Szerkesztővita:Teemeah

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Verdana
Szerkesztővita:Teemeah [Sárkánylak. Belépés csak védőfelszereléssel!]


<< November >>
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
         
2019
Ezt az oldalt Nazar amulett védi/Protected by Nazar Boncugu

1. Kattints az Új téma nyitása gombra felül.
2. Adj címet a szakasznak
3. Miután leírtad a mondanivalód, írd alá négy tildével (~) vagy a szerkesztőablak ceruza gombocskájával (balról a harmadik).

Itt fogok válaszolni, a {{válasz}}(?) sablonnal, ami automatikusan értesíteni fog téged az Értesítések felületen (fent a lap tetején a saját userneved mellett jelenik meg piros számmal).

Függő kérések (ebbe ne írj bele, nem vitalap!)


Joker[szerkesztés]

Szia! Bővítettem az enwiki alapján a Joker-film szócikkét. Az infoboxba még jó lenne egy kép, általában mi a magyar filmplakát képét szoktuk oda betenni. Arra honnan lehet engedélyt beszerezni? Vagy egyáltalán a képet beszerezni? Ha lesz időd átfutod/nézed a cikket? Szeretném jó- vagy kiemelt szócikknek jelölni. Így nagyjából szerintem megfelel a kívánalmaknak. – Gerry89 vita 2019. október 6., 15:53 (CEST)

@Gerry89: az Intercomtól kell engedélyt kérni a magyar plakátra. Tőlük még nincs engedélyünk. Olyan kellene mint a Sablon:Fórum Hungary-engedély. Nem biztos, hogy szóba áll velünk a forgalmazó, de ha írsz nekik, akkor a Wikipédia:Engedélykérés alapján tedd és lehetőleg fogalmazd bele a levélbe, hogy a jövőbeli borítókra is kéred az engedélyt (ha beleegyeznek), hogy ne kelljen mindig újra megkérni (mondjuk adhatnak olyat, hogy "explicit visszavonásig" vagy ilyesmi). Xia Üzenő 2019. október 6., 16:05 (CEST)

Na, ilyet még sosem csináltam. Az engedélykérés és a beküldés az evidens. A Fórum Hungary-engedély feltételei vagy léte, mint hivatkozási alap gondolom nem publikus feléjük sem. Te már írtál ilyet valaki(k)nek? Gondolom az Intercom valamelyik osztályának kellene címezni (pl. média, vagy kapcsolattartási). Hirtelen nem is tudom hogy kezdeném. Pl "Üdvözlöm, X.Y vagyok, a Magyar Wikipédia egy szerkesztője + téma feltárása" Így? Gerry89 vita 2019. október 6., 16:19 (CEST)

@Gerry89: egyszerűbb lesz, ha én megírom nekik :) majd másolatban átküldöm, hogy lásd, milyen egy ilyen levél. Üdv Xia Üzenő 2019. október 6., 16:35 (CEST)

Elolvastam, köszi! Jó lenne ha pozitívan állnának a dologhoz, egy csomó InterCom-film így illusztrálható lenne. – Gerry89 vita 2019. október 6., 16:44 (CEST)

Szia! Válaszoltak azóta valamit? – Gerry89 vita 2019. október 12., 10:14 (CEST)

@Gerry89:, nem szóltam volna, ha válaszolnak. Nem mindenhol annyira segítőkészek, sajnos. Xia Üzenő 2019. október 12., 10:37 (CEST)

A királynőt megölni nem kell – gondolom, nem, szóltam volna akart az lenni. Vigyor – Tacsipacsi vita 2019. október 12., 12:12 (CEST)
az akart lenni, csak fél kézzel pötyögtem :D Xia Üzenő 2019. október 13., 14:53 (CEST)

Szia! Azóta a szócikk jó cikk is lett, de bővítettem a magyar kritikai visszhanggal, illetve az azóta történt dolgokkal (bevétel, nézettség, rekordok). Megoldódott a képgond, mert van már egy-két kép a Commonsban, igaz azért nem csak emiatt a film miatt is jó lett volna ha választ kapunk. Igazából csak arra kérnélek, hogy ha lesz időd, akkor nézd át a szócikket, mert lehet benne ez-az, amit én nem vettem észre és szeretném megpróbálni a kiemelést. Ezt követően amivel bővülni fog, az már várhatóan csak a díjak szakaszt fogja növelni. Vagy várjam meg a jövő év elejét, amíg lecsengenek a nagyobb gálák? – Gerry89 vita 2019. október 25., 13:40 (CEST)

