Szerkesztővita:Teemeah

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Verdana
Xiaolong üzenőfala. Olvasd el az útmutatót, mielőtt üzenetet hagysz!
Szerkesztővita:Teemeah [Sárkánylak. Belépés csak védőfelszereléssel!]


<< Július >>
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
         
2015
Ezt az oldalt Nazar amulett védi/Protected by Nazar Boncugu

1. Kattints az Új téma nyitása gombra felül.
2. Adj címet a szakasznak
3. Miután leírtad a mondanivalód, írd alá négy tildével (~) vagy a szerkesztőablak ceruza gombocskájával (balról a harmadik).

Itt fogok válaszolni, a {{válasz}}(?) sablonnal, ami automatikusan értesíteni fog téged az Értesítések felületen (fent a lap tetején a saját userneved mellett jelenik meg piros számmal).

Ha nem Wikipédiával kapcsolatosan akarsz írni, használd az E-mail küldése gombot a bal oldali Eszközök menüben. Wikipédiával kapcsolatos publikus kérdésekre emailben nem válaszolok! Erre a vitalap való itt.
Függő kérések (ebbe ne írj bele, nem vitalap!)

Egy díj neked![szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kindness Barnstar Hires.png Apró Kedveskedések Csűrcsillaga
Nagyon köszönöm a segítséged Oswald Chambers szócikkének szerkesztésekor! Kezdő vagyok ebben a munkában és jól esett, hogy rögtön akadt valaki, aki mellém áll. Ha töröltem volna valamit tőled, csak véletlen volt, elnézést! Csabosz vita 2015. június 2., 14:31 (CEST)

Yé-yé[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Köszönöm az észrevételt és a javítást. Ezzel egy csapásra megoldódott az a problémám is, hogy nem találtam a bekezdésenkénti szerkesztőikont. Üdv: Solymári vita 2015. június 2., 16:52 (CEST)

Wictor Charon archívum[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia, ezt írtad és töröltél rengeteg munkát:

"Szia! Hangfelvételekhez szükség van két engedélyre a szabad licenchez: 1. a felvételt készítő személy engedélye, 2. a felvételen szereplő személy jogi örökösének engedélyére. Mivel az úr 1976-ban hunyt el, az még nincs 70 éve, vagyis a felvétel jogvédett. Kérlek, hogy média feltöltése előtt olvasd át a Wikipédia:Felküldési útmutató oldalt. Megértésed köszönöm. Xiaolong Üzenő 2015. május 15., 13:42 (CEST)

   Ugyanez vonatkozik a képekre is. A magánarchívumban való megtalálhatóság nem ad szerzői jogot a kezedbe. A fotósé a szerzői jog, amennyiben a fotós kiléte ismeretlen, úgy első közléstől számítva 70 évig jogvédett a képek. Xiaolong Üzenő 2015. május 15., 13:51 (CEST)

Fájl:Youtube-head.png ehhez szintén a fotós engedélye szükséges. Xiaolong Üzenő 2015. május 15., 13:54 (CEST)"

Az összes felhasznált anyag a saját tulajdonomban van, az archívum örököse vagyok. Arra kérlek, hogy az oldalt állítsd helyre úgy, ahogyan azt elkészítettem. Végül is erre való a wiki, hogy ezeket az adatokat megosszuk másokkal.

Köszönöm. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Yubainkantibet (vitalap | szerkesztései) 2015. június 4.

== Krómozás== válasz[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Én a honlapon a Technológia menüpont-ban találtam ezt a rengeteg mindent, nézd meg. :) És kiegészítettem a saját tudásommal, de ahhoz is van forrásom. Most akkor feleslegesen írtam meg ezt a sok mindent? Köszi a választ, egy kezdő cikkíró :)

Krómozás szócikk válasz[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Én a honlapon a Technológia menüpont-ban találtam ezt a rengeteg mindent, nézd meg. :) És kiegészítettem a saját tudásommal, de ahhoz is van forrásom. Most akkor feleslegesen írtam meg ezt a sok mindent? Köszi a választ, egy kezdő cikkíró :) --Vanda9 vita 2015. június 5., 16:49 (CEST)

nemszabad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Remélem nem baj, hogy itt... néhány észrevétel:

