Wikipédia:Kért képek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Tudnivalók

A Wikipédia:Kért cikkek mintájára működik ez a lap, itt lehet a képigényeket jelezni pontosabban, fotósokat fotózásra vagy kép beszerezésére biztatni. Képigényt ezenkívül a {{képigény}}(?) sablonnal lehet jelezni, mely a Keresett képek kategóriájába gyűjti a kéréseket.

Mit érdemes feltüntetni a kérés mellé?
 • A képek többnyire konkrét szócikkhez kapcsolódnak, ezeket érdemes hivatkozásként megadni ezen az oldalon, hogy a kép célja jobban körvonalazódjon.
 • Ha van kép, de a minősége miatt nem szerepel a szócikkben, adjuk meg itt a fájlnevet, hogy rákattintva látható legyen.
 • A nem tárgyhoz köthető ábrák megrajzolásához lehetőleg adjunk meg mintát, amihez hasonlót szeretnénk látni. (ehhez bármilyen internetes hivatkozás jó).
 • A helyhez kötött leendő képekhez adjuk meg a pontos helyet (település neve, kerület, utca, házszám, de lehet földrajzi koordináta is).
  • Hasznos lehet a helyszín megközelítésének leírása (milyen busszal, melyik megállóig, és onnan milyen irányban kell menni - vagy minek a közelében van).
  • Ha csak egy részletet tartunk fontosnak, mondjuk meg, mi legyen rajta a képen (pl. „csak a bejárat”, „a kapu tetején lévő díszítés”, „csak a szobor”), és esetleg milyen irányból lenne jó elkészíteni (bár ez a pillanatnyi fényviszonyoktól is függ).
  • Ha ismerjük a helyszínt, írjuk le, mikor honnan süt a nap (pl. „délelőtt árnyékban van”, „délután jobbról süt rá a nap”).
Szerzői jogi óvatosság

A fényképezők ne felejtsék el, hogy bár a nyilvános helyen készült fényképek többnyire szabadon felhasználhatók (kivéve a konkrét személyeket ábrázoló képeket), a kép legyen összhangban az ábrázolt objektum működésével, és ne hátrányos módon ábrázolja azt.

Minta új szakaszra

== Szócikk címe ==

* {{cikk|Szócikk címe}}

Szükség velős megfogalmazása a fenti kritériumokkal, aláírás. 
Archívum

Figyelem! Az oldalt automatikusan archiválja egy bot, tehát ha 28 napon belül nem érkezik megfelelő válasz, és még mindig szeretnénk függőben tartani valamelyik kérdést, ki kell tenni rá a {{függőben|~~~~}}(?) sablont (a szokásos aláírással), különben benyeli a hiperfalánk archívum. :-)


Archívum12345

Spenótház[szerkesztés]

A mostani ház
A mostani ház
Függőben Függőben(aláíratlan)

Debrecen[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)
 • I am working on an article on enwiki on the diplomatic missions of Russia, which can be seen en:User:Russavia/DipMis, and ancilliary article, and I am requiring a photo of the Russian consulate in Debrecen at 4025 Debrecen, Arany Janos u. 1. -- Photos could be uploaded to commons:Category:Embassies of Russia. Messages can be left on my commons talk page. Any help appreciated. --Russavia vita 2009. március 7., 21:32 (CET)

Ördögigafa[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)

A szócikkhez kapcsolódó fáról jó lenne egy kép, ha valaki arra jár. Esetleg lehetne egy a lombos és a kopasz fáról is. Köszi. – Ramirez Én szóltam előre… Ide 2008. február 1., 12:59 (CET)

Pécs[szerkesztés]

Függőben Függőbennem érkeztek még képek

Sopron[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)
 • Erdészeti Egyetemen a Cantata Profana szobor (szintén Szervátiusz) --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg vita 2007. július 18., 22:09 (CEST)

Tájegységek[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)
Mintakép

Az alábbi tájegységekhez kérnék lehetőleg olyan valakit, aki tudna térképet szerkeszteni: Tiszántúl, Nagykunság, Viharsarok. Mind a 3 saját készítésű munka, de főleg az utolsó kettő esetében lenne nagyon jó, ha valaki tudna csinálni egyet. Tudok vázlatot adni róla, csak meg kéne csinálni. Tudná valaki vállalni? Tobi Üzi :) 2007. november 28., 20:01 (CET)

Ha jó egy egyszerű pusztai kép is, akkor rendben van. – Bartók Dániel Tisza Volán bus.JPG forgalmi iroda 2009. augusztus 23., 18:00 (CEST)

Köszi, de térkép kéne, lépeim nekem is vannak. Szóval nehéz ügy. – Tobi Üzi :) 2009. augusztus 28., 20:12 (CEST)

Volántársaságok[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)

Akinek van bármilyen állami volántársaságos képe, azt kérem töltse fel, mert a Volántársaságok portálján hasznát venném, és a volános cikkeknél is használhatnám. – Bartók Dániel Tisza Volán bus.JPG forgalmi iroda 2009. augusztus 20., 21:39 (CEST)

