Szerkesztővita:Pallerti

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
#FFFACD
To the north there lies a cave – the cave of Caerbannog – wherein, carved in mystic runes upon the very living rock, the last words of Olfin Bedwere of Rheged... [boom] ...make plain the last resting place of the most Holy Grail. Follow only if ye be men of valor, for the entrance to this cave is guarded by a creature so foul, so cruel that no man yet has fought with it and lived! Bones of full fifty men lie strewn about its lair. So, brave knights, if you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth.


Petőfi[szerkesztés]

Érdemes Petőfire figyelni, nehogy Ady után ő legyen a következő indexes hír. Apród vita 2019. szeptember 7., 16:06 (CEST)

@Apród: Figyelem, figyeljük majd, de számomra ez az egész csak annyit jelent, hogy uborkaszezon van az indexnél is. Vandalizáltak egy lapot, ami a WP page rank-je miatt a google kapásból, mindenféle ellenőrzés nélkül átvesz és ebből készül cikk? Hát nem erőltetik meg magukat a témakeresésnél. Alapvetően azt gondolom, hogy a mi vandálvédelmünk elég jól felépített, valamit a google is hozzátehetne a sajátjáéhoz. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. szeptember 7., 20:48 (CEST)
Engem is meglepett, hogy az indexet hirtelenjében miért a Wikipédia vandalizálása mozgatta meg. Apród vita 2019. szeptember 8., 02:04 (CEST)

Sajátos vandál[szerkesztés]

Szia, megnéznéd ezt a szerkesztést? Teljesen kiürítette a vitalapomat valami fixed sablonfélével. – Pagony foxhole 2019. szeptember 18., 00:58 (CEST)

@Pagony: A kalciumos zsidózó, kipenderítettem a tartományát. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. szeptember 18., 06:46 (CEST)
Köszi! – Pagony foxhole 2019. szeptember 18., 08:25 (CEST)

ezek szerint[szerkesztés]

figyelsz, nem blokkolok. Hátha ad segítséget, amit csinál. – Burumbátor Súgd ide! 2019. szeptember 19., 17:41 (CEST)

Komiszár János alkotásai[szerkesztés]

Függőben Függőben --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. szeptember 23., 09:39 (CEST)

Szia! Van valami fejlemény ezekkel a képekkel kapcsolatban? – Regasterios vita 2019. szeptember 22., 18:44 (CEST)

@Regasterios: ...huhhh, totál nem emlékszem erre, egy kis türelmet szeretnék kérni, hogy utánanézzek. Mondjuk abból, hogy nem emléxem azt sejtem, hogy nincs fejlemény. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. szeptember 23., 09:31 (CEST)
@Regasterios: Meg van, kontaktban vagyok a feltöltővel és a művésszel is, valahol elakadt a folyamat, elképzelhető, hogy az én hibámból – néhány nap türelmedet kérem, először is utánanézek, hogy kaptunk, kaptam -e engedélyt (lehet, hogy a privát levelezésemben megakadt és nem került fel az OTRS-re), ha meg még nem jött engedély, akkor írok a szerzőnek és a feltöltőnek is. Amúgy a művésztől és a feltöltőtől jött a megkeresés, így valószínűleg kapunk engedélyt, csak valahol elakadt az egész. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. szeptember 23., 09:39 (CEST)
Persze, csak nyugodtan. De ki volt a feltöltő? Csak azért kérdem, mert a te neved van ott. Ezért tettem fel neked a kérdést. :-) – Regasterios vita 2019. szeptember 23., 09:54 (CEST)
@Regasterios: igen, valóban, én a technikai részében segítettem, amúgy user:Harmatiedina intézte, intézte volna, de sztem inkább közvetlenül írok Komiszár Jánosnak (meg van a mailcíme, egy más témában leveleztünk már). --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. szeptember 23., 10:34 (CEST)
@Regasterios: Közben rajta vagyok a témán, majd referálok, de szeretnék Tőled egy másik kép kapcsán kérdezni, ha már így összefutottunk: van ez a kép: Fájl:TexanerinWien.jpg, aminél utólag kiegészítetted a leírólapot azzal, hogy a forrás a szerző, illetve a szerző a szerző. Ezt nem igazán értem, szerintem a leírólap korábbi tartalma alapján arra gondoltál, hogy ennek a képnek a szerzője maga a feltöltő, de szerintem ez így nem jó. Ez egy engedélyköteles kép, amúgy egy beszkennelt képeslap. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. szeptember 24., 13:08 (CEST)
Erről beszéltem annak idején Texanerrel: Szerkesztővita:Texaner#Fájl:TexanerinWien.jpg. Mivel azt írta, hogy őt ábrázolja, ezért elfogadtam mint szerkesztői képet (nem találkoztam vele még személyesen). Azt persze lehet firtatni, hogy a montázs másik része honnan ered (vagy egyáltalán hogyan néztek ki az eredetiek), de erre már nem vettem a fáradságot. Mindenesetre nem nagyon van letisztázva, mit fogadunk el szerkesztő képnek és mit nem. Erről ugye még te kezdeményeztél egy megbeszélést pár hónapja: Wikipédia:Kocsmafal_(képek)/Archív21#Ellentmondás_a_userkép_sablonnal_kapcsolatban, és pár egyértelmű esetet leszámítva nem történt érdemi előrelépés a kérdésben. – Regasterios vita 2019. szeptember 24., 13:31 (CEST)
@Regasterios: Ez a kép nem Texanert ábrázolja. Ez egy régi bécsi képeslap. A Wien felirat van ki blur-ölve a jobb felső részből. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. szeptember 24., 13:39 (CEST)
Ha nem őt ábrázolja, akkor valóban engedélyköteles. Ha így van, nem tudom, nekem miért ezt válaszolta. Ezt tőle kell megkérdezni, de talán látja majd a pinget. – Regasterios vita 2019. szeptember 24., 13:44 (CEST)
A rövidebb megoldást választva megkérdeztem a vitalapján, hogy miért állítja Neked, hogy ő van a képen és, hogy ez egy montázs, amikor nem így van. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. szeptember 24., 14:02 (CEST)
Rendben, köszönöm. – Regasterios vita 2019. szeptember 24., 14:16 (CEST)

Vadonvilág - gróf Széchenyi Zsigmond nyomában[szerkesztés]

Kedves Pallerti!

Több forrásból dolgoztam a Vadonvilág film wikipedia oldalának készítésekor, igyekeztem minél többet saját szavaimmal fogalmazni és nem szó szerint átvenni a forrásokat Lehet, hogy nem dolgoztam kellően alaposan. A hellovidéken olvasható cikk egyébként egy sajtóközleményból szeármazik, amit a film készítői adtak ki, csak az ő oldalukon nincsen fent. Lehetővé tenné, hogy átdolgozzam az anyagot, hogy kelljen újrakezdenem? Köszönöm! dzsano, aki kezdő a wikipedián – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Dzsano (vitalap | szerkesztései) 2019. október 4., 14:57‎ (CEST)

@Dzsano: Szia, a nyers szöveget itt éred el ---> katt!. A cikket ne szerkeszd, mert az káoszhoz vezet, itt tudod újraírni jogtiszta anyagból: Vadonvilág - Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában/Új (és ahogyan látom, már oda is találtál). --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. október 4., 15:47 (CEST)

origo.hu[szerkesztés]

Az egyik forrás magát az álhíreket közli. A másikban pedig kis is van fejtve. Forrásokkal alátámasztott állításokat nem szoktunk törölni. Légyszíves ne kezdj bele értelmetlen szerk. háborúba. üdv. – M. V. 2019. október 9., 16:38 (CEST)