Szerkesztővita:OsvátA/Archív8

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bdamokos 17 évvel ezelőtt a(z) Unciklopédia témában


Előnézet cucc

itt van

Kocsmafali cetli

Tehetném a Kocsmafalra is. Ide teszem.

A Wikipédia – szabad. Ez az elv tartalmaz egy dinamikus önellentmondást. Szabad benne folyamatosan, az idők végezetéig még a felszabadítását is követelni. De én már nagyon unom. OsvátA. 2005. augusztus 20., 12:10 (CEST)
Bekotyoghatok? Negyven évig a szovjetek követelték a felszabadítást. Most kimentek, így kicsit felszabadultabb a légkör. IGe elmeneteléhez nem kell negyven évet várni, hiszen már csak töménytelen mennyiségű "hitkomisszár"-ozása miatt is örökre kitiltható lenne. Csak egy ember kell, aki elég bátor és tettrekész ezt javasolni, megvan benne a civil kurázsi ésa a társadalom iránti felelősségérzet. Mi nem tartozunk ezek közé, de ki tudja, Nyenyec talán már szövegezi is a Véleménykérést ... és akkor csend lesz és nyugalom. Egyszóval csak türelem, IGe már nem sokáig lesz velünk. Biztos forrásból tudom. :-)) Telitalálat Felügyelő 2005. augusztus 20., 12:24 (CEST)

Replika; matt

Kedves szerkesztőtársunk, Math, habozás nélkül törölte az alábbi szóváltást, ezért idemásolom (itt csak nem babrálja?!):

A tobbiek (sic!)

A tobbiekrol, akik nincsenek felsorolva, vgay nincs velemenyem, vagy nincs kulonosebben nagy gondom. Sokakkal vannak meg kulonfele vitaim, es van gondom veluk, de ezekhez kepest azok aprosagok, es felsorolni ugyis lehetetlen ezeket.

Kedves Math! Felkelted a vágyat a többiekben, hogy megírják a te részletes jellemrajzodat (ld. még: káderlap). Szívélyes üdvözlettel: Többiek

Örülök, hogy egy mérvadó forrás szerint sem én vagyok a túlérzékeny mimóza, hanem a címben említett személy (teher? fedett-nyitott-pőre-tartály-hűtő-egyéb) valóban teher a közösség nyakán. Köszönöm. – Váradi Zsolt 2005. október 19., 22:29 (CEST)

Боже мой!


Sok hely van a világhálón

Szabó Jánosnak ezt üzentem (jó okom volt rá): Tartózkódj tőlem. Szinte mindenkivel szóbaállok. Nem vagy köztük. OsvátA. 2006. január 4., 22:19 (CET) Szisztematikusan kitörölgeti. Akkor itt lesz. Ne illesd. OA

Az ok:

EuRoPa AMALeZu
Ha király vagy, akkor kornáztasd meg magadat, ha nem jog és észnélkül nezsagyváskodj, az az érzésem a 21. század tömegbetegségében szenvedsz, sajnállak.azsobsonaj 2006. január 4., 22:09 (CET) (meg.: aláírás nélkül) OA.

Nézd semmi bajom veled, csak szettem volna valamit elkezdeni, lehet hogy veled együtt is, csak az bosszantott, hogy 10 perc sem telt el és te azzal idézlek "mi ez a zagyvaság", ne haragudjál ez nem vólt szép a te részedről likvidálási vitába vitted és fél óra múlva a többórás munkám kárba ment, legalább ha már tényleg nemtetszik, bár vald be őszintén azt se tudtad miről van szó, és ok nélkül zagyvasággal illettél, ahogyan olvastam az létrajzodat, meg vagyok győződve, hogy AMALeZu téma téged is érdekelne, ha ok nélkül sértegetni fogsz azt mindig kitörlöm, légy tárgyilagos és meglátod minden rendben lesz.azsobsonaj 2006. január 6., 20:17 (CET)

Akkor szent a béke. Szia (HeJ)

Emlékeim szerint azt, hogy zagyvaság én írtam. Data Destroyer 2006. január 6., 22:01 (CET)

Csak nem akartam, hogy igaztalanul vádoljanak :) Data Destroyer 2006. január 6., 23:39 (CET)

Elfelejtkeztem belépni, de már megtörtént, már ez is baj azsobsonaj 2006. január 7., 18:59 (CET)

Sebaj. – OA.



