Szerkesztővita:Máté

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Szerkesztővita:Máté 
2018. augusztus 15., szerda – Mária napja
Ma van FBali 13. wikiszülinapja.
Holnap Aspectomat 12., holnapután Linkoman 14. wikiszülinapja lesz.
Exquisite-mplayer.png
hagyj üzenetet!

Ez Máté vitalapja.
Mióta létezik a {{válasz}}(?) sablon teljesen kiszámíthatatlan, hol válaszolok. De elvileg értesítést majd kapsz róla.
Új üzenetet hagyásához taposs a gombra:Tartalomjegyzék

köszöntés[szerkesztés]

Szevasz Matthew! Boldog wikiszülinapot. --Vakondka vita 2015. április 9., 10:09 (CEST)

Wikitanács[szerkesztés]

Szia!

A közösség szavazatai alapján tagja lettél a 2015–16-os Wikitanácsnak. Fogadd gratulációmat! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. május 31., 00:45 (CEST) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. május 31., 00:45 (CEST)

Köszönöm szépen! – Máté (vitalap) 2015. május 31., 08:29 (CEST)

Én is gratulálok!Kossuthzsuzsa vita 2015. június 2., 20:44 (CEST)

WT[szerkesztés]

Szia! Add meg az aktuális emailcímedet grinnek, hogy felkerülj a WT levlistájára. (Ha nem lennél még rajta). Kösz! OsvátA Palackposta 2015. június 2., 21:46 (CEST)

Öhm… változatlan, maradhat, ami az előző ciklusban volt, de most lekerültem. Írok neki. – Máté (vitalap) 2015. június 2., 22:27 (CEST)

v: Évadáttekintés[szerkesztés]

Támogatom az ötletet. A home media-megjelenéseket amúgy se láttam sok helyen használatban. Az eredeti adó / magyar adó oszlopot hogy gondolnád? --Ákos97 почта 2015. június 30., 11:26 (CEST)

Bonyolultan hangzik. Én vizuális típus vagyok, ezt akkor tudnám megérteni, ha látnám. Mi lenne, ha a második magyar adó vetítési dátumait is feltüntetnénk, amennyiben rendelkezésre áll az információ? Például a Lego Ninjago: A Spinjitzu mesterei'nál lehetne egy Megamax, egy RTL Klub és egy CN oszlop. --Ákos97 почта 2015. június 30., 23:40 (CEST)

Jól néz ki és így már értem is! Támogatom. :) --Ákos97 почта 2015. július 1., 12:37 (CEST)

Elavult "document.write" van a javascriptedben![szerkesztés]

A Szerkesztő:Máté/monobook.js oldalad a document.write függvényt tartalmazza, aminek a támogatása a MediaWiki szoftverben megszűnt, és működési problémákat okozhat. Erősen javasolt az eltávolítása vagy lecserélése.

Tgr megbízásából és Bináris közreműködésével: BinBot vita 2015. augusztus 6., 23:05 (CEST)

Epizódok listája[szerkesztés]

Szia, a legutóbbi szerkesztésed elrontotta az {{Epizódok listája}}(?) sablont, ahol csak egy évad van és nincs sorozat sorszám1, pl. Loopolva. (Ha csak egy évad van, akkor felesleges kétszer mutatni az epizódszámot, ezért nem szeretném úgy megoldani.) nyuszika7h vita 2015. augusztus 8., 23:55 (CEST)

Re: Címek és dőlt[szerkesztés]

Kedves Máté! Dr.Garfbob10(2) felhasználó egyszer kérte, csak megvastagítottan használjam. Utána meg volt vissza tettem, úgy meg egyszer fenyegetett vele, hogy csak megvastagítottan használjam, emiatt sokáig nem mertem megdönteni. Emiatt szoktam csak kivenni. Amíg ő nem azt nem írta dőlten használtam ott is. Meg nem tetszett, a box-ba nem dől meg a vastagított, az elején meg megvan döntve. De láttam beépítetted, akkor megfogom dönteni. Így most a break azt is szóköz perrel teszem. Arra is Dr.Garfbob10(2) beszélt rá, nem kell a szóköz per, mert a wiki csak sima html felületet használ, nem xhtml felületet. Még annyit kérek tőled, az animés box-ba is építsd be, hogy dőlten írja ki, és akkor nem kell már válaszolnod. --Vakondka vita 2015. szeptember 17., 15:47 (CEST)

Itt van tessék, innen a vitalapodról letörölheted a box-ot, miután beépítetted. --Vakondka vita 2015. szeptember 17., 20:06 (CEST)

Innen levettem az animanga infoboxot, mert beépítetted, köszsz. --Vakondka vita 2015. szeptember 17., 20:16 (CEST)

Megspórolhatnánk egy infoboxparamétert[szerkesztés]

Szia! Támadt egy ötletem. Mi lenne, ha alapértelmezésben a {{Televíziós műsor infobox}}(?)ban és az egyéb filmes infoboxokban a cím paraméter alapértelmezésben {{PAGENAME}} lenne? Meg tudnád csinálni? Ettől függetlenül, ha eltér a szócikk címe a sorozat címétől, pl. egyértelműsítés esetén, a cím paramétert továbbra is meg kéne adni. – Ákos97 почта 2015. október 26., 13:59 (CET)

Működik! Király vagy! :D Ezekbe is megteszed, hogy berakod? {{Film infobox}}(?), {{Sorozatepizód infobox}}(?), {{Sorozat évad infobox}}(?) Nem látszik bonyolultnak, de nem szeretnék tönkretenni valamit. Köszi előre is!

u.i: Bottal a hétvégén megcsináltam a hibás névalakú {{Sorozat epizód infobox}} felszámolását. – Ákos97 почта 2015. október 26., 15:21 (CET)

@Máté, Ákos97: Ezzel az a baj, hogy ha egy sorozatnak még nem ismert a magyar címe (pl. Gamer's Guide to Pretty Much Everything), és csak az eredeti cím van kitöltve, akkor helytelenül kétszer jeleníti meg ugyanazt a címet. Ha kiveszem az eredeti címet, az csak ideiglenes megoldás, mivel jobb lenne, ha a cikk későbbi átnevezése után automatikusan kitöltené a magyar címet, és megmaradna az eredeti cím is. nyuszika7h vita 2015. október 27., 13:34 (CET)

@Nyuszika7H: Efféle finomhangolás szükségtelen és megvalósíthatatlan szerintem. Valahogy emlékezz ezekre a cikkekre (nem lehet sok belőle), aztán írd be kézzel a magyar címet, amint megtudod azt. :-) – Ákos97 почта 2015. október 27., 15:28 (CET)

@Ákos97: Nekem nem olyan nagy baj igazából, csak arra gondoltam, hogy ha már automatikusan beírja a lap címét, akkor megnézhetné, hogy eredeti címnek nem ugyanaz van-e megadva, de annyira nem fontos. nyuszika7h vita 2015. október 27., 16:18 (CET)

@Ákos97, Nyuszika7H: na, most ha nincs magyar cím, és csak az |eredeti cím= van kitöltve, vagy az átjön a Wikidata cím (P1476) tulajdonságából, akkor azt kell megadni, hogy |cím=-, és nem olvassa be a sablon a szócikk címét címként (viszont nem lesz dőlt az eredeti cím). – Máté (vitalap) 2016. január 5., 16:59 (CET)

Köszönjük! – Ákos97 почта 2016. január 5., 21:39 (CET)

Bűncselekmény infobox[szerkesztés]

Szinte egyszerre! Tiszta szerencse, hogy nem ütköztünk! --B.Zsolt vita 2015. november 14., 13:18 (CET)

Évadáttekintés sablon bővítése[szerkesztés]

Szia! Az ilyen esetek miatt szerintem érdemes lenne bővíteni az {{Évadáttekintés}}(?)-t egy Film vagy tetszőlegesen megadható Egyéb paraméterrel. – Ákos97 почта 2015. november 29., 10:00 (CET)

Megnéztem én is. Nekem megfelelne. :) – Ákos97 почта 2015. december 1., 16:55 (CET)

beépítések[szerkesztés]

Szia Máté! Ez esetben a háttér most nem érdekes, hogy igazi rajz vagy másabb animációs, csak a szereplők milyenek. A főszereplő paramétere mögé, ha igazi színészek játszottak szerepet egy történetben, akkor az ő nevüket kéne beríni. Ha rajzfigurák vagy másabb animációs figurák játszottak szerepet egy történetben, ott a szinkronszínészek nevét, egy külön hang paramétere mögé kéne beírni. Mert akkor ők csak a hangjuk adták hozzá a figuráknak. A karakterneveket meg nem kell a box-ba beírni, se ha igaziak, se ha rajzok, se ha másabb animáltak a szereplők. Meg ha van egy mesélő, akinek a hangja hallható, az ő nevét megint külön narrátor paramétere mögé kéne beírni. Az utóbbi két lehetőség nem jelenik meg a film infobox-ba, ezt a kettőt kérlek szépen építsd be. Az al-lapon nézd meg mire gondolok, a nevek csak egy példa beírások.

Meg itt az animanga infobox-ba az idegen karakteres cím, a wp átírás és az eredeti cím paramétere mögött is a cím dőlten legyen. Kérlek szépen ezt is építsd be. Itt most megadtam egyik meséből címeket példaképen.

--Vakondka vita 2015. november 29., 15:15 (CET)

A két box-ot levettem innen a vitalapodról, hogy ne legyen az a rossz látvány, hogy úgy egy üres fehér részt ad a szöveg alatt. Csak addig ide tettem, hogy lásd, hogy mire gondoltam pontosan. Az az egy akkor maradhat is úgy, a többit kösz szép. --Vakondka vita 2015. november 29., 18:54 (CET)

dolgok[szerkesztés]

Akkor megállja úgy a helyét, csak azt gondoltam van egy ilyen illem a wikin, hogy a közös beszélgető oldalakon, egymás alatt álljanak a viták, ahol egy szakaszba folytatunk. A Japán idegen karakteres cím az kicsit olyan rossz látvány is lenne dőlten, de jó így, meghagytad állva a karaktereket abban az egyben. --Vakondka vita 2015. december 2., 20:15 (CET)

Varga Katalin[szerkesztés]

Szia, Máté! Kicsit csinosítgattam a Varga Katalin (mozgalmi vezető) cikket; szerintem nyugodtan lehetne jelölni jó cikknek. Mit gondolsz erről? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. december 3., 08:12 (CET)

Írtam egy rövid bevezetőt hozzá, és jelöltem: Wikipédia:Javaslatok jó szócikkekre/Varga Katalin (mozgalmi vezető). – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. december 3., 09:21 (CET)

Huwikis szerkesztések a Wd-ben[szerkesztés]

Szia!

Ennek apropóján kérdezem: még a wikidatából s törölve lett a kisbetűs változat,, hogy az ellen nem lehet tenni valamit, hogy a huwikiben végzett műveletek ne látszódjanak úgy a Wd-ben, mintha ott lett volna megejtve? Esetleg valamiféle megkülönítő jelzéssel jelezni ha nem ott történt? A problémám az, hogy az esetben, amire az idézetet írták, nem jártam a Wd-ben, mégis úgy van beállítva a dolog, mintha ott töröltettem(töröltem?) volna. Ez amúgy már nem az első eset, hogy benézve a Wd-be azt látom, hogy olyasmi közreműködések vannak a nevem alatt, amit odaát nem csináltam. Ez így egy kicsit frusztráló, főleg ha még fejmosást is kapok olyanért, amiről nem is tudok. Gondolom, te tudod, hogy kihez kell fordulni ilyen applikáció ügyében. Köszi előre is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. január 14., 21:58 (CET)

A neved alatt megjelenő „szerkesztések” automatizmusok, gyakorlatilag amikor itt átnevezel egy lapot az egy Wikidata-szerkesztés is, amellyel javítod az oldalhivatkozást az adatlapon (tehát mintha régen a többi wikiben javítottad volna az iw-ket is). Hogy itt szigorúan csak ennyiről van szó, kiderül az összefoglalóból, csak azt jelzi, hogy te nevezted át a lapot itt a huwikin. Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy „még a wikidatából s törölve lett a kisbetűs változat,” mivel te ilyet nem is csináltál. Az Malatinszky utánad következő szerkesztésének eredménye volt, valószínűleg nem szándékosan. – Máté (vitalap) 2016. január 14., 22:43 (CET)
A megjelenő összefoglaló, miszerint „Page moved from [huwiki:Királyi harc a napért] to [huwiki:Királyi harc a Napért]” azt jelenti, hogy „Lap átmozgatva [huwiki:Királyi harc a napért]-ről [huwiki:Királyi harc a Napért]-re”. Ezeknek a többnyelvűsítése tényleg hasznos lenne. – Máté (vitalap) 2016. január 14., 22:47 (CET)
Köszönöm a magyarázatot! Az automatizmussal kapcsolatban tisztában voltam a helyzettel (bár néha elfelejtem, hogy ez már így történik). Viszont megnyugtató, hogy nem én töröltem (sem direkt, sem véletlen) a citált dolgot. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. január 14., 23:24 (CET)
Szóljatok, ha valami rosszat csináltam. --Malatinszky vita 2016. január 14., 23:17 (CET)
Hát ez nem az én reszortom lesz. A lehetőségekhez képest igyekszem magamat távol tartani a WD-től, de úgy tűnik a "vállalat nem engedi a lelkemet". Vigyor Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. január 14., 23:24 (CET)
@Malatinszky: alapvetően semmi rosszat :-), csak a szóban forgó cikk címéről folyó kocsmafali vitára való tekintettel fontos volt, hogy a kisbetűs változat is megmaradjon aliasként, hisz ott le lett szögezve, hogy mindkettő helyes. – Máté (vitalap) 2016. január 15., 06:12 (CET)

Helló[szerkesztés]

Járőr oldal --> Felso buk nagy pal

köszönöm

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Atilla12398 (vitalap | szerkesztései) 2016. január 25., 05:37‎ (CET)

Alternatív cím az infoboxban[szerkesztés]

Szia!

