Szerkesztővita:Teemeah

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Verdana
Xiaolong üzenőfala. Olvasd el az útmutatót, mielőtt üzenetet hagysz!
Szerkesztővita:Teemeah [Sárkánylak. Belépés csak védőfelszereléssel!]


<< Augusztus >>
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
         
2017
Ezt az oldalt Nazar amulett védi/Protected by Nazar Boncugu

1. Kattints az Új téma nyitása gombra felül.
2. Adj címet a szakasznak
3. Miután leírtad a mondanivalód, írd alá négy tildével (~) vagy a szerkesztőablak ceruza gombocskájával (balról a harmadik).

Itt fogok válaszolni, a {{válasz}}(?) sablonnal, ami automatikusan értesíteni fog téged az Értesítések felületen (fent a lap tetején a saját userneved mellett jelenik meg piros számmal).

Ha nem Wikipédiával kapcsolatosan akarsz írni, használd az E-mail küldése gombot a bal oldali Eszközök menüben. Wikipédiával kapcsolatos publikus kérdésekre emailben nem válaszolok! Erre a vitalap való itt.
Függő kérések (ebbe ne írj bele, nem vitalap!)

Mi a véleményed[szerkesztés]

erről az átnevezésről? Szerintem kicsit hibridnek tűnik a dolog, vagy nem? Köszönöm: – Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2017. március 6., 01:49 (CET)

@Joeyline: nem tudom, erről kéne egy megállapodás, nem tudom, hogy a fociműhelynek mi a szokása. Én nem támogatom a hibrid megoldásokat, már a japán animék címeiben is hülyét kapok a félig angol, félig magyaros japán címektől, de az animeműhelynek van erre belső megállapodása. A fociműhellyel kéne ezt megtárgyalni. Ha más nem latin betűs nyelvű klubneveknél is szokás a hibrid elnevezés, akkor logikusnak tűnik, hogy a kínaival is így legyen. Xia Üzenő 2017. március 6., 10:11 (CET)

Március 8.[szerkesztés]

Boldog Nőnapot kívánok! DenesFeri vita 2017. március 8., 10:44 (CET)

Közönöm szépen! Xia Üzenő 2017. március 8., 11:21 (CET)

A kagylósrákok anatómiáj[szerkesztés]

Szia!

Apropó jogsértő képek: előfordulhat, hogy jogsértőek, sőt, valószínűleg igen. Még azelőtt készült a cikk, hogy a képek jogállása/mikéntje/satöbbije tisztázva lett volna a huwikin. Valószínűleg még vannak ilyen képek. Régen készült a cikk:). Nem biztos, hogy kapok-e egyáltalán engedélyt képekre, ha kérek. Szóval töröld őket. Meglátom kapok-e pótlásukra valamit.

Üdv– Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2017. március 15., 12:39 (CET)

@Istvánka: köszönöm. Xia Üzenő 2017. március 15., 16:00 (CET)

TV2 Csoport logók (2. felvonás)[szerkesztés]

Szia! Elkészültem a logókkal: [1], [2], [3], [4]. A Zenebutikkal megszenvedtem, de sikerült mindegyiket megcsinálni svg-ben. Az ittenieket kijelöltem megsemmisítésre Vigyor. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. március 18., 21:57 (CET)

@Sasuke88: awesome Vigyor Lájkoltam! Én meg rendeltem könyveket a japán rock szócikkhez és meg fogom írni. Már úton vannak. Miyavit meg viszem majd kiemelésre nemsokára, szeretném, ha becsillagozódna még az április végi budapesti koncija előtt. Xia Üzenő 2017. március 18., 22:02 (CET)
Az nagyon jó lesz, ha megírod, én biztosan nem tudnék jó cikket írni a témáról, annak ellenére, hogy szeretem Vigyor. Miyavi cikkét majd igyekszem átnézni és plecsnizni, ha jelölöd, örülök, hogy végre a japókkal is foglalkozol, nem csak a koreaiakkal Vigyor. Az tök jó lesz, ha jön hozzánk, kell a népnek a művelődés. Már pár éve is volt itt, biztos tetszettek neki a sikítozó lányok Vigyor. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. március 18., 22:43 (CET)
@Sasuke88: sikítozó fiú is bőven vannak a koncertjein, ahogy youutbeon láttam :P Mindenesetre majdnem minden európai turnéján állomás voltunk, szóval visszajáró vendég. Két éve volt itt utoljára, akkor a barátaim mentek, de akkoriban még nem értékeltem a művészetét :D A Spotifynak köszönhetem, hogy felfedeztem, egy rakás fantasztikus előadóra bukkantam a segítségével már, ez a Spotify tényleg baromi jó találmány. A japánokkal csak vigyázva foglalkozom, egyelőre csak a kedvenceim szintjén. Az meg még nem sok van, Take-csan és Miyavi-kun az egyetlenek :DDD Xia Üzenő 2017. március 18., 22:50 (CET)
Nézd meg a FLOW-t és az Aqua Timezt, szerintem tetszeni fognak. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. március 18., 23:01 (CET)

CEE Spring[szerkesztés]

Szia!

Örülök, hogy foglalkozol a CEE Springgel, nagyon élveztem tavaly is ezt a versenyt :) Azt kérdezném, hogy Mancs kutyust bele lehet még csempészni az article listbe, vagy ez már lezárult és próbáljam meg jövőre? Már frissítettem az angol cikkét ehhez, csak aztán külföldön mászkáltam és kiment a fejemből az egész. üdv, Alensha 2017. március 18., 22:36 (CET)

@Alensha: hová szeretnéd tenni? Kultúra? Társadalom? nem tudom, hova illene... Xia Üzenő 2017. március 18., 22:46 (CET)

én is néztem, hogy nem nagyon van megfelelő kategória. talán a társadalom. 94.21.239.242 (vita) 2017. március 20., 18:07 (CET) (Alensha)

becsempésztem, meg a két Nobel-díjas filmünket is, bocs, hogy belepofátlankodom, csak ezek szerintem fontosak :) elkezdtem angolra fordítani olyanokat, amikről csak magyarul van cikk, mert kicsi az esélye, hogy az angolul nem meglévőket elkezdik fordítani a külföldi wikisek. Alensha 2017. március 21., 19:03 (CET)

Kedves Szerkesztő!

Kérdésemre választ szeretnék kapni magától, mivel ön ezt (is) nagyon vágja.

A kérdésemet már feltettem a mostani szócikkíró verseny vitalapján.

Szerintem helytelenül jelenik meg a " displaystyle A/B>0.5 " szövegrész, ami valamilyen wiki nyelvű parancs lenni. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Pi70 (vitalap | szerkesztései)

Szia, Timi!

