Szerkesztő:OsvátA/Archív17

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Jeges Tea

Magyar pszichológusok listája

Hi! A szerkesztői lapomon volt, de már ott töröltettem, s azt hiszem, dec. 12-én kihoztam a szócikknévtérbe, persze nincs kész a lista, de majd kész lesz, Te is írhatsz hozzá. Másik: Külföldi pszichológusok listája, ezt ebben a pillanatban hoztam ki a szócikknévtérbe, ez sincs kész, de majd kész lesz, ehhez is írhatsz. Köszi a figyelmességed, előfordul, hogy az ember még arra emlékszik, hogy a szerkesztői lapon van. Azért tartottam ezeket ott, mert nincsenek még olyan állapotban, hogy itt villogjanak a szócikknévtérben, de majd alakul.– Mártiforrás 2011. január 13., 14:26 (CET)

Kérlek

Kérlek szépen hallgass meg: írtam neked egy levelet interneten amiben bocsánatot akarok tőled kérni. Nem tudom mi történt velem tegnap. Nem akarom a blokkot kijátsszani, vagy gúnyolódni, hanem bocsánatot kérni, mert szörnyen fáj amit tettem tegnap. Doncsecz 2011. január 17. 8:29

Üzenetet tudomásul vettem. Az emailt is. Kösz! Itt a vége. OsvátA Palackposta 2011. január 17., 12:05 (CET)

Lektorsablon a cikk közepén

Azért ott volt, mert onnantól csapnivaló a minősége. Odáig át lett nézve :) Alensha 2011. január 17., 17:17 (CET)

Értem. De hülyén nézett ki. :-( OsvátA Palackposta 2011. január 17., 17:25 (CET)

Végül is alternatív megoldásként jó az is, hogy a tetejére teszem, és kommentben odaírom mellé, hogy „X fejezetig átnézve”. Lényeg, hogy ne dolgozzunk duplán :) Alensha 2011. január 18., 20:29 (CET)

re KiWi ! :)

Köszönöm szépen! DenesFeri vita 2011. január 18., 13:50 (CET)

Leszel társam a bajban?

Neked se működik az Unciklopédia? Nekem tegnap óta egy üres oldal jön be, még a háttér sem töltődik rá. Γουββος Θιλοβούββος 2011. január 22., 14:35 (CET)

Most tudjátok véletlenül, hogy már megint miért nem működik? Ez szörnyű, elvonási tüneteim lesznek! Szaliferenc vita 2011. február 15., 17:14 (CET)

Azért jobb lenne, ha lenne... Szaliferenc vita 2011. február 15., 18:33 (CET)

Törlés

Szia! Nem akartam elvenni a kezdő szerkesztő kedvét egy azonnali törléssel, de amúgy tényleg az lenne a sorsa. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 6., 19:34 (CET)

Egyes kezdők kezdők is maradnak. Akik nem tanulmányozzák a Wikipédiát, csak firkálnak bele. OsvátA Palackposta 2011. február 6., 19:36 (CET)
Ebben természetesen igazad van, de úgy éreztem kapjon egy esélyt. Írtam neki a vitalapján és megkapta az üdvözlőüzenetet is. Hátha... (vagy túl optimista vagyok? :-) ) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 6., 19:38 (CET)

Zakuszka

Annyira én sem tudok oroszul, hogy szótár nélkül lefordítsam a recepteket. Nem is gondolom, hogy a wikipédiába recepteket lehetne beleírni. Megpróbálkozom a fordítással, de nem ma. A lényeg, hogy az elmúlt évtizedek alatt, amikor elég sok magyar végezte a tanulmányait Oroszországban (Szovjetúnióban), elég sok ismeret beszivárgott ide az ottani táplálkozási (és ivási) szokásokról. Ezért gondoltam, hogy hagyjuk meg ezt a szócikket.

A magyar források – sajnos – blog jellegűek, ezért kerestem idegen nyelvű forrásokat. (Se örményül, se grúzul nem tudok). MZ/X vita 2011. február 13., 16:20 (CET)

Köszönöm

Szia! Köszönöm, hogy pótoltad az aláírásomat. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 15., 17:50 (CET)

Téma lezárásának kezdeményezése

Szia! Kezdeményeztem az általad is véleményezett véleménykérő megbeszélés lezárását. Kérlek nézd meg és ha egyetértesz, akkor jelezd. Köszönöm. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. február 25., 18:23 (CET)

Pap Éva

Szia! Javaslok egyértelműsítő lapot készíteni. Szerintem csak idő kérdése, hogy a színésznőnek illetve a szobrászművésznek szócikke szülessen. Üdv.! --Kispados vita 2011. február 26., 18:51 (CET)

