Szerkesztővita:Gaja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Üdvözöllek![szerkesztés]

Archive
Archivált vitalapok


Igazad van[szerkesztés]

Igazad van, itt én voltam az ostoba (mármint amit Brazília esetében tettem). Elnézést kérek!

Itt se tudom, hogy mi legyen a helyzet: Verdák 4. Apród vita 2019. március 15., 23:40 (CET)

Települések egyértelműsítése[szerkesztés]

Üdv! Úgy láttam, foglalkozol földrajzi nevek egyértelműsítésével, ezért szeretnék segítséget kérni. Ezt szerettem volna egyértelműsíteni: Gradec, úgy, hogy Gradec (Zágráb), mert abban a megyében van, de belezavarodtam, mert az egyértlapon van már Gradec (Zágráb), igaz, pirossal. És ugyanaz a kérdés Kostel esetében, mert az enwiki szerint nem az egyetlen Szlovéniában. Köszönöm a segítséget, Vépi vita 2019. április 10., 18:21 (CEST)

Kostelből Szlovéniában kettő lenne: en:Kostel, Kostel (ez nálunk most Kostel) és en:Municipality of Kostel. Ezért nem tudom, hogy egyértelműsítsem. Köszönöm, Vépi vita 2019. április 11., 10:55 (CEST)

Peyerk vitalapjára 2 hónapja feltettem ezt a kérdést. Mindegy. Majd valaki valamikor megcsinálja. Vépi vita 2019. április 11., 11:06 (CEST)

O/0 rendszám[szerkesztés]

Ezt már régóta meg szerettem volna tőled kérdezni, tudom, hogy penge vagy a rendszámokban (olvastam a blogodat) és kíváncsi vagyok a véleményedre: ugye a kezdő O kihagyásánál az volt az indoklás, hogy a 0 karakterrel össze lehet téveszteni. Ezt már akkor sem értettem, például miért nem baj ugyanezen elv mentén a második, vagy harmadik karakter O betűje? Én azt gondolom, hogy inkább az OT rendszámokhoz lehet inkább köze, ha már elkülönítették a normál sorozattól, talán furcsa lenne a három betű/három szám kombinációban, ha hasonló kiosztásban szerepelne. Az OT-re ugye teljesen (jó, nem teljesen, de azért jelentősen) más szabályok vonatkoznak, azt gondolom, hogy radikálisan el akarták különíteni az OT-t a normál kiosztástól. Mit gondolsz erről, lehet benne logika? --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. április 21., 22:39 (CEST)

Erős hoax-rekordkísérlet[szerkesztés]

Üdv!

Ezt még te hagytad jóvá ifjú korodban :)

– Peyerk vita 2019. július 25., 12:45 (CEST)

WP:ÖRMÉNY[szerkesztés]

Szia, megkérdezhetem, ezt a változtatást a KNMH melyik kiadása alapján írtad be? Tőlem kérdezik facebook csoportban.. Köszönöm szépen Xia Üzenő 2020. január 20., 15:00 (CET)

Igen, köszi, azt megtaláltam. Azt hiszem, közben utánanézve, hogy a KNMH-nak nem volt új kiadása. A facebook fordítós csoportban merült fel egy örmény név átírása, és a wpörmény alapján írt javaslatomra többen is rászálltak, hogy de az -jan és nem -ján, mert van egy példanév az új helyesírási szabályzatban és az jan alakú - a KNMH meg jánt javasol és hogy a KNMH elavult... Xia Üzenő 2020. január 20., 15:57 (CET)
Köszi! Xia Üzenő 2020. január 20., 18:55 (CET)