Szerkesztővita:Pallerti/Archív 2011

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 12 évvel ezelőtt a(z) Mentorsablonod témában

Brenda gandini

Szia! Nagyon helyesen átnevezted. Helytelen név esetén azonnali törlésre célszerű jelölni. További jó szerkesztést. Üdvözlettel Tambo vita 2011. március 20., 17:30 (CET)

Törlés

Szia! A Lovas Kristóf szócikket azonnalira jelöltem. A szócikk formájából látszik, hogy tesztjellegű. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 22., 21:28 (CET)

Kornis György

Szia, hol a hír? --Pagonyfoxhole 2011. március 27., 21:07 (CEST)

A halálhír "tényét" én vontam vissza két menetben, ez nem tűnt fel? Viccelsz? Amit te láttál, amikor az infoboxot betetted, az a halálhír nélküli állapot volt. Vagy belenéztél a laptörténetbe, és jobban hittél egy anonnak, kockáztatva egy igen kínos affért a Wikipédiának? El vagyok képedve. --Pagonyfoxhole 2011. március 27., 21:19 (CEST)

Rendben, értem. Tanulság, hogy egy aznapi "halálesetnek", ha nincs forrásolva, mindig utána kell menni a neten. --Pagonyfoxhole 2011. március 27., 22:43 (CEST)

Sármányvirág (ironwort=vasnövény) projekt

Köszönöm a segítséget, így könnyebben haladok. Sok mindent ki kell egészíteni ebben a témakörben. Renatabanok vita 2011. március 28., 20:21 (CEST)

Most egy kicsit bajban vagyok, ez a szó megőrjít: ironwort. Szinte teljes egészében angolról fordítottam magyarra, a végén néztem magyar szöveget könyvekből és a netről. Bárhogyan is van az ironwort=vasnövény vagy vasfűvet jelent. Magyarul ezt a nevet is találtam: forrasztófű (a sebekre utalhat). Nem lehet, hogy a forrasztófű csak a mi (magyar) elnevezésünk? Sideros magyarul vasat jelent. Nem írnám le a forrasztófűvet. Más: hogyan írok egymás alá? alt w és utána pici vízszintes. Hogyan csinálok pici vízszintest? Szia, Renatabanok vita 2011. április 1., 23:21 (CEST)
Az tuti biztos, hogy a Sideritis magyar megfelelője a sármányvirág. A szöveg legelső mondatára gondoltam, amikor még további elnevezéseket is megadtam: hegyi tea, pásztortea stb (na és még mi a stb?). Megijedtem, hogy a fenébe jön ide a forrasztófű is?! Az angol wikipediat is használtam, itt lehet látni a fordítást. (néztem német és francia szöveget is, de az angol infok mindig a legrészletesebbek.)Döntöttem: odaírom a forrasztófűvet és a vasfűvet is. És miért? Megtaláltam hu.wikipedia.org/wiki:KeFe/LatHuNépies/P. lapot és ő is ezeket az elnevezéseket használta. Nem szeretnék fontoskodni, csak jól szeretném megírni és terhelni sem szeretnélek. Nagyjából kezdem érteni a rendszert, a táblázatban pár dolgot már meg tudok csinálni, gyakorolnom kéne (ma is dolgoztam, tortát sütöttem, de mindent szeretnék!. A Táblázatok nevű hasábnál az "új sorra" gondoltam |-. Ez nem sikerült. Most nem szeretnék ilyet, csak amikor próbálkoztam ez nem ment. Látom, Te a zenét szereted. Az én nagy kedvenceim voltak: Art Of Noise, Human League. Visszatérve a növényre: még a növénytani részt bővíteni szeretném, hogy minden adat benne legyen. Szia Renatabanok vita 2011. április 2., 19:22 (CEST)
Köszönöm a segítséget, igyekszem, de nem mindig sikerül. Forráshoz nem sikerült beirni: Diterpenoids from Sideritis tmolea P.H.Davis. Ebben a leírásban szerepelnek -bizonyíthatóan- a diterpének. Kémiai összetételével is látható, hogy mi mindenre jó. A legelső referencia: EMEA. Európai Gyógyszerészeti Központ, ők a "főnökök" egész Európában, monographiákat is ők adják ki. Szia, Renatabanok vita 2011. április 4., 00:10 (CEST)
Jobb így, hogy leírtad a forráshivatkozást, még azért nehezen megy. Értem az egészet, csak technikailag nem tudom jól kivitelezni. Annyit szenvedtem a flavonoidtartalomra vonatkozó forrással (amiben olvasható az összehasonlítás), borzasztó volt, de sikerült!! Szia, Renatabanok vita 2011. április 4., 19:57 (CEST)
Értem a problémát, szerintem meg tudom oldani, ma du elkezdem, ha elakadok, szólok. Szia Renatabanok vita 2011. április 6., 10:04 (CEST) (a görög infokat törölni fogom, sok más infom is van, nem probléma. ÉRTEM!!!)


NÉVTÉRBE HELYEZÉS

Szerintem ezt úgy kell csinálni: a csillag melleti gombra rámegyek, megkeresem az átnevezést. Be kell írni: User:<felhasználónév>/szócikk.js

Persze lehet, hogy az egész elgondolás rossz! Szia Renatabanok vita 2011. április 7., 20:47 (CEST)

Megcsináltam, remélem nem rosszul. Köszönöm a segítségedet. Szia Renatabanok vita 2011. április 7., 22:24 (CEST)

átnevezés

Rendben. köszönöm, hogy értesítettél. Szajci pošta 2011. április 2., 16:49 (CEST)

Heroin szócikk kapcsán

Szia!

Azzal nem volt gond, hogy rátetted, de mivel ugyanaz a szöveg már 3x jelenik meg egy anon által, ezért egyszerűbb volt visszavonni az egészet (így a "másolmány" sablon okafogyottá vált).

Ha névtelen szerkesztő hosszabb részt bemásol egy külső honlapról, amire nem adtak engedélyt, nyugodtan vond vissza. Regisztrált szerkesztő esetén rá kell tenni a sablont a cikkre, és rá kell kérdezni az adott szerkesztő vitalapján. hogy nem akarja-e átírni, illetve, hogy van-e engedélye a szöveg felhasználására. Ha egyik sem, és te magad sem akarod átírni, ugyanúgy vissza lehet vonni. misibacsi*üzenet 2011. április 4., 09:34 (CEST)


Sármányvirág

Szia, inkább nevezzétek át az allapot (és elég lenne Sármányvirág, Sideritis nélkül), mert lényeges laptörténete van. A másikat meg törlöm. Jó? --Pagonyfoxhole 2011. április 7., 22:37 (CEST)


Még egyszer köszönöm a sok-sok segítséget, Nélküled nem sikerült volna semmi! Kellemes hétvégét kívánok! (Nem lesz szép időnk ugyan, de mégis! Nagyon szeretem a kánikulát, az emberek többsége szenved 40 C˙-ban, én pedig imádom.) Szia Renatabanok vita 2011. április 8., 08:08 (CEST)

rock és roll

Köszönöm, hogy észrevetted. Tömegben cseréltem, és amit láttam, vissza is javítottam, de úgy látszik maradt benne bőven. LApankuš→ 2011. április 8., 10:00 (CEST)

