Szerkesztővita:OsvátA

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshezÜdvözlünk immár regisztrált felhasználóként a magyar Wikipédiában! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a portán vagy a Kocsmafalon érdeklődhetsz. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést! --DHanak :-V 2005. január 31., 20:35 (CET)


 • Ezúton üdvözlök mindenkit, aki üdvözölt, aki bújt, aki nem. PS.: Köszönöm.
 • „...S ezt az emberiséget, hisz ember vagy, ne vesd meg.” (Megfejtéseket a szerkesztőség címére.)
 • Bírjuk már megítélni végre, amit a szabályok nem tudnak megítélni.
 • Ne adj vandál kezébe kalapácsot, mert mindent szögnek néz.
 • Mindenkinek ott válaszolok, ahol éppen eszembe jut. Ettől még észreveheti, megértheti.
 • »Dunna alatt alszik a rét.« – Sokáig azt hittük (ez még az oviban volt), hogy a Dunáról van szó. Aztán megtanultunk helyesen írni. Nagyot csalódtunk. (Kis Balázs kiegészítése)
 • 2019. január 21. hétfő van ma. Holnap is nap lesz.
 • Egy régi vita minden újszülöttnek új.
 • Újkoromban azért szerettem szerkeszteni a Wikipédiát, mert javítottak utánam. Ma meg minden hülyeséget leírhatok.
 • Élvezet még: több éves vitalapokat olvasgatni. Palackposta, a lényegét rég elmosta a sós víz.
 • Nézz utána a forrásaimnak.
 • Levettem magamat a figyelőlistámról. Nincs mit nézni rajtam.
 • Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján. Hálisten.
 • Van még itt-ott egy pár szőrszálam. Melyiket hasogassam?
 • „Isteni küldetésen vagyunk!” – Na, ez az!
 • „Ezeknél a méheknél sohase lehessen tudni.”

„...bármi, ami egy számítógépnek megtanítható, az tudomány, és minden, a gép számára megtaníthatatlan dolog, művészet.”

Szőr Péter, a Symantec Security Response biztonsági mérnöke

„Your cache administrator is root. – A rejtekhely ügyintéződ egy gyökér.”

Kiváló Wikipédista díj harmincöt szerkesztőtől nyugalmat sugárzó bölcsességedért, a Wikipédián végzett többéves munkásságodért és a többi társprojekt életben tartásáért. Gratulálunk!

TökmindegyKézirat gyanántÚj kifejezésekArchív (1)Archív (2)Archív (3)Archív (4)Archív (5)Archív (6)Archív (7)Archív (8)Archív (9)Archív (10)Archív (11)Archív (12)Archív (13)Archív (14)Archív (15)Tavalyi hóArchív (17)Archív (18)Archív (19)Archív (20)Archív (21)Archív (22)Archív (23)Múlt időKözelmúltTavalyi hóSpájzArchív (28)Archív (29)Archív (30)

Ne etesd a trollt![szerkesztés]

Ne etesd a trollt!

Troll az, aki randalíroz (-ik). Jogi nyelven: garázda.

Garázda nép mi nem vagyunk,
Megkövetem, csak mulatunk.
Arany János

Szabadságharcot folytatni ott érdemes, ahol rabság van. Ahol nincs: ott paranoia.

A vélemény szabad. A helyesírás sem kötelező. Csak a tisztelete feltétele a klubtagságnak.

Csendes felhívás[szerkesztés]

Csendes felhívás
Emberek, ne bohócozzatok le senkit, sérti a méltóságunkat.
A világ bohócközössége nevében a Bizottság:
Pierrot, Harlequin, Grock, Charlie Rivel, Charlie Chaplin, Oleg Popov, Zoli, Eötvös Gábor, Szergej


Sablon[szerkesztés]

Szia! A Bárbara Arenhart szócikkemre tett sablonodat azért vontam vissza, mert majd befejezem még a mai nap, csak elfelejtettem kirakni az {{építés alatt}}(?) sablont, csak utána pótoltam, mert el kellett hagynom az internet világát. Üdv:Gerry89 vita 2018. szeptember 30., 12:23 (CEST)

Igen OsvátA Palackposta 2018. szeptember 30., 13:13 (CEST)

Adminválasztás[szerkesztés]

Szia, kösz szépen a támogatást! Üdv: Palotabarát vita 2018. október 14., 16:19 (CEST)

Fodor Pál[szerkesztés]

