Szerkesztővita:DenesFeri

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Kedves vitalapomra írók. Ezen a vitalapon fogok válaszolni a kérdéseitekre.

Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, DenesFeri!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2007. március 16., 19:02 (CET)

Archív
Archív

Medvekutya[szerkesztés]

Szia Merkl!

Az Amphicyonidae családot magyarul hívhatjuk „Medvekutyák”-nak, vagy mivel család „Medvekutyafélék”-nek? Ha az utóbbi a jobb, akkor az Amphicyon emlősnem legyen a „Medvekutyák”? Vagy a magyar megnevezés téves, és az angol „Beardog” lefordításának az erőltetése? Ha tudsz, kérlek felelj. Üdv. DenesFeri vita 2018. július 6., 10:52 (CEST)

Kedves Feri!

Eddig én is mindig medvekutyáknak hallottam őket, és nekem sincs jobb ötletem. Maradjanak Medvekutyafélék és a genusz legyen Medvekutyák. Üdvözlettel: Merkl vita 2018. július 6., 13:42(CEST)

@Merkl: OK, köszönöm a választ! Üdv. DenesFeri vita 2018. július 6., 14:13 (CEST)

Egy tucat taxonkupac[szerkesztés]

Szia! Kis segítséget szeretnék kérni ezen botmunka közben felmerült problémák orvoslásához. 23 olyan szócikk volt, ami tartalmazta a {{Taxobox}}(?) sablont, de nem volt Wikidata eleme: közülük 13-nak sikerült találnom megfelelőt. Kérlek, vess egy pillantást a maradék tíz lapra, valamint az ásóbékaformákásóbékafélék párosra; nem duplikátumai egymásnak? Köszönettel, Bencemac A Holtak Szószólója 2018. július 14., 10:47 (CEST)

Szia @Bencemac:! Ránézek, és ha tudom akkor kijavítom. Üdv. DenesFeri vita 2018. július 14., 10:49 (CEST)

Kérlek, kategorizáld be még ezt a négy szócikket:

  1. Tönkölybúza
  2. Nyugati-afrikai csimpánz
  3. Közép-afrikai csimpánz
  4. Homo naledi

Valamint nézz rá kérlek erre a cikkre: sórákok. Ne tévesszen meg a színe; noha átirányítás, a lapnak van érdemi tartalma. Ezzel pedig végeztem is, köszönöm a segítségedet! Bencemac A Holtak Szószólója 2018. július 14., 13:44 (CEST)

@Bencemac: Nos tettem ezt-azt. A növényes listákat nem tudom, ha a jó helyre raktam a wikidatában. Az ásóbékaformák alcsalád szintű szócikket pedig törölni kéne. DenesFeri vita 2018. július 14., 13:46 (CEST)

Kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú[szerkesztés]

Szia!

Bár nem kértél rá, de belenéztem és javítgattam a vesszőket. Egy mondatot kivettem, mert nem tudtam értelmezni (az enwiki nem ugyanazt írja). Próbáld átfogalmazni. Az alfajról van benne szó, az enwiki azt írja, hogy ennek státusza bizonytalan, nem azt, hogy létezik-e. misibacsi*üzenet 2018. július 20., 16:20 (CEST)

Szia @Misibacsi:! Köszönöm a javításaidat! Nem tudom, hogy mit kezdjek azzal a mondattal; úgy vettem észre, hogy sokszor az enwikin sem egyértelmű, hogy mit akarnak. Az a mondat valójában egy másik alfajhoz tartozik, úgyhogy szerintem nem kéne erőltessük a szóban forgóban. Üdv. DenesFeri vita 2018. július 21., 10:49 (CEST)