Szerkesztővita:Elekes Andor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Aláírás vitalapokon[szerkesztés]

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:

Új aláírásgomb.jpg


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (windows alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (windows alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

--PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. január 4., 15:20 (CET)

Kérdések[szerkesztés]

Szia, itt feltettem néhány kérdést általad feltöltött képekkel kapcsolatban: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Képek megkérdőjelezhető leírólapi magyarázattal. Arra kérlek, hogy szólj hozzá a megbeszéléshez. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. február 6., 12:57 (CET)

Visegrád[szerkesztés]

Tehát akkor belehazudsz a cikkbe? – Pagony foxhole 2019. március 15., 23:12 (CET)

Nemzetközi szerződések stb. nevének helyesírása[szerkesztés]

Szia!

Felteszem, Te is találkoztál már a Wikipédián azzal a nem-jogászi gőggel, amely sportból mindent jobban tud a jogászoknál. Valaki ki is jelentette a napokban, hogy a magyar törvényhozás helyesírási hibákkal dolgozik.

Talán érdekelni fog az a vita, amit az imént kezdeményeztem itt. Üdv.--Linkoman vita 2019. október 28., 00:36 (CET)

Szalai gólja[szerkesztés]

Szia! Szerintem ennek a videónak jobb helye lenne a Puskás Aréna című szócikk azon részében, ahol a nyitómérkőzésről és magáról a gólról esik szó. Oda, ahol most van, szerintem jobban illene mondjuk ez a fotód: File:Puskás Aréna.jpg. – Regasterios vita 2019. november 17., 09:36 (CET)

Szia ! A Puskás Arénában született első gólt mutató videót tettem fel a magyar wikipédia "2019" szócikkébe, amit Hungarikusz Firkász - szokása szerint - azonnal törölt. Én jeleztem, hogy itt szerkesztői ütközés van. Indokoltnak és fontosnak tartom az Arénában született első magyar gólt mutató film feltételét, Hungarikusz Firkász nem. NEM arról van itt szó, hogy nekem van igazam, vagy Hungarikusz Firkásznak. Arról van szó, hogy Hungarikusz Firkász törölte a feltöltésem. Amikor én visszaállítottam a feltöltést, akkor a "felülvizsgálatot" is Hungarikusz Firkász végezte el. Magyarán kifejezett cenzúrát müködtet Hungarikusz Firkász a magyar wikipédián. Így nézve nincs értelme érdemben vitázni bármiről, hiszen ahol cenzúra van, ott nincs miről beszélni. – Elekes Andor vita 2019. november 17., 10:23 (CET)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés-- A magyar Wikipédia nem demokrácia és nem is akar az lenni. Nincs jogorvoslati rendszer; elég, ha valakinek nekimásznak ketten -hárman, ahhoz majd csatlakoznak néhányan - és akár örökblokk is jöhet.

Viták régóta nincsenek; az eltérő véleményeket figyelmesen senki sem olvassa el; csak arra várnak, hogy egy outsider (értsd: nem admin) szerkesztő alaki hibát kövessen el , pl. törli más hozzászólását -- ez számukra elég arra, hogy ezután már csak azt mantrázzák, hogy ilyet nem szabad csinálni. És ettől kezdve felmentve érzik magukat az övékétől eltérő vélemény érvekkel való megcáfolásának kötelezettsége alól is.

Nyugi!--Linkoman vita 2019. november 19., 22:47 (CET)

2019[szerkesztés]

Nagyon kérlek állj le a visszavonásokkal. Mások hozzászólásának törlése, te is tudod, hogy tilos! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. november 19., 22:33 (CET)

Rendben. Nem törlök semmit a vita alatt. Azt azonban meg kell ismételjem: nem töröltem más hozzászólását. A saját bejegyzésemet töröltem a "2019" vitalapján, amely saját bejegyzés N E M a most vitatott téma (A Puskás Aréna megnyitásának eltüntetése) alatti, vagy azzal összefüggő. – Elekes Andor vita 2019. november 19., 22:41 (CET)

De igen, törölted Regasterios hozzászólását, mert attól függetlenül, hogy te másoltad ide, ez nem a te hozzászólásod, valamint O. András és Hungarikusz Firkász hozzászólásait is törölted, valamint HF-el már nem először személyeskedtél, nem először becsmérelted, vádoltad, nem elfogadható hangnemben. Ezt itt egyiket sem szabad. Legyél szíves a lenti irányelvet elolvasni:
"Az adminok, ha úgy látják jónak, blokkolhatják azokat az IP címeket vagy szerkesztői neveket, amikről bomlasztják, megzavarják a Wikipédia rendes működését. Ilyen lehet például más szerkesztők aláírt szövegének megváltoztatása, vagy szándékosan félrevezető szerkesztések írása, zaklatás és az ismétlődő személyes támadások. A szerkesztőket általában figyelmeztetik az irányelvekre, mielőtt a blokkolásukra sor kerülne. " Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. november 19., 22:48 (CET)

Rendben. Azt el kell ismertem, hogy az általam feltett - idézett szöveg - alatt valóban ott volt egy hozzászólás, ami tévedésen alapult. Alatta pedig Hungarikusz Firkász megjegyzése, ami rögzíti, hogy azt hogy az előző hozzászólás tévedésen alapul. Ez az utóbbi két - semmiféle témába nem vágó megjegyzés valamint az én idézett szövegem együtt és összességében zavaró a vitában, ami egy önálló fejezetben van. De ha nem lehet akkor nem. – Elekes Andor vita 2019. november 19., 22:55 (CET)