Szerkesztővita:Ksanyi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Tre Croci-hágó kapcsán[szerkesztés]

Szia ! Láttam, hogy belejavítottál a fenti szócikkbe, s ezért megnéztem a user-lapodat, s ott láttam, hogy zalaegerszei vagy. Korábban - 1961-77-ig én is ott laktam, megyei főépítész voltam. Látom, hogy angol-francia nyelven fordítókész vagy (én németből fordítok), ezért néhány témában meg foglak keresni. Pl.:

Majd még jelentkezem. Szia Kit36a vita 2010. június 24., 10:19 (CEST)

Walking in the Air[szerkesztés]

Szia! Ha nem bánod, megcsinálnám a fenti dalról általad írt cikk infobox sablonját, elsőre a Cliff Richard által énekelt változatét, van is hozzá forrásom. Hiányzik belőle az infobox. Előre is köszi. – Krisztavita 2010. július 19., 21:57 (CEST)

Most látom, hogy a Let it Snow! Let it Snow!...-al ugyanaz a helyzet. Megcsinálom, ha gondolod. Nem tudom, van-e még ilyen sablon nélküli. Azért botlottam bele, mert a Cliff Richard-cikket én fordítottam, meg a hozzá kapcsolódóakat. – Krisztavita 2010. július 19., 22:08 (CEST)

mail[szerkesztés]

Szia!

A múlt héten küldtem neked egy mailt, láttad? – OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2010. július 25., 12:10 (CEST)

A szombati napra sem tudsz hozzánk csatakozni? – OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2010. július 29., 17:08 (CEST)

RE:Vocaloid[szerkesztés]

Jól van,a program nevét nem mindenhol írják csupa nagybetűvel. De meg tudnál tanítani sablont szerkeszteni?Alapszinten tudom a CSS-t,de ha Wikisablonra kerül sor,csak sourcingolok. Lunachan vita 2010. július 26., 19:53 (CEST)

Szamal[szerkesztés]

Véletlenül a visszaállításra nyomtam és nem a visszavonásra, ezért nem tudtam indokolni a szerk. összefoglalóban. Az az iw. amit beraktál, nem az az iw. Külön tettem az államról és a településről szóló cikket, és ezek az államhoz lettek már betéve. L AndrásMagyar-horvát.jpgpankuš→ 2010. július 29., 17:09 (CEST)

U.i: az enwiki cikkében is észrevehetted volna, hogy van már benne magyar iw... L AndrásMagyar-horvát.jpgpankuš→ 2010. július 29., 17:14 (CEST)

Tudom, hogy nem rossz szándékkal tetted, de egy kis figyelmességgel el lehetett volna kerülni, és csak ezért szóltam. Az enwikire és a dewikire is betette már a robot az iw-t aszerint, ahogy megadtam a Szamal (állam) cikkben, a Szamal (település) pedig direkt nem kapott iw-t, mert Zincirli Höyükről egyik wikin sem találtam semmit. Az angol cikk keveri a város és az állam fogalmát, illetve egy helyen teszi mindezt. A bevezető ellenére maga a cikk az államról szól, csakúgy, mint a német. A városról gyakorlatilag semmi nincs benne. Ezért az államról szóló cikk jobb iw, mint a város. Egyébként köszi az egyértelműsítő iw-jét, azokat nem is kerestem. L AndrásMagyar-horvát.jpgpankuš→ 2010. július 29., 17:48 (CEST)

Pontosítok: az enwikin van szó a városi leletekről. Mindkét cikkhez jó iw lehetne, de a német már kevésbé. Az pedig nem lenne jó megoldás, ha a németet az államhoz, az angolt meg a településhez tenném. (Az rendesen megkeverné a robotokat :-)). L AndrásMagyar-horvát.jpgpankuš→ 2010. július 29., 17:56 (CEST)

Nekem jó. Kérdés, hogy az ánglusok mit szólnak hozzá? Képesnek tartom őket, hogy utólag is összevonják őket. L AndrásMagyar-horvát.jpgpankuš→ 2010. július 29., 18:01 (CEST)

keleti írás sablon[szerkesztés]

Szia, ennek mi értelme van? Akinek négyzeteket mutatnak a kandzsik, az a szöveg első mondatából fölfoghatja, hogy japán írásról van szó. Mi értelme ezzel elcsúfítani egy lapot, szerintem teljesen funkciótlanul? Arról nem beszélve, hogy több ezer kelet-ázsiai cikk van, de én most találkozom talán másodszor vele. Mindre föl akarod rakni? – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 12:40 (CEST)

Mózes apokalipszise[szerkesztés]

Szia! Ez a cikk: 12akd: Mózes apokalipszise, amit azonnalira jelölték, valójában 12akd kolléga allapja akart lenni, csak rossz címet adott neki, ezért átneveztem. – PerfectmissHorse chestnut flowers.JPGide írj! 2010. augusztus 9., 17:29 (CEST)

Tervel-csúcs[szerkesztés]

A fenti cikket az angol Tervel Point cikkből fordítottad éppen 1 éve, ott azonban ilyen cikk nincs (rákattintottam a linkre, és ezt az üzenetet kaptam). Megnéztem a vonatkozó angol cikkeket (pl. Livingston Island, Tangra Mountains), és még csak említés sincs bennük ilyen nevű csúcsról. Hogy lehet ez? – Hujber Tünde vita 2010. szeptember 8., 19:26 (CEST)

