Szerkesztővita:Akela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
2017
május
19
péntek
Archívum, bürokrácia

2017. év[szerkesztés]

Allapom módosítása[szerkesztés]

Kedves Akela!

Nagy szimpátiával figyelem a linkekkel kapcsolatos, az enyémhez hasonló szerkesztői munkádat. Mégis meg kell hogy kérjelek, hogy az allapjaimon szereplő linkeket ne módosítsad, mivel azok egy adott időpontra vonatkoznak, én magam sem változtatok rajtuk. Ezért vontam vissza a ma ott tett szerkesztésedet.

Szíves megértésedet kérve további hasznos szerkesztést kívánok: – Porrimaeszmecsere 2017. február 17., 19:40 (CET)

  • Elnézést, néha becsúszik egy-egy szerklap, amit nem kellene javítani. Igyekszem figyelni. Akela vita 2017. február 17., 21:22 (CET)

Saját bejegyzés, WP-linkek[szerkesztés]

Máté Péter emléktáblája[szerkesztés]

Szia!

A emléktáblát bejegyeztem a következő szócikkekbe:

Üdv: – Kispados vita 2017. március 22., 17:00 (CET)

Fekete halál[szerkesztés]

Szia! Köszi a hozzáfűzést, egyszer megpróbálom kiegészíteni, ha találok hozzá forrást. Ha már végigrágtad magad rajta, nem lenne kedved egy tanúsítványt is adni? Már csak egy hiányzik. Dudva Skull and crossbones.svg vitalap 2017. március 29., 7:11 (CET)

Arz Artúr[szerkesztés]

Szia! Ha nem bánod, akkor kicsit bővíteném és átírnám Arthur Arz von Straussenburg cikkét, és ezzel kapcsolatban szeretnék még egy kérdést feltenni. Lehet, hogy nem vagyok még olyan régi motoros, de a "Irodalom" szakaszban találhatóak a cikk forrásai is(?), csak mert további forrásokat gyűjtöttem a témában és nem tudom, hogy létrehozzak még egy "Források" szakaszt vagy a már meglévő "Irodalom" szakaszt nevezzem át. Segítségedet előre is köszönöm!– Történelem pWas gibt's Neues? 2017. április 2., 09:27 (CEST)

Persze, rendezd át, ahogy logikusnak látod. Nagyon régen írtam már, akkor még nem volt egységes ajánlás cikkszerkezetre. Ha mostanában írnám, "források" -ba tenném a refhely-eket, és azt is, ami szintén forrás, de nincs külön jelölve a "Jegyzetek"-ben. Minden más mehet a "kapcsolódó irodalom" fejezetbe. Akela vita 2017. április 2., 10:00 (CEST)

Ok, köszi!– Történelem pWas gibt's Neues? 2017. április 2., 10:17 (CEST)

cirill betűs átírás[szerkesztés]

Szia, a segítségedet szeretném kérni cirill betűs átíráshoz. A Szentpétervár metróállomásainak listája cikkben 4 metróállomásnak nincs latin betűs neve, megtennéd, hogy a Wikidatán adsz nekik latin betűs címkét? Csak kattints a listában a linkekre és a címke sorba írd be a magyar nevüket. Csupán 4 állomásról lenne szó. – B.Zsolt vita 2017. április 5., 10:50 (CEST)

Összekeresgélem, persze, dehát ez az ömlesztett lista így nem nagyon jó. Metróvonalak szerint kellene csoportosítani. Így az egész egybeöntve, ABC-sorrendben, ennek nem sok értelme van. És jó nehéz összekeresni az orosz eredeti és a magyar állomásnevet. Egyetlen interwikin sincs így. Nem akarod metróvonalak szerinti külön listákba tenni? Más: Elég, ha a wikiDATÁN kijavítom? Át fog jönni a magyarba? Akela vita 2017. április 5., 11:59 (CEST)

Bocsánat, lehet, hogy rosszul gondoltam, de mit kell keresgélni? A cirill betűs átírásra nincs szabály? Azt hittem minden betűnek vagy betűpárnak van magyar megfelelője. A táblázatot rendezheted az állomások neve szerint vagy a metróvonal szerint, úgy kiadja, melyik megállók vannak egy vonalon. Persze bármit lehet, de én úgy gondoltam, egyelőre elég egy ilyen lista is, csak ne legyen cirill betűs. Igen, elég a Wikidatán javítani, majd a szócikkben csak a lista frissítése kézzel linkre kell kattintani. Más nyelveken is a lista abc sorrendben van. – B.Zsolt vita 2017. április 5., 12:17 (CEST)

