Szerkesztővita:Misibacsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Misibacsi!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a segítség lapokon, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Burumbátor társalgó 2006. szeptember 8., 09:33 (CEST)

Nuvola filesystems folder locked.png
Kapott üzeneteim archívuma

Cikkek ellenőrzése[szerkesztés]

Üdv Misibácsi!

Ezeket a cikkeket ellenőriznéd nekem kérlek? Előre is köszönöm szépen. Halálos iramban 9., Omar Benson Miller, Gabrielle Union, Az álompasi, Ajiona Alexus, Betörés (film), Lateef Crowder, Sara Malakul Lane és Alain Moussi Bandee0615 vita 2020. április 23., 15:40 (CET)

Üdvözletem!

Mostanság már hogy hogy nem ellenőriz nekem senki semmit? Pedig már sok cikket megcsináltam azóta :D Esetleg ha megtenné nekem, ellenőriznéd kérlek ezeket? Köszönöm előre is (Bocsánat előre is, ha sok van, nem muszáj egyszerre). Hajsza élő adásban, Pokoli paradicsom, Eddie Kaye Thomas, Katie Leung, Eugenio Derbez, Brian Tyree Henry, Finn Cole, P. J. Byrne, Barry Pepper, Nadji Jeter, T. J. Miller, Alexys Nycole Sanchez, Adil El Arbi és Bilall Fallah, Irgalmatlan szamaritánus, Gabrielle Union, Natalia Reyes, Az álompasi, Omar Benson Miller vita 2020. május 26., 9:57 (CET)

Szócikk szerkesztője[szerkesztés]

Kedves Misibacsi! Abban tudnál segíteni, hogy hol tudom megnézni, hogy adott szócikknek ki a szerkesztője? Köszönöm, Rebeka – Aláíratlan hozzászólás, szerzője VisnyeiRebeka (vitalap | szerkesztései) 2020. március 18., 12:38‎

A cikkeknek szerkesztője, mint olyan nincsen. A bal oldali menüoszlopban, a Lapinformációknál megtalálod az első és utolsó szerkesztő nevét, a többi a cikk laptörténetében látható. – Porrimaeszmecsere 2020. március 18., 14:15 (CET)

Parfümös film[szerkesztés]

Szia Misibacsi!

Az előbb az általam létrehozott Parfüm (egyértelműsítő lap)on a Parfüm (film)-et egy szerkesztőtársunk módosította, de a belső hivatkozásokhoz nem nyúlt. Segítenél-e abban, hogy a jelen esetben azonos filmekről van-e szó, és ha igen, akkor annak mi a helyes címe? A létező cikk szerint A parfüm: Egy gyilkos története (film) 2006-os, de ezt is figyelmen kívül hagyta. Köszönöm, ha van kedved és időd segíteni. – Porrimaeszmecsere 2020. március 20., 12:55 (CET)

Köszönöm szépen a részletes magyarázatodat. Csak az a baj, hogy az egyértelműsítő lapra kerülés kritériuma nálam nem a film nézettségi indexe - amiről eddig nem is tudtam, hogy létezik -, hanem a jelen esetben az, hogy a 2001-es filmre hét cikkben is van belső hivatkozás! Na most az, hogy egy filmről mikor lesz cikk - részemről soha -, azt nem tudom, de azt gondolom, hogy minden film alapból nevezetes, mint minden focista, játékvezető stb. Ezért ha linkelhető, akkor az egyértelműsítő lapon is helye van, szerintem. Én az egyért lapok ilyen értelmű hasznát abban is látom, ha majd jön egy bátor takarító szerkesztő, akkor mindent megtalál egy helyen. Köszönöm a megértésedet. – Porrimaeszmecsere 2020. március 20., 13:54 (CET)

A hivatalos magyar címmel kapcsolatban tökéletesen egyetértünk, amíg nincsen, addig én nem írom be. – Porrimaeszmecsere 2020. március 20., 16:38 (CET)

