Szerkesztővita:Burumbátor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Welcome törlése[szerkesztés]

Kedves Burumbátor!

Sajnálattal tapasztalom, hogy immár második alkalommal is törölted a Welcome to Hungary egykori tv magazin oldalát. A tartalom hiteles, forrással igazolt és nem reklám. Kérlek, legyél szíves informálni a törlés okáról. Köszönettel: Lendvai András

Tedd meg, hogy elmagyarázod nekem, miért[szerkesztés]

Kedves Burumbátor!

Szerettem volna létrehozni Kende Péter szócikkét, de törölted. Kérlek, segíts nekem, magyarázd el, mit tegyek másként, hogy ne töröljétek.

Köszönöm: dr. Barabás János

cikk[szerkesztés]

szia, Hogyan hozhatok létre figyelemre méltó módon az Aybars İbak cikket? Baran Ahmet vita 2020. január 22., 22:07 (CET)

@Baran Ahmet: Dear Colleague, you need to write it in Hungarian language. Google translate is so sub-standard, that deleting an article is the only solution, as it normally should be completely rewritten. This is what happened in case of the article that you mention. Already second time. Please do not force this way of writing as it will always be deleted. Best regards, – Burumbátor Súgd ide! 2020. január 23., 07:37 (CET)

köszönöm, tudom-e újra létrehozni a megfelelő magyar nyelvvel? Baran Ahmet vita 2020. január 23., 08:39 (CET)

@Baran Ahmet: I do not know this. If you continue with any translator software, it is not going to work. – Burumbátor Súgd ide! 2020. január 23., 10:03 (CET)

Jelölés[szerkesztés]

Szia! Hű, köszönöm! :) Üdv: Viloris Üzenj! 2020. január 26., 11:10 (CET)

„Az év szócikke” újra vár![szerkesztés]

Szia, Burumbátor! Már 9 éve, hogy utoljára részt vettél „Az év szócikke” szavazásán. Egy hete zajlik a 2019-es versengés, jó lenne ismét a voksaidat látni a szavazólapon! :-) Pasztilla 2020. január 27., 20:11 (CET)

@Pasztilla: megtisztelsz, hogy eszedbe jutottam. De ezt a részét a wikinek már a mai titánokra hagyom. Sok sikert, szurkolok! – Burumbátor Súgd ide! 2020. január 31., 20:49 (CET)

Pingelésed[szerkesztés]

Szia! Szerintem ütköztünk Any vitalapján, mert a pingelésed megjött, de csak az én üzenetem látom. Lehet elnyomkodtam valamit a tableten, mert nem vagyok PC-közelben. Gerry89 vita 2020. február 4., 11:35 (CET)

Osztrák-szlovén kapcsolatok[szerkesztés]

Szia, benne volt, hogy hibás, de keresett írásmód miatt maradt meg, és szerköfben is szerepelt, hogy a hosszú-rövid kötőjel miatt van rá szükség. A HotCatben sokkal egyszerűbb hozzáadni a kategóriát, ha létezik a rövid kötőjeles változat is. Megkérdezhettél volna. Palotabarát vita 2020. február 4., 23:42 (CET)

@Palotabarát: visszaállítottam. Csak megjegyzem, hogy a kategóriákat ékesítő sablonoknak semmi értelme, és kategóriátirányításnak sincs semmi értelme. Amit itt mondasz, az a gyakorlatban nem úgy történik, mert ha elkezded beírni alul a kategória nevét, akár kiskötővel, akár nagykötővel is írhatod, de mindenképpen megjelenik a legördülő menü, amelyből szépen kiválasztod, amelyiket szeretnéd, és helyesen.

Azonkívül: itt vagyok néhány éve, de még egyetlen embert sem láttam vagy hallottam, sem wikist, sem felhasználót, aki egy kategória nevének beírásával kezdte volna a wikizést. Ezért nem érdemes kategóriaátirányításokat csinálni. A menet: keres egy szócikket, az benne van egy katba, és onnan kattintanak a katra, majd feljebb vagy lejjebb a katfában. – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 5., 14:45 (CET)

A gyakorlati példád biztos igaz a nahicsevániak kategória keresésekor, de nem egy ország vagy nép neve esetén, amiből rengeteg kategória van (az "osztrák" szó 159 kategóriánkban fordul elő). Ha beírod a HotCat keresőmezőjébe, hogy osztrák, akkor 16-szor kell kattintani, amíg előjön az Osztrák–Szlovén kapcsolatok. Ha meghagyod a kiskötőjeles formát, és "Osztrák-" címtöredékkel próbálkozol, akkor rögtön előjön. Irreleváns, hogy egy kezdő névtöredékre keres-e, hiszen egy kezdő nem is használ HotCatet. Ellenben egy régi szerkesztő is élvezhet annyi kedvezményt, hogy ne kelljen nagykötőjelet "bealt+számoznia", ha egy kategóriát keres, és ne kelljen 16-szor kattintania, ha egyszer van rá megoldás, hogy egyszerűen odanavigáljon. (Egyébként valszeg pont akkor törölted, amikor - nem tudván arró, hogy három percen belül kikukázódott az átirányítás - beletettem a kat.-ba a szócikkeket, mert nem értettem miért nem működik a kiskötőjeles változat, és elvacakolgattam vele egy darabig) Messze nem csak a kezdők érdekeit kell szem előtt tartani. Palotabarát vita 2020. február 5., 20:22 (CET)

@Palotabarát: Régi szerkesztőről/felhasználóról sem hallottam, aki kategórianév beírásával indít a keresőben. Egyszerűen életszerűtlen a kiindulópontod. Neked most fontos, mert éppen ezt a területet rakod rendbe, és én emiatt nagyon hálás vagyok neked, mert szívemhez közel álló terület. De amikor ezzel végzel, adsz egy történelmi távlatot, és azután már BIZTOS, hogy nem egy kategóriára akarsz majd keresni, hanem szócikkre. – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 5., 21:52 (CET)

Lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett, és akkor ne haragudj: én a HotCatben való hozzáadás lehetőségéről beszélek, nem a keresésről. Te használsz HotCatet egyébként? Palotabarát vita 2020. február 5., 21:57 (CET)

Igen, használok. És ezt mondom, hogy a Te szempontodat pontosan értem. De a hibás alak fenntartását semmi MÁS nem indokolja, nincs szükség a végé rosszredir-sablont feltenni, mert egyszerűen nincs rájuk szükség. A Lichtenstein-svájcit is átnevezed majd? :) – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 5., 22:00 (CET)

Szerintem ez épp elég ok: mi másért tartanánk fenn az ilyesfajta rossz alakú kategórianeveket (a kötőjelesre gondolok csak) ha nem a HotCatbe való beírás megkönnyítésére? Most valóban nem volt haszna a rosszredir sablonnak, de akár lehetett is volna ha figyelembe veszed :-).
Más: van ötleted, hogy lehetne előkeresni az összes olyan szócikket, amik két ország kapcsolataival foglalkoznak a magyar Wikin? Egy éve foglalkozom ezzel a témával és ezekkel a cikkekkel és azt gondoltam van rálátásom, de ez a Svájc és Liechtenstein kapcsolatai teljesen véletlenül került elő. Hány ilyen lehet még, amiről nem tudunk? Palotabarát vita 2020. február 5., 22:50 (CET)

Válasz[szerkesztés]

Kedves Burumbátor!