Na jó, de mire javítsam? Melyik csúcsról van szó valójában? (A Hogy lehet ezt meg nem ujjal mutogatva értettem, hanem meglepődve azon, hogy olyan enwiki cikkről készült fordítás, ami ott nem is létezik, legalábbis most már nem létezik. Egy éve lehet, hogy még volt ilyen cikk. Az ottani Tervel egyértelműsítő lapon sem szerepel a csúcs.) – Hujber Tünde vita 2010. szeptember 9., 09:44 (CEST)

No, közben látom, javítottad Peak-re, és ilyen cikk már van. :-). Az enwiki egyértelműsítőlapra is beírom. – Hujber Tünde vita 2010. szeptember 9., 09:47 (CEST)

Felmérés[szerkesztés]

Szia! Felmérés folyik a járőrök körében az alábbi két kérdéskörben:

  1. Aktív járőre vagy-e a Wikipédiának, illetve ha nem, igényt tartasz-e a járőrjogodra? (a kérdés második fele adminisztrátorokra nem vonatkozik)
  2. Ha aktív vagy, sorold fel érdeklődési köreidet, mely témákban lehet számítani Rád a megjelölések terén.

A felmérés lényege, hogy megtudjuk, milyen témakörökben van kellő járőrlefedettség, és melyekben lenne szükség újak bevonására (is). Ezen tudsz javítani, ha az érdeklődésedbe tartozó témakörökből minél több szócikket veszel fel a figyelőlistádra.

Ha időd engedi, a Szerkesztő:RepliCarter/Járőrök lapra várom válaszodat. Előre is köszi. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2010. november 10., 21:48 (CET)

Font sterling[szerkesztés]

Szia, egy anon kínos hibát vett észre benne. Azt nem néztem, hogy utólag került-e bele, de egy kiemelt cikket azért folyamatosan figyelni kellene. – Pagonyfoxhole 2010. november 11., 12:10 (CET)

Arab ábécé[szerkesztés]

Szia! Mondtad, hogy érdekel az arab ábécé. A wikis cikkünkből szerintem elég jól meg lehet tanulni, aztán már csak gyakorolni kell, hogy vannak összekapcsolva (én egy füzetbe írtam arab szavakat, mindegyikből több sort, és egy idő után ráállt a kezem, szöveget is ha ismerős szavak vannak, már egész gyorsan olvasok ilyen írással, igaz, nem arabot, inkább perzsát, mert azt jobban értem, de ugyanez az írás :)

kezdetnek itt a neved arab betűvel: شاندور (a Sanyit nehéz lenne leírni, ezért azt írtam, hogy Sándor; az ny betűt nem nagyon van tippem, hogy lehet visszaadni benne :) Alensha 2010. november 15., 19:57 (CET)

Wikimánia 2011[szerkesztés]

Szia Sanyi!

A konffal kapcsolatban ezt 2 magyar nyelvű oldalt olvasd el, ezek után ha van még kérdésed, szólj!

Üdv, – OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2010. november 20., 12:14 (CET)

Bizonyíték[szerkesztés]

Szia! A Bizonyíték cikken van még kedved dolgozni? (lásd Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Bizonyíték.) Alensha 2010. december 10., 16:21 (CET)

Kellemes ünnepeket![szerkesztés]

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok!Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2010. december 23., 14:29 (CET)

Átnevezés[szerkesztés]

BÚÉK Neked! Szerintem jót csinálsz, minden politikai jellegű eseményről szóló cikkünk így van. És megemelem a kalapom a munkád előtt, főleg ismervén a korlátokat is! Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2011. január 4., 20:32 (CET)

Figyu! Nem beleszólni akarok, vagy akármilyen módon befolyásolni, de vasárnap népszavazás lesz Szudán kettéválásáról. Nem volna kedved azt megcsinálni inkább? Hatalmas durranás, egy országból kettő lesz, a déli, keresztény rész (dugig kőolajjal) leszakad a sivatagi arab északi részről. Csak kérdezem... :) Az elefántcsontpartira kitalálom, hogy hogy legyen a szócikk neve és a redirektek, ezt megígérem. Lehet, hogy nem ma, de holnap biztosan! Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2011. január 4., 20:47 (CET)

PS: Ha mégis a burmait csinálod, akkor 2010-es mianmari határkonfliktus legyen a címe, ez az ország hivatalos neve. – Burumbátor Speakers’ Corner 2011. január 4., 20:49 (CET)

2011-es egyiptomi tüntetések[szerkesztés]

Szia Sanyi! Elkezdtem olvasni a cikket, aztán láttam, hogy van benne egy-két elütés, ha nem bánod, elkezdtem javítgatni. Gondolom, rengeteg munkát ad, mindig az aktualitásokkal bővíteni a cikket. A Január 31-i szakaszban bent maradt 3 angol mondta, azt nem bántottam, megnéznéd? Remélem, nem haragszol érte. Köszi – Krisztavita 2011. február 3., 21:56 (CET)

líbiai felkelés[szerkesztés]

szia! tudnád frissíteni az angol wiki alapján a cikket? 21-e után nem ír a magyar már semmit. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2011. február 25., 12:29 (CET)

