Szerkesztővita:Teemeah

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Verdana
Szerkesztővita:Teemeah [Sárkánylak. Belépés csak védőfelszereléssel!]


<< November >>
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
         
2018
We Are X! Életem legnagyobb élménye, hogy találkozhattam ezzel a hihetetlenül tehetséges, kedves, remek emberrel. Ha lehet, mostantól még nagyobb rajongója vagyok az X Japannek. :-)
Ezt az oldalt Nazar amulett védi/Protected by Nazar Boncugu

1. Kattints az Új téma nyitása gombra felül.
2. Adj címet a szakasznak
3. Miután leírtad a mondanivalód, írd alá négy tildével (~) vagy a szerkesztőablak ceruza gombocskájával (balról a harmadik).

Itt fogok válaszolni, a {{válasz}}(?) sablonnal, ami automatikusan értesíteni fog téged az Értesítések felületen (fent a lap tetején a saját userneved mellett jelenik meg piros számmal).

Ha nem Wikipédiával kapcsolatosan akarsz írni, használd az E-mail küldése gombot a bal oldali Eszközök menüben. Wikipédiával kapcsolatos publikus kérdésekre emailben nem válaszolok! Erre a vitalap való itt.

Függő kérések (ebbe ne írj bele, nem vitalap!)

Sablon:Zenemű_infobox[szerkesztés]

Kérésemre Máté szerkesztőtárs kiegészítette a Sablon:Zenemű_infobox-ot. Nem tette meg azonban az XML kód esetében. A mai nap - életemben először - megkíséreltem beleírni ebbe a kódba. Ellenőriztem a Lili Marleen szócikknél: működni látszik. Sajnos, amikor rákattintottam, hogy XML érvényesítése, akkor elküldött engem az archivumba. Kérlek, nézz rá, és írd meg, ha elszúrtam valamit (lehet, hogy nem kapcsoltam ki a WikiEditort?).

Ja, mégegy: szabad-e és lehet-e linket elhelyezni a sablonmester anyagai közé úgy, hogy működjék is? MZ/X vita 2018. szeptember 13., 11:37 (CEST)

@Jzana: én ehhez a részéhez annyira nem értek, sajnos. A Sablonműhely vitalapján biztosan tudnak segíteni ebben. Xia Üzenő 2018. szeptember 13., 20:55 (CEST)

Problémás képek[szerkesztés]

Szia! Csigalassúsággal, de haladok a problémás képek felszámolásával. Ez a lap most kiürült. Kérlek mondd meg, mi legyen vele. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2018. szeptember 22., 11:05 (CEST)

@Burumbátor: Szia, szerintem törölhető is az allap, most már sokkal szigorúbbak a szabályaink, mint amikor ez készült, így valószínűleg felesleges a problémás képeket listázni. Xia Üzenő 2018. szeptember 22., 19:06 (CEST)

Sun-mi Hwang[szerkesztés]

Köszönöm az átirányítást. Hogyan kell csinálni? Partmoso vita 2018. szeptember 25., 15:17 (CEST)

@Partmoso: A szerkesztőablak felső ikonsorában a Haladó gombra ha nyomsz, az utolsó előtti, nyilat ábrázoló gomb, ha ráviszed az egeret, akkor kiírja, hogy Átirányítás. Ha erre kattintasz, akkor ez fog megjelenni:

#ÁTIRÁNYÍTÁS [[Céllap neve]]

Fontos, hogy átirányítást csak üres lapra szabad tenni (tehát semmi más szöveg nem lehet benne, hisz ennek csak annyi a funkciója, hogy ha valaki begépeli a címét, akkor a másik névre viszi át). Üdv Xia Üzenő 2018. szeptember 25., 21:00 (CEST)

Hol jutok egyszerűen ciril(orosz) billentyűzethez Budapesten?[szerkesztés]

Moszkvában végeztem. Jön a kedvem az orosz Wikipédiához, de ahhoz ciril billentyű kell. Segíts, kérlek! Partmoso vita 2018. szeptember 25., 22:02 (CEST)