- Ez a mondat: "Éppen ezért nem szabad fájl galériába, táblázatba, képdia-sablonba és egyértelműsítő lapokra nem tehető." - talán könnyebben érthető, ha a nem szabad fájl és a galéria nem "olvad" egybe (Éppen ezért galériába, táblázatba, képdia-sablonba és egyértelműsítő lapokra nem tehető nem szabad fájl/esetleg: Éppen ezért galériában, táblázatban, képdia-sablonban és egyértelműsítő lapokon nem szabad fájl használata nem megengedett.)..?
- "Hosszabb cikkek esetén a szöveg mennyiségétől függően 2-4 darab kép és 1-2 darab hang és/vagy videofájl, amennyiben a szövegben ki van fejtve." a szövegben ki van fejtve részt lehet érdemes lenne egy kicsit jobban kifejteni. Nekem pl. anno Regasterios így írta (egy picit megváltoztattam): filmről legalább néhány mondatos ismertetőnek kell lennie a cikkben, hogy az adott filmkocka felhasználható legyen, nemcsak az ábrázolt cselekményről, hanem a film hátteréről is – miért volt kiemelkedő az alkotás, illetve miért nagyon fontos az adott színész életében" - példaképpen akár ez/ehhez hasonló (általánosabban megfogalmazott) szöveg is lehetne ott zárójelben. Vagy lelinkelni a példákhoz (mikéntjét lásd a #példák részben (?) ), mert ott jól ki van ez is fejtve.
- a táblázatos jogtiszta felhasználásnál
  • Írásos engedély nélkül feltölthető tartalmak: a "Szövegrészlet"-nél esetleg opcionálisan szerepelhetnének a {{Idézet}}(?), {{Idézet 2}}(?), {{Idézet 3}}(?) sablonok és a szerkesztőablak alatt karakterek között található „”-jel.
  • Csak írásos engedéllyel elfogadott tartalmak: Poszterek-nél esetleg külön ki kéne térni, mi a helyzet, ha valami/valaki hátterében, mennyire láthatóan, milyen mértékben van ilyen.
- Példáknál a "Helyes használat" helyett talán inkább a "Használat a Wikipédián"/"Használhatóság a Wikipédián"/"Mit tegyek" jobb lenne (hiszen a helytelenek is le vannak írva).
szintén itt... egy olyan példa, amikor egy borító pl. egy művész alkotását ábrázolja és/vagy a kiadvány róla, vagy róla is szól akkor a művész szócikkébe behelyezhető-e és milyen feltétellel, ha beszerezhető hozzá engedély. (mivel ez beszélgetésben konkrétan felmerült, ezért kérdezek ennyire konkrétan - de ettől még nem biztos, hogy a példatárba való, a válasz viszont tényleg érdekel.) benne van, így ez a kérdés semmis :o) jav: 2015. június 5., 18:06 (CEST)
- A megjegyzéseknél nem tartom szerencsésnek a két "1"-est.

Egyébként meg én is csatlakozom az elismeréssel szólókhoz, nagyon fontos lépés ez! Megyek is szavazásra jóváhagyni. :o) Fauvirt vita 2015. június 5., 17:08 (CEST)

Értem, megértem... viszont nem baj, hogy előbb "megbeszéltük" (az idézetes sablonokat ki is veszem). :o) Akkor földobom ott is, mint apróságok (hiszen érdemben, lényegében nem változtat a felvázoltakon). Fauvirt vita 2015. június 5., 18:39 (CEST)

Re: Logók[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Poszter vagy borító helyett lehet feltölteni hasonló illusztrációs értékkel bíró filmkockát, vagy manga karakterrajz helyett képregénykockát, de a logók helyett semmit nem tudsz és ez egy hatalmas különbség a logók és a többi nem idézhető tartalom között. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. június 5., 20:06 (CEST)

Azért felesleges egy kalap alá venni egy logót meg egy regényt vagy egy filmet. Továbbá, mint odaát is említettem, itt nem arról van szó, hogy bármit is kaszálnánk rajta vagy egyéb módon hasznot hajtanánk belőle és/vagy megkársoítanánk a tulajdonost. Én ezt nem értem, hogy miért kell (és hogyan lehet egyáltalán) egy biciklilopáshoz meg filmek bevételeihez hasonlítani azt, hogy itt alacsony felbontásban, illusztrációs és informatív céllal, mint encikloédia leközöljük egy párt, cég vagy termék logóját. A két téma ég és föld. De semmi gond, ha a törvény ezt írja elő, legyen így. Bár semmi értelme és mindenki csak veszít vele, de a törvény az törvény. Én nem is szeretnék ezen többet vitatkozni, mert szerintem felesleges. Csak a véleményem fejtettem ki. --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2015. június 5., 22:10 (CEST)

v: F.I.R.E.[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Igen, valóban hoax. Köszi, hogy írtál. Ez a W.I.T.C.H. sorozat utánzata, nem létezik. --Ákos97 почта 2015. június 8., 16:11 (CEST)

A vonatkozó cikkeket is telelinkelte vele. Azonkívül kérdés, hogy Szabopetra996 is ezt akarja-e folytatni... --Pagony foxhole 2015. június 8., 16:25 (CEST)

Szia! Köszi az információt! Sajnos engem könnyedén át lehet verni. :) De figyelek. Köszi, üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. június 8., 18:26 (CEST)

Fekete Judit[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Ez itt minek a duplikátuma?

