Szerkesztővita:Pallerti

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
#FFFACD
To the north there lies a cave – the cave of Caerbannog – wherein, carved in mystic runes upon the very living rock, the last words of Olfin Bedwere of Rheged... [boom] ...make plain the last resting place of the most Holy Grail. Follow only if ye be men of valor, for the entrance to this cave is guarded by a creature so foul, so cruel that no man yet has fought with it and lived! Bones of full fifty men lie strewn about its lair. So, brave knights, if you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth.


Commonsos kérdés[szerkesztés]

Szia Pallerti!

Te tevékenykedsz a Commonsban? Ha nem, akkor tudsz valakit aki tudna nekem ott segíteni? Egy csomó képet töltök fel oda; minden rendben ment, de vagy 2-3 napja, miután beírtam a képekhez a szövegeket és a kategóriákat, további metaadatokat és wikidatához kapcsolást kér, amit kilehet hagyni; viszont amíg behozza a listát le-lefagy a gépem. Vajon ezt hogyan lehetne tartósan megakadályozni? A Beállításoknál mit kéne be- vagy kipipálni? Üdv. DenesFeri vita 2019. május 10., 11:34 (CEST)

@DenesFeri: Szia, sajnos fogalmam sincsen, talán a műszaki kocsmafalon lenne érdemes megkérdezni, biztosan tud valaki segíteni. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. május 13., 09:24 (CEST)

Danny Blue[szerkesztés]

Szia! Átírtam a saját szavaimmal az oldal szövegét. Így jó esetleg? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője ‎Zotya0327 (vitalap | szerkesztései) 2019. június 10., 11:43 (CEST)

@Zotya0327: Szia, igazából a sablonban leírtak szerint kellett volna eljárni és egy /új allapon kellett volna megcsinálni az új, jogtiszta verziót, mert így a laptörténetben ottmaradnak a korábbi jogsértő változatok (gyakorlatilag az url-je változott meg a jogsértő tartalomnak) ezért szükségmegoldásként a régi verziókat elrejtettem, ezek nem láthatók. A szócikk legnagyobb problémája a forrásolatlanság –, enciklopédia szócikket objektív a szócikk alanyától független források alapján írunk. Kifejezetten érdekelne, hogy a „kevesebb, mint egy év alatt Magyarország egyik legkeresettebb előadója lett” állítás milyen kutatásokra, számokra lett alapozva, mert ez elég bemondásszerűnek tűnik, a rajongói oldalán. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. június 23., 07:39 (CEST)

IP blokkok alól mentesülők[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a jogosultságot, igazán jólesett. Remélem nem leplek meg, ha megkérdezem pontosan mit tudok kezdeni a lehetőséggel :)?Thomas74 vita 2019. június 18., 06:29 (CEST)

@Thomas74: A tartományodból szerkeszt egy ismert vandál. Ezt az IP-tartományt blokkoltam, viszont így Rád nem vonatkozik a blokk, bejelentkezve tudsz szerkeszteni (anonként abból a tartományból nem, ennek a feloldására nincs technikai lehetőség). Ilyet ritkán szoktunk csinálni, mert olyan tartományokat nem blokkolunk, ahonnan sokan szerkesztenek, azonban a vandálon kívül innen csak Te szoktál jönni. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. június 18., 14:28 (CEST)

Csarkov[szerkesztés]

Hali!

Az egy új verzió, én is most látom, hogy Csebrikovval azonosítják a fiktív karaktert, ennek azonban semmi alapja nincs, legalábbis semmiféle forrást nem adott erről még senki. Úgy egy hete sikerült kiirtanom az angol, orosz és az eredeti "forrás" ukrán WP-ről azt a hoax-gyanús spekulációt, hogy egy bizonyos Sarkov lenne a karakter alapja, aki akkoriban főosztályvezető-helyettesi szintű KGB-ember volt, később aztán ukrán állambiztonsági tótumfaktum lett.

Semmi ok nincs arra, hogy Csebrikovot ne ábrázolhatták volna valóságos magaként, ahogy Scserbinát, Gorbacsovot és a szénipari minisztert, Scsadovot. Nyilván szándékosan nem egy valódi karaktert választottak. Ahogy a tudósok több tucatnyi csoportját egyetlen fiktív női karakterben egyesítették, úgy a KGB-t meg egyetlen fiktív felsővezetőben.

– Peyerk vita 2019. június 22., 16:45 (CEST)

Kukutyin[szerkesztés]

Szia! A Csendőr és csendőrlányokban említik nem a földönkívülisbenÖtvösCsöpi1010 vita 2019. június 24., 17:16 (CEST)

@ÖtvösCsöpi1010: Ok, de ha így írod át a linket, akkor a csendőrlányos fog a szövegben látszani, de a link a földönkívülisre mutat továbbra is. Erre cseréld: [[A csendőr és a csendőrlányok|a csendőr és a csendőrlányok]] Ez a wikilink úgy működik, hogy a baloldali részen van a szócikk címe a jobboldalin (| jellel elválasztva) az, amit meg szeretnél jeleníteni. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. június 24., 17:20 (CEST)