Esperantó[szerkesztés]

Kedves Misibacsi! Köszönöm megtaláltam a nyelváltást a Wikidatan. Üdvözlettel – SiposBéla1945 vita 2020. március 21., 09:31 (CET)

Időzóna[szerkesztés]

Szia, a válasz Tacsipacsinak ment, kérlek ne helyezd át máshová. Köszönöm. Xia Üzenő 2020. március 22., 18:55 (CET)

Viszont ahogy áthelyezted, úgy tűnik, mintha a válaszom neked szólt volna. Tudom, hogy hamarabb írtad a hozzászólásodat, szándékosan a fölé írtam, mert neki akartam válaszolni, és nem neked. Xia Üzenő 2020. március 23., 10:59 (CET)

Ez most, a rendelkezésre álló eszközökkel egy technikailag megoldhatatlan probléma... Vigyor misibacsi*üzenet 2020. március 23., 17:27 (CET)

Ózon[szerkesztés]

Az Ózon cikk ipari felhasználása rovatban azért töröltem a "levegő kondicionáló"-ról szóló részt, mert nem igaz. Az ÁNTSz minden évben kiad egy módszertani levelet a Legionella kockázat csökkentéséről, minden évben benne van, hogy a légkondicionálókban kialakuló biofilmel a fertőtlenítőszerek nem tudnak mit kezdeni. Jelenleg a koronavírus miatt nagyon érdekessé vált az ózon. Kifosztották az összes ózongenerátort áruló nagykert, felverték az árakat és nagyon pörög az ózonos fertőtlenítés is. Egy rakás cégnek érdekében áll szépíteni a szövegen, hogy eltudja adni a silány minőségű szolgáltatását. Sajnos a fogyasztóvédelem nem tesz ellene, ezért tartom fontosnak a korrekt tájékoztatást.

WAM 2019 Postcard: All postcards are postponed due to the postal system shut down[szerkesztés]

Wikipedia Asian Month 2019

Dear all participants and organizers,

Since the outbreak of COVID-19, all the postcards are postponed due to the shut down of the postal system all over the world. Hope all the postcards can arrive as soon as the postal system return and please take good care.

Best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.03

Köszönöm a figyelmességedet[szerkesztés]

Most szerkesztettem először, egyáltalán nem vagyok képben azzal hogy hogyan lehet "szépen" kiegészíteni. Köszönöm a gyors és figyelmes reakciódat, ez motivál most engem hogy fejlesszem képességeimet. Nem tudtam eldönteni, hogy egy egyértelműsítő lap kellene külön a Gripen E/F nek vagy csak pár lényegi információ, hogy mégis csak létezik már ez a típus. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Pentel25 (vitalap | szerkesztései) 2020. április 1., 10:32‎

Filmes felajánlás[szerkesztés]

Üdv! A nyelvi falon tett felajánlásoddal kapcsolatban: azt tapasztalom, hogy a filmes cikkek Cselekmény szakasza gyakran a port.hu-n (vagy más filmismertető oldalon, mert ezek a szövegek keringenek) található marketingszöveg másolata. Lehet, észrevetted már, ha nem, jelzem. – Vépi vita 2020. április 6., 17:12 (CEST)

VY Canis Majoris és parallaxisa[szerkesztés]

Helló Misibacsi!

Egy új szerkesztés kapcsán azt találtam, hogy a cikk bevezetőjében elég nagy káosz van; persze ez a kenyér árát nem befolyásolja ;-) 2-3 ellentmondást javítottam, azonban az általam favorizált Simbad adatbázisban sajnos a parallaxisra nincs adat. Az infoboxban található szám értelmezhetetlen, ugyanis ha az 1200 pc-es távolságból indulunk ki, akkor 0,83 milliívmásodperc jön ki. Megköszönném, ha találnál a parallaxisra hiteles forrást, esetleg a mostani módosításaimat is áttekintenéd, nem tévedtem-e? – Porrimaeszmecsere 2020. április 7., 18:06 (CEST)

