Szerkesztővita:B.Zsolt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Teszt wikidatához[szerkesztés]

A Teszt wikidatához lapra még szükséged van? Négy év alatt bőven le lehetett tesztelni, amit akartál :-) – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2020. január 8., 15:53 (CET)

Ez így, ebben a formában nem is működik... Azonnaliztam, köszönöm a figyelmeztetést. – B.Zsolt vita 2020. január 8., 16:46 (CET)

Sablon:CoordinateMain[szerkesztés]

Szia! Erre ránéznél légyszi? Nagyon betegnek tűnik és több olyan sablont meghív, amik nem is léteznek: {{CoordinateMain}}. Felteszem valamilyen más sablonnak a része, de mindössze két cikk használja, szerintem csak ezért lett létrehozva, hogy ne kelljen a német Wikipédiából átemelt tartalom sablonjait magyarítani. (Engem csak a meghívott, nem létező sablonok zavarnak, ha azok eltűnnek, tovább nem érdekel :-)) Köszi Palotabarát vita 2020. január 25., 10:14 (CET)

A SES Astra cikkből nem tudom kiszedni, a vasútvonalas cikkből kivettem, szép se volt, hasznos se... – B.Zsolt vita 2020. január 25., 23:02 (CET)

Archívumlista[szerkesztés]

Szia! Lassan ideje lenne frissítened az archívumlistádat. Szép szám az a , de már archívumod is betelt. Mondjuk nem is csoda, a legutóbb archivált egyetlen szakasz önmagában több mint másfélszer olyan hosszú, mint az általad megszabott méretlimit… Ha nem akarod folyamatosan frissítgetni a listát, növeld a limitet, nem is érdemes öt szakaszonként új archívumot nyitni. Nekem tízszer akkora a limitem, így az archívumaim mindössze heten vannak, mint a gonoszok; a legutóbbi már közel fél éves, és még mindig több hely van benne, mint a vitalapom aktuális mérete. – Tacsipacsi vita 2020. január 27., 16:27 (CET)

Megtízszereztem a limitet. Remélem most már okés, olyan rég állítgattam, hogy nem is emlékszem már mit miért tettem, írtam. – B.Zsolt vita 2020. január 27., 22:47 (CET)

Félig. Most már lassabban fognak nőni az archívumaid, de ami már megvan, azt ettől még fel kéne tüntetni, lásd jobb felső sarok. Én rögtön beírnám a 33-ast is, hiszen a következő archiválás már abba fog menni. – Tacsipacsi vita 2020. január 28., 11:42 (CET)

Mennyire számít történelemhamisításnak, ha a régi archívumokat kézzel összevonom? – B.Zsolt vita 2020. január 28., 14:19 (CET)

Szerintem egyáltalán nem (nyilván amíg nem nyúlsz bele a szövegbe). Tulajdonképpen ugyanazt csinálod, amit anno az archiváláskor a bot: össze-vissza másolgatsz beszélgetéseket a módosításuk nélkül. A legjobb persze az lenne, ha nem kéne semmi ilyet csinálni, hanem a régi szakaszok maguktól eltűnnének, de a Flow leszavazásával ezt megint elvesztettük egy időre… – Tacsipacsi vita 2020. január 28., 14:47 (CET)

Sablon:Híres állat infobox[szerkesztés]

Szia, korábban Te csináltad ezt az infoboxot, és szeretnélek megkérni egy kis bővítésére:

  • Meg lehetne jeleníteni a Wikidatából a P742 értéket, mint "Korábbi nevei:"?
  • Meg lehetne jeleníteni a Wikidatából a P451 értéket, mint "Párja:"?
  • Meg lehetne jeleníteni a Wikidatából a P1971 értéket, mint "Utódai száma:"?
  • A P127 értékeket (tulajdonos) most is betölti, de meg lehetne jeleníteni az ezekhez tartozó P580 (kezdet ideje) és P582 (befejezés ideje) minősítők értékeket?
  • A P551 értékeket (lakóhely) most is betölti, de meg lehetne jeleníteni az ezekhez tartozó P580 (kezdet ideje) és P582 (befejezés ideje) minősítők értékeket?

Köszönöm szépen, ha hozzájutsz. A bővítést az Ágnes (víziló) szócikken lehetne tesztelni. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2020. február 15., 20:35 (CET)

Persze, ezeket mind meglehet csinálni. Ha nem maradna rá időm, akkor itt nézelődj: Wikipédia:Segítség infoboxok paramétereinek Wikidatához való kapcsolásához. – B.Zsolt vita 2020. február 15., 22:41 (CET)

Köszi a linket, ez alapján meg is csináltam :) Akkor csak annyira kérnélek, hogy nézzél majd rá nem bénáztam-e el esetleg valamit. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2020. február 15., 23:51 (CET)

Fájl:Dsaplakat.jpg[szerkesztés]

Szia! Ennek a plakátnak a használata jogsértőnek tűnik, a vitalapján leírtam, miért. – Regasterios vita 2020. február 17., 10:34 (CET)

Sajnálom, ha törölni kell majd... Vagy van még valami lehetőségünk? – B.Zsolt vita 2020. február 17., 20:19 (CET)

Nincs sajnos. – Regasterios vita 2020. február 17., 20:57 (CET)

Wikidata használata[szerkesztés]

Szia, szeretném még egy WD lekérdezésében a segítségedet kérni: ha a Pécs szócikkben azt írom, hogy "Pécs polgármestere jelenleg {{Wikidata|p6}}.", akkor szépen kiírja, hogy "Pécs polgármestere jelenleg Péterffy Attila."

Mi a módja, ha nem a Pécs szócikkben, hanem pl. a Baranya megye szócikkben (vagy akár itt) szeretném a Wikidatából behozni Pécs aktuális polgármesterémek a nevét? Hogy kell akkor a {{Wikidata}}(?) sablont paraméterezni, vagy milyen sablont kell ehhez használni?

Tehát azt szeretném, hogy ez a mondat (megfelelő paraméterezéssel) itt is működjön: Pécs polgármestere jelenleg Péterffy Attila.

Előre is köszönöm a segítségedet. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2020. február 21., 17:21 (CET)

Kész! Az entityId paraméternek a lekérdezni kívánt elem azonosítószámát kel beírni.

Így tudsz például népességeket is megjeleníteni, pl.:

Baranya megye legnépesebb városai:

  • Pécs: 142 873
  • Seholnekekeresd...

B.Zsolt vita 2020. február 21., 22:44 (CET)

Szuper, köszönöm szépen. Jövő héten kipróbálom :) Jó hétvégét kívánok. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2020. február 21., 22:57 (CET)