Szerkesztővita:Csigabi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archív
Archív

Automatic taxobox[szerkesztés]

Szia! Ha már így felajánlottad, hogy kérdezhetek nyugodtan, kiragadnék egy teljesen random témát, amibe kattintgatás közben belefutottam: Miért nincs az Automatic taxobox a magyar oldalakon használva, és még a legfelsőbb szintű sablon sem lefordítva? Itt egy példa a használatára: Rose Pzgulyas vita 2018. január 11., 15:30 (CET)

@Pzgulyas: Ezt a kérdést a sablonguruk oldalán kellene feltenni. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. január 11., 17:13 (CET)

fajcsoport, kisfajok[szerkesztés]

Ez hogyan lenne helyesen a Taxobox-ban? | subgenus = Nannospalax | fajcsoport/species = Nannospalax leucodon | (kis)faj/species = Nannospalax syrmiensis – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kiss Izolda (vitalap | szerkesztései) 2018. január 14., 00:18‎

@Kiss Izolda: szia. Nézd meg, mit alakítottam a szerémségi földikutya szócikken. Erre gondoltál? Ha nem jó, akkor nyugodtan töröld. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. január 14., 10:18 (CET)

Köszönöm. A fajcsoportot szándékosan linkeltem a Nyugati_földikutya-hoz direkben. A Nyugati_földikutya-nál szinonímaként fel van sorolva a Nannospalax leucodon. Csak akkor linkelhetném direktben hozzá, ha | sectio = Nannospalax leucodon helyett | sectio = Spalax leucodon szerepelne? 2018. január 14., 14:47 (CET)

@Kiss Izolda: Alapvetően a magyar nyelvű szócikkcímet linkeljük, a tudományos nevet zárójelben adjuk meg mellette. Mivel a tudományos névről átirányítás mutat a fajnévre (ezt ma csináltam meg) a te megoldásoddal egy önmagára mutató link jön létre. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. január 14., 15:05 (CET)

Köszönöm, és elnézést kérek a bénázásért. Remélem már jó mind a négy nyugati földikutya kisfajos oldal: Erdélyi földikutya Magyar földikutya Délvidéki földikutya Szerémségi földikutya mivel elkészültem velük belinkeltem a Nyugati földikutya alatti már létező felsoroláshoz. 2018. január 14., 17:18 (CET)

helyes tudományos nevek[szerkesztés]

Módosítottam a Nyugati földikutya#Rendszertant, (ez az utolsó változtatásom a szócikkben), mert a tudományos nevek nem voltak helyesek. Egy publikációra hivatkoztam, ami impaktfaktorral rendelkezik és legalább két szakmabeli lektorálta (elküldtem egy biológus ismerősömnek, aki ezt írta róla). Az lenne a kérdésem, hogyan kell ezeket átvezetni a Taxobox-okban? Illetve a Wikidata-ban is át kellene vezetni.

@Kiss Izolda: Szia. Ebből válogathatsz: {{taxobox}}(?). CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. február 1., 13:31 (CET)

A species_complex = Nyugati földikutya (N. (superspecies leucodon)) vagy sectio = Nyugati földikutya (N. (superspecies leucodon)) ügyben tanácstalan voltam, Taxonómiai helyzet című fejezetben a fajcsoport és a fajkomplex szavakat szinonímaként találtam [1], így maradtam a sectio-nál.
Ennek megfelelően módosítottam a következő szócikkek {{taxobox}}(?)-ait:

  1. Kárpát-medencei Nyugati földikutya kisfajok Fajmegőrzési terv pp. 9. Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2013. (Hozzáférés: 2018. február 1.)

Orbán Ráhel[szerkesztés]

Hazugságok sorozata, illetve irreleváns dolgok vannak benne. 1. operás dolog: http://m.origo.hu/kultura/20170213-ket-eve-hazudta-es-megunnepli.html Megbeszélésen részt vesz. És?Nem érzem a felháborodást magamban. Mi tiltja pl?Még a hvg is csak annyit mert irni, h ott volt. LOL.

2.Rosszul ír angolul. Hát ez tényleg kurvára fontos. Ráadásul még forrás sincs. nincs 16. lábjegyzet.Hol van, hogy jol beszél? http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/igy-tartott-orat-orban-rahel-a-corvinuson/bnzqjee 3. a bahreini dolgot mindenki cáfolta, h beszállt volna az olajbizniszbe. nota bene, én az egyik közgázos orámon lekezeltem a szaudi nagykövettel, komolyan. rolam is lesz cikk?http://m.hvg.hu/itthon/20160831_Bahreini_konzul_csak_udvariassagi_latogatas_volt_Orban_Rahele – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 176.77.129.112 (vitalap | szerkesztései) 2018. január 14., 19:22‎

Mák[szerkesztés]

Szia Csigabi!

