Adminisztrátor

Szerkesztő:Hungarikusz Firkász

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hungarikusz Firkász


A nézők többsége nem ismeri a 'vágás', 'áttűnés', stb. szavak értelmét és bizonyos vagyok benne, hogy ez nem is érdekli. Amit mi a szakmában szép plánnak nevezünk, az valójában nem érdekli a nézőket, mert ők az embereket nézik a vásznon s nekünk művészeknek meg kell értenünk, hogy ez a legfontosabb dolog a filmben.
– John Cassavetes
Mindannyian egy csónakban ülünk. De amíg egyesek eveznek, mások horgásznak. Kiegészítés: sokan a zavarosban.
– Herbert Grönemeyer (kiegészítés Hungarikusz Firkász)
Az igazságot akkor is el kell fogadni ha az az adminisztrátoroknak kedvez.
– Grandpierre K. Endre után

Hungarikusz 'Önkényeskedő Admin-vandál Kovács-Pozsgai' Firkász a Wikipédia egyik szerkesztője. Járőr, adminisztrátor, OTRS-kezelő

Énem, Éde

Üldözz el még egy szerkesztőt és fogd rá a HuFi-ra!
– Hungarikusz Firkász, innen a gép elől

Leges-leges legelső szerkesztésemet 2005. július 22-én 21:11-kor követtem el, 80.98.106.35 Ip-szám alatt. A hatalmas történeti értéket magáénak tudó szerkesztés az volt, hogy kedvenc külföldi színészem, David Warbeck születését beírtam az 1941-es évszám-szócikkbe. Kicsivel később (21:29), kezdetleges állapotban, megírtam a David Warbeck szócikket is, amit később, 80.99.41.71-es Ip-szám alatt még egy kicsit szerkesztgettem. A két esemény között regisztráltam Telkontar néven, de ezen szerkesztői név alatt, egy hibás képfeltöltésen kívül, semmit sem csináltam. Az üdvözlőüzenetet és a kép miatti üzenetet DHanaktól kaptam, 2005. augusztus 30-án. Aztán, ahogy jött, úgy ment is ez a szerkesztői név/jelszó az emlékezetemből (előbbi nem rég eszembe jutott), ezért 2007. május 7-én új névvel, regisztráltam.

Nehezen bár, de megszereztem a jogot: nem tapsolok, ha kedvem támad köpni.
– Béri Géza (valamikor 1953–1956 között)[1]

Ezt, a már említett színész után választottam. Így lett Warbeck. Még ezen a néven szerepeltem, amikor 2009. november 2-án Istvánka megerősített szerkesztőnek jelölt. A megerősített státuszt november 8-án meg is kaptam. 2010. november 9-én Burumbátor ajánlása után, járőrjogot is kaptam, majd indultam a Wikitanács pótválasztásán, amin 16/0 eredménnyel nem lettem megválasztva. A választás lezárultát követően változtatták meg a nevem (az átnevezést még a választás ideje alatt kértem, de közös megegyezéssel eldöntöttem :-), hogy megvárjuk amíg véget ér a választás) Hungarikusz Firkászra[2]

Azóta sok minden más is történt, de lusta vagyok folytatni. De egyszer csak megszáll az ihlet...

Wikiélet
Wikipedia-logo.png Első szerkesztésemet 2005. július 22-én,
Wikipedia-logo.png vagyis 4473 napja készítettem, de
Wikipedia-logo.png csak 2007. május 7-e óta,
Wikipedia-logo.png azaz 3789 napja vagyok hivatalosan (vagyis regisztrált) Wikipédista.
WikEd logo39x40 animated.gif
Szerkesztéseimhez a wikEd szerkesztőt használom.
Nuvola apps email.png
Tagja vagyok Wikimédia OTRS-csapatának.
Commons A Wikimedia Commonsban is Hungarikusz Firkász néven szerkesztek .
P culture yellow.png Ez a szerkesztő a
színházművészeti műhely
tagja.


Okos gondolatok

  • Wikipédia az az olyan ország, amelynek egyes régiói Abszurdisztán részét képezik. Földrajzi elhelyezkedését tekintve pedig Polémia mellett fekszik. Két nagy területet ismerünk biztosan: Licensziát és Szinonimaiát. Fontosabb tájegységei még Irónia és Szarkazmusia. Egyes részeit Levédia kebelezte be. – Saját elképzelésem Wikipédia földrajzáról.
  • Két lába van a tyúknak, mégis megkotlik, sok gombja van a vandálnak, mégis megblokklik.
  • De jegyezd meg jól, míg a Föld kerek, mindig lesznek Adminek!
  • „Étrendet váltottam, már nem nyelem le az elveimet.” – Sebastian Stark
  • „Mindenki egyenlő, de valaki egyenlőbb.” (értelmezés: vannak, akik nem tartanak be olyan sorrendet, amelyet másoktól kötelezőérvényűen elvárnak) – ismeretlen (értelmezés: HF)
  • „Némelyek abban az alapvető tévedésben vannak, hogy aki nem ért egyet velük, azok nem értik a vita tárgyát. Közülük némelyek – a lehetőségekhez képest – ezt a lehető leggyakrabban hangoztatják is. Annak ellenére, hogy tudják, nincs igazuk” – HF
  • „Mások abban az alapvető tévedésben vannak, hogy egy-egy vélemény/álláspont kijelentéséhez, kifejtéséhez az embereket megválasztják, felhatalmazzák. Feltételezik, hogy akit ilyenre nem hatalmaztak(!) fel, az nem fejthet ki véleményt/álláspontot. Szemben ezzel ugyanezen személyek nem veszik észre, hogy amikor ők fejtenek ki véleményeket/álláspontokat valamiről, őket ugyanúgy nem »hatalmazta« fel senki arra. Mégis megtehetik. Tanulság: a vélemények/álláspontok kifejtéséhez nem kell felhatalmazás (még akkor sem, ha az adott vélemény/álláspont a másiknak nem tetszik illetve szöges ellentétben áll az ő véleményével/álláspontjával.” – HF

Allapon lévő munkák

Csűrcsillagok, amiket kaptam

Bináristól (2011. február 21., 10:24):

Barnstar of Reversion2.png Radírcsillag
A friss változtatások figyeléséért, a szorgos takarításért. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. február 21., 10:24 (CET)

Tambotól (2011. május 24., 14:18:

Barnstar of Humour3.png Jó Humorúak Csűrcsillaga
Hungarikusz Firkásznak példátlan szerkesztéseiért. A Wikipédia hangulatának biztosításáért. Csak így tovább ;) Tambo vita 2011. május 24., 14:18 (CEST)

Tamburintól (2011. július 2., 20:14):

Trophy.png Hungarikusz Firkász
Köszönet nagydíj Tamburin barátodtól Tamburin (talk) 19:35, 1 July 2011 (UTC)

Jegyzetek és megjegyzések

  1. Regényes történelem 2015. október 23., 2015. október 24. (Hozzáférés: 2015. október 28.)
  2. Ez egy régebbi korból jött, amikor amatőr versírókkal közös kötetben jelentek meg verseim. Egyikük viselte ezt az írói álnevet, saját keresztnevének latinos változatával kiegészítve. Az ő tiszteletére választottam.