Szerkesztővita:Kispados

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kispados vitalapja
Welcome to the machine

Ha személyes üzeneted van, kérlek küldj e-mailt.


Nagyon önérzetes ember ne szerkesszen a magyar nyelvű wikipldiába!! Kun Vilmos után szabadon.

Tisztelt Szerkesztőtársak!

A wikipédiában való ténykedésemet március elsején felfüggesztem, minimálisra korlátozom. Részletek a userlapomon.

Mindenkinek további jó szerkesztést és jó egészséget kívánok!Kispados vita 2013. február 17., 14:57 (CET)

Licenc pótlása[szerkesztés]

Szia!

Néhány képedhez nem tettél ki licencet, ezeket pótolni kellene, különben sajnos törölni kell őket. A Kategória:Licencmegjelöléssel nem rendelkező fájlokban megtalálod őket. – Regasterios vita 2015. december 17., 09:54 (CET)

A magam részéről elfogadhatóank tartom. Próbáld meg még egyszer kitenni a licencet a Fájl:Ügető Magyar Derby 2009 6 Mikes .JPG-re. Most már jó lesz szerintem. – Regasterios vita 2015. december 20., 13:57 (CET)

Itt van még egy: Fájl:Prőhle Károly emléktáblája Budapest Villányi út 38.jpg. – Regasterios vita 2015. december 25., 00:24 (CET)

Fájl:Kocsis Albert dombormű a Hatvani Zeneiskola falán Balog Kálmán alkotása.jpg[szerkesztés]

Szia! Ezt a képet sajnos törölni kell, mivel a forrásként megadott weboldal nem támasztja alá, hogy szabadon felhasználható. Ez a licenc amúgy is elavult már. – Regasterios vita 2016. március 18., 21:07 (CET)

Ha az utcafronton, vagy valami nyitott helyen van az emlékmű, akkor feltöltheted, ha zárt helyen, pl. lépcsőházban, akkor sajnos nem. – Regasterios vita 2016. március 28., 17:08 (CEST)

Tisztelt Szerkesztőtársak[szerkesztés]

Két hónapra, június 6.-ig regisztráltan szerkeszteni fogok.

Erre Wikipédia-vita:IP-ellenőrzési kérések lapján írott kérdésemre, érkezett egyik válasz inspirált. A másik oka ideiglenes, regisztrált bejegyzésemnek, elég sok a wikipédiában is használható képem gyűlt össze. Ezeket regisztrálatlanul nem tudom feltölteni.

Tájékoztatásul közöm, hogy az utolsó archiválást nem én készítettem. A -kéretlen- segítség ellen nem tiltakoztam. A későbbiekben ennek a műveletnek a végrehajtását, szeretném fenntartom magamnak.

Minden látogatónak örömteli szerkesztést kívánok!

Üdvözlettel: – Kispados vita 2016. április 8., 11:55 (CEST)

Millenáris emléktábla - Szabó József utca[szerkesztés]

Szia! Örülök, hogy újra szerkeszteni látlak.

Ha ez az emléktábla tényleg a Szabó József utca 3. alatt található, akkor az viszont Zugló és XIV. kerület. A Millenáris tényleg ott volt. Szia, Csurla vita 2016. április 6., 22:04 (CEST)

Fullajtár[szerkesztés]

Szia!

Előre elszeretném mondani, hogy nagy tisztelője vagyok a művésznőnek. Ő nyilatkozta le zsidó származását és többször lépett fel zsinagógában is (Tavaly POSZT alkalamából például). Szerintem ebben semmi pejoratív tartalom nincs.

Üvd! És további jó szerkesztést! -- Lacika455 vita 2016. április 7., 17:23 (CEST

Emléktáblák[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm szépen az üzenetedet és a szerkesztéseidet.

Az általam látott emléktáblák egyszerűen az utcán vannak, csak én nem tudok fényképezni. Általában nemigen értek a technikához. Csak most kezdtem el egyáltalán olvasni a Wikimédia Commonsról, és a Wikipédia:Kép feltöltése a Commonsra lap alapján nem is tudom, szabad lenne-e kortárs emléktáblákról készített képeket feltöltenem. Vagy dombormű nélküli emléktáblákról szabad, ha nem látszik az épület körülöttük?

Köszönettel: --Kletta vita 2016. április 8., 22:21 (CEST)

Köszönöm szépen a kedves üzeneteidet és a bátorításodat.
A Wikipédia:Felküldési útmutatóban most láttam, hogy szabad magyarországi kortárs épületről, köztéri szoborról készült fotót feltölteni. Ezért fel is töltöttem Kosáryné Réz Lola emléktábláját, miután beillesztettem Szenti Tamás képét Baktay Ervin emléktáblájáról. Egyébként a számítógépen van Paint program, de egyelőre nem szerkesztettem vele fényképet.
Köszönettel: --Kletta vita 2016. április 13., 23:07 (CEST)

Fájl:Normafa Anna rét.jpg[szerkesztés]

Szia! Kérlek, pótold a licencet ennél a képnél, mert lemaradt. Emellett az összegzést is ki kellene tölteni. Köszönöm. – Regasterios vita 2016. április 10., 16:45 (CEST)

Ennél a képnél is hasonlóan kéne tenni: Fájl:Lány, kertben színlap.jpg. – Regasterios vita 2016. április 14., 22:57 (CEST)

Fájl:Eggerth Márta idegen nyelvű filmjének plakátja.JPG[szerkesztés]

Szia, miközben bot átméretezés sablonozta ezt a képedet, feltűnt az FV-n, hogy filmkocka licenccel láttad el, de sajnos mivel ez egy filmplakátot ábrázol ezért ez a licenc nem jó rá, a plakát, mint olyan engedélyköteles. --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. április 28., 09:55 (CEST)

Cseh Tamás emléktábla + egyéb képek készítése[szerkesztés]

Szia!