Fodor Pál szócikkére annak idején te tetted rá a sablont, hogy nem felel meg a wikikövetelményeknek. Azóta a szócikk képe sokat módosult és ma így néz ki: Fodor Pál (történész). Le lehet venni a sablont róla vagy még vannak benne formai hibák? Szép napot kívánok! Apród vita 2018. október 17., 00:50 (CEST)

Igen OsvátA Palackposta 2018. október 17., 06:52 (CEST)


@Regasterios: Szia! Én már nem tudok ezekkel foglalkozni. Töröld, ha úgy tartod helyesnek. (Seregély képe 10 évig rendben volt itt... Szabályaink azóta szigorodtak... én ugyanannyit öregedtem.) OsvátA Palackposta 2018. október 18., 17:12 (CEST)
Értem. Gondolom, azért, szóljak, ha ilyet találok. Vagy attól is tekintsek el? – Regasterios vita 2018. október 18., 17:15 (CEST)
@Regasterios: Az jó, ha szólsz. Csak elszomorodom, ha a 10 év elteltével egyszercsak nem felel meg, ami addig megfelelt. Seregély elküldte nekem akkor ezt a képet. Ma már azt se tudom, Seregély él-e, hal-e? OsvátA Palackposta 2018. október 18., 17:25 (CEST)

Tájékoztatás[szerkesztés]

Kedves OsvátA!

Tájékoztattam MetKep2K15-t, hogy mi a bibi a szócikkével: Szerkesztővita:MetKep2K15.

Másik dolog: azon gondolkozom, hogy a Maja, a méhecske (televíziós sorozat, 2012) Egy szőke gyerekméhecskelány, aki Vili legjobb barátnője, és a sorozat főhőse meghatározásból a szőke meghatározást eltüntetném, az baj volna? Szép estét kívánok! Apród vita 2018. október 23., 20:03 (CEST)

Jól tennéd, ha megtennéd. Amúgy rég belefáradtam a gyatra rajzflm-cikkekkel – hiábavalóan – foglalkozni. OsvátA Palackposta 2018. október 23., 20:20 (CEST)

Nemcikk[szerkesztés]

Üdv! Gyakran írod ezt indoklásként egy új cikkre, amikor azonnalizod. Pedig ha a téma értelmes/érdekes, várhatnál egy kicsit (mondjuk legalább pár órát, napszaktól is függően), hátha lesz belőle valami, utána jöhetne a szubcsonksablon, azzal is adsz 5 nap haladékot neki. Ha megnézzük az új cikkeidet (pl. a zenészekét), azokra is rátehetnénk órával a kilövés után, hogy nemcikk vagy szubcsonk, annyi információt tartalmaznak. Van, amire pedig még napok után is. Szóval: egyenlő mércét... – Vépi vita 2018. november 5., 19:52 (CET)

@Vépi: nyilván igazad van, viszont én meg már rég belefáradtam az alkalmatlan szerkesztők lelkének ápolásába. A mérce egyenlősítéséről végülis gondoskodik a közösség. Engem felülbírál, én meg nem hepciáskodom tovább. OsvátA Palackposta 2018. november 5., 20:43 (CET)
Ne a szerkesztőket nézzed, hanem a cikkeket. (Én legalábbis ezt próbálom.) Itt ők játszanak. – Vépi vita 2018. november 5., 20:47 (CET)

WD[szerkesztés]

@Bencemac: Petőfi Sándor tényleg tagja volt a Magyar Újságírók Országos Szövetségének? Vagy másik Petőfiről van szó? A barguziniről? OsvátA Palackposta 2018. november 7., 19:07 (CET)

A tagság forrása a PIM. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. november 9., 08:10 (CET)
@Bencemac: hülyeség. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége 1896-ban alakult meg. A Petőfiről ezt a marhaságot megetetni a világgal halál ciki. Márpedig a wd – a világ. OsvátA Palackposta 2018. november 9., 08:47 (CET)
megj.: a wd-ből töröltem. Üdv! OsvátA Palackposta 2018. november 9., 08:57 (CET)
@Turokaci: Meg tudnád nézni, hogy a tagság hogy került oda? Előre is köszi (és szólj nyugodtan, ha a hasonló kérések problémát okoznának)! Bencemac A Holtak Szószólója 2018. november 10., 09:55 (CET)
Fogalmam sincs, hogy kerülhetetett oda. Ha az interneten megjelenik valami marhaság, az bejárja a félvilágot és ott is marad. Petőfi nőnemű csontváza ma is él Barguzinban. Mint tudjuk. »Feltételezhetően fogolyként 1851-ben Barguzinba szállították Petőfit Sándort, (Petrovicsot). Petőfi Sándor állítólagos barguzini raboskodása során összekötötte életét a postamester lányával, aki fiúgyermeket szült neki. Amikor a költő feltételezett testereklyéi 1989 nyarán előkerültek, nem sokkal utána jelentkeztek az ükunokák is.« Szóval nem árt vigyázni. :-) OsvátA Palackposta 2018. november 10., 10:19 (CET)