Kiemelés előtt mindenképp jó lenne megvárni a nagyobb díjkiosztókat, várhatóan kapni fog díjakat. Én is ezért vártam meg az Oscart a Bohém rapszódiával. Jó szócikknél nem lehet belekötni, de kiemeltnél igen. Xia Üzenő 2019. október 25., 13:49 (CEST)
Rendben! – Gerry89 vita 2019. október 25., 13:54 (CEST)

Aktuális események FV-lista[szerkesztés]

Szia! Csak a félreértések elkerülése végett: nem azért vettem ki, mert nem tudom, hogy még mindig október van, hanem mert meggyőződésem, hogy valamit kiemelni nem úgy lehet, hogy állandóan kint tartjuk, hanem hogy a lehetőséggel változatosan gazdálkodva irányítjuk rá a szerkesztőtársak figyelmét. Ha kinthagynám egész hónapra, akkor értelemszerűen összefolyna a novemberivel, majd az a decemberivel, sőt, egész évben kint lenne, amit az emberi szem megszokna és már nem érné el azt a kívánt hatást, hogy odavonzza valakinek a tekintetét. Eddig is így csináltam, március óta: kint volt pár napig, tíz napig, majd levettem minden hónapban, ezt követően pedig a tárgyhavi témák meghirdetése után ismét visszatettem. Kicsit az elméletem igazolására most megnéztem ennek a szerkesztői lapnak a látogatottsági statisztikáját (itt van), és minden egyes csúcsosodás pont arra a napra esik, amikor ismét kiraktam az FV-listára a tárgyhónapra vonatkozó szöveget, utána viszont rendre visszaesett a látogatottság (holott ugye pár napig még kint volt a felhívás). Azért írom le ilyen részletesen, mert meggyőződésem, hogy mindenre vonatkozik, amit az FV-listán meghirdetünk: ami hónapokig tart, azzal nem biztos, hogy jót teszünk, ha hónapokig kint tartjuk ott. Én nagyon hiszek abban, hogy a feltesszük-levesszük-feltesszük-levesszük játékkal többeket vonzunk a meghirdetett projektekhez, mint a januárban felteszem, decemberben leveszem módszerrel. (Nincs túl nagy jelentősége, de én magam javasoltam, hogy egyáltalán kint legyen az FV-listán, és az eredeti felvetés is a havonta pár napra kitételről szólt pont azért, hogy többen vegyék észre, mintha kint lenne háromnegyed évig. Szia! Palotabarát vita 2019. október 16., 15:28 (CEST)

@Palotabarát: Oké, értem az érvelésed. :-) Xia Üzenő 2019. október 17., 11:50 (CEST)

Segítséget szeretnék kérni[szerkesztés]

Szia! Szép estét kívánok neked. Épp a vége felé járok a 2019-es birkózó-világbajnokság című cikknek, amelyben értelemszerűen számos koreai és kínai név is megtalálható. Ha csoportosítanám őket ország szerint angol átírással, akkor tudnál benne segíteni, hogy magyarul hogyan is kell írni őket helyesen? Körülbelül 67 névről van szó. Válaszodat előre is köszönöm.– Porbóllett vita 2019. október 17., 20:37 (CEST)

@Porbóllett: szia, majd végigmegyek a cikken, nem kell kigyűjteni, de sokat segítene, ha nem lennének benne félig átírt nevek, mert úgy sokkal nehezebb kibogozni, hogy mi volt az eredeti. Kérlek hagyd meg mindenütt az angolos átírást. Üdv Xia Üzenő 2019. október 17., 20:41 (CEST)

Az a baj, hogy nem tudtam, mikor elkezdtem, hogy végül inkább segítséget kell kérnem, ezért gyakorlatilag mindet átírtam magyarosra. A források közt viszont az összes megtalálható az angol elnevezéssel, a vb hivatalos oldalán. De, ha jobb neked úgy, akkor inkább összeszedem listába az angolos átírás alapján (az átláthatóság miatt súlycsoportokra és fogásnemekre bontva).– Porbóllett vita 2019. október 17., 20:49 (CEST)