@Partmoso: a windowsban hozzá lehet adni nyelvet a billentyűzethez. Windows 10-ben lent a tálcán, ahol írja, hogy HUN, rákattintasz, majd ott a Nyelvi beállításokra. A felugró ablakban Újabb nyelv beállítása opció, és ott kiválasztod az oroszt. A billentyűzetkiosztást meg tudod nézni googleben is, ha gondot okoz megjegyezni a betűk helyét, akkor ebayről lehet rendelni a billentyűzetre matricát. Ha nem Windows 10-ed van, akkor így fejből nem tudom, hol vannak a billentyűzetbeálíátsok, javaslom nézz szét a Vezérlőpultban és keress nyelv hozzáadása opciót. Üdv Xia Üzenő 2018. szeptember 26., 12:57 (CEST)

@Partmoso: Vagy esetleg itt. – Burumbátor Súgd ide! 2018. szeptember 26., 13:29 (CEST)

Helyesírási segélysablon[szerkesztés]

Kedves Teemeah!

Te 2017 márciusában helyesírási segélysablont tettél a Magyarország területe a honfoglalásig vitalapjába. Én néhány napja törlési megbeszélést kezdeményeztem a szócikkről több ok miatt - beleértve a címet is: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Magyarország területe a honfoglalásig. Azt szeretném kérdezni, hogy azok után hogy törlési megbeszélést kezdtem a szócikkről, levehettem a helyesírási segélysablont a vitalapról? Szép napot kívánok! Apród vita 2018. szeptember 27., 00:01 (CEST)

@Apród: Szia! Szerintem ezzel várni kéne a törlési végeredményééig. Ha törlik a cikket, akkor majd le lehet venni, ha marad akkor maradnia kell a sablonnak is. Xia Üzenő 2018. szeptember 27., 11:22 (CEST)

Rendben. Apród vita 2018. szeptember 27., 11:58 (CEST)

Szócikk törölve lett, segélysablon törölve lett. Szép napot kívánok! Apród vita 2018. október 1., 03:19 (CEST)

Elítélt politikusok[szerkesztés]

Szia! A legutóbbi kategóriajavaslatodból kimaradt, hogy minek a mintájára. Ha ott egy kategóriára utalsz Kategória:valami Tudom, én is ebbe a hibába futottam néhány heteBalfülü2 vita 2018. október 5., 11:00 (CEST)

Nem maradt ki semmi, ott van, hogy minek a mintájára. :) 12 év wikizés alatt azért már megtanultam kategóriát linkelni :P Xia Üzenő 2018. október 5., 17:12 (CEST)

Elhunyt költők, írók[szerkesztés]

A Koreai költők, írók listájába három személy halálhírénél tettem be, hogy 2017-ben ill. 2018-ban elhunytak, kettőnél rejtetten a forrást is betettem. Ha akarod feloldhatod a források rejtettségét, a harmadikra is lehet, hogy rejtetten odateszem a forrást, hogy Ho Szugjong most októberben hunyt el: Ho Szugjong halálhíre. Apród vita 2018. október 8., 17:00 (CEST)

@Apród: rendben, köszi :) Xia Üzenő 2018. október 8., 18:40 (CEST)

Days of our Lives[szerkesztés]

Látom, hogy te nevezted át annak idején a Days of our Lives szócikket 2013-ban ([1]), ezért jelzem ezt itt, mert ugyan az angol wiki a Days of our Lives alakváltozatot is jónak tartja, de angol szócikknevében inkább a nagybetűs Our-t használja: Days of Our Lives angol lapváltozata. Mindenesetre rákérdeztem a nyelvi kocsmafalon: Wikipédia:Kocsmafal (nyelvi)#Days of our Lives. Szép napot kívánok! Apród vita 2018. október 10., 23:54 (CEST)

@Apród: én azért neveztem át a szócikket, mert lifes volt írva a címben, ami helytelen (nem ez a sorozat címe). Az angolok meg évtizedek óta képtelenek eldönteni, hogy mikor mit írnak nagybetűvel, ez még attól is függ, hogy éppen melyik style guide van az adott helyen használatban... (APA, Chicago Manual...) Itt meg attól is függ, hogy szó szerintinek vesszük-e a címadást (a sorozat logójában kisbetűs), vagy ragaszkodunk a helyesírási elvekhez (melyikhez, APA, Chicago Manual, AMA?) A Jóbarátok is egybeírandó mint sorozatcím, pedig helyesírásilag helytelen. :) Xia Üzenő 2018. október 11., 16:29 (CEST)