Két új szerkesztő szerkeszti a mákot, de nem tudom, ha hagyjam-e jóvá vagy állítsam vissza. Kérlek ezt te intézd. DenesFeri vita 2018. január 24., 12:53 (CET)

@DenesFeri: én a mákot csak a bejgliben ismerem. Egy biztos, a máktermesztést egy szóba kell írni. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. január 24., 13:01 (CET)

OK. Én sem vagyok mákszakértő; majd szólok másnak. DenesFeri vita 2018. január 24., 13:05 (CET)

Disznó-öböl[szerkesztés]

Légyszíves kukkants rá a cikkre. Olvass bele. Szerinted ez kész van? Nem csonk? 62.216.205.38 (vita) 2018. január 28., 15:56 (CET)

Eszlámábád-e Garb megye[szerkesztés]

Ez egy elnézés volt. Köszönet a javításért. A többi 50 viszont jól lett linkelve, ha jól tudom.– Porbóllett vita 2018. február 25., 16:13 (CET)

Próbalap - azaz Geocentrikus pálya[szerkesztés]

Szia!

Bocs és kösz, hogy szóltál, átraktam a tartalmát magamhoz. A fordító eszköz hozta létre a lapot ilyen fura címmel. misibacsi*üzenet 2018. február 25., 21:34 (CET)

Siflike[szerkesztés]

Szia, köszönöm, hogy ránéztél. A cikkből kivettem az enwikiből fordított részt, a többi a forrásnak megjelölt könyvből van, de azért még holnap átnézem mégegyszer. Mégegyszer köszönöm! Üdvözlettel:2018. február 25., 21:42 (CET)

Marokkkói commune[szerkesztés]

Hali!

Én simán (falusi) községnek mondanám. A jelző aszerint kell, hogy az urban változatot simán városnak vagy városi községnek nevezzük.

– Peyerk vita 2018. március 1., 11:44 (CET)

Radar Hirdető Rendszer[szerkesztés]

Szia! Mivel amúgy is rezeg a léc, hogy ez azonnali-e (gondolom, azért jelölted azonnali törlés helyett), és kifogás érkezett, inkább tedd fel tmb-re. Szerintem elég hamar egyértelmű lesz a helyzet, és akkor nem érheti szó a ház elejét. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. március 5., 07:58 (CET)

Szia @Bináris: gondoltam arra is, de nekem ez egyértelműen azonnalinak tűnt. Most már TMB-n van. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. március 5., 10:11 (CET)

Köszi, értesítettem róla a szerzőt. Mivel határozottan reklamált a cikk lapján és a saját vitalapján is, jobb így, mert megpróbálhatjuk megértetni vele, hogy miért töröljük. Ha csak azonnalival töröljük, akkor azt hiheti, hogy pikkelünk rá. Nem akar rosszat, ccsak nem érti, mire való a Wikipédia. Mindenképp rossz szájíze fog maradni, de így talán kevésbé. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. március 5., 10:55 (CET)

Santa Rosa megye[szerkesztés]

Üdv! Mit jelent az, hogy az USA megyéinél ez szokvány? Milyen megye van ott még, ami az egész USA-ban csak egy darab van, de más országokban is létezik olyan megye? Annál a rengetegnél, amire szerintem te gondolsz, azért írjuk oda a tagállamot, mert az USA-n belül van több egyforma nevű megye. Ha akad is esetleg még egy-kettő, ami ilyen, mint a Santa Rosa, és azoknál mondjuk úgy van, ahogy te átnevezted, azt akkor sem lehet szokványnak nevezni, mert olyan kevés ilyen példa van. Viszont van egy régóta működő szabály a fokozatos egyértelműsítésről, ami (legalábbis települések esetén) kimondja, hogy az ugyanilyen példáknál, mint a Santa Rosa megye, az Amerikai Egyesült Államok az elsődleges egyértelműsítő tag. Miért kellene ettől eltérni a megyék esetén? Zerind üzenőlap 2018. március 10., 21:28 (CET)

Peugeot 608[szerkesztés]

Szia! Kérlek, töröld ezt a táblát a Wikidatán. Tévedésből hoztam létre, mert a francia wikin valaha volt ilyen cikk, de azóta átirányítás lett belőle. Köszönöm szépen.RuIsZa Blue old car.svgfeedback 2018. március 31., 16:12 (CEST)

Foszfol[szerkesztés]

Köszönöm, hogy hamarabb eltüntetted a bénázásom nyomát, mint ahogy rátettem volna az azonnalit. :) Szaszicska vita 2018. április 14., 22:32 (CEST)

Visszavonásod[szerkesztés]

Szia! Nem töröltem, legalábbis valami új panel volt, valószínű, hogy ütköztünk, én meg a saját változatom tettem közzé. Na mindegy. Gerry89 vita 2018. április 14., 22:57 (CEST)

Nézd meg a laptörténetet. Az nem hazudik. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 14., 22:58 (CEST)

Maradjunk annyiban, hogy szándékos nem volt semmiképp. Mindenesetre már hozzászóltam. Nem tudom, mi ez az új panel, eddig nem ezt használtam. Ha félreérthető volt, vagy kellemetlenség ért, akkor sorry! Gerry89 vita 2018. április 14., 23:09 (CEST)

Törlés[szerkesztés]

Kedves Csigabi! Először is hadd kérdezzem meg, tegeződhetünk-e. Ön/Te hogy tud/sz törölni egy cikket? – Vapoyo vita 2018. április 16., 10:39 (CEST)

