Szerkesztővita:HG

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archívum

Archívum (?)


Archív01 

Sorozatjunkie Awards[szerkesztés]

Szia! Köszönöm, hogy írtál!

Azt gondolom, hogy a sorozatjunkie.hu egy napi több tízezres látogatottsággal bíró népszerű sorozatos oldal, és a JAws pedig egy tíz éves múltra visszavezethető, több ezer ember részvételével zajló játék ezen az oldalon, így mindkettőnek tökéletesen helye van a Wikipédián. Szerintem MO-n minden sorozatbarát ismeri az oldalt és a játékot. Legalábbis ezt tapasztaltam.

Nem értem viszont, amit írtál. Mit jelent az, hogy az sorozatjunkie.hu wikipédián belüli oldal? A JAwson belül sok kategória, sok eredményét hogy tudnánk az oldal Wikipédiájára besűríteni? A segítség mindig jól jön, főleg a táblázatok elkészítésében.

)

Minden jót!

– Violaker3 vita 2018. január 3., 16:54 (CET)


Szia!

Értem, amit írsz és elfogadom a kritériumokat, bár szerintem ez a külső linkre mutató dolog azért úgy diszkriminál cikk-ötleteket, hogy nincs sok értelme sokszor. Írhat a dologról bármelyik internetes lap, nem lesz nívósabb a történet. A több ezre látogatottságú sorozatjunkie-t mindenki ismeri, szereti - igen, ezek személyes megállapítások, de ugyanakkor igazak is. Felesleges a díjról más honlapoknak írnia, mert az sorozatjunkie.hu megteszi, miért számolna be róla bárki is? Ez nem az Oscar-díj, nincs olyan hírértéke és presztízsértéke a dolognak. De attól még ismert és nevezetes. Ez egyáltalán nem ambivalens gondolat. Lehet valaminek nulla hírértéke és mégis ismert, nevezetes híre.

Rád hagyom a döntést, hogy legyen-e külön JAws cikk, vagy sem. Csak a győzteseket nem érdemes kiírni a sorozatjunkie.hu cikkre, hisz ennél azért többről van szó. :)

– Violaker3 vita 2018. január 3., 19:03 (CET)

Re:Szerkesztés megköszönése[szerkesztés]

Szia! Őszintén szólva igen tudok örülni mikor egy-egy ilyen cikket megírsz, kedvelem a filmek világát és hát sajnos még ennyi év után is elég nagy hiányosságok vannak, így mindig jó látni ha valaki megír egy-egy hiányzó témát. A Rocky-filmek meg mindig is nagy kedvenceim voltak, szóval az különösen boldoggá tett hogy a főbb szerepeket alakító színészek szócikkeit írogatod. Csak így tovább, és köszönet! :-) – XXLVenom999 vita 2018. június 7., 18:26 (CEST)

Michael Dudikoff[szerkesztés]

Szia HG! Nem tudnál Michael Dudikoff cikkéhez valami értelmezhető forrást is megadni, ha már így formailag ráncba szedted? Jelenleg nem túl WP:ÉLŐ konform... Üdv: Piraeus vita 2018. június 9., 22:33 (CEST)

Boldog 12. Wikiszülinapot![szerkesztés]

Boldog 12. Wikiszülinapot! Örülök, hogy köztünk vagy és aktívan szerkesztesz. Köszönet érte. Csak így tovább!!– Porbóllett vita 2018. június 28., 20:38 (CEST)

Köszönöm! :D – HG vita 2018. június 28., 20:43 (CEST)


Woody Strode színész lapjával kapcsolatos segítség[szerkesztés]

Kedves HG! Nagy szükségem lenne a segítségedre, nem tudom, hogy számíthatok-e rád egy bizonyos Woody Strode személy Életrajzával kapcsolatosan. Az a helyzet, hogy Életrajza nem igazán jól sikerült magyarosan létrehoznom az angol Wikipédiája és más angol forrásból vett információk alapján. Ezért ha addig nem történik megfelelő irányba javítás, a lapját törölni fogják november 21-én.

Lapja ezen a címen érhető el: Wikipédia:Feljavításra váró cikkjelöltek/Woody Strode

Az angol nyelv és fordítás sajnos problémás az én esetemben, ráadásul erről a személyről nem találtam magyar vonatkozásban forrásokat, csak eredeti angol nyelven.