Rendben, utánanézek (a jövő héten) - én se tudom, hogy kerülhetett bele a MUOSZ. Olykor akadnak nem eléggé felkészült beldolgozóink a PIM-ben, talán ők... Turokaci vita 2018. november 10., 11:10 (CET)

@Turokaci: A gentle reminder. :-) Bencemac A Holtak Szószólója 2018. november 29., 20:24 (CET)
Megnéztem, de nem leltem okát. Valaki valamikor valamit elnézhetett... Mindenesetre töröltem - Petőfi tehát nem tagja semmiféle újságíró-szövetségnek... Az adattisztaságért küzdő lendületes üdvvel: Turokaci vita 2018. december 4., 16:43 (CET)
@Turokaci: ...előre hát mind, aki költő... OsvátA Palackposta 2018. december 4., 16:53 (CET)
@Turokaci: Köszi! Bencemac A Holtak Szószólója 2018. december 4., 19:24 (CET)

Fájl:Jancsosari.jpg is. – Regasterios vita 2018. november 15., 09:43 (CET)

→ Ez már mit sem ér? Csak kérdem... Én, e mű szerzője a művemet az alábbi kettős licenc alá helyezem:

GFDL alatt terjeszthető fájl

Ez a fájl szabadon másolható, terjeszthető és/vagy módosítható a GNU Szabad Dokumentációs Licenc feltételei alapján, az 1.2 vagy későbbi, a Free Software Foundation által publikált változat szerint.

E licenc fordításának egy példánya a „a GNU Free Documentation License magyar szövege” szócikkben olvasható. A dokumentumra érvényes a Wikipédia Jogi nyilatkozata.

This image has been released under the GNU Free Documentation License

Ez a fájl a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 2.5 Általános licenc alapján használható fel. A licenc összefoglalása: az ilyen mű szabadon terjeszthető, és szabadon készíthet belőle bárki származékos műveket, de csak azzal a feltétellel, ha megfelelően feltünteti az eredeti szerzőt, és a származékos művét ugyanezen (vagy ennek megfelelő) licenc alatt teheti csak közzé.

This file is licensed under the Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5 Unported License. OsvátA Palackposta 2018. november 15., 11:02 (CET)

A forráshoz Jancsó Sarolta nevét írtad. Ki készítette a fotót? – Regasterios vita 2018. november 15., 13:41 (CET)

Jó, már látom, megnéztem a laptörténetet, de így félrevezető volt. Levettem a sablont. – Regasterios vita 2018. november 15., 13:44 (CET)

A Fájl:Kereszt.jpg is ide tartozik. – Regasterios vita 2018. november 17., 07:43 (CET)

Nyizsinszkij[szerkesztés]

A Fájl:Nijinsky.jpg-hez viszont írásos engedély is kellett volna annak idején, nem elég a szóbeli sajnos. – Regasterios vita 2018. november 15., 14:54 (CET)

@Regasterios: Trusenkova egy jó évtizede elérhetetlen. San Franciscoban él – ha még él. A Nyizsinszkijt nekem rajzolta, kérésemre, számítógéppel, már San Franciscoból emaiben elküldve, forgatókönyv illuszrációnak. A könyv megvan. Ha a képet törlöd, az maga a képrombolás. OsvátA Palackposta 2018. november 15., 15:16 (CET)

A kép alá azt írtad, szóban lett engedélyezve. Ha e-mailben küldte el a rajzot, bizonyára írt hozzá valami megjegyzést is. Azt kellene bemásolni a leírólapra, és akkor rendben van. – Regasterios vita 2018. november 15., 15:22 (CET)

Stop hand.svg
  Ez a kép jogvédett! A jelenleg érvényes jogi szabályozás szerint a Wikipédiában csak külön engedély alapján használható.

