Szerkesztővita:Csurla

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search


Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Csurla!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. május 28., 13:00 (CEST)

Senkey Imre[szerkesztés]

Kedves Csurla!

Most javítottam másodszor Senkey Imre születési helyét. Egy általatok autentikusnak tekintett forrás egykor elfelejtette ellenőrizni, és az egyszerűség kedvéért Budapestet írt. Én teljes bizonyossággal tudom, hogy Perbálon született. Attól eltekintve, hogy a másodnagynéném férje volt, láttam az útlevelét, az egykori MTK-s játékosigazolványát és az I világháborús katonai tevékenységéről szóló részt az "A cs. és kir. 38. gyalogezred története és emlékkönyve" c. könyvben. Mindhárom helyen Perbál szerepel. A katonák pedig már csak tudják (tudták). Szeretném, ha nem javítgatná valaki vissza. Küldtem volna fotót is erről a bekezdésről, de nem látom erre a lehetőséget. Megtalálsz az im_re@freemail.hu címen. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 188.36.55.241 (vitalap | szerkesztései)

"lassan mondom, hátha megérted"[szerkesztés]

Függőben Függőben Csurla vita 2016. augusztus 24., 20:49 (CEST)

@Csigabi:

"lassan mondom, hátha megérted" - Szóval szerinted nekem nehéz a felfogásom, én buta vagyok. Ezek szerint TE nem minősítesz másokat. Folyamatosan alázod a szerkesztő társaidat a normális kommunikáció helyett. Ha nem lennél admin már kaptál volna ezért. A Havelange ügyben is csak addig voltál jelen amíg kellett az erődemonstráció, amikor a kérdés elvi részéről volt szó abban nem vettél részt. Ergo visszaéltél az admin tagság által vélt biztonsággal. Az ottani vitában amikor azt írtam, hogy először szerkesztetted a lapot, akkor letagadtad, hogy ez nem igaz, pedig itt nem mondtál igazat, a statisztika igazat mond, ha te nem is.

Nem vagy méltó a közösség bizalmára, nincs hiteled. - Csurla vita 2016. augusztus 24., 08:26 (CEST)

Fenti bejegyzést Csigabi vitalapján tettem, de ő mint kommunikatív admin udvariasan törölte, válasz nélkül. Ide írtam, hogy ne merüljön feledésbe. - Csurla vita 2016. augusztus 24., 20:49 (CEST)

Mészáros Viktor[szerkesztés]

Szia Csurla! Mit írjak forrásnak azon adatokhoz, amit magától Viktortól, illetve magamtól tudok (iskolái, születése, elhalálozása)? Köszi! Dani

sablonok[szerkesztés]

Sziaǃ Kellene nekem egy sablon a {{2015-ös afrikai nemzetek kupája}} mintájára az idei tornához. Tudsz segíteni?

Takács Dániel[szerkesztés]

 Kérlek,hogy vedd figyelembe a vénségemet!Nem vagyok a számítógép virtuóza,
én még logarlécet használtam.
Más:a birtokomban van a család /nem teljes/,de tetemes mennyiségü eredeti okmánya. amivel egyértelmüen tudom cáfolni,a néhol orbitális melléfogásokat,ez már csak holnap lesz
    üdvTD
  '

- – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Takács Dániel (vitalap | szerkesztései)

   Kedves Csurla!

Látom,hogy a doksik a fontosak-hová töltsem fel őket?Van kb.10db Addig nem is tudok írásra nyitni, Ne haragudjál,de kicsivel több segítséget kérek,mert már harmadik napja forgok,mint néger a jégen

   üdv:TD

Törlés[szerkesztés]

Szia!

Magyar városoknál nem kell kiírni, hogy Magyarország! Üdv! Lacika455 2018. február 15. 20:47

Szabó Tímea[szerkesztés]

A Wikipediának nem az a feladata, hogy politikai lejárató kampányok keretében írt cikkeket hasznosítson újra. A politikusoknál kommentár nélkül vannak fent a családi adatok és ez így helyes.

