Szerkesztővita:DenesFeri

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Kedves vitalapomra írók. Ezen a vitalapon fogok válaszolni a kérdéseitekre.

Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, DenesFeri!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2007. március 16., 19:02 (CET)

Archív
Archív

Anisoceras[szerkesztés]

Szia!

A szöveg nekem túl bonyolult, nem hétköznapi, egy csomó szakmai kifejezés van benne, úgyhogy inkább nem vállalkoznék rá. Csigabi szokott az ilyen szövegek fordításában jó lenni, az én fordításaimban is talált már hibákat. misibacsi*üzenet 2019. március 2., 19:42 (CET)

Szia @Misibacsi:! Na jól van, nem baj; akkor megkérem Csigabit. Üdv. DenesFeri vita 2019. március 4., 09:52 (CET)

Sarki fény[szerkesztés]

Köszönöm szépen. Szalakóta vita 2019. március 5., 18:47 (CET)

Nereocystis luetkeana[szerkesztés]

Kedves Feriǃ Azt hiszem, hogy a „...szén-monoxiddal (CO) teli hólyagok...” helyesen ...szén-monoxidot (CO) is tartalmazó hólyagok...” https://www.journals.uchicago.edu/doi/pdfplus/10.1086/332742 230. oldal, https://www.montereybayaquarium.org/animal-guide/plants-and-algae/bull-kelp Cool Facts – SepulturaHalloween286.pngP's.box 2019. március 8., 13:24 (CET)

Szia @Sepultura:! OK; Köszi a helyesbítést! DenesFeri vita 2019. március 8., 13:26 (CET)

Tengerparti mamutfenyő[szerkesztés]

Szia! Tudnál segíteni Wikidata-elemet találni a tengerparti mamutfenyőnek? Igazság szerint nem tudom, hova kéne sorolni. Előre is köszi! Bencemac A Holtak Szószólója 2019. március 10., 19:13 (CET)

Szia @Bencemac:! Minden rendben van, mivel @VC-s: már megcsinálta a tegnap. Üdv. DenesFeri vita 2019. március 11., 10:13 (CET)
Köszönöm mindkettőtöknek! Bencemac A Holtak Szószólója 2019. március 11., 13:37 (CET)

Cimolesta[szerkesztés]

Szia!

A magyar neve honnan van? A más nyelvű wikik nem említik.

A "Tudnivalók"-at itt is átneveztem "Leírása" szakasznévre. Mivel a többi cikkben is ezt alkalmaztad, nem értem miért tértél át erre, a "Tudnivalók" valahogy nem profi megnevezés, és túl általános.

Az enwiki-n azt hiszem vannak rá infók, hogy miféle élőlények tartozhattak ide, ebből a cikkből viszont ez hiányzik. Tudnád pótolni? Én nem igazán értek hozzá, de a szöveg így hiányosnak tűnik, azért kérek egy kis kiegészítést.

Feri!

Újabban nem szólsz, hogy nézzem át ezt-azt az új cikket, pedig hidd el, hogy nekem ez nem fáradság, ha kicsit is úgy érzem, hogy tudtam laikusként segíteni egy cikkben. Remélem nem bántottalak meg, vagy nem vagy tartósan rossz kedvedben, mert az nem jó dolog. misibacsi*üzenet 2019. március 14., 17:12 (CET)