Erre semmi szükség nem volt

Film, nem film?

Szia, OsvátA! Azért én még is szeretném, ha ránéznél, és javítanád, amit rosszul értelmeztem a külső forrásokból. :-) Egyúttal nem tudsz abban segíteni, hogy végső soron mi is a diafilm? Berakhatom-e az Animációs filmek vagy pláne a Filmművészet kategóriába? Ha már egyszer nincsen Kategória:Szórakozás vagy horr dict Kategória:Gyermekkor. Pasztilla 2007. január 31., 08:22 (CET)

Barlangi ceruza

V.ö. Höhlestift, cave pencil, pescserszkij karandas, vagy mi a' altamira...--Linkoman 2007. január 31., 17:33 (CET)

Eisenstein

Csak most, fél évvel később (!) vettem észre ezt a bejegyzésed Szergej Mihajlovics Eisenstein Vitalapján:

Új utakat keresve alakította ki első, ún. attrakciós montázs elméletét, amely végül logikusan vezette el a filmhez. – úgy sejtem, hogy ez nem stimmel. Film nélkül nincs attrakciós montázs (mit montírozunk?).

Te már nyilván elfelejtetted, de én nem szeretek válasz nélkül hagyni dolgokat. Ezt az "attrakciót" Eis. még a színházában találta ki és kezdte alkalmazni. Később vitte át a filmre, legalábbis így olvastam. Fél éve. Bocs!!! Vadaro 2007. február 5., 22:14 (CET)

A köhögő szamár! és tali

Szia!!

Van szamárköhögés DVD-m böbőőőőőőőőőőőőőő!! Wikitalira lécci szedd össze a bandát Te is!! Tettem javaslatot, hogy legyen falun! :-D Kéne valami dedikáció is ám!! Hozzál léci alkoholos filcet, köszi! :-)) --Peda 2007. február 11., 01:46 (CET)

Harry Houdini

Szállodák

Miért állítottad vissza? Sablonnal inkább ne legyen! Mert értelmetlen olyan szöveget gyártani, melyre közel 50-100 évre rákerülhet egy ilyen sablon. Kata 2007. február 15., 11:19 (CET)

Nemnem. Ez mindenki öncsalása. Az Alapítványé tiszta nagybetűvel. Egyet gondol, leveszi a szerverről és Paff a bűvös sárkány.

Ront vagy javít? Inkább előbbi.

És nem tudtad, hogy a skorpió még saját magában is képes kárt tenni? A legrosszabb csillagzat. Kata 2007. február 15., 18:49 (CET)

Kedves OsváthA

Januárban voltál szíves bíztatni, hogy vágjak bele bátran a tervembe, a szerkesztők majd kiigazítják hibáimat. Nos, belevágtam, lásd a "Popovac" szócikket. Sajnos azonban erős kétségeim lettek menet közben, nem tudom valójában jó helyre hoztam ezt az írást. (A gondolatinduláskor csábító volt a lehetőség bemutatni egy olyan falu történetét a netvilágnak, ami sokáig az ország része volt, s feldolgozott története ezen íráson kívül nincs magyarul (németül se ilyen részletes.) Ráadásul - bár talán te szerkesztőként ezt cáfolod - sokkal bonyolultabb feltölteni anyaggal a wikit, mint az elsőre látszik. Elment vele két teljes hetem idáig, s még a felénél sem vagyok az anyagnak. Amennyiben vagy a forma, vagy a tartalom, vagy a mennyiség nem a wikibe való, mihamarabb leállnék vele. Nincs újabb fölös két hetem. Kössz a segítséget:--Wegyor 2007. február 17., 17:10 (CET)

országi

Egy szónyi különbség ugyan - de valóban nagyobb a hatása, mint ez a néhány bötű...--Mihasznay-Kibitz Godson fóruma 2007. február 21., 20:06 (CET)