Moher[szerkesztés]

Szia! Az lesz a probléma, hogy az általam létrehozott szócikk az angóra kecske gyapjára vonatkozott volna, és az angol en:Mohair szócikk magyarosítása. Ennek megfelelően jó néhány helyen módosítottam a hivatkozásokat erre a cikkre. Tehát így valahogy nem lesz jó a dolog. Tisztelettel: --Woooka vita 2011. február 25., 15:14 (CET)

12akd[szerkesztés]

Jó lenne forrás Eadwig wessexi királyhoz. Az Anglo-Saxons.net nem tartalmazza a lapon szereplő adatokat. Köszönöm. 12akd vita 2011. március 20., 12:59 (CET)

Aero Benin[szerkesztés]

Szia!

Látom nagyvonalúan kivetted a szubcsonk-sablont a cikkről, de milyen indokkal?? Két mondat van egy nemlétező cégről. Két mondat nem szócikk. Feltegyem törlésre? Mondhatom azt is, hogy "témája nem nevezetes". Ezzel az erővel fantomcégekről is lehetne írni, amik nem léteznek a valóságban, csak papíron. misibacsi*üzenet 2011. március 28., 13:43 (CEST)


Nem furcsa, hogy a szubcsonkok listáján épp egy kiemelt cikkel példálózunk?

Milyen kiemelt cikkre célzol? misibacsi*üzenet 2011. március 28., 18:49 (CEST)

Hosszúhetény[szerkesztés]

Üdv. Nem tévedés? Tudtommal Hosszúhetényben nincsenek horvátok (csak németek és cigányok).--Korovioff vita 2011. március 28., 20:11 (CEST)

Személyes támadás[szerkesztés]

Szia! Várom ennek a megjegyzésednek az általad történő áthúzását, majd bocsánatkérésedet irányomban. A személyes támadás nem elfogadott a Wikipédián. Ráadásul, egy ilyen választ meg sem érdemlek, ugyanis én se Téged, se a szócikket nem kritizáltam. Mindössze tettem egy építőnek szánt megjegyzést a törlési megbeszéléshez. A Wikipédiában, ahol az információk enciklopédikus megosztása a cél, eléggé furcsán hat, ha kijelentjük, hogy egy információ nem akar teljes lenni. Tisztelettel! Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. április 17., 22:45 (CEST)

Nos először is: ezt a stílust, irányomba, legyél szíves ne használni. Én kulturáltan szóltam a törlési megbeszéléshez is, kulturáltan kértelek téged is. Másodszor: Mindössze azt az egy mondatot tartottam/tartom problémásnak. Azt nem, hogy oda van írva, hogy milyen lapokat nem tartalmaz. Sőt még az sem, hogy nem teljes. De az igenis problémás, hogy oda van írva, hogy nem akar teljes lenni. Sajnos, így is elég sok negatív kritikát kap a Wikipédia (jogosan, vagy nem jogosan, azt most hagyjuk), nem hiányzik senkinek sem az, hogy olyasmit olvassanak, hogy egy információ nem akar teljes lenni. Mindössze ennyit kifogásoltam, és mindössze csak ennyit kellett volna kivenni a szócikkből: „...és nem is akar az lenni...”. Harmadszor: pedig, visszatérve a mondandóm elejére: tőlem semmilyen szart, meg mocskot nem kaptál. És egyetértek azzal, hogy nem kéne teleszórni mindennel, de egy enciklopédiacikkben, az idézet szövegrész akkor sem szerencsés. Ha gondolod, kérj másodvéleményt! Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. április 18., 08:42 (CEST)
Éppen azért nem akartam belepiszkálni, mert látható, hogy sokat dolgoztál vele. Tudom, WP:BSZ, de nem inkább nem nyúlok olyan szócikkbe bele, aminek a témájához nem értek. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. április 18., 08:58 (CEST)
Na. Örülök, hogy sikerült megbeszélnünk a problémát. Szerintem, bár nem akarok jóslatokba bocsátkozni, nem fogják csonknak jelölni. Hungarikusz Firkász Nuvola apps ksig.png Ide írkássz! 2011. április 18., 09:12 (CEST)

Al Bajdá[szerkesztés]

Utánanéztem és az angol wiki is a bengázi csata részeként tárgyal az al-bajdai összecsapásokról, úgyhogy - habár nem szeretek más wikikre hivatkozni - de ennek alapján átalakítom redirré a linket. --Szabi237 vita 2011. április 24., 20:33 (CEST)

Persze, a sablont szabadon lehet bővíteni, formázni, elvégre arra van és amúgy is egy folyamatban levő konfliktusról van szó, úgyhogy szerintem még rengeteg összecsapás fog belekerülni. Ami a második adzsábija-i csatát illeti, a neve az angol wikin valahogy úgy van, hogy "Brega - Adzsábija úti csata", de szerintem ez magyarul egy kicsit suta cím lenne. Ha van jobb ötleted az elnevezéssel kapcsolatban, oszd meg velem. --Szabi237 vita 2011. április 24., 21:14 (CEST)

A Bajbá mire utal? --Szabi237 vita 2011. április 24., 21:45 (CEST)

Szerintem is jó lesz ez a cím, javítsd át nyugodtan. --Szabi237 vita 2011. április 24., 21:54 (CEST)

Értesítés[szerkesztés]

Szia! A Fuckvirátus című baromságot egy regisztrált szerkesztő írta, ilyen esetben kérlek tegyél egy {{vandalizmus}} sablont a vitalapjára, hogy tudja, nem csinálhat ilyen. Köszi. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. május 2., 13:29 (CEST)

Köszönöm[szerkesztés]

Köszönöm a segítséget. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2011. május 23., 10:12 (CEST)

Átnevezés[szerkesztés]

Szia!

