Szerkesztővita:Pallerti

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
#FFFACD
To the north there lies a cave – the cave of Caerbannog – wherein, carved in mystic runes upon the very living rock, the last words of Olfin Bedwere of Rheged... [boom] ...make plain the last resting place of the most Holy Grail. Follow only if ye be men of valor, for the entrance to this cave is guarded by a creature so foul, so cruel that no man yet has fought with it and lived! Bones of full fifty men lie strewn about its lair. So, brave knights, if you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth.


Kérdések, tanácsok[szerkesztés]

Üdvözletem! Köszönöm visszajelzését. A névazonosság csak részbe rokonsági fok miatt, főleg mert a személy korából már csak kevesen élünk és mivel én használok gépet régebbtől, megkértek a szócikk összeállítására. Pálvölgyi Sándor életében publikált az újításairól, kutatjuk a folyóiratot jelenleg. Az összegyűlt anyagot eléggé le kellett rövidítenem, pont a semlegesség miatt, ami esetleg ez ellen szól azok tények azok számára akik ebben a körben dolgoztak. Korabeli fényképet is kaptam amit szívesen mellékelhetek, csak Ő szerepel rajta az újításaival, de az általam értelmezett 70 éve nyilván nem telt el. További véleményüket is megkísérlem megválaszolni illetve tanácsukat várom!

P.S.

Hol tudunk beszélgetni? Nem tudom hogy írjak máshogy neked és lenne pár kérdsem. – Zarcell vita 2018. november 5., 23:49 (CET)

@Zarcell: Ha üzeneted személyes vagy bizalmas jellegű adatokat nem tartalmaz, akkor itt a vitalapomon, kérdezz nyugodtan, amire tudok, válaszolok. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. november 5., 23:48 (CET)
Itt a realtime, online csevegésre gondolok, ahol nem kell létrehozni új vitatémákat ha csak egy szimpla kérdésem akad. - Zarcell vita 2018. november 5., 23:56 (CET)
@Zarcell: Elvileg van a magyar nyelvű Wikipédiának IRC csatornája, de én azt nem használom, itt éred el:
Mi az az IRC?
A magyar Wikipédia IRC-csatornája: #wikipedia-hu@chat.freenode.net
Böngészőn keresztül is elérhető, csak klikkelj a lenti gombra:

--PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. november 6., 00:04 (CET)

Akkor felteszem itt:
Hogyan tudok egy olyan oldalt csinálni amit többen tudunk szerkeszteni a barátaimmal mielőtt csinálnék belőle egy teljes oldalt?
Meddig van életben a próbaoldalam?
- Zarcell vita 2018. november 6., 00:14 (CET)
@Zarcell: Már elkészítetted a próbalapodat, ezt bármeddig szerkesztheted, amíg úgy nem érzed, hogy már olyan állapotban van, hogy szócikként megjelenhet a fő névtérben. Mielőtt sok energiát fektetnél bele, javaslom elolvasni a Wikipédia:Mi nem való a Wikipédiába? irányelvünket. Érdemes azt is jelezni, hogy kik azok a szerkesztők, akiknek megengeded, hogy szerkesszék az allapodat (olyan lapoknál, amik nem userek allapjai, ilyen opció nincs, azokat mindenki szerkesztheti). --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. november 6., 00:34 (CET)

Segítség[szerkesztés]

Függőben Függőben --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. november 6., 20:48 (CET)

Üdv Szeretnék egy feljavításra váró cikket, egy járőrrel cikké minősíteni, de sajnos nem találom a módját (kissé magas ez nekem) A cikk amiröl szó van: https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Feljavításra_váró_cikkjelöltek/Hartmann_Kitty Köszönöm a segítségetDancsuri üzenőlapja  2018. december 13., 20:31 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

@Dancsuri: Most viszonylag kevés időm van WP-s dolgokkal foglalkozni, de megnézzük majd. Első blikkre azért igényel még némi munkabefektetést, egyelőre nem támogatom a cikké minősítést, de segíteni fogok, hogy min kell javítani, egy kis türelmedet kérem. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. november 6., 20:48 (CET)