@Vapoyo: Szia. Természetesen, hiszen itt a Wikipédián mindenki tegeződik. Úgy tudok törölni, hogy mivel adminisztrátor vagyok, nekem van egy néhány plusz gombom. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 16., 10:42 (CEST)

Akkor én nem is tudok törölni?– Vapoyo vita 2018. április 16., 10:43 (CEST)

@Vapoyo: nem tudsz. Pontosabban van egy eset, amikor bármelyik automatikusan megerősített szerkesztő tud törölni. Ha egy szócikket átnevezel, és a korábbi névre valamiért nincs szükség (például azért mert hibás), akkor ha nem jelölöd be az Átirányítás készítése a régi címről az új címre jelölőnégyzetet, a korábbi szócikk törlődni fog. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 16., 10:47 (CEST)

Rohadj meg[szerkesztés]

MINEK KELLET b+ NEM ENGEDNI A LAPOMAT KIRAKNI RocketHungarY vita 2018. április 16., 18:20 (CEST)

A helyesírásod hagy némi kívánni valót maga után. Rád férne egy pár különóra. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 16., 18:28 (CEST)

Karen Karapetjan[szerkesztés]

Szia Csigabi! Tettem forrást a szócikkbe, légyszi nézd meg, jó-e. Jelöltem magam megerősített szerkesztőnek, és a forrásihiányt hozták nálam fel. Te mit gondolsz, kérlek, támogass, vagy ellenezz! – Vapoyo vita 2018. április 24., 12:19 (CEST)

@Vapoyo: Ez egyetlen forrás, amivel nem lehet a szócikk minden lényeges állítását alátámasztani. Maga a szócikk eléggé soványka, ráadásul csapongó, nem igazán lehet követni, hogy mikor milyen pozíciót is töltött be. Amúgy hajrá! CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 24., 12:44 (CEST)

Nick Sherry[szerkesztés]

Szia Csigabi! Nézd meg, jól raktam be a forrást a cikkbe? Köszi! – Vapoyo vita 2018. április 25., 10:30 (CEST)

@Vapoyo: tettem még hozzá egy-két adatot. Amúgy jó volt. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 25., 10:38 (CEST)

@Csigabi: Mit kellett volna még hozzátennem? – Vapoyo vita 2018. április 25., 10:40 (CEST)

@Vapoyo: ahogy @Rlevente: is említette a vitalapodon, dátumokat is célszerű hozzáadni. Én hozzáadtam a hozzáférés dátumát, továbbá azt, hogy a forrás angol nyelvű. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 25., 10:45 (CEST)

Honlap[szerkesztés]

Kíváncsi vagyok, hogyha ezt megnézed, az mennyiben árnyalja a rólam alkotott negatív véleményed. RuIsZa vita 2018. április 25., 15:46 (CEST)

Semmit nem árnyal, mivel ezt az oldalt már ismertem. Itt a Wikipédián csak az számít, hogy ki mennyire hasznos tagja a közösségnek, mennyire tud együtt dolgozni a többiekkel. Lehet itt honlapokat, PhD-ket lobogtatni, csak az az eredmény számít, amivel egy szerkesztő a projektet előre viszi. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 25., 19:14 (CEST)

Nem lobogtatni akartam, csak azt hittem, hogy egy rosszindulatú, mások szenvedésének örülő embernek tartasz. Amit írtál, az azt jelenti, hogy minél több anyagot adok hozzá a Wikipédiához, annál komolyabban fognak venni? RuIsZa vita 2018. április 25., 19:35 (CEST)

Én egy hebrencs ifjoncnak tartalak, aki próbálgatja a szárnyait, feszegeti a határokat, és akinek még sok mindent kell tanulnia a közösségi együttműködésről. Én a helyedben jelenleg nem kavarnék, hanem a szócikkek írására/javítására fordítanám az energiám. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 25., 19:38 (CEST)

Rendben. Nem ismerem még annyira az embereket. Ezentúl mindig fontosnak tartom majd a véleményedet. A vandalizmusok visszaállítása az én esetemben a kavarásba tartozik, vagy mehet a szócikkírással együtt? RuIsZa vita 2018. április 25., 19:46 (CEST)

Biztos vagyok abban, hogy erre magad is választ tudsz adni. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 25., 19:50 (CEST)

Tudom, hogy az a válasz, hogy igen, csak azt nem tudom, mennyire hiteles az FV-járőrözés egy olyan szerkesztőtől, aki még csak 250000 bájtnyi szócikket írt. Egyébként 2016 elején egyszer már megfogadtam, hogy csak akkor szerkesztek nem tartalmi névteret, ha nekem írt valaki, de ezt idővel elfelejtettem. RuIsZa vita 2018. április 25., 19:59 (CEST)

Jelölés[szerkesztés]

Kedves Csigabi!

Nagyon szépen köszönöm támogatásod és bizalmad!

