Szerkesztővita:Hungarikusz Firkász

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

 

Szerkesztővita:Hungarikusz Firkász 
„A vitatkozás is egy készség, amit edzeni kell, de a vitalapom nem edzőgép.” (Hungarikusz Firkász)

Jelen vitalap alkalmas a velem történő kapcsolat felvételére és a kapcsolattartásra.

  • Ha rólam/velem van közölni valód, azt legyél szíves itt tegyed! Ez a lap erre való.
  • Ha már írtam neked a vitalapodra, akkor a figyelőlistámon vagy, de ha kimondottan nekem szánsz üzenetet, főleg ha sürgős választ vársz, akkor ide írj!
  • Ambox warning pn.svg A vitalapomon hagyott üzenetekre a könnyebb követhetőség kedvéért itt válaszolok, és ezt igyekszem be is tartani.
  • Mindenkinek köszönöm a húsvéti kívánságot, de én nem fogom se kívánni, sem viszont kívánni. A húsvétot sem ünnepnek, sem kellemesnek nem tartom. Elnézést kérek mindenkitől, aki eddig ezzel kapcsolatban írt, vagy írni fog.


Kulcsár Győző

Szia! Tényleg a Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra. Pont ma de. írtam be a szócikkbe, természetesen forrással. Tegnap volt a temetés. Gerry89 vita 2018. október 2., 17:39 (CEST)

Gerry, igen, láttam a Kulcsár Győző szócikkben. Ezért is állítottam a te szerkesztésedet jó és követendő példaként ki. Sajnos célt nem ért, mert az illető nem érti meg azt, amit nem akar. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 2., 20:14 (CEST)

Visszaírtam, forrásoltam. Az valóban jó lenne, ha tényleg mindenki forrással írna be információkat a szócikkbe. Nem majd, meg holnap, hanem azonnal. DE megoldottam a szitut. – Gerry89 vita 2018. október 2., 18:35 (CEST)

Köszönöm! Így (vagy hasonlóan) kellett volna eljárnia a másik szerkesztőnek. Csak ő nem ismeri a szabályokat, és még büszke is erre. Illetve amiket ismer, azt is igyekszik félremagyarázni. Sajnos ez van, vagyunk mi, a Don Quijoték és vannak a szélmalmok... Ők a hangosabbak. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 2., 20:14 (CEST)
De nekik nincs Rocinantéjük. Gerry89 vita 2018. október 2., 20:26 (CEST)

Windows szócikk visszaállítása

Szia! Erre az állapotra állítottál vissza. Biztos, hogy ezt akartad? Nem egyedül az utolsó módosítás volt vandálkodás, hanem az azt megelőzőek is. A helyes visszaállítás ez a szeptember 7-ei állapot lett volna. Kérlek, jobban figyelj oda, nem mindig csak az utolsó módosítás a vandálkodás. Nem csak te követted el ezt a hibát, utánad más is. Most rendbehoztam a szócikk állapotát. Üdvözlettel – Dodi123 vita 2018. október 3., 16:36 (CEST)

Mi ebben a változatban a vandálkodás? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 3., 16:41 (CEST)

Ja, megvan. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy úgy kellene felszólítani az odafigyelésre, mint egy nyeretlen kétévest. Azt hiszem, a több száz problémamentes visszaállítás között egy ilyen becsúszik, azt normálisabb stílusban is lehet jelezni. Jól tetted, hogy rendbe hoztad. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 3., 16:45 (CEST)

IPI névazonosító

Nem javasolta senki, hogy a Nemzetközi Katalógusok sablonba kerüljön. Ezért kérem, hogy tedd be mégis a {{Személy_infobox/Zenész}} sablonba, valahogy így:

IPI nénazonosító
-->{{Infobox/Általános<!--
  -->|{{wikidata|p1828|{{{IPI névazonosító|}}}}}<!--
  -->|IPI névazonosító<!--
  -->|<!--
  -->|csoportazonosító=zene<!--
-->}}<!--

MZ/X vita 2018. október 8., 17:28 (CEST)