Azért szúrtam be még 3 fotót, mert igazat adtam neked abban, miszerint a festményfotóknak a stílusjegyeim keresztmetszeték kel, hogy tükrözzék. Nem gondoltam, hogy ezt a kis "többletet" sem tudod tolerálni. De hát a "szabály az szabály"! A figyelmeztetéseidből arra lehet következtetni, hogy a saját ábrázatomról készült, saját fotómat is nehezen tűröd az infó-boxban. Az az érzésem, hogy érzelmi alapon "szórakozol" velem. Szobota István munkásságával foglakozó oldalt is, amit a fia, ifj. Szobota István jóváhagyásával hoztam létre (a szöveges részt is ő írta és a fotókat is ő bocsátotta a rendelkezésemre), lepusztítottátok, pedig a művész ezt nem érdemelte ki. Olyan Szobota-festményfotókat tüntettek el, amit nem lehet pótolni. Szomorú!

További jó munkát kívánok! Gergely Árpád

Személyeskedés[szerkesztés]

Elég volt abból, hogy te a szabályokat áthágva szórakozol velem. Kulturált viselkedést várok tőled. - Csurla vita 2020. február 11., 17:52 (CET)

@Csurla: tessék??? Olvass több irányelvet. – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 11., 17:55 (CET)

Ez nem azt jelenti, ahogy te viselkedsz. Agresszív és egyben gyerekes vagy velem szemben. Ezt nem tartottad be! Nem válaszoltál. - Csurla vita 2020. február 11., 17:57 (CET)

@Csurla: bár nem szokásom gyerekes sértődésekre válaszolni, most megteszem: az általad ott, egy sorral feljebb mutatott iránymutatás alapján a források megfelelőségét illetően: igen. Viszont volna még egy kérdésem: miért volt fontos, hogy az a cikket Teemeah hozta létre? – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 11., 18:04 (CET)

Mert az ő szerkesztéseiben megbízom és Korea témában pedig különösen. Nem tudom, miért pont ezt kellett kiválasztani. De pokémonkodásért kár volt. Vannak francia állomáscikkek nulla tartalommal. Kategória:Franciaország vasútállomásai. Itt jobbakat találsz, de inkább ne ez legyen az érv. A Rátonyi cikkel kapcsolatban pedig arra voltam kíváncsi, hogy milyen érvekkel marad meg. Ennél jobb érvek is kevesek voltak Kiss Eszter (újságíró) esetében, pedig sok mindenben hasonló a pályája mint Rátonyi Gábor Tamásé. Csak nem volt wikipédista. - Csurla vita 2020. február 11., 18:11 (CET)

És az mindenen átsugárzó bizalom nem teszi szükségessé azt, hogy nem-wikipédia jellegű források legyenek egy cikkben? Egy sor elég? Ne viccelődj, mert még a végén elhiszem, hogy a kettős mérce, amit annyira lelkendezve emlegetsz, nálad is él. Pedig nem gondolnám... – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 11., 18:15 (CET)

Bocs, de nem értem konkrétan mire célzol. - Csurla vita 2020. február 11., 18:21 (CET)

Konkrétan arra a válaszra, amit arra cikkre adtál, amit hoztam neked "pokémon" példaként, a Rátonyi cikk törlési vitáján. De ha Kiss Esztert meg akartad tartani, akkor miért jelölted Rátonyit TMB-re? Ez nem kettős mérce? És mi az a pokémon? – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 11., 18:28 (CET)

Wikipédia:Pokémonteszt - szerintem tudod. Nem hiszem, hogy nem ismered. Nem segíti az érvelést és a vitát félreviszi. A Kiss Eszter cikked törölték. Az első törléskor jelöltem törlésre a Rátonyi cikket a Kiss Eszter cikk lezárásának az indokával. Amúgy teljesen igaz, hogy nincs megfelelő forrás a nevezetességre ebben a cikkben. Arra voltam kíváncsi mivel érvelnek a maradás mellett és mi lesz a lezárása. Számítottam rá, hogy megmarad. Ahogy már írtam nagyon hasonló az életútjuk is. Kiss Eszter is önkénteskedett a Budapest100-ban és sok helytörténeti és történelmi cikket írt. És inkább volt történész, ahogy ezeket a cikkeket írta, mint újságíró a mai értelemben. Mindkét személynek jelentős a munkássága, aminek a magyar Wikipédia a hasznát veszi. Az egyiknek van szócikke (személyes kapcsolatok okán), a másiknak nincs. Kiss Eszter TMB-jében a Wikipédia:Ne törődj a szabályokkal! elvet teljesen elnyomták. Szeretem ezt a szabályt, de sokan nem ésszel és szívvel, hanem erővel használjak. Mikor mire kell. - Csurla vita 2020. február 11., 18:40 (CET)

Javasolni fogom ezt a mindenen átható baromságot törlésre. Egy enciklopédiában ilyen alacsony színvonalú ökörségnek semmi keresnivalója. – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 11., 19:38 (CET)

Összehasonlítva a két cikket (Kiss, Rátonyi) és a TMB-jüket, szerinted a két különböző lezárás megmagyarázható érvekkel? - Csurla vita 2020. február 13., 11:11 (CET)

Nem. Én mindkettő esetében sokkal megengedőbb magatartást folytatnék, és nem nézegetném nagyítóval az irányelveket. Tény, hogy vannak szerkesztők, akik imádják az irányelvnézegetést, és ez nagyban káros tud lenni az enciklopédia szerkesztésére. Én, aki több mint 30 éve rendészeti pályán mozgok, messze nem venném ennyire szigorúan az irányelveket, különösen nem a forrásokét, amennyire az ebből sportot űzők. Fiatal, feltörekvő értelmiségiek, művészek, kiemelkedő személyek, még ha csak hajszál hiányzik is a nevezetességi szinthez (ezt hogy lehet mérni?), benne maradnának az enciklopédiába, hiszen kultúrmisszió szerepünk is kellene, hogy legyen. A forráshiány miatt már meg sem szólalok, csak - ahogy nálad is - extrém példákat hozok fel azoknak, akik nagyon emberkednek egy adott cikken. És a válasz gyakran az, amit tőled kaptam: mivel Teemeah szerkesztette, ezért megfelel. Értem és, és látom a szemedben a szarkasztikus kacsintást, de sokan nem ilyenek. A Doopedia kizárólag koreai nyelven elérhető forrása kisebb értékű, mint egy könyvajánló egy webalapú könyvesboltban. De ezeket a dolgokat csakis hátradőlve lehet észre venni, csakis globálisan szemlélve vehetjük észre, mennyire kicsike pont a nagy egészben az az egy cikk, amin késhegyre menő vitát folytatunk. – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 13., 14:16 (CET)

Kár, hogy ezt nem Kiss Eszter TMB-jén írtad le. Egy helyreállítási kérdésben részt vennél ezzel a fenti válasszal? - Csurla vita 2020. február 13., 14:21 (CET)

File:Biskeki hegyek 1.JPG[szerkesztés]

Szia! Ezt a képet átmozgattam a Commonsba. Odaírod, mikor készült nagyjából? Köszönöm előre is. – Regasterios vita 2020. február 17., 10:00 (CET)

@Regasterios: odaírtam, köszönöm. Már meg is feledkeztem róla... – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 17., 10:33 (CET)

2008-ban nem készíthetted a fotót, mert 2007-ben töltötted fel. :-) Nem tévedtél egy évet? – Regasterios vita 2020. február 17., 10:36 (CET)

Öregszem... Hiszen ott van a feltöltés dátuma, ami a készítés dátuma is volt. Rendeztem. – Burumbátor Súgd ide! 2020. február 17., 10:54 (CET)

Köszönöm. – Regasterios vita 2020. február 17., 11:24 (CET)

Köszönet a törlésért[szerkesztés]

Kedves Burumbátor! Köszönöm, hogy megszabadítottál a zöld téves átirányításoktól. Csak próbálkozás volt, elnézést!:-))– Bizottmány vita 2020. február 29., 19:03 (CET)

Átnevezés[szerkesztés]

Szia! Túllépve azon az udvariatlanságon, hogy építés alatt lévő lapot szerintem nem illik átnevezni, átgondolva a dolgot, szerintem a nyelvi kocsmafalra való, mert más szerkesztőtárs szerint az eset viszont Togliatti esetéhez hasonló. – Toronyőr vita 2020. március 8., 17:34 (CET)

Dickson[szerkesztés]

Kedves Burumbátor!

