Szerkesztővita:B.Zsolt/Archív08

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 8 évvel ezelőtt a(z) Fájl:Sigla CFR.svg témában

Erdélyi műemlékek

Szeretnélek (majd) megkérni, hogy a hiányzó erdélyi műemlékek közül amelyeknek van cikke a rowikiben, hozd létre bottal. Ehhez egyelőre egy megyének a listáját készítettem elő. Hátra van a minta legyártása. Kérdések:

  • többféle infobox szükséges (vár, templom, épület, szobor, vallási épület) - a lista alapján a botod ki tudja válogatni, hogy melyiket tegye be vagy külön listák kellenek? (Ha tud válogatni, akkor a mintába beteszem mindegyiket.)
  • ha egy cikkhez több kategória is tartozik, jó az, ha pontosvesszővel választom el őket? Hkoala 2015. augusztus 14., 10:22 (CEST)

Megtaláltam a táblázatodat, jó lesz! Az lenne a legjobb, ha minden kategóriának külön oszlopot csinálnál. Gondolom három oszlop elég lenne, egy cikk sem fog ettől több különböző kategóriába bekerülni. --B.Zsolt vita 2015. augusztus 15., 14:25 (CEST)

Az első kérdésre mi a válaszod, ki tudod választani így az infoboxot vagy szedjem szét infoboxok szerint külön táblázatba? Hkoala 2015. augusztus 15., 16:14 (CEST)

Fehér megyénél csak egy-egy kategória van egy cikknél. Hkoala 2015. augusztus 15., 16:16 (CEST)

A bot csak megadott adatokból tud dolgozni. Ami benne van a táblázatban, benne lesz a cikkben is. Nincs lehetőség feltételek szerint válogatni. Ha valami kétesélyes, akkor be kell írni a táblázatba az egyetlen jó választási lehetőséget. A kategóriáknál nincs baj, akármennyit be lehet írni, legfeljebb a kevesebb kategóriát tartalmazó cikkeknél lesz néhány üres sor pluszban. --B.Zsolt vita 2015. augusztus 15., 16:50 (CEST)

Tehát akkor annyi listát kell készítenem, ahány fajta infobox van, és két futtatás között cserélem a mintát? Hkoala 2015. augusztus 15., 16:53 (CEST)

Felesleges így túlbonyolítani. Gyakorlatilag az infobox neve is csupán egy változó adat, mint egy évszám vagy kategória. A bot a listából kiolvassa az alkalmazandó infobox nevét, a folyószövegbe az adatokat pedig szintén a listából olvassa ki. További adatokat is kiolvashatsz ennek az eszköznek a segítségével: tools.org. A böngésző címsorában csak írd be a megfelelő wiki kódját, az infobox nevét és a szükséges infobox paramétert, majd katt. Remélem érthető! :) --B.Zsolt vita 2015. augusztus 15., 21:14 (CEST)

Akkor légy szíves nézd meg a mintát és az első listát, hogy mit kell változtatni rajtuk, mert nem biztos, hogy jól értem. Hkoala 2015. augusztus 15., 21:22 (CEST)

A műhely vitalapján nem szólt hozzá senki a témához; kipróbálod az első listát? Szólj, ha valami még hiányzik. Hkoala 2015. augusztus 24., 11:07 (CEST)

A héten megcsinálom őket! Még egy minimális folyószöveg jó lenne hozzájuk. Azt megcsinálod vagy rámbízod? (X egy műemlék Erdélyben Y megyében...) – B.Zsolt vita 2015. augusztus 25., 16:42 (CEST)

A minimális szöveg ott van a mintában. A megye neve az első listához van igazítva, majd mindig cserélem a következő futtatás előtt. De nem akarom nagyon szorosan egymás után a megyéket, úgy tervezem, hogy előbb mindig átnézem az előző megye cikkeit, mielőtt indítanád a következő listát. Hkoala 2015. augusztus 25., 19:15 (CEST)

Bocs, hogy beleszólok, de tetszik, amit csináltok. A település neve is bekerül az infoboxba? Illetve a wikidatás létrehozást is lehet bottal végezni? --Rlevente üzenet 2015. augusztus 25., 16:54 (CEST)

Azt hiszem, a település neve a wikidatából kerül be. Mindenesetre úgy tervezem, hogy kézzel végigellenőrzöm a bottal elkészült cikkeket. (Sajnos, az Erdély-műhelyből senki nem "harapott rá" a témára, úgyhogy elég lassan fog menni.) Hkoala 2015. augusztus 25., 19:15 (CEST)

Várpalota–Hajmáskér–Veszprém–Herend

A Székesfehérvár–Szombathely-vasútvonal szócikkben az 'Engedélyezett sebességek' szakasz szerint a Várpalota–Hajmáskér 23 km és a Hajmáskér–Herend szakasz 14 km.
Ezek a távolságok ténylegesen viszont 15 illetve 22 km-esek. A megadott adatok a Várpalota–Veszprém illetve a Veszprém–Herend szakaszokra vonatkoznak. Nem tudom, hogy az engedélyezett sebesség mennyi Hajmáskér és Veszprém között – mert eszerint kell módosítani a táblázatot. – Holdkóros vita 2015. augusztus 17., 00:08 (CEST)

Azért írtam Neked, mert a 'Vasútműhely' tagja vagy és mostanában is aktív. Egyébként, nem tudom miért, de a 43-as számú Mezőfalva–Rétszilas-vasútvonalról nincs önálló cikk. Hanem csak a Pusztaszabolcs–Dunaújváros–Paks-vasútvonal szócikkbe olvasztva van róla leírás. Még infobox sincs a vonalról. – Holdkóros vita 2015. augusztus 18., 21:17 (CEST)

Erdélyi műemlékek - első futtatás után

Szia! Elkezdtem átnézni az első lista cikkeit, és rájöttem, hogy jobban járok, ha infoboxok szerint csoportosítom a listákat. Tudniillik ha ki akarom egészíteni az adatokat, akkor szükségem van a többi paramétersorra is, nem csak az infobox nevére. Ha egy listában csak egyféle infobox van, akkor már a mintába be tudom tenni, amire szükségem van. Az átalakítás egy jó darabig fog tartani, mert még az általad kért módosításokat is el kell végeznem. Majd jelentkezem. Hkoala 2015. augusztus 30., 08:11 (CEST)

88 cikkről van szó, ha a munka sok, megfontolandó a törlésük és az újboli létrehozásuk is. – B.Zsolt vita 2015. augusztus 30., 11:26 (CEST)

+1 Sima szövegcserével most már az egysoros infoboxokat ki tudod cserélni komplett infoboxokra is, melyek az összes paramétert tartalmazzák. --B.Zsolt vita 2015. augusztus 30., 11:27 (CEST)

Nem szükséges, elég gyorsan tudok vele haladni, és mindenképpen átnézném egyesével. Hkoala 2015. augusztus 30., 13:52 (CEST)

Mikor adod hozzá a Wikidatához, adjál hozzá, légy szíves, egy olyant is, hogy örökségvédelmi besorolás (P1435): műemlék (Q916620). És van olyan is, hogy LMI-kód (P1770), ha akarsz vele foglalkozni. – JulesWinnfield-hu vita 2015. augusztus 30., 15:31 (CEST)

Megjegyzem! De majd ha több cikk lesz, akkor egy lépésben hozzáadom! --B.Zsolt vita 2015. augusztus 30., 22:41 (CEST)

Vidor Emil

Szia! A Vidor Emil cikkből miért távolította el a bot a szecessziós építészek kategóriát? Halász János vita 2015. szeptember 14., 12:08 (CEST)

Ja mert duplikát volt, nem szóltam. Halász János vita 2015. szeptember 14., 12:08 (CEST)

Egy díj neked

Egy díj neked
Bár a bottal szerkesztett szócikkekért külön járna neked, ezt most a mások iránt mutatott figyelmességért kapod, mivel a kerek szócikkek elérése előtt leállítod a botodat. Köszönöm. Csigabiitt a házam 2015. szeptember 15., 17:24 (CEST)

Vasútvonal

Szia! Azon gondolkodtam, hogy nem lehetne a vasútvonalakhoz rendes infobox alapot készíteni és abba integrálni a BS sablonos route mapet? Az enwikin is így van megoldva, sokkal szebb lenne, mint ez a ronda piros doboz... megpróbáljam? Xiaolong Üzenő 2015. szeptember 17., 10:47 (CEST)

Szia! Sokan megpróbálták már, van is belőle sokféle itt-ott, allapokon... Nem is kellene elölről kezdened, csupán egy ilyen félkészt befejezned. Annyi kérésem lenne, hogy ha megcsinálod, a régi paraméternevek is maradjanak működőképesek, mert ezek az adatok azért tartósak, nem kell attól félni, hogy havonta át kell őket írni és a dewikiből így egyszerűbb átmásolni őket. --B.Zsolt vita 2015. szeptember 17., 15:00 (CEST)

@Teemeah: Az a probléma, azért is akadt el mindig a projekt, mert nem elég széles a szabványos infobox: az útvonaldiagramok még villamosvonalaknál is gyakran össze-vissza törnek, pedig azok kevésbé bonyolultak, mint a vasútvonalak, így kisebb sablon is elég hozzájuk (általában max. 4 képkocka). Egyébként ha egyszer működni fog a Wikidata, akkor nem is lesz szükségünk ezekre a paraméterekre, és – az éppen akkor létező beillesztések javítása után – megszüntethetők a (szerintem értelmezhetetlen – német, ráadásul nagybetűs) paraméternevek. --Tacsipacsi vita 2015. szeptember 17., 20:26 (CEST)