Tudnál ezzel a felvetéssel kapcsolatban segíteni? Előre is köszi! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. január 28., 13:22 (CET)

Global user page[szerkesztés]

Hi,

I was thinking, if you would be so kind to create a hungarian translation of en:Wikipedia:Global user page (de:Hilfe:Globale Benutzerseite, d:Q22247630) for the hungarian language wiki-projects? If the import of version-history is used in hu: it would be reasonable to use the german version. --° (Gradzeichen)

Sure. First I guess I translate the meta page there, and then create a more detailed one here on huwiki based on dewiki. – Máté (vitalap) 2016. január 30., 11:19 (CET)
Thanks in advance. --° (Gradzeichen) 2016. január 30., 14:45 (CET)

Lagerlöf[szerkesztés]

Szia!

A Wd-s vitalapodon üzenetet hagytam. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. február 2., 02:23 (CET)

szívesség kérés[szerkesztés]

Szia Máté! A következő két info-boxa kérlek szépen építsd be amire gondolok. A három közül, az egyikbe az egyrészes dolgok, meg külön címenként a többrészes dolgok mehetnek, a másikba az epizódból állók, a harmadikba pedig, ami csak valami adást szolgál azzal kapcsolódóan egy játékos vetélkedő vagy egy kvízjáték stb. Az XP helyén van, a beépíthető dolog. --Vakondka vita 2016. február 4., 10:51 (CET)

A box-ot töröltem alapodról, ne foglaljon helyet, csak mutattam mire gondolok, már tudod miről van szó. Akkor csináld, úgy ahogy írtad, és szólj, ha kész vagy. --Vakondka vita 2016. február 6., 09:55 (CET)

Igen megvan, akkor köszi. --Vakondka vita 2016. február 6., 11:00 (CET)

Televíziós műsor infobox[szerkesztés]

A legutóbbi szerkesztéssel valamit elrontottál, most nem működik az epizódlista = #Epizódok, lásd pl. K.C., a tinikém. – nyuszika7h vita 2016. február 7., 15:05 (CET)

@Nyuszika7H: kösz, kész. – Máté (vitalap) 2016. február 7., 19:26 (CET)

Cím alatti rövid összefoglaló a film infoboxban[szerkesztés]

Szia! Nekem ez ebben a formában nagyon nem tetszik. Furán mutat egy sima szöveg a fejléc és az infoboxba helyezett kép között, lásd pl.: A vándorló palota. Emellett nem is érzem erre a helyre valónak ezt az információt, amikor néhány centire ott van (egy normális bevezető esetében), hogy xy évben bemutatott japán/amerikai/piréz stb. film. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. február 8., 14:27 (CET)

Formailag lehetne egy olyan csíkon, mint a Gyártás, a Forgalmazás meg a További információk, így valamennyire kiemelődne. Ha ez nem jó, akkor inkább legyen rendes paraméter. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. február 8., 23:10 (CET)
Egy fokkal jobb a vastagítás, de nekem még mindig nem különül el eléggé az alatta lévő képtől. Színes csíkkal, vagy esetleg egy alá beszúrt elválasztó vonallal mindenképpen jobb lenne. Szerintem maradjon a bővebb információval pl. 2004-es japán film vagy japán film, 2004 esetleg a műsorújságok mintájára japán film (2004). Akár a műfaja is megjelenhetne pl. 2004-es japán kalandfilm. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. február 9., 18:19 (CET)

Tervezett magyar indulás[szerkesztés]

Tudnál segíteni, hogy a 100 dolog a gimi előtt cikkben miért nem jelenik meg a |tervezett magyar indulás= paraméter értéke? nyuszika7h vita 2016. február 18., 17:27 (CET)

@Nyuszika7H: megváltozott a sablonban a rendszer, mostmár ha az |első magyar sugárzás= paramétert kitöltöd, de az utolsót nem, akkor a „Magyar sugárzás kezdete” címke jelenik meg. – Máté (vitalap) 2016. február 18., 18:04 (CET)
Értem, de az egy kicsit furcsa, hogy három sorba kell tördelni az „Eredeti/Magyar sugárzás kezdete” szöveget, mert nem fér el. nyuszika7h vita 2016. február 18., 18:11 (CET)

Csak színház és más semmi[szerkesztés]

Az {{építés alatt}} sablon levételét köszi, de ezt nem értem: „a wikitable meg arra való, hogy egységesen nézzenek ki a tablák”. Nagyon sok cikkben használják ezt a háttérszínt, legalábbis a szereplőlistáknál, mert úgy sokkal jobban elkülönül a fejléc. Miért épp innen kell kivenni? Attól, hogy wikitable-t használunk, nem jelenti azt, hogy nem lehet formázni. nyuszika7h vita 2016. február 24., 15:09 (CET)

@Nyuszika7H: én mindenhol kiveszem, ahol belefutok. Egyszerűen nem tartom jó ötletnek, hogy kifestőnek használjuk a táblázatokat. Ha nem jó a wikitable alapértelmezett fejlécszíne, akkor a wikitable classon kell változtatni, nem az egyes cikkekben színezni. – Máté (vitalap) 2016. február 24., 16:14 (CET)
A wikitable jó úgy, ahogy van, nem minden táblázatnál szükséges a szürke háttér. Esetleg lehetne egy külön class a MediaWiki:Common.css-ben, de hasznosabb lenne ezt felvetni, mint irtogatni. nyuszika7h vita 2016. február 24., 16:28 (CET)

filmlinkek[szerkesztés]

Szia Máté! Kérlek szépen építsd be a kapcsos zárójellel a filmlinkek kifejezést használva, hogy a port mellett a magyarul jelzés megjelenjen, mert így akkor veszítünk egy hasznos infót vele. --Vakondka vita 2016. március 11., 20:15 (CET)

Meg a hivatalos oldal mellett, és a facebook oldal mellett jelenjen meg a nyelv. --Vakondka vita 2016. március 11., 20:19 (CET)

Képregény infobox[szerkesztés]

Szia Máté! Kérlek szépen ebben a box-ban is építsd be, hogy a műcím a box-ban a félkövérrel együtt dőlten legyen, mert a képregénycím is műcím. Ha megcsinálod, előre köszönöm. --Vakondka vita 2016. március 29., 19:44 (CEST)

Köszönöm szépen még egyszer, mert gyorsan meglett, ahogy kértem. :) --Vakondka vita 2016. március 29., 20:18 (CEST)

Üdvözlet[szerkesztés]

Köszönöm az üdvözletedet, bármilyen hasznos tanácsot elfogadok tőled!(Akár mentornak is a kezdeti szakaszban)

Sokat szerkesztettem: a flash - a villám nevü oldalon! Abból mindent jóvá hagytál, kivéve a dőltel írodott írók neveit! A kérdés az hogy ez miért hiba? És ha tényleg hiba akkor miért vontat vissza már jó korrában?(Én csak azért írtam így, mert már a korábbi verzióba így volt elfogadva, és akkor legyen a többi is olyan)

Köszönöm Molmark99 vita 2016. április 5., 00:04 (CEST)

képaláírás - infobox[szerkesztés]

Szia! Kérhetek olyat, hogy amikor épp alkalmas, a {{színész infobox}}(?) tudja beolvasni a wd-ról a P2096 paramétert a képaláíráshoz?... Fauvirt vita 2016. április 8., 19:13 (CEST)

@Fauvirt: elvileg most már be tudja. Próbáld ki! – Máté (vitalap) 2016. április 8., 19:18 (CEST)
Köszönöm!... :o) de egyelőre pl. az Ónodi Eszter szócikkben a kép is eltűnt... Face-surprise.svg Fauvirt vita 2016. április 8., 19:21 (CEST)
@Fauvirt: na, akkor most :). – Máté (vitalap) 2016. április 8., 19:24 (CEST)
Kérdés: A {{-}} jelet ki lehetne valahogy szedni? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. április 8., 19:27 (CEST)
Igen. Úgy tűnik a sablonokat nem szereti, de hagyományos módon, HTML-ben meg lehet fogalmazni ugyanazt. Lecseréltem egy mezei <br>-re a a Wikidatán. – Máté (vitalap) 2016. április 8., 19:32 (CEST)
Oh, bocsánat, nem tudtam (asszem én raktam be a wd-n)... Nagyon-nagyon-nagyon szépen köszönöm! Premio al cronopio botánico.gif Fauvirt vita 2016. április 8., 19:41 (CEST)

terület felvitele a wikidatába[szerkesztés]

szia! Dombóvár az első település, ahol kipróbálom a programot. Q633789 P2046 "7848 hektár" http://www.ksh.hu/apps/hntr.telepules?p_lang=HU&p_id=07685 ezt akarom felküldeni, de error-t ír ki. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2016. április 30., 15:35 (CEST)

@Szajci: Sajnos mértékegységet egyelőre nem lehet hozzáadni a QuickStatementsszel. Egyébként mértékegység nélkül így nézne ki: Q633789 P2046 +7848 S854 "http://www.ksh.hu/apps/hntr.telepules?p_lang=HU&p_id=07685" (persze tabokkal), így viszont utólag kézzel hozzá kell adni a hektárt. – Máté (vitalap) 2016. április 30., 15:51 (CEST)

Van még egy hiba: ERROR (set_quantity) : Invalid snak. (Can only construct StringValue from strings) ez a körzethívószámnál jön elő. Csibrák településnél próbáltam most. Q611990 P473 74 S854 "http://www.ksh.hu/apps/hntr.telepules?p_lang=HU&p_id=11998" nem értem miért nem jön össze, Dombóvár esetében sikerült :( Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2016. április 30., 19:00 (CEST)

@Szajci: A körzethívószám (P473) nem számot, hanem karakterláncot tud tartalmazni, ezért idézőjelbe kell tenni az értéket, tehát Q611990 P473 "74" S854 "http://www.ksh.hu/apps/hntr.telepules?p_lang=HU&p_id=11998". – Máté (vitalap) 2016. április 30., 19:22 (CEST)

köszönöm, de a forrást még így sem akarja beilleszteni. Mi lehet a hiba? Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2016. április 30., 19:42 (CEST)

@Szajci: Nekem sikerült, nem tudom, mi lehet a gond. Én néha a tabokról feledkezem meg, és szóközt másolok be véletlen. – Máté (vitalap) 2016. április 30., 19:48 (CEST)

értem, mondjuk én excelből másolom át, na próbálkozom, hátha összejön. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2016. április 30., 19:51 (CEST)

a nyelv paramétere a box-ban[szerkesztés]

Szia Máté! Ide kizárólag csak, az eredeti nyelvet kell beírni? Vagy beírhatják ezt is: + magyar (szinkron)? Én úgy véltem csak az eredetinek kéne ott állnia, ahogy az emberekről is beszéltünk, az eredetik kellenek, nem a magyarok. Csak az anon szokta ezt csinálni: + magyar (szinkron). Ezt is beírja a külföldi filmeknél. --Vakondka vita 2016. május 3., 19:01 (CEST)

Labdarúgó infoxbox[szerkesztés]