Sablon

Szia! Rosszul sejtem, hogy ezekre az esetekre [1] készítették a {{nincs forrás|2007 februárjából}} sablont? Szerintem ha úgy érzed hogy másolt, ha ezzel a sablonnal megjelölöd a cikket, akkor a szerkesztője érezni fogja, hogy fel kell tüntetnie, hogy mi alapján dolgozott. Jól gondolom? Filoma 2007. február 22., 20:03 (CET)

Re:Másolmányok

Rákerestem Google-val, de nem adta ki sehol szóról szóra ezt a szöveget és mivel épp valami másba ástam bele magam én sem foglalkoztam túl sokáig a dologgal. Aztán később ránéztem és láttam, hogy páran odatévedtek még. :-) Lehet, hogy tévedtem a sablonnal kapcsolatban, bár nekem igazából minden cikknél az lenne a normális, hogy megjelöljük a forrást. Filoma 2007. február 23., 11:36 (CET)

Lobbizás

Hogy kell internetrol szedett kepet feltenni, hogy maradhasson? Keress! cikknel ez volt a licens, amit nem en tettem be. Az miert jo? (nem tom beszurni a nevemet, mert most rossz gepet hasznalok v rossz explorert.) User:Kadar_Tamas

Mit gondoltok?

[2] Grin válasza a levél vitalapján. Gondoltam, megkérdezek néhány nálamnál okosabbat. Ha a válasz ellenére elküldeném ezt a levelet körbekörbe, elegendő ricsajt csapnék a Wikipédián? El merjem küldeni? Kata 2007. február 23., 18:57 (CET)

Hologramember

Megnézés nélkül is tudom, hogy ez vagy fenn van már az Unciklopédián, vagy épp most rakod fel... :) – Alensha üzi 2007. február 24., 23:37 (CET)

Kor

Át. --Vince blabla :-) 2007. február 25., 23:00 (CET)

Azt tudom, hogy te tudod

De te írtad a Puskint? Nem ámokfutok ám, csak helyzetfelmérek. Kata 2007. március 6., 10:50 (CET)

Csúnya szavak

Szia, András! Azt a bizonyos szót Kádár Tamás ars poeticáját idézve tettem be, ő mondta így, nem mintha én nem ismerném, nem használnám ezt a szót, végül islétezik. :-) Pasztilla 2007. március 13., 19:32 (CET)

És amit a vitalapomra írtál, abban igazad is van, nyilvánvalóan kell az önkontroll (nekem személyesen is), de azért meglátásom szerint messze van az elfórumosodás veszélyétől a Wikipédia. A részemről pedig azért azt is hozzátenném, hogy a valónkat el nem tagadhasssuk. Ilyenek vagyunk a „kinti világban” is, új környezetben először arcunk jobbik felét mutatva nem viselkedünk úgy, ahogy lerúgott cipőben haverok között tesszük. Aztán azzal a korábban új környezettel egyre familiárisabbak leszünk, a tipikus konfliktusok immár rutinszerűekké válnak, és hát végső soron azok vagyunk, akik vagyunk, emberek, és akár eldurvult hangú konfliktusok előfordulhatnak itt is, ahogy a kinti világban. És nem misztifikálnám túl ebből a szempontból a Wikipédiát: egymásnak idegen emberek összefogva vagy külön-külön ugyanazért dolgoznak ráérő idejükben, de semmi több. És nem hiszem, hogy nekem vagy bárkinek egy Wikipédia-vitalapos beszólásért vagy káromkodásért jobban kellene szégyellnie magát, mint a feleségével való veszekedésért. Márpedig ki nem veszekedett a feleségével? És tudod, inkább akkor már itt legyünk kemény csávók, mint otthon, a feleségeinkkel. Pasztilla 2007. március 13., 20:19 (CET)

Orosz krémtorta

Példamutató [3], csak az orosz krémtortám hiányzik.Kata 2007. március 13., 20:06 (CET)

Már nem. :-) OsvátA. 2007. március 14., 08:00 (CET)

