Szerkesztővita:Pagony

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Pagony!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: BennóPffffft-kalpagos.gifFolybeszt a WP-be! 2010. január 2., 15:47 (CET)
Archive

Archívum (?)


Vessző[szerkesztés]

Szia! Úgy emlékszem, hogy nem kell a számokba tízezrenként egy vesszőt tenni, elég egy nem törhető szóköz. Ugye? – Burumbátor Súgd ide! 2020. április 7., 17:10 (CEST)

Szia, szerintem igen. – Pagony foxhole 2020. április 7., 17:12 (CEST)

Indokolatlan archiválások[szerkesztés]

Szia! Jelezni szeretném, hogy van egy bizonyos InternetArchiveBot, amely indokolatlanul archivál linkeket, de még azt is látom a Kölcsönzés (nyelvészet) szócikkben, hogy halottként jelöl meg egy linket, amelyik nem volt halott, és így megjelölve sem az. Amator linguarum vita 2020. április 16., 11:41 (CEST)

@Amator linguarum: Szia, ezt a műszaki kocsmafalon vagy az adminüzenőn kellene felvetni. – Pagony foxhole 2020. április 16., 18:53 (CEST)

Rátonyi Gábor Tamás[szerkesztés]

Szia! Értetlenül állok a Rátonyi Gábor Tamás vitalapján általam megejtett törlés előtt; azt teljességgel véletlenül követtem el, sőt nem is volt róla tudomásom. A vitalapot egy félrement kattintás miatt valóban megnyitottam, de mivel nem arra voltam kíváncsi, az ablak becsukásának gombjára szándékoztam kattintani, fogalmam sincs, hogy lett ebből szakasztörlés. Köszönöm a helyreállítást és elnézést, ha gondot okoztam. Üdv: Solymári vita 2020. április 17., 19:46 (CEST)

Ezerszer megtörtént másokkal is. :) Pagony foxhole 2020. április 17., 20:37 (CEST)

Pete giorgo[szerkesztés]

majd a következő diskurzusindító oldalaimat,ne törölgesd már légyszíves,majd én megoldom,ha szerzői jogi ügyekbe keverednék,köszi ---- – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Pete giorgio (vitalap | szerkesztései)

Két szavazat[szerkesztés]

Ez szerintem informális szavazás, csak véleménynyilvánító, nem okoz problémát. Ha mégis széleskörű nemtetszést vált ki, akkor hosszassabban is irogathatok, de fáradt vagyok, ha nem muszáj, nem tupírozom az oldalt. Peader szvsz visszatérően teljesen összeférhetetlen viselkedést tanusított, ezért minden további nélkül egyetértek a teljes eltiltásával. Amennyiben a javaslat csak ennyit akar - és Samat szerint erre irányul az akarata - azzal azonosulni tudok. A 2. pont kilövésével ez megoldottnak tűnik. Szerintem nagyjából előállt az egyetemes egyetértés.Sierrahun vita 2020. május 8., 23:57 (CEST)

Ruszki katonai körzetek[szerkesztés]

Ha még mindig ébren vagy, nem segítenél a nyelvi kocsmafalon? --Malatinszky vita 2020. május 12., 01:47 (CEST)

Keresztes háborúk[szerkesztés]

Szia!


Köszönöm hogy szóltál, szeretem a párbeszédet. Szerintem a szerkesztéseim kielégítik a semlegesség elvét, és elolvasván őket ezt magad is alá tudod támasztani.

Kivéve persze ha tudsz konkrétumokat említeni, mert akkor éppenséggel tisztázhatjuk is a nézeteltérést. Minden lényeges állítás elfogadható, valamint forrásolva van, főáramú szerzőktől.