Alább a példák, melyek alapján egyértelműen indokolt a törlés:

VONA GÁBOR 2003-ban nősült. Felesége Vona-Szabó Krisztina (1978) történész. Gyermeke: Vona Benedek (2005)

ORBÁN VIKTOR 1986 óta nős. Felesége Lévai Anikó jogász, vállalkozó, 1990 óta dolgozik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatban, 1998 óta pedig a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetben végez önkéntes, karitatív munkát.

GYURCSÁNY FERENC Első felesége Rozs Beatrix, akit még a gimnáziumban ismert meg. Közös gyermekük nem született. Második feleségét, Bognár Edinát Pécsett ismerte meg. 1985-ben házasodtak össze. Gyermekeik: Péter (1988), Bálint (1990).[71] Harmadik felesége Dobrev Klára. 1994 óta élnek együtt. Gyermekeik: Anna (1996), Tamás (1997), Márton (2015).[72]

Egyik esetben sincs megemlítve a családtagok vagy korábbi családtagok politikai szerepvállalása. Ezeknek az érintettek Wikipedia oldalán van a helye. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Jelölt (vitalap | szerkesztései)

Matus György[szerkesztés]

Az infoboxok tele vannak duplikációkkal a születési adatoktól kezve -légyszíves ne töröld a további információk közül a Port.hu illetve a Imdb-re utalást!Köszönettel – Batula8649 vita 2018. október 6., 08:55 (CEST)

Elhunytak[szerkesztés]

Elhunytak: Richard Alan Searfoss, Joseph D. Tydings. Egyenlőre még nem szereztem be Gbarta beírásához forrásokat. Apród vita 2018. október 9., 13:07 (CEST)

Joseph D. Tydings halálához most már szereztem forrást és beírtam a szócikkbe is. Apród vita 2018. október 9., 13:31 (CEST)

Köszönöm a beírásokat. Apród vita 2018. október 9., 18:46 (CEST)

Szép napot kívánok!

A labdarúgó halálhírének törlését nem bánom, én is csak azért tettem bele, mert láttam, hogy az egyik szerkesztő beletette a 2018 a sportbanba a halálhírének az említését.

Frank Padavant pedig azért tettem bele, mert a Tony Avella szócikkben pirossal betette az egyik mondatba a szócikk írója a neve említését, de azt csak most láttam, hogy a szócikk írója 2016-ban visszavonult - úgyhogy nem valószínű, hogy nemhogy a Padavan, de a Tony Avella-szócikket továbbfolytatná. Úgyhogy más megoldásként Frank Padavan halálhírét ki lehet venni, Tony Avella szócikkéből pedig Padavan említését - valószinűleg DVTK Kiadó is csak azért említette meg és azért linkelte pirossal, mert Padavan 1973-tól 2010-ig, vagyis jó hosszú ideig volt a szenátus tagja, de hogy ezért jelentős, ez egyrészt nem érzékelődik a szócikkből, másrészt az Avella-szócikkből még az sem érzékelődik, hogy ki volt kettőjük közül a demokrata és ki volt a köztársaságpárti. Apród vita 2018. október 10., 13:56 (CEST)

@Apród: Ok. - Csurla vita 2018. október 10., 14:24 (CEST)

Anon értetlenkedik Venantini-szócikkel kapcsolatban: [1]. Apród vita 2018. október 10., 15:42 (CEST)

Csak jelzem, hogy a A Pittsburgh Penguins játékosainak listája#Wban is említenek még egy Scott Wilsont, igaz, nála rejtetten a Scott Wilson név mellett ott van a jégkorongozó megkülönböztetés. Apród vita 2018. október 10., 17:23 (CEST)