Szia! Kösz, hogy megcsináltad. Két további módosítást javaslok:
A Pap Éva alakra több hivatkozás van. Ezek, mind a színésznőre nem létező szócikkére mutatnak. Ezeket én lejavítom: Pap Éva (színésznő)-re.
A wikiben jelen pillanatban használt szabvány alapján javaslom az általad írt szócikket Pap Éva (műfordító) alakra átnevezni. A megkülönböztetés nélküli alakot pedig javaslom átalakítani átirányító lapnak (az egyértelműsítő lapra). Ld-például: Horváth Ádám Üdv.! --Kispados vita 2011. február 26., 21:49 (CET)

Unciklopédia

Szia. Bocsi, hogy itt kereslek de sajna nem tudok belépni az unciklopédiába egy ideje s nem tudtam, hogy mit tehetnék. Tudsz valami infót ezzel kapcsolatban? Itt az e-mail címem, ha esetleg válaszolsz: huvelymatyas@postafiok.hu a másikat meg gondolom az uncis regisztrációból kitudod lesni.

Köszönöm. Laci

Most vége az Unciklopédiának? Vagy mi van? Szaliferenc vita 2011. március 1., 13:48 (CET)

Észrevettem és örvendek miatta. Szaliferenc vita 2011. március 5., 19:07 (CET)

Ampalok

Kösz a javítást, kicsit elbambultam...--Petej vita 2011. március 5., 14:50 (CET)

Kellenél

Szia András!

Örülnék ha csatlakoznál hozzánk itt: Wikipédia:Kezdőlapműhely/Bolondos kezdőlap munkacsoport. Köszi, -- OrsolyaVirágHardCandy 2011. március 9., 13:01 (CET)

tudsz róla valamit?

Szia! Tudsz valamit az Estiskoláról? A cikk heveny törölhetnéket váltott ki belőlem, de ha azt mondod, hogy nevezetes, akkor legyűröm. --Hkoala 2011. március 11., 21:11 (CET)

Köszönöm, hogy ránéztél, felraktam törlési megbeszélésre. --Hkoala 2011. március 12., 07:32 (CET)

Tarr

Szia. Az mindegy, a forrás akkor sincs feltüntetve. Ha más nem, küldenie kell egy emailt permissionre, egy csatolmánnyal, és archiváljuk, rárakjuk a vitalapra, és akkor majd hat év múlva visszanézve is világos lesz, hogy ki és mi alapján írta a dolgot. Mert nem biztos, hogy te vagy én itt leszünk még hat év múlva a wikin, és az sem biztos, hogy az akkor szerkezstők érteni fogják, hogy miért van vagy nincs forrás egy szócikken. Van elég gondunk a hasonló okoból forrástalan szócikkekkel most. Az emberek nem telepaták, hogy kitalálják, hogy roon írta-e a cikket, vagy sem. Mondani meg bármit lehet, meg regisztrálni is lehet bármilyen néven. :-) Én is mondhatom, hogy két évig leveleztem Szergej Jeszenyin fiával, és olyan információim vannak a költőről, ami másnak nincs, pont ezért, de ki hiszi ezt el nekem, ha nem mutatm meg a leveleket? :-) Kell valami írásos infó arról, hogy honnan vannak a szócikk információi. Lásd: ellenőrizhetőség. Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 14., 12:14 (CET)

Betelepített kategóriák

Szia OsvátA. Azért csináltam a betelepített kategóriákat, mert különböztessük meg egy adott ország őshonos és betelepített állatfajait, ezzel megvilágosíthatunk az állatvilág eredetére. Több ilyen kategóriát nem fogok önkényesen csinálni, csak akkor amikor megbeszéljük és már ezeken nem kell változtatni, ez nem feladat kiadás, hanem tanács. Proki 2011. 03. 15. 15:43 (CET)