Nem lenne kedved írni erről a versenyről egy összefoglalót a Wikimédia blogba? :-)

Üdv,– OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2017. június 24., 21:22 (CEST)

Gitár[szerkesztés]

Arról beszél, hogy az alsó húr szokatlanul vastag. Erre mondja azt, hogy eredetileg 13-64-es készletet használt, ebben 0,064 inch az alsó húr átmérője, most viszont 11-52-est, amiben a 0,052 inches alsó húr vékonyabb. Szóval a szokatlanul vastag alsó húrja már vékonyabb, mint korábban volt. – LADis LA ék.jpgpankuš 2017. március 20., 16:10 (CET)

...bocsánat, nem okoskodásképpen, de még annyiban kiegészíteném, hogy egy fél hanggal (whole step down) lejjebb hangol a szokásosnál (ami annyit tesz, hogy nem E-A-D-G-H-E-re van hangolva, hanem Eb-Ab-Db-Gb-B-Eb-r, egyébként Hendrix és Stevie Ray Vaughan is többnyire ezt a hangolást alkalmazta, hogy vastag húrokat lehessen használni). --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2017. március 20., 16:23 (CET)
@Pallerti:, megtennéd, hogy kiegésztíed ezt a mondatot (ha jó egyáltalán) valami értelmessé a fenti megjegyzésed alapján? Eredetileg 13-64-es húrszettet használt, 2015 óta 11-52-es készletet. Miyavi#Stílusa, technikája első bekezdésében van. Köszönöm előre is. Ehhez nem nagyon értek :-( Xia Üzenő 2017. március 20., 16:27 (CET)

Ja igen, a félhangot kifelejtettem. Eredetileg 13-64-es húrszettet használt, 2015 óta a vékonyabb 11-52-es készletet, amit egy fél hanggal lejjebb hangol.

Itt egy húrvastagság-táblázat. Ebben 13-56-os az extra heavy. Vigyor – LADis LA ék.jpgpankuš 2017. március 20., 16:33 (CET)

@Teemeah, Laszlovszky András: persze szívesen megnézem a cikket, de előtte javítanám is, amit az imént írtam, mert ez nem fél hang lesz ( E♭‐A♭‐D♭‐G♭‐B♭‐E♭), mert akkor half step-et mondana, nem pedig whole step-et, inkább egy egész hanggal (vagy két féllel, kinek hogyan tetszik) D-re lesz lehangolva (D-G-C-F-A-D). --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2017. március 20., 16:38 (CET)

@Laszlovszky András: gondolom sztenderd beállításokat sorol fel? Google-keresésre kapok találatot a 13-64-re is, szóval gondolom lehetséges ez a variáció is. Hogy mindez mit jelent, arról csak halvány sejtelmeim vannak. Könnyebb a vastag húrt ütögetni, mint a vékonyat? Passz :D És azt se vágom, hogy az akusztikus gitárjáról beszél-e egyáltalán vagy az elektromosról :D Xia Üzenő 2017. március 20., 16:40 (CET)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) Nem könnyebb, sokkal nehezebb, de nem a pengetés (ütögetés?) a lényeg, hanem a balkéz, a húrok nyújtása a kihívás. Ez igazából egy kötelező kompromisszum, mert minél vastagabb a húr, annál, teltebb, vaskosabb a hangzás (tehát jobb), viszont annál kevésbé komfortos a játék. Példaképpen: a hangszerboltokban a falról leakasztott elektromos gitáron egészen biztosan 9-es húr lesz, ezt a gitárosok 99% azonnal lecseréli 10-es re, ami egy elfogadható kompromisszum, itt még nem okoz gondot a húrok nyújtása (amiről ugye beszél az interjúban: „...so I’m able to choke the strings”, vagyis „így képes vagyok a húrokat nyújtani”). Értelemszerűen ha lejjebb vannak eresztve a húrok – mint ebben az esetbe is D-e – akkor azért vastagabb húrokkal is megy ez, lásd Hendrix, vagy Vaughan, de a 13-as húr már extrém vastag és biztosan nem túl kényelmes, arról nem beszélve, hogy szerintem akkor erővel húzza a nyakat, hogy a merevítőpálcán is állítani kell. Ez a 11-es húr, meg a D-re hangolás együtt egy teljesen logikus, ésszerű kombó. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2017. március 20., 16:56 (CET)
@Pallerti: ááá, kezd erősödni a lámpafény a ködben :D Mondjuk ő ezt a slapping technikát használja (bár nyilván nem csak ezt), azért gondoltam én laikusan csak, hogy "ütögetni" talán jobb a vastagabb húrt, a basszusgitárok húrja is elég vastag, nem? Egyébként, nem lenne kedved úgy magánban értékelni nekem ezt a gyereket a blogomra? Tök érdekes lenne, mindig mindenki csak triviális dolgokról beszél vele, és alig van valami arról, hogy hogy játszik. Mármint angolul alig van ilyesmi, japánul nem tudok. Xia Üzenő 2017. március 20., 17:07 (CET)

@Pallerti, Laszlovszky András: köszönöm mindkettőtöknek a segítséget. Április 29-én az A38-ban fog fellépni a jóember egyébként, addig szeretném kiemeltetni a cikket, és reményeim szerint készítek pár friss képet is a wikire, már kaptam rá engedélyt is a hajótól. Xia Üzenő 2017. március 20., 16:51 (CET)

Re: Miyavi[szerkesztés]

Szia! Átnéztem a cikket és lenne pár észrevételem.

  • Oszakai tartózkodását jó lenne egyértelműen is leírni, mert furán hat, hogy először Kavanisibe költözött, a következő szakaszban meg "nem tudott Oszakában maradni". Csak annyi utalás van, hogy a "Cerezo Oszaka klub ificsapatában játszott".
  • MYV Popsszon - ez nem inkább MYV Popson? MYV Pops a lemez neve, nem értem hogy kerül oda az a hasonult "sz", a névelője is inkább "az" (legalábbis, ha a kiejtése úgy kezdődik, hogy "em").
  • A forrásoknál jó lenne, ha lenne mindenhol language paraméter (ez a mániám :-)).
  • A Stílusa, technikája szakasz elején lévő idézethez oda kéne írni, hogy ki mondta.