Az általad létrehozott Azerbajdzsáni Demokratikus Köztársaságban lapot átneveztem Azerbajdzsáni Demokratikus Köztársaság névre. Az Andranik Toros Ozanian‎ cikkbeli hivatkozást javítottam.

Malatinszky vita 2011. június 15., 23:19 (CEST)

Domogyedovói körzet[szerkesztés]

Szia, átneveztem erre, tudtommal nincs Domogyedovszk. --Pagonyfoxhole 2011. június 19., 14:45 (CEST)

A többi nyelv nem tudom, mit csinál, de a magyar visszafejti saját jelzőképző eszközével az orosz jelzőképzést. A Домоде́довский райо́н egyszerűen azt jelenti: Domogyedovói körzet. Egyébként megnéztem: az enwiki és az itwiki megtartja a teljes jelzői alakot, tehát nem azt mondja, hogy domogyedovszki, hanem azt, hogy domogyedovszkij. Nagy különbség. A magyar szokás viszont az, amit fent írtam. --Pagonyfoxhole 2011. június 19., 15:11 (CEST)

Megszünt régiók[szerkesztés]

Megszűnt, légyszi, mert ha még egyszer meglátom röviddel, elsírom magam :) üdv, Alensha 2011. június 19., 18:41 (CEST)

Re: Klaus Störtebecker[szerkesztés]

Szia! Azért zártam le, mert borzasztó volt szegény. Ha a nevezetességét kérdőjelezik meg, hagyom még, hogy forrás kerüljön elő róla. A cikket normális formában bátran létrehozhatod, biztosan nem fogom letámadni. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. június 19., 23:10 (CEST)

jázminos forradalom[szerkesztés]

áttettem az arab tavasz cikkbe, amiket állandóan visszavonogatsz, azért töröltem innen. Üdv Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2011. június 20., 18:45 (CEST)

jól tudod mit jelent, hiszen régi róka vagy, ilyet nagyon régóta csinálunk itt a wikin, hogy egyes szakaszokat átteszünk más cikkekbe. Lásd pl. Lengyelország történelme, stb. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2011. június 20., 20:25 (CEST)

Rendben máskor szólok :D üdv és további jó munkát. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2011. június 21., 06:12 (CEST)

Ébredj velünk - 1 angol fordítási hiba[szerkesztés]

Szia!

Látom, azt jelölted be a személyes lapodon, hogy "en-3", tehát folyékonyan beszélsz angolul. Ehhez képest egy kellemetlen, kezdő hibát vétettél, a "When he and McAdams spar, you can't help but tune in" mondat fordításánál, szerinted ennek jelentése:

úgy érezzük, egyiküknek sem tudunk segíteni. - ez azonban téves! Semmiféle segítségről nincs szó.

A can't help szókapcsolat olyan, jó értelemben vett történést jelez, amit nem tudunk befolyásolni. Kb. jelentése: "nem tehetünk róla", "önkéntelenül".

Ebben az esetben: "Mikor McAdamsszel szócsatát vív, mi is önkéntelenül ráhangolódunk."

Nem vagyok profi angol fordító, de kétség esetén szólj és megbeszéljük, mit hogyan kellene fordítani. Lehet, hogy én kérek tőled segítséget. A szócikk egésze szép munka, máshol csak kisebb javításokat végeztem rajta. További jó szerkesztést! misibacsi*üzenet 2011. június 27., 21:01 (CEST)

védés[szerkesztés]

Szia! Levédtelek 1 hónapra. -- OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2011. június 29., 12:52 (CEST)

Iw[szerkesztés]

Szia! Az építés alatt sablon azt jelenti, hogy várjál vele. Üdv. Tambo vita 2011. szeptember 20., 09:31 (CEST)

Nem vitattam az iw jogosságát. Viszont ha a lap meg van nyitva szerkesztésre, akkor szerkütk-t eredményez. Tambo vita 2011. szeptember 20., 10:09 (CEST)

Vita:India zászlaja[szerkesztés]

Szia, írtam a lapra. Azért neked szólok, mert úgy látom, te vitted még régen kiemelésre. --Pagonyfoxhole 2011. október 21., 18:52 (CEST)

Áldozatos munkád utáni pihenéshez[szerkesztés]

Export hell seidel steiner.png Jár neked egy sör a 2010-es fehéroroszországi elnökválasztás szócikk átdolgozásáért. Ha legközelebb találkozunk személyesen, behajthatod rajtam. További jó munkát és közte jó pihenést! Baráti üdvözlettel: Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2011. október 25., 22:23 (CEST)

2007-es pakisztáni szükségállapot[szerkesztés]

