Szerkesztővita:Misibacsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Misibacsi!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a segítség lapokon, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Burumbátor társalgó 2006. szeptember 8., 09:33 (CEST)

Nuvola filesystems folder locked.png
Kapott üzeneteim archívuma

orosz link[szerkesztés]

Szia misibacsi!

Azt hiszem ez a link [1] oroszul van. Megtudod nézni, hogy miről van szó? És miért van ott az a korallos kép? Megállapították a korall faját? Ha tudsz válaszolj minél hamarább. Üdv. DenesFeri vita 2019. október 19., 09:44 (CEST)

Repterek[szerkesztés]

Szia

Sajnos mindent nem tudtam javítani, de sikerült némi előrelépést tenni. A hosszúság/szélesség/anyag most már mindig egyforma sorrendben jelenik meg. A mértékegység paraméterre sajnos nem reagál, ez így elég nagy hiba, mert nem lehet tudni, mikor láb és mikor méter.

Van pár javaslatom, bár egyik sem tökéletes megoldás:

 • a magyar infoboxot módosíthatom úgy, hogy az angol paramétereket is megértse, egy gyors másol/beilleszt mozdulattal könnyen áthozhatóak az adatok az angol wikipédiáról. Az angol paraméterneveket esetleg lehet bottal cserélni, de mivel ezek az adatok úgy se változnak, nem baj az se, ha az infobox nem túl felhasználóbarát;
 • lehetséges írni egy apró programot (akár egy word makró is elég), mely az angol infoboxból magyart készít és azt illesztjük be. Ez egy lépéssl több (2x kell a másol/beilleszt), de a végeredmény szebb;
 • allapos megoldás, bár attól tartok, az rendkívül erőforrásigényes lesz;
 • (kézzel írunk be mindent...)

Sajnos nem tudok mindenre azonnal megoldást adni, de azért idővel mindig egy picit közelebb kerülünk a célhoz. – B.Zsolt vita 2019. október 22., 19:53 (CEST)

Kategória:Kifutópálya adatokat hiányoló repülőtér cikkek – B.Zsolt vita 2019. október 23., 20:13 (CEST)

Szerinted segítség lenne, ha a jelenlegi

{{repülőtér infobox}}

részeket lecserélném bottal

{{repülőtér infobox
| kifutó szög 1    = 
| kifutó hossz 1   = <!-- dimenzió nélkül, méterben -->
| kifutó burkolat 1  = 
| kifutó szög 2    = 
| kifutó hossz 2   = <!-- dimenzió nélkül, méterben -->
| kifutó burkolat 2  = 
| kifutó szög 3    = 
| kifutó hossz 3   = <!-- dimenzió nélkül, méterben -->
| kifutó burkolat 3  = 
}}

alakra? Ettől még nem lenne kitöltve, de talán nagyobb aktivitást váltana ki! :) Az új reptereknél már nem felejtem el kitölteni én sem, sőt néhány régebbit is már kitöltöttem. – B.Zsolt vita 2019. november 27., 19:28 (CET)

Tisztes honpolgárok[szerkesztés]

Kedves Szerkesztő!

Elnézést, hogy a vitalapjára tolakodtam, de úgy láttam, hozzászólt ahhoz a bejegyzéshez, amelyet OsvátA vitalapjára tettem tegnap egy indokolatlan törlés miatt. A szerkesztő úr archiválta az oldalát, és kitörölte az új bejegyzésemet, amely szerintem eléggé egyértelműen bizonyítja, hogy nem neki volt igaza. Az igazság, és nem valamiféle elégtétel kedvéért másolom most ide a törölt üzenetemet, mert bár a Wikipédia nem szívügyem, sajnálom azokat az ingyen dolgozó, még aktív kollégáimat, akik hasonló elbánásban részesültek a múltban, vagy részesülhetnek a közeljövőben. Talán érdemes lenne valamiféle irányelvet kidolgozni arra, hogy plágiumgyanú esetén mi legyen az eljárás. Semmiképpen nem javaslom, hogy a kiindulási pont az legyen, hogy a szerkesztő garantáltan lopott, csak a módját kell megtalálni, hogyan bizonyítható rá.