Oké, akkor legyen úgy. Mert a rosszul átírt vagy félig átírt neveket javítani nagyon macerás... Xia Üzenő 2019. október 17., 21:14 (CEST)

Íme az angol változat:

Kína

Kínai Köztársaság (angolul: Taipei) ezeket kínai írásjegy híján nem vállalom, mert maximum hasracsapva találgathatnék, és az nem lenne jó senkinek.

  • Yu-Hsuan Chang
  • Hui Tsz Chang
  • Cheng Hao Chen
  • Meng Hsuan Hsieh
  • Wen Ling Chen
  • Ming Dian Lin
  • Yan-Khai Chen

Dél-Korea Egy részüket megtaláltam a koreai birkózószövetség honlapján: [1]

Symbol opinion vote.svg megjegyzés 125 kg-os szabadfogású férfi birkózó.

Észak-Korea

Szingapúr Szingapúrban angol a hivatalos nyelv, ez marad, ahogy van

  • Hong Yeow Lou


Ennyi. Nos, remélem, így némileg könnyebb lesz.– Porbóllett vita 2019. október 17., 22:16 (CEST)

@Porbóllett: holnap átnézem, de így első blikkre, please please szócikkíráskor ne üss a hasadra az átírásnál, mert ez így annyira rosszul néz ki, hogy sikítani tudnék. Dobd fel kocsmán, vagy kérdezz meg valakit, aki át tudja írni, mert ezek a variációk, amiket itt prezentáltál, valami iszonyúak... :-( Xia Üzenő 2019. október 17., 22:42 (CEST)

@Porbóllett:, kész. Sajnos van, amit nem tudok átírni, a tajvaniakat esélytelen a kínai írásjegy nélkül, gyakran tök más az egész név angolos átírása, mint az eredeti, és sokféle opció lehet... A koreainál is vannak olyan hasracsapott angolos átírások, amiket nem tudok megfejteni, van amit fél óráig keresgéltem mindenféle hangul variációval a koreai nyelvű neten, de semmi... Kérlek a linkelt átírt alakot használd a váltóval, mert egyébként a büdös életben többet nem fejtjük vissza ezeket a neveket, ha csak magyarosan vannak írva :) Üdv Xia Üzenő 2019. október 18., 13:26 (CEST)

Szép, derűs napot kívánok ma is. Először is: Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél. Tudom, hogy nagy munka volt az átírás, de hálás vagyok érte. Azt amúgy pont ezen nevek kapcsán fogom betenni a cikkbe, hogy minden idegen ábécével írott név egyúttal a cikkben mindenhol az eredeti írásmódjával is oda legyen majd írva, így, ha idetéved pár külföldi olvasó kíváncsiságból, akkor a számok és a nekik ismerős írásjelek alapján már tudni fognak tájékozódni. Illetve az ilyen visszafejtések a jövőben majd könnyebbé válnak. A kínai neveket már át is javítottam a teljes cikkben az általad megadott változatra. Ami a tajvanit illeti, ha megtalálom őket kínai írásjeggyel írva, akkor azt a 7 birkózót is át tudjuk írni ezek szerint. Igyekszem megtalálni őket.– Porbóllett vita 2019. október 18., 14:21 (CEST)

Nos, nem tudom, hogy mennyit segít, de megvan Paliha Paliha kínai írásjegyekkel írt neve: 帕丽哈 Ezt a nevet át tudnád nekem magyarra fordítani? (Amúgy bocs, hogy ennyit zaklatlak ezzel, de ne sok szerkesztőt tudok, aki a keleti nyelvekkel ilyen jól áll. Egyúttal nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségedet is.)– Porbóllett vita 2019. október 23., 20:17 (CEST)

Akkor ideiglenesen Pa Liha lesz jobb híján, aztán később valószínűleg átnevezés következik majd.– Porbóllett vita 2019. október 23., 20:22 (CEST)

Borzalmas rózsaszín színezés K-pop cikkekben[szerkesztés]