Szia OsvátA. Meg néztem a hogyan használd a kategóriákat lapot és az új kategóriáknál. Proki 2011. 03. 18. 14:36 (CET)

teljes törlés

Kedves OsvátA, lehet, hogy a wikipédia szabályai szerint vandalizmusnak számít a tartalom teljes törlése (ezek szerint akkor is, ha azt a tartalmat én tettem fel), de ezt az a személy kérte, akiről a szócikk szól. Részben mivel az adott oldal töröltetése időbe kerül, ezért addig is leszedtem a szöveget. A másik oka ennek a megoldásnak az, hogy előfordulhat, hogy más megközelítésben később mégis lesz szócikk a témában, így ha teljesen töröltetek, akkor meg az lesz a kifogás, ha jól gyanítom, hogy miért akarok olyan szócikket feltenni, amit egyszer már töröltettem. Vagyis ez egy ideiglenes, és végső verzió előtti megoldás. Végső verzióként vagy felkerül egy másik - tények tekintetében változatlan - tartalom, vagy nem lesz fent semmilyen oldal az adott személyről. Ha ilyen esetekre tudsz jobb megoldást, kérlek írd meg nekem, nagy hasznát venném! Köszönöm! Üdv: mozaiktervező

kérdés

Értem. és hogy tudom kérni ezt a törlést a legegyszerűbb módon? Köszi. Mozaiktervező

Mayakovskiy.jpg

Szia, a közkincs-szu jelölésű képek már nem jók, mert utólagosan az oroszok megváltoztatták a szerzői jogi szabályozásukat. Mivel a képen nem volt se forrás, se dátum, se semmi, így lehetetlen megállapítani, hogy megfelel-e más közkincs feltételeknek, ezért töröltem. Amúgy is van biztosan közkincs kép Majakovszkijról a Commonsban egy pár, lecseréltem az érintett szócikkekben, ha nem haragszol. Van még egy-két ilyen íróról készült képed, nem néznéd meg őket, hogy tudsz-e hozzájuk forrást adni? (tudod, a szabály, az szabály...). Köszi! Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 17., 15:31 (CET)

Beileszkedés

Szia OsvátA. Hogy illeszkedjek be a szerkesztői közösségbe? Proki Hagyj üzenetet 2011. 03. 21. 20:33 (CET)

Nabis (umění)

Szia OsvátA.! Ez a Cseh cikk nem Sparta király, de festmény művészet. Luppa Szlovákia. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 91.127.168.221 (vitalap | szerkesztései)

Na jó (???) OsvátA Palackposta 2011. március 22., 16:37 (CET)

Internet

Szia! Csak annyi történt, hogy Tgr egy pillanattal előbb állította vissza a vandál szerkesztését, és te arra nyomtál egy újabbat. Csigabiitt a házam 2011. március 24., 14:57 (CET)

Véleménykérés

Szia! Köszönöm, hogy szóltál. Közben eLVe módosította. Gondolom Te is erre a módosításra gondoltál. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 28., 16:08 (CEST)

Re: Szavazóurna

Köszönöm a leírást/forrásolást, lehet, hogy máskor még szükségem lesz rá. Mint olvashattad a beszélgetésünkben Timivel, ennél a képnél pont nem kell. barricade breaker vita 2011. április 10., 15:06 (CEST)

Wikitábor

Wikipédia:Wikitalálkozók/Wikitábor/2011 <-- érezd magad szeretettel meghívva :) Alensha 2011. április 17., 23:22 (CEST)

Heller

Szia. Megtudhatnám, hogy a szerkesztésemet miért vontad vissza indoklás nélkül? Forrással, MTI hír alapján írtam be az infót, a nem elfogult Metropol oldalról, és az inkriminált levél megtalálható a központi levéltárban, még fotót is láttam róla. – Laci.d vita 2011. április 21., 12:37 (CEST)

Köszönöm a gyors választ, és intézkedést, így már tökéletesen érthető a dolog, és persze semmi gond nincs, mindannyian hibázunk néha. :-)Laci.d vita 2011. április 21., 13:08 (CEST)

Húsvét

Kellemes húsvéti ünnepeket! -- Ronastudor a sznob 2011. április 23., 12:49 (CEST)

WT

Szia! Tájékoztatlak, hogy a WT elé küldtem a Proki-ügyet: Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Proki Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 30., 18:36 (CEST)

Wikiszülinap

Szia! Köszönöm szépen. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 6., 12:48 (CEST)

Közérthető tudomány

???? – Perfectmisside írj! 2011. május 6., 22:04 (CEST)

Továbbra is: ???? – Perfectmisside írj! 2011. május 6., 22:49 (CEST)

Kár. Pedig olyan szívesen írtam volna még ide kérdőjeleket, merthogy továbbra sem értem, mit akartál nekem mondani. :-)Perfectmisside írj! 2011. május 6., 23:19 (CEST)

re:Gödöllőiek

Közben már megcsináltam. Az ilyeneket úgy szoktam, hogy amiket be akarok tenni egy katba, azokat berakom, majd azután hozom létre az új kategóriát. – Einstein2 ide írj 2011. május 13., 17:13 (CEST)

Igen :) – Einstein2 ide írj 2011. május 13., 17:14 (CEST)