Még gondolkozok az általad leírtakon. Szép napot :-)! Apród vita 2018. október 12., 04:11 (CEST)

Bill Finger[szerkesztés]

Szia kezd látszani az alagút közepe, de most nem nyelvi segítség kell hanem technikai. Ha megnézed a forrásokat, jelenleg kettőnél 65. és 76. nál hibaüzenet van. Nem értem, miért. Ha ez helyrekerült, akkor jön a források fordítása az angol szöveg kihúzkodása, meg pár apróság. Első körben egyedül, de ha elakadok szólni fogok.Balfülü2 vita 2018. október 16., 11:44 (CEST)

@Balfülü2: a hibaüzenet minden esetben megadja az okokat: Forráshivatkozás-hiba: Érvénytelen <ref> tag; nincs megadva szöveg a(z) thr-sept2015 nevű ref-eknek, vagyis van egy thr-sept201 nevű hivatkozás, de nincs olyan előzménye, ami megadná, hogy ez honnan jön. Tipikusan akkor szokott előfordulni, amikor nem vesz át az ember minden egyes refet az angolból, és pont az marad ki, amelyikre egy másik ref hivatkozik. Egyszerűbben:

Van egy mondatom elnevezett hivatkozással a végén.<ref="thr-sept201" />

de ennek a <ref="thr-sept201" /> hivatkozásnak nincs előzménye, kell egy olyan teljes ref, ami így néz ki:

<ref="thr-sept201">{{cite web|url=....stb}}</ref>

enélkül az első nem fog működni, mert az a formátum arra van, hogy ugyanazon forrást többször lehessen meghívni, és ne kelljen minden egyes alkalommal a teljes formátumot begépelni. De ezt a formátumot már csak második meghíváskor lehet használni:

Első mondatom.<ref="thr-sept201">{{cite web|url=blabla.hu|title=blabla|publisher=blabla|accessdate=2018-10-17}}</ref>
Második mondatomat ugyanezzel a forrással szeretném igazolni.<ref="thr-sept201" />

A második hiba is egyértelmű: nincs a cite web sablonban url (link) feltüntetve. A cite web sablon internetes hivatkozások formázására van. Ha könyvet vagy nyomtatott újságcikket akarsz meghívni forrásként, amihez nincs webes link, akkor a {{cite book}}(?) vagy a {{cite journal}}(?) sablonokat kell használni. Xia Üzenő 2018. október 16., 14:17 (CEST)

Elkészült, nézegetheted. Egy forrássablonnal nem boldogulok a 41-es refben. Megpróbáltam beszúrni helyette mást. Ekkor egyszerre tűnt el három lezáró tag, azóta helyre billent. Nem tudom ez csak véletlen időbeli egybeesés, vagy valami új hibatípus. Valami ilyesmi kéne a helyére: [[2]] Ha megint szétesik, légyszi állítsd vissza!Balfülü2 vita 2018. október 31., 10:59 (CET) Megpróbáltam, megint szétesett mégse gombbal kiléptem, így nem lett nagyobb baj.Balfülü2 vita 2018. október 31., 11:04 (CET)

@Balfülü2: javítottam Nincs ilyen sablonunk, ez olyasmi sablon mint a {{PORT.hu-person}}(?) és társai. Ha nincs ilyen sablonunk, akkor megnyitod a hivatkozott urlt és csinálsz belőle rendes egyszerű cite web-et, ahogy én fent. :) Üdv Xia Üzenő 2018. október 31., 18:20 (CET)

FYI[szerkesztés]

FYI: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Zoknihalmozó újra itt --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. október 18., 16:17 (CEST)

Louis Cha vagy Jin Yong?[szerkesztés]

Kedves Teemeah!

Nem tudom, hogy tudsz-e segíteni, hogy egyrészt a halálozási listában milyen néven jelenjen meg az elhunyt kínai író neve, másrészt ha Jin Yongként jelenne meg, akkor a Gonosz birodalomban milyen formában legyen linkelve a kínai író neve. Ezért itt is rákérdeztem Wikipédia:Kocsmafal (nyelvi)#Louis Cha vagy Jin Yong? (lehet, hogy a sok pingjavításom következtében a pingelésem sem jelent meg nálad, nem tudom). Szép estét kívánok! Apród vita 2018. október 31., 20:14 (CET)

Puppet Master X: Axis Rising szerkesztés[szerkesztés]

Tisztelt Teemach!