Összességében tetszett a cikk, a japán nevek átírását holnap még ellenőrzöm majd. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. március 22., 21:25 (CET)

@Sasuke88: Az Oszakát javítom. MYV Popsszon, ezt @Sillent DX: javította át, szerintem se jó, mert csak a -val-vel esetében hasonul, az "on"nál nincs is mi hasonuljon, hisz magánhangzós a toldalék... A névelő szerintem "a" mert az MYV Miyavi neve (Miyavinak ejti ezt is, akár a 382-t). Én language paramétert nem teszek angol cikkhez sose, tök fölösleges karakterbővítésnek tartom, az angol nyelvű szöveget azért mindenki felismeri, az is, aki nem tud angolul. A nem angol nyelvűekhez oda van írva szerintem mindenütt. Az idézet szerzője ott van: a Tokyo Weekender magazin :P Köszönöm, hogy átnézted. Xia Üzenő 2017. március 22., 21:48 (CET)
Késő volt már, bocsi. Sillent DX vita 2017. március 22., 22:57 (CET)

@Sillent DX, Sasuke88:, a kiemelésre is ránéznétek majd? Köszönöm :) Xia Üzenő 2017. március 25., 17:19 (CET)

Hétvégén még egyszer ránézek és plecsnizek. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. március 30., 23:16 (CEST)

@Sillent DX, Sasuke88: köszönöm mindkettőtöknek a segítséget a szócikkel és a tanúsítást is. :) Xia Üzenő 2017. április 2., 14:27 (CEST)

Quasi National Parks[szerkesztés]

Szia!

Hozzászólhatok én is a témához, amit Pagony lapjára írtál?--Linkoman vita 2017. március 24., 14:36 (CET)

@Linkoman: miért ne szólhatnál? Xia Üzenő 2017. március 24., 14:43 (CET)


Köszi. Nos:
  • Ahogyan érzékelted is , a japán nemzeti parkok kategorizálásánál szakkifejezés része a "kvázi", amit - szerintem - RÉMES magyarra "majdnem" szóval fordítani.( A Majdnem baleset magyarul látszólagos baleset).)
  • Példa: A "kvázi" a magyar büntetőjogban a halmazat egyik fajtája a "kvázi-halmazat", amit látszólagos halmazatként is használnak (sztem nagyon helyesen).
  • A "kvázi" minősítés lényege, hogy valami nem minősül annak, mint aminek látszik. Tehát a "Látszólagos nemzeti park" vagy kvázi-nemzeti park nem minősül nemzeti parknak, bár a valóságban annak látszik.

El tudnám képzelni akár a Látszólagos nemzeti parkok, akár a Kvázi nemzeti parkok kifejezés kategóriaként való használatát. Üdv.--Linkoman vita 2017. március 24., 14:53 (CET)

@Linkoman: nos, én sose mondtam, hogy Majdnem-Nemzeti parknak akarom fordítani vicc volt, ott van mellette a szmájli, másodszor, nem hiszem, hogy a látszólagos nemzeti park vagy kvázi nemzeti park létező magyar kfejezések vagy hogy értelmezhető lehetne, és hülyén hangzik. Maradok a tájvédelmi körzetnél egyelőre. Annak van értelme és kb. le is fedi a nem államilag, hanem prefektúrák által kezelt természetvédelmi "nem nemzeti park de majdnem" kategóriát. Xia Üzenő 2017. március 24., 15:14 (CET)

Értem. Tehát szerinted ezek tájvédelmi körzetek. Igaz ugyan, hogy a magyar Wikipédia tájvédelmi körzetének angolul a Landscape park (protected area) felel meg, de sebaj.--Linkoman vita 2017. március 24., 15:20 (CET)

@Linkoman: tökéletes megfelelője sose lesz, viszont továbbra is úgy vélem, hogy "látszólagos nemzeti park" összetétel magyarul hülyén hangzik, mi több nevetségesen. Xia Üzenő 2017. március 24., 15:29 (CET)

Vallás-sablon[szerkesztés]

Szia. A Sablon:Vallás infobox-on a fő próféta helyett szerencsésebb volna központi alak-ot írni. Jézust a keresztények például nem prófétának tartják, mégis ez az infobox sok keresztény lapon megjelenik. Sajnos én nem tudtam átjavítani megfelelően. Üdv. – Milei.vencel vita 2017. március 28., 08:51 (CEST)

@Milei.vencel: ilyenkor helyesebb egy új paramétert betenni, mert az átírása minden más szócikkben is át fogja írni a nevet, ami nem lesz jó csak azért, mert egy vallásra a sok közül nem jó ez a paraméternév. Tettem be egy központi alak paramétert, azt tudod használni. Üdv Xia Üzenő 2017. március 28., 15:10 (CEST)
Ok, köszönöm. De hogy lehet, hogy Jézus a központi alakban jelenjen meg, és ne prófétaként? Mert egyenként nem győzném átírni a rengeteg keresztény cikket, ahol így megjelenik.. Kösz. Üdv. – Milei.vencel vita 2017. március 28., 16:16 (CEST)

@Milei.vencel: nem hiszem, hogy olyan sok szócikk lenne, ahol a vallás infobox használva van... Ha mégis, akkor WP:BÜ. Xia Üzenő 2017. március 28., 16:25 (CEST)

OHB pecsét[szerkesztés]

Igazad van. Elnézést, el is feledtem - amikor föltöltöttem, még kevésbé voltam járatos a jogi kérdésekben. Törlödjék! :) Egyed vita 2017. március 28., 21:06 (CEST)

Felelet[szerkesztés]

Köszönöm szépen a szerkesztést és az iránymutatást!

Új vagyok még itt, lassan belejövök a cikkírásba. (Abban sem vagyok biztos, hogy ezen a fórumon kell köszönetet mondani. :) )

Szép napot, üdvözlettel: Filozofus0 Filozofus0 vita 2017. március 29., 12:24 (CEST)

(Ui. A cikkben [Losoncz Márk] közben némi változtatás történt. Ezek majd jóváhagyásra várnak. Minden változtatást olvastam, s igazoltak.)

Bulgária természetföldrajza[szerkesztés]

Szia. Nem kötözködni akarok, de már megint ezek az éghajlati jellemzők! Betűzöl egy táblázatot a cikkbe (Bulgária éghajlati jellemzői), de sehol nincs megadva hogy ezek az értékek hova szólnak. Az egy dolog, hogy te automatikusan a fővárost veszed, bár ki tudja hogy most is oda vetted-e; a kedves olvasó nem tudja hova venni ezeket az értékeket, hogy az egész ország max-min. szélsőségét jelzi, vagy hova a nyavalyába szól?? Ha egy földrajztudós vagy tanár meglátja így a táblázatot, csak mosolyog rajta; látszik rajta hogy egy laikus írta; ráadásul még ki is van tüntetve a cikk. Na ezek után mit gondolnak a wiki minőségéről!? Nem játszani akarom magam, hogy én milyen okos vagyok földrajzból, de az ilyen éghajlati táblázatokba mindig oda szokták írni, hova szól. Üdv. – Milei.vencel vita 2017. március 29., 20:14 (CEST)

