Szerkesztővita:Pagony

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vitalapi illusztráció – Keresztes irodalom.JPG
Archive

Archívum (?)


Isten Ige Társasága[szerkesztés]

Kedves Pagony ! Kérlek hagyd jóvá a változtatást– Ima vita 2020. július 28., 14:53 (CEST)

Kedves Pagony ! Köszönöm a gyors jóváhagyást! Ám utána is történt esemény, amiben abszolut nem ismerem ki magamat. Mindenesetre megint 4 jóváhagyásra váró eseményt ír az oldal. Kérlek nézz rá, hogy ez a 4 esemény is ellenőrzötté váljon .– Ima vita 2020. július 29., 07:03 (CEST)

Mileipal[szerkesztés]

Kedves Pagony!

A segítségedet kérem. Azt írtad a vitalapomon: Kérlek, hagyd abba az aláírások megváltoztatását, illetve a nemlétező szerkesztőként való aláírást. Nem állt szándékomban. A beállításokban megváltoztattam az aláírást. Az azonosító törlése (https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Azonos%C3%ADt%C3%B3_t%C3%B6rl%C3%A9se) oldalról másolom ki az alábbi mondatot: "A fenti három módszer egyike sem változtatja meg a már leírt aláírásaidat; ha van türelmed, megkeresheted ezeket a szerkesztői lapodra mutató oldalak között (a „Mi hivatkozik erre” funkcióval), és kézzel átírhatod őket." Ezt próbáltam megtenni, mármint az aláírást az újra átállítani. A kérdésem: ezek szerint mégsem állítható át az aláírás?

Köszönöm! dorgadelem vita 2020. július 28., 23:21 (CEST)


MIvanyi[szerkesztés]

Kedves Pagony!

Köszönöm visszajelzésedet. Kezdő vagyok a szerkesztésben és máris kissé kiábrándultam a Wikiből. Azért is írok, mert kérdésem is van, de az írottakat lényegesnek tartom, ezért szeretném, ha eljutna az illetékesekhez – ebben is kérem a segítséged. Tehát

1. A tényleges szerkesztőfelület NEM EGYEZIK MEG a Wikipedia tájékoztatójában szereplővel (https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Szerkeszt%C5%91fel%C3%BClet) Pontosabban, a tájékoztatóban szereplő "Mentés" gomb nem létezik, helyette a "Közzététel" gomb szerepel. Ez számtalan félreértésre ad alkalmat. Az is félrevezető, hogy kilépésnél a program ismét a "mentés" szót használja (figyelmeztet, hogy nincs mentve a munka). Vagyis teljesen keveredik a kétféle terminológia! Miután a felületen nincs „mentés” gomb, de a tájékoztató erre hivatkozik, az ember keresi, de nem találja. Minden valamirevaló mai szerkesztőben a mentés "piszkozat mentést" jelent, amit senki más nem lát a szerkesztőn kívül! Nagy nehezen kiderült számomra, hogy ilyen lehetőség viszont NINCS az alapesetbe beépítve. Ezt hangsúlyozni kellene valahol! (tehát a piszkozat rögtön látszik az interneten). Ez rossz a szerkesztő szempontjából, de rossz az egész Wiki szempontjából is az, hogy esetleg félig-kész cikkek tömege olvasható.

2. Ezután az ember keresgélni kezd, hogy hogyan is lehetne úgy menteni, hogy az ténylegesen piszkozat legyen, tehát senki se lássa. Itt következik a másik meglepetés! Több ehhez hasonló lehetőség is van, de melyik az igazi? Kiderül, hogy a „homokozóban” dolgozni "nem titkos", tehát nem ez az igazi. Kiderül, hogy a "próbalap" tartalma ugyanúgy megjelenik a neten, mintha az ember élesben dolgozna - kisebb megszorításokkal. Tehát, ha jól látom, akkor a "szerkesztői aloldal" fogalom teszi azt lehetővé, amire az ember már az első pillanatban számítana, átmeneti, privát piszkozatot készíteni. 

Ehhez meg kell érteni, hogy mit jelent maga a "szerkesztöi oldal" és hogyan lehet azon aloldalt készíteni. Ameddig az ember ide eljut, az kb. 2 nap kísérletezést és bosszankodást jelent - egy egyszerű szócikknél!


