Szerkesztővita:Kispados

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kispados vitalapja
Welcome to the machine

Ha személyes üzeneted van, kérlek küldj e-mailt.


Nagyon önérzetes ember ne szerkesszen a magyar nyelvű wikipldiába!! Kun Vilmos után szabadon.

Tisztelt Szerkesztőtársak!

A wikipédiában való ténykedésemet március elsején felfüggesztem, minimálisra korlátozom. Részletek a userlapomon.

Mindenkinek további jó szerkesztést és jó egészséget kívánok!Kispados vita 2013. február 17., 14:57 (CET)

Licenc pótlása[szerkesztés]

Szia!

Néhány képedhez nem tettél ki licencet, ezeket pótolni kellene, különben sajnos törölni kell őket. A Kategória:Licencmegjelöléssel nem rendelkező fájlokban megtalálod őket. – Regasterios vita 2015. december 17., 09:54 (CET)

A magam részéről elfogadhatóank tartom. Próbáld meg még egyszer kitenni a licencet a Fájl:Ügető Magyar Derby 2009 6 Mikes .JPG-re. Most már jó lesz szerintem. – Regasterios vita 2015. december 20., 13:57 (CET)

Itt van még egy: Fájl:Prőhle Károly emléktáblája Budapest Villányi út 38.jpg. – Regasterios vita 2015. december 25., 00:24 (CET)

Fájl:Kocsis Albert dombormű a Hatvani Zeneiskola falán Balog Kálmán alkotása.jpg[szerkesztés]

Szia! Ezt a képet sajnos törölni kell, mivel a forrásként megadott weboldal nem támasztja alá, hogy szabadon felhasználható. Ez a licenc amúgy is elavult már. – Regasterios vita 2016. március 18., 21:07 (CET)

Ha az utcafronton, vagy valami nyitott helyen van az emlékmű, akkor feltöltheted, ha zárt helyen, pl. lépcsőházban, akkor sajnos nem. – Regasterios vita 2016. március 28., 17:08 (CEST)

Tisztelt Szerkesztőtársak[szerkesztés]

Két hónapra, június 6.-ig regisztráltan szerkeszteni fogok.

Erre Wikipédia-vita:IP-ellenőrzési kérések lapján írott kérdésemre, érkezett egyik válasz inspirált. A másik oka ideiglenes, regisztrált bejegyzésemnek, elég sok a wikipédiában is használható képem gyűlt össze. Ezeket regisztrálatlanul nem tudom feltölteni.

Tájékoztatásul közöm, hogy az utolsó archiválást nem én készítettem. A -kéretlen- segítség ellen nem tiltakoztam. A későbbiekben ennek a műveletnek a végrehajtását, szeretném fenntartom magamnak.

Minden látogatónak örömteli szerkesztést kívánok!

Üdvözlettel: – Kispados vita 2016. április 8., 11:55 (CEST)

Millenáris emléktábla - Szabó József utca[szerkesztés]

Szia! Örülök, hogy újra szerkeszteni látlak.

Ha ez az emléktábla tényleg a Szabó József utca 3. alatt található, akkor az viszont Zugló és XIV. kerület. A Millenáris tényleg ott volt. Szia, Csurla vita 2016. április 6., 22:04 (CEST)

Fullajtár[szerkesztés]

Szia!

Előre elszeretném mondani, hogy nagy tisztelője vagyok a művésznőnek. Ő nyilatkozta le zsidó származását és többször lépett fel zsinagógában is (Tavaly POSZT alkalamából például). Szerintem ebben semmi pejoratív tartalom nincs.

Üvd! És további jó szerkesztést! -- Lacika455 vita 2016. április 7., 17:23 (CEST

Emléktáblák[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm szépen az üzenetedet és a szerkesztéseidet.

Az általam látott emléktáblák egyszerűen az utcán vannak, csak én nem tudok fényképezni. Általában nemigen értek a technikához. Csak most kezdtem el egyáltalán olvasni a Wikimédia Commonsról, és a Wikipédia:Kép feltöltése a Commonsra lap alapján nem is tudom, szabad lenne-e kortárs emléktáblákról készített képeket feltöltenem. Vagy dombormű nélküli emléktáblákról szabad, ha nem látszik az épület körülöttük?

