Szerkesztővita:Misibacsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Misibacsi!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a segítség lapokon, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Burumbátor társalgó 2006. szeptember 8., 09:33 (CEST)

Nuvola filesystems folder locked.png
Kapott üzeneteim archívuma

átolvasást kérek[szerkesztés]

Kedves Misibacsi

kérlek nézz rá erre a szerkesztésemre [1] nekem nem tetszik, de nem tudok jobbat.

Vikidrama vita 2019. január 5., 13:29 (CET)

Köszönöm

Vikidrama vita 2019. január 5., 21:06 (CET)

Mayflower (hajó)[szerkesztés]

Szia! Köszönöm az észrevételt. Vizuálisan szerkesztettem, emiatt történhetett, de valamiért nem tudtam jól kijavítani. Ez a lap valamiért nem engedi, próbálkoztam új sablonnal, de hiába. – Heringcápa vita 2019. január 10., 17:21 (CET)

Fehérorrú koati[szerkesztés]

- Légy szíves próbáld ki, hogy a cikknél az életmódja alcím utáni [szerkesztés] szövegre kattintasz. Ekkor a szöveget az új? szerkesztővel nyitja meg szerkesztésre, ahol nem látszanak a szögletes zárójelek a link jelölésére, csak a sima szöveg kékkel, így nem látszott az se, hogy a rovarok link hogyan van beágyazva a ragozásba.

- A szaglásnál a szaglás után hiányzott az "a" betű, de most már ott van. – Lex Icon vita 2019. január 10., 17:44 (CET)

Eurocopter EC725[szerkesztés]

Szia! Köszönöm észrevételed! Javítom! Cooper6 vita 2019. január 10., 19:43 (CET)

válasz - Taplótélapó[szerkesztés]

Köszönöm a tanácsot, holnap átnézem és megszerkesztem.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Taplótélapó (vitalap | szerkesztései) 2019. január 16., 21:56‎

Poszterfeltöltés[szerkesztés]

Üdv Misibácsi! Hozzád fordulok segítségért ha lehetséges. Feltöltöttem az Üveg című film poszterét megfelelő méretekkel, de viszont az engedélyt nem tudom, hogy kitől kell kérjem, vagy kihez forduljak, hogy jóváhagyásra kerüljön a plakát. Ha tudnál ez ügyben valamit tenni, előre is köszönöm. Bandee0615 vita 2019. január 18., 12:12 (CET)

„Az év szócikke 2018” verseny[szerkesztés]

Szia, Misibacsi!
A 2018-as év folyamán megírtad az extrém alacsony frekvencia szócikket, és hozzájárultál a sarki fény szócikk bővítéséhez.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezeket a szócikkeket a Wikipédia közössége jelölte a 2018-as „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 21-én 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2019. március 3-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2018-as Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2019. január 18., 20:44 (CET)

Ernest Shackleton[szerkesztés]

Kedves Misibácsi!

Köszönöm az észrevételeket. Igazad van; valóban indokolt lett volna a tatarozás sablon elhelyezése. Rég nem írtam már cikket. Most próbálom ismét felvenni a fonalat. :) Természetesen a későbbiekben is örömmel fogadom észrevételeidet, javaslataidat.

Üdv: Ádám

– = seba = vita 2019. január 20., 12:43 (CET)

Hangnem[szerkesztés]

Szia!

Ennek és ennek a szerkesztésednek a kapcsán szeretnélek megkérni arra, hogy udvariasabban, kedvesebben kommunikálj a szerkesztőtársaiddal. Függetlenül attól, hogy tartalmilag igazad van-e, tanult, nagy tudású, a projektnek jót akaró felnőtt emberekhez nem szólhatsz úgy, hogy „ülj le fiam, egyes”, meg hogy „ez nem tűnt fel?”, és nem mondhatsz nekik olyat, hogy majd akkor javasoljanak bármit is, ha már lesz ötezer szerkesztésük. Képzeld magad a beszélgetőpartnereid helyébe, és gondold meg, hogy neked hogy esne, ha hozzád fordulnának ilyen hangnemben. Kérlek, figyelj jobban mások érzéseire. Malatinszky vita 2019. január 25., 21:19 (CET)