Amennyiben számíthatók rád, valamint időd és körülményeid engednék, előre is nagyon megköszönném segítségedet.

Bevallom a Szerkesztő:Hungarikusz Firkász javasolt téged és Szerkesztő:Armadillot, mivel kiváló életrajzi szócikkeket tudtok írni - írta nekem.

Nagy Pál vita 2018. szeptember 30., 12:24 (CEST)


Rendben van kedves HG, csak lényeg, hogy ezen időszak alatt legyen a színészettel kapcsolatos rész javítva, a sporttal kapcsolatban van olyan ismerősöd, akit esetleg tudnál javasolni, azt is megköszönném. De ha nincs nem baj, legfeljebb keresek én magam is. Nagy Pál vita 2018. szeptember 30., 17:19 (CEST)

Karácsony Szilveszter[szerkesztés]

Szia HG! Boldog ünnepeket: szentestét / karácsonyestét / karácsony elő estéjét (dec. 24. este), nagy karácsonyt / karácsony napját (dec. 25.), karácsonyt második napját / karácsony másodnapját (dec. 26.), boldog szilvesztert / szilveszteri óévbúcsúztatót (dec. 31. este) és boldog új évet (jan. 1.). Mivel te nem adtál meg se e-mail lehetőséget sem wiki e-mail lehetőséget, de nem vagy az ünnepi köszöntésnek ellene, így neked vitalapon küldtem el akkor most is. Rád bízom megköszönöd vagy sem, viszont kívánod vagy sem, a lényeg ha örültél neki. Minden ünnepet csak a szeretet jeléül ünneplek, alapesetben családosan és rokonosan, de barátoknak és jóban levő ismerősöknek is küldök köszöntést, és nem csak személyeseknek, hanem elektronikusaknak is, akiket jó társaimnak tartok. Vakondka vita 2018. december 19., 11:08 (CET)

Leonardo DiCaprio filmográfia[szerkesztés]

Szia! Légy szíves nézd át a fenti cikket és frissítsd, ha tudod mert úgy látom, hogy az angol cikket bővítették, és mert jórészt a te cikked, és mert Jószócikk is egyben. Ezért nem lenne jó kitenni rá az "elavult" sablont. :-) Köszi! - Tündi vita 2018. december 26., 22:28 (CET)

@Hujber Tünde: Szia, köszi, a produceri tevékenységét frissítettem (a 2019-re kiírt filmjét nem írnám még bele a szócikkbe, amíg nincs róla konkrét információ). Ezen kívül találtál még valamit, amit érdemes lenne aktualizálni? Üdv, – HG vita 2018. december 27., 01:28 (CET)

Ha a Jószócikkekre gondolsz, akkor talán az élő személyek, zenekarok cikkeit lenne érdemes átfutni, esetleg településekét, országokét, hogy történt-e ott valami az utóbbi időkben. - Tündi vita 2018. december 27., 09:52 (CET)

Veronica Cartwright[szerkesztés]

@HG: ha nincs másik kép, ezzel a bányrémképpel égessük a nőt? Bár nekem tökmindehgy, azt sem tudom, ki ő... OsvátA Palackposta 2019. január 17., 20:02 (CET)

@OsvátA: Nem kifejezetten előnyös kép egy idős emberről, de legalább az olvasó nagyjából tudni fogja, kiről van szó. Fiatalkori kép jobb lenne valamelyik ismert filmjéből (pl. Alien), de ugye a lehetetlen jogi hercehurcák miatt csak a Commonsból tudunk dolgozni és normális filmkockát se lehet feltölteni élő személyről... – HG vita 2019. január 17., 20:33 (CET)

@HG: a google számtalan képet talál bárkiről. Nem csak a Wikipédia van a világon. Ez az ócska kép a Wikipédiát égeti, nem a nőt. (Nem muszáj velem egyetérteni... de jó lenne. :-)) OsvátA Palackposta 2019. január 17., 20:40 (CET)

@OsvátA: Ha ennyire nem tetszik, felőlem töröld. :D – HG vita 2019. január 17., 20:44 (CET)

„Az év szócikke 2018” verseny[szerkesztés]

Szia, HG!
A 2018-as év folyamán megírtad a Louise Fletcher szócikket.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezt a szócikket a Wikipédia közössége jelölte a 2018-as „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 21-én 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2019. március 3-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2018-as Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2019. január 18., 20:31 (CET)