Elnézést kérek, hogy az XXLVenom999 Kiwi díjáról nem kérdeztelek meg. Biztosan nagyon sokan kimaradtak, Nyiffitől is elnézést kértem, amiért nem jutott eszembe, az utolsó pillanatban láttam meg a Friss változtatások között a nevét, de nagyon sok e-mailezés ment oda-vissza, 24 óra alatt már meg is haladta a támogatók száma a 30-at, nem jutott "minden" régi szerkesztő az eszembe. Bizony illett volna még több embert megkérdezni, azt hiszem, most belegondolva pl. Malatinszki szerkesztő is kimaradt, meg biztosan még páran. :( Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. április 29., 00:06 (CEST)

Megbízhatatlan forrás[szerkesztés]

Szia! Lina Medina (Q202307) halálozási dátuma rendre visszakerül, noha a szócikk alanya még életben van. Az angol cikk vitalapján két szakasz is taglalja a forrás megbízhatatlanságát: maradhat ilyen egy élő személy adatlapján? Bencemac A Holtak Szószólója 2018. április 30., 10:40 (CEST)

@Bencemac: levelet küldtem, lájf. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. április 30., 10:53 (CEST)

Egy technikai kérdés: a kezdőlap okkal nincsen levédve? Az még oké, hogy sablonszerkesztőként tudom szerkeszteni a magyar kezdőlapot, de a Wikidatán nem rendelkezem semmilyen jogosultsággal. A laptörténet alapján ráférne egy teljes lapvédelem. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. május 3., 19:33 (CEST)

Jó kérdés, fogalmam sincs, miért nincs levédve. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. május 3., 19:37 (CEST)

Megtennéd, hogy törlöd ezt az elemet? Korábban a tudományos fokozat volt hozzákapcsolva, viszont annak a felsőfokú végzettség (Q189533) az eleme, amihez korábban viszont a diploma volt rendelve (diploma (Q5978719)). Bencemac A Holtak Szószólója 2018. május 8., 16:03 (CEST)

@Bencemac: bocsi, de most nincs időm rá szétszálazni azt a káoszt, ami az általad említett oldalakon van. Azt már most látom, hogy a felsőfokú végzettség (Q189533)-ban az enwiki és a dewiki kapcsolat egyértelműen egyetemi diplomáról szól, míg a mi szócikkünk posztgraduális fokozatról. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. május 8., 17:02 (CEST)

Szavazás[szerkesztés]

Szia Csigabi! Gg. Any-t szerettem volna az adminságában támogatni, de Hungarikusz Firkász azt írta, nincs szavazati jogom. Ekkor elolvastam az irányelvet, pedig meg van a 200 szerkesztésem. Akkor mi a gond? Köszi válaszod.– Vapoyo vita 2018. május 2., 14:10 (CEST)

@Vapoyo: szerintem az, hogy még nem telt el 3 hónap a regisztrációd óta. RuIsZa vita 2018. május 2., 14:12 (CEST)

@Vapoyo: ha mondjuk Ruisza nem ugrik rá a kérdésedre, még mielőtt levegőt kaptam volna, akkor én is ugyanezt a választ adtam volna. Valószínűleg több részletet elárulva ezt linket adtam volna, ahol a szavazás részvételi feltételeit találhatod. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. május 2., 14:22 (CEST)

És akkor, ha én jelentkeztem mege.szerknek, akkor oda is 3 hónap kell? És akkor WT-tag jelentkezésnek mik a feltételei? Köszönöm válaszod.

És légyszi nézz be a Hovik Abrahamjan lapra. – Vapoyo vita 2018. május 2., 14:25 (CEST)

A megerősített szerkesztői státuszhoz nem szükséges három hónap, elegendő sok, megbízható szerkesztés. A WT-be bármelyik aktív szerkesztő jelentkezhet. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. május 2., 14:28 (CEST)

Ráugrás[szerkesztés]

Én azt hittem, egy közösség vagyunk, és mindenki segíthet a másiknak, akkor is, ha nem ő volt a címzett, mert ez volt a célom, nem az, hogy ezzel "trófeákat" szerezzek. Eddig amikor másnak feltett kérdésre válaszoltam akár én, akár más, nem csináltak belőle problémát. Én értem, hogy jobb választ tudtál volna adni (linkkel együtt), de mégse tudom, mi rosszat tettem ezzel. RuIsZa vita 2018. május 2., 14:32 (CEST)

Egyébként Vapoyo Vakondkának is elküldte, tehát nem személyre szabott kérdés volt. RuIsZa vita 2018. május 2., 14:55 (CEST)

És még nem válaszoltál ott? Hiszen már 30 perc is letelt a kérdés óta. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. május 2., 14:57 (CEST)

Ezt csípős humornak vagy szidalmazásnak szántad? RuIsZa vita 2018. május 2., 18:14 (CEST)

Wikidataadmin-kihívás[szerkesztés]

Nem tudsz valami tökös Wikidata-admint, aki valahogy egyesíteni tudná a d:Q756861, a d:Q16930210 és a d:Q35555488 címszavakat? – Malatinszky vita 2018. május 10., 02:55 (CEST)

@Malatinszky: Valójában ehhez a feladathoz nem kell adminnak lenni, csak türelmesnek. De azért jó, hogy szóltál. Csigabi Spiral jel.jpgitt a házam 2018. május 10., 08:26 (CEST)