Szívesen elmegyek valamikor és megpróbálok képet készíteni a tábláról! Érdekelne, hogy ezzel a fényképezőgéppel (ami, ha jól látom, egy Samsung mobiltelefon volt) készítettél-e máshol képeket, és azokat meg tudom-e nézni. A bemutatkozó lapodon lévő képek egészen jók, ez az emléktáblás viszont mintha kisebb felbontással készült volna, a vonalak életlenek rajta.

Egyébként ha az üzenetedet mondjuk délelőtt 10 előtt közlöd a Kocsmafalon, akkor már valószínűleg meglenne a kép, mivel rendszeresen járok arrafelé (de csak kéthetenként), és éppen tegnap voltam! A WP-t tegnap olyan de. 10-ig néztem, utána elmentem itthonról és újból már csak este. A szombati 12 órás közlés szerintem nem szerencsés, az emberek egy része ilyenkor ebédel, más részük hazafelé tart, vagy elment otthonról. Egyik csoport sem nézi ilyenkor a WP-t, aki meg éppen hazaért, az szerintem nem fog rögtön visszafordulni, hogy elkészítse a képet. Persze nincs tökéletes időzítés az ilyesmihez, de én például hétvégén reggel 7-kor már meg szoktam nézni a híreket az interneten és a WP-t is, így van időm eldönteni, hogy a nap folyamán mit fogok még csinálni.

Mondjuk most éppen szemerkél az eső, így mégsem indulok el most, hogy fényképet készítsek (de hátha az eső eláll a nap folyamán). Egy fotós számára nincs jobb a rossz időnél (mert egyenletesek a fények és kevés ember mászkál az utcán Vigyor). Ha jól emlékszem, ez egy bolgár krimi címe volt, a szerzője Bogomil Rajnov.

Egyébként tudsz-e hasonló képekről, amik helyett lehetne jobbat készíteni, illetve ha van olyan (fontos) helyszín, amiről még nincs kép (lehetőleg a kerület és az utca ismert legyen), oda nem azt mondom, hogy mindenképpen elmegyek, de fontolóra veszem a dolgot. Meg egyetlen hely miatt nem biztos, hogy érdemes elindulni, szerintem 2-3 hely miatt már érdemesebb (hátha a háromból egy jó lesz).

Első körben én is mobillal fogok próbálkozni, ezt meg tudom védeni a gyengébb esőtől és elég jó képet készít. misibacsi*üzenet 2016. május 15., 09:11 (CEST)

Készen vagyok az emléktábla képével és be is tettem a cikkbe! Remélem tetszik. Valóban nem volt könnyű úgy fényképezni, hogy én magam ne legyek rajta a képen a tükröződés miatt. Persze így ferde lett, de hát ez van.
Magát a bejáratot fényképeztem még le, felrakjam a jelenlegi utcakép helyett? misibacsi*üzenet 2016. május 15., 17:24 (CEST)
Csak a megfelelő kategóriákba nem tudtam berakni, ezt meg tudnád csinálni? "Emléktáblák Budapest 1. kerületében" így biztos nincs, de nem tudom milyen néven keressem. misibacsi*üzenet 2016. május 15., 17:34 (CEST)

(1.) A wiki régi motorosaként nem akarsz jelentkezni a Wiki Tanácsba?

Nem szeretem az adminisztrációt, tehát nem.

(2.) Te tudtad, hogy a kocsmafalakon nem szabad kitenni a tatarozás sablont?

Nem tudtam, de logikus, mert a "tataroz" sablon azt jelenti, hogy csak egy valaki szerkesztheti a lapot. Ha ilyen kényes esetről van szó, meg kell kérni egy admint, hogy végezze el a feladatot.

(3.) A Moszkva teret megcsinálod, vagy meghagyod nekem?

Meghagyom neked. Vigyor misibacsi*üzenet 2016. május 16., 06:42 (CEST)

Cseh Tamás emléktábla - nevek ellenőrzése[szerkesztés]

Szia!

Nem ismerem Cseh Tamás munkáit annyira, ezért nem tudom, hogy az összes név a táblán az valóban egy-egy dalban szereplő személy neve-e (néhányat felismerek közülük, de a többséget nem). Át tudod nézni ezeket, vagy te sem ismered annyira a dalait? Azt írtam a kép leíró lapjára, hogy ezek a dalaiban lévő szereplők nevei, de ez részemről csak feltételezés, el tudom képzelni, hogy néhány név csak poénból van ott, tehát jó lenne pontosítani a kép leírását. misibacsi*üzenet 2016. május 16., 07:04 (CEST)

Polémia[szerkesztés]

Szia! A Wikitanács szavazólapján írtál a "Wikitanács megújításáról szóló polémiáról". Sajnos nekem erről nincs tudomásom, röviden fel tudnád vázolni, hogy miről van szó? – Norden1990 vita 2016. május 18., 11:38 (CEST)

Elnézve a szavazatokat, elég nagy valószínűséggel nem leszek wt-tag, de előre is köszönöm a választ. – Norden1990 vita 2016. május 19., 22:15 (CEST)