A FENTIEK A LEGELEMIBB KEZDŐ LÉPÉSEK. Ezek sincsenek rendesen ismertetve (szemben számos, lényegtelen részlettel). 1 értelmes ismertető több lenne 5 zavarosnál. Csodálkozok azon, hogy a Wikigazdák nem ismerik a KORSZERŰ WEBES SZÖVEGSZERKESZTŐKET, MELYEKNÉL ELEMI LEHETŐSÉG az ideiglenes mentés. Ha netán ennek megvalósítása technikai nehézségekbe ütközik, akkor is a tájékoztatókban, ezt szem előtt tartva kellene fogalmazni. Kétlem, hogy sok olyan szócikk szerző van, aki hirtelen belevág a végleges szerkesztésbe, nem törődve az eredménnyel (azzal, hogy a hogy a neten mindenki olvassa). A fentiek sokaknak vehetik el a kedvét attól, hogy írjanak a Wikibe.

KÉRDÉSEIM: Jól látom-e a 2. pontot, azaz a tényleges titkos piszkozat készítésének a "szerkesztői aloldal" készítése a legegyszerűbb és egyetlen módja? Hogyan lehetne a fentiekre felhívni az adminisztátorok figyelmét? A válaszért előre is köszönettel,

– MIvanyi vita 2020. július 31., 15:46 (CEST)

Jól írtam be a japán nevet a halálozási listába?[szerkesztés]

Kedves Pagony!

Nem tudom, jól írtam be a japán nevet a halálozási listába, mert úgy rémlett, hogy a japán nevek fordított sorrenddel rendelkeznek a magyar átírásban. Apród vita 2020. augusztus 3., 00:38 (CEST)

Javítottam. Pagony foxhole 2020. augusztus 3., 01:19 (CEST)
Köszönöm. Szép napot kívánok! Apród vita 2020. augusztus 3., 03:59 (CEST)

Meglepő[szerkesztés]

Szia! FV-ben, az "eltér" gombbal nézd már vissza az utolsó szerkesztésedet! Valami technikai zavar van, Crimea is ezt csinálja. – Burumbátor Súgd ide! 2020. augusztus 7., 11:18 (CEST)

Ahogy nézem, ezt az új vitalapi válasz eszköz csinálja valamiért... @Samat gyűjtötte eddig a tapasztalatokat, nem tudom, hogy ez már szerepel-e a listáján... Dami vita 2020. augusztus 7., 11:27 (CEST)

@Burumbátor, Bdamokos: Aha, köszönöm, tényleg nem láttam még ilyet. – Pagony foxhole 2020. augusztus 7., 12:08 (CEST)

Köszönöm a jelzést, @Bdamokos, @Burumbátor, @Pagony! Közben Tacsipacsi már jelezte a fejlesztőknek, akik gyorsan visszavonták azt a módosítást, ami ezt okozta. Elvileg már jó. Samat üzenetrögzítő 2020. augusztus 10., 23:08 (CEST)

Mellétey Magda[szerkesztés]

Kedves Pagony ! Kérelek engedélyezd a változtatást– Ima vita 2020. augusztus 9., 09:26 (CEST)

Ibelinék[szerkesztés]

Szia Pagony!

Ne haragudj, hogy csak most fogtam neki Ibelinéknek, de eddig mindig közbejött valami :( A várhoz meg a famíliához jutottam még csak el, de élvezet olvasni őket, le a kalappal :) A családhoz eszembe jutott egy kis érdekesség. Nem tudom, ismered-e ezt az irományt; a 210. oldalon szó esik az utolsó ismert Ibelinről, egy bizonyos Miklósról. – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2020. augusztus 9., 12:07 (CEST)

@Crimea: :Szegény utódok. :) Köszönöm szépen. Igen, az Edburyt már rég szerettem volna beszerezni, de eddig vagyonokért árulta az amazon, most meg, hogy egy kicsit alább ment az ára, a marketplace sellerei sorra írják ki: magukhoz nem szállítunk. A nemzetségcikket folyamatosan karban fogom tartani, nemcsak azért, hogy haladok előre a tételekkel, hanem azért is, mert sorra fedezek fel hibákat az enwiki cikkében. Hosszú művelet lesz. :) Viszont örömhír, hogy már úton van hozzám az alig kapható Crusader Institutions Joshua Prawertől! – Pagony foxhole 2020. augusztus 9., 13:40 (CEST)

Hohó, micsoda kincsnek leszel birtokosa! Én őkelme könyvet szeretném már nagyon régóta, de ez is mindig csillagászati árban van :( – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2020. augusztus 9., 18:32 (CEST)

@Crimea: Nekem is fáj a fogam rá, meg erre is. Pagony foxhole 2020. augusztus 9., 19:03 (CEST)

Kerékpár bomba[szerkesztés]

Kedves Pagony! Ezt a Kerékpár bombát így nevezik. Azért mert a Kerékpárba szokták belerakni és onnan robbantják fel.