@Milei.vencel: az angol wiki fordítása, ha gondod van vele, javítsd ki, WP:SZB, egyébként meg de, kötözködöl. A Wikipédia cikkeinek 90%-át pedig laikusok írják. Ha ekkora földrajzprof vagy, javítsd ki ha tudod. Sok sikert a bolgár nyelvű forráshoz. Xia Üzenő 2017. március 29., 20:38 (CEST)

@Milei.vencel:egyébként meg ott van az enwikiben, hogy (records from all meteo stations), vagyis összesített adat, tehát teljes Bulgáriára vonatkozik. Xia Üzenő 2017. március 29., 20:48 (CEST)

Ezt kellett volna beírni a magyarba is... Nekem nem jött össze, mert megtöri a sort, így: Bulgária (az összes megfigyelőállomás adatait véve) éghajlati jellemzői – Milei.vencel vita 2017. március 29., 20:52 (CEST)

Teemeah, ez teljesen normális, kritikus hozzászólás volt @Milei.vencel: részéről, a cikkben lévő egyik adat pontosítása érdekében, nem kellett volna ilyen módon reagálnod.
Az ilyen hiányosságot sokkal könnyebben tudja javítani az, aki éppen szerkeszti, fordítja a cikket és ezért "benne van" a témában. A másik szerkesztő honnan tudná például, hogy az enwikiből származik ez az adat, te pedig könnyedén megtaláltad.
Ez sem kioktatás akart lenni, csak egy kívülálló véleménye. misibacsi*üzenet 2017. március 30., 16:48 (CEST)

Év szócikke/2016 verseny[szerkesztés]

POTY barnstar.svg Az év szócikke 2016
A 2016-os Az év szócikke versenyen a Bulgária természetföldrajza című szócikked a Földrajz kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2017. március 30., 22:41 (CEST)

Gratulálok, nagyon szép munka volt! Gg. Any vita 2017. március 31., 11:22 (CEST)

Köszönöm. Xia Üzenő 2017. március 31., 11:24 (CEST)

Mit tegyek?[szerkesztés]

Sziaǃ Mit tegyek abban az esetben ha elfelejtettem mentés előtt kimásolni a változtatás részt a CEE Tavasz táblázatába? A Hürrem szultána szócikken dolgozom, csak muszáj volt menteni, mert dolgom akadt.. Tudsz segíteni? – Gerry89 vita 2017. március 31., 13:50 (CEST)

@Gerry89: sajnos fogalmam sincs, hogy mit akarsz mondani. Nem tudom értelmezni a fentieket. A laptörténetben minden változtatásodat megtalálod. Xia Üzenő 2017. március 31., 14:13 (CEST)
Nekifutok akkor még egyszer. Annyi, hogy ugye ha bővített cikket teszünk fel, akkor mellé odalinkelve tesszük a változtatást is, na most ezt nem tudom én hogyan fogom megoldani..Max az ez utánit tudom odatenni. – Gerry89 vita 2017. március 31., 14:16 (CEST)
Továbbra sem értem a problémát, hbármit csinálsz a szócikken, a rendszer azt elmenti és a laptöriből visszanézhető. Xia Üzenő 2017. március 31., 14:22 (CEST)

Dobok[szerkesztés]

Jó a fordításod. Pergő, felső- és oldaltamok, lábdob. A double bass drum két lábdobot jelent, csak itt nem kick drumnak írták, de ugyanaz. A képen is látható, hogy kettő van belőle. Ez csak látványban érdekes, mert a legtöbben egyszerűen dupla lábgépet használnak, amelyikből az egyik kardános, így ugyanazt a lábdobot üti mind a két lábgép, nem kell két darab nagydob. Az Evans egy bőrmárka, a coated heads pedig egy védőbevonatos bőr. A magyar dobosok nem a hüvelyk mértékegységet használják, hanem a collt. – LADis LA ék.jpgpankuš 2017. április 4., 16:24 (CEST)

Re: Yoshiki[szerkesztés]

Nagyszerű! :) Ha elkészült, ezt a cikket is átnézem majd, bár a nőnek öltöző LMBTQXYZ férfiak érthető okokból már távolról is taszítanak Vigyor. Az X Japan után jöhetne majd YUI is, hogy a hölgyemények se maradjanak el :). Figyelem a J-rock cikket is, az is szépen készül. Hmmm..., de jó valakinek, hogy munkaidőben is Wikipédiát szerkeszthet Vigyor. Én a melóhelyen csak apróbb dolgokat csinálok, a nagyobb változtatásokhoz jobban el kellene merülnöm, ami munka közben nem igazán kivitelezhető Vigyor. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. április 5., 21:47 (CEST)

LOL, Hide-ot simán nőnek nézném Vigyor. Ezek közül a számok közül talán J-min a legjobb, de ő sem az igazi. Én azt szeretem, amikor tombol a zene és üvölt a csaj, meg jó a hangulata számnak Favorite, Minél perverzebb egy anime, annál jobb a zenéje XD, Ebben meg elég érdekes dolgokat lehet félrehallani Vigyor. Mondjuk ezek inkább popszámok, semmint rock, de őszintén szólva, ha hallok egy számot nem igazán tudom megmondani, hogy pop vagy rock vagy milyen műfaj. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. április 5., 23:08 (CEST)

Török átírás[szerkesztés]

Sziaǃ Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a következőket ha át kell írni, akkor azt milyen módban tegyemː Nishandji Tadji-zade Dja” fer Cselebi, Sheikh ul-Iszlám Köszönömǃ – Gerry89 vita 2017. április 13., 08:12 (CEST)

@Gerry89: ezt sajnos elég nehéz megmondani, mert nincs a cikkben benne az arab betűs neve, oszmán átírási szabályzatunk meg nincs. A mostani címén nyilván nem maradhat, ez valami hibrid angol-magyar izé. És miért van benne macskaköröm...? Max a török alapján tippelni tudok csak:Nisandzsi Tadzsizade Dzsáfer Cselebi. Bár a cselebi az egy cím, de mert Evlija Cselebinél is nagybetűvel írjuk megszokásból, talán itt is lehet... Nagyon kéne már egy WP:OSZMÁN... @Mathae:? Xia Üzenő 2017. április 13., 08:45 (CEST)

A Shaykh al-Islām-nak arabból kellene lennie átírva, ebben Mathae a szakértő :) Xia Üzenő 2017. április 13., 08:47 (CEST)

Köszönöm a gyors választ, átneveztem, meg kékítettem ahol hivatkoztak rá. Iszkender Cselebit is átneveztem a fentiek szellemében. Shaykh al-Islām ügyben írtam Mathae-nak, köszönöm a javaslatot. Üdvː – Gerry89 vita 2017. április 13., 14:21 (CEST)