Íme, az OsvátA által törölt válaszom:

„Kedves jó OsvátA! Gratulálok a leleményességéhez! Igaz, hogy a Wikipédia fennen hirdette (legalábbis amíg én aktív voltam), hogy az itt közölt szövegek szabadon felhasználhatók. Ám amikor ez megtörténik, akkor természetesen (???) az az alapbeállítottság, hogy nem kell semminek se utánajárni, a Napnál is világosabb, hogy a Wikipédia-szerkesztő másolt (= lopott). Én például vettem a fáradságot, és kicsit körülnéztem ezen a snitt.hu nevű oldalon, amit egyébként előzetesen Ön is megtehetett volna, nem is annyira egy exkolléga iránti lojalitásból, mint az objektív igazság kedvéért. Azon a weboldalon találtam például egy négy hónappal korábbi bejegyzést, amely a Snitt négyéves születésnapját ünnepli. Némi gyors fejszámolás után arra a következtetésre jutottam, hogy az oldal valamikor 2015 első felében indult. https://snitt.hu/bejegyzesek/boldog-szulinapot A Tisztes honpolgárok laptörténetéből viszont kiderül, hogy én a szöveget a vitatott cselekményleírással együtt 2006. november 17-én töltöttem fel. Akkor most ki másolt kicsodát? Ajánlom figyelmébe egyébként azt a kis listámat is, melyet akkor állítottam össze a TŐLEM átvett szövegekről, amikor Filmfan néven még azt hittem, érdemes az on-line enciklopédiára időt szentelni, nem is keveset. https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Filmfan Bátran törölje ezeket is, erősödjön meg abban a hitében, hogy ezzel valójában nem szétvandálkodja az on-line enciklopédiát (és egy nem aktív szerkesztő ingyen létrehozott munkáját), hanem építi, és egy tolvajbandába keveredett, ahol mindenki szövegeket lop, csak még nem mindenki bukott le emiatt. Nem kívánom, hogy állítsa vissza az indokolatlanul törölt szövegemet, mert igazából nem érdekel, hiszen már régebben elkezdtem az itteni szövegeimet a magam törzshelyeire átmenteni. Mint említettem, a Tisztes honpolgárok is sorra kerül a közeljövőben feljavítva, kibővítve, de továbbra is SAJÁT MUNKAKÉNT. Mindössze az eljárás volt az, amit méltatlannak és igazságtalannak érzek, de elfogadom, ha Ön szerint ezt így kell csinálni. További szép napot! Tony64”

Tony64

Déli szőrösorrú vombat[szerkesztés]

Szia misibacsi!

Ha van kedved és időt, akkor légy szíves nézd át a déli szőrösorrú vombat szócikket. Üdv. DenesFeri vita 2019. október 31., 12:48 (CET)

Megfogalmazás[szerkesztés]

Üdv Misibácsi! Tudnál egy kicsit segíteni a megfogalmazásban ennél a szócikknél, néhol kicsit nehezen ment a cselekmény résznél :) Bandee0615 vita 2019.november 03., 15:06 (CEST)

Royal Manasz Nemzeti Park[szerkesztés]

Szia, ez miért nem Királyi? – Pagony foxhole 2019. november 5., 18:38 (CET)

Északi szőrösorrú vombat[szerkesztés]

Szia misibacsi!

Figyelmedbe ajánlom az Északi szőrösorrú vombatot is; ha kedved tartja. Üdv. DenesFeri vita 2019. november 8., 12:54 (CET)


Válasz[szerkesztés]

Igazán köszönöm, erre figyelni fogok majd. Legközelebb nyugodtan törölj bele, ha ekkora hibát hagyok magam után, akár az én gyakorlóapomon is, nem fogok megharagudni (furán is venné ki magát :) Viröngy vita 2019. november 16., 19:24 (CET)

WT Social[szerkesztés]

Szia. Sikeresen Lefordítottam ezt az oldalt: WT Social. - Ma tudok wikizni Kínából. - Ajánlom neked is ezt a közösségi oldalt. Küldjek meghívót? Szalai.laci vita 2019. november 23., 09:07 (CET)

csillagászati fogalomtár[szerkesztés]

Üdv Misibácsi, régebben mondtad hogy nyugodtan kérdezhetek tőled. A csillagászati fogalomtáramból, amit nem engednek a szerkesztők publikálni wikin, szeretném bemásolni a fogalmakat (mert hogy oda illenek) a csillagászati alapfogalmak oldalba, de azt nem tudom szerkeszteni, illetve egy üres szerkesztési oldal jelenik meg, pedíg már van tartalma. Mit tegyek? Üdv – Wikibit4000 vita 2019. november 29., 11:19 (CET)

Segítségkérés a Horváthné Fazekas Erika szócikkhez[szerkesztés]

Kedves Misibacsi! Kérlek tedd megtekintetté a ma létrehozott Horváthné Fazekas Erika szócikket. Eddig csak én szerkesztettem, de az utolsó két szerkesztésemet nem tette a rendszer automatikusan megtekintetté. (Nem tudom mi az oka, hiszen régóta megerősített szerkesztő vagyok.) Előre is köszönöm. Fizped vita 2019. december 4., 23:11 (CET)

@Misibacsi: Köszönöm a segítségedet! Én sem értem az okát, tegnap később egy másik szerkesztésemnél is ezt tapasztaltam, de az nem sürgős. Üdv: Fizped vita 2019. december 5., 15:30 (CET)

Filmellenőrzés[szerkesztés]

Üdv Misibácsi!