Tapló Télapó 2.[szerkesztés]

Szia! Módosítottam a Cselekmény szakaszt, remélem, így már nem annyira zavaros. Ha van valami észrevételed, szólj és megpróbálok javítani rajta. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Taplótélapó (vitalap | szerkesztései) 2019. január 25., 21:47‎ misibacsi*üzenet 2019. január 26., 09:59 (CET)

15.[szerkesztés]

Boldog 15. Wikiszületésnapot kívánok Subicemaster 🍪 kekszgyár 2019. február 1., 06:40 (CET)

Csatlakozom. 15 év. Ez igen. – WMXmessage 2019. február 1., 07:57 (CET)

15??? Hú, én ezt nem is gondoltam! Kedves Misibacsi! Nagyon boldog 15. wikiszülinapot kívánok! Még legyen sok-sok év szerkesztésed, erőben, egészségben, továbbra is ne munkának lásd a Wikipédiát, ahogy nekem azt egyszer írtad. Vigyor Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. február 1., 09:02 (CET)

Próbálok lazítani, nem győzöm tanítani. Tegnap például nem is léptem be IRL dolog miatt (ami elég régóta nem fordult elő). misibacsi*üzenet 2019. február 1., 15:41 (CET)

Kedves Mentoromnak még négyszerennyit! Minimum. Voxfax vita 2019. február 1., 12:27 (CET)

Aha, persze, az már kb. az emberi életkor legfelső határa lenne... Remélem addigra (vagy már kicsit hamarabb) automatizálva lesz a szerkesztés mechanikusabb része. misibacsi*üzenet 2019. február 1., 15:41 (CET)

@Subicemaster, WikimakerX, Gg. Any, Voxfax: Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat (annak is, aki nem írt ide, csak gondolt rá)! Kicsit megijedtem, hogy miért kapok ilyen sok üzenetet egyszerre... Vigyor misibacsi*üzenet 2019. február 1., 15:41 (CET)

Jupiter holdjai[szerkesztés]

Szia! Angol wikipédián (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Moons_of_Jupiter) van rajta, és a NASA is ezt írja (https://solarsystem.nasa.gov/moons/jupiter-moons/overview). Aron0127 vita 2019. február 2., 20:37 (CET)

Star Wars forgatási helyszínek[szerkesztés]

Nagyon szépen köszönöm a segítséget és az információkat, igyekesztem észben tartani őket a továbbiakban. :D Elkészültem a többi szakasz forrás- és képbeszúrásaival, reméélem, mostmár megfelelnek a formázási szokásoknak!:) köszönettel, DoDo Hollywood vita 2019. február 10., 17:07 (CET)DoDo_Hollywood

Szojuz TMA[szerkesztés]

Kedves Misibacsi

A Szojuz TMA nem értem, hogyan lenne szovjet (A Szojuz, mint olyan az igen, de a TMA a 2000-es évek terméke). A Szijuz TMA 2002-2011 között volt, a SzU 1991-ben esett szét. (most egy-két év, az értelmezések szerint lehet, de ebből a szempontból nem releváns)

Kérlek jelezd, ha tévedek

Vikidrama vita 2019. február 13., 12:42 (CET)

Köszönöm a választ Vikidrama vita 2019. február 15., 18:08 (CET)

Filmbeli város[szerkesztés]

Üdv!

Ez a szerkesztésed min alapult? Az iráni Tebriz nem lehet az a város, egyrészt mert nem volt akkor se a SZU-ban, másrészt nem is Közép-Ázsiában van. A város neve nem hangzik el és nem is látható a filmben. A filmben 2:07 körül viszont a türkmén Mariba érkezik meg az üldöző tiszt, ami szintén valószínűtlenné teszi az iráni Tebrizt. Peyerk vita 2019. február 15., 14:36 (CET)

Re:Szojuz[szerkesztés]

Szia! A Szojuz TMA soha sem volt szovjet. A 2000-es évek fejlesztése. Egyértelműen orosz. Üdv, – VargaA vita 2019. február 15., 22:39 (CET)

Anisoceras[szerkesztés]

Szia misibacsi!