Fényképezés[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm a részletes választ, valóban megfontolandó, amit írtál. A szerk.lapodon lévő kép valóban profi minőség! Szerintem egy elmosódottabb kép belefér egy koncert hangulatába, persze döntés dolga, ki mit akar kifejezni a képpel. misibacsi*üzenet 2017. április 17., 16:58 (CEST)

Kémia[szerkesztés]

Szia! A véleményed szeretném kérdezni a Fájl:Inozitol.jpg kép kapcsán. Szerinted ehhez kell engedély, vagy egyszerű geometriai ábrának fogható fel? – Regasterios vita 2017. április 17., 23:27 (CEST)

@Regasterios: szerintem ehhez kell engedély... Vagy újra kell rajzolni svgben. Xia Üzenő 2017. április 17., 23:43 (CEST)
Értem, köszi. – Regasterios vita 2017. április 17., 23:45 (CEST)

Idegen nevek átírása[szerkesztés]

Szia Xia! Kérlek légy a segítségemre, mint az idegen (főleg keleti) nevek szakértője. Az alábbi cikkben magyaros átírásúra cseréltem az orosz és japán neveket, főleg utóbbiakat ellenőrizd kérlek: [5], de persze az oroszokkal kapcsolatban is elfogadom a javaslatokat. Jók lesznek így? Vagy sem? Vagy mégis? Köszönöm a segítséged! :) Cvbncv Vince(érveljünk) 2017. április 18., 13:21 (CEST)

@Cvbncv: szia! Javítottam őket. Ha esetleg lesz időd, majd ránéznél a Yoshiki kiemelésére? Köszönöm előre is :) Xia Üzenő 2017. április 18., 13:47 (CEST)
Köszi, szuper! Megteszem, amit tudok! :) Cvbncv Vince(érveljünk) 2017. április 18., 13:50 (CEST)

Sisa (családnév)[szerkesztés]

Szia, Írtam Rlevente vitalapjára. Csak annyit szeretnék mondani, hogy ez nem magánkutatás ! A Family Tree DNA (angol wikin utána tudsz nézni) végezte a kutatást, aminek része a magyar projekt amit Fehér Tibor vezet. A megadott oldalon ott áll a vizsgálat eredménye és az értékelés (származás, hely, közös ős időpontja stb.). A projekt oldalán kb. 1 héten belül frissülnek az információk, ahol pontosan le lesz írva az amit cikkhez írtam. A név eredetével kapcsolatban nem hiszem, hogy bármi kutatás jellegűnek tűnik, mert a megadott forrásokban ez már megjelent. Minden forrás rendben van. Bátky Zsigmond, Rásonyi László, Valery Stojanow által leírtak gondolom megfelelnek a wikinek.Szavár vita 2017. április 21., 14:25 (CEST)

Hiányzó képlicenc sablonok[szerkesztés]

Szia! Már régóta hiányolom a normális albumborító, poszter, könyvborító licenceket. Például itt van ez a poszter: Fájl:Zsivány Egyes poszter.png. Az engedélyhez be van rakva az engedélysablon, de licenc az sehol, hogy mit ábrázol a kép. Továbbá jó lenne végre a stoptáblás kezek helyett valami normális copyright jelzést használni, még egy wikin se láttam ilyen kezes plecsniket képlicenc vagy más kapcsolódó sablonban. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. április 29., 02:20 (CEST)

Na nekiestem a licencsablonoknak, a Wikipédia:Képek licenceinek megadása lapnak és mindennek, ami él és mozog Vigyor. Elsőként az idézhető dolgok sablonjait dolgoztam át, gagyi duma helyett a jogszabályok és a WP:NEMSZABAD vonatkozó passzusainak feltüntetésével. Az engedélykötelesek közül a {{Poszter}}-t alakítottam át, ennek a mintájára csinálnám meg a többit is. De most várok egy picit, hátha valakinek nem tetszik vagy van jó ötlete. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. április 29., 18:35 (CEST)

@Sasuke88: a poszter sablont használni se lenne szabad. Azért vannak pirossal ezek a sablonok, és tilos kézzel, mert ezek TILOSAK. A poszter engedélyköteles, tökmindegy, hogy ráteszed-e a poszter sablont, attól még törlendő marad, ha nincs rá engedély. Régebben használt sablon, amikor még nem kötöttük OTRS-engedélyhez, de mióta igen, azóta a poszter sablon gyakorlatilag redundáns. Ha van a képre engedély, akkor kifejezetten tilos a poszter sablon használata, a {{jogvédett}}(?) sablont kell használni az engedély leírásával és az OTRS sablont kell mellékelni hozzá. Én jobban szeretném, ha partizánakció helyett a sablonok átalakítását előre megbeszélnék a közösséggel, mert ezek nem véletlenül vannak úgy, ahogy. :-) Xia Üzenő 2017. április 30., 20:47 (CEST)

Pont azért akarom ezeket a sablonokat átalakítani, mert jelenleg semmire se jók. A jogvédett sablon meg alá az OTRS ticket inkább az engedély paraméterhez való, a licenc alá kellenének a poszter, albumborító, logó stb. sablonok, ezek írnák le egy laikus számára is normálisan, hogy mit ábrázol a kép, mik a használatának jogi vonatkozásai és ezekkel lehetne akár típus szerint kategorizálni a képeket. Nyilván csak engedélyezett képeknél lennének használva, nézd meg a {{poszter}} sablont hogyan alakítottam át, ilyesmi lenne a többi is, de várom a javaslatokat. Miután évek óta tarthatatlan a helyzet a licencsablonokkal (elavultak, gagyik), jobbnak láttam felkeverni az állóvizet több fronton is. ITT már folyik is kapcsolódó megbeszélés, Pallerti is csatlakozott a hadművelethez :-). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. április 30., 22:28 (CEST)
Mintának megcsináltam a Fájl:Zsivány Egyes poszter.png-t, hogy világos legyen, mire gondolok. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. április 30., 22:31 (CEST)

Válasz[szerkesztés]

Küldtem üzenetet, ugyanoda. Remélem megkapod. A vitalapodon rossz helyre sorokat töröltem, elnézést! Üdv– Grga 2017. május 1., 16:25 (CEST)!

