Szerkesztővita:Mugli

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Hoppsz! Úgy látom, ezzel kissé megkéstünk, de olyan visszafogottan szerkesztgettél eddig. :-) Úgyhogy most pótolom:

Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Mugli!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Bináris ide 2008. február 18., 23:28 (CET)

Bolgárkertészek[szerkesztés]

Szia! Amit írtál Bolgárkertészek címmel, az nagyon kevés ahhoz, hogy ebben az állapotában megmaradjon: túl nagy témát ölel fel és túl szegényes ahhoz, hogy valós tájékoztatást adjon a témáról. Vaskos eredettörténetük, és a gazdaságban betöltött szerepük mellett kultúrájuk és magyarországi emlékeik is érdekesek lehetnek, ezért szubcsonknak jelöltem, ami azt jelenti, hogy ha öt napon belül nem bővül a cikk, inkább kitöröljük. Azt javaslom, hogy cikket előbb a próbalapodon próbálj írni, semmi nem sürget, szép lassan is felépíthetsz egy jó cikket, de amit kiélesítesz, azt abban az állapotában ítéljük meg, amilyenben találtuk. Palotabarát vita 2020. február 14., 01:20 (CET)

Szia! Köszönet a részletezett válaszért. Én is érzetem, hogy kevéske'. Terveim szerint a hétvégén megírom vállalható minőségűre. Egyéb szócikkeknél a próbalapost vagy Szerkesző névtében próbálgatást választottam eddig. Mugli Visszajelzés 2020. február 14., 08:00 (CET)

Jó, köszi a visszajelzést. Azt javaslom, hogy a cikkben szereplő mondatot másold át a próbalapodra (vagy a szerkesztői névtérben egy új lapra, ezt rád bízom), az eredetit pedig hagyd törlődni, hogy ne nyomasszon az öt napos határidő. Ez tényleg nagy téma, én pl. nem tudnám megírni öt nap alatt, nagyon sok forrást kellene átolvasni hozzá. De ez is rajtad múlik, ha a mostani változat törlődik, de az az egy mondat megvan neked, akármeddig dolgozhatsz rajta. Palotabarát vita 2020. február 14., 08:57 (CET)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés-- A szubcsonk állapotú szócikket Bolgárkertész címen jelentősen bővítettem, mert érdekelt a téma. (A Wikipédia bármelyik szócikkét bárki bármikor szabadon szerkesztheti, hacsak nincs az oldalon valamilyen korlátozás, pl. építés alatt sablon.) A bővítéssel megszűnt a szubcsonkokat fenyegető törlés veszélye. Ha a cikk szerkesztését a jelenlegi állapotában át akarod venni, megteheted - ha szólsz, szívesen leveszem az "építés alatt" sablont. Jó szerkesztést! Üdv.--Linkoman vita 2020. február 14., 09:44 (CET)

Ráírtam a szerkesztő oldaladra.[szerkesztés]

Figyelmetlen voltam és kapkodtam. Nincs metség. Amit oda írtam, ide szántam. Bocsáss meg, kérlek! Partmoso vita 2020. február 27., 20:21 (CET)

Nincs probléma. Én nem látom a szerkesztésed nyomát. Mugli Visszajelzés 2020. február 27., 20:50 (CET)

Köszönöm[szerkesztés]

A gyors visszajelzés időnként megnyugtat. Partmoso vita 2020. február 28., 16:51 (CET)

Fordítások[szerkesztés]

Üdv! Kérlek, javítgasd a fordításaidat. Már a Szent Tibornál észrevettem, s most a Félelem, bizonytalanság és kétely esetében megint. Teljesen értelmetlen mondatok is maradnak benne. Megcsináltam a tesztet: tisztára gépi fordítás pl. az utolsó szakasz, egyetlen betű utólagos javítása nélkül. – Vépi vita 2020. április 21., 09:34 (CEST)

Igen, ezen két fordítás azért került ilyen slendrián módon publikálására, mert ezek időszerűek voltak amikor elkészítettem őket és emiatt kicsit siettem velük. Köszönet a visszajelzésért! Mugli Visszajelzés 2020. április 21., 09:40 (CEST)