Szia @Misibacsi:! Először is dehogy bántottál meg; azért nem válaszoltam, mert kb. két napig wikitávolban voltam. Szócikkeket meg azért nem nézetek át veled, mert egyszerűen nem még készítek terjedelmeseket. Lehet majd a jövőben még lesznek, de egyelőre nem. Ha lesz szócikkem, mely meghaladja az 5-6 ezer bájtot, akkor szólok; jó? Továbbá a Cimolestáról; a mostani szócikk egy korábbinak a frissített változata. Az előbbi és utóbbi változat is az enwikiben levőnek a fordítása. Azt a magyar megnevezést az angolból fordítottam le, de látom, hogy már ők is kivették, úgyhogy az előbb én is kivettem. Nem tudom mi a baj a Tudnivalókkal, már évek óta használom. A szócikkben van egy lista, hogy mi tartozik ebbe az emlősrendbe; az újabb kutatások szerint - ezért is volt a frissítés - ez az emlősrend egy evolúciós zsákutcának bizonyult, azaz nincs mai leszármazottja/élő képviselője. A szócikkben levan írva, hogy korábban a tobzoskák és modern ragadozók ősének vélték, de tévedtek. Amikor az enwiki pontosabb adatokat fog adni én is újból fogok frissíteni, de addig e téren nincs mit tegyek. Üdv. DenesFeri vita 2019. március 16., 10:38 (CET)

Ázsiai márványospoloska[szerkesztés]

Szia Feri!

Szakmailag nem tudom megítélni, mert nem értek hozzá. A nyelvtana nagyjából rendben volt, egy-két helyen kellett csak kiigazítani. Írtam a cikk készítőjének, meg üdvözöltem mis, mert az eddig nem történt meg és kezdőről (vagy új néven regisztrált szerkesztőről) lehet szó. misibacsi*üzenet 2019. március 17., 09:02 (CET)

Szia @Misibacsi:! Oki-doki; köszönöm. DenesFeri vita 2019. március 18., 09:36 (CET)

Strigogyps[szerkesztés]

Szia!

Átnéztem, ahogy kérted, csak pár helyen korrigáltam, és beleírtam a körülbelüli időszakot, amikor élhetett, mert nem köztudomású, hogy a "középső eocén" és a "kora oligocén" korszak mikor is volt. Ha nem jók az évszámok, vagy lesz pontosabb adatod, korrigáld nyugodtan. Ezt a mostani a fenti két szócikkünk alapján írtam be. misibacsi*üzenet 2019. március 18., 21:56 (CET)

Szia @Misibacsi:! Jól van; köszönöm! DenesFeri vita 2019. március 19., 09:44 (CET)

kígyászdarualakúak[szerkesztés]

"Black-legged Seriema"

Szia Feri!

Átnéztem a jelzett cikkeket. Egy ellentmondásba botlottam, bár az nem a szövegre vonatkozik, hanem csak egy képre.

A Feketelábú kígyászdaru cikkében ez olvasható: Élő rokonától, a vöröslábú kígyászdarutól (Cariama cristata) a fekete lába különbözteti meg.

Viszont az infoboxban lévő kép ezt megcáfolja ("Blacklegged.jpg" - Description="Black-legged Seriema"), mivel annak tollazata szürkés, nincs bóbitája, és a madár is kisebb, nekem laikusként valami galambfélének tűnik. Vagy a kép, vagy a leíró szöveg nem igazán passzol.

misibacsi*üzenet 2019. március 21., 16:49 (CET)

Szia @Misibacsi:! Köszönöm, hogy ezeket is átnézted! Az a kép tényleg feketelábú kígyászdarvat mutat, csak le van ülve; azért látszik rövid lábúnak. A szócikket nem én írtam; ma kibővítem egy kicsit. Üdv. DenesFeri vita 2019. március 22., 10:26 (CET)

Tsaagan - átnézés kérése[szerkesztés]

Szia!

Tsaagan Rá tudnál nézni erre a cikkre, hogy rendben van-e a tartalma? Nem mostanában keletkezett, és túl sokan nem nyúltak hozzá. misibacsi*üzenet 2019. március 23., 09:12 (CET)

Szia @Misibacsi:! Persze és köszi! DenesFeri vita 2019. március 23., 09:40 (CET)

Köszönöm, Feri, majdnem dupla hosszú lett a cikk! Vigyor misibacsi*üzenet 2019. március 23., 19:34 (CET)