Ha már szóba került a Wikidata-adminisztrátorság, kérlek, hogy tegyél valami törlésszerű műveletet a d:Q51255371 címkével. Egyetlen interwikije van, amikor létrehoztam, azt hittem, van róla cikk a frwikin is, de azóta bedolgozták a Peugeot cikkébe. Köszönöm. RuIsZa vita 2018. május 11., 15:04 (CEST)

Nem értem mit kellene törölnöm? Létezik egy Peugeot 608 című szócikk a huwikin és létezik egy d:Q51255371 szócikk a Wikidatán, ami történetesen megfelel a huwiki szócikkének. Más nyelvű Peugeot 608 szócikkről nem tudunk, így egy egyetlen elemet tartalmazó Wikidata-bejegyzés megfelelőnek tűnik számomra. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. május 11., 15:24 (CEST)

Azt hittem, egynél több bejegyzés kell egy címkéhez. Remélem, nem udvariatlan, hogy belenyúltam az aláírásodba, csak rosszul jelent meg. RuIsZa vita 2018. május 12., 07:58 (CEST)

@RuIsZa: azért jelent meg az aláírásom rosszul, mert néhány bejegyzéssel korábban te magad rontottad el. Ezért aztán jó, hogy helyre tetted. Csigabi Spiral jel.jpgitt a házam 2018. május 12., 08:51 (CEST)

Nem szándékos volt, vagy a wikiEd szúrt be valami automatikus sortörést (ilyenre volt már példa), vagy mobilon voltam, és elsőre rossz helyre kezdtem írni a mondókámat. Remélem, nem fordul elő többé. RuIsZa vita 2018. május 12., 08:57 (CEST)

Most sem szándékos volt. El van átkozva a fiókom. RuIsZa vita 2018. május 12., 08:58 (CEST)

Kérlek, töröld a d:Q1031896 címkét, és kérlek szépen, mondd meg, legközelebb hová írjam a törlési kérést, ha üres lesz egy címke. Köszönöm.– RuIsZa vita 2018. május 31., 17:32 (CEST)

@RuIsZa: Amikor egy témáról több elem is létezik, akkor egyesíteni kell őket (how to). Bencemac A Holtak Szószólója 2018. május 31., 17:58 (CEST)

Szia! A minap végeztem az azonos nevű, ámde különböző Wikidata-elemekkel rendelkező angol-magyar szócikkek átnézésével. Mindössze hat olyan maradt, amiben nem vagyok biztos (a másodikat azóta összevontam). Megtennéd, hogy megnézed őket és segítesz eldönteni, mi legyen velük (átlinkelés/összevonás/kizárás)? Előre is köszönöm! Bencemac A Holtak Szószólója 2018. június 9., 19:54 (CEST)

@Bencemac: egyetlen kivétellel megoldottam. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. június 9., 21:17 (CEST)

Köszönöm a segítséget! Más nyelvekkel van még munka bőven, de a feladat legalább kihívó. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. június 10., 09:21 (CEST)

Végeztem a német változattal is; ha van pár perced, nézz rá kérlek. A megmaradt elemeket feldobom majd a külföldi kollégáknak. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. június 14., 16:18 (CEST)

Bécs[szerkesztés]

Szia! Milyen helyesírási hibáról van szó? A Brno úgy látom rövid o-val van írva. – Pegy22 vita 2018. május 11., 15:10 (CEST)

De toldalékoláskor meghosszabbodik. – Pagony foxhole 2018. május 11., 15:12 (CEST)
OK! Köszönöm! – Pegy22 vita 2018. május 11., 16:37 (CEST)

WT[szerkesztés]

Szia Csigabi! Azt szeretném neked elmondani, hogy jelentkeztem Wikitanácsi tagnak, eddig 1 támogató és 7 ellenző szavazatom van. Szeretnélek megkérni, légyszi támogass, vagy ellenezz.

Meg még egy dolog, amit szeretnék, légyszi jelentkezz Te is a WT-be. Nagyon jó lennél. Üdv, – Vapoyo P computing.svgÍrj nekem 2018. május 22., 14:20 (CEST)

Megerősített szerkesztő[szerkesztés]

Légyszi támogass, vagy ellenezz! Jelentkeztem ismét!– Vapoyo P computing.svgÍrj nekem 2018. június 12., 13:59 (CEST)

Nemzeti Gyűlés (Franciaország)[szerkesztés]

Üdv. Bocsánatot szeretnék kérni, hogy a járőrök üzenet falán tettem egy üzenetet, a Nemzeti Gyűlés (Franciaország) cikk miatt. Én nem tudtam képet szerezni, mivel ahhoz engedély kell, ha jól tudom. Bocsánatot kérek még egyszer. További szép napot. Üdv. – R3GZ54 vita 2018. június 15., 19:11 (CEST)

@R3GZ54: semmi olyant nem tettél, amiért bocsánatot kellene kérned. Az üzenetedre adott választ pedig nyugodtan elfelejtheted, van aki ilyen módon reagál egy számára túlságosan bonyolult kérésre. A kép egyébként ott volt az általad is megadott enwiki-cikkben. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. június 15., 19:15 (CEST)

köszi[szerkesztés]

Kedves Csigabi,

köszi az üdvözletet és a tanácsokat, igyekszem tartani magamat a szabályokhoz.