Romzsa Tódor szócikke

Kedves Pallerti! Próbáltam ma belejavítani a Romzsa Tódor szócikkbe, amelyre rendszeresen hivatkoznak a médiában is, leginkább a legkifogásolhatóbb mondatára, mely szerint nem volt magyar. Visszaállt perceken belül a régi hibás verzió. Nincs időm most kitanulni az össze szerkesztési módozatot, de fontos lenne ezt kivenni. Forrás levéltári kutatásokra alapozva: Puskás László: Megalkuvás nélkül. Boldog Romzsa Tódor püspök élete és vértanúhalála, Budapest 2005. Művészet – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Művészet (vitalap | szerkesztései) 2011. április 19., 23:17

Kedves Pallerti Köszönöm a bátorítást, bár mivel 17 évig a Képzőművészeti kiadó szerkesztője, majd művészeti szerkesztőségének vezetője voltam, talán inkább én bátoríthatnálak, próbáld elérni, hogy megbízhatóbbá váljanak a Wikipédia szócikkei. Ennek egyetlen módja, hogy ellenőrizhető és hiteles forrásokat kell megkövetelni a cikkíróktól. Márpedig nézd meg a Romzsa-cikket, az életrajzomat, amelyet a Római Kanonizációs Kongregáció szakértői ellenőriztek (annak alapján történt a boldoggá avatás) meg sem említik, bezzeg a témának igazolhatóan legfeljebb csak egy mozzanatát ismerő újságcikkecskéi forrásként szerepelnek. Vitalapot javasolsz - de a témát nem ismerőkkel, azt nem kutatókkal miről vitatkozhatnék?

Romzsa

Írtam a vitalapjára. Persze hogy ide jöttem volna a válasszal, csak reggel rohannom kellett, gyorsabb volt együtt, egy helyen válaszolnom három kérdésre, mint hogy ugráljak háromfelé. :) --Pagonyfoxhole 2011. április 20., 18:11 (CEST)

Kedves Pallerti Előbb az előzőhöz - A MÁV-nak van irattára, az első schematizmusa (vasúttiszti név és adattára ?) tán 1910-től van, náluk találtam meg Romzsa Pál pályaőrt Nagybocskóról, még a Máramarosi főnöke neve is benne van, a fizetéséről nem is beszélve. Meglepett, hogy a pályaőröket már tartalmazza, pedig nekem nem tűnik rangnak, igaz, hogy ettől kisebbet már nem jegyeztek (Erről némi régi, az irattárral való könyvíráskori telefonálásokból tudok). Sajnos csak a KuK-időkre használkató, a Trianon-utáni ottani állapotra, Csehszlovákiára már nem tudom, honnan lehetne adatot találni Romzsa Pálra. pl. arra, mikor rugták ki a vasúttól magyarságáért a hűségeskű megtagadásáért, de főtémám szempontjából ez amúgy is másodlagos - anno csak az egyházi relációk voltak fontosak számomra. De én is ember vagyok, és utálom, amikor az egyik nemzeti nomináció be akarja nyelni a másikat, ahogy 1949-től mindmáig a kárpátaljai magyarokat (ez alkati is lehet, mert a mai magyarországi ruszin kisebbség is alkalmazza még itteni folyóiratában is, ha hagyja az érintett - ez Romzsára, és még rám is vonatkozik, de én legalább még felszólalhatok)- Ha a kárpátaljai sztori érdekel, decemberben megjelent P.L. Ilyeneké Isten országa, Isten Szolgája, Orosz Péter (1919-1953) titokban felszentelt püspök élete és vértanúsága c.könyvem egyik a kor atmoszféráját megjelenítő rövid fejezetében még azt is megtalálhatod, miképpen kaptak szláv keresztneveket a magyarok akkoriban.

Valójában most csak meg akartam köszönni, hogy ilyen gyorsan zöldágra vergődtem veletek Romzsával, idővel egy csöppet még átfésülném a szócikket, beletenném az irattári forrásokat is pl. Szeretettel Puskás (a Művészet az nem a zoknibábom /vö,Pagony?/, hanem műtöri-doktor lányom, aki tőlem sokkal régebben netezik, neki panaszkodtam első dühömben arra, hogy a WK micsoda eszköze tud lenni a piti érdekeknek, azaz a hazugságnak, én meg nem tudom, hogyan szólhatnék hozzá ill. hogy lehetne a hibákat kijavitani- – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Puskás (vitalap | szerkesztései)

A bevezetőből kiszórtam a nem oda valót, de a többivel tényleg foglalkozzon más. :( --Pagonyfoxhole 2011. április 21., 19:36 (CEST)

re: Mi a manusz szó jelentése? (Tudakozó: 2011-04-22)

Ugye, nem baj, hogy megváltoztattam a forráshivatkozásod formátumát? Szerintem, így érthetőbb a válasz a kérdező számára... - vitorlavita 2011. április 22., 13:20 (CEST)

Köszönet

- Köszi a megerősített szerkesztői státuszt!
- Nyugat-dunántúli wikipédisták és a Győri wikipédisták kategória, OK! :)
- A két sablonért bocs, elkeveredtem a lapok között! :(
Haldek vita 2011. április 22., 21:21 (CEST)

kasznár

Szia, ha legközelebb ilyen szótárszerű bejegyzéssel találkozol akkor a sima {{azonnali}}(?) helyett használd bátran a {{wikiszótárba}} sablont - törlésre az is listázza, de a cikkét kereső szerkesztőnek, vagy az éppen a bejegyzést nézegető olvasónak hasznosabb információ lehet. Üdv, --Burrows vita 2011. április 24., 14:45 (CEST)

Szechenyi

Hiba volt, már van ellenőrizni a könyvet, akkor lenne is láthattuk, hogy ez kb István. [1] Wladthemlat vita 2011. április 25., 14:58 (CEST)

Glettosaurus Maximus

Szia!

Mivel jelezted, hogy a Glettosaurus Maximus cikket az Unciklopédiába valónak tartod, egy másolatpéldányt elhelyeztem a Szerkesztő:Pallerti/Glettosaurus Maximus szerkesztői allapodra (a cikknévtérből pedig töröltem ezt a cikket). Ha gondolod, innen bemásolhatod a szöveget az Unciklopédiába. Ha már nincs szükséged az allapra, szóljál, hogy töröljem.

Malatinszky vita 2011. április 27., 16:28 (CEST)

Jótanács

Szia! Ha elfogadsz esetleg egy jótanácsot: ilyet én nem engednék meg magamnak a helyedben... Szerencsére ezt követően sokáig nem ürítette egyetlen admin se az azonnali kategóriát – köztünk legyen szólva (ha lehet ilyet egy nyilvános felületen :-)), előfordul olyan is, hogy valaki csak ledózerolja, amit benne talál – hanem csak néhány óra múlva én, én viszont levettem az azonnalidat, helyette szubcsonkra tettem. Megérte, mert szépen kibővült a cikk. Szóval én odafigyelnék a helyedben az ilyenekre. Üdv: --Joey üzenj nekem 2011. április 28., 07:21 (CEST)

Nincs mit, de a konkrét esetben szerintem bőven elég lett volna a nagyszámú(!) interwikikbe belenézni egy kicsit, és rögtön nem jelent ki ilyet az ember. További jó munkát: --Joey üzenj nekem 2011. április 28., 07:33 (CEST)

Betettem az iw-ket és átneveztem a helyes névalakra. --Joey üzenj nekem 2011. április 28., 07:51 (CEST)

Dél-Afrika

Szia! Nem én mentettem meg, hanem Malatinszky, ha jól látom. Én csak felvettem a listámra, hogy ha valaki nem nyúl hozzá öt napig, akkor megcsinálom, csak mostanában más dolgom volt :) Alensha 2011. április 28., 19:17 (CEST)

Köszi

Köszi,hogy segítettél!De akarok valamit mondani!A Krisna-tudat forrás részénél leírt cím igazi,létező,csak a forrás kirakásában még egy kicsit gyakorolnom kell. -- Gulyás Dávid

X-szárnyú

Szia! Ha másolmány szócikket találsz, ne a másolmány sablont tedd rá. Ilyenkor a {{jogsértő|url=xxx}} sablont kell a szócikkre tenni, a szócikk írójának a {{subst:nemásolj|szócikk címe|url}} sablonnal kell írni neki, a szócikket pedig listázni a Wikipédia:Szerzőijog-sértés oldalon. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. május 2., 10:25 (CEST)

Köszönöm a segítséget.Lassan belejövök.