A kép felhasználásának feltételei: az alkotó engedélyezte a felhasználását a Wikipédiában, szóbeli közlés, OsvátA

Fontos: A kép felhasználása a Wikipédián kívül csak a jogtulajdonos külön engedélyével lehetséges!

A Wikimédia Alapítvány határozata értelmében élő személy szócikkében portréképként jogvédett kép NEM használható. Amennyiben esély van szabad licencű alternatíva beszerzésére/alkotására, nem szabad tartalmat elhelyezni tilos a szócikkben. Kifejezetten ilyenek az élő nevezetes személyekről szóló szócikkek.

  Lásd még: Wikipédia:Nem szabad tartalom felhasználása

English language.svg This image is copyrighted and used here with permission. For the purposes of Wikipedia, this is a non-free licence. You should not copy the file without getting a permission for yourself. English language.svg If these pictures are under copyright, the photos will be deleted! This image should not be moved to Wikimedia Commons.

Sveta Troushenkova: Le Grand Jeté

Ha ezt nem vetted volna észre. A „szóbeliség” értelemszerű. Ő Friscóban, én meg itt. A kommunikáció eszköze: telefon. OsvátA Palackposta 2018. november 15., 15:36 (CET)

Bocs az álnaív kérdésért, de a képet is telefonon küldte el? – Regasterios vita 2018. november 15., 15:39 (CET)

Emailben. Az egy telefonszerű eszköz mifelénk. Azóta a harmadik számítógépemet nyűvöm. A korábbiakat kidobtam. A bizonyíték elmerült az enyészetben. Ezt a képet törölni – az annyi, mint összetépni egy eredeti grafikát. OsvátA Palackposta 2018. november 15., 15:48 (CET)

Annyit azért hozzáteszek, hogy jogvédettként nem nagyon van létjogosultsága ennek a képnek Vaclav Fomics Nyizsinszkij cikkében. A WP:NEMSZABAD-ot ismered nyilván. Vagyis kellene pár sort írni a cikkbe erről a műről is. – Regasterios vita 2018. november 15., 15:29 (CET)

Anon megjegyzése[szerkesztés]

Jó napot! Én írtam a témáról, a másik ember meg visszavonta (az idézett mondat tőle származik). Mást nem tudok sajnos tenni, hiába tüntettem fel a forrásaimat, a másik ember kitörölte az egészet. Úgy látszik cenzúra van - itt is. Szép napot! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 188.143.44.116 (vitalap | szerkesztései)

Gruevszki[szerkesztés]

Szia!

Javasolnám, hogy a Te délelőtti szerkesztésre állítsuk vissza a szöveget, majd védjük le legalább ideiglenesen lapot.

Indokom: eddig sosem látott szerkesztők bemásolgatnak és törölgetnek szövegeket, amikkel egyáltalán nem nyújtanak többletinformációt. A továbbiakban várható szájtépéseket, álvitákat, lexikont sosem olvasó bemásolóbajnokokat már eleget láttam.

Úgy tűnik, a téma most egy légyfogó, csak ne a cikk minősége menjen erre rá. Üdv.--Linkoman vita 2018. november 15., 16:13 (CET)

@Linkoman: egyetétértek. OsvátA Palackposta 2018. november 15., 16:19 (CET)

Pardon![szerkesztés]

@Bencemac: „Miért vontad vissza a forrásolást és a fölös pontok törlését?” Tévedés volt. Bocsi! OsvátA Palackposta 2018. november 17., 15:35 (CET)

Értem, köszi a választ. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. november 17., 21:36 (CET)

Keser[szerkesztés]

Kesergek. Hogy tételezhetted fel rólam, hogy rólad írtam azt?? :(((( Inkább veszekszem veled apró-cseprő ügyeken, semmint azt akarjam, hogy ne szerkessz. :( – Burumbátor Súgd ide! 2018. november 18., 09:13 (CET)

@Burumbátor: elnézésedet kérem! Ez is benne volt az értelmezési lehetőségekben. Ezt választottam a tőlünk függetlenül elfajult vita miatti indulatokból, amit egy szerkesztő ügyesen provokál folyamatosan, ahelyett, hogy akár csak minimális szinten alkalmazkodna a Wikipédia szakmai követelményeihez. Többször kezdeményeztem a kizárását, mindig kisebbségben maradtam. Ennek szól az indulatom, ezért haragszom: nem rád, hanem a létrejött és állandósult helyzet miatt.
Sajnálom, ami akkor kibuggyant a billentyűimből. OsvátA Palackposta 2018. november 18., 09:56 (CET)