Az átírási szabályok szerint: „...Ha a név alapalakjában, orosz képző vagy végződés nélkül vált nélkül vált földrajzi névvé, akkor helyreállítjuk az eredeti írásképet: Маркс–Marx, Тольятти–Togliatti, Энгельс–Engels,; ha orosz elemet (képzőt, végződést) is tartalmaz, akkor oroszból írjuk át: Карло-Марксово–Karlo–Markszovo,...” A helyes átírás tehát Dickson. Így találod pl. a Márton Mátyás A Világtenger (A térképezéstől a komplex leírásig) c. doktori értekezés 162. oldalán http://ishm.elte.hu/hun/dolgozo/marton/dsc/dsc.pdf is. Üdvözlettelː – 𝕾𝖊𝖕𝖚𝖑𝖙𝖚𝖗𝖆Halloween286.png𝕻'𝖘.𝖇𝖔𝖝 2020. március 9., 07:02 (CET)

Érdekesség[szerkesztés]

Szia! a Wikipédia:Érdekességek/3801–4000 oldalra írt lengyel-belarusz határral kapcsolatos érdekesség egyik linkelt szócikkben sem található meg. Az érdekesség kikerülésének feltétele, hogy szerepelnie kell valamelyik linkelt szócikkben, forrással alátámasztva. Üdv Xia Üzenő 2020. március 14., 11:53 (CET)

Nem tudtam, hogy nem tudod (amúgy az oldal maga is figyelmeztet erre, a fejlécben és kommentben is) Xia Üzenő 2020. március 14., 15:15 (CET)

Megpróbálom még egyszer, hogy némiképp álláspontjaink közeledjenek[szerkesztés]

Szia! Korábban egy-egy ilyen esetben, mint ami most Turokaci vitalapján kialakult, váltottunk pár szót. Volt amikor többet is. Volt amiben egyetértettünk, volt amiben nem. Teszek egy próbát, megpróbálom elmagyarázni, én hogyan látom a mentorálást, az új, vagy nem is annyira új szerkesztőtársakkal való kommunikációt, bánásmódot.

Ehhez IRL munkámból veszek példát. Viszonylagosan fiatal korom ellenére hála égnek volt és van szerencsém az ország vonatkozó piacán a két legnagyobb pénzügyi termékek közvetítésével foglalkozó cégnél dolgozni, mint pénzügyi szakember. Ha ez esetleg számodra esetleg koromból adódóan túlzólag hat, akkor fogalmazzunk hivatalosan, végzettségem szerint biztosítás és hitelközvetítő, bróker lennék. nem is ez a lényeg. Mint köztudott, ezeknél a cégeknél nem elhanyagolható része a mindennapi életnek a hálózatépítés, munkatársak mentorálása, segítése. Legyen bárkinek bármi véleménye a Multi-Level-Marketingről. Elmondhatom, hogy amellett, hogy jelenleg is közel 40 munkatárssal dolgozok, nem egyet mentoráltam, és igen, volt nem is egy, akikkel nem tudtam együtt dolgozni, nyilván volt, hogy részben vagy egészben a saját hibámból.

Véleményem szerint az élet minden területén, és így itt is, a Wikipédián vannak írott és íratlan szabályok. Az ember mindenhol, a munkahelyén és itt is közösségben tevékenykedik. És szerintem a közösség tagjainak a hatékony és eredményes munka miatt tiszteletben kell tartaniuk ezeket az írott és íratlan szabályokat és egymást. Kommunikálni kell egymással. Turokaci itt hibázott. És gondolom ezért kapott blokkot ideig-óráig, mert nem hatott rá a figyelmeztetés. De ezt magad is láthatod, vitalapján a korábbi hozzászólásokból, kérésekből, figyelmeztetésekből, hogy jellemzően haszontalanok, ahogy most valaki említette, mint a falra hányt borsó. És ahogy szintén mások is megjegyezték, stílusa inkább maró gúny, mint irónia. Utóbbival semmi gond.

Meddig lehet ezt tolerálni? Szerintem egy bizonyos szint felett vagy után, normális, ha az ember esetlegesen kijön a béketűréséből, nem?

A korábbi úgymond vitáinkhoz, ami szerintem pro- és kontra értelmes beszélgetések voltak, tudjuk mely szerkesztők tevékenységével kapcsolatban, szeretnék még visszakapcsolni az IRL-re. Én eddig úgy csináltam a munkatársaimmal, hogy akiben látom a fejlődési potenciált és megfogadja a tanácsom, annak nagyon szívesen segítek. Bátran állíthatom, hogy ezért kedvelnek is a kollégák, akiket jórészt a barátaimnak is tekinthetek. Mindemellett sajnos vannak olyan emberek, akik különböző okok miatt nem alkalmasak egy adott feladatra, szerintem őket, ha nincs bennük önkritika vagy belátás, akkor felesleges egy adott munkakörbe, vagy akár önkéntes, hobbiszerű tevékenységbe beleerőltetni. Persze olyannal is találkoztam már aki a belátás mentén rájött, hogy vannak határai és azon határok mentén hasznos tagja lett, maradt az adott közösségnek.

Én eddig is és ezután is e szerint az elgondolás szerint szeretnék itt is tevékenykedni, nagyon szívesen támogatva a tehetséges új és nem annyira új szerkesztőtársakat. talán vannak is itt a WP-n, akikkel egész jól kijövünk és sikerült pályájuk elején tanítanom, segítenem nekik ezt-azt, ebben-abban. A rebelliseket azonban nem szeretem. Sajnos ez van.

Ha megtisztelsz válaszoddal, akkor köszönöm. Üdv: – Gerry89 vita 2020. március 17., 09:50 (CET)

Gondolom már hiába várok. – Gerry89 vita 2020. március 22., 19:20 (CET)

@Gerry89: mindenképpen fogok válaszolni, de a koronavírus kapcsán megtett és megteendő intézkedések teljesen ellepnek. Bocsi, – Burumbátor Súgd ide! 2020. március 23., 11:59 (CET)

Rendben, mi sem természetesebb. – Gerry89 vita 2020. március 23., 12:03 (CET)

@Gerry89: köszönöm türelmedet. Valójában ez a fenti nagyon jól mutatja, hogy egy oldalon állunk. Én közel 30 éve rendvédelmi szervnél dolgozom, közel 20 éve pedig vezetőként. Éveket éltem külföldön, ahol a projektek műszaki vezetője voltam. Nagyon sok ember dolgozott és dolgozik a kezem alá, nagyon sok különféle helyzetben, emberrel kellett megtalálni a motivációs együtthatót. Ezt itt rólam a wikin tudják a régebbiek, a neten is megtalálható vagyok, kis kutatással.