No, sikerült megtalálnom: az infobox 1,78-as adata a Hipparcos első, 1997-es feldolgozásából való; de akkor honnan jött a cikk 1200 pc-es távolsága? – Porrimaeszmecsere 2020. április 7., 19:05 (CEST)

További vizsgálódással ezt találtam. Ha gondolod, akkor forrásként megadva így javítanám a parallaxis adatot. – Porrimaeszmecsere 2020. április 8., 10:04 (CEST)

Vá: „53 magyar film”[szerkesztés]

Jó, jó, csak úgy megjegyeztem, nem is érdekes. Kösz, hogy válaszoltál, szia! – Vadaro vita 2020. április 14., 10:16 (CEST)

De Havilland Canada Dash 8[szerkesztés]

Szia! Igen, nekem is ömlesztve jelenik meg az infobox, de nem értek hozzá, hogy kell ezt helyrehozni. A vizuális szerkesztővel lehet a probléma (mert azt használtam)? – Heringcápa vita 2020. április 16., 17:40 (CEST)

Igen, szerintem az okozza, már másoknál is észrevettem. Azt hiszem, hogy csak a létrehozásánál rontja el a formázást, későbbi szerkesztésnél már nem, úgyhogy javítom. misibacsi*üzenet 2020. április 17., 06:39 (CEST)

Forrástalan filmek[szerkesztés]

Üdv! Rábukkantam egy valahai szerkesztőre: Sweet (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth), aki amerikai filmek tucatjáról hozott létre cikket, a szokványos forrásoktól (port.hu, adatbázisok) eltekintve forrástalanul. Esetleg fordítások egy másik wikiről? Nem néztem utána. Utánanéztem viszont egyetlen cikkének: Vin Diesel, ennek egy szakasza (Fiatalkora) megegyezik ezzel a weboldallal: https://windiesel.webnode.com/rolunk/, amelynek copyrightja 2009-es. Ugyanebben az évben töltötte fel Sweet a cikket. Nem az enwiki fordítása. Semmilyen technikával nem tudtam pontosabban megállapítani, mikor készült a webnode-os honlap (archive.org nem indexelte, a html-ből sem jött ki információ, stb.). Ha kutatási témára vágysz... – Vépi vita 2020. április 19., 12:32 (CEST)

A többi cikke filmekről szól. A kérdés tképpen az, egyéni stílusban megírt szövegei honnan származnak? Vagy tényleg eredetiek? – Vépi vita 2020. április 19., 15:48 (CEST)

Kattints (ha akarsz) a szerkesztéseire (a fenti sablonban). Ott vannak a problémás (mert forrástalan) cikkek (Ú-val jelölve). – Vépi vita 2020. április 19., 15:55 (CEST)

Peru#Oktatási rendszer[szerkesztés]

Üdv!

Külső forrásnak meg lehetne jelölni az angol Wikipédiának Peruról szóló szócikkét, illetve akkor kiegészítem, hogy meddig kötelező a tanulás.

Köszönöm a hasznos tanácsokat! Megpróbálom megjelelölni a forrást a leírtak alapján. :)

Köszönöm az elfogadást is. Egyébként ezek voltak az enwikin forrásként megadva. – Eliksziplukundusz vita 2020. április 21., 13:15 (CEST)

Lebegő mágnesvasút[szerkesztés]

Kedves Misibacsi! Többek között a te szerkesztésed is visszavonásra került a Lebegő mágnesvasút szócikkben, mert visszavontad ugyan a két utolsó vandálkodást, de az azt megelőzőek is azok voltak. Megértésedet köszönöm. – Dodi123 vita 2020. április 23., 15:36 (CEST)

Értesítések használata a kezdők kocsmafalán[szerkesztés]

