Szerkesztővita:Teemeah

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Verdana
Xiaolong üzenőfala. Olvasd el az útmutatót, mielőtt üzenetet hagysz!
Szerkesztővita:Teemeah [Sárkánylak. Belépés csak védőfelszereléssel!]


<< November >>
H K Sze Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30          
2015
Ezt az oldalt Nazar amulett védi/Protected by Nazar Boncugu

1. Kattints az Új téma nyitása gombra felül.
2. Adj címet a szakasznak
3. Miután leírtad a mondanivalód, írd alá négy tildével (~) vagy a szerkesztőablak ceruza gombocskájával (balról a harmadik).

Itt fogok válaszolni, a {{válasz}}(?) sablonnal, ami automatikusan értesíteni fog téged az Értesítések felületen (fent a lap tetején a saját userneved mellett jelenik meg piros számmal).

Ha nem Wikipédiával kapcsolatosan akarsz írni, használd az E-mail küldése gombot a bal oldali Eszközök menüben. Wikipédiával kapcsolatos publikus kérdésekre emailben nem válaszolok! Erre a vitalap való itt.
Függő kérések (ebbe ne írj bele, nem vitalap!)

v: Film Café.png[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Rendben, akkor nyugodtan töröltetheted. --Ákos97 почта 2015. október 30., 14:07 (CET)

Fájl:Illényi Katica, 2008 (2).JPG[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Eddig úgy tudtam, hogy csak infoboxban nem lehet jogvédett kép, a szócikk többi részébe beilleszthető illusztrációként. Szerintem nem kéne az ilyen, engedélyezett képeket ledarálni, magyar személyek esetében nem állunk olyan jól képügyileg, hogy profi fotókat dobáljunk ki. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. október 30., 23:40 (CET)

Értem. Sajnálom az ilyen képeket, mert amúgy meg jogtiszta lenne a használatuk :(. --Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. október 31., 22:48 (CET)

Refresh article[forrásszöveg szerkesztése]

Hi. The page Kylie Minogue has not been checked for almost two months. (see link). Please refresh it to its latest editing. Thanks. -- Hypuxylun vita 2015. október 31., 19:02 (CET)

Fájl:Bene Zoltán (1973-) író (2.kép).JPG[forrásszöveg szerkesztése]

Bene Zoltánnak ez a fényképe már régebbi, törölhető! Jelöltétek is törlésre. Oké!– Mártiforrás 2015. november 4., 18:17 (CET)

WoldVentures szócikk[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Sajnos senki nem ér rá, vagy nem szeretne a járőrök között se időt szánni rá. Most azt gondolom, tényleg renben lehet a szócikk, formáztam és annyira tárgyilagossá tettem, amennyire csak lehet. Köszönöm! – ~~Thelawoffice~~ --Thelawoffice vita – 81.183.186.124 (vita) 2015. november 12., 16:28 (CET)Thelawoffice

vidámpark[forrásszöveg szerkesztése]

Szia Timike!

Köszönöm munkám felsablonozással való értékelését. Bebizonyítottad, hogy felesleges volt fél év undorszünet után ismét szerkesztenem. Nem is teszem többé. Tehát vagy magad átjavítod misztikus szempontjaid szerint, vagy úgy marad örökre oszt jónapot. Mert más magasról fog sza, ja bocs miket beszélek ilyen polkorrekt környezetben, tenni rá. De legalább visszaadtad a rókatündért... – Livvyfan vita 2015. november 6., 12:11 (CET)