Egy kérdés[szerkesztés]

Megcsináljátok hogy olyan legyen mint az angol? Vagyis úgy hogy sok cikk legyen. Azért csináltam a Windows Cairo-t meg az Oddesey-t.

Yujiulü Mugulü[szerkesztés]

Kérem, segítsen az Yujiulü Mugulü oldalon található adatok helyreállításában, sok időt fordítottam fordításra, és nem tudok hozzáférni az oldal tartalmához a másoláshoz! Pequeno Rourano vita 2020. augusztus 12., 01:26 (CEST)Pequeno Rourano Please, you delete a page without even letting me know, let me restore the page and let you deal with her problems, I spent a lot of time working on it!

re: Hinokitiol[szerkesztés]

Szia, már elég sokat beszélgettünk a vitalapján. S egyedül nem fog tudni zöldágra vergődni ezzel a cikkel. Persze nekem sem fog sikerülni, annyira szakszöveg. – Vépi vita 2020. augusztus 14., 18:36 (CEST)

@Vépi: Ja, azt nem láttam, csak a szerkesztők vitalapjait. Elég reménytelennek tűnik. – Pagony foxhole 2020. augusztus 14., 19:04 (CEST)

Lektorálás[szerkesztés]

Kedves Pagony! Légy szíves nézd át a Franz Kafka cikket. Jó lenne, ha lekerülne róla a lektor sablon. Köszönöm. Tulipanos vita 2020. augusztus 14., 18:49 (CEST)

@Tulipanos: Szia, amint lesz rá időm, megteszem. Gondolom, a kiemelésin szóvá tett hibákat javítottad. – Pagony foxhole 2020. augusztus 14., 19:11 (CEST)

Szia, az egész szöveget átnéztem az angol cikk alapján, mert onnan fordította a szerkesztő. Javítottam, illetve pontosbítottam. Tulipanos vita 2020. augusztus 14., 22:09 (CEST)

@Tulipanos: Időközben szúrópróbaszerűen belenézegettem, átböngésztem. Levettem a sablont, mert már messze nem látom indokoltnak.– Pagony foxhole 2020. augusztus 14., 22:29 (CEST)

Köszönöm a közreműködésedet! Tulipanos vita 2020. augusztus 15., 09:37 (CEST)

Földes Péter[szerkesztés]

Kedves Pagony, nem várnád meg, amíg befut, ha már azt írtad, hogy várjuk meg? Most intézem! Pár nap, amíg átmegy. Kérlek állítsd vissza az előző jó változatot, addig se legyen ott a szétrombolt, téves. Üdv: Szkari vita 2020. augusztus 16., 18:24 (CEST)

@Szkari: Ha eddig kibírta (gyanítom, a Ki kicsoda alapján), akkor azt a pár napot kibírja még. – Pagony foxhole 2020. augusztus 16., 18:33 (CEST)
Kedves Pagony, kérlek, állítsd vissza. Felelősséget vállalok érte, hogy a Hungarikusz Firkász beavatkozása előtt ott volt állapot a helytálló. Néhány napig se legyen ott téves adat, és ne is legyen ebből szerkesztőháború. És annyira ciki, hogy Földes Péter családja kiterjedt levelezést folytat, hogy javítsák a hibákat és kiegészítsék a cikket, és a tapasztalt Wiki szerkesztők meg másodpercek alatt törlik onnan a jó adatokat. Üdv: Szkari vita 2020. augusztus 16., 18:59 (CEST)
Én nem látok kiterjedt levelezést, látom viszont a Wikipédia irányelveit. Várjuk meg az írásos közlést az OTRS-en. – Pagony foxhole 2020. augusztus 16., 19:06 (CEST)
Kedves Pagony, neked 7 percre volt szükséged (feltételezem, Hungarikusz Firkász jelzésére), hogy a szócikk téves állapotát "megóvd" a javításomtól. A hiteles információ (abban a formában, ahogy HF mondta) 20 napja beérkezett hozzátok, ami a 7 percnek kb. 4000-szerese. Ez kevés volt akár a válaszadáshoz, akár a helyes állapot visszaállításához. Firkász kolléga OTRS-ügyekben illetékes, tehát része van ebben az eredményben. Szerinted türelmetlen vagyok, ha rákérdezek? Üdv Szkari vita 2020. szeptember 6., 03:09 (CEST)

