Szerkesztővita:Misibacsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Misibacsi üzenőlapja
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Misibacsi!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a segítség lapokon, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Burumbátor társalgó 2006. szeptember 8., 09:33 (CEST)

Nuvola filesystems folder locked.png
Kapott üzeneteim archívuma

RE: Mizújs, Scooby-Doo? Dátum[forrásszöveg szerkesztése]

Igen. – Bolondkamion vita 2016. január 1., 12:25 (CET)

Pozíció[forrásszöveg szerkesztése]

Igazad van, de én igazándiból Zichy szép képe miatt tettem be. bocsi. – Dr. G.á.b.o.r vita 2016. január 6., 21:21 (CET) Javaslatod szerint betettem egy galériába, talán bővítik mjd a műértő szerkik. – Dr. G.á.b.o.r vita 2016. január 6., 22:00 (CET)

Cselekmény sablon[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Ugyanannyi jogom van kivenni egy cikkből, mint neked beletenni. Irtóhadjáratot nem fogok rendezni, mert egyrészt nincs rá időm, másrészt meg valóban kellene előtte egy megbeszélést kezdeményezni. Én személy szerint már régen a Wikimúzeumba száműztem volna ezt a sablont. Abszolút nem enciklopédiába való, gyakorlati haszna nem sok van (teljesen egyértelmű, hogy a cselekmény szakaszban a cselekmény részletei következnek), megjelenése meg kifejezetten ronda és megtöri a szócikk folytonosságát. Bővebben: Szerkesztő:Sasuke88/A cselekmény sablonról :-). --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. január 7., 18:48 (CET)

Egy szóval sem állítottam, hogy az esszém egy objektív elemzés lenne, de igazságtartalma attól még van és tükrözi a véleményemet a sablonról. Ami a támogatottságát illeti, szerintem lényegesen többen ellenzik a használatát, mint ahányan támogatják, más nyelvű Wikipédiákról már régen száműzték, ez is csak a huwiki "különlegessége" maradt.
Ha valaki nem akarja lelőni a poént, akkor ne olvassa el a cselekmény szakaszt vagy egyáltalán ne keressen rá az általa nem ismert mű cikkére. Én úgy gondolom, hogy mindenkinek a saját felelőssége, mit spoilerez le magának meg mit nem. Attól, hogy rápakolod ezt a sablont még ugyanúgy el lehet olvasni, hogy ki volt a gyilkos, tehát ezen a téren nem segít. A dobozokat meg hagyjuk a gyári csomagolósoknak, ez egy enciklopédia :). --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. január 7., 23:51 (CET)

re Andoki kondor[forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Örvendek, hogy tetszik és köszönöm a dicséretet! Nincs semmi baj, csak az ünnepek alatt és kicsit utánuk wikitávolban voltam. De ma megjöttem. :) DenesFeri vita 2016. január 9., 10:27 (CET)

Ampère-törvény[forrásszöveg szerkesztése]

Üdv! Te is ellenőriztél ebben a szócikkben, ezért fordulok hozzád. Van egy mondat a bevezetőben, amit egy anon írt be, nem tudom, hogy helyes-e, de az biztos, hogy rossz helyre írta, most lejjebb tettem. Erről van szó: „Ampère-törvény: az áramok közötti erőhatás egyenesen arányos az áramokkal, az egymás mellett párhuzamosan futó vezetékek hosszával, és fordítottan arányos a köztük levő távolsággal. Képlete: F=k*(I1*I2*l)/d”. Szerinted ez rendben van ott, és úgy általában? Köszönöm, – Vépi vita 2016. január 9., 20:03 (CET)

A képlet, bár így nehezen olvasható, de rendben van. Talán jó lenne megmagyarázni az egyes paraméterek jelentését, és formázni a képletet. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2016. január 9., 20:22 (CET)

Első körben jóváhagytam a módosítást, mert az összefüggés "rendben van". De ahogy Rlevente megjegyezte, ez nem az Ampere-törvényhez tartozó összefüggés, tehát nincs helye a cikkben. misibacsi*üzenet 2016. január 10., 08:56 (CET)

Elektronvolt[forrásszöveg szerkesztése]

Megtartanám a (szerintem) hibás jelölést, de kiegészíteném olyan definícióval, amely helyes, tehát vagy csak fizikai mennyiséget tartalmaz, vagy csak mértékegységet.