--Malatinszky vita 2015. június 8., 22:06 (CEST)

Ezé. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2015. június 8., 22:08 (CEST)

És miért a jobb felbontásút akarjuk azonnalizni? --Malatinszky vita 2015. június 8., 22:14 (CEST)

Nem néztem a felbontását, azt néztem, melyik van használatban. Xiaolong Üzenő 2015. június 9., 08:57 (CEST)

Néhány soros szócikkek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Teemeah!

Látom írtál Anakin2005-nek. Csak azt szeretném jelezni, hogy ez se lett bőbeszédűbb szócikke: Noel Taylor. Atobot tett is rá szubcsonkjelzést május 24-én, de Anakin2005 május 27-én leszedte róla: Noel Taylor lapváltozat. Így a lap kikerült az öt napos szubcsonkokat figyelők látóköréből.

Ez az április 23-án kezdett szócikke (Peter Clack) ugyan bőbeszédűbb lett Steve szerkesztőnek köszönhetően, aki csonkot tett rá, viszont ez sem lett amolyan igazi wikis cikk (mindössze öt sorból áll, a csonk-jelzést és a két kategóriát nem számítva) és április 24-én leállt a szócikk szerkesztése.

Remélem te többet tudsz elérni Anakin2005-nél. Szép napot kívánok! Apród vita 2015. június 9., 11:37 (CEST)

@Apród: nem hiszem, hogy sikerül, de köszi, hogy szóltál. Xiaolong Üzenő 2015. június 9., 12:16 (CEST)

Máshol viszont eredményt értél el. Amióta kifakadtál a Kezdőlap vitalapján és X. szerkesztő véleményezésének megtervezését helyezted kilátásba, némi morgolódás után rendeltetésszerűen kezdték el használni a kezdőlap vitalapját. Vagyis ezek szerint ide tényleg a te applejacki öszinteséged kellett. Apród vita 2015. június 9., 13:40 (CEST)

Örülök, hogy néha hasznot is hajt a természetem... Xiaolong Üzenő 2015. június 9., 13:43 (CEST)

Egy díj neked![szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Original Barnstar Hires.png Az eredeti barnstar
Ezt a díjat a közmunka szócikk-kezdeményben lévő plágium leleplezéséért kapod tőlem. Beléptek az adataimmal, azóta a delikvens létrehozott egy saját fiókot, én pedig szerkesztem a szócikket szépre, jóra. :)

Köszönöm. Pitypalatty vita 2015. június 9., 14:11 (CEST)

Közmunka[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia Teemeah,

köszönöm a szerzői jogokra vonatkozó észrevételt, javítottam a lapot jobban mondva létrehoztam az ideigleneset. Remélem, hamarosan ellenőrzik.--Pitypalatty vita 2015. június 9., 16:47 (CEST)

Képmáshoz füzödő jog és személyiségi jog[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Mivel benne vagy a képmáshoz való jog tanulmányozásában, azt gondoltam, hogy tanulságos lehet, hogy mostanában milyen megállapítások születnek esetleg egy képmáshoz, személyiségi joghoz kapcsolódó perben. Nem mintha képmás miatt a Wikipédia pereskedne, de az, hogy a bíróságok egy-egy kérdésben kemény vagy engedékenyebb álláspontot képviselnek, az a wikin belül sem mindegy, ha jól gondolom.

