Szerkesztővita:Pagony

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Pagony!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: BennóPffffft-kalpagos.gifFolybeszt a WP-be! 2010. január 2., 15:47 (CET)
Archive

Archívum (?)


Pazeller Jakab[szerkesztés]

Kedves Pagony! Mindenek elött BUÉK ! Megint meglepetés ért : nem úgy jelent meg a felület, ahogy eddig szokott. Nem láttam a szerkesztés megnyitódását, így nem is nézhettem meg a változás előnézetét. Rosszul csináltam valamit? Most látom: az aláírás-ikon sincs a felületen. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Ima (vitalap | szerkesztései)

Boldog új évet neked is! Nálam balról a 4. ikon az aláíró. Ha nem működik az előnézet, a műszaki kocsmafalon jelentheted. – Pagony foxhole 2019. január 1., 10:40 (CET)

Naruhito[szerkesztés]

Szia! Sajnos Peadar vitalapján nem kapok választ, így nálad próbálkozom. Ha csak ő ellenezné, nem foglalkoznék vele, mert, ahogy látom, valójában nincs jogalapja a kötözködésének, de te tagja vagy a Japán-műhelynek, így jobb, ha neked írok. Érdemes ezzel a Kocsmafalon foglalkozni vagy megegyezésre jutunk? Bár te nem ellenezted olyan hevesen az átnevezést, mint Peadar, de gondoltam, jobb a békesség. Egyébként a kérdésedre kérdéssel reagálnék: melyik elem jelenti a trónt és melyik az örököst a kótaisi szóban? – Lálálá9999 vita 2019. január 8., 23:12 (CET)

Természetesen egyik sem, mint ahogy a koronát sem. Itt egyszerűen arról van szó, hogy magyarul a trónörökös a bevett fogalom. Azt pedig egyszer sem tudtad érvekkel alátámasztani, hogy miért lennének az "ázsiai" trónörökösök inkább koronahercegek. Ennek a kijelentésnek ugyanis semmi értelme. Anno az osztrák, német koronahercegek miben különböztek a többi európai trónörököstől? Semmiben. Csak a német Kronprinznek mondta, amit régen mi is átvettünk ilyenekben, hogy Koronaherceg utca stb. De annak se volt értelme. – Pagony foxhole 2019. január 8., 23:17 (CET)

Hoztam föl érveket, amikre egyszer sem reagáltatok. Bevett szokás a keleti trónörökösöket még ma is koronahercegnek nevezni. Ez megfigyelhető a médiában, a szakirodalomban, a televízióban. Hogy miért alakult így, azt nem tudom, de tény, hogy így van. Már miért lenne elavult szó a koronaherceg, ha a mai napig aktívan használják? – Lálálá9999 vita 2019. január 9., 11:02 (CET)

Watanabe Jin[szerkesztés]

Sziaǃ Ez hogy van magyarul? 渡部 仁 (Watanabe Jin) – Gerry89 vita 2019. január 12., 14:36 (CET)

Vatanabe Dzsin. – Pagony foxhole 2019. január 12., 14:44 (CET)

Köszönömǃ – Gerry89 vita 2019. január 12., 15:01 (CET)

Szergely(Vlagyimirovics) Obrazcov[szerkesztés]

2019.01.19-én jár le a fönti feljavításra váró cikkjelölt határideje. Följavítottam az orosz wikipédia szócikkének anyagával. Szeretném, ha szócikk lenne. Pallertinek már jeleztem kérésem. Tambo elzárkózott. Partmoso vita 2019. január 15., 14:40 (CET)

Kobajasi[szerkesztés]

Szia! Lécci ne törölj kékítés előtt átírányítást. – Rakás vita 2019. január 18., 22:05 (CET)

Most nevezted át angolról rosszra, mikor születtek ahhoz kékítések? – Pagony foxhole 2019. január 18., 22:09 (CET)

Oké, azt értem, hogy rosszul fordítottam (ezer bocs), de akkor is volt hozzá öt vagy hat link. Azokat most megint keresni kell. Rakás vita 2019. január 18., 22:17 (CET)

Mert ha rossz maradt volna, akkor nem kellene? Nem értem. – Pagony foxhole 2019. január 18., 22:18 (CET)

De, persze, kellene, csak azzal könnyebb megtalálni, és törölni elég lett volna utána is. Apropó, a Magánélete c. szakaszban a két bátyjának a nevét jól írtam át? Akkor ellenőrizhetnéd azokat is. Köszönnémǃ Rakás vita 2019. január 18., 22:30 (CET)