Maximálisan értem az indulataidat. De tudnod kell, hogy én... NEM! Magam is kínlódok GD miatt, máshol is komoly beszélgetések sőt viták folynak erről a kérdésről. Ugyanakkor én körömszakadtáig fogom védelmezni azt az álláspontot, hogy aki hasznos tartalmat hoz létre, azt nem szabad orvosolható okokra hivatkozva kizárni. Formázás, források stb., mind-mind sablonnal kezelhető szócikk-hiányosságok. Ha minden ilyen jellegű ügy miatt kizárnánk a szerkesztőt, nem maradnánk itt csak vagy 20-an, régi szerkesztők. És azt is tartom, hogy neked és Gerry89-nek semmibe nem kerülne félrenézni, és nem hagyni magatokat olyan mélyre belelovallni ebbe a problémába, amennyire hagyjátok. Sajnálom, de tényleg így látom. – Burumbátor Súgd ide! 2018. november 18., 10:15 (CET)

Mucha[szerkesztés]

Mit kellene néznem rajtuk? - Tündi vita 2018. november 19., 19:57 (CET)

A Mucha kategória mindössze egy cikket tartalmaz. Üdv! OsvátA Palackposta 2018. november 19., 20:08 (CET)
És? Sok kategória van, ami csak egy cikket tartalmaz. Rég idejét múlta az az ósdi szabály, aminek már a létrehozásakor se volt értelme, hogy csak 5 cikktől lehet kategóriát létrehozni. Ha van olyan kategória, hogy "Festmények szerzők szerint", akkor logikus, hogy minden festőnek, akinek van már cikk valamely képéről, legyen kategóriája. Még ha egy képet is festett életében, akkor is. Ha egy festő csak 4 képet festett, de az mind világhírű, akkor se lehessen kategóriája, mert csak? Talán nem férnek el a kategóriák a szerveren? :-) - Tündi vita 2018. november 19., 20:36 (CET)

Felmerül a kérdés, hogy mi a csudának vannak egycikkes kategóriák? De persze nem mindenkiben. Bocs! Üdv! OsvátA Palackposta 2018. november 20., 09:35 (CET)

Csöpp türelmet[szerkesztés]

Szia! Talán tudsz valamit amit még a Nemzetköti Automobil-szövetség sem tud? Vagy nem értem az azonnali-álljt. Gerry89 vita 2018. november 22., 20:45 (CET)

Pedig odaírtam :-) OsvátA Palackposta 2018. november 22., 20:48 (CET)
OK. Na de ekkorát? :-) Gerry89 vita 2018. november 22., 20:52 (CET)

Fájl:Szépek és bolondok.jpg[szerkesztés]

Szia! Bár magát a képet nem látom, de szinte biztos vagyok benne, hogy ugyanez vagy legalább nagyon hasonló kép már egyszer törölve lett, mivel valójában nem filmkocka, lásd itt: Fájlvita:Szepek es bolondok.jpg. Itt is szó esett róla annak idején: Szerkesztővita:OsvátA/Archív23#További_filmes_fotók. – Regasterios vita 2018. november 30., 10:09 (CET)

@Regasterios: ennek a képnek más a forrása, szerintem, ránézésre filmkocka. Maga a film számomra eddig elérhetetlen. A vimeo, a youtube nem ismeri. Keresek egy jobb forrást. Ezt a képkockát a facebookon találtam. Üdv! OsvátA Palackposta 2018. november 30., 10:23 (CET)

Az MTV videótárában kerested már? – Regasterios vita 2018. november 30., 11:35 (CET)

Megnézem... OsvátA Palackposta 2018. november 30., 11:37 (CET)
@Regasterios:: a dailymotion-on találtam meg; használhatatlan minőség, Duna tévé. Ez van... :-( OsvátA Palackposta 2018. november 30., 11:58 (CET)

Mivel most már alkalmam van rá, természetesen megnéztem az akkori képet, és ugyanaz, amit most feltöltöttél. – Regasterios vita 2018. december 8., 23:20 (CET)

Így járt a világ, a Wikipédia, és én is. OsvátA Palackposta 2018. december 9., 07:19 (CET)

Kiemelt képek[szerkesztés]

Szia! Talán most jó lesz! Légyszi írj valamit hozzá, hogy miért jelölted stb... Ogodej vitalap 2018. december 5., 20:29 (CET)