Szia! A {{Labdarúgó infobox}}(?)-ban a képre vonatkozó módosításodat visszaállítottam a korábbira, mert a javításod hatására a wd-ból jövő képmegadásokra nem érvényesült a képaláírás és a képméret paraméter. Üdv, Csurla vita 2016. május 12., 09:33 (CEST)

@Csurla: azért, mert a képaláírásokat nem a cikkben kell megadni (a kép változhat, a képaláírás meg marad), hanem azt is a Wikidatán. A képméret meg ideális esetben mindig 250px. – Máté (vitalap) 2016. május 12., 09:45 (CEST)
Persze ez így logikis lenne, ah az egész közismert lenne. A doksi file-ban ennek nyoma sincs. Csak kép maga van jelölve, hogy wikidatából jön és az sem közismert, hogy melyik wd paramétert kell megadni. - Csurla vita 2016. május 12., 09:48 (CEST)
Itt egy példa: d:Q1321567#P18. Meg tudod fogalmazni közérthetően a leírásban? – Máté (vitalap) 2016. május 12., 09:54 (CEST)
Közben én is találtam példát és rájöttem, hogyan működik. Visszaállítottam a korábbi verziót a sablonra és a doksiban módosítottam a képaláírásra vonatkozó mintarészt. Szerintem ennyi elég lehet. Az érdekelne még hogy szükséges lenne egy lista, azokról a szócikkekről, ahol a kép paraméter üres, de a képalírás megadásra került. Ezeknél fel kellene tölteni a wikidatát. Ebben tudsz segíteni. - Csurla vita 2016. május 12., 10:00 (CEST)
Sajnos abban nem, de a WP:BÜ-n biztos van vannak akiknek fél perc egy ilyen lista. Sőt akár az aláírást is át tudják vinni bottal. – Máté (vitalap) 2016. május 12., 10:05 (CEST)
Mennyi időre van szükség, hogy a wikidatában beállított adat megjelenjen a huwikin? Mert az itt d:Q686633#P18 beállított adatok még nem látszódnak a Börzsei János szócikkben. - Csurla vita 2016. május 12., 10:12 (CEST)
@Csurla: azonnal megjelennek. Itt az a gond, hogy hivatkozásnak adtad meg az aláírást, nem minősítőnek. – Máté (vitalap) 2016. május 12., 10:23 (CEST)

Köszi a segítséget. Most már értem. - Csurla vita 2016. május 12., 17:11 (CEST)

Tévéadók az alapvetően moziban bemutatottaknál.[szerkesztés]

Azt írtad egyszer, a tévéadók kizárólag az alapvetően televízióban bemutatottakhoz valók. Mit írjak az anonank? Hol tüntethetjük fel az alapvetően moziban bemutatottaknál, hogy utána melyik tévé adónkon mentek? A bevezetőben a végére, oda betehetjük? De nem árt, ha valahogy azért azoknál is feltüntetjük, javasolj valamit. – Vakondka vita 2016. május 25., 08:25 (CEST)

Példaképpen nézd meg ezt. Ha kivesszük a magyar adók szakaszt, csak a bevezető végén marad hely felsorolni, de ha tudsz jobb megoldást javasolni, azt elfogadom. De szerintem infót vesztünk azzal, ha nem tüntetjük fel sehol se, mert ez is igaz, és valakit lehet épp ez érdekel. – Vakondka vita 2016. május 25., 20:08 (CEST)

Főszereplő paraméter[szerkesztés]

Tisztelt Máté, van egy kis probléma. Látszik a főszerepben paraméter az infoboxban a Alice varázslatos tükre szócikkben, legyen szíves, nézze meg, de alaposan. A forgatókönyv alatt, de nem szerkesztésen át, hanem szócikkben, redben? – 92.249.181.99 (vita) 2016. május 27., 18:22 (CEST)

WT[szerkesztés]

Szia!

Gratulálok! Újra bekerültél a WT-be. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. május 31., 00:25 (CEST)

Köszönöm! – Máté (vitalap) 2016. május 31., 07:16 (CEST)

Made in Hunga(á)ria[szerkesztés]

Nevezett műdarab színházi musical is egyben. A témája és zenéje is ugyanaz. A visszaállítással csak annyit értél el, hogy nem fog szerepelni a magyar musicalek listáján, noha az. – Livvyfan vita 2016. június 7., 16:29 (CEST)

@Livvyfan: a Made in Hungaria (film) cikk témája a musicalből készült musicalfilm (Made in Hungaria (Q1161435)), és ennek megfelelően kategorizálva is van a Magyar musicalfilmek kategóriába. A színműről (Made in Hungária (Q23582382)), amely valóban musical, még nincs szócikk, de ha lesz, annak valóban ott a helye a Musicalek kategóriában. – Máté (vitalap) 2016. június 7., 17:12 (CEST)
Hát igen, majd egyszer, nagyon sokára, nagyon messze, egy távoli galaxisban valaki tán megírja. Én nem vállalhatom magamra, mert egyrészt güriztem eleget a filmcikkel, másrészt kilenc éve láttam és csak olyan színműről merészelek cikket írni, amire tökéletesen emlékszek. Erre meg ennyi idő után nem. Én a helyedben (tudom, nem vagyok ott) egyébként nem visszaállítottam, hanem kijavítottam volna, a szerkesztési összefoglalóban mindjárt rámutatva a hibára. Amúgy lényegtelen, nem befolyásolja a valóban fontos dolgokat, pölö a túró rudi árát... – Livvyfan vita 2016. június 7., 17:40 (CEST)

országok televíziós műsor infobox-ban[szerkesztés]

Szia! Vakondka mondta, hogy téged kérjelek meg abba, hogy a televíziós műsor infobox-ban az ország cím szóba több országot is be lehessen írni. Ha esetleg meg tudnád csinálni, mert ebben (Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai) három országot is be kell írni.--Fromiadrian vita 2016. június 16., 20:45 (CEST)

@Fromiadrian: kiszedtem az automatikus zászlósítást, így több ország is megjeleníthető. – Máté (vitalap) 2016. június 16., 21:05 (CEST)

Köszönöm szépen.--Fromiadrian vita 2016. június 16., 21:07 (CEST)

És zászlósan nem tudot meg csinálni?--Fromiadrian vita 2016. június 17., 07:26 (CEST)

Sikerült zászlósan is.--Fromiadrian vita 2016. június 17., 08:38 (CEST)

Televíziós műsor infobox[szerkesztés]

Ha rosszul csináltam, és visszaállítottad: jól tetted. Kösz! OsvátA Palackposta 2016. augusztus 19., 07:02 (CEST)

Én persze ugatom a sablonkészítést, javítást; sikerült is megrongálnom. Csak hát ez a sablon problémás. Azok a szerkesztők, akik szenvedélyesen csinálják, vagy/és babrálják a mindenféle animációs és egyéb tévésorozatok cikkeit, nem értik a sablon egyik-másik sorát, ezért odaírnak ezt-az, amit jónak látnak. Az amerikai (és az orosz, stb.) filmes hagyományok a főcím/végefőcím megalkotását – ideértve a hozzátartozó zenét is – szinte önálló művészi feladatnak tekintik. A tévésorozatoknál ez kiemelt jelentőségre tett szert, mert epizódról epizódra ismétlődnek. Gondolom, hogy jelen sablonunk eredetije angol nyelvű, és nem sikerült pontosan magyarítani. Ebből fakadnak a lelkes, de filmszakmailag kevéssé képzett szerkesztők hasraütésszerű sablonkitöltései. Aztán olykor eltrafálják azt, hogy mi kell, máskor meg nem. OsvátA Palackposta 2016. augusztus 19., 07:19 (CEST)

Főcímzene[szerkesztés]

Ha a főcímdal nevét és a szerzőjét is szeretném megadni, akkor azt hogy lehetséges? A legutóbbi változtatással érthetetlenné vált az infobox. A „régi” |főcím= és |főcímzeneszerző= paraméterek esetén „Főcím” és „Főcímzene" feliratot kapnak, ennek nem sok értelme van, de ha a |főcímdizájn= paraméterben adom meg a zeneszerzőket, az akkor is csak „Főcím” felirattal jelenik meg. nyuszika7h vita 2016. szeptember 1., 18:47 (CEST)

@Nyuszika7H: a |főcímzene= paraméternek megadod, „szerző: cím” formában. A |főcímdizájn= paraméterhez értem szerűen a dizájnerek mehetnek. – Máté (vitalap) 2016. szeptember 1., 18:52 (CEST)
Ez nem ilyen egyszerű, nem véletlen van külön paraméter a zeneszerzőknek az enwikin (és itt is volt), a legtöbb főcímdalt többen írták. Ezt hogy akarod belesűríteni egy paraméterbe, főleg, hogy általában a cím mellett az előadó is meg van említve? nyuszika7h vita 2016. szeptember 1., 18:54 (CEST)
@Nyuszika7H: de, ilyen egyszerű. Ha popszám, elég az előadó, ha nem az, elég a szerző. Nem kell mindent egy paraméterbe zsúfolni, mivel nem kell mindent az infoboxba zsúfolni. – Máté (vitalap) 2016. szeptember 1., 18:59 (CEST)
Nem értem, hogy mi nem volt jó. Elég lett volna a főcímet főcímzenére átírni, a többi változtatásra nem volt szükség, főleg, hogy most rengeteg cikkben értelmetlenül jelenik meg az infobox. Egyáltalán nem zsúfolás, direkt azért volt külön paraméter, hogy simán elférjen 2-3 szerző. De ha szerinted így jó, akkor jó lenne, ha javítanád is a meglévő infoboxokat. nyuszika7h vita 2016. szeptember 1., 19:09 (CEST)
@Nyuszika7H: Az eddigi |főcím= vegyesen tartalmaz főcímzeneszerzőket, főcímdalcímeket és főcímdizájnereket. Ezt akarjuk fokozatosan kivezetni az első kettőt egybefogó |főcímzene= és |főcímdizájn= javára. Az előző rendszert én csináltam, de beláttam, hogy rossz. – Máté (vitalap) 2016. szeptember 1., 19:16 (CEST)

vetítések[szerkesztés]

Szia Máté! Írtad egyszer az alapvetően moziban vetített alkotásokhoz, hogy a box-ban levő eredeti és magyar adó paraméter nem való, az csak az alapvetően televízióban sugárzott alkotásokhoz való. De egy vetítések szakasz, ahova az adókat beírjuk időpontokkal, hogy melyikeken vetítették a későbbiekben, az úgy jó oda szerinted? Pl. a "Garfield (film)" cikkben nézd meg a vetítések szakaszt, hogy szerinted az úgy jó feltüntetés az alapvetően moziban vetítetteknél? – Vakondka vita 2016. szeptember 3., 17:43 (CEST)

@Vakondka: Bár szerintem továbbra is felesleges, de ez a megoldás határozottan jobb, mint az infoboxos. Helyesírási és nyelvhelyességi szempontból viszont van egy-két probléma:
 1. érdemes a vetítés szót meghagyni a mozihoz, a tévében meg sugároznak (’Sugárzás’ vagy inkább ’Sugárzása Magyarországon’);
 2. bár helyesen tv-csatorna lenne (fejlécben ’Tv-csatorna’, kis ’v’-vel), a szakemberek azt mondják, hogy itt inkább a tv-adó vagy televízióadó (a fejlécben ’Tv-adó’ vagy ’Televízióadó’) kifejezések a helyesek (a csatorna műszaki fogalom);
 3. a dátumok helyesírásánál:
  • ha csak a számok közt van tól-ig viszony, akkor nem kell az első után pont (november 26–27.),
  • összetett esetekben (amikor legalább az egyik tag többszavas) pedig érdemes a nagykötőjel elé-után szóközt tenni (2010. október 15. – 2012. április 12.; 2016. március 12. – napjainkig).
Üdv! – Máté (vitalap) 2016. szeptember 3., 19:21 (CEST)

danke schön – Vakondka vita 2016. szeptember 3., 20:16 (CEST)

A kocsmafal (egyéb) ezen az oldalon, van egy vélemény kikérésem most. Azért szeretném te mindenképp megoszd a a saját véleményedet, mert egyszer beszéltük a televízióadó paraméterek kizárólag a tv-filmekhez vallók, a mozi-filmekhez nem. Szerinted a mozi-filmeknél fölösleges is a televízióadók feltüntetése, úgy írtad, de írtad határozottan jobb feltüntetés, ha egy sugárzás szakaszban felsoroljuk táblázatban, televízióadó és időpont jelzéssel. A TV MOZI a falon naggyal írtam, most csak azért, jobban kiemelje az infót. Sasuke88 szerint viszont nincs értelme a táblázatnak, de hasznos infó a mozifilmeknél is a bevezetőbe, meg a box-ba felsorolni a tv-adókat. És fölösleges, vagy hasznos minden magyar tv-adót felsorolni egy külföldi mozi-filmnél a box-ban, erről írd meg még véleményedet a kocsmafalon. Erre az üzenetemre nem kell most írnod, elég ha megosztod a véleményedet ott. – Vakondka vita 2016. szeptember 10., 16:33 (CEST)

