Szerkesztővita:Gaja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Üdvözöllek![szerkesztés]

Archive
Archivált vitalapok


WP:ÖRMÉNY[szerkesztés]

Szia, megkérdezhetem, ezt a változtatást a KNMH melyik kiadása alapján írtad be? Tőlem kérdezik facebook csoportban.. Köszönöm szépen Xia Üzenő 2020. január 20., 15:00 (CET)

Igen, köszi, azt megtaláltam. Azt hiszem, közben utánanézve, hogy a KNMH-nak nem volt új kiadása. A facebook fordítós csoportban merült fel egy örmény név átírása, és a wpörmény alapján írt javaslatomra többen is rászálltak, hogy de az -jan és nem -ján, mert van egy példanév az új helyesírási szabályzatban és az jan alakú - a KNMH meg jánt javasol és hogy a KNMH elavult... Xia Üzenő 2020. január 20., 15:57 (CET)
Köszi! Xia Üzenő 2020. január 20., 18:55 (CET)

„Az év szócikke” újra vár![szerkesztés]

Szia, Gaja! Már 5 éve, hogy utoljára részt vettél „Az év szócikke” szavazásán. Egy hete zajlik a 2019-es versengés, jó lenne ismét a voksaidat látni a szavazólapon! :-) Pasztilla 2020. január 27., 20:12 (CET)

re: Castle[szerkesztés]

Szia, az átnevezést az indokolja, hogy túlságosan általános kifejezésről van szó. A siklóangolna-félék szócikkben is van belső hivatkozás a Castle szócikkre és kétlem, hogy a sorozatra akartak volna vele hivatkozni. Az enwiki Castle (disambiguation) oldalán is vannak olyan jelentései a szónak (pl. zenei albumok vagy települések), amelyekről még születhet a későbbiekben szócikk nálunk is. Sajnos néhány szerkesztő nem elég körültekintő névadás terén és ezért csomó pluszmunkát csinál, amikor átnevezés után ki kell javítani a belső hivatkozásokat. Ezeket természetesen majd javítom, eddig nem volt rá időm. Üdv, – HG vita 2020. február 15., 20:36 (CET)

Szerintem jobb, ha egyértelműen kiderül a szócikk címéből, hogy miről van szó (természetesen angol szó, de az enwikin is vannak pl. Castle nevű települések, amelyeket nem fordítunk majd le, ha szócikket írunk róluk). Így később sem kell külön egyértelműsítgetni, ha új szócikk születik hasonló címmel (a botos egyértelműsítés jogos felvetés, ehhez a részéhez nem értek). Kiírod a nyelvi kocsmafalon ezt a kérdést, hogy megvitassuk másokkal is? – HG vita 2020. február 16., 13:07 (CET)

Hátul képzett magánhangzók[szerkesztés]

Tisztelt Szerkesztő!

Hátul képzett magánhangzók szerepelnek a fonetikai táblázatban.

Ön meg tudná-e osztani a hátul képzett magánhangzókat aszerint, hogy

egyrészt kerített-e, másrészt nem kerekített-e.

(A megosztást úgy értem, hogy a táblázatban a kerekítettséget is szerepeltetni kellene .)

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Pi70 (vitalap | szerkesztései) 2020. március 3., 14:00

Translation request[szerkesztés]

Hello.

Can you translate and upload the article en:Azerbaijani literature in Hungarian Wikipedia?

Yours sincerely, Karalainza vita 2020. augusztus 6., 00:17 (CEST)