Szia! Ha a kezdők kocsmafalán segítesz valakinek, ne felejtsd el megpingelni (a {{re}} sablonnal, vagy kézzel a felhasználólapjára linkelve), hogy az értesítéseiből odataláljon. A legtöbb kérdést azon a lapon valamilyen speciális eszközből írják (a segítségablakból vagy az üdvözlősablon mentorkérő linkjén keresztül), a kérdezőknek fogalma sincs, hogy mi az a kocsmafal, vagy hogy találnak oda, úgyhogy minimális az esélye, hogy valaha megtalálják az értesítés nélküli válaszokat. --Tgrvita 2020. április 25., 16:11 (CEST)

Célszerű lenne ezt a megpingelést automatizálni, azaz beépíteni a "Válasz" funkcióba, ha az illető "segítségablakból" tette fel a kérdést. misibacsi*üzenet 2020. április 25., 16:26 (CEST)
A T250914-ben van erről szó. Elvben igazad van, de nem könnyű kitalálni, hogy mikor érdemes automatizálni - azt utólag nehéz megmondani, honnan jött a kérdés, és az se jó, ha az eszköz hol így, hol úgy viselkedik, és a felhasználó számára nem nyilvánvaló, hogy mitől függ. --Tgrvita 2020. április 25., 16:49 (CEST)
Kösz az infót. Azt nem értem, miért "nehéz megmondani, honnan jött a kérdés", hiszen oda is van írva. Az ezt kiíró program is kiolvassa valahonnan. Automatikus "ping"-re csak ebben az 1 esetben lenne szükség, tehát ez nem egy rejtett funkció lenne, pláne nem lenne nem-determinisztikus a működése. misibacsi*üzenet 2020. április 26., 08:15 (CEST)

Segítségkérés[szerkesztés]

Szia! Egy számomra teljesen random ember törölte a szerkeztői oldalam, valami olyan szöveggel, hogy eltévedt tartalom. Na most én magamról és az eddigi munkáimról írtam. Írjam újra be, vagy mi lehet itt a gond? Bálint Dusek vita 2020. április 27., 17:55 (CEST)

An–3[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a segítséget, kijavítottam a hibákat a cikkben, így a motor nevét és a hibás légcsavar-fordítást. – Heringcápa vita 2020. április 30., 11:44 (CEST)

Nemzeti ünnep[szerkesztés]

Szia, jó látni, hogy nem én járórözök egyedül. :)

Ugyan nem néztem utána, és az, hogy nem találom mondjuk az enwikin, nem jelenti azt, hogy nincs. Szalakóta vita 2020. április 30., 21:45 (CEST)

Egy kis pihenésként szoktam járőrözni, leellenőrzök száz-kétszáz elavult cikket. Bevallom, elég ritkán vonok vissza, és többnyire egyszerűen csak hiszek a beírónak, különösen, ha van hozzá indoklása. Sok a régóta elavult cikk, ami amúgy is látszik, ezt behozni nem is lehet nagyon másként. A törölt szövegeket többnyire visszaírom. Szalakóta vita 2020. április 30., 22:09 (CEST)

Az országok azért vannak a figyelőlistámon, mert keresztapám, aki nagy világutazó, megemlítette, hogy szeretne belenyúlni országok szócikkeibe. Szeretném, ha nem dühöngene amiatt, hogy esetleg csak fél év múlva lesz megtekintve a cikk. Szalakóta vita 2020. április 30., 23:20 (CEST)

Re:Egy motoros[szerkesztés]

Szia! Bocsánat, nem vagyok képben, melyik szerkesztésemről lenne szó? (Amúgy köszönöm a Gyermek cikkében tett javításaidat!) – XXLVenom999 vita 2020. május 2., 13:11 (CEST)

Ja hogy ez a cikk az, akkor azért nem tudtam miről van szó. Ebben a cikkben csak egy pontot tettem az egyik mondat végére ahonnét lemaradt, nem olvastam végig az egészet, pláne nem én írtam, VargaA szerktárs munkája. De azért köszönöm az információt! – XXLVenom999 vita 2020. május 2., 17:09 (CEST)

Hát igen, megesik. – XXLVenom999 vita 2020. május 2., 17:14 (CEST)

Dragon[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm hogy szóltál! Valahogy a mondat fele elveszett az éterben. Már javítottam is.