Amiben kettőnk hozzáállása eltér, az pedig nem más mint az életkoraink különbsége és az ebből adódó türelemfaktor. Én úgy érzem magam, hogy türelmesebben állok a kezdőkhöz, a bénázókhoz, a nehezen megszólalókhoz, Túróhoz, Osváthoz, Texanerhez stb. Még akkor is, ha egyes dolgaiktól néha a hajam az égnek áll. Azokkal szemben, akikkel szemben el kell járni, nem tétovázok, eljárok. De felismerem azokat, akik a médium különleges lehetőségei miatt nehezebben irányíthatók, taníthatók. Javaslom, hogy egy kicsit nézz mélyebben ebbe a felületbe. Egy ismerősöm sok-sok év kihagyás után most vette fel újra a pennát, és... hát elképedt, hogy mennyire bonyolódott a helyzet. A kategóriák, a sablonok, a citálássablonok.... name it! Nem egyszerű eligazodni a felületen. És ezeknél az embereknél szoktam mondani neked, hogy légy picit türelmesebb. Ne feledkezz meg azokról a szép időkről, amikor először jöttél ide, félve mentettél, izgultál, hogy mi lesz, ha a sablont be rakod a cikkbe stb. Más is így van ezzel, sőt vannak olyanok, akik már szintén nem a 30-as éveiket tapossák, de mégis szeretnének itt hasznos tevékenységet folytatni. Őket segíteni kell, szeretni! Nem lehet rájuk dörrenni, "kommunikációs blokkot" (hogy micsodát????) kérni rájuk, csak mert késlekedve veszik észre az apró sárga csíkot és a piros vagy kék jelzőt ott fent.

Ez nem munkahely! Ez egy kikapcsolódásra tervezett felület, amelyen a hasznos hozzájárulást nagyon szeretjük. De ahhoz, hogy ne hagyjanak itt rohamosan bennünket a fiatalok (kopaszok), hogy másodszor-harmadszor is legyen valakinek kedve visszanézni, ahhoz nekünk tudnunk kell, hogy hogyan segíthetjük, nem pedig, hogy hogyan zárhatjuk ki mihamarabb. Pedagógusnak sokkal inkább kell lennünk, mint rendőrnek. A gumibotlóbálás nagyon kevéssé segíti a termékeny gondolkodást, ilyenkor szoktalak kérni, hogy ne fenyegetőzz, hanem mutasd meg az embernek, hogy hogyan kell.

Belátom, gyakran birkaszerű a türelmem, ez pedig néha nem jó. Olyankor vagy egy kolléga lép közbe és intézkedik, vagy szólnak. És ez sem volt mindig így, és ma sincs mindig így. Rám kell szólni, ha másképp látsz valamit, nem fogok átkozódni. Én nem szoktam személyeskedni, soha nem a személyét bírálom valakinek, hanem a jelenséget, vagy a cselekedetét. (Ezt persze van, aki félreérti - lelke rajta.) És van olyan, nagyon sok, szerkesztő, akiket személyesen ismerek. A személyes szimpátia nagyon sokat jelent nekem, így van olyan szerkesztő is, akivel türelmesebb vagyok a szükségesnél. Ezt pedig nekem el kell nézni, mert akkor is úgy lesz, ha más valaki másképp intézkedik.

Koronamentes napokat kívánok! – Burumbátor Súgd ide! 2020. április 22., 11:23 (CEST)

Köszönöm a válaszod! Igen, sok dolgot azonosan látunk, én csupán annyit mondok, aki nem mutat hajlandóságot és együttműködést egy közösségi projektben, az nem érdemel végtelen türelmet. Én is minden jót kívánok ezekben az időkben is! – Gerry89 vita 2020. április 23., 13:58 (CEST)

Pacal János[szerkesztés]

Zoknibáb (?!) OsvátA Palackposta 2020. április 7., 08:00 (CEST)

[1] szövegben utal a kitiltott IGe-re. Akela vita 2020. április 7., 08:20 (CEST)

Egy hét blokk mindenesetre. – Pagony foxhole 2020. április 7., 08:23 (CEST)


OsvátA[szerkesztés]

Szia!

Az utolsó bejegyzésed felett ez szerepel: "karakteredet már rég megöngyilkoltad. Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy elvakult és rosszindulatú vagy, aki csak kötözködni akar, és nem veszi figyelembe a tényeket. Utóbbi érthető, hiszen aki gyűlölködik, azt megzavarhatják a tények."

Kiről szólt ez mondat? És miért??? --Linkoman vita 2020. április 10., 16:56 (CEST)

Baike, most látom, hogy a tegnapi bejegyzésed fölé "íródott" ez a mondat, utólag.--Linkoman vita 2020. április 10., 17:18 (CEST)

Névterek[szerkesztés]

Köszi a segítségedet, jól eltévedtem. Hiába, a kor...:-)

Re: Római[szerkesztés]

Szia, igen, de láttad a TMB-n Csurla javaslatát? Aszerint mentem. – Vépi vita 2020. április 18., 10:33 (CEST)


A szerkesztőtársak iránti türelemről[szerkesztés]

Baike,

Remekül megfogalmaztad, hogyan kellene kezelni a szerkesztők közötti viszonyokat. Utólagosan engedelmedet kérve, felvettem megjegyzéseidet a szerkesztői lapomra, a mások által mondott okosságok közé. Üdv.--Linkoman vita 2020. április 22., 11:49 (CEST)

@Linkoman: megtisztelsz. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2020. április 22., 11:50 (CEST)


Kocsmafal[szerkesztés]

Baike, tettem egy javaslatot tisztifőrvos témakörben a nyelvi kocsmafalon. Ajánlom szíves figyelmedbe!--Linkoman vita 2020. április 22., 15:50 (CEST)

Halálozások[szerkesztés]

Szia, tulajdonképpen szerintem is törölhető lenne. Igazából Szerkesztő:Gaby írta a legnagyobb részét (eredetileg a számos táblázatba megjegyzésként), megkérdezem őt is. Zerind üzenőlap 2020. április 22., 15:55 (CEST)

Wettstein család[szerkesztés]

Szia Burumbátor! Kösz a tanácsért, csak hogy biztos legyek benne: melyik részt kifogásoltad - a "nevezetes családtagok" listát, ami az utolsó előtti verzióban van? (Ezt nem én töröltem az utolsó verzióban, azt hittem, valami technikai hiba történt, de talán Te voltál? Bár a laptörténet nem mutatja). Ha igen, akkor: milyen Wikidata sablont használjak? Kösz!BarbaraPG vita 2020. április 23., 21:00 (CEST)

Belpos(h)ta[szerkesztés]

Kedves Burumbátor! Köszönöm a tanácsot az átírással kapcsolatban. Sajnos nem találtam forrást a magyar névre, így született ez a köztes megoldás. A cikkben kijavítottam, de mivel még kezdő vagyok, így kérném a cikk átnevezését. Köszönöm a gyors észrevételt és a segítő megjegyzést! Üdv: Botulitisz vita 2020. április 26., 22:22 (CEST)

Fájl:Zappion Athén.jpg[szerkesztés]

Szia! Nincs meg ez a kép esetleg ennél nagyobb méretben? Ez nagyon kicsi. – Regasterios vita 2020. április 27., 14:30 (CEST)

Szia! Attól tartok, hogy nincs. Olyan rég készült, még nem figyeltem ilyesmire. – Burumbátor Súgd ide! 2020. április 27., 15:09 (CEST)

Happywheels12[szerkesztés]

Szia, Burum, mit követett el, hogy örökös kitiltást kapott? – Pagony foxhole 2020. április 30., 18:11 (CEST)

Kezdem érteni. Bár a korábbi szerkesztései között csak egy három napot érdemlő stikli szerepelt. – Pagony foxhole 2020. április 30., 18:43 (CEST)

Ékszerész és FEOR[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm a téma érdekében tett erőfeszítéseidet. Sajnálom, hogy valaki hangulatot kelt a FEOR-ral szemben, holott a FEOR sokat segíthet az egyes foglalkozásokról szóló cikkekben.

Természetesen nem cél az, hogy hivatalos szövegeket másolgassunk - ám továbbra is helyes 'kiindulásnak tartom, hogy az egyes foglalkozásokról szóló szócikkekben FEOR szövegek is szerepeljenek.