Addig, míg olyan alapvető dolgokat, mint pl a hosszúság a Wikidata nem tud kezelni, hiú ábránd az, hogy majd a vasútvonalak infoboxát a Wikidatából jelenítjük meg. Az Amtrak nevezetes járatai cikkcsoportban (pl.: Silver Star) azért sikerült megoldani az infobox és az útvonadiagramm összepárosítását, sőt igazából a mostani is kezeli rendesen, egyedül a sablon címsorát kellene szebbé és egységesebbé tenni. --B.Zsolt vita 2015. szeptember 17., 23:05 (CEST)

Már tud. Pl. a legújabb a nyomás (P2077). (Jelenleg azt is megadhatod, hogy a nyomás 3 húsvét, de bizonyára szűrik az ilyesmit.) --Tacsipacsi vita 2015. szeptember 18., 00:31 (CEST)

@Tacsipacsi: A sima infobox mérete magától megnő, ha a tartalom kiszélesedik. Viszont sokkal szebb mint ez a ronda, esetlen, századelős dizájnú, becsukhatatlanul hosszú izé. Az útvonal biztos hasznos egyeseknek, de amúgy meg fölösleges helyet foglal az infoboxban kilométer hosszan. Nincs egy rendes vasúti vonal infobox, ezt az izét fél napomba telt kitölteni! A paraméternevek kapcsán én értem, hogy ez németül tudóknak tök jó, meg aki ezzel foglalkozik nap mint nap, az kivűlről fújja a rövidítéseket, de SENKI MÁS rajtuk kívül nem tud kitölteni egy ilyen infoboxot, és nem minden cikket veszünk át németből. Azt hittem szálanként tépem ki az összes hajam, míg megcsináltam ezt a cikket. Xiaolong Üzenő 2015. szeptember 18., 09:19 (CEST)

A sima infoboxok útvonaldiagramjainál az a tapasztalat, hogy ha a szöveg nem fér ki egy sorba, akkor nem szélesebbé teszi az infoboxot, hanem törik. Amúgy nem becsukhatatlan, csak a becsukólinkek alapvetően a háttérszíntől függetlenül kékek, ami itt nem különbözik jelentősen a kék fejléctől. A paraméternevek kapcsán meg én is a magyarítás pártján állok, csak arra gondoltam, hogy egyszerűbb akkor javítani, amikor már szinte minden jöhet a Wikidatából (szerintem pár hónapon belül), mert akkor egyszerűbb a megváltozott paraméternevek javítása (ill. a jövőben nem olyan probléma, hogy nem lehet Ctrl+C–Ctrl+V-vel áthozni az adatokat a német Wikipédiából). --Tacsipacsi vita 2015. szeptember 18., 18:13 (CEST)

@Tacsipacsi: A becsukásnál nem az infobox teteji linkre gondoltam, annak amúgy mi értelme van ott? A teljes infoboxot elrejti, nem csak az útvonalat. Fordítva kellene lennie, az útvonaldiagram kezdeténél. A wikidata bevezetése vagy nem vezetése nem segít azon a problémán, hogy egy internet kezdeti rondaság díszeleg több száz szócikkben. Egyébként meg tökéletesen meg lehetne oldani úgy is a dolgot, hogy a vasútvonal infobox független lenne az útvonaldiagramtól (más wikiben is megoldják így). Ay útvonaldiagram becsukható lenne és az infobox alá kerülne. A koreai szócikkben is így van és nagyon szépen mutat így, esztétikusabb, egyszerűbb. Miért ne lehetne kettéválasztani az általános információkat az útvonaldiagramtól? Amúgy is működik ez a német sablon így is, sok szócikkben láttam infoboxtető nélkül, csak útvonaldobozként. Lenne egy normálisan kinéző infobox (meg lehet oldani, hogy működjön a régi paraméterekkel is), csak annyit kellene tenni, hogy leválasztani az útvonaldiagramot. Az infobox cseréje megoldható lenne bottal is szerintem, az útvonalleválasztást meg AWB-vel is meg lehet csinálni. Xiaolong Üzenő 2015. szeptember 19., 12:39 (CEST)

Erdélyi műemlékek - infobox szerinti lista

Szia! Elkészítettem egy kisebb adagot: mind olyan cikkek, amibe vár infobox kell. Figyelembe vettem a megjegyzéseidet (első a magyar cím, kategória beírva). Kipróbálod? Itt a lista: Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Vár és itt a hozzá tartozó minta: Szerkesztő:Hkoala/Várminta. – Hkoala 2015. augusztus 31., 11:31 (CEST)

Az általad ajánlott lista nem nagyon tartalmaz használható adatokat. Ami következetesen ki van töltve (település, LMI-kód) az nálam is megvan. Hkoala 2015. szeptember 3., 07:10 (CEST)

A cikkcímek közül ami kisbetűs volt, az akarattal volt az, hogy a szöveg első sorában helyesen legyen írva. A többire figyelni fogok. (Egyébként azért volt csak 19, mert tesztnek szántam, hogy a hibákat lehessen kiszúrni). Hkoala 2015. szeptember 3., 12:41 (CEST)

Következőnek készítsek még egy kicsi adagot tesztnek (múzeumok) vagy egy jó nagyot (templomok)? Hkoala 2015. szeptember 3., 15:18 (CEST)

Ha a listáddal nem lesz sok bajom, akkor jöhet! A bot nagyon finnyás, minden apróságért dünnyög, de pontosan sose mondja meg, hogy mi a baja! :) – B.Zsolt vita 2015. szeptember 3., 21:55 (CEST)

Amikor van időd és kedved, mehetnek a múzeumok: Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Múzeum és Szerkesztő:Hkoala/Múzeumminta (ha jól számoltam, 33 darab), illetve Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Kastély és Szerkesztő:Hkoala/Kastélyminta (31 darab). Hkoala 2015. szeptember 6., 20:29 (CEST) Néhány helyen az interwiki kapcsolat nem jött létre, ezeket kézzel kell majd egyesével javítani! pl. itt: ro:Muzeul de Artă din Satu Mare Szatmárnémeti --B.Zsolt vita 2015. szeptember 8., 15:12 (CEST)

Első listából 20, 22, 28 hibás! --B.Zsolt vita 2015. szeptember 8., 15:16 (CEST)

A katsélyos cikkekbe becsúszott egy apró hiba: a műemlék épület különírandó. Tudnád javítani? Köszönettel, ✮ Einstein2 vitalap 2015. szeptember 8., 16:04 (CEST)

@Einstein2: Legkésőbb hét végén mindegyiket átnézem, és javítom. – Hkoala 2015. szeptember 9., 07:57 (CEST)


Szia! Az eddigieket átnéztem és javítottam. Amikor ráérsz, itt a két következő: Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Szobor + Szerkesztő:Hkoala/Szoborminta illetve Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Reftemplom+Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Templomminta1. Ez utóbbinál a cikkek címe akarattal kisbetűs, mert úgy kell a szövegbe, de amikor létrehozod, úgyis nagybetűs lesz, nem? Hkoala 2015. szeptember 13., 19:15 (CEST)

Marad mind kisbetűs, ma vagy holnap lefuttatom, de van még egy kisebb adag francia városom előtte. --B.Zsolt vita 2015. szeptember 13., 22:12 (CEST)

Kész vagyok! Legalább két órába telt megtalálnom egy bosszantó hibát, ami miatt nem tudtam továbblépni! Mindig tanulok én is újat, gyorsan fel is írom, hogy más ne szívjon miatta: kisbetűs cikkeket NEM lehet létrehozni, hibaüzenet nem volt, csak folyton átugrálta őket. Most már ezt is tudjuk. Ha neked sok munkát jelent a kis és a nagybetű, akkor érdemes külön oszlopba tenni a cikkcímet és a bevezetőben használt nevet. --B.Zsolt vita 2015. szeptember 14., 22:17 (CEST)

Köszönöm, megjegyeztem! Hét végén remélhetőleg át tudom nézni őket. Hkoala 2015. szeptember 15., 12:54 (CEST)

Az eddigieket átnéztem. Készítettem még hármat: Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Kattemplom + Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Templomminta3, Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Evtemplom + Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Templomminta4, illetve Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Unitemplom + Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Templomminta2. Ez utóbbiban kevés cikk van, lehet, hogy nem érdemes bottal. Hkoala 2015. szeptember 26., 13:24 (CEST)

SNCF BB 26000 sorozat

Szia! Mi az, hogy kétáramnemű? Lehet, hogy nemcsak én nem tudom. ;-) Gyimhu vita 2015. szeptember 26., 19:46 (CEST)

Vasúttechnikai szakszó. Többféle tápfeszültségű villamos hálózatokról üzemelni képest mozdony. Nem esküdnék meg, mert nagyon-nagyon-nagyon régen tanultam ezt a szót, még fizikából, de azt hiszem, ezek kétféle áramnemről, azaz egyenáramú (egyenfeszültségű) és váltóáramú (váltakozó feszültségű) villamos hálózatról is tudnak menni. Ötvenéves emlék. Pontosabban már nem tudom. Akela vita 2015. szeptember 26., 20:02 (CEST)

Gyakran használják fizikai szempontból hibásan is: pl. az ÖBB 1116 sorozatot nevezik kétáramneműnek, holott csak váltakozó feszültséggel (német 15 kV 16⅔ Hz és magyar 25 kV 50 Hz) működik. --Tacsipacsi vita 2015. szeptember 26., 23:59 (CEST)

Hát ezért gondoltam, hogy esetleg lehetne szócikket írni belőle. ;-) Gyimhu vita 2015. szeptember 27., 00:07 (CEST)

Jól emlékszel, de egy kicsit pontosítanék: nem fontos, hogy egyn- és váltakozó áramú legyen, hiszen mondjuk a MÁV 1047 sorozat is tudja a 25 kV-ot és a 15 kV-ot is (mindkettő váltakozó áram) és ettől már kétáramnemű! --B.Zsoltbot vita 2015. szeptember 27., 00:31 (CEST)

Én se tudtam, hogy mi az, de ha a (francia és angol) cikk aljára tekersz, akkor láthatod, hogy van három- és négy- is. – JulesWinnfield-hu vita 2015. szeptember 27., 00:34 (CEST)

a 360. 000.