Szia! Ennyi erővel az összes indiai, pakisztáni cikkről le lehetne venni az {{újindátír}}(?) sablont, hiszen az angol még mindig hivatalos Indiában is. (Egyébként ez egy nagy félreértelmezése a hivatalos nyelv fogalmának, az angol közvetítő nyelv, minden államnak megvan a maga hivatalos nyelve, csak mert annyifélét beszélnek, ezen a nyelven is be lehet nyújtani a hivatalos ügyeket.) A WP irányelvei szerint Dél-Ázsia helyneveit és neves személyiségeinek neveit nem angol helyesírással írjuk, hanem a saját nyelvük szerinti átírásban a WP:UJIND, WP:DRAVIDA, és a keleti nevek magyar helyesírása alapján. Pakisztánban urdu egyébként. Hülyén is nézne ki, ha az egyik cikkben Punjab, a másikban Pandzsáb van. Légyszíves ne vedd le a sablont. Ogodej Mal 0.png vitalap 2011. november 12., 11:02 (CET)

A sablon csak azt jelzi, hogy nem a WP irányelveinek megfelelően szerepelnek a cikkek, engem is zavar (az én cikkeimen is rajta vannak, mert még nem volt időm átírni őket). Tehát nem azt, hogy a cikk rossz. Az átírásokra vonatkozóan érdemes ezt: WP:ÁTÍR és ezt: Wikipédia:Átírás/Átírást igénylő nyelvek országonként elolvasni. Utóbbiban Pakisztánt urduból kell átírni sajnos. A sablon eltávolításának van még egy olyan módja is, hogy átírom őket :-). Természetesen, hogy ne sérüljön ezzel kapcsolatban semmilyen érdek, meghagyjuk az angolos változatot is (legalábbis a személyneveknél). Egyébként semmi sem indokolja, hogy angolra írjuk át az egyébként urdu karaktereket, amikor úgyis úgy mondjuk ki, ahogy kimondjuk. Még egy fonetikai csavar van a rendszerben. Ogodej Mal 0.png vitalap 2011. november 12., 11:29 (CET)

Üdvözlet![szerkesztés]

Szervusz KSanyi! Megtaláltalka itt a Wikipédián téged. :) Megtaláltam azt a szerkesztőt is, akiről meséltem neked, a japán háborúval foglalkozik főleg, ő Laci.d. Egyébként őt Győrből ismerem. Csak ennyit akartam neked írni, megnéztem a Te honlapodat is. Látom, hogy Linkomann értékeli a fordításaidat. Üdvözöllek: Margit Flag of Hungary.svg  (üzenet) 2011. november 24., 21:49 (CET)

Északi Áramlat[szerkesztés]

Szia! Mivel a fenti cikken sokat dolgoztál, neked írom, hogy jelöltük a 2011-es Év szócikke versenybe. A szavazás 2012 elején kezdődik, addig még lehet pofozgatni, bővíteni, ha úgy gondolod, hogy lenne mit. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. december 6., 21:33 (CET)

Szubcsonktörlési[szerkesztés]

Szia, válaszok nálam. --Pagonyfoxhole 2011. december 18., 01:39 (CET)

K.k.ü.![szerkesztés]

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2011. december 24., 02:27 (CET)

Halálozások 1999-ben[szerkesztés]

Szia,

csak jelezni szeretném, hogy ha már bővíted a cikket, akkor érdemes lenne ezek mintájára tenni: Halálozások 2011-ben. Van ezeknek az oldalaknak egy bevált, áttekinthető formája, amit az elmúlt 12 évre vonatkozóan kialakítottunk. Köszi előre is! Ádám 2011. december 27., 00:02 (CET)

Magyar Köztársaság[szerkesztés]

Üdv. A változtatásodat az egyértelműsítő lapon visszavontam. Az Első Magyar Köztársaságnak az őszirózsás forradalom után létrejött Károlyi Mihály-féle Népköztársaságot tekintik, ami a Tanácsköztársaság létrejöttéig állt fenn. Mivel utóbbi nem volt demokratikus, nem számítják bele a köztársaságok számába, ahogy az 1949 és 1989 közötti Népköztársaságot sem. A kettő tehát nem ugyanaz, így kérlek ne tedd vissza az elsőt. Köszönöm. – Laci.d Republic of China National Emblem.svg vita 2012. január 4., 22:02 (CET)

kérlek segíts fordításban[szerkesztés]

szia! Szeretném a segítségedet kérni fordítási ügyben. Épp a Thermopülai csata (i. e. 480) cikket írom, de a Jelentősége című szakaszt egyszerűen nem tudom lefordítani a google fordító segítségével az angol wikiből. Kérlek fordíts le nekem ezt a szakaszt! Várom válaszod. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2012. január 12., 07:30 (CET)

Az év szócikke 2011-ben: Műszaki és alkalmazott tudományok[szerkesztés]

PODY 2nd barnstar.svg Az év szócikke 2011
A 2011-es "Az év szócikke" versenyen Északi Áramlat című szócikked a műszaki és alkalmazott tudományok kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2012. február 28., 11:13 (CET)

horror[szerkesztés]

Nem is igaz, nem elavult! :P Pont arról szól a cikk, mint amit a cikk is ígér: a 2008–2009-es gazdasági világválságot, nem pedig a 2012-est! – B.Zsolt vita 2012. június 25., 23:34 (CEST)