Kezdőlapi aktualitások[szerkesztés]

Sziaǃ Látom kivetted a Dalról szóló részt. Ezt nem vitatom, viszont akkor a kép is kicserélhető, mondjuk a sakkosra, nem? vagy maradjon? – Gerry89 vita 2018. december 8., 09:08 (CET)

@Gerry89: nekem csak az szokott szemet szúrni, ha sok, vagy/és túl nagy a kép. Mindegyis, hogy melyik. OsvátA Palackposta 2018. december 8., 10:16 (CET)

Szilveszter[szerkesztés]

Szia! Nincs ám megírva a Szilveszter (ünnep)... Állítsd be magadnak, hogy az átirányított linkek zöldnek látszódjanak. Ez is csak átirányítás a december 31.-re, de önálló szócikként lenne rá szükség :-) Palotabarát vita 2018. december 12., 10:24 (CET)

Nem értem[szerkesztés]

Üdv! Mit jelent, hogy ne bolygassunk egy cikket? Le van védve? Mennyi időre? Kik előtt? – Vépi vita 2018. december 12., 16:15 (CET)

@Vépi: ez csak egy kérés. Méltányolható. OsvátA Palackposta 2018. december 12., 16:18 (CET)
Akkor sem értem. Minden szerkesztő vitalapján meg fog jelenni? – Vépi vita 2018. december 12., 16:19 (CET)
Ezt most én nem értem. Vitánk nyilvános. Persze. De törölhető. Üdv! OsvátA Palackposta 2018. december 12., 16:26 (CET)
Nem a vitánkról érdeklődöm, hanem a kérésedről. – Vépi vita 2018. december 12., 16:29 (CET)
Az is. OsvátA Palackposta 2018. december 12., 16:32 (CET)

Hervad már ligetünk[szerkesztés]

@Apród: és @Teemeah: a Wikipédia képtömege egyetlen darabjával összefüggésben sem tette föl ezt a kérdést senki. Ami azért megtisztelő. OsvátA Palackposta 2018. december 17., 16:27 (CET)

És ezt te honnan gondolod? Éveken át járőröztem és számos olyan képet pucoltam ki innen is, meg commonsból is, amelyek nem voltak alkalmasak szócikk illusztrálására. Feltettem egy egyszerű kérdést, ugyanis ez itt nem a Flickr meg a Google Photos, hanem egy enciklopédia, ennek megfelelően ide nem hobbiképeket szoktunk feltölteni, hanem olyasmit, amiről úgy gondoljuk, hogy esetleg szócikkben felhasználható illusztrálás céljára. Ha nincs igazam, és ez itt egy hobbioldal, akkor én is feltöltöm már pár nyaralásos fotómat ide. Igaz, hogy semmire nem használhatóak, de nekem tetszenek. :-) Xia Üzenő 2018. december 17., 17:46 (CET)
@Teemeah: csöpp elégedettséggel olvasom itt, hogy sikerült a Wikipédiának ezt a többedszer kimúlóban levő lapját kicsit felcsiklandoznom. Mivel az adott kép az én képem, ezért semmi közöm ahhoz, hogy ki hogyan minősíti. Én is csináltam ezt-azt a Wikipédiában az elmúlt években, de azt sem én minősítem. Üdv! OsvátA Palackposta 2018. december 17., 18:54 (CET)

Alonso Guerrero Pérez[szerkesztés]

Apró kiegészítéseket még írtam és köszi a szerkesztésedet! – Crosstor vita 2018. december 22., 15:30 (CET)

Önfényezés????[szerkesztés]

Önfényezés az, ha egy képzőművész leírja az életét, és bemutatja az eddig elért dolgait? Önfényezés, ha valaki elért valamit, és kitesszük? Önfényezés, ha valaki szereti a munkáját? Írod ezt egy ellenőrzött lapra... – Polnai Gábor vita 2018. december 30., 11:24 (CET)Gabeemw

@Gabeemw:: önfényezés az, ami rád hasonlít, és nem egy korrekt, személytelen, adatokat tartalmazó lexikoncikkre. OsvátA Palackposta 2018. december 30., 11:30 (CET)

Nekem igazából mindegy, minnek hívod, csak fogalmam sincs, miért kell belekötni olyanba, ami tény. Rengeteg KORTÁRS, azaz élő festő, képzőművész van fent a wikin, akik tényleg "fényezik" magukat. Ha kiemelsz egy mondatot belőle, ami "önfényezésre utal" akkor átírom, mert én nem látok benne kivetnivalót.– Polnai Gábor vita 2018. december 30., 11:35 (CET)Gabeemw