MZ/X: Kérésedet a sablon vitalapjára továbbítottam. Én ezeket az infoboxokat nem merem szerkeszteni, mert nem látom át őket. Inkább olyanra bíznám, akik profibbak. Köszönöm szépen a türelmedet, és elnézésedet kérem a késedelmes válaszért! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 14., 07:56 (CEST)

Adminválasztás

Szia! Köszönöm a támogatást! Palotabarát vita 2018. október 14., 16:23 (CEST)

1983 források

Szia HuFi! Mivel ez a kérdés pont a szakmámba vág, szívesen kerestem megfelelő forrásokat a kérdéses törölt mondathoz: 1, 2, 3. Habár nem ragaszkodom, hogy szerepeljen a szócikkben. Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2018. október 17., 12:14 (CEST)

meglepődött Én eddig szentül hittem, hogy biológus vagy. Vigyor – Puskás Zoli vita 2018. október 17., 18:04 (CEST)

Szia! Köszi szépen a fáradozásodat! Nyugodtan visszaírhatod – ha gondolod – nem a mondat megjelenítésével van a gond, hanem azzal, hogy hiányos. Laikusként pl. nekem pont a legfontosabbak nem derülnek ki (lsd. szerkesztési összefoglaló). Ha ki tudod egészíteni a hiányzó adatokkal, akkor megköszönöm ha azokkal együtt visszahelyezed. A lényeg, hogy ilyen hiányosan ne szerepeljen. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 17., 12:17 (CEST)

Persze, szívesen :) Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2018. október 17., 12:19 (CEST)

Láttam, köszönöm! :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 17., 13:51 (CEST)

oldalam

Kedves Hungarikusz Firkász,

szeptember végén kértem a szerkesztőket, hogy a Betomi23 által létrehozott Wikipedia oldalról töröljék le a pontos születési dátumomat, mert nem szerettem volna nyilvánossá tenni, erről a vitáról van szó: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Betomi23#N%C3%A9der_Panni

Az egyik admin, valamint a szerkesztő is elfogadta a kérésemet. Te egyből visszaállítottad, hiába töröltem le a weboldalamról a hivatkozott önéletrajzot. Több, kedves üzenetben megírtam, hogy sajnos hibáztam, figyelmetlenségből tettem fel régebben egy olyat, amelyen a születési dátumom, valamint a telefonszámom is szerepelt - ezt én szúrtam el, igen. Egy pályázatra szánt önéletrajzot raktam fel a publikusnak szánt helyett. Véletlenül. Elnézést is kértem a hibáért, tudom, hogy ez az én felelősségem, orvosoltam.

Az indokom talán nem racionalizálható, számodra nem elég a "nem szeretném", ahogy láttam. A személyes okokon túl nem tudom neked bővebben megfogalmazni, és lehet, hogy a születési dátumnál nehezen értelmezhető a dolog - megkérlek, hogy fogadd el, én így érzem -, a telefonszám esetében viszont talán te is jobban megérted a dolgot.

Teljesen megértem, hogy ilyen kérésekből már akadtak problémák a múltban és vélhetően ezért reagáltál így. Mindemellett túlzásnak tartom egy Google Doc fájlba feltölteni az általam törölt dokumentumot, csak azért, hogy lehessen rá hivatkozni.

Kérlek szépen, állítsd vissza az oldalt az előtted szerkesztett formájába, és töröld le a Google Doc hivatkozást. Nem gondoltam, hogy ebből ekkora ügy lesz, de nagyon bízom benne, hogy ezzel pontot tehetünk a végére.

Köszönettel, Panni – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Npann (vitalap | szerkesztései) 2018. október 20., 03:49 (CET)

Véletlen

Ne haragudj, csak véletlenül töröltem a Wim Kok szócikkben a változtatásodat, a "nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal" tipikus esete volt részemről. Köszönöm. Apród vita 2018. október 20., 20:46 (CEST)

Nem vettem észre, de köszönöm, hogy szóltál! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 20., 20:48 (CEST)

Rlevente

Ezt hogy csináltam? Én a te üzeneted nem is láttam! Visszanézve meg azt látom, hogy ráírtam a tiédre, mármint töröltem. :( Ilyen még soha nem történt velem! Ezer bocsánat!! Esküszöm véletlen volt!! Ezt ha mással csináltam volna, leszedi a fejem. :(( Tényleg nem láttam még a nevedet sem ott (pedig olyan szép hosszú :D) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. október 20., 23:22 (CEST)