Senki nem akar kizárólag a Feor "tükrözéséből" álló szócikkeket. De azt nem fogadom el, hogy bárki úgy kezeljen egy jogszabályt, mintha az a Wikipédián a nem megbízható források között szerepelne. Üdv.--Linkoman vita 2020. május 1., 15:01 (CEST)

Kedves Burubátor!

Szeretnék érdeklődni, hogy mirét törölted a A Magyar Köztársaság Kormánya Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyság Kormánya között kulturális központok létesítéséről és működéséről szóló, Budapesten, 1992. március 11-én aláírt Egyezmény kihirdetésérő szóló cikkemet?

Nekem ez egy órára kötelező feladat volt a Corvinus Egyetemen, és most így nem látja a tanár úr az elkészített munkámat.

válasz[szerkesztés]

Szia! Nagyon köszönöm a segítséged! Mégegyszer bocs, hogy figyelmen kívül hagytam az üzeneteidet, és nem válaszoltam. Meg persze szinte senkinek sem, ezért is elnézést kérek! Bármi észrevételed van, szívesen veszem. Köszönöm Tibi1977

Jó lesz így?[szerkesztés]

Szia! Ezt a fent említett gombot nem találtam, de a négy hullámvonalat igen. Jó lesz így?[[Tibi1977]] vita 2020. május 6., 14:37 (CEST)

Valami nem tökéletes. Ajánlom figyelmedbe a Wikipédia:Aláírás lapot, ott látható, hogy hol találod az aláíró gombot. Burumbátor Súgd ide! 2020. május 6., 15:20 (CEST)

re: GmbH[szerkesztés]

Szia, nem biztos, hogy olyan egyszerű az összevonás. Ugyanis a GmbH a WD-ban Q15829892, míg a Kft. Q18624259. – Vépi vita 2020. május 8., 07:28 (CEST)

Nem tudom, miért szerepelnek különböző tételként a WD-ban, azt sem, miért vannak különböző cikkeik egyes nyelveken. Lehet, ezen is érdemes volna morfondírozni. Egy megoldásnak látom (a magyar wikin) az összevonásukat a Bővebben sablon használatával a Korlátolt felelősségű társaság megfelelő szakaszában. De összegezve: tégy belátásod szerint. – Vépi vita 2020. május 8., 08:57 (CEST)

Kérdés Zsigyutól[szerkesztés]

Kedves Burumbátor! Több kérdésem is lenne. Az első még mindig a fotókkal kapcsolatos. Egyrészt tudtommal engedélyezte a PestiSrácok a képem feltöltését és én is megtettem a szükséges lépéseket de még semmi válasz nem érkezett. Hallgattam Rád és két magán készítésű képet szerettem volna közkincsé tenni de ebben sem sikerült előre lépnem.A személyes adataimnál nem értem, hogy miért van kérdőjel a Honvéd és a Fradi évszámmal. 1988 ban szereltem le a TF után és amikor ez megtörtén még abban az évben igazoltam a Fraiba. Igaz keveset voltam ott, de ott voltam :) Köszönöm a válaszaidat. Zsigyu, vagyis Zsiga Gyula – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Zsigyu (vitalap | szerkesztései) Szia Burumbátor! Új információm szerint, arról tájékoztattak, hogy valóban tegnapig nem ment ki a PestiSrácok szerkesztőségéből jóváhagyás, de tegnap ezt állítólag korrigálták. Üdv, Zsigyu

"Válasz" link használata[szerkesztés]

Szia!

Erre a fentire gondoltál? Ezt bekapcsoltam már, de ritkán jut eszembe használni. Valahogy jobban megszoktam a "szakasz szerkesztése" linket, azt automatikusan megnyomom. Egyszer-kétszer már rádöbbentem (válasz írása közben), hogy miért nem nyomtam meg a "Válasz" gombot.

Az FB-t nem használom és nagyon rossz véleménnyel vagyok róla (ahogy a csúcs FB-fejlesztők közül többen is otthagyták, és nem takargatják a meglehetősen negatív véleményüket róla...). A legenyhébb az, hogy "a sátán műve". Vigyor Úgyhogy óvatosan és lehetőleg ritkán használd, mint valami erős drogot. misibacsi*üzenet 2020. május 14., 10:54 (CEST)

Vitalap[szerkesztés]

10+ éve nem aktuális bejegyzéseket nincs értelme az oldalnak megtartani. A vitalapot nem törlöm, de a 10+ éves megjegyzéseket igen.

Üdv.

Metro: Last LIght[szerkesztés]

Miért is törölted? Van róla fogalmam! 176.63.223.37 (vita) 2020. május 19., 12:54 (CEST)

Exatlon hungary második évad[szerkesztés]

Ha lezároldtad akkor frissítsd! Felhasznalo01 vita 2020. május 19., 21:44 (CEST)

Felső-ausztriai[szerkesztés]

Üdv,

tényleg nem kell dupla "ii" ebbe a szerkezetbe, egyszerűen felső-ausztriai. Így helyes.

https://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh12

173. pont

Üdv, – Geszler916 vita 2020. május 20., 19:56 (CEST)

Vélemény[szerkesztés]

Szervusz! Így hirtelen nem tudok válaszolni. Már néhányszor jött ilyen kérés hasonló ügyben – úgy emlékszem, általában néhány órán belül választ vártak tőlem. Gondolkoznom kellene néhány napig.......

Nem tudom, mi történt, a 'freemail' nem volt hajlandó elküldeni a válaszomat.– Holdkóros vita 2020. május 20., 23:39 (CEST)

Helo Zep! szócikk[szerkesztés]

Szia! Elég nagy hiba volt törölni a Helo Zep! szócikkét, mert most nincs meg a korábbi változat, amire vissza lehetne állítani. Ugyanis a zenekar a saját hivatalos honlapjának tekinti a Wikipédiát, és elkezdték minden forrás nélkül a saját maguk által megszerkesztett biográfiát feltölteni. Ezt már tegnap reggel egyszer megcsinálták, amit én visszavontam, de úgy látszik tovább trükköznek. Egy törlési megbeszélést túlélne a szócikk, mert nevezetes a banda, csak full etikátlannak tartom az öncikk gyártást, ráadásul nemhogy független és megbízható források, de minden nemű forráshivatkozás nélkül. A szócikket buheráló énekesnek is hagytam üzenetet a vitalapján. – Ary vita 2020. május 21., 10:55 (CEST)

Egy szavadba kerül és visszaállítom. Én nem tartom teljesen etikátlannak az öncikket, csak meg kell, hogy feleljen a nevezetességi, semlegességi stb. követelményeknek. Burumbátor Súgd ide! 2020. május 21., 11:00 (CEST)

Pont ez a probléma, hogy jelenleg nem felel meg. Adok pár napot neki, hogy forrásokat adjon hozzá, aztán legfeljebb bekezdésenként kipingálom forráskéréssel a szócikket. – Ary vita 2020. május 21., 11:29 (CEST)

Oks. akkor a régi szöveg nem kell? Burumbátor Súgd ide! 2020. május 21., 11:47 (CEST)

Megpróbálom ezt rendbe rakatni. Nem kell a régi. Köszi! – Ary vita 2020. május 21., 11:55 (CEST)

Exatlon hungary második évad[szerkesztés]

Ne blokold mert így nem tud frissülni! Felhasznalo01 vita 2020. május 25., 22:27 (CEST)

Írország vs. Észak-Írország[szerkesztés]

Egyik sem tagja az Egyesült Királyságnak? Lehet szükséges egy Észak-Írország repülőterei kategória is? – B.Zsolt vita 2020. május 27., 18:20 (CEST)

Most nézd meg, így megfelelő: Kategória:Az Egyesült Királyság repülőterei? – B.Zsolt vita 2020. május 27., 18:58 (CEST)

Exatlon[szerkesztés]

Szia! Folyamatosan frissítem az Exatlon Hungary második évadának lapját, de most azt az üzenetet kaptam, hogy csak az szerkesztheti, akinek engedélye van. Le lett védve? Előre is köszönöm válaszod.