Köszönettel: --Kletta vita 2016. április 8., 22:21 (CEST)

Köszönöm szépen a kedves üzeneteidet és a bátorításodat.
A Wikipédia:Felküldési útmutatóban most láttam, hogy szabad magyarországi kortárs épületről, köztéri szoborról készült fotót feltölteni. Ezért fel is töltöttem Kosáryné Réz Lola emléktábláját, miután beillesztettem Szenti Tamás képét Baktay Ervin emléktáblájáról. Egyébként a számítógépen van Paint program, de egyelőre nem szerkesztettem vele fényképet.
Köszönettel: --Kletta vita 2016. április 13., 23:07 (CEST)

Fájl:Normafa Anna rét.jpg[szerkesztés]

Szia! Kérlek, pótold a licencet ennél a képnél, mert lemaradt. Emellett az összegzést is ki kellene tölteni. Köszönöm. – Regasterios vita 2016. április 10., 16:45 (CEST)

Ennél a képnél is hasonlóan kéne tenni: Fájl:Lány, kertben színlap.jpg. – Regasterios vita 2016. április 14., 22:57 (CEST)

Fájl:Eggerth Márta idegen nyelvű filmjének plakátja.JPG[szerkesztés]

Szia, miközben bot átméretezés sablonozta ezt a képedet, feltűnt az FV-n, hogy filmkocka licenccel láttad el, de sajnos mivel ez egy filmplakátot ábrázol ezért ez a licenc nem jó rá, a plakát, mint olyan engedélyköteles. --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. április 28., 09:55 (CEST)

Cseh Tamás emléktábla + egyéb képek készítése[szerkesztés]

Szia!

Szívesen elmegyek valamikor és megpróbálok képet készíteni a tábláról! Érdekelne, hogy ezzel a fényképezőgéppel (ami, ha jól látom, egy Samsung mobiltelefon volt) készítettél-e máshol képeket, és azokat meg tudom-e nézni. A bemutatkozó lapodon lévő képek egészen jók, ez az emléktáblás viszont mintha kisebb felbontással készült volna, a vonalak életlenek rajta.

Egyébként ha az üzenetedet mondjuk délelőtt 10 előtt közlöd a Kocsmafalon, akkor már valószínűleg meglenne a kép, mivel rendszeresen járok arrafelé (de csak kéthetenként), és éppen tegnap voltam! A WP-t tegnap olyan de. 10-ig néztem, utána elmentem itthonról és újból már csak este. A szombati 12 órás közlés szerintem nem szerencsés, az emberek egy része ilyenkor ebédel, más részük hazafelé tart, vagy elment otthonról. Egyik csoport sem nézi ilyenkor a WP-t, aki meg éppen hazaért, az szerintem nem fog rögtön visszafordulni, hogy elkészítse a képet. Persze nincs tökéletes időzítés az ilyesmihez, de én például hétvégén reggel 7-kor már meg szoktam nézni a híreket az interneten és a WP-t is, így van időm eldönteni, hogy a nap folyamán mit fogok még csinálni.

Mondjuk most éppen szemerkél az eső, így mégsem indulok el most, hogy fényképet készítsek (de hátha az eső eláll a nap folyamán). Egy fotós számára nincs jobb a rossz időnél (mert egyenletesek a fények és kevés ember mászkál az utcán Vigyor). Ha jól emlékszem, ez egy bolgár krimi címe volt, a szerzője Bogomil Rajnov.

Egyébként tudsz-e hasonló képekről, amik helyett lehetne jobbat készíteni, illetve ha van olyan (fontos) helyszín, amiről még nincs kép (lehetőleg a kerület és az utca ismert legyen), oda nem azt mondom, hogy mindenképpen elmegyek, de fontolóra veszem a dolgot. Meg egyetlen hely miatt nem biztos, hogy érdemes elindulni, szerintem 2-3 hely miatt már érdemesebb (hátha a háromból egy jó lesz).

Első körben én is mobillal fogok próbálkozni, ezt meg tudom védeni a gyengébb esőtől és elég jó képet készít. misibacsi*üzenet 2016. május 15., 09:11 (CEST)

Készen vagyok az emléktábla képével és be is tettem a cikkbe! Remélem tetszik. Valóban nem volt könnyű úgy fényképezni, hogy én magam ne legyek rajta a képen a tükröződés miatt. Persze így ferde lett, de hát ez van.
Magát a bejáratot fényképeztem még le, felrakjam a jelenlegi utcakép helyett? misibacsi*üzenet 2016. május 15., 17:24 (CEST)
Csak a megfelelő kategóriákba nem tudtam berakni, ezt meg tudnád csinálni? "Emléktáblák Budapest 1. kerületében" így biztos nincs, de nem tudom milyen néven keressem. misibacsi*üzenet 2016. május 15., 17:34 (CEST)

(1.) A wiki régi motorosaként nem akarsz jelentkezni a Wiki Tanácsba?