Tanulságos megállapítások születtek ugyanis a Mesterházy Attila képmáshoz, személyiségi joghoz fűzödő bírósági perében a képmás, hangfelvétel és személyiségi jogokról az alperes, felperes és a Fővárosi Itélőtábla részéről egyaránt: Az MSZP volt elnöke elvesztette bohócos perét a CÖF-ösök ellen. Remélem nem haragszol, hogy ezt a cikket itt mellékelem. Mondjuk az itéleten kiakadtam (mármint hogy bűncselekmény elkövetésével vádolt személy és közéleti személy egy plakáton szerepeltetése nem sért jogokat), de az az én bajom. Legtanulságosabb az volt benne, amit én vontam le, hogy közéleti szereplők esetén a jog meglepő dolgokat is ki szokott bírni bizonyos okoknál fogva. Apród vita 2015. június 9., 17:22 (CEST)

@Apród: Köszi. A közszereplők esete mindig másabb. A képmáshoz fűződő jog számunkra a wikin a hétköznapi emberek esetében érdekes igazán. Közszereplőnek sokkal több mindent kell tűrnie, ez jár az állással, amit választott. Koreában pl. elutasították Psy perét is, aki egy céget perelt, mert az rá hasonlító babákat árusított az ő beleegyezése nélkül, azzal, hogy nem lehet bizonyítani, hogy a képmása szerepel a babákon. (Csak a hülye nem látja, hogy az nem Psy, de mindegy) Xiaolong Üzenő 2015. június 9., 19:41 (CEST)

NEMSZABAD[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Miért is nem szavazunk még?

--Malatinszky vita 2015. június 12., 06:49 (CEST)

Azért, mert még nem értem rá átfogalmazni Fauvirt kérésének megfelelően és egyenként értesíteni az eddigi jóváhagyókat, hogy az új szöveget is jóváhagyják-e. :) Xiaolong Üzenő 2015. június 12., 11:05 (CEST)

File:WP Adolf Eichmann 1942.jpg[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ja, már én is látom. Elég fura, de ha Commonsék így gondolják, akkor legyen. Mindenesetre a megtévesztő közkincs sablont levettem, mert nem közkincs. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. június 12., 15:15 (CEST)

A kép szerzője valószínűleg Heinrich Hoffmann, aki 1957-ben halt meg. Ha közkincs lenne, akkor az eredetit is nyugodtan fel lehetne tölteni, felesleges lenne ez a FOP-os hercehurca. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. június 12., 17:11 (CEST)

Fájlvita:Dúró Dóra.png[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Itt: Fájlvita:Dúró Dóra.png tudnál segíteni? Most használható ez a kép vagy sem? --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. június 13., 15:20 (CEST)

Megoldódott a probléma :-). --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. június 13., 17:40 (CEST)
Bocsánat, ma egész nap nem voltam wikin. Örülök, hogy megoldódott. Xiaolong Üzenő 2015. június 13., 21:22 (CEST)

Kedves Teemeah[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Na jobb, hogyha elhalgatsz, mert az uncsimnak Mennich Juliann Edina a neve. Nem vagyok egy egyszerű ki kedves lány, szóval (fogd be a pofád)--Darabont Sziella (Ella) vita 2015. június 14., 15:51 (CEST)

![szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Csak már, hogy figyelmeztetlek! A fogd be a pofád nem olyan csúnya szó, mint a kurva (bocsánat) vagy stb.--Darabont Sziella (Ella) vita 2015. június 14., 16:03 (CEST)

Szerintem ne azt mérlegeld, hogy az egyik otrombaság csúnyább-e a másiknál, hanem inkább egyiket se használd. --Malatinszky vita 2015. június 14., 16:08 (CEST)

Keresztnevek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia, csak segíteni szeretnék: ha megnézed Ella szerklapját, egyrészt zilahi (Romániában akármit lehet(ett) anyakönyvezni, focista- és autóneveket is), másrészt vannak ott még érdekes nevek. Ő ebben nőtt fel. Üdv, --Vépi vita 2015. június 14., 19:39 (CEST)

Módosítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Még tegnap moderáltad a Lófej maszk nevű cikkemet. Azóta sikerült elvégeznem a szükséges változtatásokat. Kérlek nézd meg, hogy jó-e az új verzió és ha igen, akkor hagyd jóvá, hogy megjelenhessen élesben is.

Köszönöm a segítségedet! Danye757 vita 2015. június 17., 18:33 (CEST)

OTRS képernyőképek - Hiányos leírólap[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Teemeah! Az OTRS nyílt forrású, szabadon letölthető, használható stb. program. Ezt a szoftvert letöltöttem a gépemre, telepítettem és az alaprendszerről készítettem 2 képernyőképet, amit feltöltöttem a magyar Wikipédiára. Mindkét fotó adatlapját azonosan töltöttem ki, eltérés csak a fájlok neveiben és címében volt. Az általad kifogásolt licencrészt így fogalmaztam és írtam: Forrás: képernyőkép, saját készítés, Engedély: GPL. ennél többet nem tudok írni, mert szerintem ez mindent magába foglal. Viszont, ha nagyon pontosítani kell, akkor GPLv3, amit most ki is javítottam. Kérlek írd meg, hogy még mivel egészítsem ki az adatokat, hogy megfeleljen a Wikipédia szabályainak.