Köszi, csak mire lefordítom, még megtanulok rendesen oroszul - (ami feltehetőleg nem fog ártani, mindenesetre már magam elé polcoltam a könyveket hozzá, de tengernyi elfoglaltságom mellett megint nem jutottam tovább egy gyenge "balsoj szpászibánál"). Azért még próbálkozom. Addig is Vielen Dank, vagy bolsoj szpászibo. Még mindig nem tudom, hogy vált cirill betűkre. Kata 2007. március 14., 09:21 (CET)

port.hu

Láttam hogy te is szóltál a port.hu linkelés embernek. Nem tudom hogy miért megbizhatatlan a port.hu, de mindegy. Viszont az infoboxban már alapból benne van, ez jobb indok hogy miért ne kelljen külső hivatkozásba is tenni.

Csak egy kis korom a szememben

Kedves OsvátA, bölcs, halk szavaddal és kiállásoddal mindig nagy örömöt okoztál nekem a Wikipédia szerkesztésében. Köszönöm Neked.--Linkoman 2006. szeptember 2., 21:43 (CEST)

Képek

Szia! Nos ez a licenc elég széles körben használt mivel egyelőre nincs más. Még nem eldöntött, hogy Magyarországon sért-e szerzői jogot. Szerintem egyébként nem, vagy legalábbis nem olyan módon, ami indokolná a törlést. De ha majd egyszer mégis törlésre kerülnek a képek, akkor majd kitalálok mást. --Tyrannum 2007. március 17., 14:20 (CET)

Hidd el nagyon szívesen belinkelném az angol wikipédiáról csakhogy nem vagyok elégedett a minőségükkel és gondolom ők sem csak még senki sem akarta őket lecserélni. Ha ez bűn, akkor bűnös vagyok. Ha csak a felesleges tárhely és szerver terhelés miatt aggódsz, a fájlméretet is mindig próbálom minimalizálni. Van egyébként GNU licencű képem is: Kép:Jericho tamadas USA.png (ebből is van angol verzió de tartalmilag ésgrafikailag más).

Köszi

Elteszem. Ha most tudnék oroszul! Bár olvasni már visszatanultam a nyáron...azért óriási nagy biznisz lenne ismét tudni.Kata 2007. március 18., 20:36 (CET)

Gyúrjunk

Мы строены из особого материала

Мы скроены из особого материала

Ha sútka, akkor Illetékes et. majd igyekszik megértni, amikor elébe terjesztetik.--Mihasznay-Kibitz Godson fóruma 2007. március 22., 16:54 (CET)
ápr. 3. du??--Mihasznay-Kibitz Godson fóruma 2007. március 22., 17:02 (CET)
Ok. Addig is...--Mihasznay-Kibitz Godson fóruma 2007. március 22., 17:10 (CET)

József A.

Laptörténetben bennemarad, 2008. január elsején visszatesszük :) – Alensha üzi 2007. március 23., 21:15 (CET)

Szentpétervár nevezetességei

Azonnali helyett nem akarnád esetleg magyarítani ezt itt? Belekezdtem ugyan, de annyira nem ismerem a várost, hogy abbahagytam. Ez egyébként Szpv világörökségi listán szereplő helyszíneinek listája. Széééép hosszú :)). --Lily15 üzenet 2007. március 24., 11:01 (CET)

Ma én is piszmogtam egyet

De javíts bele nyugodtan: Háború és béke. Ennek az Annának pedig most álltam neki, csak kicsit sok a szereplő.Kata 2007. március 25., 19:38 (CEST)

Szia, elnézést a zavarkodásért. [4] Szerinted? Kata 2007. március 26., 18:59 (CEST)


Kategóriajavaslatok

" ellene: a hozzánemértés melegágya. OsvátA Palackposta 2007. március 31., 09:43 (CEST) " -miért is?--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. március 31., 12:55 (CEST)

köszönöm, hogy irtál, de nem értem

Mire gondolsz pontosabban, több rejtjeles üzeneted volt mostanában, egyiket sem igazán tudtam megérteni, egy kicsit bövebben, akkor nem kell visszakérdezni? db007 2007. április 1., 10:13 (CEST)

