Szerkesztővita:Antissimo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Archive

Archívum (?)


2006200720082009201020112012201320142015

Fájl:Magyar Cserkészszövetség logo.svg[szerkesztés]

Szia! Látom, erre a logóra megpróbáltál engedélyt szerezni anno, de annak megadása írásban továbbra sem történt meg. Megpróbálkozol még egyszer? Jóváhagyás nélkül a fájlt sajnos törölni kell. – Regasterios vita 2016. február 26., 15:56 (CET)

Húsvét[szerkesztés]

Boldog húsvétot! Szalakóta vita 2016. március 28., 18:55 (CEST)

A római katolikus egyház élő bíborosainak listája[szerkesztés]

Üdv! Folyik A római katolikus egyház élő bíborosainak listája jócikké nyilvánítási eljárása. Megköszönném, ha támogatnád. – Némo (Morgóhely) 2016. június 8., 09:21 (CEST)

Püspök infobox[szerkesztés]

Szia, látom Te szerkesztgeted az utóbbi időben a Püspök infoboxot, nem akarok belenyúlni. Szeretnélek megkérni, hogy keress valami elfogadható háttérszínt az infoboxnak, egyrészt mert a mostani drámaian néz ki (pl. itt is), másrészt a neonsárga design nem is hiszem, hogy bármilyen módon harmonizál a püspökség témakörével. Köszönöm. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2016. június 21., 18:00 (CEST)

Ja nem mint felelősség írtam, hogy látom szerkeszted, csak hogy nem akarok keresztbe belenyúlni, hátha van valami koncepció, stb. Nekem teljesen mindegy, hogy milyen, csak ne ilyen szembántó legyen :) . (Nem néztem a többi vallási vezető infoboxát, lehet érdemes volna ezeket valahogy összehangolni.) – EniPort eszmecsere eszmecsere 2016. június 21., 18:16 (CEST)
Nekem tökéletes, tényleg ahogy Te jónak látod. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2016. június 21., 18:18 (CEST)
Kedves Szerkesztőtárs. Én a pápák és szentek citromsárga hátteréből kiindulva döntöttem a sárga szín mellett. Látom, nemigen tetszik senkinek, de talán az erős rózsaszín sem éppen a férfi-méltósághoz illik (túl nőies). Nem lehetne esetleg valami mást? 12akd vita 2016. június 22., 11:51 (CEST)
Köszönöm a választ. Akkor tudnád egy kicsit sötétíteni? 12akd vita 2016. június 22., 12:56 (CEST)

Szia! Látom, Te már rég óta foglalkozol ezzel az infoboxszal, talán nagyobb tapasztalatod is van benne. Meg tudnád oldani, hogy a bíborossá kreálás csak akkor jelenjen meg a szócikknél, ha van rá szükség? Az esetek többségében ugye nincs hozzá adat, és elég rosszul mutat az üres paraméter az infoboxban. Remélem nem nagyon rondítottam bele a koncepciódba... Köszönöm: Anonimusz01vita 2017. február 6., 00:19 (CEST)

Triglav[szerkesztés]

Szia! Látom átnevezted a Triglav Nemzeti parkot. Az érved viszont szerintem nem helytálló, mert nem a hegységről vagy egy a parkot magába foglaló téjegységről nevezték el, mint a Bükk esetén hanem egy benne található objektumról. Ez olyan mintha egy mátrai nemzeti parkot kékestetői parknak, vagy a hortobágyit kilenclyukú-hídi parknak hívnák. Lásd még Somló Tájvédelmi Körzet, Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület vagy a többi, objektumokról elnevezett természetvédelmi területet (Sablon:A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság védett területei ) – Hollófernyiges vita 2016. július 15., 07:42 (CEST)

Szenátus, kongresszus[szerkesztés]

Üdv! Zajlik a

oldalak jószócikké nyilvánítása. A szócikk ciméről még tárgyalások folynak, de ez a szócikk minőségét szerintem nem befolyásolja. Kérlek, ha támogatásra méltónak tartod - megjegyzem nem semmi munka van mind a kettőben - támogasd. Köszönettel: –– Némo (Morgóhely) 2016. július 24., 10:46 (CEST)

Rail Baltica[szerkesztés]

Nemlétező lapokra hivatkozni teljesen értelmetlen dolog! – Texaner vita 2016. szeptember 5., 22:20 (CEST)

Vérző sebek[szerkesztés]

Jobban esett volna, ha több indoklást fűzöl ehhez a 'sebvérzéshez'. Valóban csak néhány ezer ember esett áldozatul a keresztény fanatizmusnak az elmúlt ezernyolcszáz év alatt? Vagy a püspök (Márfi Gyula) nem azt mondta abban a beszélgetésben?
Persze könnyebben fogadja be a jámbor keresztény magyar szavazó a főként iszlám vallású menekültek ellen lefolytatott propagandát, ha összeveti a 'legfeljebb néhány ezerre tehetőt' a '270 millióval'. – Holdkóros vita 2016. október 1., 01:13 (CEST)

Születési, halálozási kategóriák és Élő személyek kategóriák elhelyezése[szerkesztés]

Szia! Az általad létrehozott szócikkekből rendszeresen kimaradnak a fenti kategóriák:

Kérlek, hogy ezeket a kategóriákat már az új cikkek első változatiba is tedd bele és ne másnak kelljen figyelni erre illetve pótolnia. Üdv, Csurla vita 2016. december 10., 13:20 (CET)

Szia! Nem kell ehhez irányelv. Egyszerűen logikus. Az életrajzi szócikk több, mint 95 százaléka már benne van ezekben a kategóriákban.