Maga az átírás nudli, meg is van. Kijavítottam 1-2 rossz átírást is, meg beírtam (ezekhez) a hiányzó német-franciát is. De azt, hogy metróvonalak szerint kellene tagolni, fenntartom. (Vonalak szerint tagolja az orosz-ukrán-angol-francia-kínai-olasz-eszperantó. Ömlesztett abc-sorrend csak a holland és a német, nekik vannak külön szócikkeik az egyes vonalakra. (Nekem amúgy tökmindegy, nem fogok belebuherálni, de a vonalak szerinti sorrendet sokkal informatívabbnak tartom). Az utolsó négy állomást (az utolsó négy sort) légyszíves nézd meg egyenként, mert ott REDIRECTek vannak az eredeti oroszban, és nem tudom, melyiket akarod itt szerepeltetni (angol-német-francia sem adja egyformán). A wikidatába beírtam mindkét nevet, a redirectes nevet is, alternatív névnek. Akela vita 2017. április 5., 14:02 (CEST)

Köszönöm a segítséget! – B.Zsolt vita 2017. április 5., 16:57 (CEST)

2017-es Törökországi népszavazás[szerkesztés]

Helló. Van ez a 2017-es Törökországi népszavazás cikk, ami a magyar Wikipédián van. Három kategória van, ami az egyik pirossal van, a Törökországi népszavazások. Én nem nyúlok hozzá, mert törölni fogják egyből, mert szerintük nincs szükség erre. Pedig az angol és a többi Wikipédián van róla cikk, főleg a kategóriában. Szerinted jó ez így ? – 80.99.89.40 (vita) 2017. április 22., 22:14 (CEST)

Hello. Szerintem sem kell ilyen kategória, amíg nincs megírva még 2-3 másik törökországi népszavazásról is szócikk. Akela vita 2017. április 22., 22:32 (CEST)

Kérés[szerkesztés]

Szia!

Gothár Péter szócikkét elkezdtem aktualizálni és néhány felfoghatatlan hibát (Filmrendezései) javítani. Az infobox "Házastárs" információját nem tudom javítani. Az információ biztos, hogy nem folyamatos jelenidő. Ezt a művésznő szócikke is igazolja. Mivel a művész családi állapotváltozásairól nincs forrásolható adat, ezért kérem törölni. Meggyőződésem, hogy ezt az információt csak lezárt életpályánál lenne szabad közölni. Ellenkező esetben a napi szintű karbantartás lehetetlen, kivételt csak azok a művészek képeznek, akik nyitottak a bulvármédiával való, folyamatos együttműködésre. Üdv.! – Kispados vita 2017. április 26., 14:05 (CEST)

Nem tudok hozzászólni, csak egyetlen kis technikai javítást tettem a szócikkben. Akela vita 2017. április 26., 18:20 (CEST)

Párbeszéd Magyarországért[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaAkela vita 2017. május 1., 12:43 (CEST)

Helló. Meg tudod javítani a Párbeszéd Magyarországért cikket ? Mert a pártnak újabb tisztújítása volt, és új elnökségi tagok lettek kinevezve. Itt van a link: http://alfahir.hu/2017/04/30/parbeszed_magyarorszagert_karacsony_gergely_valasztas – 80.99.89.40 (vita) 2017. április 30., 20:09 (CEST)

Kós Péter[szerkesztés]

Szia, én úgy tudom, Kós Péter már régen meghalt. Mivel te írtad a szócikkét, nem tudsz erről közelebbit? – Pagony foxhole 2017. május 3., 12:13 (CEST)

Nincsen sajnos semmim. Az általam összekeresgélt anyagok a 90-es évekből valók, amikor az utolsó ismert interjúkat adta, meg amikor még írtak róla. Születési évéből kiindulva én is valószínűsítem, hogy már nem él, de semmi támpontom nincs. 2017. május 3., 12:27 (CEST)

Valószínűleg meg fogom tudakolni, de az sajnos magánforrás lesz. Most halt meg a felesége. – Pagony foxhole 2017. május 3., 12:29 (CEST)

Forrásom szerint 1994-ben halhatott meg, de tényleg semmi nyoma a neten. Van valamilyen kategória valószínűleg nem élő személyekről, de most nem találom. Minimum azt be kéne tenni hozzá. – Pagony foxhole 2017. május 3., 13:29 (CEST)

Beírom, hogy "1994 körül", az elegendő lesz, még ha nincs írott forrás, akkor is. Akela vita 2017. május 3., 17:08 (CEST)

Osztrák[szerkesztés]

Ooops, ezt 10 éven át nem vettem észre. Van egy ilyen is: Szövetségi kancellár (Ausztria). – Burumbátor Súgd ide! 2017. május 19., 09:54 (CEST)

Szövetségi kancellár (Ausztria): ez magáról a jogintézményről kellene szóljon, a személyek listája itt ebben másodlagos. Ebből a háromból, Szövetségi kancellár (Ausztria), Osztrák miniszterelnökök listája, Ausztria kormányfőinek listája, lehetne kettőt csinálni (vagy a tartalmakat háromba, de átfedés nélkül átszerkeszteni, de jól átgondolva, nehogy információtartalom és kezelhetőség rovására menjen). Spekuláltam már rajta, de egyelőre nincs energiám megtervezni. Akela vita 2017. május 19., 10:08 (CEST)