Az enwikiből, az Anisocerasból letudnád ezt a szöveget fordítani: „Anisoceras is a heteromorph ammonite belonging to the turrilitoid family Anisoceratidae. The shell forms a loose open helical spiral in the early stages, ending in one or two straight shafts in the mature adult. Surface ornament consists of prominent rounded nodes on the lower and upper flanks, connected by strong looped ribs. The nodes may have been the bases of long sharp spines. ”? Légyszi. Üdv. DenesFeri vita 2019. március 2., 13:02 (CET)

Sarki fény 2[szerkesztés]

Köszönöm szépen. Szalakóta vita 2019. március 5., 18:47 (CET

A13 autópálya (Horvátország)[szerkesztés]

Kedves Misibacsi,

Mivel Te tetted eddig a legtöbbet a járőrözés megszervezéséért, ismét neked panaszolom el a bánatomat:

Ma véletlenül ráakadtam erre a szócikkre. 2010-ben indult, az indító szerkesztő 2012 óta nem szerkeszt. A cikk szerint 0 km készült el belőle.

Az angol és a horvát nyelvű Wikik alapján egyértelmű, hogy épült egy rész, ám pont 2012-ben leállt.

A szócikk laptörténete szerint sok bot szerkesztette azóta ezt a cikket.

Nem hagy nyugodni, hogy miért nincs olyan mechanizmusunk itt a magyar Wikipédián, amelyik "kidobná", hogy ez a cikk gyakorlatilag 9 éve nem épül és jócskán elavult. Amikor felmerül egy vitában, hogy meg kellene szervezni, csak addig terjed az okosság, hogy nem lehet senkit semmire kötelezni.

Persze, hogy nem.

Csakhogy vannak szerkesztőtársaink, akik kifejezetten értenek a sztrádákhoz - őket sem lehet megkérni, hogy nézzék át a sablonozott cikkeket?

Többször javasoltam már és Te is hajlottál rá, hogy legyen az FV-járőrözés "első hulláma" után egy második szakmai ellenőrzési hullám" is, amit akár kampányszerűen is lehetne csinálni (ahogyan korábban is volták már sikeres "cikkfejlesztő" kampányok). Mivel számos problématípust sablonnal jelenítünk meg, még az érintett cikkek kiválasztása sem lenne gond.

Nem tudok belenyugodni, hogy több tapasztalt szerkesztőtársunk nem lát problémát abban, hogy ma semmiféle szervezett formájú együttműködés nincs ezen a téren. Jó lenne, ha nemcsak Te és én, hanem mások is kivennék a részüket abból, hogy egyes sablonok ne maradjanak akár egy évtizedig egyes cikkeken.

Csalódtam a javaslatok kocsmafalakban, mert ha oda írok, rendszerint valaki offtopikokkal "szétveri" a közös gondolkodást és aztán semmi sem történik. Ha kedved van, esetleg írhatnál nekem egy e-mailt, úgy nyugodtabban tudnánk egyeztetni a szempontokat. Üdv.--Linkoman vita 2019. március 11., 14:16 (CET)

A-13[szerkesztés]

Szi! Igen, a cirill "P" okozta a kavarodást, ami magyarul R. Üdv, – VargaA vita 2019. március 15., 08:47 (CET)

Ázsiai márványospoloska[szerkesztés]

Szia!

A szócikket - Ázsiai márványospoloska - nem én készítettem, viszont jártam benne. Ha akarod nézd át és hasonlítsd össze az enwikin levővel. Szerintem az új kolléga azt fordította le. Üdv. DenesFeri vita 2019. március 16., 11:30 (CET)

Strigogyps[szerkesztés]

Szia!

Még egy majdnem teljesen átdolgozott szócikk; Strigogyps. DenesFeri vita 2019. március 18., 17:41 (CET)

kígyászdarualakúak[szerkesztés]

Szia!

Ha kedved tartja nézd át a kígyászdarualakúakat és a hozzá tartozó szócikkeket. DenesFeri vita 2019. március 21., 13:22 (CET)

Íme a kibővített változat - feketelábú kígyászdaru- ; méretéről azonban nincs szó. DenesFeri vita 2019. március 22., 11:07 (CET)

Tsaagan[szerkesztés]

Egy kicsit átdolgoztam. Így sem tökéletes, de valamivel pontosabb, mint eddig volt. DenesFeri vita 2019. március 23., 10:36 (CET)

Eltávozáson (film, 2008)[szerkesztés]

Szia Misibacsi!