Aba[szerkesztés]

Szia! Pontosan mit is töltsek ki? Gondolom nem a képfile "Összegzés" fejezetére gondolsz. Villy Itt tessék beszólni 2012. július 12., 11:41 (CEST)

Velika Ivanča-i sorozatgyilkosság[szerkesztés]

Szia! Ezt Google-lel fordítottad? Vagy hogy sikerült ennyire magyartalan mondatokat képezni? Alany-állítmány egyeztetés, nagyon magyartalan szerkezetek... ("Itt ő öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni, de a fejre leadott loves" / Ő a horvátországi háborúban is harcoló szerb veteran katona")... Jó lenne, ha fordítás után átnéznéd legközelebb, hogy ne maradjanak benne ilyen szemet szúró hibák. Üdv Teemeah KPop.png Üzenő 2013. április 10., 20:15 (CEST)

Wikitalálkozó Miskolc[szerkesztés]

Kedves Sanyi!

Örülök, hogy jól érezted magad, természetesen a kérésednek eleget tettem, hamarosan törölve lesz. Heart-beat.gif Vadszederke' 2013. augusztus 5., 17:36 (CEST)

Szia! Augusztus 31-én szívesen várunk délután kettő órakor a Rákóczi könyvtárban, ahol sort kerítünk a legelső Miskolc-műhelytalálkozóra. A találkozó fő célja a műhely jövőjét és eredményes munkáját érintő fontos kérdések megvitatása. Megjelenésedre számítunk! – Laci.d Republic of China National Emblem.svg vita 2013. augusztus 26., 21:47 (CEST)Kedves Ksanyi!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Star of Likeable Editor and Contributor.png

tv.com show[szerkesztés]

Szia Ksanyi!

A tv.com id számot, azt hol lehet megnézni, egy aodtt műsornál a tv.comon? Mert láttam a laptöriből visszakeresve, te betetted a Johnny Testbe. --Vakondka vita 2014. május 15., 19:11 (CEST)

Freddie Hornik[szerkesztés]

A kép nem a Commonsból való, ezért nem jelenik meg. Ha letöltöd az angol wikiről, és feltöltöd a Commonsba, újra használható lesz. Nem töröltem, csak kikommenteltem. Wikizoli vita 2014. július 23., 18:12 (CEST)

Lutyně[szerkesztés]

Szia! Ne kapkodj! A fenti cikkben kijavítottam pár elütést. Ennyire nem fontos új cikkeket létrehozni, hogy hibásan kerüljenek fel. :-) - Tündi vita 2014. augusztus 3., 13:25 (CEST)

Nagy Atatürk Futóverseny[szerkesztés]

Szia! A szócikk általad írt eredeti változata tele van angol nyelvű hivatkozásokkal, és ezek azóta is ugyanúgy ott vannak, és elég rondák. Kijavítod őket? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2014. december 23., 13:19 (CET)

Forrásolás[szerkesztés]

Cite button.png

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott Josef Hiršal szócikk nem tartalmaz ellenőrizhető forrásokat. Arra kérlek, hogy tanulmányozd a → Tüntesd fel forrásaidat! útmutatót és annak megfelelően helyezd el a szócikkben a forrásokat, hiszen elsősorban megbízható enciklopédia építésére törekszünk, ezért fontos, hogy az információk megbízható forrásokkal alátámaszthatók és így ellenőrizhetőek legyenek. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést. Tacsipacsi vita 2015. július 8., 08:22 (CEST)

Szia! Lüszünüm, hogy szoltál. Tettem bele szövegközi és szövegvégi hivatkozást is. Ksanyi vita 2015. július 8., 20:40 (CEST)

Akkor a „Külső hivatkozások” forrás akar lenni? Mert akkor „Források”-nak kéne hívni. --Tacsipacsi vita 2015. július 8., 22:07 (CEST)

Most már úgy is hívják. Köszönöm. Ksanyi vita 2015. július 9., 08:55 (CEST)

Dolog[szerkesztés]

Szia!

Bocsi, véletlenül töröltem ki. Tudom, hogy kurd település, hisz én kurd vagyok, mint láthatod :-) Titan971118 vita 2015. július 29., 20:19 (CEST)

Szia!

Nem tudom, jól látod-e, de én a kobanîi szóban a sima i betűt vettem ki és az eredeti kobanî maradt meg, de akkor nem szerkesztem inkább tovább. Titan971118 vita 2015. július 29., 20:59 (CEST)

Szia! Légy szíves ha lehet, mindig fusd át, amit írtál, mert rengeteg elírási és néhol helyesírási hiba van. Csak átfutottam és 28 hibát sikerült találnom! A 36. forrás pedig nem jó, úgyhogy kérlek azt is javítsd! Mindenesetre (kurdként) köszönöm a fárasztó munkát!