A Vita:Pokémon 11. – Giratina és az égi harcos lapon írt észrevételedre itt reagáltam. Kérlek, olvasd el.--Linkoman vita 2015. szeptember 28., 16:04 (CEST)

Tényleg félreértettelek, a tévedésért szíves elnézésedet kérem..... (Azután tényleg kiderült, hogy van szerkesztőtársunk, aki félreért valamit...) Üdv, szép estét!--Linkoman vita 2015. szeptember 28., 20:43 (CEST)

Botos cikkgyártás

Kedves B.Zsolt!

A botos cikkgyártás kapcsán szeretnélek megkérni arra, hogy egyelőre függeszd fel az újabb tömeges létrehozásokat, és próbáljunk meg keresni egy olyan fórumot, ahol meg lehet beszélni az eddigi tapasztalatokat. Azért érzem ezt szükségesnek, mert több olyan dolgot is látok, amit átbeszélve, a gyakorlatba beültetve sokkal jobb, könnyebben továbbfejleszthető, a szerkesztői közösség szélesebb köre számára elfogadható szócikkek születhetnének, és ezt lényegesen könnyebb lenne már a cikkek létrehozásakor figyelembe venni, mint utólag javítani, átalakítani több ezer cikket.

Ismét javasolnám, hogy alakítsunk egy műhelyt, ahol az ilyen projekteket előkészíthetjük, hiszen a szócikkek legyártásának valójában az utolsó lépcsőnek kellene lennie, a minőség az azt megelőző munkán múlik, amit szerintem csapatmunkában lényegesen hatékonyabbá lehetne tenni.

Amit most leírtam, az szigorúan a magánvéleményem, nem adminisztrátorként, hanem szerkesztőként kérlek a lassításra.

Köszönettel: Puskás Zoli vita 2015. szeptember 28., 16:25 (CEST)

Rendben, úgy is épp készen vannak a franciák. Itt jegyezném meg, hogy rengeteg új tulajdonság került bevezetésre a Wikidatán, így hamarosan ezek a cikkek további információkkal bővülnek majd, továbbá a következő lépés a népességadatok feltöltése lehetne, amivel nagyon sokat javulnának.

Bár a vitát már most látom magam előtt: egy hétig pörög a fórum, de semmi eredménye nem lesz, csak megsértődés. --B.Zsolt vita 2015. szeptember 28., 16:30 (CEST)

Én azért ennél jobb véleménnyel vagyok a wikipédistákról. Az a baj, hogy ha száz szálon fut a történet, akkor előbb-utóbb valóban ez lehet belőle, mert jön az „ezt már százszor elmondtam”, „ezt már hetekkel ezelőtt megbeszéltük” stb., ami valóban igaz, csak épp valahol egészen máshol történt, az meg nem várható el senkitől, hogy az összes létező vitalapot, kocsmafalat figyelje. Ez megöli a hatékony kommunikációt, és valaki biztosan rá fog unni, meg fog sértődni stb. Ezért kellene egy helyre koncentrálni a munkát, ahol összetrombitálunk mindenkit akit ez a téma érdekel, megpróbálunk közös nevezőre jutni, és utána a megbeszéltek szerint továbbhaladni, ha probléma van, akkor ott újra megbeszélni stb. 174 963 egyéni elgondolás alapján tevékenykedő, egymással nem kommunikáló ember munkájából soha nem lesz egy működő projekt, először meg kell beszélni, hogy mit akarunk csinálni, kinek milyen ötletei vannak hozzá, mivel tud/akar a cél eléréséhez hozzájárulni, milyen kompromisszumokra hajlandó annak érdekében, hogy mások céljai is elérhetőek legyenek stb. Szerintem csak így tud működni. Vagy lesz 500 000, aztán 1 000 000 szócikkünk, aminek a döntő részére majd soha senki rá se néz, igazából azt se fogja tudni senki, hogy mi van bennük (pl. négy hónap után derült ki, hogy durva helyesírási hibát tartalmaznak), szépen el is avulnak, és csodálkozunk rajta, hogy senki nem nézi és szerkeszti a WP-t. – Puskás Zoli vita 2015. szeptember 28., 18:19 (CEST)

Én is támogatom a botos szócikkek műhelyének létrehozását. Apród vita 2015. szeptember 28., 20:53 (CEST)

+1: @Hkoala:-nak megígértem, hogy megcsinálom a templomokat. Ez már csak huszonpár db lesz. --B.Zsolt vita 2015. szeptember 28., 16:32 (CEST)

Kerek negyven volt! --B.Zsolt vita 2015. szeptember 28., 16:58 (CEST)
Azt értem, hogy az unitárius templomokat kihagytad, mert kevesen voltak, de az evangélikusokat nem lehetne még? (Több világörökség is van köztük.) Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Evtemplom + Szerkesztő:Hkoala/Erdélyi műemlékek/Templomminta4. Hkoala 2015. szeptember 28., 17:11 (CEST)
Kész! --B.Zsoltbot vita 2015. szeptember 29., 11:24 (CEST)
Köszönöm, nézem! Hkoala 2015. szeptember 29., 19:02 (CEST)
Azért az az egy vesszőhiba nem volt világrengető esemény (oké, viszont nagyon sok helyen szerepelt). Elején kísérleteztem minta cikkekkel meg másolható mintákkal, de sajnos senki rá sem nézett. Az az én meglátásom, hogy akik támogatnak, azok bármikor hajlandóak is segíteni, de a vitákhoz nem szólnak hozzá. Akik viszont nem segítenek, azok mindig a leghangosabbak. Furcsa érzés nekem is, miközben egyik fórumon szidnak mint a bokrot és a munkámat lenézik, a másik oldalról meg köszönetet kapok adminoktól. Kezd tudathasadásom lenni! :) Mivel az adatok a Wikidatáról jönnek, így túlzás azt mondani, a kutya rájuk sem néz. Valójában épp fordítva van, ezek a cikkek nagyon is jól karban vannak/lesznek tartva. Természetesen minden vitára nyitott vagyok és igyekszem mindig tényszerűen védeni a véleményemet. Úgyhogy nem aggódok egy ilyen műhely miatt sem. De amíg nem kapom meg a hivatalos felszólítást, addig azt teszem, amit jónak látok. Én jóhiszeműen és jóindulatúan járok el. A botos cikkírásról és a Wikidatáról pedig írtam rengeteg technikai útmutatót, az útmutatóra linkelek is a szerkesztési összefoglalóban. De még a madár sem nézett feléjük... Sok esetben az is hátráltatja a minőségibb, pontosabb munkát, hogy valakire mindig várni kell, aki aztán el is felejti, hogy ígért valamit. Vagy valami más, számomra érthetetlen jogi probléma lép fel (pl.:a francia települések népességadatainál). --B.Zsolt vita 2015. szeptember 28., 23:42 (CEST)

És lám! Már hónapok óta van is ilyen: Wikipédia:Botos cikkek műhelye! --B.Zsolt vita 2015. szeptember 29., 00:41 (CEST)

Mondjuk az, hogy létezik ilyen lap, még nem jelenti azt, hogy a műhely is létezne. ;-) --Puskás Zoli vita 2015. szeptember 29., 08:21 (CEST)

De akkor hozzuk létre formálisan is. Ami most a műhely lapján van, azt majd át kell mozgatni a vitalapjára, és helyette készítenünk kell egy műhelylapot. Én most csináltam egy kiinduló változatot, az első hely a taglistán szerintem téged illet, oda iratkozz fel, a lapon változtass bátran, utána meghirdetem, és ha még egyvalaki csatlakozik hozzánk, akkor ténylegesen műhelynek nevezhetjük magunkat. :-) – Puskás Zoli vita 2015. szeptember 30., 10:54 (CEST)

Furcsa érzés nekem is, miközben egyik fórumon szidnak mint a bokrot és a munkámat lenézik, a másik oldalról meg köszönetet kapok adminoktól. Kezd tudathasadásom lenni! :) Meg tudom érteni. Én is jártam már úgy (a közeli hónapokban), hogy az egyik admin hisztizőnek írt mindenhol, egy másik admin meg megértően állt hozzám, a hozzászólását brazil focistákhoz kapcsolódó, kellemes, jóleső viccel is társítva :-). Apród vita 2015. szeptember 29., 14:52 (CEST)

MÁV 601 cikk kellene az angol Wikire

Üdv! A MÁV 601 -es mozdony cikkét el tudnád készíteni az angol verzióját az wikire? (Német wikin már van cikke) Nagyon fontos lenne!

Köszönöm!

Szia! Ezt a kérdésedet célszerűbb lenne az angol wikin jelezni. Mi angolról fordítunk magyarra, nem fordítva. De ha tudsz angolul, te magad is belevághatsz! --B.Zsolt vita 2015. október 11., 00:45 (CEST)

Vasútvonalsablon?