Nem szeretem az adminisztrációt, tehát nem.

(2.) Te tudtad, hogy a kocsmafalakon nem szabad kitenni a tatarozás sablont?

Nem tudtam, de logikus, mert a "tataroz" sablon azt jelenti, hogy csak egy valaki szerkesztheti a lapot. Ha ilyen kényes esetről van szó, meg kell kérni egy admint, hogy végezze el a feladatot.

(3.) A Moszkva teret megcsinálod, vagy meghagyod nekem?

Meghagyom neked. Vigyor misibacsi*üzenet 2016. május 16., 06:42 (CEST)

Cseh Tamás emléktábla - nevek ellenőrzése[szerkesztés]

Szia!

Nem ismerem Cseh Tamás munkáit annyira, ezért nem tudom, hogy az összes név a táblán az valóban egy-egy dalban szereplő személy neve-e (néhányat felismerek közülük, de a többséget nem). Át tudod nézni ezeket, vagy te sem ismered annyira a dalait? Azt írtam a kép leíró lapjára, hogy ezek a dalaiban lévő szereplők nevei, de ez részemről csak feltételezés, el tudom képzelni, hogy néhány név csak poénból van ott, tehát jó lenne pontosítani a kép leírását. misibacsi*üzenet 2016. május 16., 07:04 (CEST)

Polémia[szerkesztés]

Szia! A Wikitanács szavazólapján írtál a "Wikitanács megújításáról szóló polémiáról". Sajnos nekem erről nincs tudomásom, röviden fel tudnád vázolni, hogy miről van szó? – Norden1990 vita 2016. május 18., 11:38 (CEST)

Elnézve a szavazatokat, elég nagy valószínűséggel nem leszek wt-tag, de előre is köszönöm a választ. – Norden1990 vita 2016. május 19., 22:15 (CEST)

Fájl:MOM gyártmányú tüzérségi távcső 20060703 tzk.jpg[szerkesztés]

Szia, ehhez a képhez nem találok az OTRS-ben beérkezett engedélyező levelet, ticket sincs a leírólapján, illetve forrás sincs megjelölve, ami lehetővé tenné annak az ellenőrzését, hogy a szerző valóban engedélyezte a kép közkincs licenc alatti közlését. Megtennéd, hogy pótolod a hiányosságokat? – PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. május 31., 02:17 (CEST)

Wt. választás[szerkesztés]

Kedves Kispados, köszönöm a gratulációdat. Elolvastam a javaslataidat, több pontjával első olvasatra is egyet értek, de vannak gondolatok, melyhez jobban meg kell ismernem az előzményeket.

Kérlek adj néhány hetet, hogy felálljon az új Wikitanács. Ígérem nem felejtem el a hozzászólásodat, és bár “új seprű jól seper”, de nem akarok abba a hibába sem esni, hogy a rendszer ismerete nélkül okoskodok.

Hamarosan újra jelentkezem, remélem egy konstruktív, proaktív Wikitanácsunk lesz, és sikerül a korábbinál is jobban szolgálnunk a közösséget. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2016. május 31., 05:06 (CEST)

Köszönöm szépen a gratulációdat, igyekezni fogok, és remélem, a WT a közösség megelégedésére fog tevékenykedni.Szilas vita 2016. május 31., 09:00 (CEST)

  • Köszönöm a köszöntést :-D Slemi vita 2016. május 31., 21:22 (CEST)

Fájl:TérTáncKoncert 2.JPG[szerkesztés]

Üdv! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Fájl:TérTáncKoncert 2.JPG szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Fájl:TérTáncKoncert 2.JPG oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon lehet. Ha úgy érzed, még segítségre szorulsz a Wikipédia szerkesztésében (pl. annak eldöntésében, hogy mi való a Wikipédiába és hogy egy cikknek milyen formai követelményeknek kell megfelelnie), akkor javaslom, hogy olvasd át a fenti üdvözlődobozban lévő hasznos linkeket, tedd fel kérdéseidet a kezdők fórumán, vagy ha akarsz, egy tapasztalt szerkesztőt (mentort) is kérhetsz a mentorműhelyen keresztül magad mellé, aki kezdetben segít neked eligazodni. Köszönöm a figyelmedet. Regasterios vita 2016. június 5., 15:03 (CEST)

TérTánc[szerkesztés]

Arra, amire már van forrás (a források között), ahhoz minek további hivatkozás? Főleg, hogy nem értem, miért csak egy linket dobsz oda, nem olyan vészes megnevezni a szerzőt, a címet és a dátumot... vagy de? Erre a változtatásodra gondolok... Üdv, Fauvirt vita 2016. június 7., 02:41 (CEST)