Törlésre Kezdeményeztem a lapot??? Ne viccelj már!– Polnai Gábor vita 2018. december 30., 11:40 (CET)Gabeemw

Ez nem nekem szól, de halál mindegy... OsvátA Palackposta 2018. december 30., 11:43 (CET)

Azonosítók[szerkesztés]

Szia! Nemrég küldtem egy e-mailt arról, hogy az intézők segítségéve számos, a neveddel visszaélő elfogadhatatlan azonosítót zároltunk és rejtettünk el. Ez azt jelenti, hogy ezek a fiókok mostantól nem tudnak szerkeszteni sehol (nem kell őket mindenhol egyenként blokkolni), illetve ahol lehetett, elrejtettük őket, hogy ne látszódjanak. Erre gondoltál? Hasonló ügyekben (pl. neveddel randalíroznak valahol) bármikor állok rendelkezésedre. Előre is boldog új évet! Bencemac A Holtak Szószólója 2018. december 30., 16:46 (CET)

@Bencemac:: köszönet! Nem borultam ki, annyi bunkóval találkoztam már az életben, hogy ihaj! :-). Csak letutiztam. Amúgy és főleg: BÚÉK nékes is! OsvátA Palackposta 2018. december 30., 16:55 (CET)

Fájl:Pruck Pál.jpg[szerkesztés]

Szia! Ezt a képet törölni kell sajnos, indoklás a vitalapon. – Regasterios vita 2019. január 2., 23:18 (CET)

Szia! Levettem a képről a sablont. Bár a véleményemet fenntartom, de elfogadom, hogy egyedül maradtam vele. – Regasterios vita 2019. január 5., 08:12 (CET)

Those Were the Days (dal)[szerkesztés]

Nem volna ellenedre, ha megkísérelném lefordítani az orosz eredeti szöveget? Ötven éve tanultam oroszul; nem fog könnyen menni (a Google fordító borzalmas). De, ha egyetértesz, akkor megkísérlem. Ha nem törlöd le... MZ/X vita 2019. január 4., 21:19 (CET)

@Jzana: természetesen. Tedd meg! Kíváncsian várom. OsvátA Palackposta 2019. január 5., 07:14 (CET)

Pruck, Dózsa és a panorámaszabadság[szerkesztés]

Szia!

Sajnálom, a hétvégét internet nélkül töltöttem, csak nemrég tértem vissza. Üdv.--Linkoman vita 2019. január 6., 22:43 (CET)

Fájl:Szoda froccs.jpg[szerkesztés]

Szia! Kérlek, ne tölts fel olyan képet, amelyről azért gondolod, hogy közkincs, mert úgymond régi. Önmagában ez semmire nem garancia. – Regasterios vita 2019. január 11., 14:15 (CET)

Ha van pontosabb imereted, kérlek szólj! Szerintem erre csak rá kell nézni. OsvátA Palackposta 2019. január 11., 14:59 (CET)
És abból, hogy ránézel, meg tudod állapítani, hogy a szerzőről nem deríthető ki semmi, vagy ha igen, már egészen biztosan elhunyt 70 éve? – Regasterios vita 2019. január 11., 15:17 (CET)
Igen nagy valószínüséggel amatőrkép. OsvátA Palackposta 2019. január 11., 15:44 (CET)
Ha jól értem, ezzel azt akarod mondani, hogy biztosan nem lenne kideríthető a szerzője. Ennél több kell: mivel ránézésre csak annyi tűnik biztosnak, hogy 1945 előtti a fotó, szükség van az eredeti (valóban 1945 előtti) forrásra, vagy egy olyan megbízható forrásra, ahol a szerzőt ismeretlenként tüntetik fel. De még utóbbi sem jelentene biztosat, ugyanis ha ez valóban egy amatőr fotó, az éppen annak az esélyét növeli, hogy nem publikálták akkor, amikor elkészült. A 70 évet ugyanis nem a keletkezéstől, hanem az első publikálástól kell számítani. – Regasterios vita 2019. január 11., 16:22 (CET)
Ha úgy tartod helyesnek, töröld a képet. Én ugyan ennél lazább lennék, és megvárnám a jogtulajdonos tiltakozását – ám tudom, hogy ez egy kisebbségi jogértelmezés. Csakis a magam számára ideidézem azért betarthatatlan irányelvünket: Wikipédia:Ne törődj a szabályokkal! OsvátA Palackposta 2019. január 11., 16:41 (CET)
A kép 1910-ben készült, és a Fortepanról származik, a Commonsba már több mint két éve feltöltötték: File:Tableau, drinking, field, fun, soda water bottle, picnic Fortepan 13496.jpg. – Regasterios vita 2019. január 12., 08:43 (CET)