Üdv: Dombszeri– Dombszeri vita 2018. június 27., 20:05 (CEST)

Nem vandálkodom[szerkesztés]

Szia, nem vandálkodom. De ahogy az elmúlt órákban javítgatam, utána láttam meg, hogy kiírja a neve alá milyen nemzetiségű és labdarúgó vagy edző. Legalábbis mobilon. Ezeket teszteltem, hogy mikor írja ki. Üdv:

 Attila1486 vita 2018. július 12., 23:09 (CEST)

@Attila1486: Nem értem az üzeneted. Én nem állítottam, hogy vandálkodsz. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. július 13., 09:30 (CEST)

Azért írtam, hogy miért tettem ezeket, hogy tud. Tudom, hogy nem mondtad, hogy vandálkodom. De láttam, hogy visszaállítodtad, vissza javítodtad.

Attila1486 vita 2018. július 13., 10:40 (CEST)

Adminfal[szerkesztés]

Szia! Ne haragudj, hogy nyaggatlak, kérlek, csináld meg ezt, ha van most egy kis időd. Köszönöm szépen. – Regasterios vita 2018. július 21., 16:48 (CEST)

Nagyon köszönöm. – Regasterios vita 2018. július 21., 17:02 (CEST)

Angol wiki review[szerkesztés]

Szia Csigabi! Sikerült ránézni javaslatok kocsmafalon tárgyalt Andrew Feldmar cikkre? Köszi! - Dorganvita 2018. augusztus 6., 20:00 (CEST)

@Dorgan: Szia. Közben teljesen kiment a fejemből egyéb IRL ügyek miatt. Amikor megígértem, nem gondoltam arra, hogy annak ellenére, hogy reviewer vagyok, regisztrálnom kellene egy oldalon, hogy egy erre a célra szolgáló scriptet használhassak. Bocsi, de most ehhez nincs kedvem és főleg időm. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. augusztus 6., 20:49 (CEST)

Alaris[szerkesztés]

Szia.

Láttam a módosításodat az Alaris lapon. Sajnos Listeriabot vissza fogja javítani az eredeti alakra, így ezeket a hibákat felesleges javítani. – B.Zsolt vita 2018. augusztus 15., 11:03 (CEST)

@B.Zsolt: Akkor Listeriabotot addig blokkoljuk, amíg meg nem oldja ezt a feladatot. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. augusztus 15., 11:05 (CEST)

Elég drasztikus megoldás! Szerintem ez a hiba nem akkora tragédia. – B.Zsolt vita 2018. augusztus 15., 12:14 (CEST)

@B.Zsolt: ha már egyszer valaki tesz valamit, akkor lehetne hibátlanul is, nem? Egyébként inkább ne tegye. Amúgy az ellenőrzőműhely scriptje ezt a típusú szerkesztést hibásnak tekinti. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. augusztus 15., 12:33 (CEST)

Steven Pressfield: Az utolsó amazon[szerkesztés]

Kedves Csigabi! Amit töröltél, az egy átirányítás akart lenni. Légyszi, segíts a Steven Pressfield-ről átirányítani a figyelmet a fönti szócikkre! Én még nem értek hozzá. Nem tudom, Tambó meddig tölti szabadságát (mentorom). Partmoso vita 2018. augusztus 17., 00:47 (CEST)

@Partmoso: Szia. Gondolom, a tegnapelőtt törölt Az utolsó amazonra gondolsz. Ezt az átirányítást nem támogatom, mivel ilyet nem szoktunk készíteni. Ha majd megírod Az utolsó amazon szócikket, akkor az úgyis elvezet Steven Pressfieldhez. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. augusztus 17., 09:17 (CEST)

Vandálok[szerkesztés]

Bocs, felülírtam a Portfólió és Dögrova lapokon garázdálkodóknál az egyetlen figyelmeztetésedet egy végtelen blokkal, már benne is voltam, amikor írtál nekik. Ezek nem akarnak semmi hasznosat, ha ugyan több emberről van szó, de mindenképpen összehangoltan vandálkodtak, túllépve az egyszeri figyelmeztetés indikációját. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 10., 14:03 (CEST)

Mindegyik azonos a Portfólió laptörténetében látható anonnal. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 10., 14:09 (CEST)

„Öreg róka” elismerés[szerkesztés]

Tíz éves csillag.png „Öreg róka” elismerés
A több mint tízévi kitartó szerkesztői munkádért, mellyel elhivatottságodat bizonyítottad a magyar kultúra és ismeretterjesztés terén.
A Wikipédia szerkesztő-közösség nevében: -- WikimakerXDRebel Alliance logo.svgvita 2018. szeptember 10., 21:40 (CEST)
Ezenkívül boldog Wikiszülinapot :-)! WikimakerXDRebel Alliance logo.svgvita 2018. szeptember 10., 21:40 (CEST)