Ez nem a vasútvonalsablon hozzáadása. Egyrészt nem teljesen értem, hogy miért kell megtévesztő szerkesztési összefoglaló a botmunkában. Ha nem tudnám, hogy Ak-kojunlu enírjeinek, köztük Uzun Haszannak semmi köze a vasúthoz, talán meg se néztem volna. Másfelől pedig nem értem, hogy a felső indexszel mi a baj. – LApankuš 2015. október 16., 09:54 (CEST)

Én is pont így jártam; nem értettem, hogy mi a szösznek kell egy regényre vasútvonalsablon. – Hkoala 2015. október 16., 13:25 (CEST)

Ugyanez életrajzi szócikkben... --Fmvh vita 2015. október 16., 15:39 (CEST)

Minden érintettől elnézést kérek! Hibáztam, ezért ezek valóban feleslegesek! Szerencsére ezek a sablonok ott nem jelenítenek meg semmit, így addig, míg nem vonom mindet vissza, nem okoznak bajt. Csak sajnos tegnap járt le a mobilnetem kerete, így a romeltakarítással még pár napot várnotok kell. Még egyszer elnézést mindenkitől! :((((( --B.Zsolt vita 2015. október 16., 22:45 (CEST)

Köszi a választ. – LApankuš 2015. október 17., 16:14 (CEST)

Ausztriábanban

Szia, a bot hibás wlinkel tölti fel az osztrák vasútállomáscikkeket [[Ausztria|Ausztriában]]ban-t tesz be. --PallertiRabbit Hole 2015. október 20., 01:09 (CEST)

Most nem bot, hanem én csinálom. Mindjárt javítom! Csupán pár darabról van szó! Köszönöm a figyelmeztetést! --B.Zsolt vita 2015. október 20., 01:11 (CEST)

Nincs mit! --PallertiRabbit Hole 2015. október 20., 01:19 (CEST)

Re: Németország települései

Szia! Szívesen segítek, persze, de most el vagyok hangolódva. Mi lenne a feladat? Létre kellene hozni a piros listacikkeket? Vagy másra gondoltál? Lehet, hogy én vagyok ma kicsit nehéz felfogású (roppantul fáj a fejem, talán ezért), de nem teljesen tiszta, hogy mit szeretnél... :-) Ma nem nagyon érek rá, csak 5-10 perceket leszek itt is, de holnap már lehet róla szó. Addig meg lesz időd felvilágosítani... És bocsi a nehéz felfogásom miatt... - Gaja   2015. október 20., 12:15 (CEST)

Igen, a listacikkeket kellene elkészíteni, azt hogy mennyire alaposan, azt rád bízom. Végül is nekem csak a lista kell, de Bajorország esetében is olyan szép bevezetőt írtál, így érdemes lenne a többinél is kiegészíteni ezzel-azzal. --B.Zsolt vita 2015. október 20., 12:19 (CEST)

Szia! Na, megkezdtem a listák átnézését, de mindjárt el is akadtam... Problémáim a következők:

  • Mi legyen az olyan nevekkel, amelyeknek az egyértelműsítése jelenleg német, de van az egyértelműsítésnek magyar neve, pl.: Niederbayern - Alsó-Bajoroszág? Nevezzem át őket a magyaros névre? Pl. Adelshofen (Oberbayern)Adelshofen (Felső-Bajorország)
  • A Landkreiseket lefordítsam „járás”-ra?
  • Ha találok még valami német szakkifejezést, fordítsam le magyarra (ha lehet)?
  • Mi legyen, ha találok olyan neveket, amik még nincsenek létrehozva? Gyűjtsem ki őket listába?

Na, első nekifutásra ennyi. Mit szólsz? Esetleg tegyem fel a kocsmafalra is a kérdéseket?

És lécci nálam válaszolj, mert a fenti válaszodat sem vettem észre, ezért ültem a babérjaimon, amiért külön elnézést... :-)

Alsó-Szászország bevezetőjét már megcsináltam, de még javítani kell rajta, a piros linkek egyelőre ne zavarjanak... Vigyor - Gaja   2015. október 27., 14:25 (CET)

Na, még egy probléma: Alsó-Szászországban vannak olyan községek, amelyek közös irányításúak, n+1 db Gemeinde összeáll és egy Rathaust meg ilyeneket üzemeltetnek. Ezeknek van saját cikkük a német wikin, egy részük egybeesik egy-egy már létrehozott cikkű községgel (de:Samtgemeinde_Zeven vs. de:Zeven, de vannak olyanok, aminek van saját neve (de:Samtgemeinde_Artland). Ezekkel a „Samtgemeinde” cikkekkel mi legyen? - Gaja   2015. október 27., 17:06 (CET)

Hát ezt passzolom... Én a német lista alapján dolgoztam, ha őszerintük település, akkor csak jól gondolják. Javaslom foglalkozzunk olyanokkal, amik egyértelműek, aztán hát ha jön egy olyan, aki jártasabb benne. Vagy egyszerűen csak "Szerkessz bátran!" --B.Zsolt vita 2015. október 27., 17:09 (CET)

Találtam még ezt: Németország városainak listája, vannak benne piros linkek. Megnéznéd? - Gaja   2015. október 27., 21:51 (CET)

Re: Vasútállomások

Inkább kedvem volna segíteni abban, hogy elkészítsük az összes Németország települései… --Max von O vita 2015. október 20., 17:40 (CEST)

Francia vasútállomások nevében kiskötőjel

Üdv! Belenéztem a Bottal létrehozott francia vasútállomások kategóriájába, és több olyan nevet láttam, amelyben kiskötőjel szerepel szóközökkel elválasztva. Szívesen átnevezném őket (vagy inkább bottal kellene?), csak nem tudom, mire. Pl. Gare d’Auxy - Juranville hogy kellene kinézzen? Zárójelezni/nagykötőjelezni/vagy...? S mindegyiket egyformán kellene átnevezni? (Franciatudásom nulla.) Köszönöm, – Vépi vita 2015. október 23., 07:09 (CEST)

Ezek két helyhez közeli vasútállomások, példa lehet rá magyarul Kőbánya-Kispest vasútállomás, de itt nem vagyok biztos benne: ha van szóköz az egyik névben, mondjuk ha a Gyöngyösi utca és Újpest között lenne metróállomás, akkor a neve „Gyöngyösi utca-Újpest metróállomás” lenne, semmi plusz szóközzel vagy nagykötőjellel ugye? Oliv0 vita 2015. október 23., 09:46 (CEST)
Azt hiszem, igen. A repülőtereknél találunk ilyen elnevezéseket, pl. Bergamo-Orio al Serió-i repülőtér. De vajon minden általam jelzett esetben ez a megoldás? – Vépi vita 2015. október 23., 10:05 (CEST)

Nincs ötleted? – Vépi vita 2015. október 30., 07:29 (CET)

Sajnos erre nincs... :( De ha születik megoldás, akkor az átnevezésekben szívesen segítek! --B.Zsolt vita 2015. október 30., 11:11 (CET)

Harvest templates

Nem ismerem, de talán érdekelhet téged, Wikipédia:Wikidata-segítségkérés#Wikidata weekly summary #181 Harvest templates kezdetű sora. – JulesWinnfield-hu vita 2015. október 26., 18:14 (CET)

Nagyon klassz! Nem kell akkor az Excellel bohóckodnom! Kb. 11 ezer német irányítószám már vándorol is fel a wikidatára! :) Vajon képekhez is jó lesz? --B.Zsolt vita 2015. október 26., 18:32 (CET)

Termes-d'Armagnac

Szia! A Termes-d'Armagnac község oldalán a bevezetőben a megye és a régió egyben szerepel megyeként. A szócikk kategóriája is rossz emiatt. Megnéznéd, hogy miért? Köszi, Csurla vita 2015. október 29., 15:47 (CET)

Oliv0 már megelőzött, a Wikidatán volt egy kisebb hiba. --B.Zsolt vita 2015. október 29., 21:31 (CET)

Kategória:Hiányzó népességgel rendelkező lapok

Szia! Írd le kérlek röviden ennek a kategóriának a bevezetőjében, hogy mi ez, miért szükséges és melyik sablon pakolja a cikkekbe, mert még nekem se volt egyszerű rájönnöm ezekre (vagy legalábbis egy részükre). :-) – Puskás Zoli vita 2015. november 4., 23:04 (CET)

elgépelt államnév

Szia!

A botod egy csomó cikk nevében „elgépelte” Észak-Karolinát Észal-Karolinára, lásd pl. Currituck megye (Észal-Karolina). Nézz majd rá légy szíves. Üdv, SyP 2015. november 4., 23:22 (CET)

Köszönöm a figyelmeztetést, de már láttam én is. Írtam a botgazdák üzenőfalára, mert én átnevezni nem tudok. Elképzelhető, hogy nem is kell javítani, mert a teljes egyértelműsítés le lesz vágva. --B.Zsolt vita 2015. november 4., 23:24 (CET)

Alpine megye (Kalifornia)

Alpine megye (Kalifornia) a Wikidatán egyszerre van Sierra Nevada és Kalifornia államban, ennek eredményeként a térkép se működik. Nézz utána kérlek, mert én most nem tudok ezzel foglalkozni. – Puskás Zoli vita 2015. november 5., 07:57 (CET)

Nemzetközi katalógusok

Szia, elméletileg természetesen minden megoldható, de az eredeti angol en:template:Authority control sablon általában személyekre (vagy személyek csoportjára) és könyvtári (vagy könyvtárakhoz kapcsolódó) katalógus elemekre vonatkozik. Általában kerülni kell a divergenciát, hogy egy egy elem ami össze van kapcsolva a különböző Wikipédiákban valóban megfeleljen egymásnak. – Texaner vita 2015. november 10., 19:08 (CET)

Biztos megoldható, de jelenleg nem tudok ezzel foglalkozni, majd talán decemberben. Én botot nem futtat(hat)ok mert nincs jogosultságom hozzá és amikor próbáltam jogot kérni (4-5 éve) éppen nem élveztem az adminisztrátorok bizalmát! Elég sok cikkbe én írtam be (kézzel) a sablont. Igazából leginkább a wikidatát kellene bővíteni. --Texaner vita 2015. november 11., 18:53 (CET)

Re: Bűncselekmény infobox

Még gondoltam is, hogy ha addig nem csinálta más, biztos ütközés lesz a vége. De szerencsésen megúsztuk. – Máté (vitalap) 2015. november 14., 13:36 (CET)

Válasz a spanyolosra

Szia, a települést mindenképpen jó lenne községre cserélni (ahol én még nem cseréltem le), viszont az meg furcsán hangzik egy nagyobb városnál, hogy község (pedig az). Olyankor a spanyolok úgy szokták írni, hogy „város és község” (vagy fordítva), mint például itt. De az a baj, hogy arról nekem nincs listám, hogy mi város és mi nem, tehát ezt hova lehet beírni és hova nem. Több ötletem nincs cserére. Zerind üzenőlap 2015. november 14., 20:46 (CET)

Illetve még az jutott eszembe, hogy lehetne mindegyikhez létrehozni egy vitalapot a {{WPES|besorolás=|fontosság=|szerkesztő=|dátum=}} szöveggel. Zerind üzenőlap 2015. november 15., 07:08 (CET)

Francia szubcsonkok

Szia Zsolt!