:-)

Itt: Kobani ostroma

Titan971118 vita 2015. július 30., 15:53 (CEST)7

Szia! Nincs mit, szívesen segítek! :-) Titan971118 vita 2015. július 31., 09:08 (CEST)

Kobanî[szerkesztés]

Szia, a kocsmafalon válaszoltam. --Vépi vita 2015. július 30., 07:09 (CEST)

halott linkek[szerkesztés]

szia! kérlek vedd ki a halott linkeket a szövegekből vagy a web.archive.org oldalon nézd meg hátha van archív verziója, azt be lehet tenni a cite web segítségével. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2015. december 13., 19:53 (CET)

Wikipédia:Szócikkek felépítése részben kérlek nézd meg mi változott az évek alatt. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2015. december 13., 19:56 (CET)

szia! Kérlek ne írj új cikket, míg a korábbiakat nem javítottad! Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2015. december 18., 19:49 (CET)

Sziaǃ A stílusod kicsit főnökös lett. Ha valami nem tetszik, nyugodtan írd át, azért van olyan licensz alatt, amilyen. Én a teljességre, törekszem, te a tökéletességre törekszel. Más a célunk, de a kettő együtt lesz igazán ütős. Köszönöm, ha segítesz. Hogy visszakereshető legyen, azóta milyen cikkeket írtam, ide rakomː Kalamúni csata, Arszáli csata, Kalamúni offenzíva (2014. június–augusztus), Kalamúni incidens (2015. április), Kalamúni offenzíva (2015. május–június), Zabadáni csata (2015), Az Orosz Légierő Szu–24-es repülőgépének lelövése, Havli offenzíva. Mind eléggé kimerítő cikk. Ha van benn hiba, kérlek javítsd nyugodtan. 2015. december 18., 21:58 (CET)

Szépen kértelek, te meg válaszra sem méltattál! Nem vagyok főnökös, de nincs időm javítani utánad, van ezer javítanivaló így is! Régóta itt vagy ezt igazán megtanulhattad volna, hogy nem hozunk át halott linkeket, meghogy hogyan épül fel egy wikiszócikk. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2015. december 19., 09:03 (CET)

Köszönöm szépen, hogy ennyit aggódsz a cikkeimért. Nem akarom az idődet vesztegetni, foglalkozz azzal az ezer szócikkel. Személy szerint örülnék, ha a többi szócikk (beleértve a kiemeltek közül is jó néhányat) csak ezt a szintet megütné, mint az enyémek. (Lásd a Konfliktusok 2015-ben kategóriát) Ez egy parttalan vitának tűnik, ami Neked is csak az idődet rabolja. (A halott linket lehet javítani, a semmit nehezebb.) A cikkek felépítését pedig jobb lenne átgondolni, hogy mást már van külön notelist sablonunk is. Kívánom, hogy az ezer cikk olyan rendszert alkosson, mint a Szaadai felkelés és a köré épített szócikkek. Köszönöm az eddigi hozzászólásaidat. Ksanyi vita 2015. december 19., 20:36 (CET)

re Sablonsegítség, Katonai konfliktus infobox[szerkesztés]

Szia! Sajnos nem értek a sablonokhoz :-( Írjál a sablonműhely vitalapjára; nekem legutóbb Tacsipacsi segített. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. december 20., 13:03 (CET)

Elütések[szerkesztés]

Szia! Légy szíves nézd majd át legalább egyszer a cikke(i)d mielőtt berakod a főnévtérbe, mert tele van(nak) elütéssel. Most a Ramádi csata (2015–2016) c. cikkben javítottam párat, de nem mentem végig. Steinbrück Ottó Panaszfüzet 2016. január 20., 23:44 (CET)

Átnéztem a szanaai csata és a húti hatalomátvétel Jemenben cikkeid. Ugyanazt tudom mondani, mint az előttem szóló. A helyesírás és az elütések mellett a fordítást nagyon nehéz érteni és valakivel lehet át kellene nézetned, mert egy két gondolatot próbáltam leellenőrizni az angolon de nagyon meglepődtem. Szerintem jobban járd körbe a dolgokat, vannak pl. magyar nyelvű források azokat is bele lehet tenni az ilyen cikkekbe. Sajnos sok utánad a javítani való és például az elütések egy kis odafigyeléssel biztosan kiküszöbölhetőek. Andrew69. Blue a v.svg 2016. január 28., 16:30 (CET)

Ünnepélyes vállveregetés és gratuláció[szerkesztés]

Tíz éves csillag.png „Öreg róka” elismerés
A tízéves kitartó szerkesztői munkáért, mellyel elhivatottságodat bizonyítottad a magyar kultúra és ismeretterjesztés terén.
A Wikipédia szerkesztő-közösség nevében: --Csurla vita 2016. február 8., 21:33 (CET)

Gratulálok! Csurla vita 2016. február 8., 21:33 (CET)

Az év szócikke 2015[szerkesztés]

POTY barnstar.svg Az év szócikke 2015
A 2015-ös Az év szócikke versenyen Az Orosz Légierő Szu–24-es repülőgépének lelövése című szócikked jelenkori közéleti témák kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálok! OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. március 15., 20:47 (CET)
PODY 2nd barnstar.svg Az év szócikke 2015
A 2015-ös Az év szócikke versenyen Húti hatalomátvétel Jemenben című szócikked jelenkori közéleti témák kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálok! OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. március 15., 20:47 (CET)


A versenyhez kapcsolódó díjátadóra április 9-én fog sor kerülni, a részleteket lásd itt. A részvételedre mindenképp számítok, kérlek a hivatkozott lapon jelezd, hogy tudsz-e jönni! OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. március 15., 20:47 (CET)