Kedves OsvatA, irod "Szeretek ebbe-abba belebeszélni" ez nekem kimondottan tetszik, csak a rejtjeleket nem tudom megfejteni. Godson-nál is sokáig tartott amig rájöttem, most Te Godson-hoz hasonlóan erölteted lassu agyamat. Ez a jó humorista módszer, ha végre leesik a garas, jó a nevetés. db007 2007. április 1., 10:22 (CEST)

Kedves OsvátA, én megpróbáltam userünk figyelmét felhívni a szócikk-írás előnyeire, de eddig nem látszik a sikere.
Engem különösen bosszant, hogy userünk pontszerzésként stb. kicsinyli le mások eddigi munkáját, aminek nyomait pl. én csak rögzítettem a userlapomon.

A jókedved érdekében esetleg vethetnél egy pillantást a felhasználói lapomon a Holdvölgy és Yellow substub szösszenetekre.--Linkoman 2007. április 1., 17:44 (CEST)

jobb, ha jobban csináljuk.

Irtad nekem "jobb, ha jobban csináljuk." Én addig csak csináltam, soha, semmit nem "beszéltem" amig csak a formázásnál nyúltak bele, vagy pedig aki a tartalomhoz nyúlt arról hamarosan tudtam, hogy véletlenül ö is ismeri a témát amikor akkor együtt csináltunk [[User:Kaboldy]], [[User:Alensha]].

Nekem úgy tünik, hogy valamiért(?) követed, amit csinálok, ez nem baj, de akkor a Naphegy vitalpon Neked is kitünik, hogy ott kezdödött a kötözködés. Véletlenül öt(!) járör is elkezdett, egymásnak is ellentmondva belebeszélni. Egyik sem hozott legalább egy új forrást, hozzá nem adtak semmit(!), csak el akrtak venni, azt gondolták, hogy jobb lesz a Wikipédiának, ha a tartalomba is beleszólnak. Ha elolvasod ott a részletes válaszomat, akkor látod, milyen meglepö törléseket, hibás tanácsokat adtak. Ezek szerint például az összes település magasságát a Wikipediában ki kell törölni, mivel a Naphegy nem hegy, hanem városrész (csak en:New York City -nél kell megnézned, azt hiszem 10 méter az angol Wikipédiában). Ilyen gyerekes dolgokkal többször is zaklattak, és tényleg kitörölték. Több idö volt a vita, mint a "jobban csináljuk". Itt minden vita sokkal tovább tart, mint normális, de kérdezem Töled, miért nem tud egy járör egy tévedést gyorsan belátni és valami mást, hasznosat csinálni (a magasságot végül is végtlen huzavona után belátta). Ha már valaki járör, akkor mindennél fontosabb, hogy nem adja fel, büszkén kitart a végletekig (nem is irom a nevet, magadtól is rájösz a másikra, még ma sem olvasta el a válaszomat a vitalapon).

Ha egyedül lennék, azt hinném, hogy véletlen. Kérlek olvasd el User:Burumbátor hozzászólását is ezen a lapon majdnem az elején: User:Szabo Tamas/javaslat2 "Attól lesz jobb," ha belátjuk az ember fontosabb mint a pontgyüjtés.

Nos, ennyi fecsegés után, mi a véleményed? A másik kérdés, többször röviden beleszóltál a vitába, de nem tudom mi a véleményed, ha elolvasod Burumbátor szövegét. Ö nem kezdö, mint én. db007 2007. április 1., 18:09 (CEST)

Molnár Pál

Nem tesztel az ártatlan, cikket próbál írni, csak senki nem igazította útba. – KovacsUr 2007. április 2., 23:35 (CEST)

Zöld mozgalom is,mert ha nincs fold, nincs wiki se

Mert: a Wikipédia: nem zöldmozgalom. A Wikipédia: enciklopédia-mozgalom. OsvátA Palackposta 2007. március 31., 12:57 (CEST)

A melegágy a kulcsszó, nem a kategória. OsvátA Palackposta

Ha majd nem lesz Föld, akkor nem fogsz tudni wikipédiázni. Remélem nyomós érv.--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. április 3., 10:51 (CEST)

Addig most már féllábon is kibírom. OsvátA Palackposta 2007. április 3., 19:04 (CEST)

Kérdőjelek

Én se értem, és ilyesmin már nem is idegesítem fel magam... – Alensha üzi 2007. április 3., 20:33 (CEST)

Billentyűűűű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szia!