Raye Montague halálhíre bekerüljön a halálozási listába: Raye Montague, Arkansan and 'hidden figure' credited with U.S. Navy breakthrough, dies at 83? Azért kérdezem, mert facebookon magyarul is írtak róla, mert az első volt, aki számítógéppel hajót tervezett az amerikai haditengerészetnek: Monsoon Info Blog facebook-bejegyzése. Apród vita 2018. október 11., 01:39 (CEST)

@Apród: Szia! Igen, legyen a listában. Sajnos nagyon kevés életrajzi cikkünk van, amely számítógéptudósról szól. Jó lenne ha szócikk is lenne belőle... - Csurla vita 2018. október 11., 09:07 (CEST)

Szócikket továbbra sem készítek, egyértelműsítő lapot viszont Galambos Sándor hintókészítő halála miatt kénytelen voltam, mert min. három ismert Galambos Sándor is létezik ill. élt. Apród vita 2018. október 11., 16:27 (CEST)

Betettem még egy Jim Taylor labdarúgót a Jim Taylor (egyértelműsítő lap)ba, mert néhány helyen (Az NFL Legértékesebb Játékosa díj, New Orleans Saints) úgy volt linkelve a neve, hogy nem volt a linken belül érzékeltetve, hogy ez nem az egyértelműsítő lapon korábban ott szereplő labdarúgó, hanem egy másik labdarúgó neve - aki most halt meg, ezért a Halálozások 2018-ban listába is bekerült a neve.

Már csak azt nem tudom, hogy a linken belül az volt a jó módszer, hogy odaírtam a labdarúgó szó mellé a születési, halálozási időpontot vagy azt kellett volna-e csinálnom, hogy a linken belül zárójelbe csak amerikai labdarúgót írok, így különböztetve meg az angol labdarúgótól.

Az angol labdarúgóra egyébként ezek a hivatkozások a magyar wikin, bár az nem tiszta, hogy a kereső hivatkozásai között miért nem szerepel az egyértelműsítő lap. Apród vita 2018. október 13., 21:33 (CEST)

@Apród: Szia! amerikaifutball-játékos a jó egyértelműsítés. Javítottam. - Csurla vita 2018. október 13., 21:37 (CEST)

Itt is köszönöm. Apród vita 2018. október 13., 21:38 (CEST)

Az éjszaka egy anon Szántai László szócikkének infoboxában, majd utána feltehetően az anonnal azonos Rol340i a szócikk bevezetőjében október 1-et szept. 28-ra javította át. Már épp vissza akartam vonni az anont, de a forrást megnézve rájöttem, hogy a halálhírről szóló Nemzeti Sport/Fradi-hír nem fogalmazott egyértelműen, mikor halt meg, mindössze azt írta, hogy Néhány nappal 75. születésnapja előtt. Ezért október 2 előttre javítottam a szócikkben, mert emlékeztem arra, hogy egy kocsmafal javaslatok-vitában az lett elhatározva, hogy bizonytalan dátum esetén a sajtóhír utáni napot + előttöt kell bejelölni bizonytalan esetekben. Apród vita 2018. október 14., 01:21 (CEST)

Agárdi Éva halálhírének pontosítására is szereztem információkat, bár az 1971-es születési adatot nem tartom pontosnak más infók miatt. Azt nem tudom, hogy azonos volt a Minerva Érettségizettek Szakközépiskolájának igazgatójával, mivel összehasonlítva a haon.hu gyászhíres képét a facebook Miért válaszd a Minervát? Agárdi Éva igazgatónő válaszol képével, talán hasonlóak az arcélek, nem tudom. Mindenesetre a a Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája Budapesten van. Utólag rájöttem, hogy a haon.hu-ban is írtak emlékezésszerűen róla, hogy vezető pozícióban volt egy felnőttképző iskolánál, igaz, ott még az intézmény nevét nem nevezték meg. Apród vita 2018. október 14., 02:47 (CEST)

Egyébként Agárdi Éva szócikkében születési időpontnak aug. 2. is, meg szept. 2. is szerepel születési időpontnak, most a kettő közül melyik a születési időpontja hónap szerint? Apród vita 2018. október 14., 02:54 (CEST)