Értek mindent. Köszönöm! --Gyarakilaszlo vita 2015. június 17., 20:43 (CEST)

Az új licenc sablont Te állítod be az érintett két kép esetén, vagy jelzed majd, ha kész és akkor szerkesszem be én? --Gyarakilaszlo vita 2015. június 17., 20:45 (CEST)

Javítottam. Üdv: --Gyarakilaszlo vita 2015. június 17., 20:48 (CEST)

Nohara Rin[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Wikipédia:Törlésre javasolt lapok-ban június 17-hez tetted Nohara Rin törlési javaslatát :-). Június 19 van. Apród vita 2015. június 19., 12:47 (CEST)

Ezt nyugodtan korrigálhattad volna te is. Nem szócikknévtérben van és ugyanannyi vagy még kevesebb időbe is került mint ide írni. ;-)). Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. június 19., 12:53 (CEST)

Igazad van. Apród vita 2015. június 19., 13:08 (CEST)

Figyelmetlenség volt, előfordul. Köszönöm a korrigálást. Xiaolong Üzenő 2015. június 19., 13:13 (CEST)

CEE tavasz[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Wikimédia Magyarország Egyesület köszöni a Közép- és kelet-európai tavasz szócikkíró versenyben végzett munkádat.

Kedves Teemeah meghívlak a CEE tavasz szócikkíró verseny eredményhirdetésére és azt követő wikitlira. --Texaner vita 2015. június 20., 16:21 (CEST)

Katonai konfliktus infobox[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Muszáj a {{Katonai konfliktus infobox}}(?)-ban a box kétharmadát ilyen lenyitogathatós nyavalyákba tenni? A cikkek 99,9%-ánál semmi értelme, csak idegesítő, hogy ki kell nyitogatni, a többinél meg lehet úgy igazítani a cikket, hogy elférjen benne egy kicsit hosszabb infobox. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. június 20., 23:12 (CEST)

@Sasuke88: azért lett így csinálva, mert vannak olyan szócikkek, ahol sok infó kerül bele, kilométer hosszan. Xiaolong Üzenő 2015. június 21., 22:03 (CEST)

Szerintem nem sok olyan cikk van, ahol igazán hosszú az infobox, a hosszú infobox az itt látható: Toaru madzsucu no Index, ennél tuti, hogy egy se hosszabb Vigyor. Ha jól láttam a koreai háború váltotta ki ezt a dobozolást, ahol viszont vicces, hogy a "Civil halottak és sebesültek száma: Kb. 2 500 000 fő" nincs elrejtve míg a többi veszteség igen. Jó lenne legalább opcionálissá tenni ezt a bedobozoltságot, de a legjobb teljesen megszüntetni. Sose értettem, hogy minek dugdosni az információt az olvasó elől, csak azért mert kicsit több helyet foglal a képernyőn. Miért nem rejtjük már el a hosszabb cikkek egy részét is? Vigyor --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. június 21., 22:35 (CEST)
Nem értünk egyet ebben. Engem kifejezetten idegsít, ha görgetek és még a harmadik meg negyedik szakaszcím mellett is az infoboxot találom, ahelyett hogy pl. illusztrációt tudnék a szöveg mellé helyezni. aki kiváncsi az adatokra, rákattint arra a nyavalyás Kinyit gombra és voilá. Nem akkora ördöngösség. Xiaolong Üzenő 2015. június 22., 09:54 (CEST)
És voilà, szét is esett a cikk, mert nem az infobox valós méretéhez van igazítva. Amúgy bal oldalra is lehet ám képet tenni. Vigyor --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. június 22., 10:48 (CEST)

koreai Robin Hood[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Azt írtad az érdekességekhez, hogy "…Hong Gildong a koreai Robin Hoodhoz hasonló alak" - de ebből az jön ki, mintha Robin lenne koreai. Nem lenne jobb "…a koreai Hong Gildong Robin Hoodhoz hasonló alak" vagy "…Hong Gildong Robin Hoodhoz hasonló alak Koreában"? --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. június 21., 20:58 (CEST)

De, jobban hangzana, köszi :) Xiaolong Üzenő 2015. június 21., 22:03 (CEST)

Tudománykommunikáció-elméletek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Perseuswiki hívta fel a figyelmet arra, hogy Dorsolya június 6-án törölte a Tudománykommunikáció-elméletek tartalmát a problémákat jelző sablonok kivételével - feltehetőleg azért, mert azt kérdezted Dorsolyától június 5-én, hogy a Tudománykommunikáció-elméletek miért nem lehet a Tudománykommunikáció szócikkben (úgy látszik nem vette jó néven, pedig rendes dolog volt felhívnod erre a figyelmét). Egyébként a Tudománykommunikáció teljes tartalmát is törölte Dorsolya.