Szerintem totálisan fel van darabolva logikai szempontok szerint, miért is ömlesztett szöveg? Ennél jobban nem tudom darabolni. A halott linkekért ne engem okolj, hetente halnak meg. Az, hogy mi "megbízható forrás" és mi nem, az totálisan szubjektív. És ha nincs úgymond "megbízható forrás", akkor az már nem is létezik, sosem létezett? Én fél év szünet után ezt az egy cikket egy szomorú ismételt bezárás kapcsán aktualizáltam (egyéb wikis közreműködés nem volt betervezve) cserébe kaptam egy sablont, hogy az egész szöveg fos. Én nevezett cikkel pokoli sokat dolgoztam, ennél többet nem tehetek érte. És igen, fél év szünet utáni első szerkesztés utáni felsablonozás elég furcsa welcome drink... Mondjuk tőletek éppen többet nem vártam... Ha azt írnám, hogy ti ott "fent" a wikit saját magánbirtokotoknak, a mezei szerkesztőket meg alattvalóitoknak tekintitek, akkor gondolom nem voltam polkorrekt. Válaszolni nem kell, ez hat év alatt kialakult véleményem. Szóval ismét tiétek a pálya, majd három év múlva ha megnyit a Pannon Park, ha még élek, ha még lesz wiki, ha még lesz áram, majd beírom a további fejleményeket, mi maradt meg. Valszeg bejelentkezés nélkül. A Dimitrovról nyugodtan vedd le a visszatett sablont, megkövetem Lacit, biztos tényleg jó dolga volt a náciakok börtönében. – Livvyfan vita 2015. november 6., 12:53 (CET)

ui. Ha leírtad volna, hogy pontosan és konkrétan mi a bajod, azzal nem lett volna baj. De az ilyen ismert szerkesztő által írt cikkekre sunyin kitett sablonoktól már elnézést, de behányok. – Livvyfan vita 2015. november 6., 12:58 (CET)

Mit jelent a sunyi? Az, hogy a cikk esetünkben tökéletesen ismert írója csak VÉLETLENÜL szerez tudomást róla. Ha konkrétan figyeli. Azt meg nem mindenki teszi. Akkor meg mi van? Ott marad a sablon örökre? Mert rajta kívül a kutyát sem érdekli a kijavítása? Azon felül írod, ez nem magántulajdon, hanem közösségi munka. Tudom. Az értelmes, hozzáadó szerkesztéseket mindig is becsültem. A többséggel szemben még a megköszönőgombot is szoktam használni. Ezért (is) írtam meg jelentéktelen állapotából ezt a cikket jelenlegi (szerinted szar) állapotára. Az közösségi munka, ahol az egyik heteket dolgozik, megír vagy hetven kilobájtot, a másik meg odabiggyeszt egy sablont? Ha hibát látsz, tán javítsd ki. Mert a sablonnal a világon semmire nem mész, csak a cikk és az egész Wikipédia hitelességét kérdőjelezed meg az átlag külső olvasó szemében. Persze tudom, hibát javítani nehezebb, mint sablont kirakni. Tudom, a lábad nyomába nem jövök, de sokezer esetben javítottam helyesírási hibákat, bővítettem, formáztam, de hat éve alatt 1 (EGY) esetben tettem ki sablont. Persze nem vagyunk egyformák. Átolvastam fentebbi teljes írományomat, semmi személyes sértőt nem találtam benne, amit az önmagát körbehájpoló "felsővezetésről" írtam, azt meg úgy is gondolom. Kívülről nézve gyomorforgató.

Voltszerencsém. --Livvyfan vita 2015. november 6., 14:23 (CET)

Kép[forrásszöveg szerkesztése]

Üdvözletem!

Egy képet szeretnék feltölteni és írtam a tulajdonosnak, aki ezt írta: "Az ilyesféle felhasználáshoz nincs szükség engedélyre, tegye fel nyugodtan. A kötet évtizedekkel ezelőtt jelent meg, semmilyen joggal nem rendelkezünk már vele kapcsolatban, nem szükséges a Gondolat nevét szerepeltetni.

Üdvözlettel Gál Mihály titkár Gondolat Kiadó"

Ezt hol tudom bizonyítani? Válaszodat előre köszönöm!

Pacalpof99 vita 2015. november 9., 15:56 (CET)

Gondolat kiadó kép[forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Xialong!

