Szerkesztővita:B.Zsolt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Fájl:MÁV TRAXX.jpg[szerkesztés]

Szia! Ennek a képnek hiányzik az engedélye. Utólag be tudnád szerezni? – Regasterios vita 2019. március 15., 15:36 (CET)

Esélytelen... :( Törlendő (amúgy is csak vitalapon van már, fantáziakép csupán).

Színházi műfajok listája - kér(d)és[szerkesztés]

Szia! Azon gondolkodtam, hogy a cél szerint jobban lehessen haladni... lehet-e olyan kigyűjtést csinálni valahogy, hogy legyen egy olyan listám, ami nem a "wd színházi műfaj"-ba sorolt elemeket gyűjti ki, hanem azokat az elemekben (E2) található elemeket (E1), amik az olyan E2-k műfaj paraméterében vannak, amiknek van hu.wikis szócikkük. Vigyor Azt hiszem most a pokolba kívánsz... de pillanatnyilag azt gondolom, hogy sokkal hatékonyabban tudnék dolgozni, ha nem kéne fönnakadnom az olyan tényleg hely- és korspecifikus elemeken, amik tuti, hogy nincsenek színdarab infoboxban, miközben ki tudja hány olyan van, amikkel (reményeim szerit) gyorsa(bba)n végeznék, aztán visszatérhetnék a kibővített listára is... Lehetséges szerinted egy ilyen kigyűjtés?... Fauvirt vita 2019. március 16., 13:50 (CET)

@Fauvirt: Bár úgy látom, már kevéssé aktuális, de itt van:
SELECT DISTINCT ?genre ?genreLabel
WHERE {
  ?genre wdt:P31 wd:Q15850590 .
  ?play ps:* ?genre .
  ?article schema:about ?play; schema:isPartOf <https://hu.wikipedia.org/> .
  SERVICE wikibase:label { bd:serviceParam wikibase:language "hu" }
}
Próbáld ki! (A linkre kattintva megjelenő oldalon nyomd meg a bal oldal közepén lévő kék gombot a lényegében valós idejű adatok lekérdezéséhez. A második oszlopban kizárólag a magyar címkék jelennek meg, tehát ahol nem Qnnnn van, ott már jók vagyunk – vagyis mindenhol. Bár a nagybetűvel kezdődő/egyértelműsítést tartalmazó címkéken még lehet javítani.) – Tacsipacsi vita 2019. március 23., 23:33 (CET)

Hűha, nagyon klassz! Én simán rávágtam volna, hogy lehetetlen kérés, és csak azért nem írtam, mert elfoglalt voltam. Köszönöm a megoldást! :) – B.Zsolt vita 2019. március 24., 16:02 (CET)

Bár most jobban belegondolva, nem lett volna elég az automatikus listába egy blue paraméter? Akkor kigyűjti azokat a műfajokat, aminek van magyar cikke is. Ezzel viszont szerintem nem vagyunk előrébb, hiszen egyértelmű, hogy aminek van cikke, annak van címkéje is. – B.Zsolt vita 2019. március 24., 16:05 (CET)

Hű, köszönöm! (Bocsánat, most én sem voltam kicsit.) Viszont egyre inkább azt érzékelem, hogy ennek a magyarul "színházi műfaj"-nak becézett jellemzőnek kb. annyi értelme van, mintha pl. azt adnánk meg, hogy piaci kosárba való... kinek mi fér bele... és nekem nincs erőm küzdeni az ésszerűségért. Ha csak az abszurd dráma/abszurd színház mizériára gondolok (valójában az utóbbi nem is létezik, illetve az előbbi szinonimája és mint olyan, csak mint irodalmi kategória létezhetne, de ha nyitottak vagyunk és azt mondjuk, hogy az abszurd irodalmat, szűkebb értelemben pedig a. drámát játszó színházi forma - ilyesmi definíciót már írtak le -, vagy valamiféle abszurd előadásmódban játszó színház - ilyet még nem láttam leírva - akkor lenne létjogosultsága... de mivel az egzakt definícióval senki nem törődik, valamiféle téves elgondolás mentén összemosódik ez az egész...), vagy ez a magyar szócikk: Kamaraszínház (Erdély) (mitől lesz ez egy erdélyi sajátosság? az első mondat simán definíciója a világszerte alkalmazott játékformának)... káosz a köbön. Bocs, ne haragudj, hogy ennyire belementem! De néha annyira ólomsúlyú a Wikipédia... csak kiadtam magamból.. nem nektek szólt! Nektek köszönöm a rengeteg technikai segítséget!!! Fauvirt vita 2019. március 25., 13:49 (CET)