Először az adminisztrátorok üzenőfalára akartam írni, aztán rájöttem, hogy te viszont talán emlékszel a Dorsolyának szánt tanácsodra, ezért neked szerencsésebb jeleznem. Szép napot kívánok! Apród vita 2015. június 22., 02:27 (CEST)

@Apród: nem tudom miért kell ezzel kapcsolatba AÜ-re vagy akár nekem írni. Vissza kell állítani és kész. Attól mert én szóltam neki először, nem jelenti azt, hogy más nem kommunikálhat vele, vagy nyúlhat bele a szócikkébe... Xiaolong Üzenő 2015. június 22., 09:51 (CEST)

Bocs, hogy szóltam. Apród vita 2015. június 22., 12:22 (CEST)

Kétség[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Megnéznéd Fájl:Megaplakát Gyurcsány.jpg ezt a képet? Nem tudom eldönteni, hogy az óriásplakát miatt nem lenne-e engedélyköteles. Köszi előre is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. június 23., 15:22 (CEST)

@Hungarikusz Firkász:, de jól látod. Itt nem érvényes a de minimis, mivel nem a budai toronyház ábrázolása a cél, amin véletlen épp ott van egy plakát, hanem kifejezetten a plakát a fókusz, vagyis ez massszívan jogsértő. Xiaolong Üzenő 2015. június 23., 15:26 (CEST)

Köszi szépen! Akkor eljárok. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. június 23., 15:27 (CEST)

Hungary's Got Talent[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Kijavítottam és forrásokkal hitelessé tettem a műsor oldalát, ha megkérhetlek ellenőrizetté tennéd, hogy valóban a jelenlegi információkat tartalmazza, ne pedig a korai spekulációkat. Köszönöm.--KristofMaraz vita 2015. június 24., 00:16 (CEST)

Ünnepélyes vállveregetés és gratuláció[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Tíz éves csillag.png „Öreg róka” elismerés
A tízéves kitartó szerkesztői munkáért, mellyel elhivatottságodat bizonyítottad a magyar kultúra és ismeretterjesztés terén.
A Wikipédia szerkesztő-közösség nevében: --Csurla vita 2015. június 27., 17:01 (CEST)

Gratulálok a fenti elismeréshez, nagyon megérdemelted; egyben boldog 10. (!) wikiszülinapot kívánok! Üdv  … szalax üzenő 2015. június 27., 18:09 (CEST)

Köszönöm. :) Xiaolong Üzenő 2015. június 27., 18:28 (CEST)

Gratula! Ugye, milyen fura belegondolni, hogy már tíz év? :) Alensha 2015. június 27., 21:16 (CEST)

Bizony! őrület gyorsan repül az idő. Xiaolong Üzenő 2015. június 27., 21:54 (CEST)

Gratulálok! Nagyon örülök, hogy 10 éve közöttünk vagy, hiszen nélküled a huwiki ne tartana ott, ahol! Remélem a következő 10 évben is hozzájárulsz a magyar wiki fejlődéséhez! ;-) OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2015. június 27., 21:31 (CEST)

Köszi! Xiaolong Üzenő 2015. június 27., 21:54 (CEST)

Gratulálok és sok boldog wikiszületésnapot kívánok! Apród vita 2015. június 27., 21:56 (CEST)

Köszi! Xiaolong Üzenő 2015. június 27., 23:01 (CEST)

Én is gratulálok, nagy köszönet a kitartó munkádért! --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2015. június 28., 06:15 (CEST)

Wikicake.jpg

Gratulálok az évfordulóra és sok jó szerkesztést kívánok még neked! Heart-beat.gif Vadszederke' 2015. június 28., 11:30 (CEST)

Én is szeretnék csatlakozni a gratulálókhoz és még legalább 10 évnyi örömteli szerkesztést kívánok! :) - nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. június 28., 11:32 (CEST)

Ezzel a wikitortával csatlakozom az előttem szólókhoz. Csak így tovább! --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. június 28., 14:02 (CEST)