Azta! Már tíz év? Ez nem is jutott az eszembe. Nagyon szépen köszönöm, hogy te gondoltál rá. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. szeptember 10., 21:43 (CEST)

Ha jól láttam, mostanában nem nagyon foglalkozik senki a Wikiszülinapokkal, ezért felköszöntöttelek, meg ezt az elismerést is odaadtam Vigyor. WikimakerXDRebel Alliance logo.svgvita 2018. szeptember 10., 21:51 (CEST)

Mindkettőért hálás vagyok. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. szeptember 10., 21:53 (CEST)

– Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. szeptember 11., 07:35 (CEST):Szívesen. További kellemes szerkesztést! WikimakerXDRebel Alliance logo.svgvita 2018. szeptember 10., 21:55 (CEST)

Gratulálok! Nem tudom megállni, hogy ne tegyem szóvá hogy, most pont úgy néz ki ez a szakasz az alul olvasható linkkel, mintha a Vidékfejlesztési Minisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkársága a Kárpát-medencei Nyugati földikutya kisfajok Fajmegőrzési terv keretén belül kiterjesztette volna az Öreg Rókákra is a fajmegőrzési tervét. Kár, hogy egy új szakasz nyitásával el fog tűnni a jelenség. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. szeptember 10., 23:00 (CEST)

@Pallerti: Én sem tudom megállni, hogy ez nagyon jó volt. Vigyor LOL! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 10., 23:24 (CEST)
@Pallerti: Vigyor WikimakerXDRebel Alliance logo.svgvita 2018. szeptember 10., 23:07 (CEST)

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Nagyon boldog wikiszülinapot kívánok én is, még sok-sok örömteli szerkesztést. Komolyan nem jutott eszedbe? Azért az ember a szülinapi dátumokat azért csak észben tartja! Vigyor Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 10., 23:22 (CEST)

Nahát! Mintha csak tegnap lett volna, hogy megjelentél! Isten tartson meg sokáig itt is meg úgy általában is!

Mikrofon: szív vagy vese[szerkesztés]

Szia! Teljesen meg voltam bizonyosodva róla, hogy csak szórakozik. :O Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2018. szeptember 27., 12:14 (CEST)

@Nyiffi: valóban szórakozott, de ebben szerintem igaza van. A magyar szakirodalom vesekarakterisztikát, sőt, szupervese karakterisztikát emleget. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. szeptember 27., 12:17 (CEST)

Truppenübungsplatz Brdy[szerkesztés]

Szia

Csak részben vagyok hibás. Megtaláltam, hogy mi okozza, de nem tudom eldönteni, hogy hiba-e vagy valami más. Az biztos, hogy ezt a nevet nem én alkottam. A Truppenübungsplatz Brdy Příbrami járás alárendelt egysége, ha Příbrami járás wikidata lapját megnézed, az alárendelt egységek közt szerepel is, egy jó nagy felkiáltójellel. Ha törlöd a listából az elemet, akkor a sablonból is el fog tűnni. Csak az a kérdés, hogy mi is ez, biztosan nem az alárendelt egysége és valóban törölhető a listából? – B.Zsolt vita 2018. szeptember 30., 16:01 (CEST)

@B.Zsolt: Nem is gondoltam, hogy te alkottad a nevet, de biztos voltam abban, hogy ha valaki, te ki tudod deríteni honnan származik. Ez egy, korábban közvetlenül a cseh államhoz tartozó, 2015-ben megszűnt katonai gyakorlóterület, aminek a területét azóta a környező 27 településhez csatolták. Az adatot JulesWinnfield-hu botja adta a WD-szócikkhez 2015. június 22-én. Mit tegyünk? CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. szeptember 30., 19:33 (CEST)

Arra gondoltam, hogy mivel 2015-ig közvetlenül a cseh államhoz tartozott, addig nem is kellett volna feltüntetni a Příbrami járásban. Utána pedig szétosztották a területét, tehát már nem létezik. Vagyis szerintem törlendő. Szerinted? CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. szeptember 30., 19:40 (CEST)

Létrehoztam a cikket, hogy megbeszélésünk ne veszsen kárba. Így csonkként eldöcög. Ha úgy van, ahogy mondod (én nem mélyedtem bele), akkor szerintem is törölni kell a járás alárendelt egységeiből. – B.Zsolt vita 2018. szeptember 30., 19:54 (CEST)

@B.Zsolt: én sem mélyedtem el benne, csak a német cikket olvastam el, mivel a cseh nyelvvel csehül állok. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. szeptember 30., 19:56 (CEST)

Email[szerkesztés]

Szia, kaptam egy értesítést, hogy küldtél nekem egy emailt, emailt viszont nem kaptam... :( – B.Zsolt vita 2018. október 3., 20:24 (CEST)

Kér(d)és[szerkesztés]

Szia!