Tavaly júliusban átnevezted az addig A szerencse fia (film, 2008) című filmcikket Eltávozáson (film, 2008)ra. Én ehhez nem tudok hozzászólni, csak azt kérdezném, hogy az átnevezés következtében létrejött átirányításra szükség van-e, és ha igen, akkor az egyértelműsítő lapon nem kellene-e módosítani (kékíteni)? – Porrimaeszmecsere 2019. március 23., 20:26 (CET)

Köszönöm a válaszodat. Igen, az volt a kérdés az egyért lapra vonatkozóan, mivel kékíteni csak az átirányítós linket lehet, amit most meg is tettem. Az Eltávozáson (film, 2008) cikkből is töröltem az egyért2 sablon, és szíves figyelmedbe ajánlanám az oda írt szerköföt. – Porrimaeszmecsere 2019. március 24., 13:13 (CET)

Nyomtatott Áramköri lap[szerkesztés]

Szia Misibacsi!
Átszerkesztettem a Nyomtatott_áramkör lapot, mert valaki szakmailag nem korrekt megfogalmazást használt.
Azért írtam neked, mer láttam a laptörténetben, hogy nemrégiben te is korrigáltad a szerkesztését.
Köszönöm – beriszdisputa 2019. március 26., 14:44 (CET)

Köszönöm szépen!
Érdekes amit felvetettél:
angolul: "laminate, laminar", Magyarul: "Lemezes" (laminát?), "Lemezelt" (laminált?). Jó lenne valami forrást találni erre. – beriszdisputa 2019. március 27., 09:23 (CET)

Rizsskaja[szerkesztés]

Szia Kiejtésre igen, de írni így kell, legalábbis a könyvem szerint CSOMAvokcs vita 2019. március 28., 23:02 (CET)

rombolás[szerkesztés]

Ilyen misibácsis rombolások miatt űztetek el a wikipédia szerkesztésektől:

https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Tudom%C3%A1nyos_m%C3%B3dszer&oldid=prev&diff=20034418

Misibácsi nyilván elégedett önmagával. Ahelyett hogy átgondolta volna, hogy az általa törölt bekezdés mélyen igaz.

A benne lévől legalább két betűhibát viszont nem javította, nem is lényeges.

A tartalmi rombolás a lényeg, elűzni az értelmes és művelt embereket a wikipédia környékéről.

Engem sikerült. Ezerszer meggondolom, hogy bármikor is kitegyem magamat akákik attrocitásának. Lassan egy évtizede NEM szerekesztek. Ilyeneknek köszönjétek a jószándékú emberek elmaradozását, szétszéledését.

Úgyhogy egy zsák szakmai hibát már NEM javítottam, tetszettek volna ilyen misibácsiktól megvédeni bennünket.

Én legalább a VALÓDI nevemet használom, nem bujkálok misibácsis álnevek mögé, ez is elég jól jellemzi kinek mi a hozzáállása.

Sötétben bujkálni nem tisztességes dolog.

Szeretem a Wikipédia EREDETI utópiáját, de mint minden nemes dolgot, ezt is a misibácsi félék tönkretették, nem jövök vissza.

Wikipédia mögötti MediaWiki szoftver pedig egyenesen mély tiszteletet ébreszt bennem, mint 1972 óta mindennapos szinten programozó emberből.

prohlep vita 2019. március 29., 19:39 (CET)

Nyári időszámítás[szerkesztés]

Szia! Segítségedet szeretném kérni, a szócikkben lévő táblázattal kapcsolatban, hogy melyik napon történt évenként a nyárira és vissza az állítás. Számomra nehezen értelmezhető, hogy a visszaállításkor dátumot is kell váltani: vagyis nem értem miért van az, hogy egyszer "x. nap 24h" van megadva (ekkor 23h-ra állítottuk az órát) máskor viszont "x+1 nap 0h" van megadva, amikor szintén x nap 23h-ra állítottuk. (Amúgy mi a véleményed, hogy ha csak a mostani pár év jelenne meg a többi meg csak kinyitható táblázat lenne? Felesleges szerintem ez a nagy táblázat) JSoos vita 2019. április 1., 22:53 (CEST)

Twi’lekek[szerkesztés]

Szia misibacsi!