Kedves Máté! A plusz hozzáfűzésemben van, ami a leírásom alapján tetszik, hogy így hiszem, vagy így gondolom. A válaszodat a kocsmafalon elég lesz megadnod. – Vakondka vita 2016. szeptember 11., 14:20 (CEST)

Egy kis stroopwafel neked![szerkesztés]

Gaufre biscuit.jpg Megdicsérlek az anon vitalapján egy hozzászólásodért, mert dicséretes. Vakondka vita 2016. szeptember 10., 20:37 (CEST)

Weboldalak és Tv adók[szerkesztés]

Igen tisztelt Máté, maga a legjobb szerkesztő Wikipédián. Maga az, aki rajong a weboldalakért és a tv adókért. – 92.249.181.99 (vita) 2016. szeptember 12., 08:01 (CEST)

@92.249.181.99: Aligha. Nem tudom, mi váltotta ezt ki. :) Máté (vitalap) 2016. szeptember 12., 08:06 (CEST)
Pkunk, aki visszavonta a mások szerkesztését, még az enyémet is, amit minden szócikken javítok. – 92.249.181.99 (vita) 2016. szeptember 15., 09:11 (CEST)

kötőjel[szerkesztés]

Akkor milyen formában javaslod ezt? 1993. április 4. – 6. Így ahogy van, vagy min változtatnál rajta? Én nem használom minden esetben a szóközöket, de az nem az amire írtad, érdemes a szóközzel használni, csak nincs kiírva még egyszer az évszám meg ah hónap.- – Vakondka vita 2016. szeptember 20., 11:02 (CEST)

@Vakondka: ez a „(2016.) február 25–28.” esete, tehát 1993. április 4–6., ill. 1993. április 4–6-án, 1993. április 4–6-i stb. Lásd még AkH.12 295.–299. és AkH.12 264c.. Fontos, hogy ez csak tól-ig viszonyoknál alkalmazandó. Ha körülbelüliséget fejeznél ki, akkor kiskötőjelet kell használni: 1993. április 4-6. tájékán született (tehát lehet az is, hogy 3-án vagy 7-én). – Máté (vitalap) 2016. szeptember 20., 11:15 (CEST)

Nem tudom az anon 4-től 6-ig erre gondolt vagy 4-én és 6-án erre. Az Ico, a bátor lovacska cikkben nézd meg a sugárzások szakaszt. – Vakondka vita 2016. szeptember 20., 12:24 (CEST)

4-én és 6-án én erre gondoltam. – Vakondka vita 2016. szeptember 20., 13:08 (CEST)

István, a király[szerkesztés]

Szia! Ezt mi alapján írtad át?.. én csak a szakaszcímet igazítottam ahhoz a táblázatcímhez, amit - reményeim szerint - a források alapján készített valaki... ugyanis ha ez nem a videón rögzített előadások szereposztása, hanem bemutatóké, akkor mit keres a táblázatban Esztergom, miközben az csupán a 2000-ben a Magyar Színházban bemutatott előadás nyári színházi előadása?..... Ahogy a sevillai az ősbemutató felújítása (az sem bemutató)... Fauvirt vita 2016. szeptember 20., 19:48 (CEST)

@Fauvirt: amikor a táblázat készült, a videóváltozatok szereposztásai voltak benne, de azóta kibővült olyannal is, amiről ismereteim szerint nem készült felvétel (2013-as szegedi). Szóval vagy az törlendő, vagy nem tudom. – Máté (vitalap) 2016. szeptember 20., 20:36 (CEST)
A kiváló az, hogy ahogy elnézem, rengeteg olyan dologgal bővült, amihez nincs forrás... annyira "szeretem" ezt a wiki-lyukasvödör-effektust... és nagyon nem értem, hogy miért nem lehet az ellenőrzöttségnek egy olyan fokozatát bevezetni, ami tőlem akár nyilvános is lehet, csak jelezze azt, hogy az adott szócikk ellenőrizve lett a szerint, hogy az információk megfelelnek a Wikipédia irányelveinek (mint WP:SAJÁT, WP:ELL és WP:FORR) - bocs, tudom, hogy nem te tehetsz róla, csak annyira bosszantó...
Mindenesetre én szétdobálnám a megfelelő szakaszokba a szereposztásokat (bár így elég rossz, hogy nem találom a forrásokat hozzá), mert nem látom, mi a jelentősége annak, hogy külön táblázatban szerepelnek, nem pedig az előadás leírásánál. Mit gondolsz? Szerinted van értelme a táblázatnak? Fauvirt vita 2016. szeptember 20., 20:59 (CEST)
@Fauvirt: Nekem a táblázatban az tetszik, hogy ha valaki arra kíváncsi, könnyen láthatja, hogy adott szerepet mely színészek játszották el a különböző felvételeken. – Máté (vitalap) 2016. szeptember 20., 21:12 (CEST)

Filmkatalógus.hu + TV.com[szerkesztés]

Kérlek szépen csináld meg, ha személyeknél alkalmazzuk, az oldalt, a wikidatából ne döntse meg az ember nevét, csak akkor legyen dőlt, ha valaminek a címe, ami műcím. Valahogy ezt próbáld megcsinálni. – Vakondka vita 2016. szeptember 28., 11:37 (CEST)

A személyeknél meg mutasd meg a tv.com-ot, hogy kell kapcsos zárójelesen csinálni, ha nincsen olyan, akkor csinálj ahhoz is olyant. – Vakondka vita 2016. szeptember 28., 11:49 (CEST)

@Vakondka: a filmkatalógusos sablonon nem tudok segíteni, a TV.com-hoz létezik a {{tv.com show}}(?) és a {{tv.com movie}}, de nem javaslom a három közül egyik használatát sem, lévén a Wikipédia nem linkfarm, ha pedig forrásként használod, akkor érdemesebb a {{cite web}}(?)-et vagy valamelyik társát kitölteni. – Máté (vitalap) 2016. szeptember 30., 12:43 (CEST)

port, imdb, tv.com hivatalos weboldal Ezeket szoktam használni forrásnak. filmkatalógus, iszdb, wikia Ezek nem elég megbízhatónak forrásnak, azok inkább csak további információkban legyenek. És menj fel egy picit az e-mailedre. – Vakondka vita 2016. október 5., 22:18 (CEST)

Lista Wikidatából[szerkesztés]

Szia! Szét tudnád bontani a Szerkesztő:B.Zsolt/Franciaország vasútállomásainak listája lapot régiónként? Elméletileg van rá lehetőségünk, a |section=131 szétbontja közigazgatási egységenként, de ettől nekem nagyobb egységek kellenének. Valami ilyesmire gondoltam: en:List of national parks of AustraliaB.Zsolt vita 2016. november 18., 20:04 (CET)

@B.Zsolt: a leírás alapján úgy látom, hogy a |section= csak tulajdonságokat fogad el, ami azt jelenti, hogy csak olyan érték alapján csoportosítható, amely közvetlenül meg van adva az elemen. Szóval a lehetőségek: 1) Magnust, a Listeria fejlesztőjét megkérni, hogy SPARQL-ben meghatározott értékek alapján is lehessen bontani, ha van ideje fejlesztésre; 2) aloldalakra bontani, mindegyiken régiónként külön lista, és azokat beilleszteni a főoldalra.
Egyébként a gyakorlatban az előbbinél ezt kellene hozzáadni:
?item wdt:P131+ ?regio. ?regio wdt:P31 wd:Q36784
, de ez ugye jelenleg nem működik. A másodiknál pl. Île-de-France (Q13917) esetében simán csak
?item wdt:P131+ wd:Q13917
a hozzáadandó a részlistához. – Máté (vitalap) 2016. november 18., 20:43 (CET)

Mivel hogy egy cikkben több automatikus lista is elhelyezhető, az utóbbit fogom megpróbálni. – B.Zsolt vita 2016. november 18., 21:23 (CET)

Sajnos nem vált be a tervem... De eszembe jutott helyette egy másik ötlet. Franciaország fel lett osztva több kisebb régióra, melyeknek önálló regionális vasúttársaságuk van (ami mind a nagy állami cég leányvállalata, de ez most nem fontos). A kapcsolódó szolgáltatás alapján szét lehetne bontani a listákat több kisebbre. Vagy minden egyes régió saját alszakaszt kaphatna. Az elsőt még én is meg tudom oldani, de a második már bonyolult nekem. Mit gondolsz, melyik lenne a jobb? – B.Zsolt vita 2016. november 19., 21:09 (CET)

@B.Zsolt: nem tudom, szerintem a téma/tartalom adja, melyik praktikusabb. – Máté (vitalap) 2016. november 22., 08:54 (CET)

Így tudtam megcsinálni: TER Lorraine. Szerinted ezt is törlik majd, mint a franciaországi vasútállomásokat vagy ez már rövidebb és kezelhetőbb? Így el lehetne készíteni az összeset régiónként, a listák se lennének kezelhetetlenül hosszúak és le is lenne fedve az egész ország. – B.Zsolt vita 2016. november 22., 14:25 (CET)

@B.Zsolt: nekem jónak tűnik a megoldás, de
 1. az ország oszlop feleslegesnek tűnik (egy nem franciaországi állomás van, de ott a városnév is elég);
 2. a szolgáltatások helyett lehet jobb lenne egy egyéb szolgáltatások oszlop, amiből kizárnád a TER Lorraine-t, mert így elég zavaró, viszont sajnos a SPARQL-ben meghatározott oszlopokba csak az első értéket szokta feltüntetni a bot;
 3. ahol Wikidata-azonosítót látsz, azoknak adj meg magyar címkét, mert az ilyenekre (jogosan) ugrani szoktak (Neufchâteau-Épinal-vasútvonal (Q3239754) és Fret SNCF (Q24278783)).
Máté (vitalap) 2016. november 23., 07:47 (CET)

Az országot én fontosnak tartom, esetleg megjeleníthetjük, mint minősítő a város mellett. A TER Lorraine kizárása jó ötlet, de van rá lehetőségünk? A Q betűs azonosítók pedig előbb-utóbb újratermelődnek, mert nem csak a magyarok szerkesztik a Wikidatát. Ahol látom, ott irtom őket. – B.Zsolt vita 2016. november 23., 16:21 (CET)

@B.Zsolt: Elméletben pofonegyszerű, ennyit kellene hozzáadni:

OPTIONAL { ?item wdt:P1192 ?eszolg FILTER ( ?eszolg != wd:Q905971 ) }

és ebből az ?eszolg lenne az egyéb szolgáltatások oszlop bemenete. A gyakorlatban viszont a bot ilyenkor csak az első eredményt jeleníti meg minden elemhez, ami sajnos elég szerencsétlen. Alternatíva lenne, hogy concat függvények segítségével kvázi előállítanánk a wikikódot a lekérdezésben (ilyesmit csináltam pl. itt), de az elég sok munka. – Máté (vitalap) 2016. november 24., 08:13 (CET)

Ünnepek[szerkesztés]

Áldott karácsonyt és boldog újévet...meg boldog születésnapot kívánok Vigyor!– Történelem pWas gibt's Neues? 2016. december 26., 16:46 (CET)

Editions from user Suik 2000 at Wikidata[szerkesztés]

Hi, I have just seen what has happened in Wikidata related to mass deletions by user Suik 2000. I can tell you that these edits are wrong. He has deleted these data because he wanted to insert them locally on Spanish Wikipedia as he seemed fit to his taste, which is not allowed and causes technical problems also on Spanish Wikipedia. So, his editions can be undone without fear. In fact, they should be undone and the user warned and blocked if he insists after that. I have warned him on Spanish Wikipedia to stop too. Thank you.– Manbemel vita 2017. január 21., 17:23 (CET)

film infobox[szerkesztés]

Szia, a {{film infobox}}(?) sablonba nem lenne érdemes betenni a film központi témája paramétert is? B.Zsolt vita 2017. február 4., 13:07 (CET)

@B.Zsolt: Nem tudom, elég sok mező van már, és az a tulajdonság szerintem inkább concept mappingre alkalmas, mintsem hogy önmagában hasznos információt adjon olvasóknak, de felvetheted a WPM:F-ben is. – Máté (vitalap) 2017. február 4., 13:28 (CET)