.NET-keretrendszer[szerkesztés]

Igazából törölhető is, mert ahogy nézem, ez szóról-szóra ugyanaz, mint a régebbi cikk, onnan van átemelve. Üdv, – VargaA vita 2018. november 18., 15:31 (CET)

Igazad van, érdekes, mert azt megnéztem, hogy nem copy paste -e külső forrásból és ilyenkor fel szokta dobni a meglévő wikicikket, de úgy látszik most pont olyan részeken teszteltem, amiket nem dobott fel a kereső. Törlöm a cikket. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. november 18., 15:33 (CET)

Moszkva[szerkesztés]

Köszi a megértést; a cikken persze még sokat kell dolgozni, hogy igazán elfogadható legyen. Egyébként lemaradtam a KiWi ügyben a gratulációról, most szívből pótolom. Üdv– Szilas vita 2018. november 19., 17:48 (CET)

@Szilas: Köszönöm szépen! --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. november 19., 18:51 (CET)

Fájl:Led Zeppelin – Celebration Day CD (album cover).jpg[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva--PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. december 13., 13:02 (CET)

Szia! Ez a fájl jó ideje nincs használatban. Ez véletlen vagy szándékos? – Regasterios vita 2018. december 8., 11:30 (CET)

@Regasterios, OsvátA: Szia, bocs, láttam, amikor írtál, de nem volt időm utána nézni, aztán meg elfeledkeztem róla. Ebben a változatban még benne volt, OsvátA vette ki itt, a szerköffben nem indokolta. 2018. augusztus 16., 09:30 (CEST)-kor történt, őszintén szólva meggyőzhető vagyok róla, hogy – tekintve a DVD borítóval való erős hasonlóságot (igazából az arányai mások) – nem ad túl sok többletet a cikkhez, el kell dönteni, hogy kell -e bele, vagy nem – ha nem, nyilván törlendő. Megbízom az értékítéletedben, hogy ha úgy gondolod, hogy nem érdemes a CD infoboxba visszatenni, akkor töröld nyugodtan. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. december 13., 09:08 (CET)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) Ha hiszed, ha nem, éppen ebben a pillanatban néztem rá a vitalapodra megnézni, mi a helyzet, és csak utána vettem észre, hogy megpingeltél. :-) Szerintem is elég hasonló a két kép, de mivel nem ismertem az okot, amiért el lett távolítva, gondoltam, rákérdezek. Nekem cseppet sincs ellenemre, hogy visszakerüljön a kép, de rád bízom, megteszed-e. Ha nem, akkor viszont én törölni fogom majd egy idő után. Persze, helyreállítani is bármikor lehet, ha meggondolod magad. – Regasterios vita 2018. december 13., 09:15 (CET)

@Regasterios, OsvátA: Megvárnám OsvátA-t, mert kíváncsi vagyok mit mond, ha azt mondja, hogy ez felesleges bele, akkor töröljük. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. december 13., 10:15 (CET)

Celebration Day (film) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

@Hungarikusz Firkász, Teemeah: érdekelne a véleményetek, mi legyen ezzel a képpel, kell a cikkbe (itt fentebb linkelve a cikk is, a cikkben lejebb görgetve van a CD infoboxa, abban volt a borító), vagy felesleges, mert szinte ugyanaz, mint a DVD-borító? --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. december 13., 10:21 (CET)

Szerintem nem kell a cikkbe hisz szinte teljesen ugyanaz, mint a dvd borítója. Ráadásul jogvédett is. Xia Üzenő 2018. december 13., 10:44 (CET)

Ennél többet én sem tudok mondani. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. december 13., 12:51 (CET)

@Regasterios: jó plakát. (Pardon, borító, de olyan jó, mint egy régiplakát. Nem az?) A joghelyzetben nem vagyok mérvadó. OsvátA Palackposta 2018. december 13., 12:08 (CET)

Ezt akkor átbeszéltük, köszönöm mindenkinek a hozzászólást, @Regasterios: akkor törölheted, ha úgy gondolod. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. december 13., 13:02 (CET)

Rendben, törlöm. – Regasterios vita 2018. december 13., 13:04 (CET)