Szia! Van annak valami jelentősége, hogy a K-pop-együttesek táblázataiban rózsaszín a betű? Lásd itt pl. Girls’ Generation. Ha jól látom @Eliza0027: használta ezt a csodálatos formázást, aki azóta már inaktív. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. október 20., 14:59 (CEST)

@Sasuke88:, nincs, gondolom azért cisnálta, mert az együttes hivatalos fanclub színe a rózsaszín. Ki kell pucolni ezeket. Xia Üzenő 2019. október 20., 15:02 (CEST)

Én is így gondolom. Először azt hittem, hogy csak szórványeset, de több helyen is lehet még ilyen, végignézem a hölgyemény munkásságát. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. október 20., 15:05 (CEST)
Még volt pár helyen, kipucoltam neked :-), meg javítottam a Big Bang formázási hibáit. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. október 20., 15:37 (CEST)
BoA-n és Hyunán kívül tudnál mondani még híres K-pop-előadónőket? A K-pop-előadók listája cikket nézegetve döbbenten vettem észre, hogy egy hölgyeményről sincsen benne kép, míg pasikkal alaposan ki van tömve Vigyor. BoA-t és Hyunát beletettem, de még jó lenne legalább egy vagy kettő, ebbe a nemi esélyegyenlőséget lábbal és kézzel is tipró szócikkbe VigyorVigyorVigyor. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. október 20., 20:14 (CEST)

@Sasuke88: mert amikor a cikk íródott, még nem sok mindenkiről volt használható kép. :) A kpop azóta felfutott, és már neves magazinok és tesznek cc alá pár képet (vagy videót a youtube-on). Változtak az idők. CL, Jessi, Ailee, ALi, Hwasa, IU, Gain, Gummy, Lee Hi, Lee Hyori, Yun Mi-rae, Juniel, Krystal, Park Bom, Taeyeon, Uee, na és persze a nemrég elhunyt Sulli is. Igazából ezt is update-elni kéne már, mert azóta debütűlt már pár tucat új énekes, mióta megírtam ezt. De hát győzném az összes cikkemet folyamatosan ápolgatni, akkor sose írnék újakat :) Xia Üzenő 2019. október 20., 20:22 (CEST)

Értem, köszi, még fogok válogatni közülük, de a cikk bővítését inkább rád bíznám :-). Amúgy én is így vagyok vele, hogy mindenhol csak az elavult, befejezendő, kiegészítendő, szépítendő cikkeimbe botlok, közben meg újakat is kellene írni... A legjobb talán olyan témákat választani, amik a jövőben már nem igen fognak változni és jól kidolgozni őket. Ilyen volt nálam pl. a Páncélba zárt szellem, amit már lassan 2 éve tervezek kiemelni, de az a fránya animációs rész még mindig vár a pontos és közérthető kidolgozásra... – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. október 20., 22:36 (CEST)
@Sasuke88: az a baj, hogy ha csak olyan dolgokról írnánk, ami nem változik, akkor egy rakás fontos cikk nem születne meg, amit pedig keresnek akár. Enwikin ezek frissülnek gyakrabban, mert ott nem egy szerkesztő foglalkozik a témával. Időnként rá-ránézek a cikkekre. A K-popot is aktualizálnom kéne, mert Psy óta volt egy BTS-boom, és nem esik nagyon szó róla a cikkben, de még gyűjtöm az erőt hozzá :) Xia Üzenő 2019. október 20., 22:41 (CEST)

A címe?[szerkesztés]

ilyen személyeskedő válaszra nem számítottam.

De ne reménykedj, hogy ezzel elérsz bármi is. Máskor is felteszem a kérdéseimet.--Linkoman vita 2019. október 20., 21:28 (CEST)

Vicces vagy :-) Stand-upolni is mehetnél. Xia Üzenő 2019. október 20., 22:46 (CEST)

Ezt a kínai nevet hogy kell írni magyar átírással?[szerkesztés]

Kedves Timi!