A véleményed fontos

Kedves Pallerti!

Köszönöm, hogy próbáltál segíteni, hát nagyon elkelne most is egy kis segítség.

Nemrég regisztráltam a Wikin, zöldfüllel nekiugrottam a saját zenekarom (Szekler zenekar )szócikkje megszerkesztésének. Igen átolvastam a szabályzatokat amiket küldtél, tanultam belőle, kezdem megérteni a Wiki működési elvét, de azért nagy szükségem van a véleményedre annak érdekében, hogy érdemesnek lássam folytatni azt amit elkezdtem. Megingott az akaratom miután törlésre jelölték az oldalamat, a nem elég nevezetes váddal. Miután látom aktivan részt veszel a könyüzene mühelyben, nagyon fontos a véleményed számomra. A nevezetesség egy tág fogalom, helyhez kötődik, stb. Ebben az esetben idő kérdése szerintem. Amibe kapaszkodhatok, hogy a szabályzatnak megfeleljek az az, hogy helyileg elismert zenészek is részt vesznek ebben a zenekari projektben. Szerinted elég ez ahoz, hogy kiérdemeljen a Szekler zenekar egy szócikket itt a Wikipedián (és ha igen akkor mit ajánlanál milyen sablonok vagy elv szerint dollgozzam ki az oldalat), vagy nem? Ellenkező esetben törlöm magam mielött mások megteszik.

Köszönöm szépen.--Szekler vita 2011. május 3., 10:41 (CEST)

Mentor

Szia! Monkis25 téged kért mentornak. Üdv. Tambo vita 2011. május 3., 21:16 (CEST)

Mentor

Szia! Először vegyed le a szerkesztői lapjáról a mentorkérő sablont. Másold át a vitalapodra az én vitalapomról a mentor részeket. Lényegtelen, hogy mennyi szerkesztésed van. Fő, hogy tudjál segíteni. Ha akarod, beírod magad a mentorok közé, ha nem akarod, akkor nem. Ha kérdésed van, írjál. Üdv. Tambo 2011. május 4., 12:50 (CEST)

Segítség

Szia! Bár írtad, nem vagy a "hivatalos" mentorom, azért szeretnék tőled segítséget kérni. Nem tudok egy cikkhez sem forrást tenni, ennek nemtudom mi az oka, de mindig kiírja hogy hiba a forrásban. --Monkis25 2011. május 6., 14:14 (CEST)

Szia! Most már tudom, hogyan kell forrást egy cikkhez betenni, már nincs szükség segítségre. --Monkis25 2011. május 6., 18:53 (CEST)

Ellenőrzés

Üdv! Biztos jogosult vagy arra, hogy egy cikk legutóbbi szerkesztett változatát ellenőrizd. Szeretnélek megkérni egy szívességre:el kellene fogadni a Jeffrén Suárez, Michael Ammermüller, Brendon Hartley,Petronas cikkek legutóbb szerkesztett változatát, amelyekről én gondoskodtam. Előre is köszönöm! --Monkis25 2011. május 6., 18:57 (CEST)

Hírháttér

Kösz a linket, "felemelő" olvasmány volt...

Járőr

Szia, te miért nem vagy az? Jelölhetlek? --Pagonyfoxhole 2011. október 1., 02:14 (CEST)

Szia! A járőrjogot megkaptad, jó szórakozást hozzá. :-) Kötelező olvasmány: Wikipédia:Járőrök kézikönyve. Mini útmutató:

Részemről egy felhívás, hogy ha sablonozol, problémát találsz, értesítsd a szerkesztőt (ha regisztrált user, akkor mindenképp), mert akkor van esélyünk megtartani a szerkesztőket. Köszi és jó munkát. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. október 7., 19:48 (CEST)

Örülök, jó és hasznos járőr leszel! --Pagonyfoxhole 2011. október 7., 20:21 (CEST)

Aláírás

Szia. Ne feledkezz meg aláírásodról. FarkasgergelyÜzenet 2011. október 7., 17:53 (CEST)

Állapotjelző

Szia. Bocs, hogy beleszólok, de láttam, hogy kitetted az állapot jelzést a vitalapodra. Így azonban hibás, mert ismeretlen állapotot jelez.Itt találod az állapotjelzőnek a leírását: Szerkesztő:Teemeah/Qui. Az ott leírtak szerint kell eljárni, s akkor meg fog jelenni helyesen a szerkesztői lapodon, vagy pedig a vitalapodon az állapot jelzésed. FarkasgergelyÜzenet 2011. október 7., 19:40 (CEST)

Szívesen. Én meg láttam, hogy nem boldogulsz, azért írtam. Gratulálok a járőri jogosultságodhoz. FarkasgergelyÜzenet 2011. október 7., 20:00 (CEST)

Zoknibáb gyanú

ezt rossz helyre írad, ide kellett volna.

Henrik 2011. október 10., 20:55 (CEST)

Slade (jogsértő)

Szia!

Bocsánatodat kérem, de a Slade létrehozásban kicsit módosítottam a jogsértőre jelölésedet. Mindössze annyi csak, hogy a jogsértésgyanús szöveget nem kitöröljük, hanem commentbe tesszük. A Beállítások Segédeszközök részénél egyébként van egy Sablonbeszúró program, amit ha bekapcsolsz, a jobb felső sarokban megjelenik egy "S" betű, ami között van a Jogsértő sablont. Ha a arra klikkelsz csak bele kell írni, hogy honnan van a szöveg másolva, a többit pedig a beszúró elvégzi. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. október 16., 19:40 (CEST)

Nincs mit. Kisdobos, úttörő segít ahol tud. :-) Egyébként ugyanez a Sablonbeszúró tartalmazza a másolásra figyelmeztetést is. Ilyenkor az "ügyfél" vitalapján a "Ne másolj"-ra kell klikkelni, majd bemásolni az aktuális szócikk nevét és az oldal linkjét, ahonnan a másolás történt. Sok jó dolog van benne. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. október 16., 19:58 (CEST)

Ja, hogy ezt már ismered is. Vigyor Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. október 16., 20:00 (CEST)

Üdvözlet

Kedves Pallerti. Én csak azt szeretném, ha megosztanád velem, hogy miért értelmetlen, amit a tegnap írtam. Azt tudom, hogy szerinted értelmetlen, valószínű, hogy még mások is így gondolják. Azt is megtudtam, hogy sajnálod, hogy nem sikerült értelmes dolgot írnom. De engem még mindig az érdekelne, hogy konkrétan mi az értelmetlen benne, és miért értelmetlen. Csak ennyit szeretnék megtudni. Persze még azt is szeretném, hogyha Winston nevű szerkesztőnek, aki nekem komoly sérelmet okozott, ugyanúgy felfüggesztenék a szerkesztési jogait, de ezt nem biztos, hogy el tudod intézni. 109.98.211.105 (vita) 2011. október 22., 10:23 (CEST)