– Hamilcar Smith vita 2020. május 14., 13:25 (CEST)

Niczky Géza kiegészítés[szerkesztés]

Kedves Pagony ! Nem vagyok biztos benne, hogy rendbe tudtam tenni a kiegészítés! Az első kiegészítés nem tőlem származik : az Artisjus-díj beírása a szövegboxba és a fősor(?)-ba. Én most csak a Hivatkozáshoz tettem hozzá a linket, de nem engedte a rendszer megtekinteni, hogy jól van- e szerkesztve.Nem is sikerült! :D Szóval kérlek tedd rendbe a szócikk kiegészítést. Köszönettel– Ima vita 2020. május 18., 20:41 (CEST)

Köszönöm a gyorsaságodat ! Kérlek, hogy a személyi infoboxba is engedd megjelenni a kitüntetést. Láttam, hogy korábban beírták már, de most még sem jelent meg– Ima vita 2020. május 18., 21:02 (CEST)

@Ima: A díjakhoz kellett beírni, megtettem. – Pagony foxhole 2020. május 18., 21:23 (CEST)

Pirócai blokkolása[szerkesztés]

Üdv,

Szerkesztő:Pirócai viselkedése és érettsége alapján egy 10 év alatti gyerek. Tisztában van azzal , hogy a Wikipédia számára bonyolult, ezért a regisztrációja napján segítséget kért a megismerésében: Mentorkeresés: Pirócai

Az előbbieket is figyelembe véve, kérlek segíts, hogy miért blokkoltad egy hétre:

1. Az indoklásod nem értem, nem láttam hogy vandalizmust követett volna el, a szócikkekbe, szabályzatokba egyáltalán nem nyúlt: Wikipédia:Vandalizmus
2. Kevesebb mint egy hete regisztrált, nyilvánvalóan nem lehet tisztába a szerkesztési irányelvekkel: Wikipédia:Le ne harapd a kezdők fejét!
3. A vitalapján a figyelmeztetéseknél nem lett semmilyen szabályzat megemlítve, idézve, vagy hivatkozva, amit áttanulmányozhatott volna.
4. A fokozatosság elve hogyan jelentkezik? Elsőre két órára vagy egy napra szokás, utána fokozatosan egyre többre.
5. Ha a helyzet az, hogy Visszaél a közösség türelmével akkor azt az WP:AÜ véleményeztetni kell.

Ha ez a szintű szankció elhamarkodott, akkor akár fel is lehetne oldani, és megnézni hogyan lehet támogatóan rendezni a kérdést.

– Rodrigó 2020. május 24., 15:37 (CEST)

Ha rendeződik a helyzete, szívesen mentorálás alá veszem Pirócait - ha még nem ment el a kedve. – Rodrigó 2020. május 24., 15:50 (CEST)

@Rodrigo: Oldd fel és vedd. – Pagony foxhole 2020. május 24., 15:54 (CEST)

Egy nyolcéves, amint idetalál, és így ír. – Pagony foxhole 2020. május 24., 17:10 (CEST)

A kistestvére meg háromévesen csinált ezer fiókot. Nem akarom elhinni, hogy ezt komolyan veszed, @Rodrigo:. – Pagony foxhole 2020. május 24., 17:12 (CEST)
Egyébként a saját szerkesztéseiben azt állítja, hogy 16 éves. Legalábbis két olyan szerkesztést is találtam tőle, amin ezt állítja. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. május 24., 17:15 (CEST)


A) Ezer fiók? - akkor van olyan előzmény, amit nem láthattam? Volt IP blokk?
B) Nem értem az összefüggést. Amint kiderült, hogy itt egy másik személyről van szó, akkor miért kell idézhető ok nélkül szigorúbban bánni? Volt Zoknibáb vagy bármilyen más gyanús jel?
C) Azt észrevetted hogy menet közben Pirócai kapott egy burkolt fenyegetést egy zoknibábtól, Speciális:Szerkesztő_közreműködései/Molnareszter11, ami viszont már tudatos zavarkeltés.
D) Egyébként nem őt veszem komolyan, hanem magunkat. Ha már csináltunk egy nagy rakás szabályt, akkor használjuk is őket Shade.png.

Ha a későbbiekben nem rosszindulatú, hanem inkább "fárasztó" egyénekkel találkozol, küldd hozzám, vagy valamelyik Mentorhozmert ezekből a különcökből remek emberek akár szerkesztők válhatnak. Egyúttal megkérlek, hogy bizonytalan esetekben blokkolás előtt fusd át a szabályokat.