Hide[szerkesztés]

Timi, az ilyen képeket miért nem rögtön a Commonsra töltöd fel? – Burumbátor Súgd ide! 2017. május 1., 22:24 (CEST)

Burumbátor: Azért mert a filmkockák korlátozott felhasználhatóságú, jogvédett képek, amelyek nem tölthetőek fel a Commonsba. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. május 1., 22:37 (CEST)

Köszi! Csak nem volt egyből világos, hogy filmkockáról van szó. – Burumbátor Súgd ide! 2017. május 1., 22:43 (CEST)

@Burumbátor: filmkocka licenccel van feltöltve... ennél hogy legyen egyértelműbb? :) (amúgy a forrás is ott van: DVD) Xia Üzenő 2017. május 1., 23:27 (CEST)

Miyavi[szerkesztés]

Szia Timi, tanúsítottam egyedül a Nevek és idegen szavak szekcióhoz nem szólnék, az nekem totál kínai (ez afféle szóvicc, ugye, hogy japán aztán nekem meg kínai, csak így humorosan ;-)). Gratulálok, pompás cikk! --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2017. május 7., 08:12 (CEST)

Yoshiki (lassan minden új kedvenced kap szakaszcímet :)[szerkesztés]

Szia! nekem az nem világos még, hogy a Yoshiki a keresztneve és a Hayashi a vezetékneve? mert az angolban is ebben a sorrendben van, hogy Yoshiki Hayashi, de a magyar átírásban is, amiben vissza szokták cserélni tudtommal japán névsorrendre. Alensha 2017. május 7., 21:19 (CEST)

@Alensha: Hajasi Josikiként van magyarul, és keleti névsorrendet követ a szócikk, vagyis a Yoshiki az utóneve. @Sasuke88: cserélte meg Hepburnben, nem tudom miért, tudtommal a Hepburn is keleti névsorrendet követ, csak az angol wikiben szeretik angolosítai a formátumot... Xia Üzenő 2017. május 8., 08:31 (CEST)

Azért írtam át, mert gyakorlatilag az egész Huwikiben angolosan fordított a Hepburn és a WP:JAPÁN is felületesen így ír: "A Hepburnben a család- és utóneveket nyugati szokás szerint gyakran felcserélik, ezeket az eredeti kandzsi vagy hiragana alapján ellenőrizni kell, a magyar átírásban ugyanis a japán sorrendet követjük: elöl a családnév, utána a személynév." Igazából nem derül ki belőle, hogy a Hepburn-alaknál milyen névsorrendet kellene használni. Én is inkább a keletit támogatnám, de ahhoz kéne valami megbeszélés, mert rengeteg helyen javítani kellene. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. május 8., 21:09 (CEST)

engem így eléggé összezavart, szerintem a Hepburn csak egy átírás, vagyis a szavak sorrendjét nem kellene felcserélni. azért is zavart meg, mert van olyan japán sztár (Utada), aki egy időben a vezetéknevét használta művésznévként. -- Alensha 93.40.178.106 (vita) 2017. május 8., 21:19 (CEST)

@Sasuke88:, ahogy a vitalapodon is írtam, "megtévesztő az olvasó számára, mert most pl. úgy néz ki, mintha a 林 佳樹 olvasata Yoshiki (林) Hayashi (佳樹) lenne, holott pont fordítva van". A nihongo sablonban nem lenne szabad felcserélni a sorrendet, mert a kandzsi is benne van. Xia Üzenő 2017. május 8., 21:25 (CEST)

Ezzel én is tisztában vagyok és szerintem is jobb lenne a keleti névsorrend, de akkor meg kéne beszélni legalább a témához érdemben hozzászólni tudó szerkesztők között, meg kiegészíteni a WP:JAPÁN-t, hogy biztos alapon lehessen nekiállni a több ezernyi előfordulás javításának. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. május 8., 21:59 (CEST)
@Sasuke88: a wp:japán nem írja elő, hogy nyugati sorrendben kéne írni a hepburn formátumban a neveket, csak azt írja, hogy "A Hepburnben a család- és utóneveket nyugati szokás szerint gyakran felcserélik". Én nem látom, hogy mi tiltaná meg a megcserélést, vagy miért kéne ezt még túltárgyalni, amikor eleve szabályozva sincsen az irányelvben... A logikus megoldást kell követni és kész.. Xia Üzenő 2017. május 8., 22:37 (CEST)
Nekem 8, de ne tetszés, hanem útmutató alapján legyen mindenhol keleti névsorrend. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. május 9., 18:38 (CEST)

Angol nyelv paraméter[szerkesztés]

Rendben, köszi! :) Én szeretem, ha fel van tüntetve az angol nyelv is, annak ellenére, hogy sokan felismerik. De előfordul olyan eset is, amikor a címből nem derül ki, hogy milyen nyelvű az oldal. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. május 8., 21:09 (CEST)

Re:Fájl:Zsivány Egyes poszter.png[szerkesztés]

Szia! Figyelmeztető sablonként (ha az volt egyáltalán) már rég elvesztette funkcióját, én egy új funkciót szánok neki a kialakult jogi szabályozások alapján. A jogvédett sablon önmagában semmire nem jó. Nem írja le egyértelműen, hogy mit ábrázol a kép (tehát miért jogvédett), nem tartalmazza a vonatkozó jogszabályokat, nem lehet vele rendesen kategorizálni, nem tartalmaz olyan fontos információkat a feltöltőnek, hogy pl. egy poszter maximális mérete 800X800px lehet (ezeket csak a WP:NEMSZABAD-ból lehet kibogarászni, én is csak pár hete bukkantam rá, pedig már itt vagyok a Wikin 7,5 éve). Lehet, hogy neked ilyen egyszerű kezeslábas box megfelel (apropó, milyen licenc jelölése a kezes stoptábla? Vigyor), mert érted, hogy mi micsoda, de adjunk már normális tájékoztatást a tapasztalatlan szerkesztőknek és az olvasóknak is. Mellesleg, ha a poszter nem licenc, akkor a képkocka sem az... – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. május 9., 18:54 (CEST)

Re:Mun Dzsein[szerkesztés]

Sziaǃ Mert jogsértő volt és tegnap törölték a commonsból így nem volt ott semmi. Andrew69. Blue a v.svg 2017. május 11., 08:40 (CEST)

Fájl:Mobil-MADI-2007.jpg[szerkesztés]

Szia!