Szívből gratulálok!--Szilas vita 2015. június 28., 15:47 (CEST)

Köszönöm mindenkinek. :-) Xiaolong Üzenő 2015. június 28., 18:30 (CEST)

gratulálok Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2015. június 28., 18:42 (CEST)

Gratulálok! Várjuk a 2000. szócikket! :-) Ogodej Mal 0.png vitalap 2015. június 28., 20:26 (CEST)

Köszönöm! Xiaolong Üzenő 2015. június 28., 21:13 (CEST)

Közép- és kelet-európai tavasz szócikkíró verseny emléklap[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Teemeah

A Közép- és kelet-európai tavasz szócikkíró verseny alkalmából minden részvevő számára emléklapot készítettünk. Sajnos nem tudtál részt venni az eredményhirdetésen így azt átvenni nem tudtad. Kérlek, azért, hogy az emléklapot el tudjuk hozzád juttatni adj meg egy drótposta címet (pdf változat), vagy egy postai címet (nyomtatott változat). Erre azért van szükség, mert a wikipédiás levelezőrendszer nem teszi lehetővé csatolmány küldését.

Mivel a szerkesztői lapodon nem adtál meg e-mail címet, csak itt a vitalapodon tudlak elérni. Kérlek az általad választott cím megküldéséhez használd a szerkesztői lapomon az „E-mail küldése ezen szerkesztőnek opciót az eszközök között. --Texaner vita 2015. június 27., 23:26 (CEST)

Csang Ce-ji[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia, Timi, nincs egy kicsit túlbonyolítva a névírása a Tigris és sárkány (film)-ban? Mivelhogy zöldnek jön ki így. --Pagony foxhole 2015. június 28., 01:59 (CEST)

@Pagony: ez egy régebbi cikk, az egészet át kéne majd nézni átírásilag. Xiaolong Üzenő 2015. június 28., 10:42 (CEST)

v: szövegértelmezés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Köszönöm a gratulációt és egyben a figyelmem felhívását. Most már tudom, hogy rossz és rosszabb között kell választani! :-) --Ákos97 почта 2015. június 28., 12:01 (CEST)

Lezárva[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Lezártam a szavazást (pár órával később, mint kellett volna, és mint akartam). Innentől rád bízom. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. június 29., 22:23 (CEST)

Engedélykérés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Egy nagy lélegzetvétel után úgy döntöttem, hogy megpróbálok engedélyt kérni a MangaFan Kiadó által kiadott mangák borítóira. Egy kérdésem lenne, hogy a Wikipédia:Engedélykérés lapon a borítókra vonatkozó mintalevélben van olyan, hogy <<kép(ek) webcíme>>, muszáj ide webcímeket írni, nem elég, hogy a MangaFan Kiadó által kiadott mangák borítói? --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. július 3., 09:29 (CEST)

@Sasuke88: persze, hogy leht mást is írni. Az csak egy minta. :) Szituációtól függően változtatható. A lényeg, hogy a licencfeltételeket megadják (hol és hogyan használható). üdv Xiaolong Üzenő 2015. július 3., 09:33 (CEST)
OKsa :-). Még egy: a "szerkesztő neve" helyére a valódi nevemet vagy a Sasuke88-at írjam? :-) --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. július 3., 10:58 (CEST)
Ahogy szeretnéd :) Xiaolong Üzenő 2015. július 3., 12:12 (CEST)
Na elküldtem nekik (lehet, hogy kétszer is Vigyor), remélem válaszolnak. Köszi a segítséget! --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. július 3., 12:32 (CEST)
Nincs mit. Szorítok. Xiaolong Üzenő 2015. július 3., 12:49 (CEST)

re Világörökség[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jó kérdés... Szerintem várj pár napig, hátha frissítik a javaslati listát (szerintem egyszerűen ki fogják törölni ezt a tételt). --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 4., 13:43 (CEST)

Köszönöm a tippet, megkérdeztem. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 4., 16:40 (CEST)

Térkép feltöltése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az történt, hogy többször is újraolvastam a feltöltési űrlapot, és nem találtam meg, hova lehetne beírni a forrásra vonatkozó adatokat. Egyébként 70 évnél régebbi. Lehet, hogy ezért nem találtam, hogy mit hova írjak be. Van tanácsod? MZ/X vita 2015. július 4., 21:42 (CEST)

A térkép eredetije a következő lapon található: Képeslap múzeum. Több más helyen is láttam, de csak ezt jegyeztem fel. A térképnek kiemeltem egy részletét, és azt töltöttem fel. Kérdésem: ha a szerzői jog 70 évet ír elő, akkor miért kell erre engedélyt kérnem? És kitől? Félreérthetetlenül kiderül, hogy a térkép 1872-ben készült, talán a szerzője is kinyomozható.