Ezt a kínai nevet hogy kell írni magyar átírással? Apród vita 2019. október 21., 01:30 (CEST)

@Apród: Átírtam a cikkben. :-) Xia Üzenő 2019. október 21., 09:54 (CEST)

Köszönöm :-). Szép napot kívánok! Apród vita 2019. október 21., 09:55 (CEST)

És ezt a nevet (Chou Ven-cung) hogy kell írni magyar átírással? Apród vita 2019. október 30., 19:45 (CET)

@Apród: [[Csou Ven-csung|{{kínai|Zhōu Wénzhōng|Csou Ven-csung}}]], de egyszerűbb lenne, ha vagy a wikidata elemet linkelnéd be, vagy az enwikis szócikket, illetve kérlek nyiss új témát, mert így csak azt látom, hogy üzenetet kaptam és kereshetem, hogy ki és hova írta, ha nem a lap alján van... Köszi :) Xia Üzenő 2019. október 30., 21:14 (CET)

Tök - a kevesebb több lett volna[szerkesztés]

Kedves Xia! Köszönettel elolvastam, amit írtál nekem. A kevesebb több lett volna - ez igaz lehet a képgaléria méretére is, de az üzenetedre is. A bírált képgalériát három éve hoztam létre, teljesen jó szándékkal, eddig senkit sem zavart. Ha most te mégis beleütköztél és kivívta a nemtetszésedet, véleményem szerint elég lett volna annyit reagálnod, hogy sokallod a képek számát a cikkben. Azt előhozni, hogy valaki hasonlóért már „megütötte a bokáját”, azt implikálja, hogy minden jó szándékom mellett én is így járhatok, ezt pedig nehéz nem fenyegetésként értelmeznem. Ezt a mondatot igazán kihagyhattad volna. További szép ünnepet (vagy szerdát) kívánok. Üdv: Solymári vita 2019. október 23., 15:45 (CEST)

Zsemle[szerkesztés]

Semmi gond. Egyelőre még az enyém is fésülésre szorul, a forrásokat meg a végén szoktam hozzáadni. Egyelőre az élelmiszerkönyv meg a kollégától elcsórt tankönyvek alapján dolgozom. Szerintem simán összeolvaszthatjuk, különösen, hogy nekem az etimológia erősen hiányos. Tombenko vita 2019. október 24., 13:36 (CEST)

Bár, ahogy nézem, te nem allapon csinálod, szóval ha gondolod, nyugodtan töltsd az enyémbe. Tombenko vita 2019. október 24., 13:38 (CEST)

Én sajnos muszáj vagyok saját lapon végezni a szerkesztést, mivel egyszerűen reménytelen az időbeosztásom miatt, hogy egy-két nap alatt meglegyek valamivel. :D Akkor majd dolgozom a cikkeden én is kicsit. Tombenko vita 2019. október 25., 08:47 (CEST)

Egyértelműsítők -> Wikidata[szerkesztés]

Szia! Segíts kérlek ezeknek az egyértelműsítőknek a Wikidata elemének a létrehozásában:

A magyarosról a japán vagy angol névváltozatra nagyon kevesen vagytok, akik vissza tudnak következtetni, és ha nincs magyar szócikk, akkor ez egy hozzá nem értőnek (nekem:-)) lehetetlen. Viszont ellenőrizni kell, hogy nincs-e már más nyelven egyértelműsítő cikk, mert akkor már létezik Wikidata elem is, és ahhoz kell csatolni, nem kell létrehozni újat. Nagy sikeréményem, hogy kettőt meg tudtam csinálni: az egyiknél volt magyar szócikk, abból tudtam hogy kell írni angolul/japánul és volt is egyértelműsítő a Wikidatában, csak hozzá kellett csatolni. A másiknál pedig szerepelt a japán név a magyar egyértelműsítőn, az alapján tudtam kizárni, hogy még nincs Wikidata elem, és létrehoztam egyet (mondjuk a japán leírás hiányzik belőle, de az angolt beetettem). De a fentiekkel nem jutok előrébb. Kösz előre is, szia! Palotabarát vita 2019. október 29., 12:15 (CET)