Minap hagytam egy üzenetet a botod vitalapján. Ehhez szeretnék most kapcsolódni.

Szeretném megkérdezni, hogy mi lesz azokkal a francia településekről szóló szubcsonkokkal, amiket B.Zsoltbot hozott létre? Sokkal találkoztam már, és most ha kiválasztom, például a -t, és onnan találomra egy települést (mondjuk ezt), akkor azon kívül, hogy szubcsonknyi mennyiségű információt találok, szerkesztésre megnyitva a cikk egyetlen sorát így látom: „'''{{PAGENAMEBASE}}''' település [[Franciaország]]ban, {{Wikidata|P131|typeId=Q6465}} megyében. {{lakosság}} {{határos}}”.

Mivel a múltkor egy hasonló felvetésemre „békülni” kezdtél, azaz valószínűleg úgy érezted, hogy megsértődtem, mérges vagyok, támadni akarlak, vagy meg akarlak verni :-), most rögtön az elején jelzem, hogy nem így van. Sőt! Nagyon hálás vagyok neked a Wikidatás segítségekért és sokszor találkozom a klassz szerkesztéseiddel.

De szerintem ebben az esetben hibáztál és valahogy helyre kellene kalapálnunk a dolgot. Egyrészt ezekkel a cikkekkel kezdeni kell valamit, másrészt szeretném kérni, hogy soha többé ne tesztelj szócikk névtérben, főleg ne tömegesen, anélkül, hogy utána törölnéd a tesztek eredményét.

Szerintem két megoldás lehet. Bottal továbbfejleszteni, vagy bottal szubcsonknak jelölni ezeket a cikkeket. Megoldható-e valamelyik?

Az az egyik bajom, hogy fogalmam sincs hány ilyen cikket hoztál létre (azt látom, hogy rengeteget) és nem tudom hogyan lehetne azonosítani őket. Ráadásul ezek egy részét már el is kezdtük átalakítani. Már csak ezért is nagyon nehéz lenne kézzel megoldani a dolgot. Mit javasolsz? Üdv: Piraeus vita 2015. november 21., 19:12 (CET)

OK, de azt megérted, hogy ezek szubcsonkok ugye? Egy infobox és egy meghatározás, esetleg egy határos községekről szóló, nyelvtanilag esetleg hibás mondat az szubcsonk. Ez így nagyon nem jó. Bármilyen cikk kezdi így (legyen az magyar település, vagy más), az rövid úton törlésre kerül. Te pedig több – a kategória szerint – 35 690 ilyet hoztál létre... Arra hivatkozni hogy korábban esetleg volt már ilyen, nem más mint pokiteszt.
Tudod mi a baj ezekkel ugye? Megint kérlek, ne bántódj meg, de ezek a cikkek nem hasznára, hanem kárára vannak a Wikipédiának. Teljesen feleslegesen teszed bele a munkádat. Szerinted mit gondol az, aki rákattint valamelyik ilyen cikkre, milyen kép alakul ki benne erről az enciklopédiáról? Szerkesztők nagy energiát fektetnek abba, hogy egy-egy cikket formailag és tartalmilag is olyan szintre hozzanak, hogy az megfeleljen a Wikipédia irányelveinek, sok járőr pedig sok-sok órát eltölt azzal, hogy cikkeket egyesével ellenőrizzen, javítgasson, a nem megfelelőket felsablonozza. Te pedig felpakolsz ide több mint 35 000 ilyen minőségű cikket? Ha járőrként egy ilyet találok, akkor szubcsonknak jelölöm, ha tudom javítom. A megítélése 35 000-nek sem más, csak kezelhetetlen feladatot adsz vele.
Zsolt, régebb óta vagy itt mint én, mindezt nálam jobban tudod. Nem értem a helyzetet.
És köszi, nem kérek feladatot. Egyrészt lenne nekem is, másrészt éppen most adtál.
Most jól értem, hogy ezekért a cikkekért annyit tudunk bottal tenni, hogy beléjük írjuk a határos megyéket? Valamikor? Ennek így nem sok értelme van.
Más ilyen település cikkeket is hoztál létre? Piraeus vita 2015. november 22., 23:36 (CET)

Nagyobb a támogatásod mint nekem, ezért felesleges vitáznunk? Ez erről szól szerinted? Ha neked valahol valakiknek a részéről nagyobb a támogatásod mint nekem, akkor nyugodtan hozhatsz létre tömegével rossz minőségű cikkeket egy szabályt semmibe véve?

És ennyi? Puskás Zolival majd tesztek valamikor grafikont a cikkekbe és ezzel meg van oldva?

Tényleg nagyon más nézőponton vagyunk. De nem csak ezt a kategóriányi cikket illetően, hanem általában a projektet illetően is. Indítok erről egy véleménykérést. Piraeus vita 2015. november 22., 23:53 (CET)

Szia! A véleménykérés itt érhető el. Üdv: Piraeus vita 2015. november 23., 00:37 (CET)

Szia Zsolt! Annak fényében, hogy úgy érzed, hogy 101-edszerre kell elmondanod az érveidet, és mindig ugyanoda jutsz, már értem azt a néhány sort amit nekem írtál. Most már. Enélkül elég nehéz volt értelmezni a mondataidat, durva lekoptatásnak tűnt és nem értettem miért írod ezt nekem, mikor soha ilyet nem szoktál és úgy éreztem, hogy nem is szolgáltam rá. Eléggé zavarba jöttem mindettől.

Bocsánat, hogy felmerült bennem, hogy esetleg agresszió van a mondatok mögött, remélem nem bántottalak meg vele. Mindez szerintem a véleménykérés témáját nem érinti és remélem abban ott közös nevezőre jutunk és 102-edszerre nem kell erről beszélned. Ha korábban ez a vita valahol lezajlott volna és a linkjét beszúrod a beszélgetésünkbe, akkor el sem jutunk idáig. Bocs még egyszer, ha megbántottalak! Üdv: Piraeus vita 2015. november 26., 22:07 (CET)

Ja és mielőtt azt hinnéd, hogy mindenáron törölni akarok: nem! A megoldást én is abban látom, hogy ha már ez az iszonyatos tömegű cikk létrejött, akkor valahogy fejlesszük őket bottal ha lehet. Nem akarom, hogy így maradjanak hosszabb időre, de inkább fejlesztenék, mint törölnék. Csak nem vagyok biztos benne, hogy lehet. Piraeus vita 2015. november 26., 22:42 (CET)

Szia Zsolt! Erre most a véleménykérésnél válaszoltam, mert megint az alapkérdést érintjük. Piraeus vita 2015. november 28., 11:44 (CET)

Tyn-templom

Remélem, egyetértesz vele, hogy a jelenleg kissé idegenforgalmi szemléletű és megfogalmazású szöveget jelentősen át fogom alakítani.
Szívesen vállalom egyébként, hogy az esetleges újabb prágai témájú "előregyártott" cikkek szövegét bővítem.--Linkoman vita 2015. november 22., 13:04 (CET)


Köszönöm kedves válaszod, amely arra bátorít, hogy a számomra is nagyon becse épületről bővítsem a cikket. Üdv.--– Linkoman vita 2015. november 22., 13:22 (CET)

Westchester megye?

Szia!

Ma meglepve tapasztaltam, hogy nincs Westchester megye{{wd|Q54066}}(?) cikkünk. Nem tudod, hogy maradt ki ez a New York-i megye?

--Malatinszky vita 2015. december 3., 20:41 (CET)

Lesz még pár elmaradt bárányka! Az történt, hogy az az eszköz, amivel a listát készítettem, az csak 3000 elemet töltött be a háromezer-tizenpárból. Persze a maradékban is lehet olyan, ami már létezik, de saccra olyan 5-10 megye még hiányzik. Majd előkerülnek idővel egyesével! :P

Vagy pedig át kell nézni/létre kell hozni a megyék listája államonként szócikkeket. --B.Zsolt vita 2015. december 3., 21:45 (CET)

Oké, de Westchester megyét tudnád most pótolni? --Malatinszky vita 2015. december 3., 21:49 (CET)

Kész! Nézd csak, mit találtam: quickfacts.census.gov. Ezt be lehetne rakni alulra a további információkhoz minden megyénél. --B.Zsolt vita 2015. december 3., 22:31 (CET)

Köszi, hogy létrehoztad! --Malatinszky vita 2015. december 3., 23:16 (CET)

Ami a QuickFactsot illeti, tényleg jó lenne további információnak, vagy akár forrásnak is. De nem az a változat, amit te linkeltél, mert azt már nem frissítik, hanem az új: [1]. A legjobb persze az lenne, ha be tudnánk emelni az adatokat a cikkekbe. Malatinszky vita 2015. december 3., 23:21 (CET)

Idővel azt is, feltéve ha lesz még szerkesztői jogom! :P Találtam egy jó helyet a népességekről is, hétvégén megpróbálom feltölteni őket. --B.Zsolt vita 2015. december 3., 23:23 (CET)

Westminsteri Egyetem

Szia!

Átneveztem (illetve Apróddal együtt átneveztük) a University of Westminster cikket Westminsteri Egyetemre. Nekem úgy tűnik, az a szokvány, hogy a külföldi egyetemek nevét lefordítjuk így.