Szuper! :o) Nézz rá a szócikkre, hogy így tetszik-e... Bár sajnos még mindig maradt két kicsi forráskérő (próbáltam keresgélni, de nem találtam forrást rá)... esetleg azokat is meg tudod tőlük kérdezni? Jó éjt! Fauvirt vita 2016. június 10., 02:00 (CEST)

Kották listájának törlése[szerkesztés]

Kampány indult az ellen, hogy a huWikin található kották listáját egyben lehessen látni. Először a kották kategóriáját tették rejtetté, majd amikor lapot csináltam, ami a linkeket tartalmazza, törlésre javasolták.

Kérlek, ha még mindig tetszik, amit csinálok, hallgasd meg ezt: Egy gyönge kismadár, nézd meg, hogy tényleg nincs ott a kategória, aztán szavazz a törlés ellen. Gyimhu vita 2016. június 8., 08:39 (CEST)

Fájl:Csávás László és Csávás István.jpg[szerkesztés]

Szia, ennél a képnél azt írod a licencben, hogy én, a szerző, ezt a művemet ezennel közkinccsé nyilvánítom. A leírásban azt olvasom, hogy magán albumból készített másolat, ami azt sugallja, hogy valaki más által készített képről készült másolat. A kép leírólapja alapján nem világos a kép szerzői jogi helyzete. Te készítetted ezt a képet? --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. július 5., 19:25 (CEST)

Köszönöm szépen a választ, kitettem a képre egy engedélykérés folyamatban sablont. --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. július 6., 09:18 (CEST)

Szia! Lehetne olyan kérésem, hogy szerezd meg jobb minőségben a képet a jogtulajdonostól? A mostani sajnos elég rossz. – Regasterios vita 2016. július 7., 23:30 (CEST)

Re: La Mancha[szerkesztés]

Szia! Megcsináltam az átnevezést, a hivatkozó lapokban három kivételével a linkeket is javítottam, hogy ne az egyértelműsítőre hivatkozzanak, hanem a filmre vagy a musicalre, ahogy kell.

Három színésznél azonban nem volt egyértelmű számomra, hogy valóban a musicalről van-e szó a szerepeik között. Valószínűleg igen, de én nem vagyok az a kimondottan színházi ember, inkább nem tippelgetek, rádhagynám ezek tisztázását. Kérlek, javítsd a musicalra (vagy másra, ha másra kell) a La Mancha linkeket náluk: Serbán Attila, R. Kárpáti Péter, Kocsis György (színművész). Üdv: – Mameilon vita 2016. augusztus 2., 19:22 (CEST)

Szívesen, köszönöm, viszont kívánom :) – Mameilon vita 2016. augusztus 3., 09:13 (CEST)

Kistarcsai Központi Internálótábor[szerkesztés]

Kedves Kispados!

Köszönöm elismerő szavaidat, igyekeztem a lehető legjobban kidolgozni az anyagot.

További eredményes munkát kívánok!

Üdvözlettel: Csakachemistry

Fájl:Somogyi EKHÓ SZínházi műsorfüzet 1955.jpg[szerkesztés]

Szia! A Fájl:Somogyi EKHÓ SZínházi műsorfüzet 1955.jpg-et sajnos jogsértő, mert a kiadása óta nem telt el a 70 év, így elvben engedélyköteles. – Regasterios vita 2017. április 14., 20:42 (CEST)

Félreértés: Fájlvita:Somogyi EKHÓ SZínházi műsorfüzet 1955.jpg
Hasonlóak:
Cseh Tamás házszám, emléktábla
Vita:TérTáncKoncert
Vita:Színházi adattár; Néha, néha; Vita:Szegedi Szabadtéri Játékok – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kispados (vitalap | szerkesztései) 2017. április 18., 11:19‎ (CEST)
Bocs lemaradt az aláírásom. A saját vitalapomon, talán nem olyan nagy probléma. – Kispados vita 2017. április 18., 14:26 (CEST)

Orlai Tibor[szerkesztés]

Szia! Ez a 38 hogyan jött ki? Mire kerestél rá Orlai Tibor nevével? Vagy nem az ő nevével? Köszönöm, ha segítesz megfejteni. Fauvirt vita 2017. május 6., 21:23 (CEST)

Oké, megfejtettem... átfogalmazom, hogy érthető legyen és más is megtalálja. Fauvirt vita 2017. május 6., 21:25 (CEST)