Próbálom bővítgetni a Dragon szócikket mert elég szerény, pedig itt az első emberes repülése a küszöbön. - Llz78 vita 2020. május 3., 07:21 (CEST)

Főleg a történetében és pont a Dragon 2-nél látok nagy hiányosságokat. Azon gondolkodom, hogy érdemes lenne arról egy új szócikket létrehozni. Már most is összejönne erről a témáról egy szócikkre való, de a későbbiekben is biztos lesz még mivel bővíteni. - Llz78 vita 2020. május 3., 08:01 (CEST)

Köszi! Már meg is csináltam a cikk vázát: Szerkesztő:Llz78/próbalap/drg 2

A május 27.-i indítást követően biztos kap egy ki kicsit nagyobb figyelmet. Megköszönök minden segítséget hozzá, szerkeszd bátran ha találsz róla valami információt. - Llz78 vita 2020. május 3., 14:25 (CEST)

Raspberry Pi[szerkesztés]

Szia, bocsi, nem vettem észre hogy beakadt az egyik betű az elején. Köszi a javítást! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Skiilaa (vitalap | szerkesztései) 2020. május 3., 13:06‎

Taxisofőr[szerkesztés]

Tisztelt Misibácsi! Azért javitottam a taxilámpával kapcsolatban, mert a filmben sok helyen látható, hogy elől taxi felirat, hátul az azonositó látható. Pl: -Miután jelentkezik a munkára, kijön az irodából és két másik autón is elől TAXI felirat van. -A szökőkútként spriccelő tűzcsapnál hátulról látható az azonositó, vágás után beáll a garázsba, ahol elől taxi, hátul azonositó van. Vágás nincs, de ellenkező irűnyba fordul a kamera. Ez az első 10 perc. -A kampányiroda előtt 4 taxi látható előlről. Egyik nem világit, mellete kettőn TAXI felirat, a negyedik nem látható. -A Hotel Olcott elé beáll, elől TAXI, mikor elindul, hátul azonositó. -A lemezvásárlás után hátul azonositó, vágás után utast vesz fel, ahol elől TAXI, kb 5 másodperc múlva jobbra kanyarodik, hátulról látható az azonositó. -Amikor megdobáljáka gyerekek a kocsit, nehezen kivehető, de biztos nem TAXI a felirat hátulról. Van még néhány, de most nincs kedvem kikeresni. Kérem ellenőrzze az állitásaimat. https://en.wikipedia.org/wiki/Taxicabs_of_New_York_City 1970 alatti kép 1973 Lineup http://lostnewyorkcity.blogspot.com/2010/03/view-from-1978.html "This is Greenwich Village. W. 4th near the corner of Sixth." https://www.facebook.com/DirtyOld1970sNYC/ Sok szép kép van, nem csak taxis diszletek. https://www.facebook.com/DirtyOld1970sNYC/photos/a.416343045074758/443630989012630/?type=3&theater


Ezenkivül szerintem kevesen tudják, hogy a filmben szerepel De Niro későbbi felesége is. A moziban Ő a moziban a jegyárús.

A napszemüveg megváltozásában sem látok semmi különöset. Annyit matat a táskájában Iris, hogy simán kicserélheti, mert nem tudni hová lesz a zöld keretes, de látszik amikor elő veszi a kék lencséset. Mielőtt felmennek a szobára, szintén más napszemüveget visel. Miért ne lehetne egy tini táskájában több divatos darab is? Más most nem jut eszembe.