A dolgot bonyolítja, hogy a színmérésben használják a mass to charge ratio kefejezést. Fogalmam sincs, mi a magyar megfelelője. Arról az energiáról van szó, amelyet egy szerves molekula valamelyik kötés elnyelni, vagy kisugározni képes. Ez ttöbbnyire a látható tartományra értelmezik MZ/X vita 2016. január 10., 17:57 (CET)

Halálozások 2016-ban[forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

A 2016-os oldalra csak azok kerüljenek, akik kiemelkedőek és híresek voltak pályafutásuk alatt. Ilyen pl.: (Zsigmond Vilmos, David Bowie). Mindenki nem kerülhet ki, azért van külön cikk (Halálozások 2016-ban).

További jó szerkesztést és szép napot!

Lacika455 vita 2016. január 15., 17:58 (CET)

Nem törő szóköz[forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Köszönöm az észrevételt. Nem volt szándékos, valószínű a vágólapról bemásoltam valamit, amit nem vettem észre. Scidow*üzenet 2016. január 17., 00:22 (CET)

Re:STS[forrásszöveg szerkesztése]

Elnézést, teljesen megfeledkeztem erről. --VargaA vita 2016. január 17., 12:16 (CET)

E-mail[forrásszöveg szerkesztése]

Szia Misibácsi! Ne haragudj ha zavarlak, de szeretnék egy dolognak utána járni. A Pagony adminná választása előtt küldtem neked egy e-mailt a Wiki-n keresztül. Csak annyit válaszolj, megkaptad-e vagy nem? S ha meg, akkor az időpontot is. Előre is köszönöm /Gyarmati Péter – Pegy22 üzenet 2016. január 17., 19:17 (CET)

kiemelés elvesztése[forrásszöveg szerkesztése]

Sajnos már jelezve volt, hogy valami gond van a linkkel, nem kell keresni amúgy, ha lenyitod a cikktörténetet, akkor látható a jó link. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2016. január 18., 18:10 (CET)

csóka[forrásszöveg szerkesztése]

szia! köszönöm, hogy javítod a szöveget :) Sajnos nem vagyok jó angolból, de majd tanulok még, hogy jó legyek :) Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2016. január 22., 17:42 (CET)

Köszönöm. Igazából most azért is kértem meg Porbólett-et, hogy nyelvileg nézze át, aztán utána én elszöszöltem volna a linkekkel, meg a kisbetű-nagybetű dolgokkal. Csak egy kész szöveget szerettem volna először. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2016. január 22., 18:20 (CET)

Filmek, évek[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Önkritikát gyakoroltam, sok időbe telt. Ma már messzemenőkig támogatnám azt a gondolatot, hogy a filmek egyértelműsítő részei alapból tartalmazzák a film megjelenésének (készítésének?) évét is. Nincs elég hamu, amit a fejemre szórva vezekelhetnék. Szerinted elindítsuk újra? – Burumbátor Súgd ide! 2016. január 28., 19:58 (CET)

Feoktyisztov[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Utólag csak apró korrekciót írtam be, semmi több. Kösz az üzenetet, további jó wikizést! – Vadaro vita 2016. január 31., 09:30 (CET)

Állásszög cikk[forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Mondtad, hogy az új Állásszög lapban jó volna megjelölni a forrásokat, a gond csak az, hogy az információ döntő része egy általam meghallgatott előadáson hangzott el. Ilyenkor mit tanácsolsz? Az forrásmegjelölés, ha ezt odaírom? Van egy tankönyv is, de abban nincs benne mindez az információ. Soroncz-Szabó Flórián vita 2016. január 31., 12:28 (CET)

