Szerkesztővita:Csurla

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Csurla!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. május 28., 13:00 (CEST)

Senkey Imre[szerkesztés]

Kedves Csurla!

Most javítottam másodszor Senkey Imre születési helyét. Egy általatok autentikusnak tekintett forrás egykor elfelejtette ellenőrizni, és az egyszerűség kedvéért Budapestet írt. Én teljes bizonyossággal tudom, hogy Perbálon született. Attól eltekintve, hogy a másodnagynéném férje volt, láttam az útlevelét, az egykori MTK-s játékosigazolványát és az I világháborús katonai tevékenységéről szóló részt az "A cs. és kir. 38. gyalogezred története és emlékkönyve" c. könyvben. Mindhárom helyen Perbál szerepel. A katonák pedig már csak tudják (tudták). Szeretném, ha nem javítgatná valaki vissza. Küldtem volna fotót is erről a bekezdésről, de nem látom erre a lehetőséget. Megtalálsz az im_re@freemail.hu címen. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 188.36.55.241 (vitalap | szerkesztései)

Mészáros Viktor[szerkesztés]

Szia Csurla! Mit írjak forrásnak azon adatokhoz, amit magától Viktortól, illetve magamtól tudok (iskolái, születése, elhalálozása)? Köszi! Dani

Takács Dániel[szerkesztés]

 Kérlek,hogy vedd figyelembe a vénségemet!Nem vagyok a számítógép virtuóza,
én még logarlécet használtam.
Más:a birtokomban van a család /nem teljes/,de tetemes mennyiségü eredeti okmánya. amivel egyértelmüen tudom cáfolni,a néhol orbitális melléfogásokat,ez már csak holnap lesz
    üdvTD
  '

- – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Takács Dániel (vitalap | szerkesztései)

   Kedves Csurla!

Látom,hogy a doksik a fontosak-hová töltsem fel őket?Van kb.10db Addig nem is tudok írásra nyitni, Ne haragudjál,de kicsivel több segítséget kérek,mert már harmadik napja forgok,mint néger a jégen

   üdv:TD

Üdvözlet[szerkesztés]

Üdvözöllek, Csurla. Ha jól tudom te vagy Vakondka barátja a többi közül, igaz? – Gabest vita 2019. június 13., 20:20 (CEST)

@Gabest: Szia! Nem igazán ismerem Vakondkát. - Csurla vita 2019. június 13., 20:45 (CEST)

Pedig ő a legjobb szerkesztő Wikipédián. – Gabest vita 2019. június 13., 20:47 (CEST)

@Gabest: Nem ezen múlik és továbbra sem ismerem jól. - Csurla vita 2019. június 13., 20:48 (CEST)

Tudod, visszavonult szegény, már négy hónapja. De fogalmam sincs ki bántotta meg őt? – Gabest vita 2019. június 13., 20:53 (CEST)

Benne legyen a halálozási listában?[szerkesztés]

Zavarban vagyok, hogyha Átány polgármestere elhunyt (Elhunyt Gönczi Mihály, Átány polgármestere (Heol.hu. 2019. máj. 27.)), akkor azt betegyem a halálozási listába vagy ne, mert túl kicsi község ahhoz, hogy a polgármestere a halálozási listában szerepeljen? Mindenesetre Átány község szócikkében rejtetté tettem az infoboxban a polgármester melletti részt. Apród vita 2019. június 22., 15:26 (CEST)

@Apród: Szia! Szerintem nem, ha más információ nem merül fel vele kapcsolatban. - Csurla vita 2019. június 22., 15:28 (CEST)

Rendben. Apród vita 2019. június 22., 15:29 (CEST)

Szivességkérés[szerkesztés]

Kedves Csurla. Tennél nekem egy szivességet? – Gabest vita 2019. június 24., 16:58 (CEST)

@Gabest: Szia Gabest! Írd meg konkrétan mit szeretnél, anélkül nem tudok válaszolni Csurla vita 2019. június 24., 17:03 (CEST)

Vissza tudnád vonni? Mondjuk az Asterix, a gall cikket. Üzenj vissza, ha kész vagy. – Gabest vita 2019. június 24., 17:11 (CEST)

@Gabest:: Ha más szerkesztővel vitád van, akkor beszéld meg vele. Semmi okom ebbe beleavatkozni. - Csurla vita 2019. június 24., 20:07 (CEST)

Thalles[szerkesztés]

Amióta beírtam Thalles halálát a halálozási listába, azon töprengek, hogyha a CR Vasco da Gama#Játékoskeretébe be van írva a neve, akkor mit szokás a játékos halála esetén csinálni?

  • a, Kivenni a játékoskeretből
  • b, Thalles neve mellé odatenni a keresztet a CR Vasco da Gama szócikk Játékoskeret szakaszába, így jelezve, hogy elhunyt
  • c, kitenni a szócikkre az elavult sablont. Ez tűnik a leghelyesebbnek, nemcsak Thalles miatt, hanem amiatt is, mert találomra egy másik játékosuk, Martin Silva a játékos angol szócikke szerint csak 2018-ig játszott a csapatban, 2019-től a Club Libertad-ban, ami Martín Silva magyar szócikkében még nem szerepel - vagyis abszolút biztos, hogy a CR Vasco da Gama#Játékoskeret szócikkszakasz más tekintetben is javításra szorul.

Apród vita 2019. június 24., 20:04 (CEST)

@Apród: Thalles töröl + elavult sablon. - Csurla vita 2019. június 24., 20:11 (CEST)

Rendben, mindkettőt megtettem. Jó éjszakát kívánok! Apród vita 2019. június 24., 23:45 (CEST)

Gratulálok[szerkesztés]

Ez szép teljesítmény! Malatinszky vita 2019. június 25., 23:48 (CEST)