Kisöpröm a vitatott licencű képeket. Ennél elfelejtettél indoklást írni. Nem szeretném megpróbálni kitalálni a gondolataidat :-). Megtennéd, hogy írsz a vitalapjára egy indoklást? Azt látom, hogy a feltöltőnek írtál és válaszolt: Szerkesztővita:Niza#Fájl:Mobil-MADI-2007.jpg. Emellett fenntartod, hogy a kép licence vitatott? Köszi. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. május 14., 22:04 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: szia. fenntartom. a szkennelés nem alkot szerzői jogot, a brossúra kreatívan van megtervezve és a múzeum rajza is szerepel rajta, ami lehet jogvédett. Xia Üzenő 2017. május 14., 22:23 (CEST)
Köszönöm! Ennek megfelelően töröltem a fájlt. Ezzel a vitatott licencek kategóriája kiürítve. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. május 14., 22:28 (CEST)
Köszi a törléseket :) Xia Üzenő 2017. május 15., 09:17 (CEST)

Szerkesztővita:Petrigabor#Engedély képekhez[szerkesztés]

Szia! Megpingeltelek, de biztos nem jelezte ki. Arra szerettelek volna kérni, hogy szólj hozzá ehhez. Köszönöm. – Regasterios vita 2017. május 18., 20:30 (CEST)

@Regasterios: elkerülte a figyelmem, köszönöm, hogy szóltál. Válasozltam ott.Xia Üzenő 2017. május 19., 09:26 (CEST)
Köszönöm. – Regasterios vita 2017. május 19., 10:01 (CEST)

Kedves Teemeah, ha van hozzáférésed, az engedélykérő sablonszövegekben javítani kellene egy (nem annyira) apróságot. "Beleegyezek, hogy a képek a Wikimédia-projektek oldalain..." A beleegyezik ige ragozása egyes szám első személyben helyesen: beleegyezem. Köszönöm, üdv, – Petrigabor vita 2017. május 19., 12:46 (CEST)

E-sim[szerkesztés]

Válaszolt a szerköfben: E-sim 2017. május 23., 18:29-kori változata. Apród vita 2017. május 23., 18:39 (CEST)

Továbbírta: [6]. Sőt, még "moderálni", kezelni és ellenőrizni is ő szeretné a szócikket: Vita:E-sim. Apród vita 2017. május 28., 21:03 (CEST)

Nem tudom, miért írod nekem ezt, nem én vagyok az egyetlen járőr a Wikipédián.... Xia Üzenő 2017. május 28., 21:31 (CEST)

Csak mert a május 23-i szerköfben neked válaszolhatott (pontosabban szerintem neked). De jó, nem zargatlak tovább ezzel, bármi történjék is. Apród vita 2017. május 28., 21:40 (CEST)

Ke Jie = Ko Csie ?[szerkesztés]

Szia, ugye jól tettem át magyarra en:Ke Jie nevét Ko Csie-re? Előre is köszönöm. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. május 31., 10:58 (CEST)

@Rlevente: igen. :) Xia Üzenő 2017. május 31., 11:01 (CEST)

Kérés[szerkesztés]

Kedves Teemeah!

Kérlek nézz rá erre a sablonra, mert úgy látom a művész koreai. Neve átírásában pedig nem vagyok biztos. Jobb szeretném, ha helyesen lenne. :) Üdv, – Fmvh vita 2017. június 6., 23:19 (CEST)

@Fmvh: szia. keresés alapján úgy tűnik, hogy az úr német állampolgár, ez esetben én így hagynám. Xia Üzenő 2017. június 7., 08:37 (CEST)

Rendben. Csupán a kíváncsiság kedvéért, hogyan lett volna helyesen? :)– Fmvh vita 2017. június 7., 10:20 (CEST)
@Fmvh: 양덕규 Jang Dokkju. Ha lenne róla szócikk, abban benne lehetne, de a német wikin sincs cikke. Xia Üzenő 2017. június 7., 10:46 (CEST)

re: Iron Maiden[szerkesztés]

Szia, szerintem helyesen írtam, ha gondolod, megkeresem a hivatkozást. És van Iron Maiden (hard rock együttes). – Vépi vita 2017. június 9., 11:11 (CEST)

OH 277. o. „Az idegen írásmódú többszavas kifejezések ... vonatkozásában nem érvényesítjük a mozgószabályt, helyette különírást alkalmazunk: ... heavy metal őrület” – Vépi vita 2017. június 9., 11:22 (CEST)

Re: Képregényhelp[szerkesztés]

Szia! Hát ebben pontos választ @Raziel: tudna adni, de ugye ő már régóta nincs itt :(. Én még sosem merültem el a nyugati képregények világában, de a munkásságából az bogarászható ki, hogy két fejezet megalkotásakor volt társszerző (Batman v2 #12: "Ghost in the Machine" (a, with Scott Snyder, 2012) és Batman: Black and White v2 #6: "Bruce" (a, with Olly Moss, anthology, 2014)). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. június 12., 18:51 (CEST)

@Sasuke88: köszönöm! Xia Üzenő 2017. június 13., 14:17 (CEST)

Csonnam Dragons[szerkesztés]

Szia! Úgy tudom, te vagy a koreai, kínai és japán átírások szakértője. Most amikor megláttam, hogy egy anon a Feczesin Róbert szócikkben a Csonnam Dragons magyaros átírást koreaira (Jeonnam Dragons) javította (amit én természetesen visszaállítottam), felmerült bennem, hogy a Jeonnam Dragons szócikket át kéne nevezni Csonnam Dragons-ra, mert a cikk címe a koreai átírásra hivatkozik. Ezt megtehetem? Benedetto vita 2017. június 21., 21:24 (CEST)

@K-Ben04: passz. Nem tudom, mi a fociműhely irányelve a vegyes írású klubnevekre vonatkozóan, ezt ott kéne megbeszélni. Szerintem ha egy klub a mezén pl. latin betűkkel írja a nevét, akkor nem kéne hibrid magyar-angol írással írni a nevüket, de ez az én magánvéleményem. A műhely irányelveit kell követni. :-) Xia Üzenő 2017. június 21., 22:30 (CEST)

Magányos cédrus (festmény)[szerkesztés]

A szócikk kizárólag idézetekből áll. Ezeket pontos hivatkozással elláttam. A szócikket törölték! Kérdezem, most jobb, hogy azóta sincs szócikk erről a témáról? Torma István vita 2017. június 24., 15:55 (CEST)

@Torma István: nem tudom, miért nekem írod ezeket, de válaszolok: egy 'teljes szócikk nem állhat kizárólag idézetekből. A Wikipédia nem idézetek gyűjteménye, hanem enciklopédia. A szócikkek szövege próza kell hogy legyen, objektíven megírt fogalmazvány, és nem lehet idézetek halmaza. Javaslom olvasgatásra a Wikipédia:Felküldési útmutató alján a szövegekre vonatkozó részt és a WP:NEMSZABAD oldalt. Jó lenne, ha a Wikipédia szabályaihoz tartaná magát mindenki, aki cikket készít, akkor nem alakulnának ki ilyen helyzetek. Nem lehet mindenféle jogvédett szövegből idézeteket összeollózni és azt szócikknek hívni. Úgyhogy igen, jobb, ha nincs róla semmi, mintha mások szellemi tulajdonának összeollózása van a cikkben. A Wikipédiára a szócikkeket a szócikk íróinak a saját szavaikkal kell megfogalmazni, mert nem magánweboldal vagyunk meg blog, hanem szabad licencű enciklopédia, szabályokkal. Köszönöm a megértésed. Xia Üzenő 2017. június 24., 18:33 (CEST)

Sun Bin Ököl[szerkesztés]