És lenne egy kérdésem a szerkesztéssel kapcsolatban, mert nagylelkűen felajánlottad a segítségedet. Tulajdonképpen csak azt szeretném, hogy megnyugtass, nem fognak megint blokkolni, mert ez úgy tűnik, ez nagyon könnyen megy. Valamelyest tisztában vagyok a szerkesztés alapjaival. Elmondom, mit szeretnék. A Moammer Kadhafi cikk összes forrásolatlan állítására forrást kérni, úgyszintén a líbiai pogháborúval kapcsolatban, bár az meglepően korrekt cikk. Valamint belinkelni ezt a dokumentumot, amely egy ENSZ jelentés szövege, egy megfelelő bekezdés kíséretében. Ha sok időm lesz, talán írok még a Jamahiriyaról, amely a líbiai közvetlen demokrácia volt. Kérlek biztosíts arról, hogy ezért nem fognak blokkolni, mert ha csak törlik, akkor fölösleges munka volt a részemről, ha blokkolnak, az már megalázó.

Másik kérdésem az lenne, hogy a külső hivatkozások szakaszban olvasható linkek a cikk forrásának minősülnek-e? 109.98.211.105 (vita) 2011. október 22., 11:39 (CEST)

Pl. a Kadhafi cikk esetében mi a helyzet a külső hivatkozásokkal? Nem olvastam el az egészet de elég sok potenciális forrás van közötte. Mégis a források szakasz alatt kevés hivatkozás van. Akkor a cikk most forrásolt vagy nem? Egyébként a gondolkodásmódoddal nem értek teljes mértékben egyet, de elismerem, hogy segítőkész vagy. 109.98.211.105 (vita) 2011. október 22., 13:21 (CEST)


megjegyés

Üdv!

Ha azonnalizol, vagy törlésre jelölsz, jogsértőzöl, egy cikket akkor praktikus ellenőrzöttnek jelölni. (törlésre jelölt cikk szerzőjét pedig praktikus értesíteni.)

Henrik 2011. október 22., 13:09 (CEST)

Ok. Henrik 2011. október 22., 13:22 (CEST)

Kadhafi

Látod teljesen elfogyott a türelmem. Egy orát kínlódom, megtisztítom a teljes szakaszt, megyarítom, jön valaki, látja anon kivett linket, oszt visszavonja. Szánalmas! 109.98.211.105 (vita) 2011. október 22., 15:33 (CEST)

Peti100

Szia!

Nincs mit. Mondjuk az jó lenne, ha ilyen hibás néven nem hozná létre. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. október 22., 21:49 (CEST)

Mammuthus...

Hurrá!!Kaboldy vita 2011. október 23., 10:24 (CEST)

A hurrá az öröm, lelkesedés kifejezésére szolgáló szó, magyarul kb. az éljen felel meg neki, de ha bele akarsz magyarázni valami mélyebbet, én nem ellenzem. Nem gondolod, hogy kicsit feleslegesen levelezgetünk? :-)Kaboldy vita 2011. október 23., 10:33 (CEST)

Szeretném hangsúlyozni, hogy én semmilyen szinten nem értek a paleontológiához, de: A két szócikk több ponton kiegészíti egymást, ha a tartalmuk megfelel a valóságnak. Másodszor, pedig törlésre semmiképp nem ajánlom, hanem a Mammuthus... szócikket átirányításra. De, még egyszer hangsúlyozom, lehet, hogy teljes ostobaságokat tartalmaz és írmagját is ki kell irtani.Kaboldy vita 2011. október 23., 11:52 (CEST)

Köszi a figyelmeztetést, de még el sem kezdtem a szócikket, mikor már bele is javítottál a lapban. Arra sem volt időm, hogy kitegyem a Sablon:Szerkesztés alatt jelzést. Szóval minden rendben lesz, csak Te voltál egy kicsit gyors. Viszont ha még itt leszel, akkor megköszönném, ha ellenőriznéd, talán 1 órán belül elkészül.

Üdv:Dorogifc vita

Re:Wenso

Nekem az a véleményem,hogy ebbőlmég lehetne egy normális cikket készíteni, ezért a szubcsonk sablon. Ha te úgy itéled meg - töröltesd. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2011. október 26., 13:46 (CEST) Ha az amire én gondolok, akkor ebből lehet egy szakszerű cikk. Vagyis egy szaki ennek a szervezetnek a tagjakén valóban népszerűsíteni akarja (és ez nekünk is fontos lehet), csak még nem tudja itt hogyan lehet ezt megtenni. Ezért nem töröltetem. Aztán majd meglátjuk, ha kell segítünk, ha nincs értelme mert ennél többet nem is akar, akkor töröljük. A figyelőlistámon nekem is rajta lesz. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2011. október 26., 13:56 (CEST)

Tessék, egy cica!

Mert végtelenül jóindulatúan viszonyulsz a kezdőkhöz. :)

Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. október 26., 18:04 (CEST)

Iszán

Köszönöm Pallerti, hogy átszerkeztetted az Iszánnal kapcsolatos tartalmat ! :) Ha nem jó így sem, akkor töröljétek. Nekem mindenesetre nem csak pár percig tartott ez a pici tartalom szerkesztése így én nem törlöm. További jó munkát és sok sikert kívánok ! Kendo vita 2011. október 26., 20:24 (CEST)

Jogsértőzés

Szia!

Köszönöm a tájékoztatást. Egyébként számtalanszor csináltam már hiba nélkül. Ha újra rászánom magam a sablon használatára, átolvasom a leírásodat. Üdv.! --Kispados vita 2011. október 30., 14:51 (CET)

Johanna Beisteiner

Kedves Pallerti, Köszönöm szépen az üzenetet! Bocsánat, a magyar nyelv nem az anyanyelvem. Volt egy kis hiba a Johanna Beisteiner cikkében: a neve nem Beisteine, hanem Beisteiner. Legyen szíves, Ön tud látni a cikket még egyszer? Üdvözlettel, --Culturawiki vita 2011. október 30., 15:32 (CET)

Meghívó

Feltűnt, hogy milyen jól magyaráztad el a jogsértőzés menetét, és hogy milyen türelmes vagy. Lenne kedved itt csatlakozni a mentorokhoz „hivatalos” mentorként?
Még egy dolog: ha egyszer egy ilyen tanácsadást gondosan összeállítottál, akkor érdemes felvenni a Tipp-sablonok közé: Kategória:Tippek.
 Karmela posta 2011. október 30., 17:29 (CET)
Örülök, ha te is beszállsz!
A mentorálás a kezdetekhez képest sokkal lazábbá vált mostanára, és a legtöbben már egyáltalán nem adminisztrálják le a táblázatban, amikor egy-egy mentorálást megkezdenek vagy befejeznek.
Most elég, ha készítesz magadnak egy mentorsablont a többi mintájára és figyelve arra is, hogy kiderüljön belőle, hogy kb. milyen idős vagy, majd beiktatod a többi közé a Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás lapon. Fontos a korod, mert sokaknak több a bizalmuk egy magukhoz hasonló korú mentorhoz.
Lehetőleg gyorsan kapjon választ a mentorkereső, még azalatt, mialatt tényleg itt van. Ebben segít, ha a { {Mentort keresnek} } sablont elhelyezed egy olyan lapon, amit gyakran megnézel, mert ez mindig mutatja, hogy kinek a bemutatkozólapján van egy { {Segítséget kérek} } sablon.
A felesleges riogatásokat elkerülendő kell arról is gondoskodni, hogy ha jelentkezel valakinél, akkor deaktiváld a { {Segítséget kérek} } sablont.
Az összes többi már a mentorálttal való párbeszédből adódik.
Ha észreveszel egy mentorkeresést, de neked éppen nincs rá időd-kapacitásod-kedved, akkor azzal tudod az ügyet továbbmozdítani, ha valamelyik kocsmafalon felhívod a figyelmet a segítségkérésre.
Sok segítségkérőnek sajnos ez az egyetlen szerkesztése, és többé feléje sem néz a Wikipédiának, ne kedvetlenítsen el, ha ilyet látsz, ez mindennapos. Máskor meg egy sor komoly segítségkérő hiába vár. Még nem jöttem rá, hogy mi benne a rendszer, hogy van-e benne egyáltalán.
 Karmela posta 2011. október 31., 14:12 (CET)