Azt belátom, hogy erről valaki fénymásolatot készített, és felrakta az internetre. Dehát a képnek nem az a szerzője, aki lemásolta. Ismétlem: mi a javaslatod? MZ/X vita 2015. július 4., 21:58 (CEST)

Fogalmam sincs, hogy lehet a sablont kitöröli, hiszen nem is láttam. Sikerült viszont tájékoztatót találnom arról, kik végezték a térképezést: Budapest Főváros Levéltára MZ/X vita 2015. július 4., 22:11 (CEST)

Most, hogy szóltál, természtesen már látom, mit kellett volna kitöltenem. Ezek után szeretnék még egy, vagy két térkép-részlet felrakni, amely 70 évnél régebbi. Ezek a Városszépítő Bizottmánytól származnak. MZ/X vita 2015. július 4., 22:23 (CEST)

Filozófus infobox[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ne haragudj a zavarásért. Csak arra szeretnélek kérni, hogy a Sablon:Filozófus infobox-ba legyél szíves betenni egy

FŐ MŰ -->{{Infobox/Általános<!-- -->|{{{fő mű|{{{főmű|}}}}}}<!-- -->|Fontosabb művei<!-- -->|<!-- -->}}<!--

paramétert, mert nekem sajnos nem sikerült. Filozófusoknál ez is fontos tétel, mint az íróknál. Köszönettel: 12akd vita 2015. július 5., 10:53 (CEST)

Hiába tettem be a kódot, nem jelent meg a "fő mű" paraméter. (Az író infobox alapján kísérleteztem, de úgy tűnik, hogy ezt még tanulni kell...) 12akd vita 2015. július 6., 09:26 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm a segítséged. 12akd vita 2015. július 6., 15:08 (CEST)

Ana Bedran-Russo[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Egyrészt az én egyetlen forrásom az angol nyelvű Wikipédia volt, tehát más forrást nem tudok megnevezni. Megnyitottam a szócikk angol nyelvű változatát és lefordítottam. Ebben az esetben mi a teendő? Másoljam át az angol wiki forrásait? Másrészt pedig mi a baj a cikkel (az egészségességet kivéve, amit már átírtam "egészségre")? Úgy értem nyelvhelyességi, helyesírási hibákra gondolok. Hogyha ezekre felhívnád a figyelmemet, akkor tudnám javítani a cikket, aminek kibővítésével most az egyetlen célom az volt, hogy megmentsem a törléstől. A fordítandó sablont még el tudnám fogadni, mivel az egyetemek nevét nem fordítottam le magyarra. Azt leszámítva az összes többi sablon szükségességét megkérdőjelezem. Harmadrészt pedig miért lett törölve a magánélet szakasznál a parodontológusnál a lábjegyzet? Mivel a magyar Wikipédián nincs cikke a parodontológiának, ezért az angol Wikipédia linkét megadtam, hogy az olvasó - amennyiben tud angolul vagy valamilyen más nyelven, amilyen nyelven van cikke a parodontológiának - addig, ameddig nem lesz magyar cikk a parodontológiáról, tudja, hogy mi is az, amit Ana Bedran-Russo férje csinál. Üdv. StephanmattheisenItt üzenj! 2015. 07. 06. 20:11

Köszönöm, hogy pontosabb fordítást adtál meg nekem a cikkel kapcsolatban, az angol nyelv nem az erősségem. Emellett köszönöm azt is, hogy beláttad, hogy az orvosi típusú cikkek szerkesztése nem könnyű és ehelyett nem kezdtél el szitkolódzni. Üdv. StephanmattheisenItt üzenj! 2015. 07. 06. 21:33
Tudom, hogy nem szitkolódzol, pont azt mondtam, hogy köszönöm, hogy nem tetted ezt. Másrészről pedig igazad van, a jövőben pedig kerülöm az angol nyelvről fordítást, legalább addig, ameddig nem tanulom meg jobban a nyelvet. Szeretnék ezzel kapcsolatban mást is írni, de nem tudom "kimagyarázni magam" ebből, egyszerűen vállalom a szócikkel kapcsolatos felelősséget. Üdv. Stephanmattheisen vita 2015. július 6., 22:46 (CEST)