repülőterek a wikidatából[szerkesztés]

Szia! A félig-meddig automatikusan készített repülőteres cikkekre rakhatnál egy {{nincs forrás}}(?) sablont is. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. március 19., 19:43 (CET)

Korfui nemzetközi repülőtér[szerkesztés]

Szia! Vetnél egy pillantás a névadóra? Ez így marhaság. A sablont tudnád javítani? CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 26., 20:14 (CET)

Ugyanez a probléma a tallinninál is. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 26., 20:17 (CET)

Raktam be egy first paramétert, csak az egyik névadó jeleni kmeg így zárójeles magyarázó szöveggel. – B.Zsolt vita 2019. március 26., 20:18 (CET)

Még az „ember” szót is el kellene tüntetni. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 26., 20:19 (CET)

Az direkt van ott! Miért, talán nem emberről kapta a nevét? – B.Zsolt vita 2019. március 26., 20:20 (CET)

De igen, de így az infoboxban semmi keresnivalója (szvsz). CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 26., 20:21 (CET)

Némelyik reptér, állomás, metrómegálló meglehetősen kacifántos nevű. szerintem hasznos, ha tudjuk, ez most egy folyó, városrész, ember... Legtöbbször a névadóról nincs cikk. Persze lehet ott wd link is akár. Ha mondjuk a Korfui nemzetközi repülőtérnél zavar, még mindig ott a lehetőség, hogy beírjuk kézzel. Mostmár amúgy is az ember helyett a diplomaa látható, ami azért szűkebb fogalom. – B.Zsolt vita 2019. március 26., 20:25 (CET)

Szerintem a p31-hez nem kapcsolható a diplomata, preferált ranggal különösen nem, ezért jobb, ha magad törlöd, mielőtt valaki rád förmed a WD-n. Szerintem nyugodtan ki lehet venni a p31-et a mi sablonunkból. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. március 26., 21:22 (CET)

Comarcák[szerkesztés]

Szia, bár nem én írtam ezeket a szócikkeket, így nem biztos, hogy velem kellene egyeztetned, de azért leírom, amit gondolok. Jó lenne a frissülős lista, csak kellene bele egy évszámos oszlop mindenképpen, illetve nem tudom, hogy minden böngészőben így van-e, de nálam Firefoxban van egy nagy üres hely a táblázat előtt, mert a táblázat csak az infódoboz alatt kezdődik el. Ez így rosszul néz ki. Zerind üzenőlap 2019. március 31., 21:54 (CEST)

Infobox színe[szerkesztés]

Szerintem elég az, amit színben most tud az infobox. A torreádornál tényleg rémes, de nyilván attól, hogy az „opéra comique“-ot nem tudja kezelni. Valaki túlbuzgó volt. Az operánál közelebbi műfajmeghatározás elég, ha a cikk bevezetőjében van, de ez csak az én véleményem.

Nagyon köszönöm a fáradozásod!– Sir Morosus vita 2019. április 19., 12:38 (CEST)

Szerintem jó ez így. Hétféle zenés színpadi műfajt tud, egyedül a balettet nem látom, de aki csinálta az infoboxot, az lehet, hogy csak azokhoz a darabokhoz szánta, amiben énekelnek. (Még melodráma lehetne, de azt hiszem, ilyen cikk nincs is...) – Sir Morosus vita 2019. április 19., 18:16 (CEST)