Javítás

Szia. Bocs, hogy belejavítottam az anonnak küldött üzenetedbe. Be lett vele kategorizálva az anon vitalapja. FarkasgergelyÜzenet 2011. október 31., 20:29 (CET)

Nincs mit. FarkasgergelyÜzenet 2011. október 31., 20:40 (CET)

Sablon:Tipp-sablonbeszúró

Tetszik, szerintem jól érthető.
Ezek a tippsablonok a tapasztalatom szerint akkor jók, ha rövidek, tömörek. Sajnos mindig akad egy jótét lélek, aki feltupírozza a tömör sablonjaimat, mert hogy nem teljes, vagy mert lehet azt még így is, meg úgy is, meg amúgy is. Pedig a szükségesen túlmenő információtömeg csak lebunkózza a kezdőt. Szerintem éppen csak annyi információt érdemes egy szuszra adni, amivel egy lépéssel tovább jut, és ahonnan aztán tovább kísérletezhet. Ha elakad, akkor megint ki kell döccenteni a kátyúból, de csak akkor.
Talán csinálhatnál eleve két változatot:
  • Tipp-sablonbeszúr-tömör (vagy Tipp-sablonbeszúr-1), és
  • Tipp-sablonbeszúr-teljes (vagy Tipp-sablonbeszúr-2)
Akkor azokat is boldoggá teszed, akik szeretik felpumpálni a tippeket, te meg dolgozhatsz a használható tömör változattal :)
Ennek megfelelően az első fele menne a tömörbe, a „Még egyéb hasznos” kezdetű rész nélkül. A második rész helyett esetleg valami hasonló mondat: Próbáld ki, hogy milyen sablonokat kínál fel neked a cikkek névterében, a fájloknál és a vitalapokon – más és más készletet fogsz látni.
Ez azért is jó, mert kipróbálgatásra ösztönzi a mentoráltat, és ez szerintem a tanulás legjobb útja.
A teljes változat szövegét pedig nem csak a sablonba lehetne belevenni, hanem valamelyik útmutatóba is, csak meg kéne találni, hogy melyik erre a legalkalmasabb.
 Karmela posta 2011. november 1., 17:41 (CET)
Az nem nagy baj, ha nem ír alá, hiszen lehet, hogy a használója még szeretne egy-két szót hozzáfűzni.
Ha mégis szeretnél aláírás-automatizmust, akkor ezt írd a végére: ~~<includeonly>~~<includeonly>
Ez persze csak substolós sablonoknál fog működni, de hát tekintettel a mentoráltra a tippsablonok eleve substolósak.
 Karmela posta 2011. november 2., 10:08 (CET)

Inkább ne, jobb a tippsablonok használóinak egységesen mind aláírás nélkül, mint ha hol ilyen, hol meg olyan.

Az aláírósdival lesz még alkalmad más sablonokban játszani :)

 Karmela posta 2011. november 2., 10:16 (CET)

Gratuláció!

Szia!

Köszönöm! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. november 1., 19:01 (CET)

re:Üdv

köszönöm.

Henrik 2011. november 2., 11:05 (CET)

Lenkó Patrik

Szia! Szerintem kissé elhamarkodtad a figyelmeztetést. Nem vandál volt, törölte amit leírt. Többet értél volna, ha elmagyarázod, mit kellett volna tennie. Üdv. Tambo vita 2011. november 2., 20:44 (CET) Vaskereszt

Doc irontown

Sok hasznos tudnivalót szereztem már eddig is azokból az alapelvekből, amelyekre felhívtad a figyelmem. Úgy gondolom, hogy a konkrét (első) témámmal kapcsolatban gondok fognak felmerülni, tehát valójában más megoldásra kell törekednem. Hogy megérts, el kell mondanom valamit magamról. Egy se nem gyakori, se nem ritka névvel bírok, amely eddig kb. 6x van fenn a Wikipedián. Ez eddig nem baj, sőt. Azonban nekem egyrészt tudományos munkásságom, Ph.D. fokozatom van, másrészt három önálló verseskötetem és több antológiám jelent eddig meg. Sajnos a különféle keresők, valamint internetes könyváruházak gyakran keverik össze a műveimet más, azonos nevű szerzőkével. Ezért gondoltam arra, hogy a Wikipédián önálló szócikket szerkesztek, amelyben pontos adatokat adhatok meg. Természetesen ezzel sérül a függetlenség elve, tehát nem járható út. Amúgy a nevezetességi kritériumoknak, úgy gondolom, megfelelnék, mert objektív hivatkozásaim is vannak mind a tudományos, mind az irodalmi vonalon. Most tehát így állunk, kissé már bejjebb, de még mindig az út elején.--Doc irontown vita 2011. november 4., 21:32 (CET)

Cikkszerkezet

Talán még nem figyeltél fel rá, de már egy ideje egy olyan cikkszerkezet az ajánlott, amiben nincsen Külső hivatkozások szakasz, lásd Wikipédia:Szavazás/A szócikkek egységes felépítése (2011).

 Karmela posta 2011. november 5., 09:22 (CET)

Itt érdemes nézni: Wikipédia:Szócikkek felépítése, de ez a lényege:
== Jegyzetek ==
{{Jegyzetek}}
== Források ==
*
*
== További információk ==
*
*
== Kapcsolódó szócikkek ==
*
*
Ha már beleásod magad a témába, akkor azt a sabloncsaládot is érdemes lenne kipróbálnod, amit külön ehhez a cikkszerkezetnek a támogatásául alakítottam ki. A legfontosabb belőle, hogy
  • a Források szakaszában sorold fel a részletes forrásleírásokat, és minden sornak adj egy azonosítót az elején a { {hely} } sablon segítségével, például:
{{hely |Angus 1972}}
  • ahol pedig a szövegben hivatkozni akarsz rá, ott nem kell < ref >, hanem csak ennyit írsz
{{refhely |Angus 1972| 55. oldal}}
Ehhez még jön egy egész paletta a különféle helyzetekre, de ennyivel már meg lehet élni.
 Karmela posta 2011. november 6., 18:32 (CET)

Haradiak

Szia!Szeretnék csinálni egy szócikket és volna 3 kép hozzá de nem merem feltölteni őket mert nem tudnék nekik megfelelő licencet adni mert nem tudom milyen kell neki?Megtudnád mondani milyet adjak neki? Itt a 3 kép linkje:

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Lurtz (vitalap | szerkesztései) 2011. november 8., 22:20‎

Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Deltai István Rafael

Szia! Én a helyedben visszavonnám a törlési javaslatot. Keress rá Deltai István artistára. Üdv. Tambo vita 2011. november 9., 08:15 (CET)

Semmiképp ne töröljék az oldalt. Nem is értem miért kéne törölni. Nem fér el?The Golden Fountain 2011. november 10., 17:43 (CET)

Szia! Nincs miért mentegetőznöd! Mindnyájan tévedhetünk. Nem azért írtam, mert bírálni akartalak, hanem feltételeztem, hogy egy picit túl gyors voltál. Velem is elő szokott fordulni, és még sok más szerkesztővel is. A lényeg, hogy kijavítottad a hibát, és a cikk szépen alakul. További jó munkát kívánok. Baráti üdvözlettel Tambo vita 2011. november 11., 10:28 (CET)

Sulivandál

Leütköztél. :-) Cassandro Ħelyi vita 2011. november 9., 12:50 (CET)

Doc irontown

Sziasztok, látom már, hogy még sok tennivalóm van, pl. meg kell még értenem a hivatkozások logikáját és a szerint átszerkeszteni a szöveget. De addig is várom a véleményeteket.--Doc irontown vita 2011. november 10., 21:41 (CET)


Angel Of The Golden Fountain

Szia Pallerti. Miért nem ellenőrizték a cikkeimet? Szerinted rosszul fogalmaztam meg őket? Pedig forrásokat is tüntettem fel! Nem tudom mi lehet a baj :(! Szép napot.--Angel Of The Golden Fountain vita 2011. november 11., 07:30 (CET)

Szia Pallerti! Lassan készen vagyok Amy Winehouse-al szeretném ha megnéznéd jó -e. Ha nem, kérlek szólj és javítom! A diszkógráfiának az évszámokat átjavítottam arra ami nekem nagyon tetszik, szerintem sokkal szebb, átláthatóbb, és egyszerűbb is. A hivatkozásokat a kislemezekről eltávolítottam, mert az a sok sok piros nem volt szép látvány, viszont ha minden jól alakul estére azok már kék színekben fognak pompázni :)! Imádom Amy-t szeretném ha én szerkezthetném. Nekem ez nagyon fontos lenne. Róla mindent tudok. Ha egy forrással nem tudok elszámolni, kérlek szólj, és felkutatom a neten, de én leginkább fejből dolgozok, Amynél pedig csak fejből. A diszkógráfia ezen formáját én magam írtam a számítógépemen, nem másolt. Ami nem tetszik az az Amyről fenn lévő kép. A számítógépemen közel 3000 fotó van róla, viszont nem tudom melyiket lehet feltölteni, és melyiket nem. A képet mindenképp szeretném kicserélni. Tudsz nekem ebben segíteni? Mármint abban, hogy milyen képet lehet, és milyet nem, feltölteni fel tudom. Licencek ide, licencek oda nem nagyon értem :)! Előre is köszönöm! További szép délutánt! --Angel Of The Golden Fountain vita 2011. november 11., 13:26 (CET)

Szia. Azt szeretném kérdezni hogy kijavítod a Bradley Steven Perry-ről szóló cikkemet?

Ernest Starling

Üdv.Elkészültem vele.Ellenőrzésre várok.

--Lurtz vita 2011. november 15., 14:55 (CET)

Mail

Hali! Akartam neked mailt küldeni, de nincs engedélyezve. Ha nincs akadálya, küldj már egy levelet nekem, ahol megadod a címed (amit persze nem adok tovább senkinek), és tudok írni neked. Persze ha nem akarod megosztani a címed, megértem, nem sértődök meg! Köszi! Peligro (vita) 2011. november 15., 17:43 (CET)

Válasz ment. Peligro (vita) 2011. november 15., 21:26 (CET)

Köszönöm, bíztam benned! :-) Peligro (vita) 2011. november 16., 23:02 (CET)

re Bethlen

Köszönöm! --Hkoala 2011. november 16., 22:54 (CET)

Székely Bence

Szia azt szeretném kérdezni hogy Bradley Steven Perry-ről szóló cikkemet ki tudnád javítani? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Székely Bence (vitalap | szerkesztései) 2011. november 14., 20:42‎

Szia akkor kérdezni valamit. pl:http://hu.wikipedia.org/wiki/Kassai_Viktor ennél a cikknél jobb oldalt van a kép meg mellékelt adatok még az ilyet hogy kell megcsinálni? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Székely Bence (vitalap | szerkesztései) 2011. november 14., 21:10‎

Szia Pallerti Szeretném ha megtudnád nézni a Kim Rhodes nevű cikkemet és a Matt O'Leary változtatásokat és a Bradley Steven Perry-t befejezni majd ha lesz időd – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Székely Bence (vitalap | szerkesztései) 2011. november 15., 21:48‎‎

Köszi, hogy átnézted őket igazad van figyelek majd jobban most kezdek egy új cikket szólok ha kész van. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Székely Bence (vitalap | szerkesztései) 2011. november 16., 19:24‎

Szia Pallerti Kész az új cikkem David Lambert ha van időd nézd majd meg. És a Kim Rhodeson valaki módosított valamit ha tudod azt is nézd meg. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Székely Bence (vitalap | szerkesztései) 2011. november 16., 22:50‎

Szia. A David Lambert miért lett gépi fordításnak elkönyvelve? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Székely Bence (vitalap | szerkesztései) 2011. november 16., 23:34‎

Szia. Amit tudtam kijavítottam vagyis amit észrevettem. Ha van időd tekints rá egy pillantást. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Székely Bence (vitalap | szerkesztései) 2011. november 17., 00:00‎

Szia a David Lambert cikkemet át tudnád nézni ha lesz időd?

Szia mikor lesz időd kijavítani a David Lambert nevű cikkemet.

Anon

Szia! lehet, hogy van valami megállapodás ebben a konkrét ügyben, amiről nem tudok, ezért teszem fel a kérdést: meg tudnád mondani, miért szerkeszted át, kommentezel, törölsz egy anon vitalapjáról? Köztük az ő hozzászólását? --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. november 19., 13:59 (CET)

Szvsz két megoldás van, törölni kell egy az egyben, vagy egyáltalán nem reagálni rá. Az említett anon nem egy "vitalapjára" beírta ezeket, arra a címre is, amelyről semmit sem szerkesztett, csak a vitalapot. Mondhatni keresi a bajt, arra vár, hogy mikor akad rá valaki, és akkor mehet róla a cirkusz. Peligro (vita) 2011. november 19., 14:06 (CET)
Pallerti: egyébként azt javaslom, hogy ne állj le az anonnal, a legminimálisabb mértékű energiát sem éri meg a dolog. Peligro (vita) 2011. november 19., 14:07 (CET)

Azonban tegnapi és mai akcióiban egyetlenegy sincs, amivel Pallerti kolléga megvádolja. Ő azonban vidáman törli anon beírását a saját vitalapjára, és nem az első adminellenes kiírásról beszélek. Ez így sehogy sincs jól. Csak óvatosan. --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. november 19., 14:09 (CET)

Re Peligro: engem, mint admint egyébként nem sértett az a beírás. De ha sértett volna, akkor sem kértem volna fel senkit, hogy járjon el az ügyben. --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. november 19., 14:09 (CET)

