Szerkesztővita:B.Zsolt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Légitársaság infobox[szerkesztés]

Szia. A {{Légitársaság infobox}}(?) sablonban kijavítanád az „úticélok” szót a helyes „úti célok” alakra? Ha problémás, elég, ha csak az infoboxban látható alak lesz két szóban. Köszi. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2020. június 11., 17:15 (CEST)

Kész! Mindenképpen az Úti célok forma jelenik meg, de megadható úti célok és úticélok paraméterrel is. – B.Zsolt vita 2020. június 11., 18:20 (CEST)

Köszönöm szépen. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2020. június 11., 18:21 (CEST)

botos és korábbi település összedolgozása[szerkesztés]

Szia Zsolt!

Nem emlékszem, hogy ilyen esettel már találkoztam volna: Ruffec (Charente) néven készült egy botos cikk, holott már volt előtte Ruffec néven. Gondolom az ilyen eset kezelésére fel volt készítve a botod, de ez mégis megmaradt, és nem sokkal később átirányítás lett belőle. Ez most azért gond, mert van egy másik Ruffec is, és egyért lapot szerettem volna csinálni. Azért írok Neked, hogy a bevált módszer szerint legyen ez is megoldva. Mi a véleményed?– Porrimaeszmecsere 2020. június 12., 21:59 (CEST)

Nincs igazán bevált módszerem. Valóban történt néhány duplikátum, de azok gyorsan kibuktak, mert valamelyik hibakereső kategóriában megjelentek. – B.Zsolt vita 2020. június 13., 00:24 (CEST)

Trolibusz, vonat[szerkesztés]

Szia, nézz rá légyszi erre: München trolibuszvonal-hálózata. Ki tudnád venni a Kategória:1948-ban megnyílt vasútvonalak kategóriából? Palotabarát vita 2020. június 13., 19:11 (CEST)

Kész, bár nem épp szabályos megoldással. Ez az infobox sablon vasútvonalakhoz készült, nem a trolikhoz. – B.Zsolt vita 2020. június 13., 19:30 (CEST)

MÁV mozdonysorozatok[szerkesztés]

Szia!

A tárgyi lapon egy csomó link javításodat egy szerkesztő 2 hete visszacsinálta, azóta ellenőrizetlen. Megnéznéd?– Porrimaeszmecsere 2020. június 21., 21:28 (CEST)

Visszavontam a szerkesztést, szerintem az eredeti formában volt helyes. – B.Zsolt vita 2020. június 21., 22:29 (CEST)

Kösz.– Porrimaeszmecsere 2020. június 21., 23:01 (CEST)

Fájl:Magyarország vasútállomásai.png[szerkesztés]

Szia! Ez egy OSM-térkép? Tudnád pontosítani a forrást? – Regasterios vita 2020. június 30., 21:13 (CEST)

Szia, igen az. Mit írjak be, hogy pontosabb legyen? – B.Zsolt vita 2020. június 30., 22:20 (CEST)

Te készítetted a jelöléseket? Vagy így egészben vetted át a térképet valahonnan a wikidatáról? Lehet, csak fáradt vagyok, de nem egészen értem, mit jelent az, hogy a wikidata volt a forrás. – Regasterios vita 2020. július 1., 20:17 (CEST)

Van egy olyan lehetőség, hogy földrajzi koordinátákat grafikusan is megjeleníthessünk. Nagyon hasznos, hiszen lehet készíteni mindenféle térképvázlatot múzeumokról, híres helyekről, állomásokról, nemzeti parkokról... amit csak ki tudsz találni. Készíteni kell egy wikidata-lekérdezést, majd azt futtatni. Az eredményt szépen grafikus formában adja vissza. Aztán vagy prtscr vagy kép mentése más néven (igen, ilyet is tud!). A térkép alapja valószínűleg az OSM térkép, de a pöttyöket nem tartalmazza az osm, azt a wikidata lekérdezés rakja oda.– B.Zsolt vita 2020. július 1., 21:49 (CEST)

Ez a query.wikidata.org-ról van? Ha jól sejtem, igen, de ez például nincs leírva expliciten. – Tacsipacsi vita 2020. július 2., 01:39 (CEST)

Igen, onnan. – B.Zsolt vita 2020. július 2., 12:41 (CEST)

Lehet szőrszálhasogatás a részemről, de akkor ha lefotózok egy templomot majd a képet feltöltöm, oda kell írnom az összes kőfaragó meg kőműves nevét is, mert az ő munkájukat is ábrázolja a kép? B.Zsolt vita 2020. július 5., 22:41 (CEST)

Köszönöm a választ. Remélem, nem haragszol meg, ha ezt áttöltöm a Commonsra (nem fogják törölni!). @Tacsipacsi: hogyan kell korrektül jelölni, milyen módon készült ez a változat? – Regasterios vita 2020. július 2., 21:54 (CEST)