Kérlek néz rá a Twi’lekek szócikkre. Egy új szerkesztő járt benne, de nem tudom, hogy hagyjam-e jóvá. Üdv. DenesFeri vita 2019. április 4., 09:20 (CEST)

Napforduló (tévéfilm)[szerkesztés]

Szia Misibacsi!

Ismét filmes kérdéssel fordulok hozzád. Csináltam a Napfordulóról egyértelműsítő lapot, mert a csillagászat mellett van két film is ezen a címen. Az 1977-es magyar tévéfilmre két belső hivatkozás 1979-et írt, amit az 1977 a filmművészetben alapján kijavítottam 1977-re, de az ördög nem alszik... – Porrimaeszmecsere 2019. április 7., 16:36 (CEST)

Akkor elnézést kérek, hogy fölöslegesen zavartalak. – Porrimaeszmecsere 2019. április 7., 18:20 (CEST)

Manasz[szerkesztés]

Szia! Örülök, hogy beszálltál te is a szócikk fejlesztésébe, bár azt erősen túlzásnak tartom, hogy ezért a javításért képes vagy odaírni, hogy nyelvtani javítások, illetve ezért meg ezt: korr: vesszőhibák, eliras jav., átfogalmaz :-). Természetesen nem veszem zaklatásnak, hogy a nyomomban jársz és egy félig kész szakaszt azonmód átolvasol, amint átmenetileg otthagytam, ehhez természetesen jogod is van. Ugyanúgy tiszteletben tartom jobbító szándékodat, bár jobb lenne, ha a teljes szakasz elkészültét megvárnád, konstruktívabb szerkesztéseket tudnál végrehajtani, valódi átfogalmazásokkal is. Nem is teszem rá az építés alatt sablont, nehogy demonstrációnak vedd, bár számomra ez egyre kínosabb. Úgy látszik egy szerkesztőnek ezt is el kell viselni. Vigyor Ogodej vitalap 2019. április 7., 17:23 (CEST)

Köszönöm, hogy megérted és akceptálod a kérésem lényegét. Ogodej vitalap 2019. április 8., 18:07 (CEST)

Hangsebesség[szerkesztés]

Hmm. A románok tudnak valamit. Megkülönböztetik az izotermikus és az adiabatikus kompressziós modulust. Utánanézek. MZ/X vita 2019. április 8., 17:54 (CEST)

A kollégáim mindannyian a stiffness értékét mérik, és ez legtöbbször az, ami az angol cikk első fejezetében áll: erő-per-alakváltozás. Én ide gyűjtőfogalmat írnék, valami olyasmi, hogy merevség (ha ugyan nem használják más célra). Érdemes volna a román és a német szócikkből is átvenni a képleteket (POisson-állandó, stb.). Azt se felejtsd el, hogy a hétköznapi nyelv az erő-per-alakváltozás fogalmát keménységnek nevezi. MZ/X vita 2019. április 8., 18:04 (CEST)

Kaptam egy fizikai helyesírási szótárt (Eötvös Loránd Fizikai Társulat), amely nem más, mint az IUPAC Green Book fordítása. Szó sincs benne stiffness-ről. De még ez a forrás sem tesz különbséget a kompressziós modulus fajtái és a Young modulus fajtái között. MZ/X vita 2019. április 8., 18:11 (CEST)

Nem találom a kedvenc könyvemet: Műszaki akusztika. Ezért az Elektropédiához fordultam. Akusztika és elektroakusztika. Nem ad meghatározást a hang terjedési sebességének termodinamikájára. Ezért elfogadom azokat a klépeteket, amelyben a fajlagos hőkapacitások viszonya szerepel, következésképp az izentrópikus változatát kell használni a kompressziós modulusnak. Engem eddig az zavart, hogy értelmében, ha a térfogat változik, akkor a hőmérsékletnek is változnia kell (ahogyan pulzál a gömbhullám). Még annak is utána kellene néznem, hogy csoportsebesség, vagy fázissebesség. MZ/X vita 2019. április 8., 21:17 (CEST)