Igazad van, konkrét dolgot valóban nem tettet, mondjuk én sem írtam volna neki. Végső soron ugyanazt javasoljuk Pallertinek, csak más indíttatásból :-) --Peligro (vita) 2011. november 19., 14:18 (CET)
Mellesleg engem sem adminként zavar amit kiírt. Ha azt írta volna, hogy "zöld szeműek ne írjanak erre a lapra", akkor nem zavarna. De egy létező ellentétet akar meglovagolni, rátenni még egy lapátra a feltehetően nagyon jól értesült anon. Valaki, akiről nem tudjuk, hogy mi módon, milyen ügyben járt már a wikin, de már gondja van az adminokkal; vagy azért, mert rászóltak már egyszer, vagy azért, mert látta, hogy ez itt egy jól kijátszható, sokakban szimpátiát keltő kártyalap. Peligro (vita) 2011. november 19., 14:24 (CET)

re Pallerti: valóban rutinos szerkesztő, nem csodálkoznék, ha egy jól ismert nevet takarna. Ami a tűrésküszöböt illeti, József Attilával: "Ne szisszenj minden kis szilánkhoz..." További jó szerkesztést. --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. november 19., 15:18 (CET)


Doc irontown

Szia Pallerti! Kérdésem: hogyan lehet felső indexálást végezni (a források megjelöléséhez?). Egyébként a "kotnyeleskedéseidet" átültettem a gyakorlatba, kösz. Ha majd a szöveg elkészül, lehet, hogy egy képet is szeretnék majd feltenni.--Doc irontown vita 2011. november 20., 22:09 (CET)

Indexelés

Biztos tudod már, hogy új ajánlásunk van a cikkek szerkezetére, ez: Wikipédia:Szócikkek felépítése. Itt olvashatod a szavazást róla, példának pedig megnézheted mondjuk az Otoh Gunga cikket.

Ezt az új szerkezetet, amiben a Források szakaszában a részletes forrásleírásokat direktben felsoroljuk és a sorok elejére egy hivatkozható azonosítót írunk, jobban kiszolgálja a < ref >-eknél, ha a a jegyzetelő sabloncsaláddal dolgozik az ember, ráadásul sokkal könnyebb megtanulni is. Nagy előnye, hogy a cikk szövegéhez nincsenek hozzákeverve a forrásleírások, a szerkesztésre megnyitott szöveget nem teszik a refek káotikussá. A nyomtatott szakirodalomban használt technikához is ez áll közelebb, ott is egy külön forrásjegyzék van, amire a szövegből röviden csak utalunk. Ráadásul rá sem kell kattintani, ha az egér az index fölött nyugszik, akkor a buboréksúgóban is megjelenik a szöveg.

A kétféle jegyzetelési tehchnikát itt láthatod egymás mellé téve: Wikipédia:Jegyzetek.

 Karmela posta 2011. november 21., 13:25 (CET)

Magneoton borítók engedélye

Hali! Ez biztos érdekelni fog. claptonos cuccok is vannak pl. :-) Peligro (vita) 2011. november 21., 18:46 (CET)

Nincs mit, én is örülök neki! :-) Peligro (vita) 2011. november 21., 18:52 (CET)

Németh Zsolt aranyköpése

Háj, Pallerti!

Te aztán igazi seggnyaló vagy, hogy kisvártatva kritikátlanul törölted a szerkesztésem! Azért a magyarság szószólója tanúsíthatna nagyobb tájékozottságot anyanyelvén történő megszólalásakor, még ha csak saját, szemellenzős táborának szánja is! N.B. Ha lenne e-címe a honlapján, Neki írtam volna, mivel az itteni magukat lojálisnak tartók úgyis rögtön lépnek, Hozzá el sem jut... Sajnos várható a komcsik balneológia-analógiájú, a mieink félműveltségét karikírozó szemétáradata. Tiszteletem: Onan --84.236.50.35 (vita) 2011. november 25., 10:15 (CET)

Maradjunk annyiban, hogy nem enciklopédiába való megfogalmazásról volt szó, amit helyesen visszavont Pallerti. Mint ahogy ez a hangnem sem idevaló. – CsGábor[±]  2011. november 25., 10:20 (CET)

Doc irontown

Szia Pallerti, szia Karmela! Megint tettem néhány apró lépést, remélem, jók. Az infobox még kínai. A forráshivatkozások ref-es megoldása tényleg kissé zavaró a szerkesztendő szövegben, az általad említett hivatkozó azonosítót, Karmela, viszont (még?) nem tudom használni.--Doc irontown vita 2011. november 26., 18:59 (CET) u.i. bizony elképedve olvasok troll-ízű beszólásokat, szomorú, hogy a wiki sem lehet immunis ezekkel szemben.

Szelektív

Igen, valszeg pontosan ez történt. Már töröltem is, és az égvilágon semmi gond. --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. december 3., 13:58 (CET)

Erdélyi fazekasközpontok

Szia! Jelenleg szerkeszteném a cikket, de ha folyton törlöd úgy igen nehéz. Az elsőnél ki volt írva az irodalom, úgyhogy szerintem ez így megfelelő volt, bár még törekedtem a tökéletesítésre. A másodikhoz most böngésztem ki a hivatkozást, de ez sem úszta meg a törlést... Szakdolgozatban, újságcikkekben és amikor könyvet írtam az 56-os forradalomról, akkor megfelelt ez a hivatkozási forma. Amikor saját kutatási eredményemet írtam fel wikire, törölték, mert nem volt forrás. Lassan feladom ezt az egész wikipédia szerkesztgetést, mert képtelenség minden járőr, stb. igényeinek megfelelni. Inkább segítenél, mint akadályozod a munkámat. Inkább alszok. Nyertél. Üdv. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.186.113.186 (vitalap | szerkesztései) 2011. december 4., 03:12‎

???? Ha másolok és hivatkozok az nem jó. Ha saját kutatási eredményeimet közlöm, az sem jó. Ahonnan én ezt a cikk részletet kiszedtem és próbáltam összevágni, már azt is kiszedték valahonnan. Én ezeket a hivatkozásokat próbáltam összeszedni. Nem értem mi a bajod ezzel. Írtál már szakdolgozatot? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.186.113.186 (vitalap | szerkesztései) 2011. december 4., 03:35

Vandál

Szia!

Köszi a vitalapom helyreállítását! misibacsi*üzenet 2011. december 8., 12:47 (CET)

Nadari

Szia. Szerkesztő:NadariPeople hozta létre. FarkasgergelyÜzenet 2011. december 14., 18:51 (CET)

Szívesen. FarkasgergelyÜzenet 2011. december 14., 19:17 (CET)

Segítség

Szia. Láttam, hogy gond volt az üdvözlősablon elhelyezésével. Szeretnék segíteni. Felül a lap jobb felső sorában ha rákattintasz a beállításaim-ra, majd kiválasztod a segédeszközök menüt, s a Szerkesztést segítő eszközök közül bepipálod ezt: „Sablonbeszúró sáv: elhelyez egy sávot a speciális karakterek alá. Ebből sablonokat lehet beszúrni, szöveget cserélni (reguláris kifejezésekkel is), országneveket, dátumokat magyarítani (angolból), idézőjeleket, kalapos ékezeteket javítani.” Megkönnyíti a járőri munkát. Például az üdvözlő sablon egy kattintással beilleszthető, már az aláírásodat is berakja. FarkasgergelyÜzenet 2011. december 14., 19:32 (CET)

Így már értem, hogy mi történt. FarkasgergelyÜzenet 2011. december 14., 20:07 (CET)

Lucas Ferraz

Kösz a közbenjárást! Valójában közben az egész hozzászólásomat törölte, mintha ott se lett volna, de mindegy, zavaros fejű user, nem érdemes foglalkozni vele. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. december 14., 21:46 (CET)

köszi a segítséget!