Nyugalom, odafigyelés mint emberi értékek.[szerkesztés]

Ezt írod: "Rám kell szólni, ha másképp látsz valamit, nem fogok átkozódni. Én nem szoktam személyeskedni, soha nem a személyét bírálom valakinek, hanem a jelenséget, vagy a cselekedetét."

Úgy gondolom, hogy a napi munkád felettébb stresszes lehet, mert nincs időd igazából átgondolni amit írtam. A Wikipédia is hasonló egy közszolgáltató intézményhez, sok együttes szempont van jelen, amik már szakterületekre tagozódnak. A napi rutin ha elhatalmasodik, hajlamosak vagyunk arra, hogy mindent gyorsan és frappánsan akarjunk minden ügyet elintézni.

Látom nincs időd elmélyedni abban, amit írtam, inkább 'egy soha erre nem járó, semmit nem értő admin' - summás kirohanással zárod rövidre a témát.

Arra kérlek hogy nézd át a prioritásaid, és ha foglalkozol, érdemben foglalkozz egy üggyel, vagy inkább engedd el (bízd másra, vagy magára).

Itt most egy fölösleges, visszahúzó, félreértésen alapuló, látszólagos konfliktus alakult ki, amiből ki kell szállni, mert maga a szikra, ami kigyújtotta, a Wikipédia teljes működése szempontjából jelentéktelen.

A fentiek alapján nem veszem sértésnek ezt az igazoló tényeket nélkülöző negatív személyes jellemzést, de kérlek legyél ügyre fókuszáló, tárgyilagos, szabatos, tényszerű.

– Rodrigó 2020. május 28., 21:10 (CEST)

@Rodrigo: köszönöm hosszadalmas kioktatásodat, néhány könnycseppet azért elmorzsoltam. És észleltem, hogy továbbra sem adtál választ eredeti kérdésemre: távollétedből fakadó tájékozatlanságod és inkompetenciád miatt megfordult-e benned az, hogy lemondj az adminisztrátorságról? – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 28., 21:43 (CEST)

Erről van szó. premisszák.
  • Mire érted hogy távollét?
    Mire érted hogy inkompetencia?
  • Megválaszoltam részletesen, de akkor most tömörebben: A közösség kért hogy foglalkozzam ezzel, így csinálom. Nem ragaszkodom hozzá foggal-körömmel, és nem is tekintem sorkérdésnek, hogy ilyeneken tűnődjek. Te se tűnődj, szorítkozz a tárgyra, hogy haladjunk! – Rodrigó 2020. május 28., 22:15 (CEST)

Bassoon[szerkesztés]

Nem történt semmi, mert még csak egy mondatot meg az infoboxot tettem bele. :-) @Villanueva:-nak kellene bedobnia magát, mert ezt jóra csak ő tudja megírni. (Tudom, hogy nem szép dolog másra munkát kiszignálni.) – Sir Morosus vita 2020. június 4., 15:48 (CEST)

ide figyelj![szerkesztés]

Én is elmondhatom a véleményemet minden témában, mert szabad véleménynyilvánítás van. TE cenzúrázol, ami a wikipédia szellemével teljesen összeegyeztethetetlen. Ha nem állítod vissza az írásomat, akkor a Wikitanácshoz fogok fordulni.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 94.44.241.93 (vitalap | szerkesztései) 2020. június 4., 16:05‎

Ez a baj azzal, amikor valaki az oldalvonalról kiabál be. Erről az IP-ről egyetlen szerkesztésed se lett visszavonva. Egy másikról igen, teljes joggal. A Wikitanácshoz fordulsz egy dinamikus IP-ről? Vigyor – Pagony foxhole 2020. június 4., 16:12 (CEST)

Teljesen mindegy, hogy regisztrált vagyok-e vagy sem. Egyébként tizenegy évig szerkesztő voltam regisztráltan, de itt hagytam ezt az igazságtalan helyet. Én ugyanolyan ember vagyok, mint aki regisztrált. Ez az ip-s felhasználók lenézése és kirekesztése megdöbbentő számomra. Majd kivizsgálják a többi szerkesztők, hogy mi volt jogos és mi nem.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 94.44.246.70 (vitalap | szerkesztései) 2020. június 4., 16:24‎

Reagáltam neked a vitalapodon. Így, hogy olvasom, hogy 11 évig voltál szerkesztő itt, különösen elszomorít, hogy mennyire semmibe veszel másokat, és a netikettet. Mivel nem mutatkozol be, számomra egy ismeretlen ember vagy, aki parancsolgat, nekem ezt miért kéne eltűrnöm? Úgy gondolom, hogy ezalatt a 11 év alatt megismertél talán engem is annyira, hogy tudd, én nem szoktam úgy beszélni másokkal, ahogy te velem. Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2020. június 4., 16:46 (CEST)

Irányelv sértés: OsvátA[szerkesztés]

Szia!

Tulajdonképpen mi a problémád? OsvátA irányelvet sértett az "azonnali" sablon kihelyezésével, mivel erre az irányelvben felsorolt esetek nem jogosították fel. Te nem így gondolod?

Az irányelvet lehet módosítani és kibővíteni azzal, hogy "ha túlságosan rövid a cikk", de erre a lejjebb idézett "mikor ne törölj" rész szintén kitér, és nem javasolja. Amíg ez van érvényben, ezt kellene betartani. misibacsi*üzenet 2020. június 8., 06:40 (CEST)

@Misibacsi: Nekem? Problémám? Én azt látom, hogy neked van valamiféle problémád, és a sok leírt karakter INDOKÁT próbáltam kideríteni. De már sikerült, köszönettel, – Burumbátor Súgd ide! 2020. június 8., 08:34 (CEST)

Pierre Nkurunziza halála[szerkesztés]

Kedves Burumbátor!

Ha elhunyt Pierre Nkurunziza június 8-án, akkor az Államok vezetőinek listája 2020-ban szócikkben maradt még teendőm a beírás után ebben a listában? Apród vita 2020. június 10., 02:49 (CEST)

@Apród: Szia! Először is nagyon köszönöm, hogy belenézel ebbe is. Ilyenkor a zárójelben szereplő első évszámig (jelen esetben 2005-ig) visszamenve minden év listájába be kell írni ugyanezt az adatot. Hiszen minden évben megjelenik, mint elnök, és a halálával ezt minden évben le kell zárni. Köszi még egyszer, – Burumbátor Súgd ide! 2020. június 10., 08:39 (CEST)

Idióta[szerkesztés]