Ez biztos az alakváltók műve volt az Odaátból :). Apród vita 2018. október 20., 23:24 (CEST)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) Persze-persze. Valld be, nem tudtad elviselni, hogy gyorsabban köszöntöttem Leventét. ;-) Vigyor Szerintem az lehetett, hogy te előbb nyitottad meg szerkesztésre a lapot, mint én, de én előbb mentettem el, te viszont nem kaptál szerkesztési összeütközésről értesítést, a lap meg lementődött. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 20., 23:26 (CEST)

Igen, és az értesítés elmaradásának az lehetett az oka, hogy Any a teljes lapot nyitotta meg szerkesztésre, HuFi pedig csak a szakaszt, és ezzel a rendszer végképp összezavartátok. Egyébként – többek között – pont a szerkesztési ütközések számának csökkentése miatt érdemes mindig csak az adott szakaszt megnyitni szerkesztésre. – Puskás Zoli vita 2018. október 20., 23:30 (CEST)

De nem is egyidőben csináltuk! Nekem már régen látni kellett volna a HuFiét! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. október 20., 23:35 (CEST)

Apród, nem ismerem ezt a sorozatot, így ezt az állítást sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 20., 23:27 (CEST)

Sargentini

Szia! Én nem mászok bele, csak jelzem, hogy a hölgy holland, és valszeg ugyanúgy "hollandosítja" a neve kiejtését, mint Ricciardo, akit Riccsárdó-nak kellene ejteni, helyes olaszul. De hangsúlyozom, nem tudom, és nem is keresgélem. – Burumbátor Súgd ide! 2018. október 28., 13:25 (CET)

Szia! Éppen ezért van, hogy a Wikipédiát nem feltételezésekre, hanem forrásokra építve bővítjük. Én sem keresgélem a forrást rá. Ez annak a feladata, aki az információt meg kívánja jeleníteni. Úgy látom, már meg is oldódott a dolog, került rá forrás. Így is engedékeny volt az eljárás, mert a WP:ÉLŐ értelmében azonnal el is távolíthattam volna az információt. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 28., 13:30 (CET)

Mármint, ha egy vaskalapos, rugalmatlan, önkényeskedő ember lennél, aki képtelen volna megérteni azt, hogy itt a Wikipédián az időnek hatványozott szerepe van, hiszen mindenki mindent fáziskéséssel lát. Én örülök, hogy nem ilyennek bizonyultál, hanem éppen az ellenkezőjeként kezelted ezt a kardinális kérdést. – Burumbátor Súgd ide! 2018. október 28., 13:49 (CET)

Veszprém vallási megoszlása

Sajnos véletlenül lenyomtam az entert itt, így nem tudtam az összefoglalóban indokolni. A népességszámról évente vannak becslések, a vallási és nemzetiségi megoszlásról viszont csak a népszámlálásokból van adatunk – a lakosok száma a be- és kijelentkezésekből becsülhető, a vallási és nemzetiségi kötődés változásainál viszont nincs semmilyen hivatalos procedúra, így a KSH-nak sincs fogalma az elmúlt évek trendjeiről. – Tacsipacsi vita 2018. október 29., 00:15 (CET)

Rendben, köszönöm a magyarázatot! Ha ezt vagy ennek a rövidebb változatát már az első visszavonásnál is leírod, sokkal jobb lett volna. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 29., 00:19 (CET)

Szerintem leírtam egy rövidebb változatát, csak úgy tűnik, túl rövid változatát, ezért elnézésedet kérem! – Tacsipacsi vita 2018. október 29., 00:29 (CET)

Igen, valóban ez volt a probléma, de csak azzal a ténnyel együtt, hogy azt gondoltam, ezek az adatok egy helyről származnak, egyazon időpontból. Én is elnézésedet kérem! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 29., 00:31 (CET)

Megint kéri egy szócikkalany a szócikke törlését

Megint kéri egy szócikkalany a szócikke törlését: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Szeitz János. Mondom én, hogy tiszta szokás lett az utóbbi fél évben, hogy szócikkalanyok szócikkük vagy róluk szóló alapvető lexikális jellegű infók törlését kérik a magyar wikipédiában. Szép napot kívánok! Apród vita 2018. október 30., 15:17 (CET)