További érdekesség. Ez itt azt állítja, hogy a csak a hőmérséklettől függ. Meg a fajlagos hőkapacitások viszonyától. MZ/X vita 2019. április 10., 17:49 (CEST)

Fiók[szerkesztés]

Hogyan lehet törölni a fiókom? Dániel Mohos vita 2019. április 17., 23:23 (CEST)

Boldog Húsvétot[szerkesztés]

Szia. Boldog Húsvétot. – PD55ZG vita 2019. április 22., 09:58 (CEST)

Írás[szerkesztés]

A papírt egy régebbi szerkesztő tette bele, de kivettem. A 800 a hieroglifák száma volt, ezt pótoltam. Szalakóta vita 2019. április 27., 22:29 (CEST)

Egyházi iskolában tanultam, a tanár úr a Kr. szerint előtt és a Krisztus után kifejezéseket használta. Így bizonytalan vagyok a többség által használt jelölésekkel.

Hétköznapokon 8 és 16.30 között dolgozni szoktam, úgyhogy akkor átjavíthatod, ha van időd. Szalakóta vita 2019. május 5., 20:26 (CEST)

Én pedig 7 és 15 óra között, de olyankor nem tudok szerkeszteni. Ha látom, hogy éppen nem szerkesztesz, és beleegyezel, akkor 5 perc alatt kész leszek vele. Egyébként a közösségi döntés csak annyi, hogy egy cikken belül ne legyen kétféle jelölés alkalmazva, tehát vagy "i. e.", vagy "Kr. e.", de ne vegyesen mindkettő. Ez logikus is. Nem mellesleg a magyar nyelvű tudományos munkák tudtommal az "i. e." jelölést alkalmazzák, nekünk is inkább ezt kellene követnünk. misibacsi*üzenet 2019. május 5., 21:30 (CEST)

amerikai zeneszertő[szerkesztés]

Elírás. :) Köszönöm, hogy figyelmeztettél, kijavítottam.

Más: Három napja, hogy szerkesztői allapról átmásoltam a Tarell Alvin McCraney szócikket és még mindig ellenőrizetlen a státusza. Úgy emlékszem, korábban a megerősített szerkesztők szócikkei automatikusan ellenőrzött besorolást kaptak. Üdvözlettel: A Voszi vita 2019. április 28., 16:03 (CEST)

Lista[szerkesztés]

Szia! Nincs különösebb oka. Egyszerűen nem szeretem az ilyen listázásokat. Ráadásul semmihez nem tesz hozzá semmit, tehát értelmetlen. Ezen kívül a lapon az van, hogy aki akarja, felírhatja magát erre listára. Én nem akartam, mégis rajta voltam. Üdv, – VargaA vita 2019. május 10., 10:50 (CEST)

Gravitációs állandó[szerkesztés]

Szia misibacsi!

Ismét a segítségedet kérném: a Kozmikus sebesség és a Gravitációs állandó cikkekben 37 nappal ezelőtt módosították a G értékét forrásmegadással, azóta ellenörízetlen. Nekem a megadott URL nem jelenít meg semmit. A site létezik, de természetesen angol nyelvű. Volna kedved utána nézni a dolognak? Köszönöm: – Porrimaeszmecsere 2019. május 19., 21:54 (CEST)

Vlagyivosztoki szobor[szerkesztés]

Szia. Ott van a forrás közepe-vége felé Vlagyivosztok is. Volt forrás, most már pedig 2 forrás van a WP cikkhez. Üdv. – M. V. 2019. május 27., 17:25 (CEST)

Bocs, nincs időm veled heteken át levelezniː

– M. V. 2019. május 27., 20:55 (CEST)

Csortos és Kabos[szerkesztés]

Van egy sejtésem, hogy miért törölték. Mondok egy példát. Minden Karácsony este felteszem a "Mennyből az angyal" hanglemezt (bizony! hanglemezt!). Az idén megszólalt az unokám: "Micsoda szörnyűség ez? Azonnal kapcsold ki!"