Megkérhetlek, hogy a Real Racing 3 (d:Q13361405) és az Asphalt (sorozat) (d:Q736972) lapot kapcsold össze a Wikidatával? Előre is köszönöm! WikimakerXRebel Alliance logo.svgvita 2018. október 4., 16:27 (CEST)

Az egyiket összekapcsoltam, de ezt akár te is megcsinálhattad volna. Az Asphalt már össze volt kapcsolva. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. október 4., 16:31 (CEST)

Köszönöm. Egyébként a Wikidatát még nem egészen értem, azért kértelek meg. Az Asphalt lapon viszont nem látom a Wikidatás adatokat :(. WikimakerXRebel Alliance logo.svgvita 2018. október 4., 16:35 (CEST)

Ha nem látod, akkor esetleg segíthet egy CTRL+F5 kombináció. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. október 4., 16:38 (CEST)

Mobilról szoktam szerkeszteni, de azért kösz. Jó szerkesztést! WikimakerXRebel Alliance logo.svgvita 2018. október 4., 16:45 (CEST)

A {{videojáték-sorozat infobox}}(?) sablon nem támogatja a wikidatát, így az a sablon semmiféle adatot nem is fog áthozni a magyar wikire. B.Zsolt vita 2018. október 4., 16:52 (CEST)

És a {{videojáték infobox}}(?) támogatja? WikimakerXRebel Alliance logo.svgvita 2018. október 4., 16:53 (CEST)

@B.Zsolt: Köszönöm! Habár nem lett túl sok adat így se Vigyor. WikimakerXRebel Alliance logo.svgvita 2018. október 4., 16:56 (CEST)

Egy hét blokk[szerkesztés]

Már éppen készültem kiosztani neki a következő, két hónapos fokozatot: ha megnézed a szerkesztéstörténetét, jóformán csak vandálkodást látsz már hónapok óta. – Pagony foxhole 2018. október 4., 20:49 (CEST)

Ja, neki. – Pagony foxhole 2018. október 4., 20:49 (CEST)

@Pagony: felőlem nyugodtan hosszabbítsd meg. Nem haragszom meg érte. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. október 4., 20:53 (CEST)

@Csigabi, Pagony: Ez Péntek Szabolcs, IP-címeknél egy hónapnál hosszabb időre nem érdemes blokkolni, de az egy hónap az itt könnyedén alátámasztható és indokolt, átállítom engedelmetekkel. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. október 4., 21:44 (CEST)

@Pallerti: köszi. Ezek szerint maklári a drága. – Pagony foxhole 2018. október 4., 21:49 (CEST)

Nem reklám, sok kép![szerkesztés]

Szia! Szép reggelt! Nem szándékoztam reklámozni a homokfúvás lapon sem a Sofia Blast KFT-t, sem a Homokfúvó Centrumot. Az egyik azért került be, mert sok homokfúvással kapcsolatos eszközről van rajta képgaléria, a másik szintén igen kiterjedt homok-szórt tárgyakról, felültetekről tartalmaz képgalériát. Még a cégneveket sem írtam ki első alkalommal. Később a formázási tanácsokat kapva lett a cégnév megjelenítve. Javítottam a bevezető leírását is.

Ekkor maradt még egy független források hiányára utaló hibasablonom. Első körben könyveket kerestem. Sajnos magyar nyelven mindössze egy irodalmi művet találtam homokfúvás címen. Ezért maradt a két angol könyv. Elsőként megnéztem a Sofia Blast KFT oldalát, de azon nem volt leírás, majd elolvastam a Homokfúvó Centrumon lévőt. Ekkor döntöttem úgy, hogy jobb híján beteszem magyar forrásnak. Megnéztem a domain regisztrációja dátumát, hogy évszámot is megadhassak. Az a baj, hogy források közé csak céges lapokat tudok betenni, mert nincs a témával foglalkozó színvonalasabb közösségi lap, vagy más hitelesnek számító forrás. Igaz persze nem néztem végig az összes google találatot, de ahogy láttam céges oldalak vannak. Ha tudsz magyar nyelvű könyvet, jegyzetet a témában annak örülnék.

Nem rég kezdtem a wikizést szívesen veszek minden tanácsot! – WikiHuns vita 2018. október 7., 09:35 (CEST)

Egyértelműsítő lapok[szerkesztés]

Szia! Végül kikerült a lapokról a keresés, de a sablon dokumentációjában meg benne maradt (védett lap), jó lenne ha abban is javítva lenne a "mostani állapotoknak" megfelelően. Köszi, JSoos vita 2018. november 2., 15:57 (CET)

Ha feloldod a védettséget én kiveszem... JSoos vita 2018. november 6., 00:24 (CET)

Üres sor[szerkesztés]

Néha kiveszem, néha elfelejtem kivenni. :-). Esetleg bottal utólag ki lehet szedni? Ha nem, akkor jobban figyelek. - Tündi vita 2018. november 13., 15:51 (CET)

Szia Csigabi![szerkesztés]

Igen tudok róla! Ha a figyelő listámon megjelenik a halott link jelzés akkor, ezeken változtatok, de nem bírom a tempót. Most azt a variációt csinálom, hogy BirdLife oldalát úgyis használom az előfordulásánál és ez is jelzi a védettséget, elterjedési területet, egyedszámot és törlöm az IUCN oldalt. Új bekezdést használok "Természetvédelmi helyzete" néven, ha van jobb ötletetek, szívesen fogadom. Jó munkát! VC-süzenet 2018. november 18., 10:25 (CET)