Szerkesztővita:DenesFeri

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Kedves vitalapomra írók. Ezen a vitalapon fogok válaszolni a kérdéseitekre.

Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, DenesFeri!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2007. március 16., 19:02 (CET)

Archív
Archív

Hawaii barlangi tücsök[szerkesztés]

Szia!

Megnéztem, a helyesírása rendben volt. Egy-két dolgot hozzátettem. Érdekes, hogy az enwikin nincs róla szócikk (vagy nem közvetlen link mutat rá). – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Misibacsi (vitalap | szerkesztései) 2018. szeptember 3., 17:10‎

Szia @Misibacsi:! Köszönöm! Igen, az enwikin nincs meg minden, bár sokkal több van mint nálunk. Én is szerkesztettem olyan cikkeket, amelyek nem voltak meg az enwikin; ezek főleg növényekről és rovarokról szólnak. Üdv. DenesFeri vita 2018. szeptember 4., 09:39 (CEST)
@Misibacsi: Még csak annyi, hogy nem írtad alá az itteni írásod; de azért tudom, hogy te voltál. :) DenesFeri vita 2018. szeptember 4., 09:41 (CEST)
Kösz, tényleg nem vettem észre, hogy nem írtam alá. misibacsi*üzenet 2018. szeptember 4., 18:19 (CEST)

Partfutó[szerkesztés]

Szia Feri!

Haragszol rám, vagy mi a szósz van, hogy nem szólsz: nézzem át, mert érdekes a cikk. (Jó, ez csak vicc volt) Vigyor

Egy helyen átírtam egyes számba pár mondatot, mivel a cikk címe is "partfutó", ez is egyes számban van. misibacsi*üzenet 2018. szeptember 19., 17:42 (CEST)

Szia @Misibacsi:! Nem értem, hogy miért kell haragudjak rád? Továbbá köszi a javítást! Üdv. DenesFeri vita 2018. szeptember 20., 09:47 (CEST)

Csak viccelni próbáltam azzal, hogy mostanában kevesebbszer jelentkezel, hogy ezt vagy azt a szócikket nézzem meg. Vigyor misibacsi*üzenet 2018. szeptember 20., 17:41 (CEST)

@Misibacsi: Jaaa, igen! Hát mostanában nemigen készítek nagyméretű szócikkeket, és ha igen, akkor azok fajlisták. Hát egyszerűen nem éri meg, hogy az ember fáradjon, idejét töltse olyan dolgokkal, amelyekbe jóváhagyott vandálok bele...k. Nem támogatom a hamis adatokat, nem bírom, hogy összevisszaságokat csináljanak a szócikkekben, és még jobban nem bírom, hogy azok akik tehetnének ez ellen NEM TESZNEK SEMMIT! Kösz, hogy érdeklődsz. :) DenesFeri vita 2018. szeptember 21., 09:34 (CEST)

Budai szakállasmoly[szerkesztés]

Szia Feri! Ezek nem Források, hanem valóban Képek. Nézted? Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 21., 09:40 (CEST)

Szia @Gg. Any:! Bocs, nem néztem rájuk, csak láttam, hogy linkek. Hát a Képek szakaszhoz wikiképeket szoktunk tenni, a máshol levő képeket, melyeket linkkel hozunk át, vagy a További információk szakaszba tesszük vagy pedig feltüntetjük, hogy a következő linkek a rovar képeit ábrázolják. Üdv. DenesFeri vita 2018. szeptember 21., 09:47 (CEST)

Hát... Ne feltételezzük az olvasókról, hogy ennyire buták és a szájukba kell rágni, hogy ezek a linkek a rovarok képeit ábrázolják. A Képforrásokban kiegyezünk? :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 21., 09:52 (CEST)

@Gg. Any: A te szócikked, azt csinálsz benne amit akarsz; viszont a Képforrások jó volna. :) DenesFeri vita 2018. szeptember 21., 09:55 (CEST)

Jaj, ez nagyon haragosnak hatott! :( Ha ezen múlik a jó viszony kettőnk között akár ki is törölheted. :) Csak véletlenül észrevettem, most pont itt voltam. Nem térek vissza a régi irományaimra, ezért van, hogy udvariatlannak tűnhetek, mert soha nem köszönöm meg a szépítést benne. Ezt azért írtam le, hogy tudd. És még azt, ha már így összejöttünk, hogy folyamatosan, meg nem szűnő csodálattal nézem a létrehozott szócikkeidet. Imádom őket! Sokszor döbbenek le: Ilyen állat/növény nincs is! :)) Nagy köszönet azért a sok szépért amit kapunk tőled! További jó szerkesztést! Puszi: Any Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 21., 10:09 (CEST)

Jelentem Képforrások szakasz létrehozva! Szent a béke? :-) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 21., 10:14 (CEST)

@Gg. Any: Dehogy vagyok haragos! Szó sincs arról! Csak egyszerűen beleegyeztem abba amit csinálsz. Nem szoktam sokat kommunikálni, és meglehet, hogy nem fejezem jól ki magam. Részemről minden OK. Persze, kösz! DenesFeri vita 2018. szeptember 21., 10:18 (CEST)

Kategória:Aloe[szerkesztés]

Szia! Szerinted a Kategória:Aloe-t nem lenne jobb Kategória:Aloé-ként írni? Az alap szócikk is ékezettel van. Azok a szócikkek, amik ékezet nélküli címmel íródtak, gondolom azért alakultak úgy, mert nincs a növénynek magyar neve, tehát a latin eredeti a címe. De az Aloénak van nem? Mi a véleményed? Palotabarát vita 2018. szeptember 25., 00:25 (CEST)

Szia @Palotabarát:! Tényleg „Aloé” magyarul van, míg „Aloe” a tudományos nevük; igaz a kettő között alig van különbség. Igen ám, de én a kategóriát a tudományos névre készítettem; logikám szerint úgy könnyebb utánaböngészni, főleg ha idegen vagy. De ha megakarod cserélni „Aloéra”, nyugodtan tedd meg. Üdv. DenesFeri vita 2018. szeptember 25., 10:03 (CEST)
Azért gondoltam, mert a wikidata-adatlapon sorakozó linek szerint (Kategória:Aloé (Q7872479)) pár nyelven a helyi írásmódot alkalmazzák: Àloes, Aaloet, Alvejas, a többinél meg gondolom megegyezik a tudományos név a saját nyelvükben használttal (szerencsések). Átnevezem akkor, és át is teszem a cikkeket a magyar nevű kategórába, de meghagyom az átirányítólapot. Kösz, szia! Palotabarát vita 2018. szeptember 25., 10:20 (CEST)
@Palotabarát: Jó munkát! DenesFeri vita 2018. szeptember 25., 10:22 (CEST)

Ööö... Kategória:Agave -> Kategória:Agávé. A példák, minták ugyanazok ahogy látom (Aqava, Agáve). Palotabarát vita 2018. szeptember 25., 10:28 (CEST)