Szerkesztővita:Bencemac

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Üdvözlünk a Wikipédiában, kedves Bencemac!
Egyesült Királyság Non-Hungarian speakers, please click here


Face-smile.svg Első lépések

Az alábbi linkek segítségedre lehetnek a kezdeti tájékozódásban:

  • az első lépések – itt megismerkedhetsz a szerkesztés alapfortélyaival;
  • a segítséglapokon bővebb tájékoztatást kaphatsz a szerkesztéssel, irányelvekkel, közösségi élettel kapcsolatban;
  • a homokozóban veszélytelenül gyakorolhatsz;
Face-angel.svg Segítségkérés

Nem találsz, nem értesz, elrontottál valamit? Szívesen segítünk:

  • kocsmafal kezdőknek – szerkesztéssel/a Wikipédiával kapcsolatos kérdéseidet tapasztalt(abb) szerkesztők válaszolják meg;
  • mentor – személyes segítő, akihez bármikor fordulhatsz.
Face-glasses.svg Tippek kezdőknek
Searchtool right.svg Böngészés

Kívánjuk, hogy érezd jól magad a Wikipédiában, és ne feledd: szerkessz bátran! Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. augusztus 28., 15:15 (CEST)

Moe és BÚÉK![szerkesztés]

Szia! Az újév első cikkeként, pontosan 00:00:00-kor egy újabb, nagyon fontos témáról szóló cikket kihelyeztem ki az éterbe: Moe Vigyor. Ha időd engedi, akkor ránéznél, hogy érthető-e, ami le van írva? Sajnos egy olyan dologról van szó, ami emberi nyelven elég nehéz elmagyarázni, úgyhogy hasonló cikkeket a jövőben azt hiszem, nem sűrűn fogok írni Vigyor. Egyébként Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok! :-). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2020. január 1., 12:16 (CET)

@Sasuke88: Nem akarlak elkeseríteni, de úgy látszik, késik az órád: a Látszer azt mutatja, hogy a cikk 0:00:01-kor élesedett. Vigyor – Tacsipacsi vita 2020. január 1., 13:43 (CET)
@Tacsipacsi: Affenébe Vigyor. Amiatt lehet, hogy kicsit hezitáltam, nehogy 23:59:59-kor élesedjen, de a laptörténet 00:00-t ír, így elégedett vagyok Vigyor. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2020. január 1., 13:51 (CET)

@Sasuke88: A legjobbakat neked is! Ígérem, még a héten elolvasom; elöljáróban most csak annyit, hogy ellenőrizetlen a cikk. ;-) Egy újabb „sosem mertem megkérdezni” téma, érdekes lesz… Bencemac A Holtak Szószólója 2020. január 2., 15:36 (CET)

Köszi előre is, remélem legalább fele érthető lesz Vigyor. Nem tudom, hogy lehetett ellenőrizetlen, amikor csak én szerkesztettem, de most már ellenőrzött. Hát igen, ez is eléggé izé téma, de mérföldekkel jobb, mint a jaoi Vigyor. Meg rájöttem, hogy több kedvenc animém is ebbe a kategóriába tartozik pl. Strike Witches :-). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2020. január 2., 16:00 (CET)

Rushdie[szerkesztés]

Helyesen Ahmed Szalmán Rusdi lenne, a WP:ÚJIND (urdu) szerint. Bár az van, hogy születési hely szerint írunk át, és mivel Indiában született, aszerint, én ezt nem bolygatnám, ahogy Ravi Shankart sem, és számtalan ilyen ismertségű illetőt sem. Magyarországon a könyvei Salman Rushdie néven jelennek meg, ő már így "honosodott" :-) Ogodej vitalap 2020. január 3., 20:46 (CET)

Arról nem beszélve, hogy íróként, tehát nevezetes személyként ő Salman Rushdie. – Pagony foxhole 2020. január 3., 20:50 (CET)

@Ogodej: Köszönöm a segítséget! Bencemac A Holtak Szószólója 2020. január 4., 12:36 (CET)

Lista[szerkesztés]

Szia! Te értesz hozzá, hogy az ilyen listákat hogyan lehet generálni. Tudnál nekem csinálni egyet az összes tavaly íródott és jelentősen (30%) bővült szócikkekről? Az ÉSZ2020-hoz kellene. – Gerry89 vita 2020. január 7., 21:19 (CET)

Az elsőre ugyan lenne megoldásom, viszont a másodikra már nem. Remélem nem okoz Tacsipacsinak problémát, ha megpingelem segítségért (egyben a megoldást érdemes lenne majd felírni valahova, hogy legközelebb már bárki lefuttathassa). Bencemac A Holtak Szószólója 2020. január 8., 17:16 (CET)