Köszönöm, ha végigolvasta! Töröljem a taxilámpás részt, vagy majd Ön? A hosszú i hiánya billentyűzet hiba. Üdv: Miskiri / egy másik Mihály/

Csernobil-Fukusima[szerkesztés]

Kedves @Misibacsi:! Megnéznéd még egyszer, hogy miért állítottad vissza az én visszavonásomat. Én úgy láttam, hogy egy anon a Csernobili atomerőmű-baleset szócikkben a Csernobil szavakat kicserélte Fukusimára. Ezt állítottam vissza. Vagy elnéztem valamit? Üdv  … szalax üzenő 2020. május 6., 11:45 (CEST)

Repülőterek[szerkesztés]

Szia

Megtennéd, hogy az alábbi repülőteres navboxokat átnézed helyesírás alapján? Engem elsősorban a nemzetköziek érdekelnek, a belföldiekkel nem foglalkozom, de ha belefér az idődbe, azokat is megnézheted. Nem kell mindet és nem kell azonnal, de ha valamelyikkel végeztél, azt írd meg nekem légy szíves.

Láttam a vitalapodon, hogy van pár repülőtér, amit szeretnél megírni. Ha ezekben a sablonokban is szerepelnek, akkor írd meg nekem azt is, hogy stipi-stopi, ezek az enyémek! :) – B.Zsolt vita 2020. május 7., 15:33 (CEST)

Peadar lapjai[szerkesztés]

Szia! Bocsi, eléd ugrottam a válaszok között. Ez azért van, mert a "válasz" funkciót használtam, nem volt direkt. Ha te is akarod használni, fent a "béta" funkciók között lehet bekapcsolni. Kicsit Facebookos lesz a válaszolgatás, de nagyon jól használható. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 14., 06:43 (CEST)

Daniellowy kérdése[szerkesztés]

Üdv, Drága Misi Bácsi! Megmondanád kérlek, hogy HOVA szerkesszem a VALOR HUNGARIAE Zrt. szócikket? Eddig csak azt tudtam meg, hova NE szerkesszem. Köszönettel, Dániel – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Daniellowy (vitalap | szerkesztései) 2020. május 16., 09:17‎

Szerkesztési ütközés: Bismarck[szerkesztés]

Szia. Most ültem le, de csak este nézem át. – 𝕾𝖊𝖕𝖚𝖑𝖙𝖚𝖗𝖆Halloween286.png𝕻'𝖘.𝖇𝖔𝖝 2020. május 24., 17:28 (CEST)

Bocs, nem voltam pontos. Azok az én szerkesztéseim lehetnek, csak akkor otthagytam mindent és most kerültem egy másik gép közelébe. Olyan már velem is fordult elő, hogy más szerkesztése az én nevemre került de ehhez az egyidejű szerkesztés miatt volt, és csak egyszer. – 𝕾𝖊𝖕𝖚𝖑𝖙𝖚𝖗𝖆Halloween286.png𝕻'𝖘.𝖇𝖔𝖝 2020. május 24., 19:13 (CEST)

Ja, remélem nem hoztam szégyent a nevedre mert az én esetemben egy hülyeséget írtak be és isten bizony nem én hazudtam le a saját szerkesztésemet. 𝕾𝖊𝖕𝖚𝖑𝖙𝖚𝖗𝖆Halloween286.png𝕻'𝖘.𝖇𝖔𝖝 2020. május 24., 19:26 (CEST)

Avatar[szerkesztés]

Szia! Figyelmetlenségből, a félkövér formázásokat szedtem ki és az automatikus csere során ezek is belekerültek. Javítottam őket. Köszi, hogy szóltál. Üdv: Viloris Üzenj! 2020. május 25., 08:32 (CEST)

Igen, néhány helyen vannak a nevekben, szavakban aposztrófok, pl ez ', amit itt a wikin a dőlt és félkövér formázásnál használunk, de azt is figyelembe kell venni, hogy nem minden esetben erre " ' " van szükség, hanem a másik aposztrófra " ’ ". Üdv: Viloris Üzenj! 2020. május 25., 10:13 (CEST)