De a lényeg nem ez, hanem az, hogy ennek a cikknek meg a Peter Weiss cikknek a létrehozását sokan úgy értékelik, hogy te most nekiálltál tömegesen egyetem-cikkeket meg életrajzi cikkeket gyártani robottal. Mármost az egyetemi és életrajzi cikkek tömeggyártására vagy sor kerül, vagy nem, de ha jól értem, itt most csak arról van szó, hogy tesztként, kézzel létrehoztál egy-egy próbacikket, hogy lássuk, mit lehet ezekben a kategóriákban a Wikidatából kihozni. Ha viszont erről van szó, akkor jó lenne, ha ezekre a cikkekre rátennél egy-egy {{építés alatt}}(?) sablont, hogy látsszon, itt még nem tömeggyártás alatt álló kész cikkekről van szó, hanem építés alatt álló próbálkozásokról. --Malatinszky vita 2015. december 4., 05:43 (CET)

Irányváltás

Bocs, hogy ma éjjel így teleírom a vitalapodat, de még egy dologra szeretnélek megkérni. Biztos észrevetted, hogy az utóbbi napokban (különösen az utóbbi 24 órában) meglehetősen ellened (és a botos cikkírás ellen) fordult a hangulat, annyira, hogy már szóbajött a botjogod megvonása is. Én (gondolom még jópár szerkesztővel együtt) továbbra is jó ötletnek tartom az automatizált szócikk-készítést, de látnod kell, hogy sokaknak nem tetszik a termék, és valljuk be, sok dologban igazuk van. Szerintem ezen a ponton barátságos gesztus lenne, ha kinyilvánítanád, hogy egy időre leállsz az újabb cikksorozatok automatizált elkészítésével, és ehelyett a már meglévők kipofozására fordítod az energiádat. Ezzel nem csak magaddal szemben, hanem a botos cikkírás koncepciójával szemben is oldanád az ellenséges érzéseket. Kérlek, fontold meg, amit írok, és nyilvánítsd ki a kompromisszumkészségedet. --Malatinszky vita 2015. december 4., 05:53 (CET)

Visszavonási kezdeményezés

Szia Zsolt! Kezdeményeztem a megerősített szerkesztő jogod és a botjogod visszavonását. Pontosan tudod, hiszen meg lettél pingelve benne és fentebb már viccesnek is találtad, de Malatinszky kérte, hogy külön is jelezzem. Piraeus vita 2015. december 4., 10:30 (CET)

Szia Zsolt! Köszönöm a válaszodat a visszavonási kezdeményezés lapon. Köszönöm azt a két linket is, amit megadtál.
Írtál néhány dolgot a viselkedésemről is, és mivel szeretném ezeket megbeszélni, reagálnék rájuk, illetve kérem a segítségedet a tisztázásukhoz. (Nem oda írom, mivel a kezdeményezést Hunyadym lezárta.)
  1. Szeretnélek megkérni, hogy írd le, hogy mivel rágalmaztalak, azaz mikor állítottam rólad olyasmit, amit nem tettél! Szerintem ilyet nem tettem, sőt.
  2. Írd le azt is kérlek, hogy mikor adtam olyan mondatokat a szádba, amiket nem mondtál! Mik voltak ezek?
  3. Azt írod, hogy nem volt konkrét kérésem, nincs miben segíteni nekem. Lehet, hogy nem voltam világos, de nekem az volt az érzésem, hogy a vita elejétől kezdve kérdéseket és kéréseket fogalmazok meg. Itt kértem először a botod vitalapján, hogy a francia cikkeket fejlesszük „valahogy”. És ez a kérés valóban nem konkrét, amennyiben nem tudom milyen adatbázisból lehetne bottal szerkeszteni. Kicsivel később itt a vitalapodon kértem konkrétabban, hogy vagy fejlesszük, vagy sablonozzuk fel a cikkeket, illetve kértem a tanácsodat. Itt aztán megkérdeztem tőled, hogy mik a botos szócikkírás szabályai, illetve hogy ebben tudunk-e közös nevezőre jutni. Itt egésze konkrétan kértelek (rákérdeztem) hogy kiszeded-e majd a cikkekből a kezdő olvasó számára zavaró sablonelemeket. Még válaszoltál is rá. Itt tettem két konkrét javaslatot.
  4. Írd le kérlek azt is, hogy mikor, és mivel kapcsolatban csúsztattam!
Igyekeztem a vita legelejétől, folyamatosan jelezni, hogy nagyon nem ellened szánom mindazt amit mondok, és azt is, hogy nem a cikkek mindenáron való törlése a célom. (Nem hozok erre is difflinkeket, remélem te magad is tudod, hogy ez így volt, ha nem a vitalapodon és a véleménykérésben megtalálod a vonatkozó mondatokat.) Nagyon sajnálom, ha ennek ellenére úgy éled meg, hogy trollkodás, zavarkeltés amit csinálok. Ennél többet azt hiszem nem sokat tehetek a vita kulturált lefolytatásáért.
Sokat jelent nekem a Wikipédia. Igyekszem a szócikkek fejlesztésére koncentrálni, a Wikipédia működésével kapcsolatos vitáktól pedig távol tartani magamat. Nem is volt még rá példa, hogy ilyen mélységben kavarodjak bele egy konfliktusba. De az a mód, ahogy a botos cikkek születnek és ennek a botozásnak az eredménye néhány szempontból megsemmisíti azt a Wikipédiát, amit sok éve írunk. Ezt pedig nem szeretném. Ezért vállalom ebben a kérdésben akár a konfliktust is, ami egyébként eléggé megterhel és elvon attól amit szeretek itt csinálni. Remélem megérted mindezt. Üdv: Piraeus vita 2015. december 7., 20:02 (CET)

Szia Zsolt! Békülni megint nem kell, mint ahogy áprilisban sem, részemről ebben semmi személyes nem volt, és remélem nem bántottalak meg. Továbbra is tökre tisztelem amit csinálsz, és köszi a korábbi segítségeket.

Igen, írjuk le mindazt amit erről a kérdésről tudni kell, de szerintem ne sok helyre, hanem inkább egy helyre és a következő kérdezősködőnek elég megadni azt az egy linket. Ebben a leírásban pedig nagyon jó lenne, ha aktívan részt vennél, tekintve hogy te vagy az egyik legtapasztaltabb a botos szócikkírásban. Piraeus vita 2015. december 8., 20:10 (CET)

Ugye, ugye, hogy meg lehet a problémákat beszélni egymás megerősített szerkesztői jogának megvonási kérelme nélkül is :-)? További szép estét mindkettőtöknek! Apród vita 2015. december 8., 20:23 (CET)

Útmutató és adatbázisok

Szia Zsolt! Létrehoztam az oldalt az útmutató egyeztetésére, ahogy a többiek javasolták. Most ezzel párhuzamosan gondolom adatbázisokat kellene találnunk a francia cikkek fejlesztéséhez. Ezt meg szerintem mostantól itt egyeztetem. Piraeus vita 2015. december 8., 21:39 (CET)

Szia! Most majdnem visszaírtam neked, hogy segíts megtalálni ezt az adatbázist, de kezdem látni. Ugye erről beszélünk: 2012-es francia népszámlálás népességszám adatai a francia Nemzeti Statisztikai és Gazdaságtudományi Intézet (INSEE) honlapján. Ha jól látom megyénként PDF és xml formátumban is megadták, és településszintű a bontás, tehát nekünk tökéletes lenne. Erről van szó? Piraeus vita 2015. december 10., 14:34 (CET)
A Wikidatán itt a kérelem róla : d:WD:BR#Population of French communes. Oliv0 vita 2015. december 10., 14:53 (CET)
Merci Olivi0, j'en ai vu! :-) Zsolt, ez az, amiről beszélünk? Piraeus vita 2015. december 10., 15:56 (CET)

Fájl:Smurf1.gif

Szia! Ez a kép problémás, sajnos. – Regasterios vita 2015. december 18., 18:40 (CET)

1000 éves feltöltésem, amikor még a szabályozás lazább volt. Más idők voltak akkor és mások most... Ha problémás, akkor törlendő... Biztosan lehet találni helyette másikat illusztrációkén. --B.Zsolt vita 2015. december 18., 22:30 (CET)

Lika vasútvonal

Szia!

Láttam visszavontad a szerkesztésem. Nyugi nem panaszkodok, én olvastam félre, mert "vette igénybe" volt odaírva. Bocs. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 19., 22:39 (CET)

Ja, hogy jelenben volt és Te írtad át múltba (HUPSZ)... Akkor köszi! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 19., 22:42 (CET)

Karácsony

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2015. december 25., 22:10 (CET)

Re: Képek a Wikidatán

Rendben, köszi hogy szóltál! :) Kemenymate vita 2015. december 26., 22:43 (CET)

Re:Metrókkal a világ körül!

Szia!