Köszönöm leveled és cikkem szerkesztését, nagy segítség volt, és a továbbiakban az útmutatásod szerint fogom szerkeszteni és javítani cikkeimet.

Maradok további tisztelettel.

Gman00 Gman00 vita 2018. november 4., 20:58 (CET)

Kidolgozandó témához segítségkérés[szerkesztés]

Függőben Függőben

Szia! Mivel Korea és Ázsia témában te vagy a legilletékesebb, szeretnék segítséget kérni tőled. Mostanában dolgozom ki a Nemzeti színházi státusz szócikket, ahol igyekszem országonként végigmenni, hogy mit jelent és hogyan alakultak ki "nemzeti színházak", és van-e, kialakult-e jogrendszeri háttere. Más nyelvű források szerint Korea (addig nem jutottam, hogy már a szétválásuk előtt is volt-e ilyen intézményük, de a szétválás után egészen biztos) és Kína is biztosan "érintett". Esetleg tudnál-e segíteni a szócikk témája szerint bedolgozni azokat az országokat, amik téged is érdekelnek/érintenek? Nincs időkorlát természetesen, úgyhogy amikor épp ráérnél... Szeretném, ha az adott területek forrásai alapján lennének kidolgozva, hogy minél hitelesebben át lehessen látni azokat. És rajtad kívül nem ismerek senkit... talán még @Ogodejt, akit ezennel meg is pingelek, akinek a nyelv sem okoz problémát és talán a téma is "profiljába" vág. Bárminemű segítségnek nagyon örülnék, hogy a téma minél teljesebben és hitelesebben jelenhessen meg. Fauvirt vita 2018. november 7., 11:14 (CET)

@Fauvirt: Szia! Utánanézek. Nem tudom, angol nyelvű források vannak-e hozzá, koreaival még csak-csak elboldogulok, de kínai nyelvűvel maximum google fordítóval (sajnos szegényes az írásjegytudásom). Xia Üzenő 2018. november 7., 12:29 (CET)

Köszönöm! Esetleg ha tudsz olyat, aki segíthet, akkor pingeld meg. De már ennyiért is hálás vagyok! Fontos, hogy te alaposabb ismerője vagy a koreai kultúrának, ezért könnyebben kiszúrod a "fake" dolgokat. Ezért igyekszem olyanoktól segítséget kérni, akiknek rálátásuk van. Fauvirt vita 2018. november 7., 12:58 (CET)

Átnevezés[szerkesztés]

Tiszteletem kedves Teemeah!

Megtennéd nekem kérlek, hogy átírod a következő cikkeim főcímét az eredetire: Gyilkos bábok 6. – A Bábmester átka --> Curse of the Puppet Master Gyilkos bábok 7.: Kezdetek --> Retro Puppet Master Gyilkos bábok 8.: Az Örökség --> Puppet Master: The Legacy Gyilkos bábok 9.: Ördögi játékok --> Puppet Master vs Demonic Toys Gyilkos bábok 10.: A Gonosz tengelye --> Puppet Master: Axis of Evil mert ezek a filmek magyar címet nem kaptak. Előre is köszönöm! További szép napot! Gman00 – Gman00 vita 2018. november 10., 08:13 (CET)

@Gman00: Szia! Az Átnevezés gombbal te is át tudod átnevezni a cikkeket. Kérlek, ha mások vitalapjára írsz, ne a lap alján lévő utolsó témához írj oda, mert megtévesztő, hanem használd a lap tetején az Új téma nyitása gombot és adj címet az üzenetednek. Így egyszerűbb, átláthatóbb. Köszönöm. :) Xia Üzenő 2018. november 10., 16:52 (CET)

Szerkesztés befejezése[szerkesztés]

Szia kedves Teemeah!

Befejeztem a Gyilkos bábok (Puppet Master) sorozatom összes részének szerkesztését. Arra szeretnélek megkérni, hogy ha időd majd engedi, kérlek ellenőrizd le, és a navbox-os sablont majd javitsd ki kérlek.

További szép napot kivánok! – Gman00 vita 2018. november 12., 12:55 (CET)