Szerkesztővita:OsvátA

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Üdvözlünk immár regisztrált felhasználóként a magyar Wikipédiában! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a portán vagy a Kocsmafalon érdeklődhetsz. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést!

--DHanak :-V 2005. január 31., 20:35 (CET)

Lábjegyzet: Miért ne lehetne egy lábjegyzet a lap tetején? Van az úgy, hogy az ember a feje tetején áll. Van az úgy, hogy minden a feje tetején áll.

TökmindegyKézirat gyanántÚj kifejezésekArchív (1)Archív (2)Archív (3)Archív (4)Archív (5)Archív (6)Archív (7)Archív (8)Archív (9)Archív (10)Archív (11)Archív (12)Archív (13)Archív (14)Archív (15)Tavalyi hóArchív (17)Archív (18)Archív (19)Archív (20)Archív (21)Archív (22)Archív (23)Múlt időKözelmúltTavalyi hóSpájzArchív (28)Archív (29)Archív (30)Archív (31)Archív (32)Archív (33)

 • Ezúton üdvözlök mindenkit, aki üdvözölt, aki bújt, aki nem. PS.: Köszönöm.
 • „...S ezt az emberiséget, hisz ember vagy, ne vesd meg.” (Megfejtéseket a szerkesztőség címére.)
 • Bírjuk már megítélni végre, amit a szabályok nem tudnak megítélni.
 • »Dunna alatt alszik a rét.« – Sokáig azt hittük (ez még az oviban volt), hogy a Dunáról van szó. Aztán megtanultunk helyesen írni. Nagyot csalódtunk. (Kis Balázs kiegészítése)
 • 2020. augusztus 4. kedd van ma. Holnap is nap lesz.
 • Egy régi vita minden újszülöttnek új.
 • Újkoromban azért szerettem szerkeszteni a Wikipédiát, mert javítottak utánam. Ma meg minden hülyeséget leírhatok.
 • Élvezet még: több éves vitalapokat olvasgatni. Palackposta, a lényegét rég elmosta a sós víz.
 • Levettem magamat a figyelőlistámról. Nincs mit nézni rajtam.
 • Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján. Hálisten.
 • Van még itt-ott egy pár szőrszálam. Melyiket hasogassam?
 • „Isteni küldetésen vagyunk!” – Na, ez az!
 • „Ezeknél a méheknél sohase lehessen tudni.”
 • A kérdést nem értem, de tudok rá válaszolni.
 • Ma még tegnap van, de holnap már ma lesz.
 • „Totyogjon, aki buksi medve láncon.”
 • A fokozatosság elve egy jogerősen kimondott halálos ítélet után már nélkülöz szinte minden iróniát.

„...bármi, ami egy számítógépnek megtanítható, az tudomány, és minden, a gép számára megtaníthatatlan dolog, művészet.”

Szőr Péter, a Symantec Security Response biztonsági mérnöke

„Your cache administrator is root. – A rejtekhely ügyintéződ egy gyökér.”

Kiváló Wikipédista díj harmincöt szerkesztőtől nyugalmat sugárzó bölcsességedért, a Wikipédián végzett többéves munkásságodért és a többi társprojekt életben tartásáért. Gratulálunk!

Ne etesd a trollt![szerkesztés]

Ne etesd a trollt!

Troll az, aki randalíroz (-ik). Jogi nyelven: garázda.


Garázda nép mi nem vagyunk,
Megkövetem, csak mulatunk.
Arany János


Szabadságharcot folytatni ott érdemes, ahol rabság van. Ahol nincs: ott paranoia.

A vélemény szabad. A helyesírás sem kötelező. Csak a tisztelete feltétele a klubtagságnak.

Csendes felhívás[szerkesztés]

Csendes felhívás
Emberek, ne bohócozzatok le senkit, sérti a méltóságunkat.
A világ bohócközössége nevében a Bizottság:
Pierrot, Harlequin, Grock, Charlie Rivel, Charlie Chaplin, Oleg Popov, Zoli, Eötvös Gábor, Szergej

Mailpont[szerkesztés]

Ike Quebec képe[szerkesztés]

Van is szabad fotó Ike Quebecről, meg nem is. Az angoloknak sikerült, a magyar wikibe még nem. Apród vita 2020. június 26., 01:10 (CEST)

Becky Sharp[szerkesztés]

A pitiáner szót a szleng a szánalmasan jelentéktelen, korlátolt emberekre használja, akikre nem is érdemes túl sok figyelmet szentelni.

Bár világhírüvé vált pitiáner például Woody Allen hőse a Fogd a pénzt és fuss! című filmjéből.

A pitiáner egyik ellentéte Becky Sharp, aki áradásul még nő is volt!

Becky Sharp kevés van. Pitiáner meg, mint hal a vízben. Ezért nem is tudjuk felsorolni őket. A beckysharpokat pedig nem fogjuk, mert őket kell olvasni és nem engem.