Miért? Mert a jelen generáció már a gyors tempójú bumm-bumm zenére szokott rá. Nos, mind a Kabos, mind a Csortos felvétel lassú, vontatott zene, a mai fül számára elviselhetetlen.

Képzelem, mit szólnának szerkesztőtársaim, ha feltenném valahová Csortos előadásában az "Én lassan öregszem" című dalt (Rezsnák–Erdélyi). Ezt a Rádió hangmérnökei rekonstruálták akusztikus és elektromos hangfelvételekből. Nem is lehetne kiválasztani belőle harminc másodpercet, mert ennyiből érthetetlen lenne, ami megmarad.

(Solti Károly előadásában) MZ/X vita 2019. június 4., 20:33 (CEST)

Manasz[szerkesztés]

Szia! Visszavontam a szerkesztésedet, mert többségében helytelen és értelmetlen. A Talasz már linkelt például, nem kell többször. Fogalmazási és stílusbeli javításokat is megtarthatod magadnak. Ami helyes volt, azt visszaírtam. A történet még nem zárult le, szükségtelen piszkálgatnod, majd ha befejeztem, direkt szólni fogok. Addig foglalkozz inkább olyanokkal, amikhez értesz. Ogodej vitalap 2019. június 7., 20:06 (CEST)

Egyébként köszönöm a pár helyes javításaidat, átvezettem. A tagolás és a stílus nem véletlen. Ogodej vitalap 2019. június 7., 20:26 (CEST)

Lektorálás kérése[szerkesztés]

Szia!

A Három szurdok gát felkeltette az érdeklődésemet és utánajártam picit ennek az egyenáramú hálózat dolognak. Sajnos azonban nem vagyok villamosmérnök... :( Amit megértettem, azt megírtam a Magasfeszültségű egyenáramú átviteli hálózat cikkben, arra szeretnélek kérni, hogy olvasd el és javítsd a pontatlanságaimat. B.Zsolt vita 2019. június 12., 18:28 (CEST)

Köszönöm a segítséget! Én csak a gimis fizikát ismerem, a cikk töbi részét nem mertem elkezdeni lefordítani. Pedig az lenne az igazán érdekes rész! :) – B.Zsolt vita 2019. június 12., 21:28 (CEST)

Reklámlink, forráshiány különböző cikkekben[szerkesztés]

Szia! Írod, hogy azért törölted a cikkből a szöveget is, mert nem volt forrása. Légy szíves, tanulmányozd át ezt az oldalt, sosem késő tanulni, és te is szoktad emlegetni, hogy szívesen tanulsz még ennyi év után is. : Wikipédia:Mikor_van_szükség_a_források_feltüntetésére?. Az irányelv azt írja, hogy Amikor a forrásra nincs feltétlenül szükség fejezetben, hogy Közismert tények, Az adott témához kapcsolódó közismert adatok – esetében ezeket nem feltétlenül kell ellátni forrásokkal. Az, hogy "Ma már számos probiotikus készítmény van forgalomban, amivel a károsodott bélflóra helyreállítható, így a szükséges vitaminok azon keresztül fel tudnak szívódni. Ezek a készítmények egy vagy többféle baktériumtörzset tartalmaznak." mind közismert tény, adott témához kapcsolódó közismert adat. Ennek ellenére elláttam forrásokkal, légy szíves máskor figyelmesebben járj el. Ogodej vitalap 2019. június 13., 19:30 (CEST)

Jupiter[szerkesztés]

Szia, bocsi, nem tudom, hogy tudok válaszolni az én vitalapomra írt üzenetedre, azért itt írok. A Juno űrszonda 2016-ban állt pályára a Jupiter körül, legalábbis a szócikkben két bekezdéssel lejjebb ez áll. Üdv Yrax vita 2019. június 13., 23:01 (CEST)

Pardon, megtaláltam, az előbb nem látszott a válasz box. Yrax vita 2019. június 14., 01:02 (CEST)

Internetes Szinkron Adatbázis[szerkesztés]

Szia! Írtam még hozzá pár dolgot. Így jó? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Zotya0327 (vitalap | szerkesztései) 2019. június 14., 11:23‎