Sajnos ez várható volt, minek után ajtót nyitottunk egynek-kettőnek. Ebből a törlési megbeszélésből most inkább kimaradnék. Mindenesetre a könyvborítókat jogsértőztem a Commonsban. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. október 30., 23:26 (CET)

A skarlát betű

Üdv! Köszönöm a figyelmeztetést, újra fogom fogalmazni a szócikket, ezúttal bármilyen szabály megsértése nélkül. További szép napot! – Heringcápa vita 2018. november 3., 15:16 (CET)

F1

Szia! Látom, lejárt a 2018-as Formula–1 világbajnokság szócikk lapvédelme. Már jöttek is trollkodni, vandálkodni. Esetleg pár hónapra le lehetne védeni újra anonok ellen. Addig vége lesz a szezonnak, lecsengenek az átigazolások. Gerry89 vita 2018. november 11., 07:54 (CET)

Szia! Három hónapra levédve. Remélem, elég lesz! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. november 11., 08:02 (CET)

Én is, köszi! Gerry89 vita 2018. november 11., 08:18 (CET)

e-mail Petőcz

Próbűlok e-mail írni, de nem látom az e-mail címet.Szokolay andrás vita 2018. november 11., 15:59 (CET)

Kedves András! Éppen most írok levelet Petőcz Andrásnak az OTRS-ből. Úgy látom, némi kommunikációs interferencia keletkezett valahol oda- vagy visszafelé. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. november 11., 16:01 (CET)

Az engedélyezés sikeresen megtörtént. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. november 11., 16:12 (CET)

Földessy Géza

Szép jó napot kívánok!

Ezt láttad? Kiderült, hogy Földessy Géza szócikk halálozási adatát tekintve a PIM-re hivatkozik, a PIM pedig a magyar wikipédiára, ám a PIM-től nem derült ki, hogy most tényleg mi vagyunk erre a forrása, pedig Gyurika és Peadar levelezett vele: Vita:Földessy Géza? Tudsz segíteni ennek kiderítésében? Töröljem a márciusi halálozási adatot (egyenlőre csak forráskérőt tettem oda, ilyen volt korábban). Apród vita 2018. november 12., 03:06 (CET)

Fájl:Gulyás Zoltán 02.jpg

Szia! Ennek a képnek adnál egy kis időt? Éppen most írtam a feltöltő vitalapjára. – Regasterios vita 2018. november 16., 09:52 (CET)

Bocs, véletlenül belekerült a szórásba. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. november 16., 09:53 (CET)

Semmi baj, köszönöm. – Regasterios vita 2018. november 16., 09:54 (CET)

Ha már így alakult, átneveznéd ezt a képet: Fájl:P2100020.JPG.jpg a Fájl:Rimanóczy-címer.jpg névre? Köszönöm előre is. – Regasterios vita 2018. november 16., 09:59 (CET)

Kard?

Szia!

Egy lényegtelen dologra figyeltél fel, gratulálok.

https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Szerkeszt%C5%91vita:Gabest&oldid=prev&diff=20678491

Ezt kotnyeleskedésnek és okoskodásnak nevezik, amit jobb lenne mellőzni, mert nem vicces és félreérthető. Persze egy poén kedvéért bármit? Gabest szó szerint fogja venni, és azt fogja hinni, hogy őt támogatod a "fantasy" besorolásban. Így gondoltad, tehát a "Roger nyúl a pácban" egy fantasyfilm? Vagy csak poénkodtál egyet? Jó lenne tudni, de még jobb lett volna, ha nem szólsz bele. misibacsi*üzenet 2018. november 17., 21:52 (CET)

Ha nem érted a poént, amit a teleszájjal vigyorgó szmájli jelent, az szomorú. A stílusodból azonban jó lenne ha minél hamarabb visszavennél! Szerintem nem vagy olyan helyzetben, hogy megszabd bárkinek, hogy mibe szól vagy nem szól bele. Ez már a második ilyen megnyilvánulásod velem szemben. Remélem, harmadik nem lesz! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. november 17., 21:55 (CET)