megnézem őket, de nem biztos, hogy mindegyik ilyet lehet meglévő egyértelműsítős wikidata-elemhez rendelni. Koreaiaknál pl. sokszor előfordul, hogy a magyaros átírás többféle hangul eredetit takar (pl. a kétféle [o] betű nálunk megfelelő hang híján ugyanaz az o lesz), kínaiaknál is rengeteg olyan hang van, amit mi ugyanazzal a betűvel írunk át (q,j,zh,ch = mind cs). Emiatt sokszor nem lehet az angol wikihez kötni az egyértlapokat. Xia Üzenő 2019. október 29., 12:37 (CET)
@Palotabarát: -- ezeknél mind lapteteji egyértelműsítés van enwikin. Csak nálunk szokás 2-3 ugyanolyanon névre egyértelműsítő lapot létrehozni.. Enwikin általában csak akkor szokták, ha sok nevet kéne felsorolni a lapteteji egyértelműsítő sablonban. Xia Üzenő 2019. október 29., 12:44 (CET)

Wikipedia Asian Month 2019[szerkesztés]

Wikipedia Asian Month Logo.svg

Segíts lefordítani a saját nyelvedre

Greetings!

Thank you for organizing Wikipedia Asian Month 2019 for your local Wikipedia language. For rules and guidelines, refer to this page on Meta. To reach out for support for the contest or ask any query, reach out to us on our Contact Us page. Our International Team will be assisting you through out the contest duration. Thank you for your efforts in making this project successful.

Best wishes,

WAM 2019 International Team

Stay Updated B&W Facebook icon.png  B&W Twitter icon.png

--MediaWiki message delivery vita 2019. november 2., 12:46 (CET)

Ázsia-játékok[szerkesztés]

Szia! Megelőztél! Vigyor Jó ötlet volt ez az Ázsia-hónap verseny. Gerry89 vita 2019. november 3., 15:49 (CET)

@Gerry89: Tgr ötlete volt, igazából, ő hívta fel rá a figyelmem, hogy van ilyen. Xia Üzenő 2019. november 3., 15:53 (CET)

Redir[szerkesztés]

Szia! Ugye a redirektek gyártása nem számít bele sem 100-as challenge-be, sem az Ázsia szócikkíróba? – Burumbátor Súgd ide! 2019. november 5., 20:18 (CET)

Ezt nem értem, de tényleg, hogy mit akarsz ezzel kérdezni. Olvasd el a kiírásokat, és megtudod, hogy mi számít hova. Xia Üzenő 2019. november 5., 20:28 (CET)
Ezt én nem értem. Tehát beleszámítanak? – Burumbátor Súgd ide! 2019. november 5., 20:37 (CET)
Nem, nem számítanak bele, és ezt te is nagyon jól tudod, a versenykiírás magyarul van, el lehet olvasni. Ha kötekedni szeretnél, most rohadtul nem vagyok abban a hangulatban, bocs. Xia Üzenő 2019. november 5., 20:48 (CET)

Well, te kötekedsz. Én csak kérdeztem, mert nem olvastam el. De ahogy gondolod. Sorban hozod létre az üres egyértelműsítő lapokat, amikre mindjárt kettő, de legalább egy, nem magyar átírás szerinti redirektet csinálsz. Mintha fizetnének érte, dehát ezt fel se tudtam volna tételezni rólad. Most se tudom, ezért érdekel, hogy mi az oka a töménytelen rossz átírású redirektnek. Megértettem, hogy ezek szerint nem az, hogy azzal is eggyel több az általad létrehozott cikkek száma. – Burumbátor Súgd ide! 2019. november 5., 20:57 (CET)

Az az oka a redirekteknek, hogy ez van a Wikipédia:Egyértelműsítő lapok oldalon előírva, hogy ha két vagy több azonos nevű személy van, akkor egyértelműsítő lapot kell létrehozni nekik. Gondolod, hogy én élvezem, hogy minden egyes nevet le kell csekkolni enwikin vagy wikidatában? Az olimpiás cikkek átírásait javítom már hetek óta, még ha neked nem is tűnt fel, és sajnos nagyon sok sportolónál van névegyezés. Ez van. Bocs, hogy téged zavar, ha rendet rakok a nevek között és nem csak hasraütve átírom őket, függetlenül attól, hogy van-e mondjuk ugyanolyan nevű színész, író vagy futballista. Nekem is sokkal egyszerűbb lenne, ha szarnék bele az egyértelműsítési igénybe. Meg abba is, hogy mivel a magyar átírás a mérvadó, a Hepburn átírásról redirt kell létrehozni. Azért csinálom meg most, hogy ne később kelljen minden egyes névre külön visszamenni és az összes olimpiás cikkben újra javítani őket. Ugyanis minden olimpiás lapon végigmegyek és javítom ezeket. Remélem kielégítő választ kaptál és most már hagysz végre dolgozni?. Kösz. Xia Üzenő 2019. november 5., 21:10 (CET)