Írtam egy újabb e-mailt a Gondolat Kiadónak, és elküldtem a sablon szöveget. Erre ezt írták: "A kiadónak a könyvre vonatkozóan nincsen már joga, lejárt. Azt sajnos nem tudom megmondani (bár lehet, hogy a könyv kolofon oldalán szerepel), hogy milyen kép/ kinek a képének a felhasználásával készült a borító. Ebben az esetben a fotóst kéne megkeresni. Bár én nem hiszem, hogy egy könyv borítójának a megjelentetése jogdíj köteles lenne, hiszen a könyv több helyen is szerepel az interneten. Igaz, nagyrészt könyváruházak és antikváriumok honlapján.

üdvözlettel: H. Sára"

Ilyenkor mi a teendő? Vagy inkább felesleges már ezzel szenvednem? Válaszodat előre köszönöm!

Pacalpof99 vita 2015. november 13., 15:41 (CET)

Járőr[forrásszöveg szerkesztése]

Szerkesztő:Lálálá9999 kérte a bürokraták lapján, hogy járőr lehessen, ha Te is alkalmasnak találod őt járőrnek, akkor légy szíves támogatni. Köszönöm.– Mártiforrás 2015. november 16., 11:35 (CET)

V: képek[forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Értem, köszönöm szépen a jelzést, figyelek erre a jövőben!

1984 olimpia fotók[forrásszöveg szerkesztése]

Szia, köszi, hogy szóltál, utána járok a fotóknak. A képeket magától a szerzőtől kaptuk, mint saját képet, de ezek szerint nem így van. Módosítani fogunk. --Kekeu33 vita 2015. november 18., 15:19 (CET)

Mi hivatkozik erre számszerűleg[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Láttam, neked is hiányzott, hogy nem látni alapból, hány találat van egy hivatkozásnál. Nálad ez megoldódott, mert én nem értem, amit a válaszban neked írtak... Van valami hasznos kütyü erre? Köszi, JSoos vita 2015. november 21., 18:20 (CET)

@JSoos: szia, nem tudom, milyen segédeszközről beszél Bináris, őt kellene megkérdezni vagy Báthory Pétert. :) Xia Üzenő 2015. november 21., 22:26 (CET)

Köszönöm, azt hittem, (mivel nem írtál rá semmit), hogy csak nekem nem világos... nem akartam ismét feltenni a kérdést. JSoos vita 2015. november 22., 10:05 (CET)

Request[forrásszöveg szerkesztése]

Greetings.

Could you create a long and detailed article about the prominent Turkish economist Dani Rodrik in Hungarian?

Thank you. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 31.200.17.17 (vitalap | szerkesztései)

No, I'm not taking article writing requests, sorry. Xia Üzenő 2015. november 22., 17:04 (CET)

Goethe - tudatlanságaim[forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Teemeah!

Köszönöm, hogy felajánlottad a segítséged! :) Ma estig kell egy Wikipédia oldalt mint beadandót megcsinálnom. Lenne egy pár kérdésem: A második kép aránytalanul kicsi lett, bélyegképként tettem be. Lehet ez a hiba? A kép szerzőjéhez hogyan tudom belinkelni a saját szerkesztői oldalam? Miután befejezem a szerkesztést, hogy tudom aktiválni és elnevezni az elkészült oldalt? Mivel a Budapesti Goethe Intézetet választottam témámnak, a tanárom megkért, hogy: "a budapesti intézetről szóló oldalt be kellene kötni a Goethe Intézet főoldalára is". Ezt nem tudom, hogyan kell megcsinálni.

Segítséged előre is köszönöm! Várom válaszod! Zita --Zitvar vita 2015. november 23., 13:51 (CET)

Ui.: Közben a kép méretén tudtam változtatni.

Köszönöm a válaszokat! Igen, a forrásokon még dolgozom! :)