Persze, szívesen segítek. Várom a javaslataidat! Kissé húzós meló szerintem, ezért nem lehetne esetleg bottal megcsinálni? Azután jóval könnyebb lenne. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 26., 23:29 (CET)

Javaslat: Előbb valahogy rendbe kéne szedni a Metróhálózatok listája oldalt, mert nagyon elavult és néhol pontatlan is. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 26., 23:31 (CET)

Tyűha! Na ez nem semmi! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 26., 23:42 (CET)

A Wikidatát én mellőzném, mert bevallom annyira nem értek hozzá (sorry), de a többiben tudok segíteni. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 26., 23:55 (CET)

Bocsi! Láttam, hogy nem nyúltál hozzá egy ideig, csak az infoboxhoz és gondoltam, hogy akkor legalább a vonalakat átmásolom + megcsinálom a színelválasztó sablonjukat. :P Amúgy király lett az infobox! Gratula! További jó munkát és jó éjt! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 27., 00:52 (CET)

Király, viszont a bevezetővel van néhány gond: egyrészt az, hogy nem tudja megjeleníteni azt, hogy "Kínában", helyette "Kínaban" lett. Hasonlóképpen a dátumnál: "28-án" helyett "28.-ban" szerepel. LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 27., 01:06 (CET)

Akkor a dátumokat meglehet valahogy oldani a Wikidata segítségével? Mert ha nem akkor ez kézis lesz (nem mintha nagy meló lenne, hiszen az infoboxban is szerepel a dátum) LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 27., 01:13 (CET)
Észrevétel: a Budapesti metró szócikkben a logó kétszer szerepel. Meg lehet valahogy oldani? Köszi! LaSza :-)utazz el hozzám! 2015. december 27., 01:24 (CET)

Re: Commons sablonok

Sziaǃ

Hát én aztán nem fogok az utadba állni, ha belevágsz, az biztosǃ Vigyor – Rakás vita 2015. december 29., 17:47 (CET)

Re: Vasútállomások

Szia! Köszönöm, de a legtöbb adatot ott helyben keresem meg, így kb ugyanannyi meló, mintha Excelbe írnám. Viszont így nem csinálok másnak plusz munkát. :) De még meglátom mi legyen, és ha kitaláltam, akkor majd írok Neked. Kemenymate vita 2015. december 29., 18:57 (CET)

Igaz. El is kezdtem most egy táblázatot, hol tudom majd átküldeni? Kemenymate vita 2015. december 29., 19:02 (CET)

Első körben ennyi bőven elég lesz. :D A név az maga a fogalomnak a neve akart lenni. Köszi még egyszer! Kemenymate vita 2015. december 29., 19:43 (CET)

Köszi, tanulmányozom és megpróbálom követni a tanácsokat. :) Kemenymate vita 2016. január 2., 10:56 (CET)

A Sablon:Vasútvonal nekem nem akar csinálni semmit. Pedig ha minden igaz, a P361-ból szedi az infókat, amely meg van adva minden általam létrehozott lapon. Mégse teszi be a sablont, csak a 140-es vonallal működik. Nem tudod mit csinálok rosszul? Kemenymate vita 2016. január 2., 12:36 (CET)

A sablon nevének meg kell egyeznie a vasútvonal nevével. A 140-es vonalnál csináltam egy sablon redirektet, azért működik. --B.Zsolt vita 2016. január 2., 12:53 (CET)

Raijet

A Railjet állomások listája lapot aktualizáltam, és lenne hozzá egy észrevételem. A legelső sorban ez van írva: "az ÖBB, a ČD és a MÁV-START Zrt. által közösen üzemeltetett Railjet" Railjet szerelvénye az ÖBB-nek és a ČD-nek van csak, viszont formálisan az ÖBB, a ČD, a MÁV, a DB és az SBB is üzemelteti. Melyik változatot lenne érdemes feltüntetni? Kemenymate vita 2015. december 29., 20:14 (CET)

Mind a kettőt! :) B.Zsolt vita 2015. december 29., 20:17 (CET)

Talán így jó lesz, bár ha eszembe jut valami jobb megoldás, akkor átírom arra. Kemenymate vita 2015. december 29., 21:13 (CET)

Wikiszületésnap

Sok boldog wikiszületésnapot kívánok! Apród vita 2015. december 31., 18:28 (CET)

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Üdv. Tambo vita 2015. december 31., 18:52 (CET)

Csatlakozom! – Pagony foxhole 2015. december 31., 18:52 (CET)

Én isǃ – Rakás vita 2015. december 31., 20:09 (CET)

Köszönöm Nektek! :) Sorsfordító Szilveszter volt az életemben! :) --B.Zsolt vita 2016. január 1., 02:18 (CET)

Na, meséljǃ VigyorVigyor – Rakás vita 2016. január 1., 07:12 (CET)

Re: Vasútállomások

Nyitok már egy új szakaszt, mert nem látom át. :D Szóval, több kérdés is felmerült. Az egyik, hogy a pozíciós térképet miért nem lehet wikidatából hozni. ld: Sablonvita:Állomás infobox Annyira imádom, hogy itt is megjelenik a megmondó ember, de normális megoldást nem mutat rá. A visszavonás mindent megold...

De hogy válaszoljak neked is, látom hogy Aranyvölgynél wikidatában benne van a fenntartó, de a szócikkben miért nem látszik? Mármint az infoboxban.

A forgalom jelzése nekem tetszik, csak a városra mutató linkek helyett a vasútállomásra mutató linkeket kéne alkalmazni, nem? Kemenymate vita 2016. január 3., 10:29 (CET)

Új kérdések: Jászberény vasútállomás A fenntartó (P126) neve elég hosszú, nem lehetne valahogy lerövidíteni? A subst:PAGENAMEBASE most jól van ebben a cikkben? A vitalapra amit írtál, abban több a {{ és azzal nem működött. Kemenymate vita 2016. január 3., 10:54 (CET)
Na még egyszer. Lehet értem a működését. :D
{{subst:PAGENAMEBASE}}
Így írtam a
{{subst:{{PAGENAMEBASE}}
helyett és gondolom kicserélte a lap nevére.Kemenymate vita 2016. január 3., 10:56 (CET)

A "megmondóember" már nagyon sokat segített nekem, nekünk, így az ő véleményét mindig figyelembe kell venni. Majd este megnézem, hogy mi volt a kettőtök közötti egyet nem értés oka.

Az infobox még nem támogatja a fenntartó paramétert, bele kell majd írni azt is. Aforgalom szakaszban egyenlőre azért vannak városok, mert még sok állomás nincs kész, idővel azokat is cserélni fogom. Ezért is jók a sablonok, elég lesz egy helyen módosítani csak.

Jól gondolod, este már kapkodtam és elírtam. :) --B.Zsolt vita 2016. január 3., 11:37 (CET)

Attól, hogy sokat segít, még beszélhetne normálisan a másikkal. :) Na de megint nem értem, hogy nálad hogy fér el a forgalom sablon az infobox mellé, nekem meg miért dobja le alá, sőt a sorokat sem akarja megtörni. Kemenymate vita 2016. január 3., 11:55 (CET)

Köszi az összes segítséget, az utóbbira még lehet visszatérek. :) Kemenymate vita 2016. január 3., 23:21 (CET)

Állomások Wikidatán

Fú, nekem kell a program! Nagyon jól néz ki, már csak remélem, hogy nem vagyok hülye hozzá és használni is tudom. :D Kemenymate vita 2016. január 8., 18:51 (CET)

E-mail vagy skype és a tiéd! :) --B.Zsolt vita 2016. január 8., 18:53 (CET)

Nem tudom mennyire pontosak a sablonok, mert mindig találok olyat, ahol az összes vasútállomás. Rosszabb esetben meg a megállóhelyek is pályaudvarok. :) Ezzel a progival is sokat segítettél, kb 10 perc alatt végeztem a 4-es vonallal. :D Kemenymate vita 2016. január 9., 14:27 (CET)

Érd alsónál miért Fejér megye térképét mutatja? Kemenymate vita 2016. január 9., 16:00 (CET) Nem kaptam meg, úgyhogy köszi :) Kemenymate vita 2016. január 9., 23:57 (CET)

Illetve ha lesz még újabb változat, akkor üzemeltetőhöz javaslom a GySEV-et, valamint kapcs.sz.hoz expresszvonat. Railjet a másik kimaradó, de elvileg már nincs olyan állomás, ahol kéne. Vasútvonalakat nem lehet egy választható listába betenni? Vagy túl sok macera.. Ha valamelyik két vonalnak is tagja, az könnyen pótolható utólag is. A lényeg, hogy már így is nagyon király a program, rengeteget segített! Kemenymate vita 2016. január 10., 00:01 (CET)

Ha meg lehet oldani, hogy összekapcsolja a szócikket vasútvonallal, akkor a szám is segít. Kemenymate vita 2016. január 10., 00:05 (CET)

Mármint úgy értem, hogy a wikidatás Q számot adom meg neki. Ha egy vasútvonal állomásait csinálom, akkor át se kell állítani. Kemenymate vita 2016. január 10., 00:09 (CET)

Úgy tökéletes lesz, köszönöm! Kemenymate vita 2016. január 10., 00:11 (CET)

Sziaǃ Az állomások neve esetén, ha az nem egyezik a közigazgatási egység nevével, mint például Katonatelep vá. esetében, akkor inkább amondó volnék, hogy a névadó települést, városrészt, építményt (lásd pl. Vasútmúzeum), stb. a névadó rovatba kellene írni. Katonatelep esetében így csináltam. Szerintem így célszerűbb, mint ahogy Te csináltad. Jó szerkesztéstǃ Rakás vita 2016. január 12., 12:16 (CET)

Oké! --B.Zsolt vita 2016. január 12., 12:54 (CET)

Templom infobox

Bocs, láttam a Wikipédia:Wikidata-segítségkérés oldalra írt, aztán visszavont kérdésedet a Templom infobox poz térkép meg-nem-jelenítéséről. Nem tudom, ugyanerről van-e szó, én a következőt vettem észre: Ha az infoboxban a "koordináták" (coor-dms) rovat van kitöltve, azt nem veszi figyelembe, nem jeleníti meg a poz térképet. Ha a szélességi fok, ívperc, ívmásodperc stb sorok vannak kitöltve, akkor (úgy vettem észre) kiteszi a poz. térképre a pontot. (Itt próbáltam ki: Kútvölgyi Boldogasszony-kápolna). Hátha segít valamit, üdv: Akela vita 2016. január 11., 00:40 (CET)

re különböző koordináták

Szia! A google maps szerint a román koordináta kb. 50 méteres hibahatáron belül van, a magyar nem jó. (Nem én írtam be, w wikidatából jön). – Hkoala 2016. január 11., 19:58 (CET)