– Rodrigó 2020. május 24., 20:02 (CEST)

Mintha nem nézted volna meg a commonslinkemet... Kérlek, szedd pontokba, milyen szerkesztéseket, milyen szócikkeket vársz egy 10 év alatti gyerektől, különös tekintettel eddigi tevékenységére. Nem küldök hozzád senkit, köszönöm. Én napi szinten jelen vagyok itt, te néha bekukkantasz, és megbocsáss, botladozva rácsodálkozol evidenciákra. Hagyjuk ezt abba, kérlek. – Pagony foxhole 2020. május 24., 20:09 (CEST)

Én nem 10 éves vagyok, hanem 8! Pirócai vita 2020. május 25., 09:06 (CEST)

Hát mert tavaly a Cocoa Lejmon, Mr.Kandúr, és az EmKeOn, az volt az ezer zoknibáb! Azokat a kistestvérem szülte meg. Mert azok erről az IP-címről voltak! Pirócai vita 2020. május 25., 09:09 (CEST)

Nézzétek, itt van, szóval csak el kell fogni a zoknit. Pirócai vita 2020. május 25., 09:16 (CEST)

@Pallerti: Ezek fönt KissElek zoknijai. Mit szólsz a szituációhoz? – Pagony foxhole 2020. május 25., 10:42 (CEST)

Rodrigo megoldja, nekünk csak figyelni kell és tanulni. PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2020. május 25., 10:44 (CEST)
Ja igen, most látom a második üzenetemet. :) – Pagony foxhole 2020. május 25., 10:45 (CEST)

Nem, csak ti kötöttétek össze! Pirócai vita 2020. május 25., 11:25 (CEST)

Az egy másik Kiss Elek volt, de nem a mi Kiss Elekünk. Az én nevem Pálfi Kiss Gergely, a kistestvérem meg Kiss Elek. Azt pár évvel ezelőtt, 4-5 éves koromban regisztrált egy másik Kiss Elek. Szóval egy másik Kiss Elekkel kötöttétek össze. Pirócai vita 2020. május 25., 11:29 (CEST)

Figyelmeztetlek, hogy írjatok vissza a Szerkesztő:Pirócai/Vandálkodás/Pirócai lapra. Pirócai vita 2020. május 25., 12:11 (CEST)

[megbeszéljük]! Pirócai vita 2020. május 25., 16:55 (CEST)

Írjátok be a Wikipédia keresőjébe a Szerkesztő:Pirócai/Pirócáról vevett szerkesztők blokkja/Pirócai lapot. Pirócai vita 2020. május 25., 16:57 (CEST)

@Rodrigo: Unom, hogy a mentoráltad telifloodolja a vitalapomat, úgyhogy vedd már a szárnyaid alá, kérlek! Köszönöm. – Pagony foxhole 2020. május 25., 16:59 (CEST)

Kösz a szerkesztési összefoglalókkal. Pirócai vita 2020. május 25., 18:23 (CEST)

Úgy látom felfedezte a Zoknibábozást. Figyelmeztetem. – Rodrigó 2020. május 25., 21:07 (CEST)

@Rodrigo: Úgy látod? Guten Morgen, Kaffee oder Tee? Had kérdezzem meg, mikor jártál utoljára a Föld nevű bolygón? Mit gondolsz, mi a csudát csináltunk az elmúlt egy évben? És Te hol voltál közben? Ezeknek az accountoknak a tevékenységét nézegesd át – mert ez kivétel nélkül mind ennek a remek embernek a zoknija, aztán keress ki belőle légy szíves egyetlen bájt olyan szerkesztést, amire azt mondhatjuk, hogy erre van szüksége a Wikipédiának.