Tulane Egyetem[szerkesztés]

Szia, régen a metróállomásoknál addig csűrted-csavartad a dolgokat, hogy linkelted a dátumokat is. Meg tudnád oldani ezt a Tulane Egyetem lapon is? B.Zsolt vita 2017. február 15., 23:10 (CET)

@B.Zsolt: Elvileg ha készítesz egy olyan sorsablont, hogy
|-
| {{{label|}}}
| {{{p106|}}}
| {{#if:{{{p569|}}}|{{rendezési kulcs|{{{p569|}}}|{{nowrap|{{#iferror:{{#time:[[Y]]. [[F j.]]|{{{p569}}}}}}}}}}}}}
| {{#if:{{{p570|}}}|{{rendezési kulcs|{{{p570|}}}|{{nowrap|{{#iferror:{{#time:[[Y]]. [[F j.]]|{{{p570}}}}}}}}}}}}}
| {{{p18|}}}
akkor annak működnie kellene: pl. {{#time:[[Y]]. [[F j.]]|2017-02-16}} = 2017. február 16.Máté (vitalap) 2017. február 16., 07:47 (CET)

Köszönöm, működik a dolog, sőt ez a sablon már létezett korábban is! :)

Láttam hogy visszavontad a szerkesztésemet az iskola infoboxban. De mégis hogy dolgozzam be azokat az infokat a helyhez? És az irányítószámot miért kellett törölni??? – B.Zsolt vita 2017. február 16., 11:08 (CET)

@B.Zsolt: Jelenleg mindegyik általad hozzáadott mezőnek van helye a |cím= alatt. Igazából ha a {{{cím|}}}-et lecseréled arra, hogy {{#if:{{{cím|}}}|{{{cím}}}|ország a wd-ből, város a wd-ből,<br>utcacím a wd-ből<br>irányítószám a wd-ből}}, persze a megfelelően kitöltött sablonokkal, a központozás feltételessé tételével és az infoboxmodul feltételeinek kiegészítésével, akkor amit akarsz, az is bekerül, és a jelenlegi felépítést sem rontod el. – Máté (vitalap) 2017. február 16., 11:15 (CET)

Köszönöm, igazad van! Jobban megnézve valóban jó lesz úgy. Már dolgozom rajta. Egyedül ez az ország makacsolta meg magát nálam... Irányítószám se kell, a postacím tartalmazza már. – B.Zsolt vita 2017. február 16., 11:19 (CET)

Elméletileg kész vagyok. – B.Zsolt vita 2017. február 16., 11:53 (CET)

Zeneszerző infobox[szerkesztés]

Szia!... Kérhetek egy olyat, hogy a {{Zeneszerző infobox}}(?)-hoz megjelenjenek a: weboldal, port.hu, imdb (meg amit még hasznosnak vélsz) adatok?... Fauvirt vita 2017. február 18., 21:31 (CET)

Javaslom betoldani az Interested Parties Information hivatkozást a sablonba. Nálam előkészület alatt áll egy lista kb. 260 névvel MZ/X vita 2017. február 18., 21:44 (CET)

@Fauvirt: Vagy még ma megcsinálom, vagy holnap az első dolgom lesz. @Jzana: érdemes lenne a Wikidatába feltölteni, létezik a IPI-névazonosító (P1828) és a IPI-bázisazonosító (P3453) tulajdonság (jelenleg 113 és 16 kód szerepel az adatbázisban). Ha kész a lista, akkor a QuickStatements segítségével hamar fel lehet tölteni, és azt a sablon is olvasni tudja majd. – Máté (vitalap) 2017. február 18., 22:56 (CET)

@Fauvirt: Időközben B.Zsolt bepakolta ugyanazokat, amelyek a {{személy infobox}}(?)-ban is szerepelnek. Mondjuk a MySpace elég elavult és az MTMT talán kevésbé érdekes zeneszerzőknél, de jó így? – Máté (vitalap) 2017. február 18., 23:40 (CET)

Szuper, köszönöm mindkettőtöknek! :o) Fauvirt vita 2017. február 19., 00:28 (CET)

Számomra új az ú.n. bázisazonosító. Mi az?

Amit eddig tudtam, a P1828 zeneszerzők, szövegírók, hangszerelők és zeneműkiadók; tehát kifejezetten muzsikával kapcsolatosak. Ha jól sejtem, a IPI-bázisazonosító (P3453) a festőkre vonatkozik. Erre eddig nem találtam kereshető nyilvános adatbázist. Van? MZ/X vita 2017. február 20., 17:23 (CET)
Őszintén: nem tudom, nem igazán értek hozzá. – Máté (vitalap) 2017. február 20., 20:43 (CET)

Elolvastam a QuickStetements tájékoztatóját, de ehhez tanácsra is szükségen lenne. Egyrészt, begyűjtöttem vagy 250 zeneszerző és szövegíró kódját. Szívesen feltölteném; de mi történik, ha esetleg valamelyik már létezik? Hibajelzést kapok, vagy kétszedres bejegyzést hozok létre – amit nagyon nem akarok. Másrészt, esetleg egyéb adatot is hozzáfűznék, például egy jellemző szerzeményének a címét (arra eddig ügyeltem, hogy a magyar címet írjam be). Másrészt mi van, ha esetleg a német, vagy angol tájékoztató szöveget is fel szeretném tölteni? MZ/X vita 2017. február 21., 16:45 (CET)

@Jzana: A stabil változat, amiről a leírás szól, hibaüzenet nélkül továbblép, de nem adja újra hozzá az adatot. Az új, kísérleti változat csillaggal jelöli az így átugrott tételeket. Hasznos tipp, hogy ha valamilyen táblázatkezelő programot használsz (pl. Excel, első oszlop a szerző szócikkének címe vagy Wikidata-kódja, második a P1828, harmadik pedig a kód idézőjelek közt), akkor ha onnan átmásolod az adatokat egyből tabulátorokkal lesznek elválasztva. Létezik a műve (P800) tulajdonság, de ezzel csak akkor tudod hozzákapcsolni a művet, ha arról is van elem. Ami a tájékoztató szöveget illeti, az mit takar pontosan? A Wikidata viszonylag kevés szöveget tárol, köztük azokat a párszavas leírásokat, amelyeket a Den és Dde kódokkal tudsz hozzáadni, de ha ennél részletesebb dologról van szó, akkor annak lehet, nem a Wikidata a megfelelő hely. – Máté (vitalap) 2017. február 21., 17:06 (CET)

Kezdetben (ez van fönt) a harmadik nevet, az apai nevet, vagy egy kiegészítőt (mint pl. „junior”) írtam. Az előkészület alatt álló táblázatot allapként szeretném megcsinálni. Azonban rájöttem, hogy sok zeneszerző neve ismeretlenül cseng sokak számára. Ezért jobban meg lehetne érteni, hogy kiről van szó ha beírnám egy jellegzetes művének a címét. Ennek begyűjtése folyik, a 250 névhez kb. 140 zenemű nevét tudtam eddig illeszteni. Mindez eddig kb. egy hónapnyi munka volt. Úgy döntöttem, hogy egyenlőre több nevet nem gyűjtök, inkább a táblázatot igyekszem hézagmentessé tenni. Természetesen az ISWC alapján. Már találtam olyan hibát, amelyet meg is írtam az ARTISJUS-nak, és válaszoltak is rá.

Nyomozom például, hogy GEM Dénes György és G. Dénes György azonos személyek-e.

Ez tehát az allap volna, de szeretném a WIKIDATA-ba is beleilleszteni. A wikidatán kevés gyakorlatom van, és a qickstatements-et még soha nem használtam. Végülis nem nagy ügy a Dhuzeneszerző szó mellé odatoldani, hogy DenComposer (A D betű, gondolom, description). MZ/X vita 2017. február 25., 18:58 (CET)

vasútvonalak nyomtávolság nélkül[szerkesztés]

Szia,

Szeretném szétválogatni az összes vasútvonalas cikket nyomtávolság szerint, de nem tudom melyek azok a cikkek, melyek még nincsenek egyik nyomtávolság kategóriába sem besorolva. A legtöbb cikket maga a vasútvonal sablon kategorizálja be, így dumpból nem lehet kiválogatni a hiányzókat. Van rá valami ötleted? – B.Zsolt vita 2017. február 18., 22:53 (CET)

@B.Zsolt: Mivel a keskeny nyomtávú mozdonyok benne van a kisvasutak kategóriában, ami a vasútvonalakban, így van itt egy-két nem odaillő cikk is, de a PetScan tud szűrni kategóriát pozitívan és negatívan is: http://petscan.wmflabs.org/?psid=753018Máté (vitalap) 2017. február 18., 23:03 (CET)

Ez így biztosan nem jó, pl benne van a Peking–Sanghaj-vasútvonalis a gyűjtésben, pedig az már benne van az 1435 mm-es nyomtávolság kategóriában. – B.Zsolt vita 2017. február 18., 23:36 (CET)

Hajaj, lehet nem szereti a sablonból kategorizálást? Az elég szomorú lenne. Ki lehet szűrni, hogy ebből min nincs BS-daten sem, de akkor külön kellene egy eszköz, ami ellenőrzi, hol üres az a paraméter. Valahol biztos van ilyen is (a HarvestTemplates is megvizsgálja ezt folyamat közben), de most nem jut eszembe semmi. – Máté (vitalap) 2017. február 18., 23:55 (CET)

A hosszútávú cél úgy is az, hogy minden a Wikidatából jöjjön, nekem elég lenne annyi, hogy hol üres a nyomtávolság mező a wikidatán. Listeriabot nem segít, túl sok neki a vasútvonal a Wikidatán. – B.Zsolt vita 2017. február 19., 00:15 (CET)

Esetleg egy kategóriametszet? – B.Zsolt vita 2017. február 19., 00:16 (CET)

@B.Zsolt: Azokat az elemeket, amelyek típusa vasútvonal (Q728937), van hozzájuk rendelve magyar Wikipédia-szócikk, de nincs rajtuk nyomtávolság (P1064), ez a lekérdezés listázza:

SELECT ?item ?itemLabel
WHERE {
 ?item wdt:P31 wd:Q728937 .
 MINUS { ?item wdt:P1064 [] }
 [] schema:about ?item ; schema:isPartOf <https://hu.wikipedia.org/> .
 SERVICE wikibase:label { bd:serviceParam wikibase:language "hu,en" . }
}

Máté (vitalap) 2017. február 19., 07:46 (CET)

55-öt talált, párat már megcsináltam, de még nem frissült a cache... Mindenesetre működik a dolog, köszönöm! – B.Zsolt vita 2017. február 19., 14:14 (CET)

Más-leírás[szerkesztés]

Szia! Remélem nem baj, hogy téged zargatlak ilyenekkel... a {{Más-leírás}}(?) sablonba esetleg bele lehetne tenni egy olyat, hogy a szócikkcím elé opcionálisan be lehessen a vagy az névelőt írni? Az elefántkirály szócikkbe raktam be, de így jelenleg elég magyartalan, akárhogy csűröm-csavarom a szavakat... köszönöm! Fauvirt vita 2017. február 20., 19:54 (CET)

IgenMáté (vitalap) 2017. február 20., 20:43 (CET)

De jó! :o)))) Köszönöm még egyszer! Fauvirt vita 2017. február 20., 20:50 (CET)

Lekérdezés[szerkesztés]

Szia, ismét egy lekérdezésre lenne szükségem: azok a magyar cikkek érdekelnének, aminek van P3096-os wikidata-értéke (KML fájl). Ahogy van rá időd, kérlek készíts nekem egy listát vagy írd meg a lekérdezés módját. Köszönöm! – B.Zsolt vita 2017. február 22., 23:44 (CET)

@B.Zsolt: Ezt megcsinálja a PetScan lekérdezés nélkül is: petscan:764006. Ha mégis szükség lenne lekérdezésre:
SELECT ?item ?page
WHERE {
 ?item wdt:P3096 [] .
 ?page schema:about ?item ; schema:isPartOf <https://hu.wikipedia.org/> .
}
Máté (vitalap) 2017. február 23., 07:31 (CET)

A link nem működik nálam, de a lekérdezést sikerült a megfelelő helyre beírnom. :) El is kezdtem feltölteni a Kategória:Szócikkek Wikidatából csatolt KML útvonallal kategóriát. Sajnos azonban a {{Attached KML}} sablonom nem sikerült szépre, valamiért mindig a teljes szélességet elfoglalja, pedig olyan kis helyes dobozkának kellene lennie, mint a commonskat sablonnak. Rá tudnál nézni? – B.Zsolt vita 2017. február 23., 11:49 (CET)