Hát komolyan! Európa ilyet nem ba@szott! Debrecenben is, Zalaegerszegen is beragadnak az írásjelek! Komolyan mondom, nincs egy normális billentyűzet ebben az országban! A tiéd nem ragad?? Bakker cseréljünk! :-))

Wikitali?? Kéne szervezni megint egyet! Nem? --Peda 2007. április 5., 01:38 (CEST)

-ózás

Én nem értem, hogy miért nem szabad nevén nevezni a gyereket?--Mazarinüzi 2007. április 5., 15:57 (CEST)


Ez nem szócikk ez esszé

Akkor biztos elárulod az okot is, amiert ezt irtad.--Kádár Tamás Megint vitatkozol?? 2007. április 5., 16:46 (CEST)

hello!

A chillout szót nem könnyű magyarra fordítani. Elég az hozzá, hogy egy eklektikus zenei stílusról van itt szó, ami ötvözi a lassú vokálokat, a brazil bossa-t, az elektronikus dj-keveréseket (mix) a drum and bass-t és pienentető zenei élményt nyújthat a stílust kedvelő hallhatók számára.


Csörföly D leave a message 2007. április 6., 21:06 (CEST)

bővebben itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Chill_out_(music)

nem én kékítettem

..és kékítőt mos az ég vizébe ...

tehát akkor

..és kékítőt old az ég vizébe ... ?? hogy van tovább


Csörföly D leave a message 2007. április 6., 21:12 (CEST)

kipróbáltad egyébként a wikEdet? nekem tetstik ... Csörföly D leave a message 2007. április 6., 21:15 (CEST)

firefox

az a baj hogy csak mozilla forefoxon fut, Microsoftos Exploreren nem.

kösz :)

kösz a verset :) Csörföly D leave a message 2007. április 6., 21:26 (CEST)

Rock and roller

Rock-and-roller avagy így teljesüljön minden kívánságod! --Hkoala vita 2007. április 7., 11:26 (CEST)

WikEd Homokozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.--OsvátA Palackposta 2007. április 8., 22:11 (CEST)

Emily Brontë

A kategórianév mögé pont hogy ékezet nélkül szoktuk írni, mert a szoftver nem tudja értelmezni az ékezeteket. :) – Alensha üzi 2007. április 8., 23:44 (CEST)

Jobb és bal

Köszönöm az észrevételt. Ugyanis megvilágosodott előttem, hogy a jobb és baloldali userboxom jó helyen van. :) (mármint hogy jobboldal meg baloldal. Mert ugye az jobb oldal meg bal oldal lett volna...) Kicsit minjárt dizájnolok rajta, hogy jobban tetsszen! --Loldi 2007. április 10., 12:59 (CEST)

Most hogy tetszik? :) --a hálás utókor 2007. április 10., 13:01 (CEST)

Unciklopédia

Szia. Itt szóltam, hogy állítsák be, hogy működjön a WikiEd, ha emiatt nem működött eddig. Ha megteszik, akkor a monobook.js edben a {{WikiEd}}-et át kéne írnod {{subst:WikiEd}}-re, ha ezt előbb teszed meg, mint hogy átállítják a szervert, akkor nagyobb meglepetés lesz, ha egyszer csak elkezd ott is működni... Ha nem ez okozza a hibát, akkor majd ki kell találni valami új kifogást, hogy miért is nem jó. Üdv --Dami reci 2007. április 10., 20:25 (CEST)

A jelek szerint rossz helyen kérdeztem meg, így viszont nincs ötletem, kinek a szerverén is van valójában az Unciklopédia... --Dami reci 2007. április 10., 20:35 (CEST)