A tanulsága az, hogy ha Pagony valakit blokkol zavarkeltésért, akkor annak oka van – ha néha részt vennél az adminisztrátorok hétköznapjaiban, akkor nem kerülnél olyan kínos helyzetbe, hogy Pagonyt megkéred, hogy fussa át a szabályokat, miközben süt az egészből, hogy vagy Te nem ismered az irányelvet, vagy olyan esetről mondasz véleményt amit nem ismersz, vagy mindkettő. Nem szokásom ilyen kirohanásokat intézni és nem is szeretnélek megbántani, de rettenetesen bosszant, hogy osztod az észt, miközben totális diszkonnektben vagy a Wikipédia mindennapjaival. --PallertiLapin-bouh.svgthe cave of Caerbannog 2020. május 26., 20:18 (CEST)

Molnár Eszter a nevem. Molnareszter11 vita 2020. május 27., 16:38 (CEST)

@Rodrigo, Pallerti: Rodrigó, kivágod egyszer s mindenkorra ezt a zaklató-zavarkeltő Pirócai-zoknihalmot, vagy én vágjam ki, és akkor megint jössz kioktatni? – Pagony foxhole 2020. május 27., 17:30 (CEST)

A legközelebbi trolltalálkozón biztos téma lesz, hogy négy admin részvételével, három napon túl tartó flame wart sikerült kirobbantani a Wikipédián. Szerintem jobb lenne most már a tényleges ellenségre fókuszálni, nem egymásra. Csak úgy mondom, bocs hogy beleszóltam. Malatinszky vita 2020. május 27., 18:53 (CEST)
Hát, bocs, hogy pofon vágtak néhány nedves trollzoknival. :D – Pagony foxhole 2020. május 27., 19:00 (CEST)
Nem az a legény, aki adja, hanem aki állja :-) Malatinszky vita 2020. május 27., 19:05 (CEST)

Köszönöm a részleteket, @Pallerti:május 24.-én kérdeztem itt: A) Ezer fiók? - akkor van olyan előzmény, amit nem láthattam? Volt IP blokk? - azóta felmerült bennem: Ha tudhatóan és ismételten zoknibábozik, akkor miért volt az egy hetes blokk? – Rodrigó 2020. május 27., 20:15 (CEST)

Figyelj Eszter, ne írjál be olyasmit, hogy harmadik Pirócai, kösz. Pirócai vita 2020. május 28., 08:41 (CEST)

zur Info: ő is Pirócai: Szerkesztő:Kiss Pálfi Gábor --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2020. május 28., 15:13 (CEST)

Gyors válasz[szerkesztés]

Az Admin kézikönyvben az van hogy a kezdők figyeljék meg a rutinosak hogy csinálják. Egy tudakozóban felbukkanó kezdő szerkesztő esete kapóra jött.

Úgy fordultam hozzád, hogy vázoltam hogy látom a helyzetet, ezután segítséget kértem, kérdést tettem fel, és "Ha jól értem" elképzelést, amire gondoltam - egy remek admintól - részleteket kapok hogy mi és miért történik.

Ha rendeződik a helyzete, szívesen mentorálás alá veszem Pirócait - ha még nem ment el a kedve. – Rodrigó ⇔ 2020. május 24., 15:50 (CEST)

Erre felkérést/utasítást kaptam:

@Rodrigo: Oldd fel és vedd. – Pagony foxhole 2020. május 24., 15:54 (CEST)

Az egyértelmű, meglepően gyors válasz alapján cselekedtem. Ezután kaptam a tájékoztatást, hogy visszatérő troll, és nem volt jó ötlet belenyúlni. Épp emiatt nem is nyúltam hozzá, Pallertit megkértem, hogy foglalkozzon az üggyel (alapos ügyismerettel rendelkezik ahogy demonstrálta).

Pallerti oldalán is már jeleztem, itt is jelzem hogy nem állt és áll szándékomban megkérdőjelezni a Wikipédiás hozzáértésed és munkád, a kérdések az adott eset elemzésére vonatkoznak, azokkal nem volt semmi más célom. Pallerti oldalán elkezdtünk a tényleges esetelemzést, ám lehet jobb mondjuk Emailben vagy más nem nyilvános csatornán folytatni.

Talán észrevehetem, ha ironikusan mondasz valamit, az kacsintással vagy másként jelzed, mert ez így egy egyértelmű ám engem félrevezető jelzés volt.

Szép estét, jó munkát!

– Rodrigó 2020. május 29., 01:07 (CEST)

Csákányfokos[szerkesztés]

Igazából arra is roppant kiváncsi lennék. Csatádi vita 2020. június 1., 00:24 (CEST) Miért kéne válogatnom? Nem akarok venni. Csatádi vita 2020. június 1., 00:45 (CEST)