Azt hiszem ez lesz a gond:

	inline_format	= "box",
}

Mintha ez a sor nem kerülne feldolgozásra. – B.Zsolt vita 2017. február 23., 11:52 (CET)

@B.Zsolt: Sajnos a luával nem ápolok elég közeli barátságot. (Pedig jó lenne.) – Máté (vitalap) 2017. február 23., 13:49 (CET)

Korhatár AP és Anime Infobox[szerkesztés]

Szia Máté! Két szívességre szeretnélek megkérni. A KiWi TV úgy is sugároz, hogy AP jellel. Az azt jelenti, hogy szülői engedéllyel ajánlott. Arról a jelről, hozd létre kérlek szépen a {{Korhatár|AP}} ezt a lehetőséget. Meg az Anime infobox ebbe építsd be kérlek szépen, a korhatár paramétert valahova, hogyha beírjuk, akkor megjelenjen. Az Animanga infobox/Anime ebben, ahol a csatorna 01 paraméter van, amiben a magyar adók jelennek meg, az alá tedd a korhatár paramétert. Ha megcsinálod, akkor előre köszi, mind a kettőt. – Vakondka vita 2017. február 23., 14:33 (CET)

@Vakondka: A sablonba beépítettem a |korhatár= paramétert. A román korhatár-besorolásokhoz vannak valahol képek? – Máté (vitalap) 2017. február 23., 21:29 (CET)

Lehet a csatorna 14 alá kéne tenni a paramétert, a nemzetközi sugárzások végére. Bár mikor betetted, utána még módosítottál, hogy hejes. Gondolom helyes, úgy értetted. Akkor lehet átnézted a box-ot, és megtaláltad pontosan hova kéne beilleszteni. Az anime infobox elég körülményes. De te tudod, hova kellett beilleszteni, már biztos jó. Egyelőre csak ezt a képet találtam. – Vakondka vita 2017. február 23., 22:15 (CET)

@Vakondka: Összesen 35-ig vannak a csatornás paraméterek; a kiadó fölé, az összecsukható sugárzásos rész alá tettem. A ’hejes’ vicc, amivel a helyesírási javításokat szoktuk páran néha jelezni. – Máté (vitalap) 2017. február 23., 23:04 (CET)

A sablont létre tudod akkor hozni? Vagy ez még nem volt elegendő kép? – Vakondka vita 2017. február 24., 08:23 (CET)

AZ AP sablont, akkor nem hoztad létre. – Vakondka vita 2017. február 27., 09:58 (CET)

@Vakondka: Még nem, de nem tettem le róla. Ha a Commonsban lennének megfelelő képek, akkor nem lenne gond, de anélkül a képek létrehozásába most nem kezdek bele. Addig szerintem használhatod csak simán szövegként azt, hogy AP. – Máté (vitalap) 2017. február 27., 10:10 (CET)

Ok, eddig is úgy tettem be, addig akkor maradhat úgy. :) – Vakondka vita 2017. február 27., 10:12 (CET)

Évszámok automatikus listákban[szerkesztés]

Szia, meg tudnád csinálni, hogy a Mélanie Laurent cikkben a dátumok csak évek legyenek, lehetőleg linkelve? – B.Zsolt vita 2017. április 3., 14:22 (CEST)

Huhh, ezt így 100 év alatt nem tudtam volna megcsinálni! Azt hittem, egyszerűbb a kérésem, nem ilyen bonyolult... Szerinted megoldható valahogy az is, hogy a táblázatban a width ne 100% legyen? Az infobox és ez a táblázat nagyon nem fér meg egymás mellett. – B.Zsolt vita 2017. április 3., 19:52 (CEST)

@B.Zsolt: Azt sajnos nem. Már volt terv arra, hogy burkolósablonra lehessen cserélni az automatikus fejlécet, de jelenleg csak teljesen kikapcsolni lehet (szóval ha elég jó vagy CSS-ből, akkor próbálkozhatsz azzal). Az év linkeléséhez meg row_template kell. – Máté (vitalap) 2017. április 3., 19:59 (CEST)

Megnyitás éve[szerkesztés]

Szia, átmásoltam a Milánói metró cikk laptörténetéből az automatikus listakészítő részt a Párizs metróállomásainak listája cikkbe. Frissítve a lapot, minden állomás megnyitási dátuma január 1 lett. Ha Milánónál működik, Párizsnál miért nem? – B.Zsolt vita 2017. április 5., 10:33 (CEST)

@B.Zsolt: a WDQS-szel van valami, ha kipróbálod a lekérdezést, ott is odateszi. – Máté (vitalap) 2017. április 5., 19:30 (CEST)

Angol a Wikidatából[szerkesztés]

Szia! Az öreg halász és a tenger (film, 1999) infoboxában ez van: 1999-es japán–kanadai–orosz traditionally animated film. A traditionally animated-et tudnád magyarítani a Wikidatában? – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. április 14., 13:50 (CEST)

Egy ötlet a repülőterekhez[szerkesztés]

Szia,

Nézd meg légy szíves a Zágráb-Franjo Tuđman repülőtér cikket. Láthatod benne a légitársaságokat és a hozzájuk tartozó célállomásokat. Ezt érdemes lenne wikidatával megjeleníteni, mivel sűrűn változik és lehetetlen feladat mindent figyelemmel követni.

Lehetséges lenne a légitársaságokat, mint szolgáltatás felvinni, a célállomásokat meg az irány minősítővel beírni. Automatikus listával meg lehetne jeleníteni a légitársaságok cikkekben a kiszolgált repülőtereket. Minden link kék vagy fekete lenne, egy új légitársaság vagy repülőtér megírása pedig gyerekjátékká válna! Persze ez nem egyszemélyes feladat, de ha át lehetne ezeket importálni, az sokat javítana a frissességen, megbízhatóságon és felhasználóbarátságon. Mit gondolsz? Érdemes lenne egy kisebb cikknél kipróbálni? Persze ehhez az is kellene, hogy a minősítőket is tudjuk linkelni. – B.Zsolt vita 2017. április 15., 23:58 (CEST)

@B.Zsolt: Van a célállomás (P521) tulajdonság, az valami ilyenre lenne használható, nem? Érdemes lenne megnézni, mások hogy használják, az alapján feltölteni egy repteret, és kipróbálhatjuk. – Máté (vitalap) 2017. április 16., 07:36 (CEST)

Úgy tűnik, megelőztek, a Roland Garros Airport már szépen ki is van töltve, megpróbálok összedobni egy csonkot próbaképp a reptérről, aztán majd meglátjuk a többit. – B.Zsolt vita 2017. április 16., 09:32 (CEST)

Ilyen lett: Roland Garros repülőtér. A kifutók megjelenítésén kellene valamit még csinosítani, jó lenne, ha lenne hozzá mértékegység is. – B.Zsolt vita 2017. április 16., 10:07 (CEST)

@B.Zsolt: A mértékegységhez már valaki luás kell. – Máté (vitalap) 2017. április 16., 19:20 (CEST)

Nem érdemes vesződni vele, alig pár tucat repülőtér van feltöltve adatokkal... :(

Dátumok alapján is lehet listát generálni szerinted? Itt próbálkoztam eggyel, de rájöttem, nagyon naív voltam: 2016 a vasúti közlekedésben. – B.Zsolt vita 2017. április 17., 22:16 (CEST)

Köszönöm, szuper lett! – B.Zsolt vita 2017. április 18., 11:47 (CEST)

Kérdés (wd)[szerkesztés]

Heló! Megtudnád nekem mondani, mi az a wd, amit említettél A sötét Igazság Ligája és Tini Titánok: A Júdás szerződés cikkeknél? Az előbbinél kitörölted de mégis ott van a 12-es, utóbbinál viszont sikerült kitörölnöd, de visszaírtam és hivatkoztam is, mi alapján. – Greencat501 vita 2017. május 25., 15:04 (CEST)

És micsoda ez és mit jelent: "NFT/24010/2016" Megpróbáltam rákeresni, de csak A sötét Igazság Ligája wikipédia szócikket találta a google, vagyis ahova beírtad. – Greencat501 vita 2017. május 25., 15:19 (CEST)

@Greencat501: A Wd a Wikidata. Az infoboxok – miután a megfelelő Wikidata-elemhez kapcsoljuk őket – jelentős mennyiségű információt képesek onnan átvenni. A kérdezett kód pedig a szóban forgó film megjelenített korhatár-besorolásának nyilvántartási száma az NMHH-nál. Megtalálod a film DVD-kiadásán is a korhatárjelzés alatt. Ez azért hasznos, mert egy filmet többször is besorolhat az NMHH, és ez megkülönbözteti őket. Ha kétely merülne föl, akkor ez az azonosító segít visszakeresni a besorolást az NMHH listájában. Továbbá jelzi azt is, hogy itt nem egy tv-adó által hozzárendelt besorolásról van szó (a tv-adók gyakran megvágnak filmeket, hogy alacsonyabb besorolással sugározhassák őket), hanem az ezzel foglalkozó állami szerv által adottal. – Máté (vitalap) 2017. május 25., 15:42 (CEST)

Ill. a másik filmnél is megjelent volna, ha frissül a gyorsítótár. – Máté (vitalap) 2017. május 25., 15:44 (CEST)

Oké, a korhatárt értem, de a wikidatás részt még mindig nem. Ez a vikidata, olyan mint a wikia, ahol vannak "A sötét Igazság Ligája" és "Tini Titánok: A Júdás szerződés" szócikkek és onnan jelenik meg a beírt szöveg? – Greencat501 vita 2017. május 25., 15:50 (CEST)

@Greencat501: A Wikidata a Wikimédia saját projektje (mint a Wikipédia), és nem annyira szócikkei vannak, mint inkább adatlapjai. Így van adatlap a Tini Titánok: A Júdás szerződéshez, Az Igazság Ligája: Háborúhoz és A sötét Igazság Ligájához is, amely adatlapok gyűjtik a különböző nyelvű cikkeket, hogy azok oldalt meg tudjanak jelenni, és egyéb adatokat is. Ezeket az adatlapokat mindig elérheted az oldalsávból is (már ha csatolva vannak). – Máté (vitalap) 2017. május 25., 16:18 (CEST)

Társprojekt[szerkesztés]

Lehet, hogy nekiállnék a {{társprojekt}}(?) átírásának (persze ez nem jelent semmit: a {{portál}}(?) luásítását is elkezdtem, félbehagyva áll a merevlemezemen, módosítás dátuma: 2015.07.10. 10:49…). Azt írtad, hogy gyakran szétesik – én nem emlékszem arra, hogy találkoztam volna ilyennel azon tíz alkalom egyikén, amikor egyáltalán láttam használatban. Tudsz példát mutatni? – Tacsipacsi vita 2017. május 27., 16:26 (CEST)

@Tacsipacsi: Az nagyszerű lenne. A szétesés túlzás volt, inkább csak elcsúszásról van szó, de eléggé el tudja venni a kedvet a használatától. A Székesfehérvár alján látszik, hogy a második doboz feljebb van, mint az első. Vagy a Párizs estében eleve rossz oszlopszám van megadva, de ott is máshol kezdődnek a dobozok. – Máté (vitalap) 2017. május 27., 17:02 (CEST)
A szétcsúszás nem a wiki jelölőnyelv hibája, hanem a CSS-é, ezt Luával sem tudom úgy megoldani, hogy egynél több sor is értelmesen nézzen ki. (Most persze egy sor is ronda, de ha egy sorra megcsinálom, akkor többre még rosszabb lesz, mint most.) – Tacsipacsi vita 2017. május 27., 17:25 (CEST)

AP[szerkesztés]

Szia! Nem tudod, hogy lehetne megoldani, hogy legyen külön {{korhatár|AP}}. – Bolondkamion vita 2017. június 30., 13:52 (CEST)

@Bolondkamion: Ha kerítesz hozzá képet a Commonsról, minden további nélkül berakom. – Máté (vitalap) 2017. június 30., 14:18 (CEST)

Nem találok. Akkor hagyjuk. – Bolondkamion vita 2017. június 30., 14:27 (CEST)

Repülőterek[szerkesztés]

Szia, a segítségedet szeretném kérni.

A Németország repülőtereinek listája cikkből sok repülőtér hiányzik még. Valószínűleg az az oka, hogy a németek a repülőtér fogalmat szétbontották valami oknál fogva két részre. Az automatikus lista az ez egy repülőtér lekérdezéssel gyűjti ki a németországi reptereket. Hiányoznak viszont azok, amiknél az ez egy értéknek a Q21836433 érték van megadva.