Szia, HG! A verseny két hete zajlik, ez úton is köszönjük, hogy vetted a fáradságot, és már szavaztál 1 kategóriában! Reméljük, március 3-áig lesz alkalmad, figyelmed és időd, hogy a további kategóriákban is szavazz. Pasztilla 2019. február 4., 09:34 (CET)
Szia, HG! Már csak tíz nap, és lezárul a verseny. Gyere, szavazz még 9 kategóriában! Vigyor Pasztilla 2019. február 21., 20:19 (CET)
@Pasztilla:Szia! Azokban a témákban, amelyekhez legalább minimálisan értek, már szavaztam. :) A többiben úgy érzem, nem lenne hiteles a szavazatom, ezért azokban inkább döntsenek azok, akik értenek is hozzá. – HG vita 2019. február 21., 20:42 (CET)

Értem, köszönöm! Pasztilla 2019. február 21., 20:44 (CET)

.[szerkesztés]

Cső, ennél a szerkesztésednél rossz szakaszba írtad be a véleményed. Légyszi tedd át eggyel feljebb (március 13. > Rebekah Mikaelson). Köszke Sillent DX vita 2019. március 13., 15:21 (CET)

@Sillent DX: Szia, valamit elnézhettem, gyorsan ki is javítottam. Köszi, hogy figyelmeztettél. :) Üdv, – HG vita 2019. március 13., 15:24 (CET)

Napforduló (egyértelműsítő lap)[szerkesztés]

Szia HG!

Nem vitatom a változtatásodat, de a tucatnyi Napforduló (tévéfilm) hivatkozást is szándékozol módosítani? – Porrimaeszmecsere 2019. április 7., 22:20 (CEST)

@Porrima: Szia! Úgy tudom, filmeknél elsősorban ezt a dátumos formátumot szoktuk alkalmazni a Wikipédián. A hivatkozásokat mindjárt javítom. Üdv, – HG vita 2019. április 7., 22:35 (CEST)

Köszönöm a gyors reagálásodat. Nálam az okozta a gondot, hogy a jelen esetben volt már korábban is tévéfilm egyértelműsítés, másrészt a színészeknél is mindenhol megkülönböztetik a tévéfilmet és a filmet a fejezetek szerint is. De igazából nekem mindegy, én a filmekhez sem értek, csak az egyértelműsítések kapcsán kerülök velük kapcsolatba. – Porrimaeszmecsere 2019. április 8., 12:35 (CEST)

Napraforgó[szerkesztés]

Szia HG!

Nem tudom mennyire vagy jártas a filmes témákban, nálam talán jobban. Most létrehoztsm a Napraforgó (egyértelműsítő lap)ot, és ennek kapcsán az 1970-es olasz-szovjet film mellett lenne egy magyar-olasz is, illetve Máthé Erzsi#Tévéfilmek cikkben kettő is: egy 1974-es és egy 1976-os. Guglis keresés szerint az az érdekes, hogy a szereposztás és a film hossza is azonos, csak az évszám különbözik. Megköszönném, ha ki tudnád deríteni az igazságot. – Porrimaeszmecsere 2019. április 17., 13:27 (CEST)

@Porrima: Szia, a régi magyar filmekhez nem értek, de kis keresgélés után szerintem is ugyanarról a filmről lehet szó. Ez az oldal megbízhatóbb forrásnak tűnik mindkettőnél és itt 1974 szerepel. Üdv, – HG vita 2019. április 17., 17:17 (CEST)

Akkor talán nincs más teendő, mint Máthé Erzsinél törölni az 1976-os beírást? Köszönöm a hozzászólást. – Porrimaeszmecsere 2019. április 17., 17:22 (CEST)

Szerintem igen. Esetleg az egyértelműsítő lapon érdemes lehet odaírni zárójelben a tévéfilmhez, hogy egyes források szerint 1976-ban jelent meg. – HG vita 2019. április 17., 17:34 (CEST)

Jó gondolat. – Porrimaeszmecsere 2019. április 17., 18:33 (CEST)

Bohém rapszódia archiválás[szerkesztés]