Gasztronómiai műhely[szerkesztés]

Szia! A gasztronómiai műhely újraélesztésén dolgozom és tisztelettel szeretnélek meghívni, hogy csatlakozz a műhelyhez. Üdv: – Shakes Ide recsegj 2020. július 12., 12:31 (CEST)

@Sh nassau: köszönöm a meghívást, de sok minden mellett ehhez sem értek. OsvátA Palackposta 2020. július 12., 14:58 (CEST)

Pál Zsolt törlésre javasolt oldal[szerkesztés]

Kedves OsvátA!

Csurla törlésre javasolta az általam készített oldalt. Ellenőrzést kért a helyesírásra és a nyelvhelyességre, pedig sem helyesírási hiba, sem grammatikai-logikai, sem szintaktikai helytelenség nem található a szócikkben. A szócikk nyelvezete megfelel a formális nyelvi követelményeknek, a tudományos stílusréteg és stílusminőség esztétikai követelményeit követi. A felhívásban szerepel, hogy kerülni kell a hibás érvelést. Az alábbi érved jelenik meg: A WP:NEV alapján nem találom nevezetesnek. Csurla vita 2020. július 23., 09:22 (CEST) Úgy gondolom, hogy ez túl általános... A felhasznált források feltüntetésre kerültek, hitelesek (szakmai elismertségen alapulnak), továbbá hiteles szakirodalmi alapjuk van. Közszereplőről beszélünk, és bár a népszerűségi indexe még nem túl magas, szakmai tevékenysége, elismertsége indokolja az önálló szócikk megjelenését (semmivel sem kevesebb szakmai érv szól mellette, mint pl. Balatoni József Jocó bácsi szócikkére) - a preambulumban egyébként is kitétel, hogy a nevezetességet nem a népszerűség határozza meg. A szócikk szövegezése objektív, szem előtt tartja a semlegesség elveit.

Jelezni szeretném továbbá, hogy a következő hozzászólások sem építőek: Symbol delete vote.svg törlendő: szerintem sem nevezetes. OsvátA Palackposta 2020. július 23., 09:26 (CEST) - nincs indoklás??? Szeretném látni konkrét érvekkel alátámasztva, hogy miért nem! Symbol delete vote.svg törlendő COVID-termék, sok idő volt otthon... Mint fent. – Burumbátor Súgd ide! 2020. július 23., 09:29 (CEST) - hibás érvelés, nem objektív: milyen alapon minősít?

Ha törlésre kerül az oldal, ám legyen. Bár ezen az alapon a következő oldalakat is törölni lehetne: https://hu.wikipedia.org/wiki/Balatoni_J%C3%B3zsef (nincs hiteles forrás - hacsak egy facebookoldalt nem tekintünk szakirodalomnak...) https://hu.wikipedia.org/wiki/Andor_%C3%89va_(m%C5%B1sorvezet%C5%91) (maga a híradós tevékenysége nevezetes és elismerésre méltó, de a hivatkozás és szakirodalmi feldolgozottság alapján a szócikk mégsem az)

Összegezve: mielőtt törlésre kerül az oldal, szeretnék konkrét érveket kapni, hogy megérthessem az okát. Köszönöm: MP – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Mileipal (vitalap | szerkesztései) 2020. július 23., 10:43‎ (CEST)

@Mileipal: ld.: Wikipédia:Nevezetesség. OsvátA Palackposta 2020. július 23., 10:55 (CEST)

@OsvátA: Köszönöm szépen, ezt én is végigolvastam, és nem találom kifogásolhatónak. Ezért kértem, hogy konkrétan mondd meg, mit kifogásolsz. Köszönöm. Mileipal vita 2020. július 23., 11:03 (CEST)

@Mileipal: kérlek, fordulj máshoz. Nekem már nincs mit az dologhoz hozzátennem. Köszönöm megértésedet. OsvátA Palackposta 2020. július 23., 11:08 (CEST)

Mások vitalapjáról soha nem törlünk semmit. Mellesleg – mint láthatod – nincs is értelme. Csak hatalmas bunkóság. OsvátA Palackposta 2020. július 23., 15:03 (CEST)

Humor[szerkesztés]

Pedig én időnként jókat nevetek a szócikkeken és a szerkesztőkön is, még ha nem is mindig e céllal szánják a szerkesztéseiket. :) Taz vita 2020. július 31., 11:18 (CEST)

Kreatív szabályalakalmazás[szerkesztés]

Szia!

Picit türelmesebb hozzáállás talán strapásabb - de ha véletlenül egy ismerősöd küldene fel ilyen cikket, Te sem örülnél, ha azonnal törölnék. (A szabályok betartása független attól, hogy valóban nevezetes-e az illető. ) Üdv.--Linkoman vita 2020. július 31., 11:21 (CEST)

A másolmány szövege helyett viszont a megfelelő ráutaló sablont használjuk, „oszt annyi” – hogy egy hírneves férfiút idezzek. :-) OsvátA Palackposta 2020. július 31., 11:32 (CEST)