Rendben, megpróbálok utánajárni az előadás forrásainak. Soroncz-Szabó Flórián vita 2016. január 31., 13:37 (CET)

Ennyi elég forrásként? Soroncz-Szabó Flórián vita 2016. január 31., 15:02 (CET)

Valamit sikerült találni, ha ez jó, kicserélem a cikket. Soroncz-Szabó Flórián vita 2016. január 31., 16:48 (CET)

Köszi a segítséget!!! Soroncz-Szabó Flórián vita 2016. január 31., 20:57 (CET)

Gene Hackman[forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Az angol wikipédiából szedtem, mert a színészi karrierje előbb kezdődött, mint a filmes pályája.

Üdv! További jó szerkesztést! -- Lacika455 vita 2016. február 1., 18:25 (CET)

Re: Színkódok preferálása[forrásszöveg szerkesztése]

Nem érted a probléma lényegét, helyette személyeskedsz. Nem érted, hogy ez az anon kitalál valamilyen szisztémát, hónapokig aszerint szerkeszt, majd mint valami átprogramozott gép, gondol egyet és teljesen mást kezd el csinálni. Lásd a vitalapján adott "válaszát": „A #CCCCCC színkód már a múlté, mától kezdve #ABC színkódot kell használni, érti?” Így teljesen lehetetlen bármiféle rendszert kialakítani, és ezzel a csúsztatásokkal teli beszólásoddal meg csak azt érted el, hogy nem fogok utána járőrözni! --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. február 3., 23:27 (CET)

Óvakodj a törpétől[forrásszöveg szerkesztése]

Szia Misibácsi! Én voltam aki 77%-ra tettem a táblázat szélességét. Azért választottam annyit, mert akkor nem lesznek sortörések benne. Nekem elegánsabbnak tűnik úgy. Azonkívűl, nem lesz az a széles fehér mező mellette, amire nincs is szükség. Ha gondolod, állítsd vissza az én (213.112.187.142) szerkesztésemre. Üdvözlettel --Pegy22 üzenet 2016. február 4., 20:20 (CET)

re: eredeti cím:[forrásszöveg szerkesztése]

Szia Misibácsi! Valahol Ákos97 vonja vissza, ha "eredeti cím:" így írom. Azt mondja "eredeti címén" így lesz prózai a szöveg, ezt már megbeszélte velem és Sasuke88-cal is, és ő gondolja, a nyelvtanos* főwikipédisták is így látnák jónak, csak nem tudták, hogy vita volt erről. Nekem mind a kettő jó, csak szeretném akkor az egyiknél maradnák, és az maradna akkor minden cikkben. Inkább Ákos és Sasuke ők velük kéne ezt megbeszélned, mert valahol meg ők írják át "eredeti címén" erre, ha "eredeti cím:" így írom. --Vakondka vita 2016. február 7., 13:08 (CET)

Elektronmikroszkóp[forrásszöveg szerkesztése]

Szia Misibácsi, Elkövettem, megcselekedtem. Volt amit megtartottam, volt amit felhasználtam, de leginkább is jelentősen átdolgoztam. Azt hiszem így rendben lesz. Köszönöm a felkérést. :-) MLisandra vita 2016. február 7., 21:28 (CET)

Re Jóváhagyás (Vittorio Gassman)[forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

A jóváhagyás forrása: http://iszdb.hu/?szinkron=7304. – Ronastudor a sznob 2016. február 10., 08:02 (CET)

Persze, csak - magánügy - három napja iszonyúan fáj a fogam :-(, ma megyek fogászatra. Igaz, ez nem kifogás, és ilyen állapotban nem muszáj szerkeszteni, de hát mit tehet az ember, ha már elkötelezte mgát... Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet! Szép napot! – Ronastudor a sznob 2016. február 11., 09:21 (CET)