Én nem tartalak fel, csak érdeklődöm. És ha megkapom a választ, megnyugszom. Ha nem válaszolsz, abba is belenyugszom, így nem kell felfüggesztened kutatásaidat. De, feltűnt, hogy mit csinálsz, már hetek óta. – Burumbátor Súgd ide! 2019. november 5., 21:15 (CET)

Az olimpiaműhely tagjai évek óta gyártják ezeket a redireket, piros sportolós linkekkel. Most csak azért tűnt fel, mert egy ország lapján megyek végig, és emiatt rövid időn belül készültek. A személynév-redir kategória olimpikonok egyértelműsítő lapjaival volt tele eddig is. A Hepburnt az angol wikiben sokszor rosszul írják, lehagyják a diakritikus jeleket. Muszáj vagyok majdnem minden japán nevet lecsekkolni wikidatában, vagy a sports-reference oldalon az eredeti kandzsiért, hogy a helyes átírást megkapjam. Enwikin és wikidatában is javítom ezeket. Itt egy példa, ha nem ellenőrzöm le a kandzsi alapján, akkor rosszul írnám át, ékezet nélkül. Ha már muszáj megnéznem a kandzsit a helyes Hepburnhöz, akkor már megcsinálom a redireket és az egyérteket is, nem akarok többször feleslegesen dolgozni, amikor a következő évi olimpia cikkében ismét felbukkan ugyanaz az átírandó, egyértelműsítendő név. A kínaiaknál még ennél is több lesz a redirekből és egyértelműsítőkből, a magyar átírás egyetlen betűvel fejez ki négy különböző mássalhangzót, pl. Jin Chen meg Qin Chen meg Chin Zhen mindannyian Csin Csen lesznek magyarul. Peace. Xia Üzenő 2019. november 5., 21:52 (CET)

Vatanabe Ippei[szerkesztés]

Szia! Véletlenül ütköztünk, majd pótlom , amiket te írtál be. – Gerry89 vita 2019. november 13., 11:12 (CET)

Oké Xia Üzenő 2019. november 13., 11:28 (CET)

@Gerry89: érem infoboxot nem teszel? Xia Üzenő 2019. november 13., 17:05 (CET)

@Teemeah: De, mindegyik úszónál megcsinálom. Gerry89 vita 2019. november 13., 17:48 (CET)

Csingtao Huanghaj[szerkesztés]

Szia! A Csingtao Huanghaj szócikkben átnéznéd a kínai neveket átírás céljából? Hogy ne kelljen, hogy ezzel nyaggassalak, tudsz egy átírást segítő programot adni? egyszer tőled vagy Doditól kaptam, azt lementettem, de most nem akar szuperálni. A szócikkel kapcsolatban még azt szeretném kérdezni, hogy van ott egy táblázat, a klub főtámogatóit sorolja fel. A vállalatok, cégek neveit is átírjuk? – Gerry89 vita 2019. november 16., 09:54 (CET)

@Gerry89: a WP:KÍNAI alján van az új átírólink. A vállaltok, cégek neveit akkor írjuk át, ha angolosan nem használják azt a nevet, csak kínai írással (pl. a honlapjukon hogy van feltüntetve). Xia Üzenő 2019. november 16., 11:56 (CET)

Átírtam, a számok helyesírására azért érdemes odafigyelni, a vesszős megoldás az angol formátum, a magyar helyesírásban tízezerig egybe írjuk a számokat (4678), tízezer felett pedig szóközzel (45 000). :-) Xia Üzenő 2019. november 16., 12:18 (CET)

Rendben, köszi, tanulmányozom majd ezt az átírót. – Gerry89 vita 2019. november 16., 14:05 (CET)