" olyasmit írj le, amit egy kocsmában, velem szemben állva is el mernél mondani" - le sem tudom írni, mennyire egyetértek veled. A netes kommunikáció egyik fenesége, hogy személytelen, tehát sokkal szélsőségesebb megnyilvánulásokat is megenged az ember magának, mint élőben, anélkül, hogy ennek tudatában lenne. A másik feneség, hogy egymásból csak annyit látunk, amennyit leírunk egymásnak, az meg egy ember személyiségének, lényének csak egy hajszálvékony szelete, és erre a pici szeletre alapozva következtetünk az egész emberre, ami persze az esetek csaknem 100%-ában hiba. Nagyon tudatos kommunikációval persze ki lehetne küszöbölni ezeket a feneségeket, de szerintem erre maradéktalanul Teréz anya se lett volna képes :) Amit eddig leírtam, azt nyilván Te is pontosan tudod, nyitott kapukat döngettem. Az én maximálisan idealista véleményem szerint egy, a közösség által választott rendőrnek (hadd nevezzem így a wiki adminjait - büntethetnek, figyelmeztethetnek, rendelkeznek a sűrített marxizmus eszközeivel) be kell tartania a törvényeket, jelen esetben az alapelveket, mert az állampolgárok nem fogják tiszteletben tartani, komolyan venni - most gondold el, eleresztem magam valahol csúnyán, rám szólnak, hogy ezt ne, én meg az orra alá dörgölöm, hogy "na ez mi volt amit te csináltál". Nem jó. Mindamellett teljesen igazad van, nyilván frusztráló ugyanazt a vandált ezredszer is kitiltani, elpucolni utána a piszkot, amit csinál, kezelni a sulinetes nebulókat, figyelni melyik kitiltott szerkesztő milyen zoknibábbal mászik vissza az ablakon, meghallgatni azt a szinte havonta előkerülő marhaságot, hogy az adminok a színfalak mögött szövetkeznek, összebeszélnek, védik egymás hátsóját, lenyelni az ilyenkor borítékolható sértéseket ésatöbbi, szóval megértem, hogy elpattan a húr néha, csak nem jó. De ez mind az én véleményem, maximálisan tiszteletben tartom azt is, ha valakinek ettől homlokegyenest eltérő van. Viröngy vita 2020. június 10., 15:03 (CEST)

Véleményem szerint, aki idióta, azt nyugodtan lehet idiótának nevezni. Az ál-PC nem tesz jót a világnak, ezek a néven nem nevezhető idióták pont attól kapnak vérszemet, hogy senki nem nevezi őket idiótának, hanem pátyolgatják a kis mimóza lelküket. – LADis LA ék.jpgpankuš 2020. június 10., 19:43 (CEST)

Exatlon Hungary 2.évad Ügyességi feladatok[szerkesztés]

Kedves Burumbátor!

Az Exatlon Hungary 2.évadánál elkezdtem a Játék eredményeknél a Táblázatokat kiegészíteni az Ügyességi feladatokkal. A villa játékhoz már megcsináltam - amennyiben így megfelel, úgy a napokban elkészítem a többi játékhoz is. Megpróbálom tömören lényegre törően összefoglalni - ez az ügyességi feladattól is függ, hiszen gyakran volt komplex a feladat. Az ügyességi feladat feltüntetését fontosnak tartom, hiszen mindig kivétel nélkül ez döntötte el az aktuális futamot.

Ha valamit javítani kell rajta, akkor jelezd (fogalmazásilag, formailag). Köszönöm!

Üdvözlettel: XAnonim21 vita

COVID[szerkesztés]

Szia, mármint hogy szerkeszteni kellene egy ilyen összefoglalót? Az a baj, hogy egymillió dolog érdekelne, és bár az egymillióban benne van ez is, de ez túl nagy téma, és mostanában kevesebb időm van szerkeszteni. Most inkább nem vennék részt ilyesmiben sajnos. Zerind üzenőlap 2020. június 11., 09:53 (CEST)

Hát, végülis elküldheted. Zerind üzenőlap 2020. június 11., 10:39 (CEST)

Arany László (tanár, satöbb...)[szerkesztés]

Szórakozott voltam. Köszönöm, hogy törölted a nem odavalót. Üdv! OsvátA Palackposta 2020. június 19., 11:36 (CEST)

Kedves Burumbator! Munkahelykeresés? Nekem? Nagyszerű munkahelyeim vannak, s ajánlatom is tömérdek. Ezt súlyos rágalom. Számos lexikonban elérhetők a velem kapcsolatos ismeretek. Az innen való törlésük önkényes. Több száz cikket és tanulmányt írtam. A 11. kötetem nyomdában. Szülővárosomban messze a legtermékenyebb író-fordító vagyok. Mi a gond? Üdvözlettel: Arany László

Kedves OsvátA! "Nem odavaló"? Kifejtené kérem? Mitől lesz valaki "idevaló"? Netán Önnek pl. több diplomája van nálamnál? Akkor fejet hajtok.

Köszönettel: Arany László Szia! Ez a cikk nem maradhat egy percig sem. Ez a Wikipédia, egy enciklopédia, nem pedig egy munkahely kereső lap. Kérlek, hogy ezzel a tartalommal máshová menj, itt nem fognak neked munkát kínálni. – Burumbátor Súgd ide! 2020. június 19., 11:15 (CEST)

Kérlek válaszolj ide! Nyomj a szerkesztés gombra itt a cím mellett, és válaszolj! Ez nem mehet tovább! – Burumbátor Súgd ide! 2020. június 19., 11:25 (CEST)

Először is: sokkal szerényebben! Ha ilyen jól képzett vagy, akkor tudod, hogy a fej, minél telibb van, annál mélyebbre hajlik (lásd búza-nád páros). Második: amit eddig a szócikkedbe leírtál, az egy önéletrajz több irányból megfogalmazva. Ez nem való az enciklopédiába. Leginkább a WP:NEV oldalon írottaknak kell megfelelned. Ha azok teljesülnek, akkor wikiképes a rólad szóló cikk, ha nem, akkor pedig nem. Harmadik: ne pattintgass itt ilyen szavakat, mint *rágalom* mert nem jól veszik ki magukat. Az, amit írtál, az alapján mondtam, hogy eltévedtél. Ha nem így van, akkor kérlek, hogy úgy szerkeszd a cikket, hogy abból látszódjon, hogy miért is gondold úgy, hogy te egy enciklopédiába való vagy. BTW, én is írtam cikkeket, mégsem sodort magával a gőg. Negyedik: semmi nem lett törölve, csak le lett védve. Kérlek, hogy a vitalapodon elhelyezett sablonban található linkeket tanulmányozd MIELŐTT tovább szerkesztessz, érdekes ismereteket lehet szerezni belőlük a szerkesztéssel kapcsolatban. Ötödik: OsvátA nekem írt valamit, és képzeld: nem rólad szólt. Nyugi, és tanulásra fel. A cikked megvan, csak nem szerkeszthető. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2020. június 19., 11:55 (CEST)

Kedves Burumbátor! Köszönöm a választ! Nem tudom, tényeket miként lehet "szerényen" közölni. 32 éve vagyok újságíró (Ezt kihagytam. Szerénységből...) Sőt, Arany Jánoshoz fűződő rokoni kapcsolataimat is kihagytam. (Akkor mégis csak szerény vagyok, nemde?). És nagyon sok minden mást kihagytam, ami Önnek meghaladná a "szerénységre" vonatkozó küszöbértékét. A wikipédia lexikon. Lexikális adatokat tartalmaz. Azokat tetten közzé. Tisztában vagyok a "lexikon" fogalmával és a lexikon-szerkesztési elvekkel is. Köszönöm. Megfeleltem nekik. Ami "rágalom", az rágalom. Velem kapcsolatban munkahely-keresésnek ezt a módját pedzegetni, súlyos rágalom rám nézve. Ugyanis nem én keresek mukahelyet, hanem a munkahelyek keresnek engem. Nem győzöm elhárítani a megkereséseket, csak valahogy én szeretek tanítani. És jól is érzem magam ebben a szerepben. Oktatni szeretek és nem kioktatni - ha tetszik érteni... Tettem már annyi le az asztalra, az a minimum, hogy enciklopédiába való vagyok. Gőg? Újabb rágalom. Szeretném a szócikket szerkeszteni. Hadd döntsem el én, hogy rólam milyen tényanyag(!) jelenik meg. Megoldható? Ja, és mint tetszik látni, nekem nevem is van, és le is merem írni... Az Ön önkényes hozzáállása indokolatlan, alaptalan és felháborító. Éppen az önkényessége, az, ami "gőgből fakad", és oda vezet, hogy azt a jogot vindikálja magának, hogy rágalmazhasson egy ötdiplomás, hét szakmás, 10 kötetes tanárembert. Mégis, Mit képzel Ön magáról kedves Burumbátor?