Tamás kérdése

Hali! Először is, köszi, hogy elfogadtad mentorálásomat. Egyenlőre csupán annyi kérdésem lenne, hogy hogyan tudok majd a saját szerkesztői lapomra oldalt elhelyezni képeket, amin állítások vannak rólam, pl. "Pintér Tamás magyar állampolgár." Nagyon sok embernél láttam ilyet, gondolom tudod miről beszélek. Előre is köszönöm! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Pintér Tamás (vitalap | szerkesztései) 2011. december 18., 17:13

Köszönöm szépen a segítséget! --Pintér Tamás vita 2011. december 18., 18:09 (CET)

Második kérdésem

Ha megengeded, kérdeznék még egy pár dolgot a szerkesztéssel kapcsolatban. Hogyan kezdjek egy lapot? Kell valami különlegesség az elejére/végére? Milyen kinézetet javasolsz? Előre is köszönöm! --Pintér Tamás vita 2011. december 18., 19:04 (CET)

Mai kérdés

Nos, először is nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget! De ha megengeded, ma is lenne hozzád pár kérdésem. Először is: mi a véleményed az egyik készülőben lévő projektemről? Szerkesztő:Pintér Tamás/piszkozat. A második kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok az infobox - ba és cikkbe? Már próbáltam, de sosem hozza ki normálisan! Előre is köszi!


PT

Megint csak köszönöm az eddigi segítségedet, de lenne egy újabb kérdésem. Egy játéknak a emblémáját/logóját mennyire lehet szabadon felhasználni? Van - e arra mód, hogy ne kelljen engedélyt kérni hozzá? Bár lehet, hogy a kérdés most így kicsit furcsán hangzik, de már a figyelmeztetésem napján küldtem egy levelet a Multi Theft Autonak, amiben részletesen leírom, hogy melyik képeiket és miért akarom felhasználni. Azóta nem érkezett rá válasz.

Köszi!

Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, EUTAF

Szia! A cikkben gyakorlatilag a jogszabályban megjelent szöveg van a főigazgatóság szervezti helyéről és fő feladatáról. Az ilyen szöveg nem tárgya a szerzői jognak. Ezzel együtt nem lehet azt mondani, hogy a kormányzati portál szövege szabadon másolható, de ebben az esetben ez csak adatokat illetve jogszabályi szöveget tartalmaz. --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. december 23., 18:31 (CET)

Mivel a cikk 5 mondatból áll, ami jogi szöveg, nincs akadálya a szó szerinti másolásnak, sőt, célszerű ezt tenni! 2 embert ráugrasztottál erre a nagy horderejű kérdésre? misibacsi*üzenet 2011. december 23., 19:42 (CET)

K.k.ü.!

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 02:02 (CET)

Köszönöm szépen, viszont kívánom! --Pagonyfoxhole 2011. december 24., 16:13 (CET)

Karácsony-2011.hu


Ady Endre: Karácsony – Ma tán a béke...

Ma tán a béke ünnepelne,
A Messiásnak volna napja,
Ma mennyé kén' a földnek válni,
Hogy megváltóját béfogadja.
Ma úgy kén', hogy egymást öleljék
Szívükre mind az emberek –
De nincs itt hála, nincs itt béke:
Beteg a világ, nagy beteg…

Kihült a szív, elszállt a lélek,
A vágy, a láng csupán a testé;
Heródes minden földi nagyság,
S minden igazság a kereszté…
Elvesztette magát az ember,
Mert lencsén nézi az eget,
Megátkozza világra jöttét –
Beteg a világ, nagy beteg…

Ember ember ellen csatázik,
Mi egyesítsen, nincsen eszme,
Rommá dőlt a Messiás háza,
Tanítása, erkölcse veszve…
Oh, de hogy állattá süllyedjen,
Kinek lelke volt, nem lehet!…
Hatalmas Ég, új Messiást küldj:
Beteg a világ, nagy beteg!…

1899

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

vitorlavita 2011. december 24., 16:17 (CET)

Kellemes karácsonyt és boldog új évet! Szalakóta vita 2011. december 24., 17:13 (CET)

Boldog Karácsonyt Neked is! Peligro (vita) 2011. december 24., 17:52 (CET)
Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok! FarkasgergelyÜzenet 2011. december 24., 19:14 (CET)

Boldog karácsonyt! misibacsi*üzenet 2011. december 24., 19:43 (CET)

Köszönöm a jókívánságot, remélem neked is békés és kellemes karácsonyod volt! Boldog új évet kívánok! --Karmela posta 2011. december 27., 18:18 (CET)

Csatlakozom Karmelához! -- Joey üzenj nekem 2011. december 28., 04:07 (CET)

Mary Zsuzsa

Szia. A hírado.hu-t linkeltem be az imént. Most keresek még további információkat. FarkasgergelyÜzenet 2011. december 25., 14:48 (CET)

A rendőrség megerősítette. Közben másik link is van. Ez is az MTI-re hivastkozik. [5] Egyelőre nem írok be semmit, várjuk meg tényleg a hivatalos bejelentést. FarkasgergelyÜzenet 2011. december 25., 14:55 (CET)

Karácsonyi köszöntés

Köszönöm szépen, neked is Boldog Karácsonyt! Elnézést a késő válaszért, de most jutottam számítógéphez.

E-mail

Szia! Elérhetővé tudnád tenni az e-mail küldését? Esetleg csak annyi időre is, amíg te írsz nekem egyet, hogy legyen mire válaszolnom. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. december 25., 21:34 (CET)

Forrás

Szia

Élnék a lehetőséggel és kérdeznék :) A Szántó Nikiről szóló cikkben az aláhúzott idézet, a hölgy hitvallása a driftről, ezt hogy tudnám forrásként megjelölni, vagy jelezni.

Még olyan kérdésem lenne hogy logózatlan nagy felbontású képeknél melyek szintén a hölgy tulajdonát képezik mert neki készítették az adatlapot hogy töltsem ki ?Gondolok itt a tulajdonosra és a készítőre.

Köszönettel

Giovanny– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Giovanny (vitalap | szerkesztései) 2011. december 29., 20:51‎

Üzenet

Szia. javítottam a karácsonyi üzeneten, mert zavart okozott a lapodon. Jobb oldalt már nem zavaró. FarkasgergelyÜzenet 2011. december 30., 09:52 (CET)

Elkezdődött

Akkor itt legyél szíves aláírni: Wikipédia:Javaslat tisztségviselők megválasztására/Pallerti (admin). :-) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. december 30., 14:30 (CET)

Mentorsablonod

A mentorsablonoddal nincsen hiba, a leírt jelenséget az okozza, hogy az előnézet a lapok mindekori legfrissebb változatát veszi figyelembe, míg a sablonod által produkált kép csak ritkábbn újul meg, akkor, amikor a szerver éppen ráér, vagy amikor te kifejezetten provokálod, hogy megújuljon. Ez utóbbit a „purge” paranccsal érheted el. Ahelyett, hogy http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Pallerti/mentorsablon azt írod a böngésződ kisablakába, hogy http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Pallerti/mentorsablon&action=purge.

Ha kísérletezni akarsz, akkor a Szerkesztő:Csak-teszt-szerkesztő-nem-kell-mentorálni lapon elhelyezett vagy eltávolított { {segítséget kérek} } sablonnal megteheted.

--Karmela posta 2011. december 30., 14:47 (CET)