@Apród: Az anon valószínűleg jól tudja, csak forrása nincs rá. A helyes forma ilyenkor október 1. vagy előtt. Az október 2-es megoldásról volt vita, de nem volt semmilyen döntés ebben a kérdés és inkább ellenvélemények voltak vele szembe. Az október 2. ebben az esetben egy fiktív dátum, amit nem helyes használni. - Csurla vita 2018. október 14., 10:55 (CEST)

Guy Edwards elhalálozása esetében nem tudtam eldönteni, hogy az infoboxba hogy érdemes beírni az egyenlőre nem pontos halálozási dátumot (vagyis a közlési időt), mivel a születési idejét is a wikidatán keresztül tették be. A wikidatán keresztül - az viszont nekem magas - vagy a szócikken keresztül? Apród vita 2018. október 16., 13:59 (CEST)

@Apród: Wikidata nem tudja kezelni ezt. Infoboxba kell beírni. - Csurla vita 2018. október 16., 14:36 (CEST)

Megpróbáltam, de nem azt írta ki, amit beírtam - valószínűleg amiatt a wikidata-adat miatt, amit egy magyar nyelvű szerkesztő írt be. Apród vita 2018. október 16., 15:09 (CEST)

@Apród: A paraméter neve volt más (halálozási dátum) - Csurla vita 2018. október 16., 15:15 (CEST)

Köszönöm neked a javítást. Apród vita 2018. október 16., 15:16 (CEST)

A halálhír beírása el lett hamarkodva részemről, közben az angol wiki halálozási listájában is és az autóversenyző szócikkéből is törölték a halálhírét: [2]. Apród vita 2018. október 16., 15:41 (CEST)

Adminválasztás[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a támogatást! Palotabarát vita 2018. október 14., 17:11 (CEST)

Arnold Kopelson[szerkesztés]

Légyszi ne vond már vissza Arnold Kopelson szócikkben a "Zsidó amerikaiak" kategóriát, mert az angol nyelvű lapján is rajta van (American Jews)! Remélem az elég forrásnak. – Dancilynch vita 2018. október 17., 09:35 (CEST)

@Dancilynch: Szia! Az enwiki nem számít forrásnak. Ha forrással szerepel az információ a huwikin, akkor lehet ilyen kategória, anélkül nem. - Csurla vita 2018. október 17., 09:43 (CEST)

Enwikin sem szerepel infó a szócikkben és forrás sincs rá csak kategória. - Csurla vita 2018. október 17., 09:47 (CEST)

KiWi[szerkesztés]

Kiváló Wikipédista díj Csurla szerkesztőtársunk számára.
A díjat több mint félszáz szerkesztő egyetértésével és támogatásával kapod, a szócikkek írásában és javításában, járőrként valamint a sportműhelyben és a frissen eltávozott cikkalanyok cikkeinek gondozásában végzett kiemelkedő munkádat, továbbá a csaknem kétszázezer szerkesztésedet értékelik ezzel az elismeréssel. Köszönjük, és csak így tovább! CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. október 20., 17:26 (CEST)

Engedd meg, hogy elsőként gratuláljak a díjhoz. Nagyon megérdemled. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. október 20., 17:26 (CEST)

Gratulálok! Apród vita 2018. október 20., 17:28 (CEST)

Gratulálok! – Porrimaeszmecsere 2018. október 20., 17:50 (CEST)

Régóta esedékes, gratulálok! – Pagony foxhole 2018. október 20., 18:01 (CEST)

Megérdemeltétek; gratulálok! OsvátA Palackposta 2018. október 20., 18:08 (CEST)

Szívből gratulálok, jó helyre került a díj! – XXLVenom999 vita 2018. október 20., 18:39 (CEST)

Gratulálok! --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. október 20., 19:28 (CEST)

Gratulálok! -- ato vita 2018. október 20., 20:16 (CEST)