Szerkesztővita:Fekist

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Vad banda[szerkesztés]

Szia, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Akkor talán jobb, ha visszanevezed, én már nem szeretnék többet hozzányúlni. Zerind üzenőlap 2019. január 3., 21:12 (CET)

„Az év szócikke 2018” verseny[szerkesztés]

Szia, Fekist!
A 2018-as év folyamán megírtad az Emberek a havason szócikket.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezt a szócikket a Wikipédia közössége jelölte a 2018-as „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 21-én 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2019. március 3-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2018-as Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2019. január 18., 20:24 (CET)

Szia, köszönjük, hogy becsülettel végigszavaztad mind a tizenkét kategóriát! Pasztilla 2019. január 24., 14:42 (CET)
@Pasztilla: Én köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Magáról a szavazásról pedig annyit, hogy enyhén szólva nem volt könnyű végigfutni a szócikkeket és főleg nem választani közülük. Jó volt a tavalyi termés... :-) – Fekist vita 2019. január 24., 15:07 (CET)

Év szócikke 2018 verseny második helyezés[szerkesztés]

PODY 2nd barnstar.svg Az év szócikke 2018
A 2018-as Az év szócikke versenyen az Emberek a havason című szócikked a Film és szórakozás kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálunk! Pasztilla és Dodi123 vita 2019. március 4., 11:13 (CET)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. :-) – Fekist vita 2019. március 4., 11:22 (CET)

Kösz, de[szerkesztés]

Szia! Kösz, de - mint régimotoros szerkesztőt - kérlek, legközelebb egy forrás-linkecskét légy szíves odabiggyeszteni legalább a szerkesztési összefoglalóba, ha már Wikipédiát szerkesztünk... Fauvirt vita 2019. május 4., 11:57 (CEST)

Jogos! Igazad van, megtettem. (Csak zárójelben {és magunk között} jegyzem meg, hogy teletesszük-terheljük a Wikit külső hivatkozások tömegével, holott a belső linkkel csatolt lapon ott vannak a szükséges hivatkozások, források. :-)) Üdv: – Fekist vita 2019. május 4., 12:23 (CEST)
Ennek is megvan az oka... pl. valaki átírja, lecseréli olyanra, amiben akár az adott infó nincs meg, vagy egyszerűen csak törli... jó, nyilván nem ilyen lista jellegű lapoknál jellemző ez... másrészt nem várható el mindenkitől, hogy 600 lapra átkattintson, hogy megtalálja az infókat... és különben is, ha egy lapon már ott van, mennyiből áll át copy+paste-elni?... nem hiszem, hogy olyan borzalmas terhelés lenne az a max 2-3 száz karakter... ;o) Amúgy tényleg kösz a kiegészítést (az általam beírt refből jegyzetté tevést nem értem, de ez legyen a legnagyobb gondunk! )... Fauvirt vita 2019. május 4., 12:34 (CEST)
(ui... ja látom filmakadémiásra cserélted a filmtekercset) Fauvirt vita 2019. május 4., 12:37 (CEST)
Bocs. Előbb nem értettem, miről van szó. Én is csak most, utólag látom, hogy miközben én (nyitottan) szerkesztgettem, Te már forrásoltad is. Így történhetett, hogy felülírtam; szóval, nem volt szándékos. – Fekist vita 2019. május 4., 13:12 (CEST)
Semmi gond, az még jobb forrás is, szóval ezért +ui-ztam, amit írtam. :o)) Fauvirt vita 2019. május 4., 13:20 (CEST)

Re: Filmművészetportál[szerkesztés]

Kedves Fekist, köszönöm a gratulációt...jelenleg ezekhez a kis javításokhoz van kedvem...egyfajta leltározás is ez a cikkeinket illetően. További jó szerkesztést! Tulipanos vita 2019. július 18., 19:48 (CEST)

"Feature film"[szerkesztés]

Szia!

a régi Oscar-díj a legjobb idegen nyelvű filmnek kategória helyett az elnevezés Oscar-díj a legjobb nemzetközi játékfilmnek lenne. Mit szólsz hozzá?

Nekem tetszik, legyen ez. Tehát szerintem a "játékfilm" a nyerő, az "egész estés" nekem régiesnek tűnik.

Nekem az "egész estés" és a "nagyjátékfilm" kifejezések régről köszönnek vissza, amikor (több mint 50 éve) még tényleg volt a moziban híradó is és kisfilm is a "nagyfilm" előtt. Ezekkel a jelzőkkel ("egész estés", vagy "nagyjátékfilm") különböztették meg a másik kettőtől. Manapság keveset járok moziba, de úgy tudom, hogy ez a két rövid kategória már nem létezik, most van helyettük reklámfilm, vagy jó esetben filmelőzetesek is a "nagyfilm" előtt.

Megkülönböztetésül a többihez szükségesek az egyéb megnevezések (rövidfilm, kisfilm, stb). De nem vagyok filmes szakember. misibacsi*üzenet 2019. szeptember 11., 16:26 (CEST)

Ha animációs filmekről, rajzfilmekről is beszélünk, azokhoz valóban célszerű hozzátenni, hogy "egész estés" (ha a hosszuk közel van a 90 perchez), mivel rajzfilmeknél (kezdetben) a rövidebb hossz (pár perc) volt a jellemző. Például a "Magyar népmesék" (1980-tól 2012-ig futott magyar televíziós rajzfilmsorozat) rajzfilmek egyenként körülbelül 9 percesek, tehát kell melléjük valamilyen jelző, ami a hosszra utal. misibacsi*üzenet 2019. szeptember 11., 20:22 (CEST)

"fiction serie"[szerkesztés]

Szia!

Ha egyes számban van, akkor: játékfilmsorozat. Többesben szerintem: "játékfilm-sorozatok". misibacsi*üzenet 2019. szeptember 12., 17:02 (CEST)

Vitalap[szerkesztés]

Csak egy apró megjegyzés: A szerkesztői vitalapot nem szokták moderálni, de az is egy lehetséges kezelése. Van aki elolvassa, és utána törli az üzenetet. Ha utólag fontos akkor a laptörténetben vissza lehet nézni. Előbb utóbb úgyis le kell szedni, mert áttekinthetetlen lesz. – Rodrigó 2019. szeptember 12., 20:56 (CEST)