Szerkesztővita:Csurla

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Csurla!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. május 28., 13:00 (CEST)

Gacs[szerkesztés]

Most itt az anon - aki a Gacs Gábor szócikkbe írt - visszaírt a vitalapján, hogy "az egyik lánya vagyok". Apród vita 2019. szeptember 2., 16:17 (CEST)

Visszavonás[szerkesztés]

Tudom, hogy nem szoktátok odaírni a hangfajt, de az eddig is nagy hiba volt (és ezután is az lesz). Úgy jönnek ide a sportolók, hogy ez pont olyan, mint ha nem jelölnéd, hogy bridzsező vagy ultramaratonista volt-e a szegény pára. – Sir Morosus vita 2019. szeptember 3., 09:39 (CEST)

@Sir Morosus: Én elhiszem, hogy ez hiba, de akkor legyen ott mindenhol ezentúl és a régieknél is. - Csurla vita 2019. szeptember 3., 09:41 (CEST)

@Sir Morosus: Ez az opera-énekesnő alak gáz. Nem tudom miért ragaszkodsz hozzá, mikor a helyesírás már megengedi az operaénekesnő alakot is, ami sokkal érthetőbb és szebb. - Csurla vita 2019. szeptember 3., 09:48 (CEST)

Őrangyal (egyértelműsítő lap)[szerkesztés]

Szép napot kívánok!

Elkészítettem az Őrangyal (egyértelműsítő lap)ot, viszont az Őrangyal szó esetében nem tudtam eldönteni, hogy az átirányítás legyen az egyértelműsítő lapra vagy az maradjon meg arra az esetre, ha valaki az őrangyal vallási-mitológiai kifejezésről akarna szócikket írni - amiről pl. a német wikipédián Schutzengel, az angol wikipédiában pedig Guardian angel néven van szócikk.

Mindenesetre Az őrangyal szót az egyértelműsítőre irányítottam. Apród vita 2019. szeptember 5., 06:47 (CEST)

@Apród: Szia! Annak is az egyértlapra kell mutatnia. A szócikket kell egyértelműsíteni. - Csurla vita 2019. szeptember 5., 07:58 (CEST)

Akkor egyértelműsítettem az egyiket ill. az egyértelműsítőre irányítottam a másikat. Apród vita 2019. szeptember 5., 08:10 (CEST)

Tökéletes. - Csurla vita 2019. szeptember 5., 08:25 (CEST)

A mennyország kapuja (egyértelműsítő lap)[szerkesztés]

Elkészítettem: A mennyország kapuja (egyértelműsítő lap). Szép napot kívánok! Apród vita 2019. szeptember 6., 13:41 (CEST)

Ezt is: Mennyország kapuja. Apród vita 2019. szeptember 6., 13:45 (CEST)

Olasz Ferenc filmjét amiatt nem egyértelműsítettem, mert kevés Google-találat van rá. Apród vita 2019. szeptember 6., 13:49 (CEST)

@Apród: Szia! Gordan Mihic 2003-as filmje lemaradt róla. Az 1980-as Cimino filmről már van szócikk azt át kellene nevezni és hivatkozásokat javítatni. - Csurla vita 2019. szeptember 6., 14:00 (CEST)

Kiegészítettem, átneveztem. Apród vita 2019. szeptember 6., 14:09 (CEST)

Most már a Mennyország kapuja kékítéseivel is megvagyok. Tanulságos volt, mert volt ahol a film címeként A mennyország kapuja szerepelt 1999-es alkotásként, a bemutatás évét és a szereplőnevet visszakövetve viszont kiderült, hogy valójában az Inferno – A bűnös város volt az valójában. És a szereplő ugyan 1980-ban tényleg szerepelt A mennyország kapuja című filmben, de 1999-ben nem az volt a film magyar címe (sőt az angol filmcímre sem lehet kifogásként ráfogni, hogy Heaven's Gate lett volna, annak is Inferno volt a film címe).

És tanulságos volt, mert rájöttem, hogy a A francia hadnagy szeretőjenek is kell majd egyértelműsítő lap, hiszen regény is, film is van ilyen néven. Apród vita 2019. szeptember 7., 17:28 (CEST)

Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 6., 16:48 (CEST)

Gru[szerkesztés]

Szép napot kívánok!

Így jó lesz: Gru (egyértelműsítő lap)? Illetve az átirányítást is elvégeztem itt: Gru. Apród vita 2019. szeptember 11., 04:01 (CEST)