Kiegészíteném, hogy akinek van, vagy tud fotózni Ikarus 94G típusú autóbuszt az kérem töltse fel. Az autóbuszról további információ itt található. – Bartók Dániel Tisza Volán bus.JPG forgalmi iroda 2009. augusztus 25., 22:40 (CEST)
A link törött. Hol van infó a buszról? Melyik városban jár ilyen? – b_jonas 2017. május 22., 01:52 (CEST)
Gondolom erről van szó: Ikarus E94#IKARUS E94G. -- ato vita 2017. május 22., 08:31 (CEST)

Kurszk (tengeralattjáró)[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)

Sajna nem hiszem, hogy valaki is találna ilyet, de több szem többet lát. Szóval ha valaki találna egy felhasználható Kurszk (tengeralattjáró) képet, az legyen kedves megtenni, amit meg kell. Tx! – Ramirez vita 2008. január 18., 11:49 (CET)

Az angol W-n van egy, de jogvédett...– Beyond silence Finger reflections.jpg 2008. január 22., 22:38 (CET)
Hát pont ez a baj. Van annyi mint a fene, csak jogtiszta nincs sehol. Ezért is kértem, ha valaki véletlenül találna, az szinte csoda lenne. – Ramirez Én szóltam előre… Ide 2008. január 23., 08:58 (CET)

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Tobi (vitalap | szerkesztései) 2009. június 13., 11:14

Orosz wikin: ru:File:Porthole K-141 Kursk.jpg, úgy tűnik, nem jogvédett. Felmehetne ez a Commons-ra? (Kísérőszövegét bitte lefordítani magyarra). Akela vita 2012. január 21., 20:34 (CET)

honvédelmi miniszterek[szerkesztés]

Az alábbi honvédelmi miniszterekről kerestetnek jogtiszta képek:

Függőben Függőben(aláíratlan)

Szabi237 vita 2010. május 5., 18:54 (CEST)

Színészek, szinkronszínészek[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)

Hát nemtom mennyire teljesíthető kérés, de azért kiírok párat:

esetleg:

Kezdésnek ennyi, nagyon megköszönném, ha legalább pár összejönne. – Sasuke88 Hungary Arms.svgAyame magyargárda.pngwikivita 2010. május 13., 23:53 (CEST)


Sasuke88: Wégner Judit kivételével mindegyik meglehetne vízjelmentes változatban, csak sajnos nincs időm megcsinálni az engedélyező, Földi Tamás szócikkének a feljavítását, ami a szinkronmunkái tételes felsorolása lenne (az ő igénye a táblázatos formátumban). Eddig 94 képet töltöttem fel tőle, köztük az itt igényeltekről is. Ha volna kedved, időd felturbózni Földi Tamás szócikkét, akkor megkérhetném, hogy küldje el a többi kép vízjelmentes változatát. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. szeptember 14., 10:08 (CEST)

Hűségkapu[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)

Jó lenne egy kép a soproni hűségkapuról, a Nyugat-magyarországi felkelésről és a soproni népszavazásról szóló cikkekhez kéne. – Szabi237 vita 2010. szeptember 6., 20:47 (CEST)

A csudába. Júliusban jártam Sopronban, Balfon, és Fertőrákoson, de nem néztem meg ezt az oldalt, úgyhogy nem tudtam, hogy a Hűségkapu hiányzik, és azt nem fotóztam le. Van fotóm például Sopronban a Széchenyi teret, Balfon a második világháborús emlékművet, Fertőrákoson a vasfüggöny lebontása emlékművet, majd megnézem, melyik hiányzik még a Commonson, és fölrakom. Próbáltam Rákoson a püspöki kastélyt is fotózni, de ahhoz vagy kisebb fókuszú lencse kéne, vagy a fákat kell kivágni. – b_jonas 2017. szeptember 14., 09:54 (CEST)

Magos-fa[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)

Hegy a Börzsönyben, a Csóványostól nem messze. --Antissimo vita 2011. április 15., 13:00 (CEST)

Nagy-Vasfazék-patak (Királyréti-patak)[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)

Patak a Börzsönyben, Királyrét és Nagy-Hideg-hegy között (térképtől függően Nagy-Vasfazék-patak vagy Királyréti-patak). --Antissimo vita 2011. április 15., 13:00 (CEST)

Nagy-Inóc[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)

Hegy a Börzsönyben, a Nagy-Hideg-hegytől délnyugatra. --Antissimo vita 2011. április 18., 15:36 (CEST)

Templomok és metróállomások[szerkesztés]

Függőben Függőben(aláíratlan)

– Crosstor vita 2017. május 22., 08:06 (CEST)

misibacsi*üzenet 2017. július 24., 18:16 (CEST)

  • igen, más kép: [1]

Kész 2 db kép:

misibacsi*üzenet 2017. július 30., 16:44 (CEST)