18:30 (CET)

Really? I would correct them (tacitly). -- Jesi vita 2019. március 8., 18:35 (CET)

@Jesi: so I did. As I mentioned earlier the correct usage would be Ez a szócikk az állatról szól. Not to mention the Oroszlán part. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 8., 18:39 (CET)

Do you speak English ? Can you translate an English article ?[szerkesztés]

Do you speak English ? Can you translate an English article ? I need some help for this. I do not speak enough Hungarian ?

en:World Federation fo the Deaf (Siketek Nemzetközi Szövetség)

en:White cane (féher botall)

I do not speak enough Hungarian.

The president (elnök) of the World Federation of the Deaf is Colin Allen (Australia). The vice president (alelnök) is Joseph Murray (United States).

2.6.244.189 (vita) 2019. március 17., 18:18 (CET)

Félreértés eloszlatása[szerkesztés]

Szia! A félreértést azért gondoltam eloszlatni, mert Linkoman azt írta, hogy "miért pont a friss cikkeknél találtátok ki ezt a bürokratikus, bonyolult rendszert". Hát nem tudom, ki találta ki, de nem a friss cikkekre találta ki aki kitalálta. Üdv. Ogodej vitalap 2019. március 21., 17:49 (CET)

Szia @Ogodej: értettem én, hogy mire gondolsz. Ennek apropóján írtam a magam véleményét. Nem tudom, hogy átment-e az üzenetemből, hogy én úgy érzem, többen – véletlenül vagy szándékosan – félreértik a feljavító kategória intézményét és szándékát. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 21., 17:52 (CET)

Én is így látom. Ogodej vitalap 2019. március 21., 18:10 (CET)

@Ogodej: @Linkoman: mentségére szóljon, hogy valóban kizárólag friss cikkek kerülnek a feljavítónak nevezett süllyesztőbe, ezért bátran gondolhatta, hogy csak azokra vonatkozik. Én is emiatt tettem a fenti állításomat. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 21., 18:19 (CET)

Köszönöm, megértettem. (Nyitott kapukat döngettem, ezek szerint...)--Linkoman vita 2019. március 21., 19:56 (CET)