@Szkari: Nem vagyok OTRS-kezelő, fordulj @Hungarikusz Firkász:hoz. – Pagony foxhole 2020. szeptember 6., 10:53 (CEST)

Szkari: valóban van egy kapcsolódó levél az OTRS-ben. De, egyrészről én ritkán kezelek info@-os emailokat, másrészről pedig érintettként sem venné ki jól magát ha én foglalkoznék az esettel. A Wikipédia:OTRS-üzenőfalon tudod kérni az eljárás meggyorsítását, ha nem találod megfelelőnek az intézkedés sebességét.

Mellékesen megjegyzem, a feltételezésed, miszerint Pagony az én jelzésemre tett volna bármit is, téves, ugyanakkor rosszindulatú is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. szeptember 7., 08:16 (CEST)

Hungarikusz Firkász: nagyon is jól vette volna ki magát, ha bebizonyosodott, hogy indokolatlanul akadályoztál valamit, akkor utána segítsd. De ez csak az én véleményem. – Ami a rosszindulatú feltételezésemet illeti, nem tudtam elképzelni, hogy egy akármilyen tapasztalt adminisztrátor számára 7 perc elegendő egy javítást véletlenül felfedezni, a mibenlétét megvizsgálni, az indokoltságának utánanézni, átgondolni és visszacsinálni. De ha azt mondod, hogy ez hihető, készséggel elhiszem. – Pagony: elnézést kérek, hogy a te vitalapodon írom ezt. Úgy látom, a ti együttműködésetek HF-szal zökkenőmentes, és remélem, hogy nem okoztam ezzel gondot. Üdv Szkari vita 2020. szeptember 8., 15:35 (CEST)

Csakhogy semmit nem akadályoztam indokolatlanul. Részemről ezennel ez a diszkurzus lezárva. További jó szerkesztést! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. szeptember 8., 17:35 (CEST)

Krajnc Balázs szócikk törlése![szerkesztés]

A szócikk vitalapjan leírtam a véleményem. Gondolom olvasta. Elviekben kaptam egy választ is de a tartalmat nem látom. Udv! Krajnc László Laszlokrajnc vita 2020. augusztus 20., 22:28 (CEST)

Kedves @Laszlokrajnc: nekem nincs közöm a dologhoz. – Pagony foxhole 2020. augusztus 20., 23:00 (CEST)

Tegnap este e-mailt kaptam, hogy uzenetem van a vitalapon"Pagony"-tol! Akkor ez teves? Laszlokrajnc vita 2020. augusztus 20., 23:41 (CEST)

@Laszlokrajnc: Az üzenet arról szólhatott, hogy szerkesztettem a vitalapodon: egy új sorral elválasztottam a hozzászólásodat az előzőtől, hogy áttekinthető legyen. – Pagony foxhole 2020. augusztus 20., 23:47 (CEST)

Kedves Pagony! Köszönöm! Sajnos a kérésemre (Krajnc Balázs szócikk visszaállítása) azóta sem kaptam választ! Gondolom ezt GhostDestroyer100 -tól kell majd megkapnom! Üdv! – Laszlokrajnc vita 2020. augusztus 21., 22:29 (CEST) Kedves Pagony! A segítségedet kérem a Krajnc Balázs szócikk visszaállítása ügyében! Az alábbiakat írtam le korábban a szerkesztőség részére: Nem tudok mit kezdeni Gerry89 indoklásával: nem nevezetes, nincsenek a pályafutását (részletesen) taglaló források. Ezt a vitát már 2011-ben egyszer lefolytattuk. A Krajnc Balázs szócikket folyamatosan figyelemmel kísérem, módosítom, pontosítom. Hitelesen mutatja be a labdarúgó és most már utánpótlás edzői pályafutást is. Folyamatosan meg vannak jelölve források. Állítólag a cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Azt kéritek, hogy ha hozzászólok, kerüljem a hibás érvelést és tartsam be a Wikipédia szabályait. Gondolom ez rátok nem vonatkozik! Mert ilyen színvonaltalan indoklással lehet egy törlést indokolni. Idézem Gerry89 alábbi megjegyzését: "Neki legyen szólva, ahol most játszik, ott sokan szívesen játszanának!" A félreértések elkerülése érdekében a Bugyi SE sport egyesületéről van szó. Ez a megjegyezés Krajnc Balázson kívül mélyen megbántja az egyesületet, az ott sportoló labdarúgókat, utánpótlás játékosokat és vezetőket. Továbbra is az a kérésem, hogy a törölt szócikk teljes terjedelmében kerüljön visszaállításra. Nem hiszem, hogy egy sportoló pályafutásának hiteles bemutatása csak azért mert jelenleg nem NB1-es játékos nem tarthat érdeklődésre számot. Balázs az elmúlt szezonban még az NB III-as a KELEN SC-ben focizott, jelenleg is utánpótlás edzőként dolgozik (Budaörs FC U-15, a szócikk törlése miatt már nem tudtam feltenni). Labdarúgó és utánpótlás edzői munkája mellett jelenleg a Testnevelési Egyetemen végzős hallgatója labdarúgó edzői szakon. Második éve pedig testnevelést tanít egy budapesti általános iskola 5-6 évfolyamos osztályainak. A mai fiatal labdarúgóknak egy ilyen pályafutás korrekt, hiteles bemutatása, ami nem csak a lejátszott mérkőzésekből és a lőtt gólokról szól nem hiszem, hogy a nevezetességi küszöb miatt csak a törléssel oldható meg. Köszönettel!– Laszlokrajnc vita 2020. augusztus 23., 19:38 (CEST)