Meg tudnád oldani, hogy a lista mindkettő csoportot listázza? Egy vagy operátor kellene még a lekérdezésbe valahova. – B.Zsolt vita 2017. július 4., 15:29 (CEST)

Filminfobox (Forgatási helyszín)[szerkesztés]

Cső Máté! Kérlek szépen a forgatási helyszín paramétert építsd bele a filminfoboxba is, előre köszszi. – Vakondka vita 2017. július 20., 07:23 (CEST)

Figyelembe vetted az üzenetemet? – Vakondka vita 2017. július 21., 07:52 (CEST)

Nem vagy aktív most, akkor biztos nem volt rá időd, bocsi. – Vakondka vita 2017. július 25., 09:35 (CEST)

@Vakondka: Szia! Betettem. Köszi a türelmed. – Máté (vitalap) 2017. augusztus 3., 09:31 (CEST)

Köszi szépen, szívesen a türelmet. – Vakondka vita 2017. augusztus 3., 09:35 (CEST)

Még az anime infobox-ba is tedd be, ha lesz időd. – Vakondka vita 2017. augusztus 3., 10:06 (CEST)

Nagy-Britannia[szerkesztés]

Szia, ne haragudj, de részben visszajavítottam: én is tudom, hogy keveredik a magyar szóhasználatban az Anglia, Nagy-Britannia, Egyesült Királyság, de az elmúlt években ez azért sokat tisztult, és sokan jönnek rá a különbségekre.

A talán leghivatalosabbnak tekinthető EU magyar nyelvű oldalán (https://europa.eu/european-union/about-eu/countries/member-countries/unitedkingdom_hu) ez tisztán van definiálva: “Az Egyesült Királyságot négy ország alkotja: Anglia, Wales és Skócia (melyeket együttesen Nagy-Britanniának neveznek), valamint Észak-Írország.”, a joganyagokban soha nem fordul elő, hogy önmagában Nagy-Britanniát használjanak (http://net.jogtar.hu/?action=fastsearch&keyword=Nagy-Britannia&keres=Keresés), a nagykövetség is következetesen Egyesült Királyságot használ. Szóval azt javaslom próbáljuk tisztába tenni a dolgokat, és egy enciklopédiában ne egy hibás rögzülést hirdetni (teljes logikai bukfenc, hogy Nagy-Britannia jelentése Nagy-Britannia és Észak-Írország együttese).

A Brit-sziget persze jó alternatívája a Nagy-Britanniának, azt benne is hagytam. A Brit-szigetek (British Isles és British Islands) használatára pedig kértem állásfoglalást a Földrajzinév-bizottságtól, ami a héten érkezett meg (ticket:2017080210017218): a British Isles megfelelője a Brit-szigetek, a British Islands megfelelője pedig az “Egyesült Királyság és koronafüggőségei” (tehát ők sem Nagy-Britanniát használnak a United Kingdom magyar alakjának). – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. augusztus 4., 13:01 (CEST)

@EniPort: A Nagy-Britannia a teljes ország hivatalos rövid neve már nagyon rég óta, amit folyamatosan szorít ki az Egyesült Királyság. Ez a Földrajzi Bizottság ajánlásaiban is így állt. Viszont a Brit-szigetre mint olyan nem volt használatos. Anglia nyilván más, azt nem szabad idekeverni. A Wikipédiát érettségizett laikusok szintjén írjuk, és nekem célnyelvi civilizációs (angolszász) érettségire belémverték, hogy Nagy-Britannia = Britain/UK, Brit-sziget = Great Britain. Ezzel sem szabadna szembemenni. Inkább maradjon ki a Nagy-Britannia teljesen, minthogy megpróbáljuk újradefiniálni, mert a diplomatáknak és jogászoknak így tetszik. (A ticketet én nyilván nem tudom megtekinteni.) – Máté (vitalap) 2017. augusztus 4., 13:54 (CEST)
Elnézést, azt hittem Te is OTRS-kezelő is vagy, de látom a WT-ben vagyunk közösen, én kevertem össze (átküldöm az emai-címedre a Földrajzinév-bizottság levelét).
Angliában élőként nyilván én is egy kicsit elfogult vagyok, hogy próbáljuk pontosan definiálni az elnevezéseket. Azt azonosan látjuk, hogy az Egyesült Királyság megnevezés kezdi “kiszorítani” a korábban általánosan használt Nagy-Britannia megnevezést, de ezt én a tisztulás jelének tartom. Arra viszont én sehol nem találtam forrást, hogy “A Nagy-Britannia a teljes ország hivatalos rövid neve”, ha megtaláljuk ennek a forrását (hogy mitől hivatalos), akkor ez eldöntené a kérdést.
Úgy érzem változik a szóhasználat, úgy látom a hivatalos verzió (és a nemzetközi gyakorlat is) Nagy-Britanniát mint fő szigetet tartja (ld. fenti EU-s link), nem mint az Egyesült Királyság alternatív megnevezését. A kérdés, hogy ezt a változást mennyire akarjuk segíteni, gyorsítani egy következetes szóhasználattal.
(Amúgy nem állítom, hogy nálunk nincs zavar a fejekben, de talán ismered az angol alap- és középfokú oktatás színvonalát, finoman szólva más az elvárás, mint Magyarországon.) – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. augusztus 4., 14:22 (CEST)
@EniPort: http://2010-2014.kormany.hu/download/9/1b/80000/Orsz%C3%A1g-%20%C3%A9s%20ter%C3%BCletnevek%202012-04-11.pdfMáté (vitalap) 2017. augusztus 4., 14:27 (CEST)
OK, újraírom este ez alapján (csak ha lehet ne kerüljünk addig szerkesztési háborúba). – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. augusztus 4., 14:31 (CEST)
@EniPort: Leveszem a kezem mára a dologról :). – Máté (vitalap) 2017. augusztus 4., 14:32 (CEST)
Szia, köszönöm a türelmedet, a szócikkről levettem a tataroz-sablont.
Szóval igazad van (sajnos) abban, hogy mivel az általad linkelt anyagban benne maradt országnévként Nagy-Britannia is, így kell vele ebből a szempontból is foglalkozni. Bár a listát karbantartó Földrajzinév-bizottságnak van egy javaslata az Egyesült Királyság forma használatára (sőt ott a Nagy-Britannia kifejezést Anglia+Skócia+Wales együttes megjelölésére használják), de az országfelsorolásból ennek ellenére nem vették ki.
Tehát úgy gondoltam, hogy a jó megoldás az, ha a fogalom minden vonatkozását kifejtjük: a Nagy-Britannia szakaszt átdolgoztam, finomítottam rajta (nem nevezhető tévesnek ha ország-értelemben használják), és kibővítettem három részre (földrajzi, politikai és nyelvhasználati pontokra). Az Egyesült Királyság szakaszba pedig belevettem, hogy a magyar szóhasználatban Nagy-Britanniaként is hivatkozzák.
Némi gondolkodás után a sablonba beírtam mindhárom jelentéstartalmát (ehhez kicsit át is dolgoztam, mert létrehoztam egy új csoportot a politikai értelmének), azt remélem így korrekt és teljes körű információt adunk. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. augusztus 5., 03:23 (CEST)

szerkesztési összefoglaló[szerkesztés]

Nem tudom, miért kell ezt így...?... hajnali 3-kor egyszerűen "hallgattam" a chorme helyesírás ellenőrző programjára - ezért már cinizmust érdemel a szerkesztő?? Kérlek gondold át. Már csak azért is, mert ez a viselkedésed "örök időkre" a laptörténetekben marad. Fauvirt vita 2017. szeptember 20., 20:19 (CEST)

@Fauvirt: A „hejes” széleskőrben használt rövidítése annak, hogy helyesírási javítás. Feltételezz jóindulatot. Máskor inkább köszönd meg a javítást, ahelyett hogy a vitalapomon cinizmusról beszélsz. Köszönöm. – Máté (vitalap) 2017. szeptember 20., 21:19 (CEST)
Máté, azért azt beláthatod, hogy ez nem helyesírási hiba volt, hanem – leginkább – szedési, szerkesztési hiba. Ezért valamelyest érthető Fauvirt neheztelése. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. szeptember 21., 12:23 (CEST)
@Hungarikusz Firkász: A kötőjelhasználat a magyar helyesírás egyik igen nehéz kérdése, nem hiába értekezik róla részletesen A magyar helyesírás szabályai. Fauvirt, pedig nem azt vonta kétségbe, hogy javításom helyesírási jellegű volt-e, csak a stílusommal volt baja. Amit meg kikértem magamnak, részben a stílusa miatt. – Máté (vitalap) 2017. szeptember 21., 14:28 (CEST)
Nézd már meg egy kicsit jobban! Látható, hogy így szerepelt a javítás előtt: [[színházművészet|színház-művészeti]]. Először egyben, aztán kötőjellel. Egyértelmű, hogy ez elgépelési hiba és nem helyesírási. Ha utóbbi lenne, akkor mindkétszer kötőjelesen szerepelne. Egyetértek Fauvirttal annyiban, hogy nekem sem tetszene, ha helyesírási hibaként tüntetné fel valaki az elgépelésemet. Úgyhogy én azt vonom kétségbe, hogy a javításod helyesírási jellegű volt. Úgyhogy ne haragudj, de itt azért a te stílusoddal is voltak bajok. Hungarikusz Firkász Ide írkássz!
@Hungarikusz Firkász: Én csak egy széles körben használt rövidítést használtam, a színházművészetnek és a színházművészetinek meg lehetne eltérő a helyesírása, mint ahogy az előző AkH kiadásban a diákönkormányzatnak és a diákönkormányzatinak is eltérő volt. – Máté (vitalap) 2017. szeptember 21., 15:17 (CEST)

A mai nap[szerkesztés]

Szevasz Máté! A mai nappal kapcsolatosan küldtem neked valamit Wiki E-mailben, ha majd lesz időd, ne felejtsd el megnézni. – Vakondka vita 2017. szeptember 21., 11:45 (CEST)

@Vakondka: Köszönöm szépen! – Máté (vitalap) 2017. szeptember 21., 14:29 (CEST)

Holdfény[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a helyreigazítást! Én úgy tudtam, hogy a Brokeback Mountain – Túl a barátságon ill. azt megelőzően a Philadelphia volt az első Oscar-díjas LMBT film. Most utánanéztem, és bár az előbbi három díjat is nyert a 78. Oscar-gálán, de valóban nem a legjobb film kategóriában. Sajnos, a Golden Globe-díj a legjobb filmdrámának szócikk ezek szerint félrevezető.

Egyébként szeretném a filmről szócikket a nagyon szépen kidolgozott német szócikk alapján bővíteni, ha neked nem áll szándékodban folytatni. Csak hogy ne dolgozzunk keresztbe! Üdv: A Voszi vita 2017. október 15., 00:18 (CEST)

Ünnepélyes vállveregetés és gratuláció[szerkesztés]

Tíz éves csillag.png „Öreg róka” elismerés
A több mint tízéves kitartó szerkesztői munkáért, mellyel elhivatottságodat bizonyítottad a magyar kultúra és ismeretterjesztés terén.
A Wikipédia szerkesztő-közösség nevében: --Rodrigó 2017. december 25., 19:36 (CET)
Ó, köszönöm szépen. – Máté (vitalap) 2017. december 25., 21:07 (CET)

Wikidata Query Service[szerkesztés]

Szia, Máté! Tacsipacsi vitalapjára írtál nekem egy queryt, amit nagyon jól tudok használni, de még jobb lenne, ha valamilyen módon allapra tudnám tenni. Kipróbáltam a letöltésnél megadott formátumokat, de egyiket sem tudom allapra tenni. Tudnál ebben segíteni? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. január 16., 11:18 (CET)

@Hkoala: A {{Wikidata lista}}(?) sablon automatikusan frissülő wikitáblázatot tud csinálni lekérdezésekből (illetve ha egyszer lefuttatod, és leveszed a sablont, akkor fixet is). Szólj, ha kell segítség a használatához! – Máté (vitalap) 2018. január 16., 11:43 (CET)

Részben sikerült, de kellene még a wikidata linkje is bele, és ezt nem tudtam kiokoskodni. Segítenél? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. január 16., 12:36 (CET)


Úgy látom kaptál segítséget :). – Máté (vitalap) 2018. január 16., 13:45 (CET)

Igen, Tacsipacsi megcsinálta. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. január 16., 13:51 (CET)

Tájékozódj, mielőtt kioktatsz[szerkesztés]