Szia! Csak akartam szólni, hogy ezzel az eszközzel lehet archiválni a linkeket akár egyetlen lapon is: https://tools.wmflabs.org/iabot/index.php?page=runbotsingle Begépeled a cikk címét, analyze alatt bekapcsolod az Add archives to all non-dead references (Optional) opciót és pillanatok alatt hozzáteszi az elérhető archív linkeket a webről a szócikk forrásaihoz. Kb 4 másodperc alatt archiválta a Bohém rapszódia mind a 132 élő linkjét :) Nagyon pöpec kis masinéria. Üdv Xia Üzenő 2019. május 27., 13:55 (CEST)

@Teemeah: Szia! Köszi, jó tudni, hogy ilyen is létezik és nem egyesével kell a linkeket archiválni. :) – HG vita 2019. május 27., 18:54 (CEST)

Királyságok száma[szerkesztés]

Köszi a visszaírást! Egyszer már én is javítottam. Azt nem értem, hogy miért módosít valaki olyasmit, amiről lövése sincs, de hát ilyen ez a popszakma. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. június 12., 11:14 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Nincs mit! :) Bár bőven lesz még tennivaló a szócikkel, de nem akarok "belenyúlni" addig, amíg más folyamatosan szerkeszti. – HG vita 2019. június 12., 13:35 (CEST)

Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 6., 16:48 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 20., 17:14 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. október 3., 21:52 (CEST)

„Az év szócikke 2019” verseny[szerkesztés]

Szia, HG!

A tavalyi év ugyanezen időszakában szavazatoddal részt vettél „Az év szócikke 2018” verseny végeredményének alakításában. Ha idén is volnának ilyen ambícióid vagy egyszerűen csak szétnéznél a tavalyi termésből válogatott szócikkek között, ismét módodban áll szavazatoddal erősíteni a versenyt. Várunk a 2019-es szavazólapon, ki ne hagyd! :-) Pasztilla 2020. január 24., 19:44 (CET)

Castle[szerkesztés]

Szia! Nem igazán értem az átnevezésedet. Mi okod volt rá? Én nem találtam semmi olyan cikket, ami megegyezett volna a sorozat címével. Ha mégis, mi volna az?

Másrészt, ha egyértelműsítést csinálsz, akkor létre kell hoznod egy egyértelműsítő lapot is, amin felsorolod az azonos nevű cikkeket. Ez jelen esetben elmaradt.

Üdv! - Gaja  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2020. február 15., 19:55 (CET)

Nem értek veled egyet. Amíg nincs más, ami miatt egyértelműsíteni kellene, addig csak felesleges munkát okoz annak, aki erre a cikkre akar hivatkozni. Ha előkerül valami, ami miatt egyértelműsíteni kell, akkor a hivatkozásokat simán le lehet cserélni bottal. Az angol wikin persze, hogy vannak egyértelműsítendők, hiszen a Castle angol szó. De a magyar wikin egyhamar nem lesz még egy ilyen nevű cikk, azt hiszem... Lehet, hogy a nyelvi kocsmafalon vitára kéne bocsátani ezt. Üdv! - Gaja  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2020. február 16., 11:10 (CET)

Az egyéb kocsmafalra tettem, inkább odavaló. Üdv! - Gaja  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2020. február 16., 13:28 (CET)

Re: Kérdés (Ozark)[szerkesztés]

Hello!

Bocsi, véletlen történt. A 26. SAG-díjátadó cikkének alapjának a 25.-ét másoltam át még korábban a piszkozatokba. Aztán amikor ki akartam javítani az American Crime Story és A Kominsky-módszer címeit véletlenül 26. SAG-díjátadónak szolgáló mintába csináltam, aztán úgy voltam bele "Eh, átmásolom az egész sablont a másikra". Sajnos nem vettem észre az azóta történt változásokat, bocsi és köszi, hogy szóltál. – Garfbob10 Deadmaddy.png labirintus 2020. március 21., 16:02 (CET)

Megírandó szócikkek[szerkesztés]

Szia!

Tanulmányoztam ezt az impozáns listát. Nagyon sok olyan név van rajta, akiről szívesen írnék és/vagy olvasnék. Mivel nagyon színvonalas színészszócikkeket írsz, megtisztelő lenne, ha esetleg felvennéd a listádra Matt Frewer nevét és ha úgy alakul, a közeli vagy távoli jövőben megírnád az ő szócikkét is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. március 24., 16:03 (CET)

@Hungarikusz Firkász: Szia!