Köszönet! OsvátA Palackposta 2019. január 12., 08:45 (CET)

Novák-Kovács[szerkesztés]

Tudod, András, nagyon rossz érzésem van. Figyelem, ahogy ezt a forrástalan, tartalmatlan, nem wikiképes alanyról szóló cikket felkarolod, és fülemben cseng, mennyire ki voltál akadva az együtteseken, amelyeknek számtalan forrása, több wikin cikke volt. Mit látsz ebben a hölgyben? – Burumbátor Súgd ide! 2019. január 15., 09:01 (CET)

Semmit. Csak nevezetesnek látom. Könyvei, verskötetei vannak. OsvátA Palackposta 2019. január 15., 09:03 (CET)

Amennyire néztem, a könyvei az abortusz etikáját boncolgatják, saját kiadásban. Antológiákban jelent meg, talán egy saját kötete van. De mindegy, én bízom az értékítéletedben. – Burumbátor Súgd ide! 2019. január 15., 09:17 (CET)

Én nem bízom az értékitéletemben. Örülök, ha ellenőriznek. Még ha felülbírálnak is. Legyen szó akárha artistáról, tájképfestőről, balettáncosról, vagy rockzenekarról. Üdv! OsvátA Palackposta 2019. január 15., 10:02 (CET)

Szergej Vlagyimirovics Obrazcov[szerkesztés]

Tisztelt Szerkesztő! Örülnék, ha a fönti személy szócikke megjelenne a wikipédia.hu-ban. Azért tettem zárójelbe apai nevét, mert "Az emlékezet lépcsőfokain" könyv címlapján anélkül szerepel. Valószínűleg így fogják keresni. Puskin apai nevét sem említik; Gorkijnál; Lev Tolsztojnál sem. Kérem, segítsen, ha tud. A "Bükköspatak_2.jpg" képét átvettem. Tetszik. Partmoso vita 2019. január 15., 17:23 (CET)

A Wikipédia egy régi-régi megállapodásunk szerint kötelezően megadja az apai nevet is. Obrazcovot bárki megírhatja, aki akarja. Akár te is. Nem idatartozó okok miatt én nem vállalom. Üdv! OsvátA Palackposta 2019. január 15., 18:00 (CET)

Obrazcov[szerkesztés]

@Turokaci: szerintem ez már egy rendes cikk lett. Ideje lenne oda is tenni, mert még kidobja céletlenül valaki. Üdv! OsvátA Palackposta 2019. január 16., 09:55 (CET) @OsvátA, OsvátA:

Eggen, elég sokat dolgoztam véle, nem csak a rossz fordítást korrigáltam. Hogy kell odatenni? Én nem csak egy oroszos irodalmár járőr vagyok... Nemde adminisztrátorosdi köll hozzá? Mit kell tenni? Sto gyelaty? Kto vinovat?.. Üdv: Turokaci vita 2019. január 16., 11:03 (CET)
@Turokaci: nem kell hozzá admin. Én biztosan elszúrnám... OsvátA Palackposta 2019. január 16., 11:14 (CET)

Nagy Blanka[szerkesztés]

Miért kellene megjegyezni ennek a kislánynak a nevét? Igen, tudom, hogy ki ő, de semmi okát nem látom, hogy szerepelnie kellene a Blanka cikkben. Ha egy anon írta volna be a cikkbe, visszavontam volna a szerkesztést, de kíváncsi vagyok az indokaidra. - Tündi vita 2019. január 16., 13:10 (CET)

Nem kötelező (még) megjegyezni. OsvátA Palackposta 2019. január 16., 15:05 (CET)

Azonnalizás[szerkesztés]

Kérlek, hogy legyél óvatosabb az azonnali törlésre való jelöléskor, és inkább törlési megbeszélésre vidd a nem nyilvánvalóan kriksz-kraksz cikkeket. --Karmela posta 2019. január 20., 22:53 (CET)

@Karmela: bekerült a szórásba; bocsánat! OsvátA Palackposta 2019. január 21., 07:22 (CET)