Felmerült ez: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Magyarországi Sun Bin Ököl. Az számomra egyértelmű, hogy maga a Magyarországi Sun Bin Ököl szócikk nem nevezetes, viszont azt nem tudom, hogy maga a Sun Bin Ököl szócikk nevezetes témával foglalkozik-e, mivel a Google-n magyar nyelven nem találtam a Sun Bin Ökölről független forrást. Rólad pedig tudom, hogy foglalkoztál már kínai harcművészettel is, Kínával is. Apród vita 2017. június 25., 17:05 (CEST)

@Apród: a sun bin quan létezik, de hogy mennyire nevezetes, az vitatható. Gyakorlatilag minden mester kitalálhat magának valami "stílust". Független oldalakat angolul se találok, csak blogokat. Xia Üzenő 2017. június 25., 17:28 (CEST)
Akkor ezek szerint nagyon ingatag alapon áll az is. Úgy látom, külföldi wikiken sincs róla szócikk, pontosabban aszturleóni wikipédián piros linkelte a Shaolin Kung Fu szócikkben valaki a Sun Bin Quant. Törlésre jelölöm akkor a Sun Bin Ökölt. Aztán eldöntődik a sorsa ott. Apród vita 2017. június 25., 17:48 (CEST)

Képmás[szerkesztés]

Szia!

A {{Képmás}}(?) sablonnal ellátott, nem rendezett képekre mennyi a törlés előtti várakozási idő? Itt is 5 nap (legyen)? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. június 26., 11:45 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Hát, engedélykéréshez kötött, ez lehet hosszabb idő, ha valaki megpróbál engedélyt kérni, de itt turistákat ábrázol, nem valószínű, hogy utólag ez menni fog, szóval 5 nap bőven elég szvsz. Lehet hogy ezt a sablont is át kéne alakítani a többi mintájára. Mondjuk ritkán kell használni. Xia Üzenő 2017. június 26., 13:42 (CEST)

Szerintem ha valaki megpróbál hasonló helyzetben engedélyt kérni, akkor az használja(hatja) az engedélykérés folyamatban sablont, amely szavatolja a 30 napot, így az ilyen sablonnal ellátottak, szerintem is lehetnek ötnapos határidejűek. Annyi elegendő arra, hogy a feltöltő (vagy aki úgy véli, be tudja szerezni az engedélyt) eldöntse, próbálkozik-e az engedély beszerzésével. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. június 26., 13:47 (CEST)

Oké. Xia Üzenő 2017. június 26., 13:53 (CEST)

átírás[szerkesztés]

Szia! Egy cikkben kellene pontosítanom; ezeket Te hogy írnád magyarul: Chiangrai United (thai) és Dibba Al-Fujairah (UAE) ? – Gerry89 vita 2017. június 26., 19:32 (CEST)

@Gerry89: Szia, sajnos nem tudok segíteni egyikben sem, se a thai, se az arab nem az erősségem. A helyesírási kocsmán talán tudnak segíteni. Üdv Xia Üzenő 2017. június 26., 20:48 (CEST)

Re: CEE Tavasz szócikkíró verseny[szerkesztés]

Szia. Köszönöm a meghívást, de nem tudok részt venni a találkozón. Üdv, – Hetus vita 2017. június 30., 18:12 (CEST)

@Hetus: Sajnálom. Akkor emailben kellene megbeszélnünk majd az utalvány ügyét. Foglak keresni majd, hogy hova írj (nem látok email küldése opciót nálad). Üdv Xia Üzenő 2017. június 30., 20:15 (CEST)

Minden elismerésem[szerkesztés]

Barnstar of High Culture.png '
Elismerésül A CEE Tavasz 2017 megszervezéséért, és lebonyolításáért. Remélem minden szerkesztő egyetértésével. – Texaner vita 2017. július 1., 20:14 (CEST)

KTX[szerkesztés]

Szia,

Te írtad a KTX cikkben:

2016. december 9-én adják át a Szuszo nagysebességű vasútvonalat, mely a KTX alternatívája lesz, a SzuszoPuszan útvonalat 2 óra 9 perc alatt teszi meg.[1]

Légy szíves ezt nézd át még egyszer, mert ez számomra nem kerek. Kizártnak tartom, hogy a KTX alternatívája lenne, mivel ez is egy nagysebességű vonal. Nem inkább a hagyományos vasút alternatívája lenne ez? – B.Zsolt vita 2017. július 7., 00:58 (CEST)

@B.Zsolt: nem, ez a KTX alternatívája, külön kell rá jegyet is venni, a sima Korail bérletek nem működnek rá, például. Külön weboldala van: http://www.srail.co.kr/main.do és egy másik vállalat üzemelteti. Olcsóbb és gyorsabb mint a KTX. Xia Üzenő 2017. július 7., 09:13 (CEST)

Suh Yun-bok[szerkesztés]

Szia! Segítséget szeretnék kérni. Suh Yun-bok koreai atlétának mi a pontos átírása magyarra? Köszi, Csurla vita 2017. július 10., 08:28 (CEST)

@Csurla: Szia, Szo Junbok. Üdv Xia Üzenő 2017. július 10., 10:10 (CEST)

Köszönöm, Csurla vita 2017. július 10., 17:08 (CEST)

E-mail[szerkesztés]

Szia! Láttam, hogy küldtél e-mailt a CEE Tavasz 2017-el kapcsolatban, az értesítések fül alatt jelzi is, de megnyitni nem tudom, e-mailem nem érkezett. Bár regisztrálva vagyok az itteni rendszerbe, lehet, hogy valami technikai hiba van, úgyhogy leírom ide: kovacsgergo1989@gmail.com. – Gerry89 vita 2017. július 10., 21:50 (CEST)

Köszönöm, így már rendben volt, délután továbbítottam is a válaszom a megadott e-mailre. Gerry89 vita 2017. július 12., 20:31 (CEST)

angol[szerkesztés]

Szia, Timi! Be tudnál nézni az angolból fordított John A. Macdonald cikk kiemelésére? Még csak az elején tartok az átolvasásnak, de egyre gyanúsabb, hogy félrefordítások vannak benne. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. augusztus 3., 17:27 (CEST)

Fanni Nagy török témájú cikkei[szerkesztés]

Szia, megnéznéd ezeket: Mehmed herceg (II. Szelim fia) és Selimiye szultána. Szerinted maradhatnak vagy kamucikkek? – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. augusztus 9., 20:19 (CEST)

@Rlevente: nem tudom, hogy létező személyek-e, de ez így akkor is szubcsonk... Ha Szulejmán sorozatból vannak, akkor nagy valószínűséggel kuka az egész... Xia Üzenő 2017. augusztus 9., 21:19 (CEST)