"Egyébként úgy tudom, hogy a wikipédián senkinek semmit nem "kell" (figyelni rá, pótolni stb.); mindenki azt teszi bele, amihez kedve, kapacitása, tudása van."

Ez általában igaz, de én hozzátenném, hogy úgy, hogy nem hagyunk magunk után másnak jelentős munkát. Köszönöm, hogy ezentúl figyelsz rá. Volt egy olyan érzésem, hogy nem tudhatsz róla (bár már 4 éve léteznek ezek). További jó szerkesztést. - Csurla vita 2016. december 13., 18:10 (CET)

Igor Dodon[szerkesztés]

Szia! Köszi, hogy létre hoztad az Igor Dodon cikket a Magyar Wikipédián! Remélem jó lesz a cikk. Amúgy neked is boldog karácsonyt, kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánok neked a jövőben! – ViceCity343 vita 2016. december 23., 21:20 (CET)

Ünnepek[szerkesztés]

Áldott karácsonyt és boldog újévet kívánok!– Történelem pWas gibt's Neues? 2016. december 26., 16:34 (CET)

Kisberk Imre[szerkesztés]

Szia! Úgy tűnik, nem nézted meg, létezik-e a püspök cikke más nyelven. Légy szíves vigyázz erre. További jó szerkesztést! :-) – Rakás vita 2016. december 27., 01:35 (CET)

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[szerkesztés]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[szerkesztés]

Háznevek Izlandon[szerkesztés]

Kedves Antissimo! A segítségedre volna szükségem, amennyiben ismered Izlandot és a szokásait. Egy-két éve egy női lapban olvastam azt Izlandról, hogy ott van egy szokás, hogy a házaknak nevet adnak és a családok a saját nevük mellett viselik ezt a nevet is. A lap sajnos azóta elveszett. Mifelénk szokása van szintén a házneveknek, egy jellemző szlovén sajátosság a Mura és a Rába között. Nem sok helyen van már ilyen, egyik ismerősöm is azt mondta, hogy Horvátországban csak egy-két faluban maradt meg. Izlandon viszont 500 évre visszamenőleg vannak háznevek, mintha ezt írták volna.

Van valahol forrás, esetleg egy részletesebb leírás, mivel én egy hivatkozás gyanánt szeretném felhasználni, ugyanis részben kutatom a saját vidékünk házneveit. Ezek a háznevek azért kellett nálunk, mert sok család azonos vezetéknevet viselt, mint ahogy Kovácsból is rengeteg van az országban. A nevet sokféleképpen választották ki, illetve aggatták az emberek, gyakran foglalkozás alapján, olykor jellem alapján, de olyan család vezetékneve után is kialakult háznév, ami korábban azt a házat birtokolta. Doncseczvita 2017. január 14., 19:36 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[szerkesztés]

(Sorry to write in English)

Bajaszentistváni SK[szerkesztés]

Szia! A fenti szócikkről törlési megbeszélést kezdeményeztem. Gerry89 vita 2017. február 26., 10:18 (CET)

Szent József-székesegyház (Bukarest)[szerkesztés]

Sziaǃ A fenti szócikk jó cikk lett, ha jól tudom, az idei CEE Tavasz verseny nevezettjei közül elsőként. Gratulálokǃ Kérlek ezt majd ott is tüntesd felǃ – Gerry89 vita 2017. április 8., 07:20 (CEST)

Sziaǃ Immáron ugyanez a helyzet a Tűzoltótorony (Szatmárnémeti) szócikkeddel isǃ Gratǃ – Gerry89 vita 2017. április 9., 11:59 (CEST)

Úgy általában is segítség[szerkesztés]

Úgy általában is segítség: Rácz Anita: Adatok a népnévvel alakult régi településnevek történetéhez. Apród vita 2017. április 12., 22:23 (CEST)

re Gyulafehérvári főegyházmegye[szerkesztés]

Szia! Átfutottam a bővítéseidet, az ellenzést töröltem; remélhetőleg hét végén lesz időm rendesen is átolvasni a cikket. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. április 18., 19:55 (CEST)

Sziaǃ A szócikk elnyerte a jócikk státuszt, lezártam, gratǃ – Gerry89 vita 2017. április 29., 15:13 (CEST)

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
  3. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  4. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.