Állomások

Szia! Fürjes megállóhely Ennél az állomásnál látszik nálad az infobox? Állítólag tartalom és infobox nélküli lapokat gyártok. Kemenymate vita 2016. január 12., 19:07 (CET)

Minden látszik! Ahogy eddig is! --B.Zsolt vita 2016. január 12., 19:13 (CET)

Köszönöm! Kemenymate vita 2016. január 12., 19:15 (CET)

Írtam Neked Emailt! --B.Zsolt vita 2016. január 12., 19:34 (CET)

re Fatemplomok Erdélyben

Mindenképpen végigmegyek az összesen; amit már láttam, azt kivettem a botos kategóriából. Ellenőrzötté tenni nem tudom, mert nem vagyok járőr. – Hkoala 2016. január 12., 20:55 (CET)

Abruzzo népessége

Szia, Zsolt, véletlenül hosszú ó-val hoztad létre, át kéne nevezned. – Pagony foxhole 2016. január 16., 00:51 (CET)

Köszönöm, észrevettem én is! :) --B.Zsolt vita 2016. január 16., 01:05 (CET)

Toldalék

Szia! Kb. egy tucat amerikai vonatos cikkben csináltam ilyen javításokat. Ezek a kis odafigyeléssel elkerülhető hibák 2011 óta voltak a cikkekben, gondolom, vágólappal készültek, és csak a számokat írtad át Elég sok más közlekedési cikkben is találtam már hasonlókat (vonatok, buszok, utak). Érdemes átnézni a cikkeket, hogy minden helyes-e bennük. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. január 16., 09:42 (CET) Rendben, átnézem a figyelőlistámon lévő lapokat! Köszönöm a javításokat! --B.Zsolt vita 2016. január 16., 09:54 (CET)

Fájl:MVV Regionalzug neu.svg

Szia! A leírólapon az olvasható, jogvédett a kép, nem szabad fájlokat azonban tilos használni sablonban a vonatkozó irányelv értelmében (WP:NEMSZABAD). A {{München tömegközlekedése}} sablonból már kivettem a képet, azzal nagy felfordulást nem okoztam, az {{IkonMünchen}}(?)-nél viszont problémás az eltávolítás. Keress erre valami megoldást, kérlek, mert a jelenlegi helyzet nem maradhat. Köszönöm. – Regasterios vita 2016. január 17., 22:50 (CET)

Ha jól emlékszem, @Karmela: mondta, hogy ez a kép használható, de csak abban az egy cikkben. Várjunk még egy kicsit a törléssel kérlek. --B.Zsolt vita 2016. január 17., 23:20 (CET)

Rendben, bár ha jogvédett, akkor biztos, hogy csak engedéllyel használható. – Regasterios vita 2016. január 18., 00:47 (CET)

@B.Zsolt, Regasterios: Említettetek, de fogalmam sincs, miről van szó! --Karmela posta 2016. január 18., 08:18 (CET)

Nem vagyok benne biztos, hogy Karmelával beszélgettem erről. Nézd meg a kép magyar leírólapját, ahol szerepel, hogy nem engedélyköteles, ha az MVV cikkeiben használod. Ez szerepel a német változatban is. Ha még így is problémás, meg kellene kérni valakit, hogy rajzoljon egy hasonlót. Nem néz ki olyan bonyolultnak egy ilyen szimbólum (vagy keresni másikat a commonson). --B.Zsolt vita 2016. január 18., 23:17 (CET)

Ha jogvédett, akkor biztosan engedélyköteles is, legfeljebb ezt valahol a honlapjukon megadták, és nem kell külön írni nekik. Az a gond, hogy jogvédett kép nem használható sablonban vagy táblázatban a wp:nemszabad értelmében. Egyébként én sem látom ezt olyan bonyolult ábrának, de ha felhasználni nem is lehet, valami hasonlót lehetne rajzolni, ha az számodra is elfogadható megoldás. – Regasterios vita 2016. január 18., 23:31 (CET)

Találtam egyet, színezzük át feketére és töltsük fel más néven. Így megtévesztő sem lesz. --B.Zsolt vita 2016. január 18., 23:37 (CET)

Mostanában úgy is az Inkscape használatát gyakorolgatom, rajzoltam egyet. Ha megfelel, ki is cserélheted. – Regasterios vita 2016. január 19., 00:17 (CET)

Kösziiii! :) Nagyon jó lett! A régi képet valami sablon bugyra rejti, onnan hívja be az a pár cikk, ami használja. Most nem sikerült megtalálnom, kicserélheted te is, vagy várj pár napot, míg szellemileg friss leszek. --B.Zsolt vita 2016. január 19., 00:30 (CET)

Szívesen. Inkább rád bízom a cserét. – Regasterios vita 2016. január 19., 01:05 (CET)

Megtaláltam és cseréltem. Pár perc még és frissülnek a cikkek is. --B.Zsolt vita 2016. január 19., 11:19 (CET)

Oké, köszönöm. Töröltem a régi képet.– Regasterios vita 2016. január 19., 21:37 (CET)

megint vasút

Szia! Az előbb láttam a francia wikin, hogy a HÉV-állomásokról is van szócikkük és ha befejezem majd a magyarországi állomásokat, akkor szeretném a HÉV-et is. Viszont elnevezés ügyben segítséged kérném, melyik a jobb?

Ráckeve HÉV-állomás vs Ráckeve vasútállomás vs Ráckeve vasútállomás (HÉV)

Aquincum HÉV-állomás vs Aquincum megállóhely (HÉV)

Kemenymate vita 2016. január 18., 22:56 (CET)

A zárójelezést nem tartom szerencsésnek. Meg kellene nézni, hogy a menetrendben vagy a vonaljegyen milyen formában szerepel. --B.Zsolt vita 2016. január 18., 23:00 (CET)

A zárójelezést innen vettem: Aquincum megállóhely (MÁV) Menetrendekben szimplán Ráckeve vagy Aquincum. Esetleg mögé teszik hogy állomás. De pl Aquincum megállóhely és nem állomás. Kemenymate vita 2016. január 18., 23:03 (CET)

Volánbusznál így van: Ráckeve, vasútállomás (HÉV) A BKK-nál Ráckeve H mint Ráckeve HÉV-állomás (hévállomás, vagy a fene tudja mi a jelenlegi helyesírása.) Kemenymate vita 2016. január 18., 23:05 (CET)
A HÉV-nél magánál nem írják ki a H betűt (régebben volt Batthyány tér M, most úgy tűnik, az is Batthyány tér). @B.Zsolt: Most veszem észre, hogy a te válaszaid megint nincsenek itt. Nem lehetne, hogy egy megbeszélés egy helyen fusson? Különben soha nem találjuk meg őket. --Tacsipacsi vita 2016. január 18., 23:14 (CET)

(Két szerkesztési ütközés után) A BKK-menetrendekben szimplán Ráckeve és Aquincum, a MÁV-menetrendben a GYSEV-vel ellentétben (még?) nem szerepel, mindenesetre én megvárnám, hogy tisztázódjon a HÉV helyzete (BKK/MÁV/más cég mint szolgáltató, BKV üzemelteti-e). Igaz, hogy évek óta ez is egy gumicsont, de most úgy tűnik, tényleg változtatnak valamit. --Tacsipacsi vita 2016. január 18., 23:08 (CET)

Az rendben van, de ha MÁV üzemelteti, attól még gondolom marad a HÉV, mint elnevezés. Nem tudom mennyire lenne szerencsés Batthyány tér vasútállomásnak hívni egy cikket, senki nem keresné így. Kemenymate vita 2016. január 18., 23:12 (CET)

Néhánynak a képét fel is tettem a Commonsra, hogy kellenek, ott legyenek, még a frwikihez készítettem őket. – Rakás vita 2016. január 19., 22:56 (CET)

Visszaszámlálás

Még olyan sok? :D Kemenymate vita 2016. január 19., 22:25 (CET)

Fogalmam sincs mi az, de van egy olyan érzésem, hogy most nem is érteném meg. :) Kemenymate vita 2016. január 19., 22:50 (CET)

A 39-es vonal (Balatonfenyvesi GV) állomásait is vegyem bele a projektbe, vagy kisvasút volta miatt most inkább ne? Kemenymate vita 2016. január 22., 10:29 (CET)

Szerintem ugyanolyan, mint a többi állomás, azért a pár darabért nem kellene külön nekifogni. --B.Zsolt vita 2016. január 22., 10:58 (CET)

És akkor mi legyen a végállomás neve? Balatonfenyves GV vasútállomás? A GV nélküli már foglalt a nagyvasútnál. Kemenymate vita 2016. január 22., 11:22 (CET)

Útmutató-tervezet a bottal tömegesen létrehozott szócikkekről kész

Szia Zsolt! Szerintem az útmutató tervezet kész. Ha van hozzáfűzni valód, akkor megköszönöm, ha leírod a vitalapján. Üdv: Piraeus vita 2016. január 20., 23:40 (CET)

P17 = Q28 magyar iskolákhoz

Van egy olyan érzésem, hogy te ezt a 210 állítást gyorsan oda tudnád varázsolni: d:Wikidata:Database reports/Constraint violations/P2493#"Item ország (P17) = Magyarország (Q28)" violations. Jól érzem? – Máté (vitalap) 2016. január 21., 06:51 (CET)

Kész! Én ezt szoktam használni: Wikipédia:Quickstatements bevitel előkészítő --B.Zsolt vita 2016. január 21., 11:27 (CET)

Köszönöm! – Máté (vitalap) 2016. január 21., 12:13 (CET)

Ugyanilyen listák kellenének a romániai műemlékekhez és az olasz (elsősorban nápolyi) templomokhoz. --B.Zsolt vita 2016. január 21., 12:15 (CET)

Fájl:Sigla CFR.svg

Szia! Erre megpróbálsz engedélyt szerezni? – Regasterios vita 2016. január 23., 19:42 (CET)