"Nem törölte a szócikket". Csak éppen önkényesen elérhetetlenné és szerkeszthetetlenné tette. Miért is? Áldott szép napot kívánok! Arany László

Több nyelvű infók[szerkesztés]

Szia, köszönöm a válaszod! A magyar nyelvű változat is elkészült. Több nyelven szerepelne az oldal. Úgy gondolom, ez nem csak a jelen esettben lenne így... A fennálló állapot hogyan orvosolható?

Több nyelvű infók[szerkesztés]

Szia! Tudom, hogy magyar változatot fel tudom rakni...de mellette a szöveg az angol, német stb.fordítását is szeretném elhelyezni, legképp azért, mivel az érintettek leginkább angolul beszélnek. Ha olvasható lesz a magyar szöveg, akkor reményeim szerint az angol verziót sem fogod törölni...? Bár sok minden csak angol nyelven olvasható...azok nem kerülnek törlésre...

Keresztelő János[szerkesztés]

Gondolom nem láttad a lap címét, meg azt se tudod, hogy a kereszténység nagy részénél nem szent az egyén, és NEM Keresztelő Szent János néven ismerik. Vagy te is úgy gondolod, hogy a WP-t csak a katolikusoknak írjuk??? Hm?? Nem kellene megemlíteni a bevezetőben a rendes nevét? Az Újszövetségben, ahol szó esik az életéről, sehol nem találkozol olyan névvel, hogy Keresztelő Szent János. Ahogy a Koránban sem.

A kérdéseim nem muszáj megválaszolni, de nyugodtan gondolkodhatsz rajtuk (mielőtt Cikipédiát írnánk WP helyett). Főleg mielőtt visszavonod a szerkesztéseim. Én az eredeti, helyes változatot állítottam vissza. – M. V. 2020. június 29., 07:31 (CEST)

@Milei.vencel: visszaraktam, mert valóban erősen hiányos a tudásom ezen a téren. Mondjuk, az Újszövetség idecitálását nem értem, abban egyáltalán szerepel bárki, aki szent lenne? Ez a boldogok és szentek kérdésköre nem sokkal későbbi?

De ami zavar: valaki a Te szerkesztői háttereddel, a Te tudásoddal képes olyan alantas vitákba bocsátkozni, mint az elmúlt napokban megfigyelhető volt. Még akkor is, ha feltételezed, hogy valaki más áll egy friss azonosító mögött, még akkor is a vitákban az érveket, a vita tartalmára, szakmai részére felhozott érveket várnám el (és bizonyosan sokan mások is) a személyeskedés és a feltételezésekből levont következtetések helyett. – Burumbátor Súgd ide! 2020. június 29., 08:53 (CEST)

Nem hiszem, hogy személyeskedtem volna, odaírtam egy visszavonásnál hogy Burgundia zagyvasága ki, mert teljesen hülyeség volt, amit beírt egy kép alá, meg a vitalapomnál átvittem egy szakaszt az archívumba, és odaírtam, hogy kuka. Burgundi szerint ez volt a személyeskedés. A többit kifejtettem az AÜ-n. Az anon egész biztos hogy Burgundi volt, a bogumilok cikkhez hónapokon át nem nyúl senki, Burgundi meg előző nap kifogásolta, hogy ezek nem keresztények voltak, aztán másnap az anon szinte perce pontosan ugyanabban az időben vette ezt ki, amit B. kifogásolt. – M. V. 2020. június 29., 10:40 (CEST)
Utoljára megismétlem: az anonszerkesztés nem az enyém, egyértelműen más az IP-címem. – Burgundiai vita 2020. június 29., 12:15 (CEST)

@Burumbátor: Az igazság az, hogy Keresztelő Szent Jánost a keresztények többsége Keresztelő Szent János néven ismeri, ez a rendes neve. Értelemszerűen a keresztények többsége, tudnillik a katolikusok és az ortodoxok támogatják a szentkultuszt, míg a keresztények kisebbik része ellenzi azt, értelemszerűen a protstánsok. Feltűnő, hogy Miei Vencel egyáltalán nem ért a témához, ezért legjobb volna megvonni a járőri és megerősített szerkesztői jogát. – Burgundiai vita 2020. június 29., 12:10 (CEST)

Megjegyzem, eLVe évekkel ezelőtti átnevezése Keresztelő Jánosra se nyugszik szilárd elvi alapokon a szerköfjét nézve. – Pagony foxhole 2020. június 29., 12:13 (CEST)

Miért kell elVe-re hivatkozni, nézd meg a nagy WP-kat Pagony, sehol nem Keresztelő Szt. János néven találod.. De hagyjuk meg Burgundi-nak a témát, hadd legyen okos, mert ő nagyon ért hozzá. Felesleges vele vitatkozni. – M. V. 2020. június 29., 20:40 (CEST)

Segítség[szerkesztés]

Megint elnézést kérek a tegnapi illetlen viselkedésemért. De nem csak ezért jöttem ide. Azt mondtad voltál katona. Szeretném, hogy kisegíts majd az ilyen témájú cikkeimben. NukaWarrior vita 2020. július 4., 12:54 (CEST)

@NukaWarrior: ezt mondtam volna? És vajon hol? – Burumbátor Súgd ide! 2020. július 4., 17:13 (CEST)

A volt Panzerabwehr Kanone vitalapján, és kiírtad a szerkesztői lapodra is: katonsviselt embör. NukaWarrior vita 2020. július 4., 20:01 (CEST)

@NukaWarrior: Mit is írtam az általad említett vitalapon? – Burumbátor Súgd ide! 2020. július 4., 20:03 (CEST)

Te nem voltál katona? Kérdezted már nem tudom, hogy kitől. De a szerkesztői lapodon is rajta van! NukaWarrior vita 2020. július 4., 21:02 (CEST)

Reference templates[szerkesztés]

Hi. Can you check the pages Sablon:Efn/doc and Sablon:Notelist/doc with the information I just added and validate them ? They are still pending (see Efn/doc history and Notelist/doc history). Kind regards. – Hypuxylun üzenet 2020. július 5., 14:28 (CEST)

Nagy Tamás halálozási ideje[szerkesztés]

Kedves Burumbátor! Honnan lehet tudni, hogy Nagy Tamás (építész) július 4-én hunyt el (és hogy 2020. július 4. nem pedig a közlési idő)? Apród vita 2020. július 5., 21:48 (CEST)

Na jó, közlési időre állítom a július 4-et. Apród vita 2020. július 6., 16:23 (CEST)

Re:Osztrák nagydíj[szerkesztés]

Szia! Nagyon köszönöm hogy szóltál, ezt most csúnyán benéztem. Annyi történt, hogy a laptörténetből elővettem a korábbi változatot, mert annak a vázát használtam fel a most következő 2020-as Formula–1 stájer nagydíj cikkének kibővítéséhez (amit egy anon indított szubcsonkként), csak közben észrevettem egy elgépelést (hiányzott egy számjegy az egyik forrás dátumából), és sikeresen elfelejtettem hogy a korábbi lapváltozat van megnyitva, így abban végeztem el a szerkesztést és felülírtam a későbbi változatokat. Természetesen nem ez volt a szándékom. Elnézést a bakiért, visszaállítottam, köszönöm még egyszer hogy szóltál! Üdv, – XXLVenom999 vita 2020. július 6., 15:40 (CEST)

Csak remélni tudom hogy abban a 10 percben nem sokan nyitották meg a cikket. :D – XXLVenom999 vita 2020. július 6., 15:46 (CEST)