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/25-elkepesztoen-irritalo-magyar-helyesirasi-es-stilisztikai-hiba/ Voxfax vita 2018. január 30., 19:30 (CET)

@Voxfax: Nem oktattalak ki, de ez a helyesírási-stilisztikai hibáktól hemzsegő írás nem forrás. Ezek szerint létezik egy olyan nyelvi babona, miszerint itt helytelen a „nem élte meg” alak, de ettől még nem lesz helytelen. ÉrtSz: „Megél vmit: addig marad életben, amíg vmely esemény be nem következik; megér vmit.” Ezek szerint a megér is használható, de a megélt átjavítani értelmetlen, főleg mivel a megér többértelmű, így bizonyos esetekben (pl. siker megérése vagy megélése) zavart is okozhat. – Máté (vitalap) 2018. január 30., 20:05 (CET)
Azt elfelejtetted odaírni, hogy (ritka). Viszont ezt nem láttad: http://mek.oszk.hu/adatbazis/magyar-nyelv-ertelmezo-szotara/kereses.php?kereses=megér+kort Hidd el, csak a te generációd zavarja a „többértelműség”. A bove maiore discat arare minor. Voxfax vita 2018. január 30., 20:54 (CET)
Mi köze ennek a koromhoz? Vagy annak, hogy ritka? – Máté (vitalap) 2018. január 30., 21:04 (CET)

Máté: [1]. Hidd el, hogy ez az alapszó erre. – Pagony foxhole 2018. január 30., 20:57 (CET)

Elhiszem, olvastam korábban is, ettől még nem volt értelme átjavítani. – Máté (vitalap) 2018. január 30., 21:04 (CET)

Televíziós megjelenések[szerkesztés]

Üdv Máté. Mondja meg, a mozifilmek miért nem az adóparaméterek meg a tévéfilmekhez valók? És mit tanácsol próbaképpen az 1973-as János vitézhez az adó feltüntetések kapcsán? – Gabest vita 2018. február 11., 20:20 (CET)

@Gabest: Az infoboxba az alapinformációk valók, úgymint az első megjelenés körülményei, ahol először találkozhatott a közönség a filmmel (világszerte és Mo.-n). Ennek megfelelően az eredeti adó és eredeti magyar adó paraméterek csak az eredetileg tévében forgalmazott filmeknél érdekesek, a mozifilmeknél pedig a mozis forgalmazás adatai. A két filmtípusnak nagyon eltérő intézményi háttere van, és ennek megfelelően hagyományosan eltérő esztétikájuk is (bár az elmúlt években egyre közelebb kerülnek egymáshoz). – Máté (vitalap) 2018. február 11., 20:43 (CET)

Értem a helyzetet. Akkor azonnal meg kell vitatnija Sasuke88-cat az adó feltüntetések kapcsán. – Gabest vita 2018. február 11., 20:54 (CET)

Játékidő[szerkesztés]

Szia Máté! A filmműhelyen tettem fel egy kérdést, a rövidfilm és az egész esté film ezzel kapcsolatban. Oszd meg kérlek szépen a te véleményedet, ahogy te tudod a szerint. – Vakondka vita 2018. március 10., 11:47 (CET)

Az egész estés helyett, akkor valami egyszavas kifejezést gondolj ki, ami így nézne ki szavak elválasztásával csak magyar kifejezéssel, animated feature film. (Pl. hosszú animációs film) Csak valami elfogadható kifejezéssekkel, ami úgy elfogadható az enciklopédiában. Az egész estés az túl hosszú a box-ban, nagyon széthúzza, és ha ott megjelenik a bevezetőben akkor nem kell, viszont a bevezetőbe én nem akarom vissza kerüljön. Egyszer azért mert legtöbb helyen amúgy is csak én tettem be, valami más dolgot értelmezve belőle összekevertem. Meg számomra nem is olyan fontos infó, az játékidőkre utaló kategóriák, hogy most fel kelljen tüntetni a bevezetőben. – Vakondka vita 2018. március 15., 10:54 (CET)

Viszont, ahogy a Lúdas Matyi cikkben JSoos megcsinálta, ez a feltüntetés tökéletes az egész estésnek, nézd csak meg. Csak az évszám után közvetlen az elején ott a jelző kifejezés közvetlen egymás utáni követése volt egy kicsit erős nekem, nem magával a kifejezéssel volt bajom, de annyira nekem nem fontos infó. Ha neki igen, de elég neki csak szerepeljen valahol, erre csak gratulálni tudok neki. A box-ban ott nagyon hosszú volt, nem fért ki, de ha az egész estés film és egész estés rajzfilm, e helyett tudnál egy egy szavas valami,t ez csak egy pl. hosszú film, hosszú rajzfilm. Ez így tökéletes lenne egy szó, ami után szóköz lehet ott a film és a rajzfilm kifejezés előtt, az jó volna. – Vakondka vita 2018. március 15., 11:08 (CET)

Én nem értem, hogy miért kellene kitaláni bármilyen más kifejezést az "egész estés rajzfilm" helyett, szerintem ez egy elfogadott és használatban lévő kifejezés. Számtalan filmművészettel foglalkozó cikket lehet forrásként említeni. Mi indokolja, hogy más kifejezést használjunk itt Wikipédián? Kizárólag formai okok? JSoos vita 2018. március 15., 11:18 (CET)

@JSoos: Akkor maradjon ez a kifejezés, a bevezetőben, ahogy a Lúdas Matyiban csináltad legutóbb úgy jó, maradjunk ennél. De az elején ne legyen, nem kell annyi jelző, meg akkor a box-ba ne legyen, a box-ot annyi infó nagyon széthúzza és nem fér ki egy sorban, mert hosszú a kifejezés, és az nem szép. – Vakondka vita 2018. március 15., 11:43 (CET)

Hivatalos oldal[szerkesztés]

Szevasz Máté! Megtudnád csinálni, hogy a wikidatából a hivatalos oldal linkje mellett megjelenjen a hozzávaló nyelv? – Vakondka vita 2018. március 11., 10:42 (CET)

Szia @Vakondka! A {{filmlinkek}}(?) sablonról van szó? Sajnos nem. Eleve kevés esetben van megadva a nyelv a hivatalos oldalhoz a Wikidatán, de ahol megvan, ott elvileg meg lehetne jeleníteni, de sajnos nem tudom, hogy hogyan, mert ahhoz Lua kell. A WP:WDSEG oldalon érdemes felvetni. – Máté (vitalap) 2018. március 11., 12:45 (CET)

Arra gondoltam nézd meg pl. a Nyúl Péter cikkben a forrásokat, filmlinkek ezzel adtam meg, de a hivatalos oldal mellet nem jelenik meg (magyarul) vagy (angolul), tehát zárójelben így a nyelv, a benne levő nyelvel megegyezően megjelenve. – Vakondka vita 2018. március 11., 13:19 (CET)

A PORT.hu egy adott weboldal, amiről tudjuk, hogy magyar. Az IMDb-ről tudjuk, hogy angol (kivéve a random helyeken megjelenő magyar szövegeket). Egy film saját weboldaláról nem tudjuk általános esetben, hogy milyen nyelvű – egyik filmnél magyar, másiknál angol, harmadiknál meg japán, kandzsival és hiraganával. Most már lehet tudni a nyelvet, innentől lehet gondolkozni a megoldáson. – Tacsipacsi vita 2018. március 11., 16:18 (CET)
Minősítőkkel is meg lehetne jeleníteni ideiglenesen. – B.Zsolt vita 2018. március 15., 23:13 (CET)
@B.Zsolt: Na igen, csak itt egy formázatlan URL-t nyerünk a modulból, amelyet a sablon formáz, így a minősítők átvétele bezavarna. Itt azt kellene megoldani, hogy csak az adott állítás alkotás vagy megnevezés nyelve (P407) minősítőjéhez férjünk hozzá. Ráadásul, ha van, akkor lehetőleg a megadott nyelv Wikimédia-nyelvkód (P424)-jához, mert a {{nyelvcímke}}(?) azt tudja formázni, de valamilyen fallback lehetőséggel (címke vagy egy ISO-kód a {{ISO 639}}(?)-nek). – Máté (vitalap) 2018. március 16., 06:54 (CET)

E. T., a földönkívüli[szerkesztés]

Szia Máté! "A film eredeti posztere" szeretném megjelenjen a kép alatt ez a képaláírás, be van írva, de valami miatt nem jelenik meg, kérlek szépen segíts, hogy megjelenjen. – Vakondka vita 2018. április 3., 13:26 (CEST)

@Vakondka: Szia! Ez azért van, mert nem a |kép= helyére olvassa be a képet, hanem a |logó= helyére, amelyhez pedig nem adható meg helyben aláírás. A megjelenő kép amúgy sem poszter, hanem valóban egy logó. Ha szeretnél a logóhoz aláírást, azt a Wikidatán kell megadni. Ha megadsz egy képet a |kép=-hez, akkor az aláírás is megjelenik. – Máté (vitalap) 2018. április 3., 13:51 (CEST)

Éliás, a kis mentőhajó[szerkesztés]

Mi volt a baj a mafabbal és a filmkatalógussal? Hogy további információkból is ki kellett venni? – Vakondka vita 2018. május 26., 08:29 (CEST)

@Vakondka: Alapvetően az a kérdés, hogy bármit hozzátesznek-e a cikken már szereplő IMDb- és PORT.hu-hivatkozásokhoz? Ezen felül a Mafabnak amúgy is gyanúsak a keletkezési körülményei és a kapcsolatai, az arra történő linkelést én minden körülmények között elkerülném. – Máté (vitalap) 2018. május 26., 16:12 (CEST)

Akkor tanácsolod, hogy a továbbiakban, ezt a mafabot ne tegyük be semmilyen cikkekbe sem, és ahol benne van a cikkben ez a mafab, onnan is kivegyük? – Vakondka vita 2018. május 26., 17:20 (CEST)

@Vakondka: Én így szoktam eljárni, de ez nem közösségi álláspont, szóval nincs erre kötelezve senki. A filmműhely vitalapján amúgy sokszor előkerül, hogy elég lenne kevesebb link a cikkek végén. – Máté (vitalap) 2018. május 28., 15:55 (CEST)

Bevezető tananyag sablonok[szerkesztés]

Szia,

egy Wikipédia szerkesztési maratonhoz tervezem a napokban lefordítani ezt a rövid és szuper bevezetőt: https://en.wikipedia.org/wiki/Help:Introduction Viszont ez az oldal olyan sablonokat használ, amelyek nem léteznek magyarul, ezek fordításához viszont nem értek. Tudnál ebben segíteni? Írtam a Sablonműhely oldalára is, de nem jött még reakció. Ezekről van szó: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Wikipedia_quick_introduction_templates

Köszi, – Adam Harangozó vita 2018. május 30., 18:19 (CEST)

Szia Ádám! Örömmel segítek, bár ahogy elnézem egy kicsit bonyolultak a sablonok, szóval át kell rágnom magam rajtuk, hogy lássam, pontosan mit kell csinálni, és az mennyi idő lesz. Szerintem hétvégén megpróbálkozom vele. – Máté (vitalap) 2018. május 31., 06:55 (CEST)
Nagyon szuper, köszi! Addig fordítom a szövegeket. – Adam Harangozó vita 2018. május 31., 11:52 (CEST)

Zenés színmű infobox[szerkesztés]

Szia Máté! Légy szíves mutasd meg, a tiszta üres box-ot paraméterekkel, hol érem el. – Vakondka vita 2018. június 9., 10:01 (CEST)

Már közben Dr.Garfbob10(2) jól kijövő kollégám megcsinálta, így már nem kell akkor megmutatnod, de köszi, ha megmutattad volna. – Vakondka vita 2018. június 9., 11:26 (CEST)

@Vakondka: Örülök, hogy segített, mert nem egészen értem a kérdésed. Ha azt kereseted, a sablon dokumentációjét meg találod a {{Zenés színmű infobox}}(?) oldalon. – Máté (vitalap) 2018. június 9., 14:41 (CEST)

Igen ezt. – Vakondka vita 2018. június 9., 15:00 (CEST)

Fájl:Képzelt riport (album).jpg[szerkesztés]

Szia! Ezt a borítót te szkennelted be? Ha igen, írd ezt be, kérlek, a leírólapba. Köszönöm. – Regasterios vita 2018. július 3., 00:49 (CEST)

@Regasterios: A kép forrása a Hungarotonmusic.com (ahogy azt a licencsablon is megadja). – Máté (vitalap) 2018. július 3., 07:43 (CEST)