@Fauvirt: Szia! Egy pillanatig sem szeretnék Veled vitatkozni. Csak annyit jegyzek meg; sajnálom, hogy törölted a Színházi adattár szócikkre való hivatkozást. Ha üldözési mániám lenne, gondolhatnék másra is. L. m. f: Ismételt visszanevezés. Mit nekünk az MTA orientálás; a korábbi wiki állásfoglalások és precedensek. – Kispados vita 2017. május 8., 14:42 (CEST)

Ki törölte??? Szerintem nézd meg jobban a szerkesztésemet. A szócikk címe Orlai Tibor, nem pedig Orlai Produkciós Iroda (azaz ez utóbbi az a kifejezés, amire a színházi adattár adatot hoz), ami csupán egy része Orlai Tibor szócikkének és életének és ami nem csak és kizárólag belőle áll, bár kétségkívül meghatározója. Ennyi tisztázása történt és mint ilyen, ahhoz a szövegrészhez illesztettem, ahol az is elolvashatja, aki csupán az Orlai Produkciós Iroda részhez kattint. Fauvirt vita 2017. május 8., 15:28 (CEST)

@Fauvirt: Javaslom itt fejezzük be. Én Orlai Tibor szócikkét csak kiegészítettem és nem kritizáltam. Egy dolgot nem értettem miért törölted a Színházi adattárra való hivatkozást? Akárhogy nézzem a két szócikknek nem maradt közös metszéspontja. Szóval ezt a négy különleges karaktert kellene el/vissza/helyezni "[[]]". Rád bízom, hogy visszateszed vagy sem. A témát lezártam. – Kispados vita 2017. május 8., 23:55 (CEST)

A belső hivatkozás (a szócikkre) ott van a szövegben, a forráshivatkozás pedig ref-jegyzetként hozzárendelve. Semmi nem lett törölve, ahogy mondtam, csak áthelyezve összetartozás szerint. Fauvirt vita 2017. május 9., 10:52 (CEST)

Fájl:5 éves terv cigaretta.jpg[szerkesztés]

Szia! Ez a kép sajnos jogsértő, mert a csomagoláson látható kép jogvédett. – Regasterios vita 2017. május 18., 21:40 (CEST)

Csak jelzem[szerkesztés]

Csak jelzem, mivel a wikitanácsválasztás vitalapján őt is megpingelted: [1]. Apród vita 2017. május 18., 21:42 (CEST)

Ráér még a vitalapon közzétenni (pontosabban nem tudom, mennyire kivánná ezt az illető, hogy ez az információ a wikitanácsválasztás vitalapján szerepeljen). Apród vita 2017. május 19., 11:58 (CEST)

Hiányos, megtévesztő leírólap[szerkesztés]

Amennyiben nem te készítetted ezt a képet Lionel Maplesonról (okom van feltételezni, hogy nem), akkor légy szíves javítsd a leírólapot tényszerűen, úgy, hogy az a valóságnak megfeleljen. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2017. május 20., 14:11 (CEST)

Kikérem magamnak az ismételt viccelődést a korommal. Valóban nem az 1880-as években jöttem világra. Úgy tűnik kicsit nagy árat kell fizetnem, hogy elmertem indítani egy polémiát a Wt. választás vitalapján. Milyen érdekes, hogy pont most kerülnek látókörötökbe 7-8 éves témák. – Kispados vita 2017. május 20., 17:04 (CEST)
Kérd ki nyugodtan, ezzel párhuzamosan pedig a jövőben légy olyan kedves a valóságnak megfelelő információkat megjelentetni képek leírólapjain. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2017. május 20., 17:20 (CEST)

Megjegyzem, hogy okom van feltételezni, hogy nem az többféleképpen is érthető, nem kell mindjárt arra gondolni, hogy a korod miatt.

Milyen érdekes, hogy pont most kerülnek látókörötökbe 7-8 éves témák. Itt sem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, a wikipédiában lassan telik az idő, valamikor hosszú-hosszú évek is eltelhetnek, míg egy-egy probléma felszínre kerül. Hadd ne mondjak olyan híres magyar wikidolgokat, amelyek hosszú-hosszú évek múlva derültek ki. Apród vita 2017. május 20., 22:52 (CEST)

Pogány-torony[szerkesztés]

Szia! Köszönöm az értesítést. Úgy látszik, így jár az, aki tucatjával pakolja fel a netre a fotóit szabad licensszel. Volt már olyan rendezvényfotóm is, ami hvg-s cikk illusztrációjaként ugrott az arcomba pár nappal az esemény után. :-) Solymári vita 2017. május 28., 21:05 (CEST)