Ezeket a filmeket ellenőriznéd nekem légyszíves? köszönöm szépen előre is. :) A biztonsági őr, Homályba veszve, Sebek (film), A nevem Dolemite, Gyerekjáték (film, 2019) Bandee0615*üzenet 2019. december 7., 13:24

Dupla[szerkesztés]

Kedves Misibacsi! Nálam nem jelent meg duplán az utolsó pár sor. Nem tudom, hogy abban EniPort formázása játszott-e szerepet, hogy duplán látja Misibacsi? Apród vita 2019. december 17., 14:52 (CET)

Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket![szerkesztés]

Szia. Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok neked! – TomFZ67 vita 2019. december 24., 10:55 (CET)

Nimrod (hajó) - Font sterling[szerkesztés]

Szia!

Megfogadtam a javaslatodat és a £-jeleket a Font sterling cikkre mutató linkkel láttam el az egyértelműsítés érdekében. Egyúttal sablonnal egységesítettem a számformázást és non-breaking space jellel kapcsoltam össze az összeget és a pénznem devizajelét. Kipróbáltam szövegfelolvasóval is a megoldást és szépen kiolvassa fontként a szöveget, tehát az akadálymentessége is megmarad a szövegnek. A megoldást átvezettem azokon az oldalakon is, amelyekben korábban alkalmaztam a £ jelölést: (Nimrod (hajó), Ernest Shackleton és Carsten Borchgrevink). A szerkesztő szimbólumok karaktertábláján egyébként szerepel a nevezett devizajel. Köszönöm szépen az észrevételt.

Üdv: – = seba = vita 2019. december 28., 13:13 (CET)

Boldog Újévet![szerkesztés]

Szia! Boldog Újévet kívánok neked! – TomFZ67 vita 2019. december 31., 11:20 (CET)

Én is boldog új évet kívánok! – SubIceMasTer Bouncywikilogo.gif Ide írj! 2019. december 31., 23:27 (CET)

WAM 2019 Postcard[szerkesztés]

Dear Participants and Organizers,

Congratulations!

It's WAM's honor to have you all participated in Wikipedia Asian Month 2019, the fifth edition of WAM. Your achievements were fabulous, and all the articles you created make the world can know more about Asia in different languages! Here we, the WAM International team, would like to say thank you for your contribution also cheer for you that you are eligible for the postcard of Wikipedia Asian Month 2019. Please kindly fill the form, let the postcard can send to you asap!

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team --MediaWiki message delivery vita 2020. január 3., 09:16 (CET)

Köszönet[szerkesztés]

WAM logo without text.svg 2019-es Ázsia-hónap
감사합니다! 谢谢! ありがとうございます! Köszönjük részvételedet a 2019-es Ázsia-hónap versenyen, várunk jövőre is! Amennyiben négynél több elfogadott szócikket küldtél be, és megadtad a kért nyomtatványon a címedet, várhatod a képeslapot Ázsiából. :-) Xia Üzenő 2020. január 5., 11:45 (CET)

Valamint szívesen látunk a január 18-i wikitalálkozón is. Várunk szeretettel! Xia Üzenő 2020. január 5., 11:45 (CET)

Mint ahogy a kiírásban is szerepel, a küldők nem kapják meg a usernevedet, csak a címet, ahová ha akarod, a teljes nevedet sem kell kiírnod... A szervezők az adatokat a képeslapok feladása után megsemmisítik. letölthetővé nem igazán tudják tenni a képeslapokat, tekintve, hogy annak szerzői jogi akadályai lehetnek (a képeslapok általában jogvédettek, a cél pedig nem az, hogy commonsos képeket küldözgessenek kinyomtatva, hanem hogy autentikus, eredeti képeslapokat az adott országból). De nyilván, ahogy gondolod. Xia Üzenő 2020. január 5., 18:45 (CET)

Ha van kedved[szerkesztés]

Szia!

Ha van kedved, küldhetnél nekem egy e-mailt. Nagyon megköszönném. Üdv.--Linkoman vita 2020. január 6., 20:59 (CET)

Szia!

Most ezen a néven küldenék neked egy e-mailt, a szíves figyelmedbe.--Kreamark vita 2020. január 13., 14:23 (CET)

WAM 2019 Postcard[szerkesztés]

Wikipedia Asian Month 2019

Dear Participants and Organizers,

Kindly remind you that we only collect the information for WAM postcard 31/01/2019 UTC 23:59. If you haven't filled the google form, please fill it asap. If you already completed the form, please stay tun, wait for the postcard and tracking emails.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.01


MediaWiki message delivery vita 2020. január 20., 21:58 (CET)