@Regasterios: A lekérdezésnek van egy URL-je, ami egyértelműen beazonosítja (adott pillanatban; ez az URL magát a lekérdezést azonosítja, nem az eredményét, így a Wikidata-szerkesztések következtében változhat az eredmény, de szerintem ennél jobban nem kell az adott pillanatnyi állapothoz ragaszkodni). Ha nagyon akarnám, valószínűleg ki tudnám sakkozni, hogy mi volt ez az URL, de sokkal gyorsabb, ha B.Zsolt kikeresi a böngészőjének előzményeiből. (Megjegyzem, a „Szerző: User:B.Zsolt” nem igazán pontos, hiszen ő legfeljebb a lekérdezés kódját tette hozzá, a térképadatok az OSM-ről vannak, a térképkockák ugyanazok, mint a maps.wikimedia.org-on, a koordinátákat pedig sok szerkesztő gyűjtötte össze a Wikidata szerkesztésével). – Tacsipacsi vita 2020. július 2., 22:52 (CEST)

Zsolt, meg tudnád adni a linket? – Regasterios vita 2020. július 3., 19:15 (CEST)

Nem jegyeztem fel a linket, és lassan három éve ennek. De valami ehhez hasonló lehetett: [1] – B.Zsolt vita 2020. július 3., 22:03 (CEST)

ez jobb, sajnos anno a szinezést nem mentettem le most nehéz helyreállítni. Texaner vita 2020. július 5., 18:51 (CEST)

Köszönöm, ez tényleg majdnem ugyanaz! :) A színezés véletlenszerű volt, szóval csak egy icipici a különbség. Bár lehet nem is kellenek a színek. – B.Zsolt vita 2020. július 5., 22:40 (CEST)

Szerintem színesen sokkal látványosabb, úgyhogy egy színes változatot linkeltem be a leírásba. Persze nem ugyanazok a színek, meg az adatok is változtak (pl. megjelent egy Kisterenye–Kál-Kápolna-vasútvonal), de ezt azért túléljük. – Tacsipacsi vita 2020. július 6., 00:22 (CEST)

Köszönöm a segítséget mindenkinek, áttöltöttem. – Regasterios vita 2020. július 6., 20:44 (CEST)

2019-es repterek[szerkesztés]

Szia!

Most megint belefutottam néhány piros reptér linkre, és nekem nagyon gyanús, hogy ezekkel én már találkoztam és javítottam. Így pl. a Brüsszel South Charleroi repülőtér 2019. november 26-án készült, de esküdni mernék, hogy előtte is létezett. Most meg tele van olyan piros linkekkel, amik évek óta ismertek, pedig benne vannak a botos html megjegyzés szeparáló sorok. Elárulnád, hogy van ez?– Porrimaeszmecsere 2020. augusztus 5., 17:00 (CEST)

A laptörténet szerint a lap nem létezett a szerkesztésemnél korábban, a te szerkesztéseid sem lettek felülírva, a neved nem szerepel a laptörténetben. Talán az a baj, hogy sok reptér tartalma hasonló és ez tévesztett meg.

Nekem nagy segítség lenne, és ez egyúttal később neked is, ha létezne egy redirekt javító segédeszköz. Régen volt, használtam is, de már réges-rég nem működik. Ezeket a táblázatokat a fordító programommal csináltam, ami több, mint 778 repteret és fogalmat ismer, ám az angol redirekteket nem ismeri. Márpedig némelyik repülőtérnek akár 20! különböző neve is lehet! Ha az angol redirekteket a fordítás előtt javíthatnám, akkor nem hozná át egyetlen egy olyan repülőteret sem, aminek van magyar cikke. Még jobb lenne, ha létezne egy olyan program, ami az angol cikkcímeket wikidata azonosítóvá alakítja. Ezeket már könnyedén lehetne a magyar wikin magyar címkékké alakítani és linkelni. A fordító segédeszköz hasonló elven működik, de az sajnos csak új cikkeket hajlandó fordítani és a táblázatokkal egyáltalán nem boldogul... :(

Köszönöm a válaszodat. Hát éppen az a furcsa nekem, hogy a laptöri szerint 2019 novemberében készült ez a cikk, de annyira esküdni mernék, hogy nem sajnálok rá valamennyi időt, hogy utánanézzek a korábbi javításaimnak. A fordítóprogram témához korábban se tudtam hozzászólni. Most sem értem, hogyan képzeled, de nem is érdekel, hogy őszinte legyek, mert engem a repterek csak annyiban érint, hogy piros linkjeit javítgatom, ha találkozok velük.– Porrimaeszmecsere 2020. augusztus 6., 10:20 (CEST)

Na, ennyi időt rászánva arra jutottam, hogy a repteres linkjavításaim nem is voltak olyan régen, ez év elején. Viszont ami az értetlenkedésemet alátámasztja - bár jelentősége már nincsen -, hogy milyen fordítóprogram volt, amelyik pl. az angol Palermói reptérnek (meg sok másiknak) nem találta meg a 2014 óta létező magyar címét? Nem átirányításokat kellett találni vagy kreálni.– Porrimaeszmecsere 2020. augusztus 6., 10:42 (CEST)

Lehet, hogy leesett a tantusz... A fordítás alapjául szolgáló angol cikkekben az egyes repülőterek angol hivatkozása nem az angol cím, hanem valamilyen átirányítás?– Porrimaeszmecsere 2020. augusztus 6., 10:48 (CEST)