Cikkeid[szerkesztés]

Szia! Nemrég belebotlottam néhány általad indított háborús szócikkbe. Először is hadd fejezzem ki tiszteletemet és hálámat, hogy fontos közéleti témákról ilyen részletesen, pontosan és jól forrásolva írsz, tényleg le a kalappal. Másrészt viszont félve említem meg, de borzalmasan sok elgépelést találtam ezekben. Megkérhetlek arra, hogy a továbbiakat is hasonló színvonalt képviselve, de picit jobban átnézve írd meg a wikire? Alapvetően én szeretek ilyesmivel bíbelődni, de ezek például majdnem egy évig a szócikkekben voltak és nem biztos, hogy jó fényt vet a Wikipédiára, ha minden mondatban van elgépelés egy-egy szócikkben. Még egyszer köszönöm a munkádat és üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2016. április 23., 20:48 (CEST)

Természetesen a továbbiakban is számíthatsz a segítségemre, ami az elgépeléseket illeti, nekem is érdekem, hogy a Wikipédiát kiváló szócikkekkel töltsük meg. :) Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2016. április 24., 18:47 (CEST)

Én az olimpiás cikkekben találtam nagyon sokat. Jó lenne előnézet gombbal megnézned a cikkeket véglegesítés előtt, vagy használnia böngésző beépített helyesírás-ellenőrzőjét, ami aláhúzza pirossal a nem megfelelően írt szavakat. Pl. olyasmiket javítottam, hogy "lejebb" "lejjebb" helyett. :) Xia Üzenő 2016. augusztus 27., 16:08 (CEST)

Köszi Temeah. Örülök, hogy segítesz szerkeszteni. Elvégre ezek nem az én cikkeim, én csak az alapanyagot adtam. A közös munkával lesz a Wikipédia az, ami. Ksanyi vita 2016. augusztus 27., 17:36 (CEST)

Kiemelés[szerkesztés]

Kedves Ksanyiǃ

Kérlek nézz rá a Robert William Seton-Watson kiemelésére és ha nincs ellenedre támogasd, hogy kiemelt lehessen. Andrew69. Blue a v.svg 2016. július 30., 21:00 (CEST)

BP[szerkesztés]

Ne haragudj, ebben rengeteg az elütés, kérlek, olvasd el a szerkesztéseidet, mielőtt felküldöd! Binbot és egy új szerkesztő javította ki nemrég, mint a laptörténetben láthatod. De addig hónapok teltek el. – Pagony foxhole 2016. december 6., 21:21 (CET)

Köszönöm, hogy szóltál. Ügyesek. Aki ismer, az ismer. Örülök, hogy javítva lett. Mondjuk előtte évekig 2009-es adatok voltak fenn, ha gondolod, visszaállíthatod arra is. """"

Dick Cole[szerkesztés]

Cite button.png

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott Dick Cole szócikk nem tartalmaz ellenőrizhető forrásokat. Arra kérlek, hogy tanulmányozd a → Tüntesd fel forrásaidat! útmutatót és annak megfelelően helyezd el a szócikkben a forrásokat, hiszen elsősorban megbízható enciklopédia építésére törekszünk, ezért fontos, hogy az információk megbízható forrásokkal alátámaszthatók és így ellenőrizhetőek legyenek. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést. ~~~~ Csurla vita 2016. december 18., 22:14 (CET)

London képek[szerkesztés]

Szia! A kitöltött információs sablonnal nem rendelkező képeket nézem át, így bukkantam erre a két képre:

Az elsőnél azt írod, Atelier Joly a szerzője. Ha ez így van, tőle kell egy email OTRS-re, ami igazolja, hogy szabad licencre engedélyt adott. A második képnél nincs semmilyen infó megadva, a licenc szerint te készítetted, a kamera viszont ugyanaz mint az első képnél. Lehetne tisztázni a két kép jogállását? Köszönöm. Üdv Xia Üzenő 2017. február 8., 11:53 (CET)

Szia Teemeah!

Az első file eredetije itt van: https://en.wikipedia.org/wiki/File:London_Borough_of_Newham.jpg A másodikat törölhetitek, fenn van a Commonsban: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:London_Skyline.jpg Ksanyi vita 2017. február 8., 16:51 (CET)

Köszi, de akkor ezek szerint ezek nem a te képeid, és forrás nélkül voltak feltöltve... Remélem azért azóta nem fordult ilyesmi elő. :) Xia Üzenő 2017. február 8., 21:50 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[szerkesztés]

(Sorry to write in English)

Enfieldi fenevad[szerkesztés]

Puzzle stub.png

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Enfieldi fenevad szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat és ügyelj arra, hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. március 23., 17:35 (CET)

Pourpre.com[szerkesztés]

Ezt nem lehet érteni: mely a citromöld a Franciaországban gyakran használt Pourpre.com színlista szerinti citromzöld.

Nem ez akart lenni: mely szín a Franciaországban gyakran használt Pourpre.com honlap által megjelenített színlista szerinti citromzöld? Apród vita 2017. április 12., 12:18 (CEST)

@Apród: De, ez így jó, ahogy leírtad. Írd át nyugodtan. Ksanyi vita 2017. április 12., 12:26 (CEST)