Köszi az elismerő szavakat és a tippet, hozzáadom a listához őt is. :) Üdv, – HG vita 2020. március 24., 16:05 (CET)

Köszönöm szépen! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. március 24., 16:06 (CET)

Cselekmény részletezése – Amerikai szépség[szerkesztés]

Szia HG! Hogy érted, hogy "nem nagyon használjuk már ezt a sablont"? Van ennek valamiféle előnye, vagy pusztán egy újonnan kialakult szokás ez? A Wikipédia vonatkozó oldalán egyértelműen az olvasható, hogy ezt a sablont igenis használni kell. Üdv, Gabcsé vita 2020. március 31., 11:24 (CEST)

Newt törlése[szerkesztés]

Üdv HG! Köszönöm hogy szóltál. Valóban indokolt a cikk törlése (amikor írtam, még nagyon kezdő voltam). – Heringcápa vita 2020. április 13., 16:40 (CEST)

@Heringcápa: Szia, én is köszönöm a gyors választ! A Vuk 2: A kis csavargó (filmterv) szócikkről mi a véleményed? Szerinted érdemes lehet bedolgozni a Vuk szócikkbe? Üdv, – HG vita 2020. április 14., 12:45 (CEST)

@HG: Szia, szerintem igen. Annyira nem nevezetes, hogy külön szócikk legyen belőle. Átdolgozandó a Vuk szócikkbe. – Heringcápa vita 2020. április 14., 13:00 (CEST)

Kis kérés[szerkesztés]

Szia!

Feltűnt nekem,hogy új cikkeidben egyes filmeseknek kizárólag a filmjeivel, műveivel foglalkozol és a cikk szövege az életpályákra (v. Életutakra) egyáltalán nem terjed ki.

Az viszont egyértelmű, hogy valaki másnak egyszer meg kell majd az életrajzokat írnia. Annak érdekében, hogy ez a hiány tűnjön fel valamennyi mindenkori olvasónak (mint potenciális "cikkbővítőnek"),kérlek, legalább alfejezetként és alatta szakaszcsonkként jelezd ezt a hiányt a további cikkeidben.

Remélem, megérted, miért kérlek erre. Üdv, jó szerkesztést!--Linkoman vita 2020. április 20., 16:33 (CEST)

@Linkoman: - Szia, általában előbb-utóbb bővíteni is szoktam ezeket a szócikkeket, de természetesen addig is szívesen jelzem majd a csonksablon mellett ezzel is, hogy még félkészek a szócikkek. Üdv, – HG vita 2020. április 20., 16:41 (CEST)

@HG:-- Köszi választ!--Linkoman vita 2020. április 20., 16:42 (CEST)

@Linkoman: A Pierre Morel szócikk kapcsán egyébként az enwikin is csak annyi infó volt, ami bőven elférne a bevezetőben is, franciául pedig sajnos nem tudok. Esetleg még a részletesebbnek tűnő német wikit tudom majd megnézni. – HG vita 2020. április 20., 16:47 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés-- Az teljesen független a kérésemtől, hogy történetesen P. Morelnek a szülőhelyét egyetlen más nyelvű Wiki sem ismeri (a francia sem). Jó szerkesztést!--Linkoman vita 2020. április 20., 17:06 (CEST)

Filmes sablonok[szerkesztés]

Szia!

Látom folytattad a filmes sablonok szétválogatását, amit elkezdtem. Anynit szeretnék mondani neked, hogy elkészítettem a navbox2 nevű sablont, ami egy ún. burkolósablon. Ez azt jelenti, hogy ha esetleg navigációs sablont hozol át az enwikiből, a paramétereket nem kell átírnod, csak a sablon nevét navbox-ról navbox2-re és működnek az angol nevek is. Természetesen a list (lista) paraméter értékeit át kell írni. Ha zavarnak a navbox angol paraméterei, akkor pedig a subst:navbox2 nevet add a sablonnak mentés előtt és átíródnak maguktól. – B.Zsolt vita 2020. május 5., 22:00 (CEST)

@B.Zsolt: Szia, köszi a tippet! Annyira nem értek a technikai részéhez a dolognak (csak szeretném kicsit rendbe tenni a filmes sablonokat) és vannak is lementve saját sablonmintáim, amikben csak át kell írni a filmcímeket, de mindenképpen megnézem majd ezt a megoldást is. Üdv, – HG vita 2020. május 5., 22:30 (CEST)

Köszönöt[szerkesztés]

Szia! Nagyon szívesen. :) Üdv: Viloris Üzenj! 2020. május 24., 20:07 (CEST)