Kedves @Laszlokrajnc: sajnos nem tehetek semmit, a sportos szerkesztőink tíz év alatt kétszer nyilvánították wikipédiai értelemben nem nevezetesnek. Szabályaink vannak, azokhoz kell tartanunk magunkat. – Pagony foxhole 2020. augusztus 23., 20:13 (CEST) Kedves Pagony! Köszönöm a tájékoztatást és a választ! Minden jót!– Laszlokrajnc vita 2020. augusztus 26., 19:46 (CEST)

Elrejtés[szerkesztés]

Szia! Wikipédia:Kocsmafal (egyéb) - EniPort 17:52-es szerkesztését is el kell rejteni, mert azzal is látható a személyes információ. Üdv, Csurla vita 2020. augusztus 26., 19:18 (CEST)

Szalonzene[szerkesztés]

Kedves Pagony ! Kérlek engedélyezd a kiegészítést– Ima vita 2020. augusztus 28., 18:15 (CEST)

ÉRTELMETLEN[szerkesztés]

KEDVES PAGONY! ADD TUDOMÁSOMRA, HOGY MIERT TORLOD A SIVANANDINI LAPOT? MIT JAVÍTSÁK RAJT, HOGY VÉGRE NE TÖRÖLD AZT?

-Ne töltsd fel, akkor nem törlöm. – Pagony foxhole 2020. augusztus 31., 22:30

De bunkó vagy! Miért ne tölteném fel? Mi a bajod az oldallal amit feltöltök? Magyarázd meg, ne fél mondatokban kommunikálj. (Jobb esetben.)

-A Wikipédia nem vicclap, kamuoldal, hanem enciklopédia. – Pagony foxhole 2020. augusztus 31., 22:43 (CEST)

Mi a bajod azzal, ha az Indiában található Yaduvanshi Ahirat kaszt, Krisna vér szerinti leszármazott rokonainak a jelenlegi királynőjéről írnék életrajzot, hisz eddig még nem találtam meg, hogy fent lett volna. Nagyon sokat tudok Rója, több, mint 10 éve gyűjtők Tőle mindent. Nonszensz, amiket írsz!

Vá: wpcirill[szerkesztés]

Szia, Pagony! Ha orosz névről van szó, akkor igen, ahogy írtad: Alekszeics. Üdv. – Vadaro vita 2020. szeptember 1., 18:07 (CEST)

Mellétey Magda[szerkesztés]

Kedves Pagony! Kérlek engedélyezd a változtatásokat! Köszönettel:– Ima vita 2020. szeptember 14., 20:29 (CEST)

Pere János[szerkesztés]

Kedves Pagony ! Kérlek engedélyezd a vastagítást !– Ima vita 2020. szeptember 20., 07:40 (CEST)

Diego és társai[szerkesztés]

A többiek is átnevezendőek, gondolom. De mi a helyes nevük? Diego Colón? A Kolumbusz-család kategóriában vannak. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. szeptember 25., 19:22 (CEST)

Fene tudja, én Gaja logikájára hagyatkoztam. Pagony foxhole 2020. szeptember 25., 19:24 (CEST)